MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 11:00   #3841
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

Strippi trzymasz mnie w napięciu (;
to na rozładowanie emocji wstawię fotki pokoju Michałka
przyszła narzuta i o wiele lepiej wygląda
Brakuje jeszcze 2 poduszek ze zwierzakami na łóżko, rolet na okno, kwiatka na parapet.
Zniknie piłka fitness, fotelik i bajzel w łóżeczku przybędzie leżaczek-bujaczek, który ciągle czeka na wypranie hehe
Na pewno na ścianie pojawią się ramki i jeszcze jakaś półka wisząca
Zdjęcia trochę ciemne, ale na tym kompie nie mam żadnego programu, musiałam ściągnąć jeden do pomniejszania zdjęć

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A ja sie obawiam że spanikuje za szybko... Strippi jest tyle czasu w domu a ja chyba bym poleciała do szpitala zaraz po tym czopie ... i to byłby błąd.
warto jak najdłużej pobyć w domu, wiem to z 1 porodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05234.jpg (36,8 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05233.jpg (40,4 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05242.jpg (40,6 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05243.jpg (41,1 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05245.jpg (42,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05247.jpg (35,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05248.jpg (36,1 KB, 56 załadowań)
Stary 2013-02-20, 11:01   #3842
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dobra ktora chetna i pomoze mi urodzic 4,4kg klocka?

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Ja mam jedna taka jakby kolderke z mothercare i jeden taki po jednej stronie polar,
brzmi ciekawie.. masz moze jakis link, zeby zobaczyc, jak to wyglada?
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Tak ! Właśnie byłam w tym tyg na zaległej szkole rodzenia i ordynator poleca bardzo, poza tym doszliśmy do wniosku z chłopem, jako że on ma być strażnikiem żeby moje zasady były spełnione , że akurat będzie wiedział jak ja to widzę...Muszę ściągnąć jakiś formularz z netu, bo jak się nie przychodzi ze swoim, to ma się wypełnić przy przyjęciu, a pewnie będę miała inne sprawy na głowie wtedy..

Ale ja ogólnie nie mam dużo wymagań: zzo i jak najpóźniejsze przecięcie pępowiny Inne rzeczy niech robią, tak jak mówi ordynator że u nich jest ( czyli brak kleszczy, dowolność pozycji, kontakt z dzieckiem zaraz po, znieczulenie na żądanie, preferują lewatywę i ogolenie ) i będę happy

A ogólnie po ostatnich zajęciach się przekonałam, co do tej formy znieczulenia, co ciekawe dr nawet pokazywał badania, że nie ma czegoś takiego jak za późny moment porodu na znieczulenie i że po prostu lekarze jak idzie, sobie czasem ułatwiają zadanie, bo jednak wiadomo, że zawsze trochę to jednak parcie opóźnia
ja na razie zagladalam na ta strone, by zobaczyc, jak mniej wiecej plan wyglada
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu

ale wydaje sie byc strasznie dlugi..

a i dzieki dziewczyny za wpisy, piszcie piszcie, bo wszystkie wskazowki sa bardzo przydatne

ja bym najbardziej chciala wlasnie ta dowolnosc pozycji, duzo chodzenia, pilka, wanna.. gdzies nawet obilo mi sie o uszy, ze przy parciu mozna przyjac inna pozycje niz lezaca (ale nie pamietam, jaka to byla: czy kleczaca czy kucajaca ..
Stary 2013-02-20, 11:04   #3843
Malpka
Zakorzenienie

Strippi dobrze ze juz masz kompa

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Witam mamusie!
ja wczoraj się trochę zestresowałam..
Malutka moja strasznie nadaktywna się zrobiła.. już nawet nie jest to nieprzyjemne ale bolesne.. brzuch twardnieje..
zebrałam się i pojechałam do ginekologa..
powiedziałam mu, że się martwię, że chyba za mocno.. ale on wytłumaczył mi, że nie ma czegoś takiego jak "za mocno".. martwić się mam jak nie będzie się ruszała.. dziecina rośnie, rozpycha się, jest silniejsza i dlatego ja będę odczuwać ją coraz bardziej..
no ale na wszelki wypadek zrobił ktg.. wyszło dobrze, mam się nie martwić, nie stresować no i odpoczywać..
ja chyba wolałam jak sie mały rozpychał nawet boleśnie teraz się tak mało rusza ze sie tylko stresuje

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Eh, po wczorajszym ciulowym dniu jeszcze mnie ciulowa noc zaatakowała. Za Chiny nie mogłam usnąć. Wierciłam się jak owsik... dlatego mam pewne obawy, że dzisiaj też dzień nie maluje się zbyt kolorowo... biorę śniadanko, owocki, zapuszczam film i idę płaszczyć się do wyrka...

Cytat:

Zdrówka do Was!

A ja dzisiaj pierwszy raz od porodu się wyspałam, do 9.00
Zaraz jadę do szpitala, dzisiaj kąpanie (;

Aaa i chciałam Wam polecić bepanthen na sutki. U mnie bardzo pomógł.
Trzymajcie się (;
;
dzieki a jak tam malutka? dużo już przybrała na wadze?

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
wlasnie chlop mi wysmazyl oficjalnego maila z prosba o wyjscie piatkowe . oczywiscie z zaznaczeniem, ze glos decydujacy ma lekarz w czwartek

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Witam!
noc katastrofa- oduczam młodą spać ze mną, wynik nie śpię od 4;30, jak w koncu trafiłam do łóżka przed 7 to tż tak chrapał że nie mogłam usnąć, jeszcze się przytulił i mi chrapał wprost do ucha, kazałam mu się odwrócić to spał tak z 10 minut, ja muszę spać na lewym boku od kilku miesiecy a on przez pół godziny nie może

nie kupowałaś nowego? ja tez mam po młodej i nie kupiłam i się zastanawiam nad nowym bo w sumie 2 lata na nim spała wizualnie jest ok ale nie wiem czy sie jakoś pod nią nie wygniótł i czy nie lepszy nowy
:
współczuję nocy

nie nie kupuje nowego jest wg mnie w super stanie i naprawdę nie czuć żadnych wgnieceń tez u nas spała 2 lata potem poszła na duże łóżko

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
zdrówka
.. )

Cytat:
No właśnie ja nie podjęłam jeszcze decyzji, z jednej strony plusem fridy jest to że nie musisz mieć odkurzacza w zasięgu żeby użyć, z drugiej część dziewczyn pisało, że nieźle się trzeba namęczyć.
co do fridy to używałam i jak dla mnie wcale to nie było jakieś męczące

Cytat:
Ja niczym, a pielęgniarki chyba tylko raz alkoholem przemyły (:

D
no to szybko odpadł jak niczym nie smarowane

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to kończymy dziś 37tc! Od jutr 38 leci i brzuszek już donoszony!

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
to samo pytanie mnie interesuje, chyba można już smarować , tak mi sie wydaje, bo u mnie do jakiegos czasu, ok tydzien zaczeły pękać sutki tak bardziej

a za mną cieżka noc, juz sama nie wiedziałam czy to skurcze, czy bóle, chyba bóle jakieś takie, ciagle zmieniałam pozycje, siadałam, wstawałam, chodziłam, sikałam, anwet miejscem spania się zamieniałam z tż-tem i ok 3 w nocy powoliii zaczęąłm usypiać, ale cieżko było
No i mam coraz wiecej wodnistego sluzu, chyba to nie wody kurcze, bo są to ilosci takie średnie, na ok -5-6 cm taka plamy na majtach , a wartosc wód w 30-31 tygodniu miałam-15 czyli nie tak mało
można smarować
nocy współczuję mnie też dziś 2 raZy skurcz w brzuchu złapał a potem palce mi u ręki zdrętwiały że nie mogłam nią ruszyć
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 11:07   #3844
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A jeszcze mamusie (dzisiaj prowadze program sto pytan do .. ), czy bedziecie ukladac plan porodu? i co myslicie o aktywnym porodzie?
Dostałam Plan Porodu na zajęciach w SR i omawialiśmy go tam. Zdecydowanie jestem za aktywnym porodem. Chce jak najwięcej chodzić, ruszać się, korzystać z prysznica i piłki. Nie wyobrażam sobie bym mogła zalegnąć na łóżku i czekać....czekać....czeka ć, a potem marudzić "Och, bo rodziłam 18 czy 22 godziny!". Położna mówiła, że aktywność w czasie porodu bardzo pomaga w prawidłowym ułożeniu się dziecka, a także przyspiesza rozwieranie się szyjki. Poza tym uważam, że jakakolwiek aktywność będzie choć trochę odwracać naszą uwagę od bólu i pomoże nam z nim sobie radzić.
Chyba, że jestem optymistką i najlepiej to leżeć i jęczeć, że mi źle...

Wzięłam się za sprzątanie. Masakra. Powyrzucałam już masę kosmetyków, jakiś rupieci itd. Teraz tylko chodze i sapie jak mała lokomotywa, ale nie poddam się tak łatwo, bo w ruchu przynajmniej ciut lepiej się czuję

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 11:08   #3845
OtTakaJa
Zakorzenienie

Możecie mi polecić jakieś ciekawe książki, poradniki o dzieciach? Oprócz Języka niemowląt. Chcę jakoś zabić czas

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 11:09   #3846
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
No, milym, bo skonczy sie najpiekniejsza chwila w zyciu, a czlowiek ma tendencje do wypierania zlych rzeczy, tych z poczatku Takze wspomnienie ok, ale samo trwanie, to juz wiadomo Ja np. juz wyparlam z pamieci w duzej czesci pierwszy trymestr, ktory przechodzilam fatalnie, chcialam walic glowa w sciane i rozerwac sie na strzepy ale juz jak o tym mysle, to nie pamietam wlasciwie za dobrze, ehhh na szczescie moze
no wlasnie, bol wypiera sie bardzo szybko z pamieci.. tylko ta chwila wtedy trwa wiecznosc.. ja tez jak sobie teraz staram przypomniec - 8 tygodni codziennego wymiotowania - jakos mnie to juz nie przeraza, ale na ta chwile to bylo straszne, myslalam, ze nigdy sie nie skonczy..
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ale Ci to wszystko ladnie wyszlo
super!

strippi jaka masz karuzele nad lozeczkiem? jest glosna?
Stary 2013-02-20, 11:10   #3847
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
gdzies nawet obilo mi sie o uszy, ze przy parciu mozna przyjac inna pozycje niz lezaca (ale nie pamietam, jaka to byla: czy kleczaca czy kucajaca ..
leżąca pozycja jest najgorszą z możliwych (nie pomaga grawitacja i ułożenie kości) ... można siedzieć, półsiedzieć, leżeć ale na boku, stać, kucać, na pieska, klęczeć...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 11:13   #3848
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:

leżąca pozycja jest najgorszą z możliwych (nie pomaga grawitacja i ułożenie kości) ... można siedzieć, półsiedzieć, leżeć ale na boku, stać, kucać, na pieska, klęczeć...
Hehe, pamiętam jak w SR położna opowiadała właśnie o tych pozycjach. No i pytałam ją czy w razie czego, gdy jakaś pozycja inna niż leżąca będzie dla mnie wygodna, to mogę z niej korzystać do końca porodu. Na co ona pyta, a jaka niby. "No nie wiem proszę Pani, gdzieś sobie w kąciku kucnę, między kanapą, a ścianą, i urodzę"
nakłaniała nas do częstych zmian pozycji w czasie porodu.

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-02-20, 11:15   #3849
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

brzmi ciekawie.. masz moze jakis link, zeby zobaczyc, jak to wyglada?
dobra sorrki, pomieszaly mi sie firmy Nie chodzilo mi o mothercare tylko o motherhood Juz nie ta glowa Profesjonalnie nazywa sie to kocykiem welurowym, mi przypomina taka jakby kolderke.

http://motherhood.pl/produkt/dwustro...-welurowy.html

A do tego mojej mamie znowu sie nudzi i chce koniecznie porobic cos na drutach - juz narobila smiesznych czapeczek, to teraz bedzie robic pled welniany dla mlodego Taki na wierzch ewentualnie do wozka hihi, jeju jeszcze 1,5 miecha do porodu - ciekawe ile jeszcze zdazy tego zrobic
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 11:16   #3850
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Hehe, pamiętam jak w SR położna opowiadała właśnie o tych pozycjach. No i pytałam ją czy w razie czego, gdy jakaś pozycja inna niż leżąca będzie dla mnie wygodna, to mogę z niej korzystać do końca porodu. Na co ona pyta, a jaka niby. "No nie wiem proszę Pani, gdzieś sobie w kąciku kucnę, między kanapą, a ścianą, i urodzę"
nakłaniała nas do częstych zmian pozycji w czasie porodu.
a mowila, ktora pozycja przy parciu jest najlepsza (ze wzgledu np. na ryzyko pekniecia)?
i wlasnie jak to jest ze zmianami pozycji, chodzeniem, jezeli jestesmy podpieci do KTG? (to wtedy chyba juz d... blada, co? ).. no chyba, ze nie monitoruja caly czas..
Stary 2013-02-20, 11:16   #3851
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Muszę cię pocieszyć że mój Mały też szalejeJak siedzę przed laptopem to wpycha te nóżki wszędzie dosłownie!Cały brzuch mi się rusza!Jak jestem przygarbiona to tak mocno kopie,aż boli.
Ale się z tego cieszę słodkie to jest.
ja też się cieszę, ale jak sobie pomyślę, że taka maleńka tam kopie, że może coś nie tak, że źle leży albo czegoś jej brakuje..
ehh lepiej za dużo nie myśleć..

Cytat:

Ja kupuję tylko tą małą gruszeczkę, żeby pod ręką była. Jak maluszek zacznie "charczeć" śpiczkami to wtedy na szybko coś kupimy.
Jakie macie cieniutkie kocyki? mikrofibra? polarek? coś innego?

i jeszcze jedno pytanko: któraś pije kawusię? mam smaka na małą
ja kupiłam gruszkę i właśnie jak będzie potrzeba to dokupię na szybko..
ja ostatnio wypiłam 2 małe i w nocy już mnie naciągało w nodze na skurcz ;/ ale chętnie bym się napiła więc chyba zrobię mrożoną z lodami

Cytat:
yy to może po połowie?

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 11:17   #3852
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Bradzołądny ten pokoik, super ten leżaczek...A JUlcia nie zazdrosna, zeMłody bedzie miał nowy pokój?

Ja zapomniałam Wam napisac, jak w nocy o 2.00 obudził mnie taki mocny skurcz- nie miałam jeszcze takiego, mineło, a za 5 minut kolejny i myslę sobie o-h0 zaczyna sie....zegarek w dłon, zeby liczyc, a tu cisza....;p Alrm wstrzymany do odwołania;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 11:18   #3853
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Możecie mi polecić jakieś ciekawe książki, poradniki o dzieciach? Oprócz Języka niemowląt. Chcę jakoś zabić czas
To ja sie tez dolaczam, nagle sie zorietowalam, ze wlasciwie moja wiedza o samej ciazy dopiero jest, ale o samym dziecku tak srednio A w gazetach wiecie co, wkurzaja mnei strasznie, bo widze ewidentnie wplywy reklamodawcow. Co innego mowia polozne i podpowiada zdrowy rozsadek, co innego tam czasem pisza, nie mam zbytniego zaufania :/
Stary 2013-02-20, 11:18   #3854
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
dobra sorrki, pomieszaly mi sie firmy Nie chodzilo mi o mothercare tylko o motherhood Juz nie ta glowa Profesjonalnie nazywa sie to kocykiem welurowym, mi przypomina taka jakby kolderke.

http://motherhood.pl/produkt/dwustro...-welurowy.html

A do tego mojej mamie znowu sie nudzi i chce koniecznie porobic cos na drutach - juz narobila smiesznych czapeczek, to teraz bedzie robic pled welniany dla mlodego Taki na wierzch ewentualnie do wozka hihi, jeju jeszcze 1,5 miecha do porodu - ciekawe ile jeszcze zdazy tego zrobic
fajny ten kocyk dzieki

a mama niech robi, zawsze sie przyda, jak nie teraz to na zime bedzie super
Stary 2013-02-20, 11:18   #3855
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
aaaaa no i przyszlo mi pismo z Navu ze maja moje L4 .. ze jestem juz dluzje niz4tyg i ze w przeciagu 5dni robaoczych przyjdzie mi List z ktorym musze sie udac do urzedu i odbiore Kase za jakis tam okres (chyba 2tyg ) wiec zyc nie umierac

Cytat:
co ona znim wyrabiała???!!!!!
Obstawiam, że urządziła gruntowne czyszczenie dysków

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Buuu ja też...
To tam spłodziliśmy nasza Hanię Hania made in Egypt
U nas Wojtek made in Marocco

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam, ja po wizycie własnie i....uwaga, uwaga... Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec, łożysko III stopień. JAk nic sie nie bedzie sie działom w środe na KTG, ale nie znam dnia, ani godziny.... Takze wykrakałam sobie;p
Ty czy Strippi, Ty czy Strippi??? Emocje rosną!

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Z mojej dzisiejszej wizyty: szyjka długa (3cm), zamknięta i twarda. Wszystko tak jak powinno być.
Super

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Ginekolog pyta się: jak się pani czuje? Mówię mu, że świetnie, że góry moge przenosić, że zapominam ze jestem w ciązy. Po badaniu na samolocie okazało się,że mam już rozwarcie. Wysłał do domu na kanapę i kazał gór nie przenosić.

No to nieźle, niech dziec trochę posiedzi w brzuchu, a Ty tych gór nie przenoś

U mnie na usg wczoraj super, łożysko 1/2 stopień, AFI 12, z dziecem wszystko idealnie, tylko buzię miał pod łożyskiem i znów jej w 4d nie zobaczyliśmy - za to na 2d było lepiej widać nos i usta i chyba będzie bardzo do TŻ podobny. Waży w 31t4d już prawie 2 kg bez kilku gr, troszkę powyżej średniej, lekarz oszacował końcową wagę na 3800-3900, czyli spory będzie. Też po Mężu.

OC - pewnie już nieaktualne, ale te nakładki Mąż mi kupił w Auchan, ale za ile i jaki dział - nie pamięta.

Liwka - trzymam kciuki za gojenie się rany.

Dziewczyny, jak uratować za pikantną zupę? Zrobiłam wczoraj marokańską soczewicową i wyszła pyszna, tylko trochę za dużo papryki ostrej na koniec sypnęłam...

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 11:19   #3856
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to kończymy dziś 37tc! Od jutr 38 leci i brzuszek już donoszony!

Cytat:
ooo i co tam jeszcze na wizycie??
może jednak nie jest taki duży, często się mylą z wagą
mówią coś o cc?

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Strippi dobrze ze juz masz kompa
oj tak

Cytat:

strippi jaka masz karuzele nad lozeczkiem? jest glosna?
hmmm zaraz poszukam
nie jest głośna, ma regulację głośności
Stary 2013-02-20, 11:21   #3857
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Brakuje jeszcze 2 poduszek ze zwierzakami na łóżko, rolet na okno, kwiatka na parapet.
Zniknie piłka fitness, fotelik i bajzel w łóżeczku przybędzie leżaczek-bujaczek, który ciągle czeka na wypranie hehe
Zdjęcia trochę ciemne, ale na tym kompie nie mam żadnego programu, musiałam ściągnąć jeden do pomniejszania zdjęć
Pieknie to wyszlo Musze Ci powiedziec, ze sama bede miala podobna kolorystyke i tak sobie ostatnio myslalam, czy nie za bardzo oczywiste te kolory, ale jak zobaczylam Twoj pokoj, to juz mi przeszly te mysli - super slodko i wesolo wyglada ten pokoj - mysle, ze to wazne, zeby sam pokoj wprawial mame i dzidziusia (choc na poczatku pewnie mniej) w dobry nastroj i napawal takim optymizmem. Ja chce karmic tez w sypialni, wiec mysle, ze super bedzie to robic w takim fajnym pokoiku Przepiekny a ta lampka
Stary 2013-02-20, 11:22   #3858
Malpka
Zakorzenienie

a ja upiekłam właśnie szarlotkę

Cytat:
Jakie macie cieniutkie kocyki? mikrofibra? polarek? coś innego?

i jeszcze jedno pytanko: któraś pije kawusię? mam smaka na małą
ja mam cienki z mikrofibry kupiłam w pepco za jakieś grosze

a co do kawki to ja ogólnie nie pijam jedynie czasem capucino
no to możemy się napić i częstuję szarlotką bo właśnie się upiekła

Cytat:
mamy pomóc ciągnąć czy pchać no ale ładna waga

Cytat:
Przy okazji wypozyczyłam stos ksiązek, co by sobie mysli zając;p I dowiedziałam się, ze kolezanki z pracy mąz zmarł... 30 lat facet, maja 3 letniego synka, i w nocy zaczął chrapac i harczec, zaczeła go szturchac, a on nic, odwraca go,a on sie dusi, zaczeła robic masaż serca, wezwała pogotowie, ratownicy reanimowali go jeszcze godzine,ale nie udało się... zawał serca- taki młody facet i została sama z 3 letnim synem.... Ehh to życie.
Stary 2013-02-20, 11:22   #3859
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
a mowila, ktora pozycja przy parciu jest najlepsza (ze wzgledu np. na ryzyko pekniecia)?
i wlasnie jak to jest ze zmianami pozycji, chodzeniem, jezeli jestesmy podpieci do KTG? (to wtedy chyba juz d... blada, co? ).. no chyba, ze nie monitoruja caly czas..
Co do pęknięcia, to najbardziej polecała w tym wypadku rodzić na krzesełku porodowym, ale dla mnie ono jest śmieszne, a i pozycja dość dziwna więc chyba się nie skuszę. Jednak grawitacja ma tam robić swoje i dziecko wychodzi w miarę sprawnie. Co dziwne, na krzesełku siada się już przed samym końcem porodu.

Co do KTG, u nich na oddziale jest tak , ze jak się przychodzi, to robią własnie KTG (nie ma limitu czasu - może być 15 minut a nawet i krócej jeśli poród jest już bardzo daleko), a potem USG i badanie. Jesli jest rozwarcie i decydują, że idziesz na salę porodową, to tam KTG nie robią. Możesz dowolnie chodzić i robić co chcesz. No chyba, że przyszło się z rozwarciem na 1-2 cm, akcja nie postępuje za szybko, to lądujemy na sali przedporodowej i tam też mogą nas w razie czego pod KTG podpiąć, ale tam nie mają piłek na przykład. Jednak położne bardzo gorąco namawiają rodzące do ruchu jakiegokolwiek, do aktywności, bo naprawdę im to pomaga. Wiadomo, wszytsko boli, ale skoro można sobie i dziecku pomóc to nie ma co się użalać nad sobą

Jesli mój plan się sprawdzi i trafimy na oddział, to chcę to zrobić gdy rozwarcie będzie już dość duże. Z domu nie wyciągną mnie żadną siłą. Mam piłeczkę, prysznic i będę tutaj walczyć, bo nie chcę zalegnać na oddziale na kilka godzin.

02.08.2012 - nasz ślub

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-02-20 o 11:26

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 11:28   #3860
Mi6ka
Rozeznanie

Jeju, wiecie co, w tle leci mi teraz w tv tvn style i ta super niania akurat, czy jak to sie teraz nazywa... To straszne Jak nei chcecie sie przestraszyc, to nia wlaczajcie Normlanie taki maly, istny szatan. Nie wiem jak to w ogole mozliwe, ze dziecko pluje matce w twarz, bije, szczypie i chce robic kupe na srodku pokoju na zlosc. Niby matka chciala ustawic do kąta i niby nie byla jakas apatyczna, ale musieli robic cos bardzo zle, skoro do tego doszlo
Stary 2013-02-20, 11:30   #3861
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Ja zapomniałam Wam napisac, jak w nocy o 2.00 obudził mnie taki mocny skurcz- nie miałam jeszcze takiego, mineło, a za 5 minut kolejny i myslę sobie o-h0 zaczyna sie....zegarek w dłon, zeby liczyc, a tu cisza....;p Alrm wstrzymany do odwołania;p

a mozeesz opisac te skurcze, ja sie boje ze nie rozpoznam czy to skurcze czy to jakies inne bóle :/

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 11:31   #3862
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

od Ptaszyska jak chcesz to Ci przeslę
poproszę, masz mój adres czy wysłać na pw ?

Cytat:
fajnie! Z narzutą dużo lepiej

Cytat:
no to szybko odpadł jak niczym nie smarowane
Bo własnie wd mądrych ludzi i najnowszych wytycznych, nie trzeba smarować bo i tak odpadnie sobie sam w swoim tempie. A smarowanie tylko jak coś się dzieje.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Pierwszy rok życia dziecka H. Murkoff. Miałam jej książkę o ciąży, mam tą i bardzo racjonalne podejście zgodne z najnowszymi badaniami co robić i jak.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
U mnie na usg wczoraj super

[
Stary 2013-02-20, 11:31   #3863
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
:

U mnie na usg wczoraj super, łożysko 1/2 stopień, AFI 12, z dziecem wszystko idealnie, tylko buzię miał pod łożyskiem i znów jej w 4d nie zobaczyliśmy - za to na 2d było lepiej widać nos i usta i chyba będzie bardzo do TŻ podobny. Waży w 31t4d już prawie 2 kg bez kilku gr, troszkę powyżej średniej, lekarz oszacował końcową wagę na 3800-3900, czyli spory będzie. Też po Mężu.
Stary 2013-02-20, 11:33   #3864
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
mnie najbardziej rozczula zyrandol

Cytat:
...zegarek w dłon, zeby liczyc, a tu cisza....;p Alrm wstrzymany do odwołania;p

Cytat:
U mnie na usg wczoraj super, łożysko 1/2 stopień, AFI 12, z dziecem wszystko idealnie

jak się przesoli to radzą wrzucić ziemniaka... ale przy pikantnym... dolać wody?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 11:34   #3865
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Jeju, wiecie co, w tle leci mi teraz w tv tvn style i ta super niania akurat, czy jak to sie teraz nazywa... To straszne Jak nei chcecie sie przestraszyc, to nia wlaczajcie Normlanie taki maly, istny szatan. Nie wiem jak to w ogole mozliwe, ze dziecko pluje matce w twarz, bije, szczypie i chce robic kupe na srodku pokoju na zlosc. Niby matka chciala ustawic do kąta i niby nie byla jakas apatyczna, ale musieli robic cos bardzo zle, skoro do tego doszlo
mnie takie sytuacje przerazaja, nie wiem jak mozna doprowadzic do takich zachowań u dzieci, moze to zwiazane z chorobą, adhd,a nie wychowaniem hmm nie wiem, ale dla mnie to jest straszne ze nie ma tu miłosci, czułosci, tylko takie bleee zachowanie

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-02-20 o 11:35
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 11:37   #3866
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

a odnośnie zupy za pikantnej to jedyne co to dolać wody/ soczewicy i rozcieńczyć. Innej rady nie ma
Stary 2013-02-20, 11:39   #3867
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
poproszę
po(j)szło

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 11:39   #3868
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Bradzołądny ten pokoik, super ten leżaczek...A JUlcia nie zazdrosna, zeMłody bedzie miał nowy pokój?

to widzę też męczona w t ą noc
Julcia nie zazdrosna, wie że to Michała

Cytat:

za wizytę

co do wagi to nie ma sugerować się, bo mój w 32 tyg 2070g i w 37/38 miał
3200g i powiedziała, że coś koło tej wagi urodzę, czyli nie duże dziecko
No zobaczymy
Stary 2013-02-20, 11:39   #3869
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
pokój Ladny ALE ZDECYDOWANIE brakuje mi w nim MICHALKA

Cytat:
a ja upiekłam właśnie szarlotkę

YHMMM too zaraz bede

no i 1pralka ciuszkow dla kolezanki wsatwiona ....

ja korzystalam z tego - by napisac swoj olan porodu

http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 11:40   #3870
Luna0
Zakorzenienie

Joanna super czyli już możesz rodzić śmiało! ale jak mniemam czekasz na mnie
jeszcze z 12-13 dni

Cytat:
C
Ehhh a co do noska, bo widzialam temat, to ja tez mam fride. U mojej bratanicy pamietam, ze super sie sprawdzilo i krzywdy nie robilo, a nawet trzeba sie nameczyc, zeby cos tam wyssac Tylko wiecie co, babka w sklepie, gdzie kupowalam fride srzedala mi wode morska specjalna dla dzieci do tego, a potem na SR mowili, ze dla takiego maluszka to tylko sol fizjologiczna w takich malutkich buteleczkach, bo spray za mocny. Wiec poczeka to troche az maly podrosnie
Ja kupiłam marimer i on jest od 1 dnia a spray jest na tyle delikatny że można go używać odrazu

Cytat:
Mi właśnie na suche i popękane pomogło.

Pisze na nim baby zalf, maść na odparzenia. Nie wiedziałam że aż tyle ich jest
Dobra uciekam!
Miłego dnia (;
Bo ten na odparzenia to ten sam co na brodawki, czyli taki najczęściej spotykany w rossmanie itd.

Cytat:
j
dla mnie to trochę dziwne... a jakbyś trafiła (teoretycznie oczywiście) do innego szpitala, w innym miescie?!
Nie mam pojęcia ale USG mam robione na szpitalnym sprzącie a tam nie ma żadnej drukarki
i pacjentki mojego doktora zawsze mają robione na szpitalnym i poprostu nie mają wyników. Musze zapytać siostry jak to tam się odbywa

Cytat:
Na mnie nie licz, ja dalej delektuje się tym że mój jednak nie będzie taki klocuszek

Cytat:
Aha i kuiałm dziś 10 czopków glicerynowych Czekają cierpliwie na czas do użcya;p Mogęjuż rodzic zatem;p TYlko ten piec nieszczęsny niech założą- to w piatek....
Ja też mam, i lewatywe zamierzasz stosować tylko czopki? Ja ich nigdy nie stosowałam więc nie wiem czy wystarczą a nie zastosuje na próbę bo jeszcze sobie coś wywołam

Cytat:

od teściowej dostałam swego czasu serię o tym, dlaczego faceci wolą zołzy... zaczelam sie zastanawiac
uwielbiam tą książkę do mnie pasuje idealnie.. jestem zołzą.. i dobrze mi z tym a TŻ mnie uwielbia za to że taka jestem więc żyć nie umierać

Cytat:
Rozładowanie emocji?! Jaja sobie robisz? Aż łzy mi lecą takie to śliczne
a z drugiej strony lecą bo mój nie będzie tak miał, po 1 że na wynajętym mieszkaniu nie będę malować itd bo dopiero co odświeżone, po 2 że dopiero od poniedziałku przeprowadzka więc zostanie mi tydzień na ogarnięcie wszystkiego, a po 3 brak kasy.
Ale jak już mówiłam, Twój maluszek to szczęściarz

Cytat:
Mnie też takie budzą.. i przez to mi się wydaje że ta szyjka się skróciła. Zaczęły się jak TŻ pojechał, w niedziele przyjeżdża więc jak mu tak jęknę w nocy jak teraz potrafie to pewnie wbije się w sufit ze strachu

Cytat:
U mnie na usg wczoraj super, łożysko 1/2 stopień, AFI 12, z dziecem wszystko idealnie, tylko buzię miał pod łożyskiem i znów jej w 4d nie zobaczyliśmy - za to na 2d było lepiej widać nos i usta i chyba będzie bardzo do TŻ podobny. Waży w 31t4d już prawie 2 kg bez kilku gr, troszkę powyżej średniej, lekarz oszacował końcową wagę na 3800-3900, czyli spory będzie. Też po Mężu. .
Super co do wagi to jeszcze się nic nie martw bo mój w niecałym 31tc miał 2,5kg a teraz w 35tc ma 2800kg a tak się bałam
jak to Paniczka powiedziała, przykozaczyli na początku a później zwolnili

Dziewczyny widze tu zależność w ruchach. Kwietniówki czują ruchy mocno itd. a marcowe narzekają że słabo, mało itd. więc to chyba poprostu końcówka i tak nam dają popalić
bo miesiąc temu to przecież jeszcze kopał jak szalony

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości