|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 22,50% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
1 | 2,50% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
5 | 12,50% |
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
3 | 7,50% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
7 | 17,50% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
11 | 27,50% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() W ogóle od 2 tygodni czuję się jak dojna krowa... Nie ma nocy by moja koszulka do spania nie była mokra na wysokości sutków... ![]() Co do teściowej. Kochana osoba, ale mieszka daleko. Do mnie nie dzwoni, bo ja generalnie nie lubię gadać przez tel. Ale pyta się TŻ. Hmmm i na pieniądze od niej czy coś do wyprawki też nie oczekujemy, choć wiem, że dzierga wymarzony przeze mnie kocyk ![]() Natomiast denerwuje mnie siostra TŻ. Czasami mam wrażenie, że to bluszcz kobieta. Starsza jest o 2 lata i ma dwójkę dzieci, ale do TŻ dzwoni co 2 dni. Nie daj Bóg jak gdzieś są promocje to wszystko wiemy. Generalnie bardzo sympatyczna osoba, ale no ![]() Muszę dziś zawieść zwolnienie do ZUS, czy ktoś wie, czy może to zrobić TŻ ?
![]() |
#4202 | ||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Z ciążą podobnie, może z 2 razy im się zdarzyło spytać czy wszystko ok. Czasem pokazuję zdjęcia z USG, teściowa jeszcze spojrzy ale teść jakby się wstydził to oglądać i odcina się od tematu jak może. Ostatnio mąż powiedział im że chce być przy porodzie, teść aż się zagotował i powiedział że absolutnie ma to sobie wybić z głowy, mnie o zdanie nikt z nich nie pytał co ja na to ![]() ![]() ![]() Różnego typu badania (toxo, hiv itp.) to dla nich przesada, a lekarze są głupi że to zlecają. Nie dają sobie powiedzieć że kiedyś było inaczej, medycyna poszła do przodu, jest inna opieka prenatalna itd... Obawiam się co to będzie jak maleńki się urodzi i dopiero będę słuchać "mądrości". Teściowa uwielbia krytykować, jak przychodzi to słyszę: "dlaczego tu nie ma firanek", "ten kwiatek stoi krzywo", "a to mieszkanie to za małe, nie podoba mi się" także milusio ![]() Oczywiście mają też swoje dobre zachowania, czasem zapraszają na jakiś dobry obiadek lub podają przez męża jeśli ja nie mogę przyjść, teściowa nawet raz upiekła ciasto specjalnie dla mnie, teść zawsze jeśli o coś poproszę spełnia prośby chętnie. Generalnie w ciąży bardziej denerwują mnie ich zachowania, szczególnie teściowej. Staram się nie nastawiać negatywnie ale czasem ręce mi opadają ![]() ![]() Jako że spodziewam się synka, już teraz modlę się żeby kiedyś nie robić przykrości jego wybrance mając takie różne doświadczenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
banka za 29t
![]()
#4204 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Banka za 29 tydz ![]() Dziewczyny od czego może boleć pepek i jego okolice ![]()
#4205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4206 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak na serio - bardzo możliwe, że wypadanie "nadrobimy" w ciągu miesiąca... hormony ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do spania - mój małż chrapie całą noc. więc co chwila muszę go kopnąć, po czym on znów ze 3 oddechy zrobi normalne i potem jedzie dalej z koncertem................ ... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedział że powinnam przytyć max 20% masy ciała z przed ciąży (wychodzi 13,6kg) i to że teraz mam za dużo to kwestia tego że duuuużo piję ![]() wiem że nie powinnam, nawet gin mówi "upałów nie ma, 1,5-2litry starczą) a ja naprawdę piję wodę za wodą,herbatę za herbatą, 2kawki i obowiązkowo meliskę/miętę /herbę z cytryną na noc ![]() same poranno/wieczorne picie to z litr.. ale jak nie piję to głowa mnie boli ![]() ![]() no cóż,dziś się dowiem o co chodzi... aaa, zważyłam się teraz, rano: 81,0 lepiej niż wczoraj wieczór, ale nadal 13 do przodu ![]() U nas śniezyca stulecia,akurat jak mam jechać na drugi koniec poznania..busami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]()
#4209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 13 jak na 30 tydz to wcale nie źle ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- no robi mi sie już taki dzyndzel. Mąż się śmieje, że mi sisiak rośnie ![]()
![]() |
#4210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ktoś (chyba nawet Ty) napisał,że wieczorne ważenie jest nie wiarygodne i fakt-przecież ważę się co rano.. ![]() ciekawe jaka waga wyjdzie mi u gina ![]() spadam, 10.55mam bus a jeszcze jestem w piżamce i z mokrymi włosami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4213 |
Rozeznanie
|
axella ja uważam, że to bardzo normalny i w normie przyrost wagi
![]() hump, a na kiedy przypada ten największy przyrost wagi? |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | ||||||||
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() od godziny nadrabiam, potem mam w planie ogarnąć naszą sypialnię, zanurzyć się w książkach, a popołudniu wizyta u gina. Jak popatrzyłam za okno, to poczułam się jak na jakiejś Syberii ![]() Cytat:
![]() a jeszcze wczoraj film oglądaliśmy z mężem i tam jakaś babeczka miała na udach - i on do mnie"to to jest ten cellulit?" - będę chodzić tyłem do ścian aż się ogarnę po porodzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my mieszkamy od siebie daleko, tak jak Wam pisałam - widzimy się 2-3 razy w roku, ale na dłużej, a tak to w tygodniu z raz z nią rozmawiam przez tel (w ciąży, wcześniej chyba rzadziej), teraz jak była na tydzień, to bylo fajnie, bo jest z tych "niewtrącających się", każdy mógł się zajmować sobą. Nie mamy może jakiejś "emocjonalnej" więzi (z mężem była bardzo związana i początkowo nie było łatwo ![]() ![]() ![]() ![]() Inny temat to moja mama, która ogólnie jest wspaniałą kobietą, ale ze mną relacje miała różne.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- któraś kiedyś podsyłała link, ja z tego korzystałam ![]() http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
co dobrego można zrobić z soczewicy? bo planuję dziś zupę czosnkową, i pewnie jeszcze mi tej soczewicy zostanie
![]()
#4217 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
ponoć na drugi trymestr
![]()
#4219 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dobijacie leżącą
![]()
![]() |
#4220 |
Wtajemniczenie
|
helloł,
dawno się nie odzywałam, bo przeprowadzki ciąg dalszy, w między czasie urodziny męża no i dziś jeszcze stolarz przyjdzie więc znowu sprzątanie. No i witam sie w 27 tc ![]() Dziś mam wizytę u gina,zobaczymy co tam u małego. Niko kopie jak szalony ![]() Ja tam się ciesze, że szaro buro za oknem, bo i tak większość czasu leżę w łóżku i nie jest mi żal ze nie wychodzę. Co do teściowej, hmm to trudny temat u nas, wiem że będzie z nią ciężko jak mały się urodzi, już teraz kupiła kołyskę małemu do swojego domu bo przecież będziemy do niej co chwilę jeździć (taa jasne). Zaczyna tekstami sypać żebym urodziła już co ona go weźmie a ja po porodzie od razu do pracy pójdę (xD nie wie jeszcze że planuję wychowawczy) albo że nie mam się martwić za rok pojedziemy z tż na narty a małego zostawimy na 3 tyg u niej. normalnie się boję że mi dziecko porwie ![]() kupuje bez opamiętania i tym sposobem wszystko się dubluje, bo się dowiaduję że już kupiła 3 kocyki i czapki i inne takie pierdołki, oczywiście bez konsultacji ze mną. Ahh ciekawe co to będzie po porodzie za armagedon xD |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Zakorzenienie
|
nie pamiętam kto kiedyś podawał, ale ja jeszcze nie próbowałam. w końcu upolowałam soczewicę i mam dzisiaj zamiar spróbować
![]() ogólnie i bez szczegółowych proporcji: -zieloną soczewicę zalać wrzątkiem na 30 min, czerwonej nie trzeba - podsmażyć cebulę i ugotować wywar - do wywaru dodać podsmażoną cebulę i soczewicę - zblendować serek topiony, czosnek, ze szklanką wywaru i wymieszać - doprawić do smaku nie wiem co z tego wyjdzie, ale zapowiada się pysznie ![]()
#4222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() natchnęłaś mnie na drugie śniadanie ![]() ![]() edit: zupkę polecam ![]() Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-02-20 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | ||
Zakorzenienie
|
W sumie można by iść do dalszej biedrony, ale to jakieś 2km bo ponoć na osiedlu obok jest.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam pytanie dziewczynki- jaki kupujecie materac? ja wczoraj chciałam reanimować po córce materac ale bez szans, za bardzo wchłonął tonę alergenów a doprac go super się ni da a dawać do prania gdzieś to wyjdzie mi podobnie kupić nowy więc szykuję się do zakupu i miałam gryka-pianka-kokos, był ok, ale znalazłam wczoraj taki jak w załączniku i zastanawiam się czy by teraz takiego nie wziąć, jak myślicie? http://allegro.pl/dwustronny-materac...027468364.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Zakorzenienie
|
czeeeść!
widzę że śnieg przykrył równo wszystkie ![]() ![]() ![]() nuna mnie ostatnio też pępek pobolewa i to faktycznie chyba od tego że zaczyna wychodzić ![]() AsieniA to ty pisałaś wczoraj o hurtowni w warszawie? czy ktoś inny? bo się pogubiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
Motylku wydaje mi się, że TŻ może zanieść Twoje L4, w końcu to zwolnienie lekarskie, czyli świadczy o tym, że coś z Twoim zdrowiem nie tak. Teraz śnieg i w ogóle to tym bardziej.
Muszę dzisiaj pojechać ubezpieczyć autko, ale to chyba popołudniu bo teściowa mówiła, że jakiś list do męża przyszedł i makaron domowy zrobiła, to wstąpię po drodze, bo rano jej nie ma. Ten śnieg to tak na złość dzisiaj ... no chyba, ze pojadę jutro, ale pewnie będzie zimniej ![]()
#4227 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() axella ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.