|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Ja do małego nie mam żadnych zabawek. Trochę za mały będzie na nie przez jakiś czas. Jednakże pluszaki będę na pewno prać, a potem wsadzę na noc do zamrażalnika (oczywiście gdy będą suche) by zabić roztocza. Jestem alergikiem i chcę uchronić małego przed tym co ja mam z roztoczami
![]() Jeśli zaś chodzi o jakieś plastikowe gryzaczko-zabawki, to sądzę, że zaleję je wrzątkiem z sodą oczyszczoną, a potem wypłuczę porządnie. ![]() O 16.30 na TLC lecą "Niesforne Przyszłe Mamy", jeśli nie widziałyście wczorajszego odcinka, to gorąco polecam ![]()
![]() |
![]() |
#3782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wlasciwie, to dlaczego nie gruszka? czytalyscie cos na ten temat, nie sprawdzaja sie? no to musze tez pluszaka wyprac - bo maz juz mnie zdazyl opieprzyc, ze "chemie" dziecku kupuje ![]()
![]() |
![]() |
#3783 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj oglądałam, ale to nie dla mnie, nie wiem czy te baby naprawdę takie tępe są czy to na potrzeby telewizji...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie takie nagłe mocne kopniaki mnie przerażają.. czasem aż mi szczena opada.. dziewczyny, będziecie kupować pas pociążowy? ja nawet o tym nie myślałam tylko mama mnie ostatnio zapytała ![]() wydaje mi się, że to i tak dopiero po połogu chyba ![]() może któraś z Was ma doświadczenie/ zdanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3785 | |||||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jestem w szoku ,że masz takie przygotowania ,że tak wcześnie wszystko Ci się zaczyna (np.ten czop, skurcze -boleści) a w sumie jeszcze nic się nie dzieje .... biedna się namęczysz ..... Bardzo sie róznimy - ja jednak żadnych objawów nie miałam - jak czułam skurcze tzn ,że rodziłam i tyle jedynie 24 godz przed odszedł mi czop. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okey, z jednej strony nie warto przesadzać w ciąży, ale z drugiej strony są jakieś podstawy, o których każdy normalny człowiek wie. Dziwni Ci ludzie...serio...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3789 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() my z Julką nadal zasmarkane i kaszlące ![]() wczoraj uprałam pościel do łóżeczka i rożek dziś może poprasuję i już można powiedzieć że wszystko gotowe. Brakuje mi tylko kosmetyków i kilka pierdułek ale poczekam do jutra w roosmanie na te 10% Mąż mi powiedział że za tydzień w czwartek mogę rodzić hehe, wogóle wczoraj mi przypomniał jak mało dni mi już zostało ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale widzę wizaż w tle otwarty ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj to niech szybko naprawia bo czekamy na relacje na żywo ![]()
![]() |
![]() |
#3790 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak już się zacznie to będziesz wiedziała ![]() Cytat:
![]() No zobaczymy jak Ty będziesz siedzieć i czekać hihihi ja tam oaza spokoju ![]() Cytat:
![]() No to jak obstawiasz, to może coś się wykluje, choć ja dalej myślę że albo w terminie albo ciut po ![]() Cytat:
nie cierpię tego uczucia hej ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka do Was! ![]() A ja dzisiaj pierwszy raz od porodu się wyspałam, do 9.00 ![]() Zaraz jadę do szpitala, dzisiaj kąpanie (; Aaa i chciałam Wam polecić bepanthen na sutki. U mnie bardzo pomógł. Trzymajcie się (; Strippi trzymasz mnie w napięciu (;
![]() |
![]() |
#3792 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wczoraj wieczorem mój psiak podczedł do brzuszka i zaczał go lizać ![]() ![]() ![]() no, ja zmykam bo mega niewygodnie mi siedziec przy kompie a w sumie musze lezec by wytrwać do 18tego.Ale podczytuje was tylko ciezko mi sie przekrecic i zaczac stukac w klawiature ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3793 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3794 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() wlasnie chlop mi wysmazyl oficjalnego maila z prosba o wyjscie piatkowe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3795 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3796 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3797 |
Rozeznanie
|
witam się... u mnie biało,śnieg leży na ulicach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3798 | ||||
Rozeznanie
|
Witam!
noc katastrofa- oduczam młodą spać ze mną, wynik nie śpię od 4;30, jak w koncu trafiłam do łóżka przed 7 to tż tak chrapał że nie mogłam usnąć, jeszcze się przytulił i mi chrapał wprost do ucha, kazałam mu się odwrócić to spał tak z 10 minut, ja muszę spać na lewym boku od kilku miesiecy a on przez pół godziny nie może ![]() i jeszcze muszę się pochwalić potem było szukanie dowodu rejestracyjnego auta, okazało sie, oczywiście po przetrząśnieciu połowy mieszkania że go posprzątałam z czapkami i rękawiczkami do szafy ![]() zobaczymy co będzie dalej, ale mam takie nerwy że mnie brzuch rozbolał Cytat:
przykładałam sobie ten katarek do nosa, żeby zobaczyć jak to ciągnie- słabiutko, mój katar nie wychodził, więc bez obaw Cytat:
Cytat:
nie kupowałaś nowego? ja tez mam po młodej i nie kupiłam i się zastanawiam nad nowym bo w sumie 2 lata na nim spała ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3799 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i zazdroszcze już kąpania ..... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3800 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do zabawek, to nie mam za dużo, ale będę raczej w jakiś sposób je myć. Heh u mnie też ten plan wstępnie wygląda, no ale obawiam się że uniknąć w 100 % się nie da, nie będę przecież czekała kilku godzin np aż wróci ze spotkania, a dziecko się męczy :P Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3801 |
Zadomowienie
|
Ja niczym, a pielęgniarki chyba tylko raz alkoholem przemyły (:
dziękuje ![]() pani Twój mnie rozbraja (: Ma pomysły ![]()
![]() |
#3802 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie poród to fizjologia, i to w bolącej i nieciekawej oprawie w większości przy obcych. Moment zapłodnienia, kiedy kochający się ludzie robią "to", pierwsze ruchy dziecka, lub kiedy po porodzie dostaję się maluszka na siebie, tak to są magiczne momenty. Sam poród nie. Wiadomo niektóre mają łatwiej, niektóre trudniej i może te których tak bardzo nie boli, które się nie męczą kilka dób, nie trafiają na chamski personel itp mogą mówić że cieszą się samym porodem. Jeśli trafię na ten film po porodzie myślę że go oglądnę ale nie wcześniej. Pesymizm to dziś moje drugie imię, idę ogarnąć mieszkanie jak mi brzuch da.
![]() |
![]() |
#3803 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dorby
![]() Cytat:
![]() Co do szpitala to ja wyników z USG nawet nie mam ![]() ![]() Mój gin jest na emeryturze ale pracowal cały czas w szpitalu w którym rodze i w szpitalu mnie przyjmuje (tylko na poradni), wątpie zeby szukali moich wyników po jakiś gabinetach ![]() ![]() a co do kopania to mój od prawie zawsze kopie po samych bokach, na wprost się nie mieści i kopie albo po prawym boku albo po lewym, tam gdzie są łaskotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze że Ci gin wytłumaczył że jednak za mocne ruchy to nie powód do obaw ![]() Cytat:
![]() tak apropo to katarek jest od 1 miesiąca także będę musiała jeszcze gruszke zakupić ![]() a zaciągania przy fridzie nienawidze... nie dałabym rady, ale dużo mam daje ![]() Co do aktywności to widze że większość dzieciaczków ucichło.. może to ciśnienie? Bo moim to musze czasami nieźle potrząsać bo nic się łobuziak nie chce ruszać ![]() za to o 5 rano jak wstaje na tabletki to szaleje zawsze! Także z TŻ już wiemy kiedy będzie trzeba do niego wstawać... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3804 |
Zakorzenienie
|
Mam takie pytanie odnośnie maści Bepanthen jak myślicie czy mogę ją już teraz smarować sutki?
Bo jeden dalej mam taki jakby "popękany" i może by to coś pomogło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3805 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry..
![]() ooo jak szybciutko.. super.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas sypie.. delikatnie, ale jednak sypie.. ![]() co do spania, to mi ostatnio w każdej pozycji jest niewygodnie, nie mogę sobie miejsca znaleźć.. no ale co zrobić.. bobas od wczoraj się mało rusza.. prawie w ogóle.. zjadłam teraz 6 gum rozpuszczalnych a on dalej nic.. ![]() ![]() wybieram się jeszcze dziś po kilka ostatnich drobiazgów do torby szpitalnej i na tym kończymy pakowanie.. ![]() a tak w ogóle to kończymy dziś 37tc! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a za mną cieżka noc, juz sama nie wiedziałam czy to skurcze, czy bóle, chyba bóle jakieś takie, ciagle zmieniałam pozycje, siadałam, wstawałam, chodziłam, sikałam, anwet miejscem spania się zamieniałam z tż-tem i ok 3 w nocy powoliii zaczęąłm usypiać, ale cieżko było No i mam coraz wiecej wodnistego sluzu, chyba to nie wody kurcze, bo są to ilosci takie średnie, na ok -5-6 cm taka plamy na majtach , a wartosc wód w 30-31 tygodniu miałam-15 czyli nie tak mało Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-02-20 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3807 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez nie kupuje zabawek, licze na drobne prezenty od rodziny ![]() no ale wczoraj nie moglam sie oprzec niebieskiemu elmo z ulicy sezamkowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() znalazlam jeszcze urzadzenie na baterie, czyli cos pomiedzy katarkiem i frida ![]() http://www.amazon.de/OLAF-elefantast...=ISHNTPNUH7LO4 jak sie frida nie sprawdzi to moze sie zastanowie.. a moze polozna cos jeszcze doradzi ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3808 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() Troche ogarnelam forum wzrokiem i co? I zadna nie urodzila ![]() ![]() ![]() No my witamy sie w 34 - juz nawet w polowie 34 TC ![]() ![]() No i wyspalam sie wspaniale, najpierw jakies 7h snu, posiedzialam z mezem przy sniadaniu i znowu pozpalam do 10.30 ![]() To teraz poczytam troche, niestety na pewno nie wszystko, bo nie mam za duzo czasu - jak mnie nie bylo, odbylo sie ostatnie malowanie, no i maz sam w domu, wiec mam tutaj burdel na kolkach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha jest dobra informacja - dzownili ze sklepu, ze przyszedl wozek, lozeczko, fotelik i kocyk ![]() ![]() ![]() ![]() Ehhh a co do noska, bo widzialam temat, to ja tez mam fride. U mojej bratanicy pamietam, ze super sie sprawdzilo i krzywdy nie robilo, a nawet trzeba sie nameczyc, zeby cos tam wyssac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3809 | |||
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie od kilku dni jest ciemno i ponuro, wszyscy chodzą jak struci. Ewidentny brak słońca. Cytat:
![]() Ja raczej nie. Położna na SR mówiła, że pas rozleniwia mięśnie tak naprawdę. Lepiej po prostu ćwiczyć brzuch. Podobno w ciąży dobrze by było się nie stresować... Tylko jak? Remont na głowie. Mama do mnie wydzwania, pyta co i jak z remontem, dlaczego to robimy, dlaczego tego nie robimy, dlaczego tak drogo, dlaczego tak tanio? No i jak mam się nie denerwować? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3810 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.