|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
No trudno... taka się urodziłam ogarnięta, a w ciąży mój stan najwidoczniej się pogorszył
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Komiksowa witamy
dla kazdego cos milego.przyznam sie bez bicia, ze to ja pisalam o Mieszku ale imie bardzo mi sie podoba. opisywalam wyklad mojego dr-a na studiach z ktorym mialam wyklady na temat imion, nazwisk itd. (polonistyka). blagal nas zebysmy dzieciom nie dawali dziwacznych imion, tylko piekne polskie imiona (on Jaroslaw ). i w sumie nie wiem dlaczego, ale opowiadal, ze woli jak jego sasiadka wola z okna "Mieeeeszko, Mieeeeeszko" (tu dodal anegdotke, ktora opisywalam "juz tu nie mieszko) niz Denisku czy Simonko! :P ogolnie naleze do tolerancyjnych osob, kazdy wybiera takie imie jak chce. byleby pasowalo do nazwiska i pozwolilo dziecku normalnie funkcjonowac w pozniejszym zyciu. chyba o tym moim kontekscie pisalas ![]() licze na jakies fajne kresowe przepisy... dziekuje za info o lozeczku! to chyba znow do mnie mam w planach malowanie...mowisz, ze to az takie wyzwanie? technika gabkowa nawet do mnie przemawia :P ciekawe co na to tz. jaka wybraliscie farbe? ekologiczna do drewnianych zabawek dla dzieci? i czy jest matowa?---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Metro - za wizyte Kubus to juz duzy facet waga idealna (pisalam, ze ja w 31 wazylam 1400, wiec to chyba normalna waga). nadrabiam dalej. napisze Wam tylko, ze wlasnie skonczylam smazyc placki...zrobilam ich znow tyyyyle, ze bedziemy jesc i jesc. tz zobaczyl i pyta "a to ktos do nas przyjdzie?" nie zalapalam, a on ciagnie temat "cwiczysz przed odwiedzinami kolezanek Neli?" ja dalej nic a on w koncu "no bo tych plackow to jak dla calego przedszkola" |
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
raczej jednorazowe.. tzn można ich tyle razy używać aż są brudne i trzeba wyrzucić.. prac się tego nie da, bo one są jakby z ligniny czy czegoś takiego jak podpaski...
|
|
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy zsika się nie raz do łózka w nocy. Na pewno Ci się przydadzą a do przewijania nie polecam bo Ci się dziecko przyklei i dopiero będzie wesoło ![]() Cytat:
|
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
i po wizycie ... mam mieszane uczucia. szyjka podobno bez zmian, czyli ok. 2 cm, ale rozwarcie na jakieś 1,5-2 cm
mam się tym nie martwić, bo często tak się zdarza, i wg niej wytrzymam spokojnie przynajmniej miesiąc, a może i do terminu, ale pogadałam z nią o pessarze i powiedziała że moja wola, jak chcę, to mogę założyć. więc nie będę się cackać i martwić czy się nie skraca, rozwiera bardziej itp i na 4 tyg zakładam to draństwo. w piątek pójdę prywatnie.Przemuś waży już 1,6 kilo no i trochę zdziwiłam się bo w karcie ciąży mi nic nie wpisywała, ostatni wpis mam z 2 stycznia ... i nawet nie zapytała o wagę, ciśnienie ... jakoś wyjątkowo dziś długo czekaliśmy na wizytę, wcześniej byliśmy w szpitalu po wypis i wyniki posiewu, a potem jeszcze poszliśmy do Rossmana, zajęło nam to wszystko 3 h i jak wracaliśmy to miałam skurcze co kilka minut w samochodzie nafaszerowałam się fenoterolem, wzięłam dodatkowo nospę forte i magnez i jakoś na razie daje radę ...
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam cos takiego: http://allegro.pl/seni-podklady-podk...011359681.html |
|
|
|
|
#4447 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#4448 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Pocytowałam i połowę mi wcięło
![]() Can gratuluję, że pokonałaś glukozę! :brawo: Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę! I powodzenia za egzaminie! ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że będziesz teraz z nami częściej Cytat:
![]() Mi wciąż nic nie leci ![]() Cytat:
dla szyjki, trzyma mocno jak moja. Twojej też skurcze nie groźne!Zazdroszcze dyspensy na przytulanki ![]() Cytat:
![]() Czytam sobie Wasze hormonalno - tzowe historie i śmieję się przez łzy ![]() Mi dziś też puściły emocje, bo tym zasłabnięciu, ale nie zrobiłam żadnej jazdy, tylko wzięłam TŻa na kozetkę i mówię mu, że czuję się bardzo sama w tych wszystkich ciążowych trudnościach. I łzy poleciały jak grochy, przez 15 min nie mogłam się uspokoić. No ale pogadaliśmy trochę Dla mnie to już było coś, bo w ciąży płaczę tylko jak się wzruszę czymś a tu pierwszy raz tak z żalu nad sobą ![]() Byliśmy na szkole rodzenia, było o różnych typach znieczulenia. I dostaliśmy masę tych siateczek ze śmieciami, w sumie to samo o czym Wy pisałyście. No chociaż ten sudocrem mam gdyby jakimś cudem mała pupcia Sofci się odparzyła
|
|||||||
|
|
|
#4449 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to niby jest ok?Zakładaj krążek dla własnego spokoju Przemuś ma dobrą wagę i niech tam siedzi w brzuszku i nie cuduje
|
|
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(ew. do przewijania dzieciaczka). więc jednorazowe (do pierwszego pobrudzenia )
|
||
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Idę prasować
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz pomalować w kwiatki i w kuchni na słół położyć:p Znurałam się układaniem tych ciuszków.. złożyłam body z krotkim i długim rekawem, kaftaniki, półśpiochy, śpiochy i spodenki na 3 różne rozmiary mam 90 ciuszków.. jeszcze mi zostaly pajace, sweterki i rampersy... |
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że decydujesz sie na pessar tylko szkoda, że będziesz płacić za jego zakładanie.... |
|
|
|
|
#4456 | ||
|
Raczkowanie
|
właśnie powróciłam z wizyty - byłam tam 10 minut
trzecie USG i tym samym kolejną wizytę mam 13.03 - ładnie proszę o zapisanie ![]() szyjka twarda i długa, serduszko bije dzielnie, młoda ma już apartamenty na ponad trzy palce nad pępek, stąd bóle żeber. Krew nie do końca dobrze nadal, ale po ascoferze się poprawiła odrobinę, pewnie do końca ciąży na nim pozostanę. I ten wynik to jeszcze nie cukrzyca (w laboratorium mają zły zapis normy po 2 godzinach), ale post słodkościowy mam zamiar utrzymać i tak - trzymajcie kciuki, bo wiecie ile tego pochłaniałam... ![]() to chyba wszystkie najważniejsze fakty - prócz tego, że ważę tam znacznie więcej niż u siebie w domu, ale to może przez porę i ubrania, zaraz idę obczaić do łazienki i w korytarzu siedziała Pani, która mnie rozczuliła kompletnie, bo była mega drobna i miała największy ciążowy brzuszek jaki widziałam w życiu aż się z moim kolosem poczułam jakoś raźniej (nawet mi lekarz powiedział, że nieźle się tam mała urządza )więc maleńka będzie dokładnie oglądana za trzy tygodnie, nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
na razie uskuteczniam naukę z super memoCytat:
mój też się konsultuje, jak coś ma niejasno napisane, a już najbardziej uwielbia zapisy typu: "jakieś ładne, zdrowe warzywa do obiadu" (bo nie przewidzę jak będą wyglądać) - wkurza się strasznie i potem mi opisuje co widzi i żebym zdefiniowała co to jest ładny brokuł, bo on go nie rozpozna przed ciążą właściwie tylko ja robiłam zakupy, więc myślę, że w końcu się wdroży
|
||
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Te pod przescieradło są wielorazowe. A jakie kupiłaś, takie ceratki cienkie czy ceratki z frotką na wierzchu? Bo ja się zastanawiam które lepsze.
|
#4458 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
mi poleciała na razie raz, jakoś koło 27 tc
Cytat:
ale jakoś dał radę mamy kilka kupek - najmniejsze - 50/56, potem mniej więcej 62 i większe ... ale jak to w rzeczywistości będzie to się okaże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też proszę o wpisanie kolejnej wizyty 13.03 mam nadzieję, że po założeniu krążka nie będzie konieczności szybszej wizyty. |
||||
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj na obiadek byl gulasz z kasza i ogorasem konserwowym, wiec te placki wyszly tak nagle, bo gulaszu sporo
jutrzejszy obiad mam z glowy. dokupie dobra salatke z marchewki i selera i juz :P warto bylo zarwac popoludnie i smazyc, smazyc...dzisiejsza kolacja tez juz chyba z glowy, bo ciagle podjadalam hehe.Ash - ewidentnie Ci nie sluzy jazda komunikacja dobrze, ze maz byl z Toba. pracodawca niech sie przyzwyczaja do jego urlopow na zadanie, hehe Sofcia tez czasem bedzie chciala zatrzymac tatusia w domu :Podpoczywaj jak najwiecej, moze ta cukrzyca tak daje Ci w kosc? ja dzisiaj tez juz zaczelam beczec z tego mojego braku sil. bolaca glowa, zero checi do zycia, energii, walace non stop tetno, nawet na siku nie chcialo mi sie wstac. w koncu troche przeszlo, ale jak tak dalej pojdzie to chyba trzeba bedzie podpiac sie pod jakas kroploweczke, bo nie dam rady byc takim zywym trupkiem :P Cytat:
Happy, swietnie ze juz jestes w domku nie ma jak swoje lozko! odpoczywaj, jedz pysznosci (po tej szpitalnej diecie pewnie wszystkiego Ci sie chce ) Antoinette - pielegniarce nalezy sie solidna reprymenda! tym bardziej, ze to nie pierwszy raz. Banka - siary nadal nie posiadam licze na to, ze trysnie jak zobacze mala i uda jej sie wyssac jak najwiecej ogladalam ostatnio program o facecie, ktory odwiedzil jakiegos gospodarza na farmie i ten zaserwowal mu krowie atrakcje - urodzil sie (ocielil ) maly cielaczek, wiec pili krew pepowinowa, jedli surowe kawalki lozyska, no i pili siare cielak z cyca, a oni z drugiego do kubeczkow. kolor karmelowy z pianka na wierzchu podobno przepyszna, baaardzo tlusta i tresciwa. krowia mama serwuje siare przez 24 godziny od porodu ![]() |
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
może któraś będzie chętna bo ja jednak nie kupuję http://allegro.pl/george-sliczny-kom...027418017.html
|
|
|
|
#4461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię tylko świeże, chrupiące Cytat:
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-20 o 19:45 |
||
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja siary też jeszcze nie mam |
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystko ok, a z żelazem... dobrze, że są na to specyfiki Też mamy USG za 3 tyg. Nie mogę się doczekać Mój zawsze do mnie dzwoni, jak go wyślę do sklepu, to już norma. W sumie nie wiem po co mu te listy daję, mogłabym mu dawać wskazówki na bieżąco
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór.
Ech, o 3 w nocy TŻ jechał ze swoim tatą do Elbląga, ja jakoś nie mogłam potem zasnąć, a później zaczął boleć mnie brzuch i bolał ciągle... Potem takie skurcze co jakiś czas. Po 8 poszłam do mojego lekarza, akurat przyjmował inny, ale od razu mnie przyjęli. Na szczęście z szyjką OK! Trzyma. No w każdym razie macica się stawiała i mam leżec.
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
witaj w klubie
![]() Cytat:
![]() zreszta nastolatkom tez wychodza rozstepny w okresie dojrzewania, wiec mozesz na to zwalic spoznione dojrzewanie, hehe.Nuna, a jak sie skonczyla akcja z aukcja? pisalas do tego kogos?
|
|
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny działa wam all?
kurde jak coś chce to mi nie działa |
|
|
|
#4467 |
|
Wtajemniczenie
|
USG prawdopodobnie na 8.03., jutro dzwonimy do lekarza żeby się umówić
Muszę podejrzeć Jurka.. Dziś byłam zdenerwowana i mu serduszko szybko biło.
|
#4468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ankaaaa - za wizyte. sporo mamy sredniaczkow u nas w 27 bylo 876 ![]() Cytat:
Cytat:
zeby Ci dziecko nie zasikalo materaca. glownie o jego ochrone chodzi. rozne sa, te ktore pokazalas raczej sa jednorazowe, jak zasika to trzeba wymienic. ale sa tez takie cale ceratowe i one sa chyba wielorazowe.
|
|||
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi gdzieś od ok 23 tc czyli jakieś 2/3tygodnie temu. Nie pametam dokłądnie.. Pierwszy raz wtedy i od tego czasu może jeszcze 3 czy 4 razy ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Mi działa
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Wpadłam na chwilę tylko bo kiepsko się czuję- mieliśmy dzisiaj usg. Zasilamy szeregi Niebieskiego Klubu- mamy zdrowego, super ruchliwego synka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

a myślałam, że jak człowiek miał kondycję, po Tatrach biegał pod górkę to co to jest ciąża a tu zonk
Kubus to juz duzy facet
a on w koncu "no bo tych plackow to jak dla calego przedszkola"

mam się tym nie martwić, bo często tak się zdarza, i wg niej wytrzymam spokojnie przynajmniej miesiąc, a może i do terminu, ale pogadałam z nią o pessarze i powiedziała że moja wola, jak chcę, to mogę założyć. więc nie będę się cackać i martwić czy się nie skraca, rozwiera bardziej itp i na 4 tyg zakładam to draństwo. w piątek pójdę prywatnie.

i w korytarzu siedziała Pani, która mnie rozczuliła kompletnie, bo była mega drobna i miała największy ciążowy brzuszek jaki widziałam w życiu
Ślub 27. X. 2012