MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 08:35   #3781
czarny flamaster
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a i mamusie, pierzecie tez zabawki pluszowe, które maluch może gryźć?
Ja do małego nie mam żadnych zabawek. Trochę za mały będzie na nie przez jakiś czas. Jednakże pluszaki będę na pewno prać, a potem wsadzę na noc do zamrażalnika (oczywiście gdy będą suche) by zabić roztocza. Jestem alergikiem i chcę uchronić małego przed tym co ja mam z roztoczami
Jeśli zaś chodzi o jakieś plastikowe gryzaczko-zabawki, to sądzę, że zaleję je wrzątkiem z sodą oczyszczoną, a potem wypłuczę porządnie.

O 16.30 na TLC lecą "Niesforne Przyszłe Mamy", jeśli nie widziałyście wczorajszego odcinka, to gorąco polecam

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 08:36   #3782
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe ja sobie nie wyobrażam momentu zaciągu przy fridzie
ale też podłączenia dziecka do odkurzacza...

te zabawki, które mamy sa wyprane.
ja juz mam plan -to bedzie zadanie dla meza

a wlasciwie, to dlaczego nie gruszka? czytalyscie cos na ten temat, nie sprawdzaja sie?

no to musze tez pluszaka wyprac - bo maz juz mnie zdazyl opieprzyc, ze "chemie" dziecku kupuje
Stary 2013-02-20, 08:37   #3783
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
O 16.30 na TLC lecą "Niesforne Przyszłe Mamy", jeśli nie widziałyście wczorajszego odcinka, to gorąco polecam
Ja wczoraj oglądałam, ale to nie dla mnie, nie wiem czy te baby naprawdę takie tępe są czy to na potrzeby telewizji...

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 08:38   #3784
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mój mały od kilku dni robi mi takie bolesne kuksańce. Wczoraj jak oglądałam Porodówkę tak mnie kopnął, że aż usiadłam na łóżku, po czym przestał się ruszać. O mało zawału nie dostałam, myślę sobie przestraszyłam dziecko, ale na szczęście po paru minutach zaczął szaleć od nowa
czyli nie jestem sama..
właśnie takie nagłe mocne kopniaki mnie przerażają.. czasem aż mi szczena opada..

dziewczyny, będziecie kupować pas pociążowy?
ja nawet o tym nie myślałam tylko mama mnie ostatnio zapytała
wydaje mi się, że to i tak dopiero po połogu chyba
może któraś z Was ma doświadczenie/ zdanie?

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 08:39   #3785
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że ten komp pożyje, bo kolejnego pożyczyć nie mamy a na nowy muszę czekać aż kasa wpłynie za urodzenie Michałka ot takie prezent mi zrobi mój synek
U mnie skurcze są ale słabe i nie zwracam na nie uwagi
W czwartek ktg to powiem by mi sprawdziła co i jak na samolocie, może coś postąpiło, choć wątpię.
Z Julią też mało się działo i przenosiłam
także jak coś to 01.03 można pytać co tam u mnie
Cytat:
Ja wczoraj wykrakałam sobie noc, każdemu mówię że nic się nie dzieje i dupa
do 4:00 męczyłam się ze skurczami co 30min.. do tego siku co 20min, miałam zimne poty i trzęsłam się z zimna, myślałam że już się zaczęło, ale na szczęście przeszło.
Teraz siedzę tu z wami i znowu mam mokrą piżamę bo siara leci.
, no już były podejrzenia ,że jesteś rozpakowana .... ale myslałam sobie napewno nie - nie przepuściłabyś opisu
Jestem w szoku ,że masz takie przygotowania ,że tak wcześnie wszystko Ci się zaczyna (np.ten czop, skurcze -boleści) a w sumie jeszcze nic się nie dzieje .... biedna się namęczysz .....
Bardzo sie róznimy - ja jednak żadnych objawów nie miałam - jak czułam skurcze tzn ,że rodziłam i tyle jedynie 24 godz przed odszedł mi czop.
Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
witam was zn ów ze szpitala dzis siostra podrzuciła mi tablet na chwile..u mnie zmiennie pewnie dlatego do porodu bede w szpitalu ciśnieniee podwyższone białko pojawia sie i znika ale do cesarki to za mało i tak sie meczymy mogac tylko lezec zycze wam zdrówka i szybkich porodów pozdrawiam booziaczek

Cytat:
Dziewczyny, myślicie, że mogę pójść na zajęcia do szkoły rodzenia z przyjaciółką zamiast męża? Pytam, bo mój nie może się zwolnić z pracy, a ja pierwszy raz dziś chciałam iść, ale jakoś samej mi się nie chce
pewnie !
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Witam mamusie!
ja wczoraj się trochę zestresowałam..
Malutka moja strasznie nadaktywna się zrobiła.. już nawet nie jest to nieprzyjemne ale bolesne.. brzuch twardnieje..
zebrałam się i pojechałam do ginekologa..
powiedziałam mu, że się martwię, że chyba za mocno.. ale on wytłumaczył mi, że nie ma czegoś takiego jak "za mocno".. martwić się mam jak nie będzie się ruszała.. dziecina rośnie, rozpycha się, jest silniejsza i dlatego ja będę odczuwać ją coraz bardziej..
no ale na wszelki wypadek zrobił ktg.. wyszło dobrze, mam się nie martwić, nie stresować no i odpoczywać..
, odpocznij .
Stary 2013-02-20, 08:39   #3786
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Ja wczoraj oglądałam, ale to nie dla mnie, nie wiem czy te baby naprawdę takie tępe są czy to na potrzeby telewizji...
Ja sama się dziwię, a jak mężowi opowiadałam, to myślałam, że z siebie wyjdzie... Pamiętam jak cały wieczór przeżywał, że moja znajoma co piersią karmi pali papierosy jak lokomotywa.
Okey, z jednej strony nie warto przesadzać w ciąży, ale z drugiej strony są jakieś podstawy, o których każdy normalny człowiek wie. Dziwni Ci ludzie...serio...

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 08:40   #3787
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do małego nie mam żadnych zabawek. Trochę za mały będzie na nie przez jakiś czas. Jednakże pluszaki będę na pewno prać, a potem wsadzę na noc do zamrażalnika (oczywiście gdy będą suche) by zabić roztocza. Jestem alergikiem i chcę uchronić małego przed tym co ja mam z roztoczami
Jeśli zaś chodzi o jakieś plastikowe gryzaczko-zabawki, to sądzę, że zaleję je wrzątkiem z sodą oczyszczoną, a potem wypłuczę porządnie.
no ja mam na razie jednego malutkiego pluszaka i jeden taki kocyk-gryzaczek - w takim razie musze wrzucic do pralki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 08:43   #3788
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sama się dziwię, a jak mężowi opowiadałam, to myślałam, że z siebie wyjdzie... Pamiętam jak cały wieczór przeżywał, że moja znajoma co piersią karmi pali papierosy jak lokomotywa.
Okey, z jednej strony nie warto przesadzać w ciąży, ale z drugiej strony są jakieś podstawy, o których każdy normalny człowiek wie. Dziwni Ci ludzie...serio...
Sama mam znajomą, której karmienie piersią absolutnie nie przeszkadza w piciu piwa, potrafi wypić 3 piwa, a następnie dać cyca dziecku. Ja przed ciążą paliłam i piwo uwielbiam, ale jak tylko się dowiedziałam o maluchu to natychmiast odstawiłam i nie wyobrażam sobie, że mogłabym zapalić albo wypić jakiś alkohol będąc w ciąży lub karmiąc. Ale ludzie są różni i nic się nie poradzi, to ich życie.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 09:01   #3789
Malpka
Zakorzenienie

hej
my z Julką nadal zasmarkane i kaszlące
wczoraj uprałam pościel do łóżeczka i rożek dziś może poprasuję i już można powiedzieć że wszystko gotowe. Brakuje mi tylko kosmetyków i kilka pierdułek ale poczekam do jutra w roosmanie na te 10%
Mąż mi powiedział że za tydzień w czwartek mogę rodzić hehe, wogóle wczoraj mi przypomniał jak mało dni mi już zostało

Cytat:

Byliśmy w USC. Torres jest już oficjalnie synem swojego ojca

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Żyję i mam się dobrze dziś tylko o sobie
Od dziś mam budowlańców w domku więc nie wiem czy dam radę pisać na forum czytać będę się starać więc proszę o wyrozumiałość.
Wczoraj i w niedzielę sprzątałam ogarniałam chowałam co się dało dziś dalszy ciąg muszę w schowku na strychu posprzątać i już widzę ten sajgon jak wrócę do domu wszędzie kurz brud masakra ale ważne że coś się ruszyło.
:
współczuję remontów my niedawno łazienkę skończyliśmy wiem co to znaczy ciągle kurz, brud a u mnie jeszcze biegająca i roznosząca to Julka

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Dziś jestem w takim nastroju że już mi wszystko jedno. Wczoraj młody mało się ruszał i jestem przekonana, że zmienił pozycję. Późno wieczorem jak już się mocno zeschizowałam to wręcz czułam że głowę ma na górze, ale sama już nie wiem.
:
eh u mnie tez wczoraj tak mało sie ruszał że az sie denerwowałam na wszystkich dookoła dopiero po 20 zdecydował sie poruszyć, zwariować ze stresu można jeszcze tydzień temu szalał o każdej porze a teraz się rusza tak żadko

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
dla porównania - pudełko, proszek, laptop i pilot
w tle - bałagan, za który ( żeby nie było ) zaraz się zabieram.
:
czyli chyba nawet pojemne, wydawało mi się ze jakies takie małe bedą, ciekawe czy dziś jeszcze bedą u mnie
ale widzę wizaż w tle otwarty

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
my się witamy w 35 tc
:

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wzięłam się za zamawianie kolejnej partii
Wiem, że była dyskusja na temat materacy do łóżeczka, ale nie pamiętam, co z niej wynikło. Jaki materac kupiłyście/kupujecie? Piankowy czy dodatkowo z tą gryką?
ja mam gryka-pianka-kokos jeszcze po Julce

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Gratuluję tygodni! U mnie dzisiaj pierwszy dzień 33
:

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
jaki śnieg?? u nas wczoraj tak ciepło było, że do sklepu w dresie pojechałam i tylko kurtkę na wszelki wypadek zarzuciłam..
mam nadzieję, że ta zima już mija
daj nam trochę tego ciepełka

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Szybkie pytanko piszą wszędzie przy wyprawce że ceratki/podkłady na materac ja kupiłam takie jak w załączniku czy żeby je położyć na przewijak czy jak gdzieś idę to takie jednorazowe czy mogę je zastosować na materac pod prześcieradło czy jakieś inne jeszcze służą do tego ???
mogą być

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Wczoraj i tak już przeżyłam załamanie wieczorem. Ryczałam jak bóbr! TŻ nie mógł mnie uspokoić - już chciał mnie wieźć na pogotowie albo do szpitala. Tak się przejęłam tymi szwami, że się rozeszły, cyckami które bolą i tym, że Miśka dalej żółtek jest, że nie wytrzymałam i musiałam się rozryczeć!!! ;(
Jutro z Miśka muszę iść na pobranie krwi...zobaczymy jaki będzie wynik.

Cytat:
Strippi - spalił się komp dlatego jej nie ma także spokojnie
oj to niech szybko naprawia bo czekamy na relacje na żywo
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 09:05   #3790
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Witamy ponownie , a czytając twoje opisy dochodzę do wniosku że jednak ciężko przegapić by było moment że już się coś zaczyna. To moja 1 ciąża i martwiłam sie że może do szpitala nie zdążę albo nie zauważę że to się już zbliża + jeszcze TŻ który najchętniej miesiąc wcześniej do szpitala by mnie wysłał bo chłopina martwi się że jak się coś zacznie to z pracy nie zdąży dojechać żeby do szpitala mnie zawieźć.
Czyli nie ma co panikować, podziwiam że z takim spokojem podchodzisz do tych wszystkich objawów
dokładnie tak
jak już się zacznie to będziesz wiedziała

Cytat:
Przerażasz mnie swoimi opisami, bo piżamę od siary mam mokrą noc w noc, a siku co godzinę to u mnie norma A tak serio to ja bym zwariowała na Twoim miejscu tak siedzieć i czekać aż się zacznie
\
możesz iść z przyjaciółką

No zobaczymy jak Ty będziesz siedzieć i czekać hihihi
ja tam oaza spokoju ale w 1 ciąży też się niecierpliwiłam

Cytat:
\
hmm Strippi coś czuję, że się rozpakujesz za niedługo.. myślę tak do 3 dni :P

Witam mamusie!
ja wczoraj się trochę zestresowałam..
Malutka moja strasznie nadaktywna się zrobiła.. już nawet nie jest to nieprzyjemne ale bolesne.. brzuch twardnieje..
powiedziałam mu, że się martwię, że chyba za mocno.. ale on wytłumaczył mi, że nie ma czegoś takiego jak "za mocno".. martwić się mam jak nie będzie się ruszała.. dziecina rośnie, rozpycha się, jest silniejsza i dlatego ja będę odczuwać ją coraz bardziej..
no ale na wszelki wypadek zrobił ktg.. wyszło dobrze, mam się nie martwić, nie stresować no i odpoczywać..
przynajmniej teraz jesteś spokojniejsza

No to jak obstawiasz, to może coś się wykluje, choć ja dalej myślę że albo w terminie albo ciut po

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Nie lubię bezsennych nocy, ja ostatnio za to jestem chyba lekko podduszana przez swoją macicę, często zwłaszcza w pozycjach półleżących czy siedząc nie do końca prosto nie mogę oddychać, co któryś dzień jest gorzej i widzę że dziś jeden z tych złych dni.

\
mam dokładnie to samo ehhh
nie cierpię tego uczucia

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

i witaj Strippi!
hej ))

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

, no już były podejrzenia ,że jesteś rozpakowana .... ale myslałam sobie napewno nie - nie przepuściłabyś opisu
Jestem w szoku ,że masz takie przygotowania ,że tak wcześnie wszystko Ci się zaczyna (np.ten czop, skurcze -boleści) a w sumie jeszcze nic się nie dzieje .... biedna się namęczysz .....
Bardzo sie róznimy - ja jednak żadnych objawów nie miałam - jak czułam skurcze tzn ,że rodziłam i tyle jedynie 24 godz przed odszedł mi czop.
z Julią miałam to samo niestety :/ dlatego tak chciałabym urodzić szybciej, jednak wiem że to nierealne hehe
Stary 2013-02-20, 09:07   #3791
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
witam was zn ów ze szpitala dzis siostra podrzuciła mi tablet na chwile..u mnie zmiennie pewnie dlatego do porodu bede w szpitalu ciśnieniee podwyższone białko pojawia sie i znika ale do cesarki to za mało i tak sie meczymy mogac tylko lezec zycze wam zdrówka i szybkich porodów pozdrawiam booziaczek
Ojej leż i odpoczywaj, myślimy o Was
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
Zdrówka do Was!

A ja dzisiaj pierwszy raz od porodu się wyspałam, do 9.00
Zaraz jadę do szpitala, dzisiaj kąpanie (;

Aaa i chciałam Wam polecić bepanthen na sutki. U mnie bardzo pomógł.
Trzymajcie się (;

Strippi trzymasz mnie w napięciu (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 09:16   #3792
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
booziaczku trzymaj sie tam ! a raczej trzymajcie A w którym szpitalu leżysz??

Cytat:
do 4:00 męczyłam się ze skurczami co 30min.. do tego siku co 20min, miałam zimne poty i trzęsłam się z zimna, myślałam że już się zaczęło, ale na szczęście przeszło.
Ja ostatnio tez kiepsciane noce mam , ale jakos radze sobie :P Podobno wczoraj cała kołdre zagrabiłam TZowi. Bo tu troszecvzke pod brzuch , tu miedzy nogi, z tyłu pod kregosłup i spało mi sie wybornie

a wczoraj wieczorem mój psiak podczedł do brzuszka i zaczał go lizać jak odszedł to Mati zaczeła sie ruszać Chyb ajuz zakładaja jakiś pakt

no, ja zmykam bo mega niewygodnie mi siedziec przy kompie a w sumie musze lezec by wytrwać do 18tego.Ale podczytuje was tylko ciezko mi sie przekrecic i zaczac stukac w klawiature
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 09:22   #3793
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Witamy ponownie , a czytając twoje opisy dochodzę do wniosku że jednak ciężko przegapić by było moment że już się coś zaczyna. To moja 1 ciąża i martwiłam sie że może do szpitala nie zdążę albo nie zauważę że to się już zbliża + jeszcze TŻ który najchętniej miesiąc wcześniej do szpitala by mnie wysłał bo chłopina martwi się że jak się coś zacznie to z pracy nie zdąży dojechać żeby do szpitala mnie zawieźć.
Czyli nie ma co panikować, podziwiam że z takim spokojem podchodzisz do tych wszystkich objawów
:
A ja sie obawiam że spanikuje za szybko... Strippi jest tyle czasu w domu a ja chyba bym poleciała do szpitala zaraz po tym czopie ... i to byłby błąd.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Eh, po wczorajszym ciulowym dniu jeszcze mnie ciulowa noc zaatakowała. Za Chiny nie mogłam usnąć. Wierciłam się jak owsik... dlatego mam pewne obawy, że dzisiaj też dzień nie maluje się zbyt kolorowo... biorę śniadanko, owocki, zapuszczam film i idę płaszczyć się do wyrka...
Mam te same plany
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 09:23   #3794
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
dobre! to jest plan

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

wlasnie chlop mi wysmazyl oficjalnego maila z prosba o wyjscie piatkowe . oczywiscie z zaznaczeniem, ze glos decydujacy ma lekarz w czwartek

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 09:24   #3795
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
no ja mam na razie jednego malutkiego pluszaka i jeden taki kocyk-gryzaczek - w takim razie musze wrzucic do pralki
A ja nie mam jeszcze nic ... a nie! misia z Bebilonu
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 09:25   #3796
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
aaaaaaaa NO tak i wszystko Jasne .... ale jest JEDEN plus tego ..... HEHE nie bedzie miala jak dalej kupowac ciuszkow ... wiec chyba portfel wytrzyma

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

od dobrych 10 lat zawsze z tego przepisu I z innymi owocami też piekę z tego przepisu Tyle, że ja idę na łatwiznę i jabłka kroję w plastry W pieczeniu i tak się ładnie rozpadną
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...a_tutti_frutti
)
dzięki

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam, ja po wizycie własnie i....uwaga, uwaga... Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec, łożysko III stopień. JAk nic sie nie bedzie sie działom w środe na KTG, ale nie znam dnia, ani godziny.... Takze wykrakałam sobie;p Po badaniu zaczełam plamic i pobolewa mnie brzuch,ale tak dzis moze byc. Wqrzyłam się tylko, bo ginka nagle mówi, ze mam grupe krwi na stare nazwisko, a powinnam miec na nowe....Rychło wczas się kapneła. Mówiłam jej o tym dawno, to mówiła, ze ważne, aby się zgadzał pesel...Nic to jutro jade grupe zrobic. Kacpi wazy równo 3kg. Lekarka mówiła, ze moze ważyc z 200-300 gram więcej, mniej raczej nie. Takze takie to cuda moje drogie
A i mam obserwowac ruchy, jakby słąbły na IP...I tego się najbardziej boję, bo mój syn cwaniaczy i rusza się, ale wieczorem, a liczyc mam rano...KUpiłam sobie cukierki żeby go pobudzac
no to widze kolejna startuje

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

Ja mam gryka pinka kokos. Taki był w zestawie z łóżeczkiem.
Tylko zastanawiam się na której stronie maluch powinien na początku leżeć gryka czy kokos??? Orientuje się któraś co lepsze??
:
na tej twardszej, nie wiem z czym to ale tak mówili że od twardszej zaczynamy zdrowiej dla pleców. Zresztą u nas Julka cały czas spała na tej twardszej

Cytat:
Witam
brawa za wizyty i rozpoczęte tygodnie
Z mojej dzisiejszej wizyty: szyjka długa (3cm), zamknięta i twarda. Wszystko tak jak powinno być. Dzisiaj bez usg było ale następnym razem ma mi zrobić od ostatniej wizyty przytyłam tylko 1,5kg tak więc z tej okazji cola się polała i milke całą zjadłam, a przy okazji w lidlu lovelle jeszcze znalazłam
Idę was nadrabiać

Cytat:
Hej kochane. Byłam jednak u gin skonsultować moje ekstra krocze...mam przykładać fazę nasaczona sola fizjologiczna i psikac neomycyna. W czwartek na kontrol i zdecyduje czy zostawiamy tak jak jest czy spowrotem na szycie do szpitala. Yh...

Strippi was pozdrawia i będzie kiedy tz zorganizuje komputer

Klementyna to juz lada dzień rodzisz :-D super!!!
aby obyło sie bez ponownego szycia

Cytat:
No i hormony, nie przejmuj się, ja przez dwa dni po porodzie wyłam...
A odpadł Wam już pępek? U Jaśki w 6stej dobie odleciał.
to szybko a czym smarowałaś?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 09:25   #3797
misiulka06
Rozeznanie

witam się... u mnie biało,śnieg leży na ulicach muszę się pochwalić,wczoraj przyszły mi zamówione pojemniczki avent do przechowywania. kupiłam 6 szt, w tym 3 szt. 180ml i 3 szt. 240 ml za jedyne 3,70 zł za sztukę. są rewelacyjne,zobaczymy jak będą się spisywały
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 09:26   #3798
trolla2405
Rozeznanie

Witam!
noc katastrofa- oduczam młodą spać ze mną, wynik nie śpię od 4;30, jak w koncu trafiłam do łóżka przed 7 to tż tak chrapał że nie mogłam usnąć, jeszcze się przytulił i mi chrapał wprost do ucha, kazałam mu się odwrócić to spał tak z 10 minut, ja muszę spać na lewym boku od kilku miesiecy a on przez pół godziny nie może
i jeszcze muszę się pochwalić potem było szukanie dowodu rejestracyjnego auta, okazało sie, oczywiście po przetrząśnieciu połowy mieszkania że go posprzątałam z czapkami i rękawiczkami do szafy

zobaczymy co będzie dalej, ale mam takie nerwy że mnie brzuch rozbolał

Cytat:
dzięki
to ja chyba sie zdecyduje na ta fride.. jakos nie moge sobie wyobrazic tego odkurzacza

katarek to dopiero jak maluszek katar dostanie, normalnie to wystarczy zwykła gruszka albo frida
przykładałam sobie ten katarek do nosa, żeby zobaczyć jak to ciągnie- słabiutko, mój katar nie wychodził, więc bez obaw
Cytat:

a wlasciwie, to dlaczego nie gruszka? czytalyscie cos na ten temat, nie sprawdzaja sie?

no to musze tez pluszaka wyprac - bo maz juz mnie zdazyl opieprzyc, ze "chemie" dziecku kupuje
z gruszką ja widze jeden problem- zawsze sie boję żeby krzywdy nie zrobić bo wsadzasz końcówkę do noska a dziecko rusza główka nagle, frida jest bezpieczniejsza bo ja przykładasz do nozdrza. ja nie mam pary na fridę, też jest to tż zadanie przy maluszku

Cytat:

nasza młoda (ale z opowieści znajomych maluchow że ni e tylko ona ) robiła takie wielkie oczy i tak smiesznie sie lekko ruszała, wyglądało jak byś jej mózg wysyłała, później traktowała jak zabawke, przykładała sobie, tacie itp.

Cytat:

ja mam gryka-pianka-kokos jeszcze po Julce

nie kupowałaś nowego? ja tez mam po młodej i nie kupiłam i się zastanawiam nad nowym bo w sumie 2 lata na nim spała wizualnie jest ok ale nie wiem czy sie jakoś pod nią nie wygniótł i czy nie lepszy nowy

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A ja sie obawiam że spanikuje za szybko... Strippi jest tyle czasu w domu a ja chyba bym poleciała do szpitala zaraz po tym czopie ... i to byłby błąd.
mimo że to będzie mój drugi poród to też się boję ze zrobię alarm za wcześniej, przedtem mi wody odeszły i teraz też bym tak chciała, a na skurczach się nie znam
Stary 2013-02-20, 09:30   #3799
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
hej
zdrówka
Cytat:

z Julią miałam to samo niestety :/ dlatego tak chciałabym urodzić szybciej, jednak wiem że to nierealne hehe
no to nie fajnie ale może Ci się ten ból rozłoży na raty . .... oby.....
Cytat:
Zaraz jadę do szpitala, dzisiaj kąpanie (;
za wyspanie się !
no i zazdroszcze już kąpania .....
Cytat:
....to by cie odesłali ....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 09:31   #3800
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki
to ja chyba sie zdecyduje na ta fride.. jakos nie moge sobie wyobrazic tego odkurzacza

No właśnie ja nie podjęłam jeszcze decyzji, z jednej strony plusem fridy jest to że nie musisz mieć odkurzacza w zasięgu żeby użyć, z drugiej część dziewczyn pisało, że nieźle się trzeba namęczyć.
Co do zabawek, to nie mam za dużo, ale będę raczej w jakiś sposób je myć.

Cytat:
Heh u mnie też ten plan wstępnie wygląda, no ale obawiam się że uniknąć w 100 % się nie da, nie będę przecież czekała kilku godzin np aż wróci ze spotkania, a dziecko się męczy :P

Cytat:

wlasnie chlop mi wysmazyl oficjalnego maila z prosba o wyjscie piatkowe . oczywiscie z zaznaczeniem, ze glos decydujacy ma lekarz w czwartek
Oj to już chyba ostatnie podrygi, bo potem w gotowości
Stary 2013-02-20, 09:43   #3801
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

to szybko a czym smarowałaś?
Ja niczym, a pielęgniarki chyba tylko raz alkoholem przemyły (:
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
za wyspanie się !
no i zazdroszcze już kąpania .....
dziękuje

pani Twój mnie rozbraja (: Ma pomysły

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 09:44   #3802
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

No i mam pytanie dziewczyny- słyszałyście o filmie "Poród w ekstazie"? Wczoraj czytałam o tym na profilu fundacji Rodzić Po Ludzku, a dziś mówili w DDTVN. Widziałyście go może? Baaardzo chciałabym go zobaczyć
http://www.rodzicpoludzku.pl/Aktualn...-ekstazie.html
nie oglądałam i chyba już nie chce przed porodem, czytam opis na stronce i jakoś dalej mnie nie zachęca :"Debra Pascali-Bonaro, twórczyni filmu, rzuca wyzwanie krążącym w zachodniej kulturze mitom, ujawniając widzom wspaniałe, emocjonalne, duchowe i fizyczne uniesienie, którego źródłem mogą być narodziny. Pokazuje, że kobiety mogą cieszyć się porodem, a nie tylko go znosić."
Dla mnie poród to fizjologia, i to w bolącej i nieciekawej oprawie w większości przy obcych. Moment zapłodnienia, kiedy kochający się ludzie robią "to", pierwsze ruchy dziecka, lub kiedy po porodzie dostaję się maluszka na siebie, tak to są magiczne momenty. Sam poród nie. Wiadomo niektóre mają łatwiej, niektóre trudniej i może te których tak bardzo nie boli, które się nie męczą kilka dób, nie trafiają na chamski personel itp mogą mówić że cieszą się samym porodem.

Jeśli trafię na ten film po porodzie myślę że go oglądnę ale nie wcześniej.

Pesymizm to dziś moje drugie imię, idę ogarnąć mieszkanie jak mi brzuch da.
Stary 2013-02-20, 09:51   #3803
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dorby

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
moja ginka też mi nic nie mówiła co mam brać... No bo jej to w sumie nie obchodzi, w końcu w jej szpiatu nie rodzę... Za to jak byliśmy się zapisać na poród rodzinny, to ordynator powiedział, że mam mieć ostatnie wyniki badań no i te usg z trzech trymestrów. Ale u Ciebie może inaczej? Twój gin będzie przy porodzie? I rozumiem, że chodzisz na wizyty do szpitala w którym będziesz rodzić i te Twoje wyniki w tym szpitalu są, tak?

ja w sumie nie zauważyłam zmian w wyglądzie brzucha - no, może poza tym, że u mnie (w przeciwnieństwei do większości z Was) zrobił się własnie taki bardziej rozlany na boki - i w sumie często nózki małego z boku czuję. Nie wiem jak je tam wciska Ale koleżanki które dziś u mnie były od razu stwierdziły, że brzuch mi się obnizył A tego to w ogóle nie zauważyłam
Mokka Ty się nie stresuj tym że niektóre rodzą wcześniej, bo my z tych co skurcze mamy już ho ho, skracania szyjki i inne przeboje. A u Ciebie wszystko zamknięte, skurczy brak wiec do terminu spokojnie możesz wytrzymać

Co do szpitala to ja wyników z USG nawet nie mam tylko z tych genetycznych z I i II trym ale to nieobowiązkowe więc równie dobrze mogłabym ich nie mieć
Mój gin jest na emeryturze ale pracowal cały czas w szpitalu w którym rodze i w szpitalu mnie przyjmuje (tylko na poradni), wątpie zeby szukali moich wyników po jakiś gabinetach mam nadzieje że zdąze jeszcze gina dopytać... może jak go na klatce spotkam

a co do kopania to mój od prawie zawsze kopie po samych bokach, na wprost się nie mieści i kopie albo po prawym boku albo po lewym, tam gdzie są łaskotki

Cytat:
Kochana trzymamy kciuki za Was

Cytat:
Mnie to właśnie wkurza w poradnikach i gazetach piszą żeby zwracac uwage jak dziecko zmienia aktywność.. a przeciez mój zmienia co 3 dni! 3 dni kopie jak szalony (czyli za bardzo) a 3 dni prawie nic (czyli za mało) sumując - 2 razy w tygodniu musiałabym być na IP
Dobrze że Ci gin wytłumaczył że jednak za mocne ruchy to nie powód do obaw

Cytat:

haha podłączanie dziecka
tak apropo to katarek jest od 1 miesiąca także będę musiała jeszcze gruszke zakupić
a zaciągania przy fridzie nienawidze... nie dałabym rady, ale dużo mam daje

Co do aktywności to widze że większość dzieciaczków ucichło.. może to ciśnienie? Bo moim to musze czasami nieźle potrząsać bo nic się łobuziak nie chce ruszać
za to o 5 rano jak wstaje na tabletki to szaleje zawsze! Także z TŻ już wiemy kiedy będzie trzeba do niego wstawać...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 09:51   #3804
monicca1989
Zakorzenienie

Mam takie pytanie odnośnie maści Bepanthen jak myślicie czy mogę ją już teraz smarować sutki?
Bo jeden dalej mam taki jakby "popękany" i może by to coś pomogło
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 09:53   #3805
joanna200
Rozeznanie

Dzień dobry..

Cytat:
A odpadł Wam już pępek? U Jaśki w 6stej dobie odleciał.
ooo jak szybciutko.. super..

Cytat:
trzymajcie się cieplutko..

Cytat:
hihi na szczęście..

Cytat:
Dziewczyny, myślicie, że mogę pójść na zajęcia do szkoły rodzenia z przyjaciółką zamiast męża? Pytam, bo mój nie może się zwolnić z pracy, a ja pierwszy raz dziś chciałam iść, ale jakoś samej mi się nie chce
ja bym poszła z przyjaciółką.. jak najbardziej..

u nas sypie.. delikatnie, ale jednak sypie.. ech..
co do spania, to mi ostatnio w każdej pozycji jest niewygodnie, nie mogę sobie miejsca znaleźć.. no ale co zrobić..
bobas od wczoraj się mało rusza.. prawie w ogóle.. zjadłam teraz 6 gum rozpuszczalnych a on dalej nic.. leń..
wybieram się jeszcze dziś po kilka ostatnich drobiazgów do torby szpitalnej i na tym kończymy pakowanie..

a tak w ogóle to kończymy dziś 37tc! Od jutr 38 leci i brzuszek już donoszony!

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 09:57   #3806
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie odnośnie maści Bepanthen jak myślicie czy mogę ją już teraz smarować sutki?
Bo jeden dalej mam taki jakby "popękany" i może by to coś pomogło
to samo pytanie mnie interesuje, chyba można już smarować , tak mi sie wydaje, bo u mnie do jakiegos czasu, ok tydzien zaczeły pękać sutki tak bardziej

a za mną cieżka noc, juz sama nie wiedziałam czy to skurcze, czy bóle, chyba bóle jakieś takie, ciagle zmieniałam pozycje, siadałam, wstawałam, chodziłam, sikałam, anwet miejscem spania się zamieniałam z tż-tem i ok 3 w nocy powoliii zaczęąłm usypiać, ale cieżko było
No i mam coraz wiecej wodnistego sluzu, chyba to nie wody kurcze, bo są to ilosci takie średnie, na ok -5-6 cm taka plamy na majtach , a wartosc wód w 30-31 tygodniu miałam-15 czyli nie tak mało

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-02-20 o 10:01
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 10:00   #3807
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa i chciałam Wam polecić bepanthen na sutki. U mnie bardzo pomógł.
Trzymajcie się (;
ktory bepanthen, ten na rany, antyseptyczny czy ten malutki do nosa?

Cytat:
i jakie plany?
Cytat:
A ja nie mam jeszcze nic ... a nie! misia z Bebilonu
ja tez nie kupuje zabawek, licze na drobne prezenty od rodziny (poza zabawkami mam wszystko)
no ale wczoraj nie moglam sie oprzec niebieskiemu elmo z ulicy sezamkowej

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
katarek to dopiero jak maluszek katar dostanie, normalnie to wystarczy zwykła gruszka albo frida
przykładałam sobie ten katarek do nosa, żeby zobaczyć jak to ciągnie- słabiutko, mój katar nie wychodził, więc bez obaw

z gruszką ja widze jeden problem- zawsze sie boję żeby krzywdy nie zrobić bo wsadzasz końcówkę do noska a dziecko rusza główka nagle, frida jest bezpieczniejsza bo ja przykładasz do nozdrza. ja nie mam pary na fridę, też jest to tż zadanie przy maluszku
super, dzieki za rady

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Heh u mnie też ten plan wstępnie wygląda, no ale obawiam się że uniknąć w 100 % się nie da, nie będę przecież czekała kilku godzin np aż wróci ze spotkania, a dziecko się męczy :P
masz racje, nie pomyslalam o tym

znalazlam jeszcze urzadzenie na baterie, czyli cos pomiedzy katarkiem i frida
http://www.amazon.de/OLAF-elefantast...=ISHNTPNUH7LO4

jak sie frida nie sprawdzi to moze sie zastanowie.. a moze polozna cos jeszcze doradzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 10:01   #3808
Mi6ka
Rozeznanie

Czesc dziewczyny Mialam wyjechac na weekend, a skonczylo sie, ze wrocilam dopiero wczoraj o 22... Dluga hitoria, ale sam weekend byl super

Troche ogarnelam forum wzrokiem i co? I zadna nie urodzila A stawialam moze nawet na 2 maluchy

No my witamy sie w 34 - juz nawet w polowie 34 TC Takze juz tez coraz bardziej niebezpiecznie sie robi

No i wyspalam sie wspaniale, najpierw jakies 7h snu, posiedzialam z mezem przy sniadaniu i znowu pozpalam do 10.30 Ah dumna jestem z siebie i z malego hihi

To teraz poczytam troche, niestety na pewno nie wszystko, bo nie mam za duzo czasu - jak mnie nie bylo, odbylo sie ostatnie malowanie, no i maz sam w domu, wiec mam tutaj burdel na kolkach Zanim jeszcze bede prac dla malucha i prasowac, najpierw popiore nasz pokrowiec na materac i nasze koldry, wiec troche wiekszego prania i koniecznie "musze" obiad mezowi zrobic, juz mi plakal od rana, ze chce normalny obiad, bo na kanapkach 2 dni lecial

Aha jest dobra informacja - dzownili ze sklepu, ze przyszedl wozek, lozeczko, fotelik i kocyk Ale odbierzemy pewnie dopiero w piatek, bo te 2 dni bedziemy jeszcze sprzatac po remontach

Ehhh a co do noska, bo widzialam temat, to ja tez mam fride. U mojej bratanicy pamietam, ze super sie sprawdzilo i krzywdy nie robilo, a nawet trzeba sie nameczyc, zeby cos tam wyssac Tylko wiecie co, babka w sklepie, gdzie kupowalam fride srzedala mi wode morska specjalna dla dzieci do tego, a potem na SR mowili, ze dla takiego maluszka to tylko sol fizjologiczna w takich malutkich buteleczkach, bo spray za mocny. Wiec poczeka to troche az maly podrosnie
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 10:01   #3809
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Trzymajcie się!

Cytat:
Dziś będzie lepiej na pewno , a rano tak ładnie słoneczko świeciło prosto w okno i tak miło mi się wstawało. A teraz zastanawiam się co robić dalej. Może do teściowej (przyszłej) na ploty się przejdę bo wolne ma dzisiaj i przy okazji dokarmi ciężarną
Gdzie u Was jest słoneczko???
U mnie od kilku dni jest ciemno i ponuro, wszyscy chodzą jak struci. Ewidentny brak słońca.

Cytat:
Mam podobnie. Jak czasem mi przywali, to aż jęczę z bólu. Rozpycha się strasznie. Jest coraz ciężej spać, wstawać, wykonywać najprostsze czynności

Cytat:
dziewczyny, będziecie kupować pas pociążowy?
Ja raczej nie. Położna na SR mówiła, że pas rozleniwia mięśnie tak naprawdę. Lepiej po prostu ćwiczyć brzuch.

Podobno w ciąży dobrze by było się nie stresować... Tylko jak?
Remont na głowie. Mama do mnie wydzwania, pyta co i jak z remontem, dlaczego to robimy, dlaczego tego nie robimy, dlaczego tak drogo, dlaczego tak tanio? No i jak mam się nie denerwować?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 10:04   #3810
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to kończymy dziś 37tc! Od jutr 38 leci i brzuszek już donoszony!
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości