Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 18:51   #4441
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
No trudno... taka się urodziłam ogarnięta, a w ciąży mój stan najwidoczniej się pogorszył Będę na nich przewijać Antośka
Stary 2013-02-20, 19:00   #4442
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Komiksowa witamy fajnie, ze dolaczylas. ciekawe ile jeszcze ciezarnych podglada i nie ma odwagi wlaczyc sie do dyskusji :P podoba mi sie, ze tak ladnie sie rozpisalas - pierwszy post i od razu taki "na temat" dla kazdego cos milego.

przyznam sie bez bicia, ze to ja pisalam o Mieszku ale imie bardzo mi sie podoba. opisywalam wyklad mojego dr-a na studiach z ktorym mialam wyklady na temat imion, nazwisk itd. (polonistyka). blagal nas zebysmy dzieciom nie dawali dziwacznych imion, tylko piekne polskie imiona (on Jaroslaw ). i w sumie nie wiem dlaczego, ale opowiadal, ze woli jak jego sasiadka wola z okna "Mieeeeszko, Mieeeeeszko" (tu dodal anegdotke, ktora opisywalam "juz tu nie mieszko) niz Denisku czy Simonko! :P ogolnie naleze do tolerancyjnych osob, kazdy wybiera takie imie jak chce. byleby pasowalo do nazwiska i pozwolilo dziecku normalnie funkcjonowac w pozniejszym zyciu. chyba o tym moim kontekscie pisalas
licze na jakies fajne kresowe przepisy...

dziekuje za info o lozeczku! to chyba znow do mnie mam w planach malowanie...mowisz, ze to az takie wyzwanie? technika gabkowa nawet do mnie przemawia :P ciekawe co na to tz. jaka wybraliscie farbe? ekologiczna do drewnianych zabawek dla dzieci? i czy jest matowa?

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Ja mam wszystko spowolnione, chodzenie mam spowolnione, metabolizm, przyspieszone mam tylko sikanie i zmęczenie po rundce w markeciea myślałam, że jak człowiek miał kondycję, po Tatrach biegał pod górkę to co to jest ciąża a tu zonk
ja tez tak mam!

Metro - za wizyte Kubus to juz duzy facet waga idealna (pisalam, ze ja w 31 wazylam 1400, wiec to chyba normalna waga).

nadrabiam dalej. napisze Wam tylko, ze wlasnie skonczylam smazyc placki...zrobilam ich znow tyyyyle, ze bedziemy jesc i jesc. tz zobaczyl i pyta "a to ktos do nas przyjdzie?" nie zalapalam, a on ciagnie temat "cwiczysz przed odwiedzinami kolezanek Neli?" ja dalej nic a on w koncu "no bo tych plackow to jak dla calego przedszkola"
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:02   #4443
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, może głupie... te podkłady ceratki pod materac są jednorazowe czy wielorazowe?
raczej jednorazowe.. tzn można ich tyle razy używać aż są brudne i trzeba wyrzucić.. prac się tego nie da, bo one są jakby z ligniny czy czegoś takiego jak podpaski...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:03   #4444
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
No trudno... taka się urodziłam ogarnięta, a w ciąży mój stan najwidoczniej się pogorszył Będę na nich przewijać Antośka
Zostaw sobie na czas jak będziesz odzwyczajać malucha od pieluch.
Wtedy zsika się nie raz do łózka w nocy.
Na pewno Ci się przydadzą a do przewijania nie polecam bo Ci się dziecko przyklei i dopiero będzie wesoło

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nadrabiam dalej. napisze Wam tylko, ze wlasnie skonczylam smazyc placki...zrobilam ich znow tyyyyle, ze bedziemy jesc i jesc. tz zobaczyl i pyta "a to ktos do nas przyjdzie?" nie zalapalam, a on ciagnie temat "cwiczysz przed odwiedzinami kolezanek Neli?" ja dalej nic a on w koncu "no bo tych plackow to jak dla calego przedszkola"
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:05   #4445
vil84
Wtajemniczenie

i po wizycie ... mam mieszane uczucia. szyjka podobno bez zmian, czyli ok. 2 cm, ale rozwarcie na jakieś 1,5-2 cm mam się tym nie martwić, bo często tak się zdarza, i wg niej wytrzymam spokojnie przynajmniej miesiąc, a może i do terminu, ale pogadałam z nią o pessarze i powiedziała że moja wola, jak chcę, to mogę założyć. więc nie będę się cackać i martwić czy się nie skraca, rozwiera bardziej itp i na 4 tyg zakładam to draństwo. w piątek pójdę prywatnie.
Przemuś waży już 1,6 kilo
no i trochę zdziwiłam się bo w karcie ciąży mi nic nie wpisywała, ostatni wpis mam z 2 stycznia ... i nawet nie zapytała o wagę, ciśnienie ...
jakoś wyjątkowo dziś długo czekaliśmy na wizytę, wcześniej byliśmy w szpitalu po wypis i wyniki posiewu, a potem jeszcze poszliśmy do Rossmana, zajęło nam to wszystko 3 h i jak wracaliśmy to miałam skurcze co kilka minut w samochodzie nafaszerowałam się fenoterolem, wzięłam dodatkowo nospę forte i magnez i jakoś na razie daje radę ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:05   #4446
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
chociaż takie to nie wiem..
ja mam cos takiego: http://allegro.pl/seni-podklady-podk...011359681.html

Wojtek
Stary 2013-02-20, 19:05   #4447
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Zostaw sobie na czas jak będziesz odzwyczajać malucha od pieluch.
Wtedy zsika się nie raz do łózka w nocy.
Na pewno Ci się przydadzą a do przewijania nie polecam bo Ci się dziecko przyklei i dopiero będzie wesoło
O świetny pomysł
Stary 2013-02-20, 19:06   #4448
Ashyshqa
Zakorzenienie

Pocytowałam i połowę mi wcięło

Can gratuluję, że pokonałaś glukozę! :brawo:

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
znalazłam Was całkiem niedawno i już chyba cały wątek nadrobiłam, więc skoro wiem co i jak, to się grzecznie witam
Cześć! Kolejna szalona nadrobiła wszystko

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dzięki zapisywałam już poprzednio w moim notesie ze wszystkimi ważnymi info z forum, terminami wizyt i pytaniami do gina planuję jeszcze poeksperymentować z tym przepisem i dać mąkę pełnoziarnistą, i zamiast cukru użyć miodu
O proszę, prowadzisz kronikę wątkową

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
[/COLOR]aha, Kubuś waży w 30 tc 1,3 kilo nie wiem czy to dużo czy mało, ale ponoć prawidłowa waga.
za wizytę! I powodzenia za egzaminie!

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Witajcie! Dziś dostałam wypis ze szpitala. Jestem już w domu, po 7 dobach. Zalecenie lekarza, oprócz luteiny, magnezu i fenoterolu, leżenie. Conajmniej do 33 tygodnia. Teraz mamy 27.. Nici ze szkoły rodzenia, ze ślubnego obiadu chyba też zrezygnujemy, czeka nas jeszcze przeprowadzka, ale to mało ważne. Podczas pobytu szyjka wydłużyła się 6 mm, mierzy teraz 27mm.
HAppy! Super, że wreszcie Cię wypuścili i że pobyt na coś się przydał Mam nadzieję, że będziesz teraz z nami częściej

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ash no to miałaś dziś przygody
będę ci musiała w piątek jakąś leżankę organizować bo jak tam mamy być 4 godziny to ty mi się przewrócisz
Na szczęście to szpital, jakaś kozetka zawsze się znajdzie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a od ktorego tc leciala Wam siara???
Mi wciąż nic nie leci

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja po wizycie u gina. Jestem mega szczęśliwa, bo szyjka długa i zamknięta na 4 spusty mimo skurczy )
mam brać nadal magnez i no spę doraźnie. No i mamy pozwolenie na małe co nie co z mężem
dla szyjki, trzyma mocno jak moja. Twojej też skurcze nie groźne!
Zazdroszcze dyspensy na przytulanki

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
a powiem wam coś tak w sekrecie że przez ostatnie 2 dni się troszke martwiłam,że mała niekopie....jak byłam u rodziców, a mam u nich swoejgo piesa,no i stenskniona za nim, on też za pieszczotami i zabawa postanowiłam to nadrobić i m.in pobawiłam sie z nim wogrodzie, wiecie rzucanie piłki itp., potem go postanowiła wyczesać (to owczrek niemiecki długowłsoy) i tylko mi daje się pielęgnować no i ponagniatałam sobie troszke brzuch bo w sumie musiałam schylać się nad leżącym psem i to sporo czasu bo w sumie jak zaczynam to robić to z godzine mi schodzi no i małej nieczułam prawie wogóle przez dwa dni, ale dziś już sie pobrykała troszke wiec pewnie wszystko ok?? wolałam dl apewnosći niebrać sie dziś za sprazatnie i w sumie przeleżałam prawie cały dzień na łóżku
Poleż, odpocznij i będzie dobrze. A czas spędzony z pieskiem też dużo Ci dał radości

Czytam sobie Wasze hormonalno - tzowe historie i śmieję się przez łzy

Mi dziś też puściły emocje, bo tym zasłabnięciu, ale nie zrobiłam żadnej jazdy, tylko wzięłam TŻa na kozetkę i mówię mu, że czuję się bardzo sama w tych wszystkich ciążowych trudnościach. I łzy poleciały jak grochy, przez 15 min nie mogłam się uspokoić. No ale pogadaliśmy trochę
Dla mnie to już było coś, bo w ciąży płaczę tylko jak się wzruszę czymś a tu pierwszy raz tak z żalu nad sobą

Byliśmy na szkole rodzenia, było o różnych typach znieczulenia. I dostaliśmy masę tych siateczek ze śmieciami, w sumie to samo o czym Wy pisałyście. No chociaż ten sudocrem mam gdyby jakimś cudem mała pupcia Sofci się odparzyła
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:06   #4449
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Te ceratki to są takie pod prześcieradło do dziecięcego łóżeczka żeby nie zmoczyć materaca
Stary 2013-02-20, 19:08   #4450
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
i po wizycie ... mam mieszane uczucia. szyjka podobno bez zmian, czyli ok. 2 cm, ale rozwarcie na jakieś 1,5-2 cm mam się tym nie martwić, bo często tak się zdarza, i wg niej wytrzymam spokojnie przynajmniej miesiąc, a może i do terminu, ale pogadałam z nią o pessarze i powiedziała że moja wola, jak chcę, to mogę założyć. więc nie będę się cackać i martwić czy się nie skraca, rozwiera bardziej itp i na 4 tyg zakładam to draństwo. w piątek pójdę prywatnie.
no i trochę zdziwiłam się bo w karcie ciąży mi nic nie wpisywała, ostatni wpis mam z 2 stycznia ... i nawet nie zapytała o wagę, ciśnienie ...
jakoś wyjątkowo dziś długo czekaliśmy na wizytę, wcześniej byliśmy w szpitalu po wypis i wyniki posiewu, a potem jeszcze poszliśmy do Rossmana, zajęło nam to wszystko 3 h i jak wracaliśmy to miałam skurcze co kilka minut w samochodzie nafaszerowałam się fenoterolem, wzięłam dodatkowo nospę forte i magnez i jakoś na razie daje radę ...
Rozwarcie i to niby jest ok?
Zakładaj krążek dla własnego spokoju
Przemuś ma dobrą wagę i niech tam siedzi w brzuszku i nie cuduje
Stary 2013-02-20, 19:09   #4451
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
o matulu, przeczytałam rozwarcie i się zlękłam, wg mnie dobrze, że się zdecydowałaś na pessar Mały najbezpieczniejszy będzie donoszony

Cytat:
też takie mam i one są pod dupkę dla nas, do szpitala (ew. do przewijania dzieciaczka). więc jednorazowe (do pierwszego pobrudzenia)

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:11   #4452
candace1
Zakorzenienie

Idę prasować
Stary 2013-02-20, 19:12   #4453
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Te ceratki to są takie pod prześcieradło do dziecięcego łóżeczka żeby nie zmoczyć materaca
a już doczytałam..
możesz pomalować w kwiatki i w kuchni na słół położyć:p

Znurałam się układaniem tych ciuszków.. złożyłam body z krotkim i długim rekawem, kaftaniki, półśpiochy, śpiochy i spodenki na 3 różne rozmiary mam 90 ciuszków..
jeszcze mi zostaly pajace, sweterki i rampersy...

Wojtek
Stary 2013-02-20, 19:14   #4454
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a już doczytałam..
możesz pomalować w kwiatki i w kuchni na słół położyć:p

Stary 2013-02-20, 19:15   #4455
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Diwna ta Twoja ginka.... Jak ona może to przewidzieć, że jeszcze miesiąc spokojnie sobie pochodzisz, przy krótkiej i rozwartej szyjce
Dobrze, że decydujesz sie na pessar tylko szkoda, że będziesz płacić za jego zakładanie....
Stary 2013-02-20, 19:16   #4456
pearl87
Raczkowanie

właśnie powróciłam z wizyty - byłam tam 10 minut trzecie USG i tym samym kolejną wizytę mam 13.03 - ładnie proszę o zapisanie
szyjka twarda i długa, serduszko bije dzielnie, młoda ma już apartamenty na ponad trzy palce nad pępek, stąd bóle żeber. Krew nie do końca dobrze nadal, ale po ascoferze się poprawiła odrobinę, pewnie do końca ciąży na nim pozostanę. I ten wynik to jeszcze nie cukrzyca (w laboratorium mają zły zapis normy po 2 godzinach), ale post słodkościowy mam zamiar utrzymać i tak - trzymajcie kciuki, bo wiecie ile tego pochłaniałam...
to chyba wszystkie najważniejsze fakty - prócz tego, że ważę tam znacznie więcej niż u siebie w domu, ale to może przez porę i ubrania, zaraz idę obczaić do łazienki i w korytarzu siedziała Pani, która mnie rozczuliła kompletnie, bo była mega drobna i miała największy ciążowy brzuszek jaki widziałam w życiu aż się z moim kolosem poczułam jakoś raźniej (nawet mi lekarz powiedział, że nieźle się tam mała urządza )

więc maleńka będzie dokładnie oglądana za trzy tygodnie, nie mogę się doczekać

Cytat:
ja też mam przez ciążę uczyć sie hiszpańskiego.. a skad się uczysz?
o, podpinam się na razie uskuteczniam naukę z super memo

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
mój mnie zaskakuje czasmai jak jest sam na wiekszych spożywczych zakupach- dzwoni wówczas kilka razy np. ostatnio napisałam mu na kartce H2O mineralna a on dzwoni i mówi,że przeszukał wszystkie marki wody mineralnej jaka jest w sklepie (w realu) i nieznalazł takiej marki i jaka ma wziąśc- a ja do niego,że H2O to skrót że to woda, i potrafił się o to obrazić, bo zmarnował kilka minut na szukanie

mój też się konsultuje, jak coś ma niejasno napisane, a już najbardziej uwielbia zapisy typu: "jakieś ładne, zdrowe warzywa do obiadu" (bo nie przewidzę jak będą wyglądać) - wkurza się strasznie i potem mi opisuje co widzi i żebym zdefiniowała co to jest ładny brokuł, bo on go nie rozpozna przed ciążą właściwie tylko ja robiłam zakupy, więc myślę, że w końcu się wdroży
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:20   #4457
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie, może głupie... te podkłady ceratki pod materac są jednorazowe czy wielorazowe?
Te pod przescieradło są wielorazowe. A jakie kupiłaś, takie ceratki cienkie czy ceratki z frotką na wierzchu? Bo ja się zastanawiam które lepsze.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:26   #4458
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
mi poleciała na razie raz, jakoś koło 27 tc

Cytat:
Próbuje te wszystkie ubranka poukładać rozmiarami.. masakra..
Czasami jest rozmiar w cm, czasami 0-3, 3-6.. czasami 0-3 jest tak samo długie jak 3-6.. czasami dłuższe ale o połowę węższe
zaczęłam to układać na raczej małe, raczej średnie, raczej duże...
mężu dziś drugi dzień się ciuszkami bawił i próbował ułożyć ale jakoś dał radę mamy kilka kupek - najmniejsze - 50/56, potem mniej więcej 62 i większe ... ale jak to w rzeczywistości będzie to się okaże

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja po wizycie u gina. Jestem mega szczęśliwa, bo szyjka długa i zamknięta na 4 spusty mimo skurczy )
mam brać nadal magnez i no spę doraźnie. No i mamy pozwolenie na małe co nie co z mężem
Mały waży kilogram w 27 tyg czyli średniaczek Ja przytyłam od początku 5,5 kg więc całkiem ok choć uda mam jak balerony.
Podobno te napięcia brzucha to moja uroda, często tak jest u szczupłych dziewczyn mi mówił, oby miał racje. Normalnie odetchnęłam z ulgą.
super że wszystko ok

Cytat:
Rozwarcie i to niby jest ok?
Zakładaj krążek dla własnego spokoju
Przemuś ma dobrą wagę i niech tam siedzi w brzuszku i nie cuduje
no właśnie jak dla mnie dziwne z tym rozwarciem ... pamiętam że koleżance się zrobiło w 36 tc i kazali jej leżeć do terminu i się martwiła tym ... a to dopiero 31 tydzień

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
właśnie powróciłam z wizyty - byłam tam 10 minut trzecie USG i tym samym kolejną wizytę mam 13.03 - ładnie proszę o zapisanie
szyjka twarda i długa, serduszko bije dzielnie, młoda ma już apartamenty na ponad trzy palce nad pępek, stąd bóle żeber. Krew nie do końca dobrze nadal, ale po ascoferze się poprawiła odrobinę, pewnie do końca ciąży na nim pozostanę. I ten wynik to jeszcze nie cukrzyca (w laboratorium mają zły zapis normy po 2 godzinach), ale post słodkościowy mam zamiar utrzymać i tak - trzymajcie kciuki, bo wiecie ile tego pochłaniałam...
gratki

ja też proszę o wpisanie kolejnej wizyty 13.03
mam nadzieję, że po założeniu krążka nie będzie konieczności szybszej wizyty.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:28   #4459
diabli
Zakorzenienie

dzisiaj na obiadek byl gulasz z kasza i ogorasem konserwowym, wiec te placki wyszly tak nagle, bo gulaszu sporo jutrzejszy obiad mam z glowy. dokupie dobra salatke z marchewki i selera i juz :P warto bylo zarwac popoludnie i smazyc, smazyc...dzisiejsza kolacja tez juz chyba z glowy, bo ciagle podjadalam hehe.

Ash - ewidentnie Ci nie sluzy jazda komunikacja dobrze, ze maz byl z Toba. pracodawca niech sie przyzwyczaja do jego urlopow na zadanie, hehe Sofcia tez czasem bedzie chciala zatrzymac tatusia w domu :P

odpoczywaj jak najwiecej, moze ta cukrzyca tak daje Ci w kosc? ja dzisiaj tez juz zaczelam beczec z tego mojego braku sil. bolaca glowa, zero checi do zycia, energii, walace non stop tetno, nawet na siku nie chcialo mi sie wstac. w koncu troche przeszlo, ale jak tak dalej pojdzie to chyba trzeba bedzie podpiac sie pod jakas kroploweczke, bo nie dam rady byc takim zywym trupkiem :P

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jak tak z Wami na bieżąco siedzę, to tego tak nie odczuwam, ale wystarczy, że człowiek dołączy w porze obiadowej a już do wieczora nic tylko nadrabia
dokladnie, nadrabiam i konca nie widac

Happy, swietnie ze juz jestes w domku nie ma jak swoje lozko! odpoczywaj, jedz pysznosci (po tej szpitalnej diecie pewnie wszystkiego Ci sie chce )

Antoinette - pielegniarce nalezy sie solidna reprymenda! tym bardziej, ze to nie pierwszy raz.

Banka - siary nadal nie posiadam licze na to, ze trysnie jak zobacze mala i uda jej sie wyssac jak najwiecej ogladalam ostatnio program o facecie, ktory odwiedzil jakiegos gospodarza na farmie i ten zaserwowal mu krowie atrakcje - urodzil sie (ocielil ) maly cielaczek, wiec pili krew pepowinowa, jedli surowe kawalki lozyska, no i pili siare cielak z cyca, a oni z drugiego do kubeczkow. kolor karmelowy z pianka na wierzchu podobno przepyszna, baaardzo tlusta i tresciwa. krowia mama serwuje siare przez 24 godziny od porodu faaajny program, taki na czasie, nie?
Stary 2013-02-20, 19:29   #4460
sharpnowaja
Zakorzenienie

może któraś będzie chętna bo ja jednak nie kupuję http://allegro.pl/george-sliczny-kom...027418017.html
Stary 2013-02-20, 19:33   #4461
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj na obiadek byl gulasz z kasza i ogorasem konserwowym, wiec te placki wyszly tak nagle, bo gulaszu sporo jutrzejszy obiad mam z glowy. dokupie dobra salatke z marchewki i selera i juz :P warto bylo zarwac popoludnie i smazyc, smazyc...dzisiejsza kolacja tez juz chyba z glowy, bo ciagle podjadalam hehe.
ale to jutro będziecie odgrzewać? Ja bym nie tknęła lubię tylko świeże, chrupiące

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
może któraś będzie chętna bo ja jednak nie kupuję http://allegro.pl/george-sliczny-kom...027418017.html
jeej, jakby nikt nie licytował to za dyszkę by było, śliczny komplecik

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-20 o 19:45
Stary 2013-02-20, 19:33   #4462
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
siary nadal nie posiadam licze na to, ze trysnie jak zobacze mala i uda jej sie wyssac jak najwiecej ogladalam ostatnio program o facecie, ktory odwiedzil jakiegos gospodarza na farmie i ten zaserwowal mu krowie atrakcje - urodzil sie (ocielil ) maly cielaczek, wiec pili krew pepowinowa, jedli surowe kawalki lozyska, no i pili siare cielak z cyca, a oni z drugiego do kubeczkow. kolor karmelowy z pianka na wierzchu podobno przepyszna, baaardzo tlusta i tresciwa. krowia mama serwuje siare przez 24 godziny od porodu faaajny program, taki na czasie, nie?
wow no to niezły program

ja siary też jeszcze nie mam
Stary 2013-02-20, 19:35   #4463
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
to chyba wszystkie najważniejsze fakty - prócz tego, że ważę tam znacznie więcej niż u siebie w domu, ale to może przez porę i ubrania, zaraz idę obczaić do łazienki i w korytarzu siedziała Pani, która mnie rozczuliła kompletnie, bo była mega drobna i miała największy ciążowy brzuszek jaki widziałam w życiu aż się z moim kolosem poczułam jakoś raźniej (nawet mi lekarz powiedział, że nieźle się tam mała urządza )

więc maleńka będzie dokładnie oglądana za trzy tygodnie, nie mogę się doczekać

o, podpinam się na razie uskuteczniam naukę z super memo

mój też się konsultuje, jak coś ma niejasno napisane, a już najbardziej uwielbia zapisy typu: "jakieś ładne, zdrowe warzywa do obiadu" (bo nie przewidzę jak będą wyglądać) - wkurza się strasznie i potem mi opisuje co widzi i żebym zdefiniowała co to jest ładny brokuł, bo on go nie rozpozna przed ciążą właściwie tylko ja robiłam zakupy, więc myślę, że w końcu się wdroży
No to brawo za wizytę Super, że wszystko ok, a z żelazem... dobrze, że są na to specyfiki
Też mamy USG za 3 tyg. Nie mogę się doczekać

Mój zawsze do mnie dzwoni, jak go wyślę do sklepu, to już norma. W sumie nie wiem po co mu te listy daję, mogłabym mu dawać wskazówki na bieżąco
Stary 2013-02-20, 19:35   #4464
vvgh
Wtajemniczenie

Dobry wieczór.
Ech, o 3 w nocy TŻ jechał ze swoim tatą do Elbląga, ja jakoś nie mogłam potem zasnąć, a później zaczął boleć mnie brzuch i bolał ciągle... Potem takie skurcze co jakiś czas. Po 8 poszłam do mojego lekarza, akurat przyjmował inny, ale od razu mnie przyjęli. Na szczęście z szyjką OK! Trzyma. No w każdym razie macica się stawiała i mam leżec.
Stary 2013-02-20, 19:38   #4465
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
zmierzyłam obwód brzucha na wysokości pępka. 99 cm
witaj w klubie ja wczoraj mialam 100

Cytat:
ja mam na dwóch... smaruje się a wyglądam jakby mnie kto pociął... no co zrobie... Mam 23 lata i będę miała cycki jak po 40 i nic nie poradze...
eee nie jak po 40-stce tylko jak po ciazy
zreszta nastolatkom tez wychodza rozstepny w okresie dojrzewania, wiec mozesz na to zwalic spoznione dojrzewanie, hehe.

Nuna, a jak sie skonczyla akcja z aukcja? pisalas do tego kogos?
Stary 2013-02-20, 19:42   #4466
sharpnowaja
Zakorzenienie

dziewczyny działa wam all?
kurde jak coś chce to mi nie działa
Stary 2013-02-20, 19:46   #4467
vvgh
Wtajemniczenie

USG prawdopodobnie na 8.03., jutro dzwonimy do lekarza żeby się umówić Muszę podejrzeć Jurka.. Dziś byłam zdenerwowana i mu serduszko szybko biło.
Stary 2013-02-20, 19:49   #4468
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie za rozowo-landrynkowa

Ankaaaa - za wizyte. sporo mamy sredniaczkow u nas w 27 bylo 876

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
To przez te hormony. Ja ostatnio płaczę tez z byle powodu. Dzisiaj np. na Ukrytej Prawdzie
nie ogladam trudnych spraw i innych takich, bo baaaardzo mnie irytuja. Ty placzesz, a ja moglabym uszkodzic telewizor

Cytat:
one sa NA materac, pod przescieradlo zeby Ci dziecko nie zasikalo materaca. glownie o jego ochrone chodzi. rozne sa, te ktore pokazalas raczej sa jednorazowe, jak zasika to trzeba wymienic. ale sa tez takie cale ceratowe i one sa chyba wielorazowe.
Stary 2013-02-20, 19:56   #4469
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
podkłady na łóżko poporodowe są jednorazowe. Nie wiem o które ceratki ci chodzi, ale takie do łóżeczek ceratki są wielorazowe chyba, ale ja tego chyba nie używałam...

a propos wyprawki. Ostatnio stwierdziłam, że nie kupuję majt jednorazowych! w sumie po co mi????
No ja kupuje bo mi koleżanka napiała, że to potrzebne bo zwykłe majtki zaraz sa przekrwawione. Nie do końca mnie to przekonuje ale kupię 5/7 par.

Cytat:
Mi gdzieś od ok 23 tc czyli jakieś 2/3tygodnie temu. Nie pametam dokłądnie.. Pierwszy raz wtedy i od tego czasu może jeszcze 3 czy 4 razy

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny działa wam all?
kurde jak coś chce to mi nie działa
Mi działa

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:56   #4470
cynamon_owa
Zadomowienie

Cześć

Wpadłam na chwilę tylko bo kiepsko się czuję- mieliśmy dzisiaj usg. Zasilamy szeregi Niebieskiego Klubu- mamy zdrowego, super ruchliwego synka

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości