|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Agatko, 28 lutego. Biorąc pod uwagę obecną pogodę pewnie znowu będę zdawać we mgle na ośnieżonej nawierzchni
![]() Ależ Cię daleko zawiało w te Dojczlandy! ![]() Miłego wypoczynku życzę. Berbie, ja wiem, że to nie brzmi dobrze... Stwierdzenie "siedzę w domu" można w moim przypadku interpretować dość dosłownie. Wstaję 10-11, potem siedzę przed kompem (co i tak już jest lepsze od zalegania cały dzień w piżamie przed tv...), w międzyczasie zrobię jakieś pranie, trochę ogarnę chatę, zrobię obiad, czasami gdzieś wyjdę na jakieś zakupy, od czasu do czasu spotkam się z koleżanką. I tyle. Czas leci. |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
![]() I uwierz mi, że każdą z nas przerażała przyszłość. Ciąże Aniołkowych Mam nie są takie, jak kobiet bez tego doświadczenia. U nas każdy zakup jest przesiąknięty podświadomym strachem (tzn. chyba, bo ja na razie nic nie kupuję oraz nie planuję w najbliższym czasie). Nawet podzielenie się informacją o ciąży było paraliżujące. Chcę tylko, żebyś wiedziała, że my Ciebie rozumiemy ![]() Może Ci to pomoże, może nie - ale wybierz się na jakieś zakupy, zrób coś dobrego dla siebie. Terapia Ci pomaga? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chusteczki mam z lidla i dopóki ich nie wypróbuję nie chcę nic innego kupować, a są polecane i fajne pod względem składu (podobno, bo ja się nie znam), do tego tanie. naczytałam się rankingu chusteczek nawilżanych dla dzieci bo na wątku marcowym ciągle się przewijał ( http://podwojona-sroka.blogspot.com/...nawilzane.html ) i te najpopularniejsze bardzo kiepsko wypadały jeżeli chodzi o skład. to więcej niż nie jedno małżeństwo ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Raczkowanie
|
Faktycznie kolejna ciąża jest zapewne powodem wielu strachów. Nie wyobrażam sobie czekać na dziecko i jakbym miała je stracić. I to już po wcześniejszym poronieniu. Bo ja o obecnej ciąży nie wiedziałam. Ale odkąd się dowiedziałam=straciłam , to zapragnęłam dziecka jeszcze mocniej.
Terapia mi pomaga. Głównie dotyczy moich relacji z TŻ. Mojej osobowości. I właśnie ta pokrętna osobowość nie daje mi żyć normalnie. Na czwartek zamówiłam sobie dodatkową wizytę by omówić to co nagle się wydarzyło. Liczę, że moja terapeutka podniesie mnie na duchu jakoś. I, że może to wszystko pchnie mnie w końcu do jakiegoś działania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
No, to nadrabiam:
Cytat:
![]() Kundzia, ja bardzo chętnie! A w przyszłym roku będziemy się umawiać np. w Parku Saskim już obie jako wózkowe mamy... ![]() Brawa dla Twej pannicy! Kolki już jej przeszły? Co pomogło? Cytat:
Cytat:
![]() Oj, czy ja wiem? Podobno pierwsze związki, na dodatek zawarte w bardzo młodym wieku, mają marne szanse na przetrwanie. A Wy z mężem jesteście świetnym przykładem na to, że się da ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anusia, jak wyniki? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39307467]Dziewczyny, dzisiaj nieświadomie powiedziałam do brzucha: Dawidku.... Czuję się podle ![]() Oby mi się to nie zdarzało po urodzeniu.[/QUOTE] Perse, nie obwiniaj się ![]() Maksi ma rację. Teraz masz dwoje synków, a tak się czasem zdarza, że mamy mylą imiona. Cytat:
![]() Gratki za udaną wizytę! Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Roller, dobrze, że chodzisz na terapię. Ja się powinnam była wybrać już dawno temu, nawet jeszcze długo przed #. Do tej pory się nie odważyłam... Jak Ci się udało zrobić ten pierwszy krok?
Kochana, ten ciągły płacz, ta tęsknota za utraconym oraz tym "następnym" dzieckiem, ta złość, to poczucie beznadziejności... Każda z nas to przerabiała... To jest cholernie gorzki chleb powszedni dla każdej AM ![]() Trzymaj się jakoś ![]() Persuś, swoją drogą jak Ty coś napiszesz, to zawsze sobie myślę, że to są dokładnie moje uczucia, których niestety tak dobrze jak Ty nie potrafię ubrać w słowa... ![]() Cytat:
![]() Kochana, co się dzieje? ![]() Cytat:
A tym tam z urzędu się baty należą za to, że tak ważny budynek nie ma windy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że wyniki dobre ![]() Cytat:
![]() Też bym chciała, ale chyba mam zbyt mało odwagi... Cytat:
Kolejne postanowienie więc mam- przeczytać "Ciszę...". Cytat:
Cytat:
![]() Przykro mi, że się malutka umęczyła i że Ty musiałaś na to patrzeć ![]() Cytat:
![]() Hej! ![]() Uściskaj od nas Mikiego ![]() Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2013-02-19 o 22:37 Powód: Druga część postu. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
Ha, powiem Wam newsa
![]() ![]() Ten gad (czyt. ex tz) dzwonil do mnie dzis wieczorem blagajac o wybaczenie. Ma ponoć jutro przyjechac rozmawiac..Ale czy ja mam jeszcze na to ochote? Nie wiem ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |||||
Zakorzenienie
|
eliza- to faktycznie "news" - niezależnie od decyzji jaką podejmiesz życzę aby była trafna
Roller - witaj, dobrze, że jesteś pod okiem specjalistów, resztę wsparcia szukaj u nas ![]() Cytat:
![]() ![]() ad 2- remont, remont, remont więc nie mam pretensji o te "praktyczne" prezenty on na urodziny dostał skarpety i butlę z gazową ![]() ad 3 Też jestem aniołem znalezionym w necie ![]() ja też.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
sprawdzam zawsze na stronie http://promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html my od początku staraliśmy się mieć kilka rodzajów pmpersów równocześnie na stanie (najczęściej pampers, huggies, i dada na początku też beabydreme) i zakładać co zmiana inny - tak robię do teraz chusteczki dla mnie jedyne godne uwagi to huggiesy natalka- zbyt szybko mi ferie mijają
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-02-20 o 00:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | ||
Konto usunięte
|
Co za nieludzka pora
![]() Musiałam wstać, bo mam niemiecki o 11, a jeszcze muszę ogarnąć dom i siebie i oczywiście się pouczyć. Miałam tyle czasu, a ja się uczę na godzinę przed przyjściem korepetytorki, no zabić to mało - jak na studiach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Mam problemy z internetem dlatego mnie nie ma ![]() ![]() Witam nowe AM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Mam do Was pytanie. Czy po poronieniu, ktoras z Was jest moze z innym facetem, niz z ktorym to nastąpiło? Ja sie wciaz nastawialam na zakonczenie zwiazku z obecnym, a tu nagle to wszystko. I teraz nie wiem jak to bedzie w ogole. I jak to pozniej być całkiem samej z tym wszystkim, z innym niz sie to przezylo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
![]() Cos sie ostatnio ogarnac nie moge..nie spie w nocy ![]() Po wizycie wszystko ok, macica duza, szyjka zamknieta, bocenoza ok, cytologia też, TOXO ujemnie, krew i mocz idealne. Waga wskazała 50 kg ![]() ![]() Za 5 dni mamy połowę ciąży- kiedy to zleciało?? Tak jak sobie obiceałam..po każdej udanej wiizycie kupuje jakis drobiazd. Teraz padło na ręczniki. Ile?? jakiej firmy??? Koleżanki polecają Feretti ale są dość drogie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |||||
Zakorzenienie
|
WITAM!!!
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||
Zakorzenienie
|
Berbie, rewelacyjne ceny
![]() i co zdecydowalaś? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
bardzo sceptycznie podchodzę do psychologów/terapeutów/inszych szamanów... bardzo trudno znaleźć kogoś odpowiedniego...
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. trafic na dobrego terapeute
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A co do obiadów za 4,50 - jak domowe, to mnie by się nie chciało ani pół garnka brudzić... Taka cena... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Wtajemniczenie
|
patrz tu: http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/p...53,207938.html ja tak planuję klatkę schodową
![]() Cytat:
![]() ![]() ależ z Ciebie chudzina i to w połowie ciąży, szacun. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() PS. Decydujesz się na zakupy z Mothercare? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Duża zasluga genetyki..chociaż ja bardzo o siebie dbam ![]() Cytat:
Ze 3 ręczniki? Ja chyba poczekam aż otworza sklep internetowy w PL ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | ||
Zakorzenienie
|
witam
![]() U nas sypie i sypie śnieg, więc sanki znów z piwnicy wyciągnęłam ![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam ręczniki z BabyOne duże są ok, wystarczają mi 2
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() [QUOTE=Rollergirl;39336767]Każdy dzień u mnie jest coraz gorszy. Płaczę w domu, na ulicy, co chwilę. Stałam się bardzo nerwowa. Czuję się taka samotna z tym wszystkim. Jakbym miała stabilna sytuacje życiowa to od razu chciałabym dziecka. Zobaczyć te dwie kreski na teście ciążowym w trakcie, nie po... A tak to nie wiem kiedy tak jak Wy będę mogła napisać co kupuję maleństwu, ile waży dzidziuś itp. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja jem obiad i ide do gina.Pewnie wysiedze w kolejce 3-4 godziny.Bede was czytać na telefonie ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Iza a czemu tak długo w kolejce siedzisz?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No podobno maja otwierac ![]() Wiecie co...mam problem. Znajomy chce otworzyć firme. Chociaz zupełnie nie ma doswiadczenia (biuro podróży) zadaje mi sto pytan.. Jak powinnam sie zachować???? ![]() Odpowiadać i zdradzic swoje tajemnice na ktore pracuje 8 lat? Byt twarda i powiedzieć, że ma sam sobie radzic?? Jestem w kropce....ale jakby nie było to konkurencja.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
FIOLUSIEK czekam tyle bo on nie umawia na godziny tylko przyjmuje od 15 do ostatniej pacjentki.A że ma najlepszą opinie w mieście to dużo pacjentek i tak długo trzeba czekać.Te kolejki do niego są sławne u nas mieście
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.