|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
Ale byłam wtedy w dużym stresie, dobrze, że tam mózgu nie zostawiłam na ławce; na szczęście znalazła go uczciwa dziewczyna i otrzymałam go ![]() A ta babka zostawiła jakieś pliki dokumentów, generalnie po całej akcji miałam z 20 minut ciśnienie na nią Jak na mnie to bardzo długo
|
|
|
|
|
#4742 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4744 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
sytuacja z wczoraj
Zakupy w kauflandzie. Idę do wagi po drodze ustawiła się kobieta z wózkiem, chcę przejść ale widzę że się nie zmieszczę więc mówię przepraszam. Pani się nawet nie poruszyła za to powiedziała proszę. Nie miałam problemów by nie przejechać wózkiem po jej plecach
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
OJ ludzie mający w poważaniu innych, jak idą... u mnie na dzielnicy to norma. Może wyjdzie to niepoprawnie politycznie, ale co mnie to, taka jest prawda i nie tylko ja to zauważyłam. Mieszkam w dzielnicy, gdzie są głównie ludzie z Maroka, Turcji etc. Baby, niemałych gabarytów, jak idą, to jak święte krowy. Albo idą tempem żółwia w gipsie w 5 osób, zajmując przy okazji całą przestrzeń chodnika i mając w d.., że ktoś przeprasza, że chce przejść...albo się po prostu pchają. Baby to może mniej się pchają, gorzej faceci. Nie ważne, że idzie kobieta w ciąży czy z wózkiem. Jest kobietą, więc ona znaczy tyle, co nic
A ostatnio zirytował mnie jakiś gość, który gadał przez komórkę i obierał się butem o budynek kościoła...jakbym tak zrobiła z jego meczetem, to by mnie pewnie zabił. Niestety stał daleko ode mnie i zanim doszłam, to sobie poszedł. No ale...wkurza mnie to, że oni szanują tylko siebie a resztę mają gdzieś. Do niedawna nie rozumiałam niechęci wśród ludzi wobec muzułmanów, bo uważałam, że to ludzie, jak ludzie. Dotąd spotykałam samych miłych muzułmanów, zarówno położne jak i mojego lekarza rodzinnego. No ale wiadomo, że są wyjątki i nie wszyscy są tacy. Jednak patrząc na ogół, jest to denerwujące. Wymagają szacunku wobec siebie, w krajach skąd pochodzą, najczęściej będących destynacjami turystycznymi, a sami będąc gośćmi w Europie, mają tutejsze zasady w butach. Smutne to. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-02-20 o 09:51 |
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż ja sie nie kryję z tym ze jestem nietolerancyjna, osobiście uważam że jak sie przyjeżdza do jakiegos kraju na stałe to godzi sie na pasnujące tam zwyczaje a nie przywoźi swoje, tylko jakoś przez nadmierne powalanie na wszystko muzłumanów sie nie tyczy. |
|
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mówię, poznałam wielu fajnych muzułmanów, którzy przeczą ogólnemu zachowaniu się tej społeczności. Jednak, patrząc całościowo, to zachowują się tak, jak opisałam. To tak, jak Polacy. Jest wiele normalnych naszych rodaków, ale zdarzają się tacy, co bez k... nie umieją się obyć i zachowują się, jak bydło. Chodzi mi jedynie o to, że nie dziwię się, że powstaje fala niechęci wobec muzułmanów. Tak samo, jak nie dziwię się, że ktoś może nie lubić naszych rodaków. Dziwi mnie jedynie poprawność polityczna i jakiś strach przed powiedzeniem, że wkurza mnie, że np. pan z kraju muzułmańskiego prędzej mnie przepchnie, niż powie "przepraszam".
|
|
|
|
|
#4749 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwią mnie ludzie, którzy jak widzą biegnącego kogoś na pociąg/tramwaj/autobus, to nie przesuną się i nie zrobią miejsca.
|
#4750 |
|
Konto usunięte
|
Pora na mnie.
Miałam w podpisie informację, że przypomnę sobie jak się przedłuża paznokcie. Szukam po prostu kogoś, kto byłby na tyle odważny, żebym mogła na jego rękach poćwiczyć, i odświeżyć pamięć. Oczywiście, ja nie chcę za to pieniędzy, bo może coś mi nie wyjdzie, itp. Podobne ogłoszenie wrzuciłam na jakieś portale ogłoszeniowe. Napisały do mnie osoby, z zapytaniem jak miałoby to wyglądać. Więc odpisywałam, że chcę nieodpłatnie wykonać usługę, z zastrzeżeniem, że coś mi się może nie udać, itp. bo po prostu dawno tego nie robiłam. Zwaliły mnie z nóg odpowiedzi w tonie : co ty sobie myślisz, że zrobisz, coś mi się zepsuje? Powinnaś robić tak, żeby było dobrze ! Czy tylko mnie się wydaje dziwne, że przecież napisałam, że może mi coś nie wyjść, dlatego robię to ZA DARMO, a dostaje pretensje? |
|
|
|
#4751 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4752 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie? |
|
|
|
|
#4754 |
|
Zadomowienie
|
Chodziło generalnie o to, ze para urządzała wielkie weselicho (koło 500 osób) i chcieli "zatrudnić" fotagrafa i kamerzystę. W ogłoszeniu była podana lista wymagań jakie muszą spełnić, jak wyglądać ich portfolio i jakim minimalnie sprzętem muszą dysponować a nawet w co być ubrani. Oczywiście koszty dojazdu, noclegu, "talerzyka" itp. pokrywają sami pracownicy w zamian za zaszczyt jakim jest uczestnictwo w tak elitarnej imprezie. Mam zapisane to gdzieś na swoim komputerze, jak wrócę do domu poszukam. Sporą karierę robiło to ogłoszenie na facebooku i demotywatorach
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w sumie to przypomniało mi sie, znajoma, z dwójka dzieci, pracuje zawodowo. Nie chciała tracic swojego cennego czasu wolnego, co jest logiczne na sprzatanie więc postanowiła zatrudnić pania do sprzatania. Zaznaczam dwójka małych dzieci, dwie dorosłe osoby i stos ubrań do prasowania. Standardowe kwoty w jej mieście to 10-15 zł, choć zdarzaja sie oferty juz za 8 zł, ale wtedy często mieszkanie jest śprzatniete po łepkach. Znajoma stwierdziła że zaoferuje oszałamiajaca kwote 3 zl, no może 5 za godzine bo to nie chodzi o sprzatanie jakiegoś chlewu ale o JEJ mieszkanie. Przeciez po pracy u NIEJ moze dać referencje ze kobieta pracowała dla NIEJ i dzieki temu dostanie szybko super pracę. Szybko przekonała sie ze to tak nie dziala. |
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbym miał 2 dzieci itd. to bym dała i 30zł/h, jakby mnie było stać i bym nie miała czasu na ogarnianie domu. Nie rozumiem takich ludzi. Tak samo, jak nei rozumiem uważania takiej pracy za coś uwłaczającego i traktowania takich osób, jak podludzi |
|
|
|
|
#4757 | |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39345655]No wiesz co! to skandal, powinnaś nie tylko zrobić to za darmo i porządnie ale jeszcze dopłacić klientkom
.[/QUOTE]Tak coś czułam, że moja propozycja była bezczelna. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie czuję traktowania pani sprzątającej z góry, sama mam za soba epizod pracy w sprzataniu- większych powierzchni i wiem ze robota jest nieprzyjemna, po za tym sama sprzatam swoje mieszkanie conajmniej raz w tygodniu wiec wiem że robota jest niefajna. |
|
|
|
|
#4759 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zawsze denerwowało to, że wywalają na żebry małe dzieci
. Jak się mają następne pokolenia uczyć normalnego, uczciwego życia, jak od małego każe im się powielać utarte "wzorce". Wiem, że są tacy, co się z tego wyłamali, ale niestety nie jest ich za wiele. Jeśli mowa o muzułmanach, to oni tutaj przynajmniej znają holenderski, pracują itd. |
|
|
|
#4761 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4762 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Ja nie zamknęłabym kotów, bo wiem, że drapałyby w drzwi
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4764 | ||
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jakby nie patrzeć jeśli ktoś dostaje termin np za pół roku, a gdzie indziej może mieć w ciągu paru tyg to chyba warto stracić ten dzień? No chyba, że to nic pilnego.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
||
|
|
|
#4765 |
|
Zadomowienie
|
Mnie dziwi, dlaczego ludzie wstają i przepychają się do wyjścia gdy autobus jeszcze ma spory kawał do przystanku i jedzie z pełną prędkością...
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A tak przy okazji... Liamo - zmotywowałaś mnie tym misiem do nauczenia się szydełkowania. Chcę coś zrobić dla małej na 1 urodziny, do których mam jeszcze trochę czasu. Myślę, że taki miś się idealnie nada .
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-02-20 o 16:21 |
|
|
|
|
#4767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak jeżdżę nowym autobusem, to szybciej wstaję, bo czasem odległość między przystankami jest niewielka. A niektórzy stoją na przystanku dosyć krótko.
|
|
#4768 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Efekt może być różny. Moim zdaniem powinnaś napisać co ewentualnie może nie wyjść bo może chodzi o to, że paznokcie nie będą idealnie równe i nie dajesz miesięcznej gwarancji. A ludzie myślą, że w razie porażki, po 3 godzinach wyjdą z glutkami na paznokciach albo w drodze do domu 4 paznokcie od razu odpadną. (nie znam sie na przedłużaniu, więc tak strzelam).
|
|
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skąd ja to znam. Nie cierpię Hindusów, chodzą jak święte krowy. Szlag mnie jasny trafia zwłaszcza w Ikei, gdzie cała rodzina, z wózkiem z dzieckiem potrafią stanąć w korytarzyku pomiędzy stoiskami i stać i sie nie poruszać, tylko sie zastanawiać co dalej. Oni maja na wszystko czas! Boże, nawet nie wiecie jak mnie denerwuje. Tak samo w Nowym Jorku, turysci placza mi sie pod nogami jak jakieś zolwie.A co do muzułmanów. Znam wielu i są ok
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Ale byłam wtedy w dużym stresie, dobrze, że tam mózgu nie zostawiłam na ławce; na szczęście znalazła go uczciwa dziewczyna i otrzymałam go 
Jak na mnie to bardzo długo

pies idzie a oni chyc z łapą do niej. Niby foksteriery są łagodne i w ogóle, ale ta rodziców to lepiej niż nie jeden duży groźny pies gryzie i walczy