Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 23:01   #4531
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
i po wizycie ... mam mieszane uczucia. szyjka podobno bez zmian, czyli ok. 2 cm, ale rozwarcie na jakieś 1,5-2 cm mam się tym nie martwić, bo często tak się zdarza, i wg niej wytrzymam spokojnie przynajmniej miesiąc, a może i do terminu, ale pogadałam z nią o pessarze i powiedziała że moja wola, jak chcę, to mogę założyć. więc nie będę się cackać i martwić czy się nie skraca, rozwiera bardziej itp i na 4 tyg zakładam to draństwo. w piątek pójdę prywatnie.
Przemuś waży już 1,6 kilo
no i trochę zdziwiłam się bo w karcie ciąży mi nic nie wpisywała, ostatni wpis mam z 2 stycznia ... i nawet nie zapytała o wagę, ciśnienie ...
jakoś wyjątkowo dziś długo czekaliśmy na wizytę, wcześniej byliśmy w szpitalu po wypis i wyniki posiewu, a potem jeszcze poszliśmy do Rossmana, zajęło nam to wszystko 3 h i jak wracaliśmy to miałam skurcze co kilka minut w samochodzie nafaszerowałam się fenoterolem, wzięłam dodatkowo nospę forte i magnez i jakoś na razie daje radę ...
rozwarcie
dobrze, że zdecydowałaś się na ten pessar niech Przemuś grzecznie siedzi w brzuszku i tak się nie śpieszy z wyjściem

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Idę prasować
ooo.. to moje "ulubione" zajęcie domowe

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
właśnie powróciłam z wizyty - byłam tam 10 minut trzecie USG i tym samym kolejną wizytę mam 13.03 - ładnie proszę o zapisanie
szyjka twarda i długa, serduszko bije dzielnie, młoda ma już apartamenty na ponad trzy palce nad pępek, stąd bóle żeber. Krew nie do końca dobrze nadal, ale po ascoferze się poprawiła odrobinę, pewnie do końca ciąży na nim pozostanę. I ten wynik to jeszcze nie cukrzyca (w laboratorium mają zły zapis normy po 2 godzinach), ale post słodkościowy mam zamiar utrzymać i tak - trzymajcie kciuki, bo wiecie ile tego pochłaniałam...

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Cześć

Wpadłam na chwilę tylko bo kiepsko się czuję- mieliśmy dzisiaj usg. Zasilamy szeregi Niebieskiego Klubu- mamy zdrowego, super ruchliwego synka
ooo, to w brzuszku jest Cynamonek
GRATULACJE !!!!!

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
cudo...
dobry pomysł z imionami A..., B..., C..., D...

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
W ogóle mama mi w koncu opowiadała trochę o porodzie..
Mówiła, że ona to tak dziwnie miala.. Dostawała skurczy potem jej przechodziły.. Jechała na porodówkę i dopóki jej nie przebili pęcherza plodowego to nic się nie dzialo.. Po przebiciu akcja porodowa i po godzinie- półtorej dziecko było na swiecie.. super
.
fajnie może też tak ładnie Ci pójdzie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 23:01   #4532
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
halo miałam awarię neta cały dzien więc odpiero teraz nadrabiam
troszkę napisałam magisterki i się pouczyłam no i znowu się obkupiłam na ciuchach zajrzałam do sklepu w okolicy a tam -50%

Moje łowy:
1.Pomarańczowa koszula r.68 za 4 zł
2.Koszula w kratkę r.80 4 zł c&a
3.Kurtka r. 74 10 zł ZARA
4.Koszula beżowa r. 68 6 zł nowa
5.Kombinezon r 68 15 zł nowy

Dumałam trochę nad kombinezonem i kurtką, ale stwierdziłam, że kombinezon cienki,
bawełniany to będzie dobry na jesień, a kurtka jest cudna jak nowa z Zary więc
przeżyje jak nie ubierze

a i byliśmy w kinie na szklanej pułapce fajny film odebraliśmy termometr i palmers dla mnie z apteki i kupiliśmy nową grę - cytadela

lece nadrabiac
ale super łupy, no i ceny
zdaj proszę relację jak ten termometr

Cytat:
A jest ktoś komu siara nie leci jak mnie? kurcze mam nadzieje, że będę miała mleczko..
nic a nic mi nie leci, nawet naciskałam i sprawdzałam i też nic
mam nadzieję, że po porodzie ładnie poleci

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Pani Basia wspaniale na Ciebie dziala zamiast kawy umow sie z nia na konkretna godzine
zdenerwowałam się jak Tż zaczął ją opierniczać..
ale wiedziałam, że tak będzie:
-po pierwsze zaniedbała mnie strasznie ostatnio
-po drugie znowu nie ściągnęła butów i z tym śniegiem wbiła się do mieszkania a mój kochany czyścioszek ma świra na tym punkcie
-po trzecie spóźniła się sporo

Stary 2013-02-20, 23:06   #4533
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Relacja z wizytki:
za wizyte! super, ze wszystko ok. teraz tylko odwyk od plynow i z gorki zapytalas o wage malej? :P
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 23:09   #4534
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
o mój boże co za sen

mi..
i też mam nadzieję,że będzie coś z tego

WRÓCIŁAM właśnie do domu i paaaadam ze zmęczenia

Relacja z wizytki:

Moje dziewczę mnie zadziwia i pozytywnie zaskakuje,zaskoczyła również gina
Ale po kolei

wchodze u gina na wagę i równe 81, czyli 2,2 więcej niż ostatnio, czyli równe 14 od początku ciąży wg wagi u położnych.
ciśnienie w górę
idę do gina i tak:
-skurcze/twardnienie normalne ale kontrolowac,jak bedzie wiecej niz 10na dobe to liczyc czy regularne, jak regularne-wio do szpitala bo mam jeszcze nie rodzić :P
-siara normalna
-ciśnienie i waga złe bo za dużo piję. poszła meeeega wielka zje bka o płyny, gin wręcz krzyczał,że 1500-1800ml dziennie zimą calkiem starczy,ja przy nim liczylam i wyszlo ze pije koło 3000ml. mam zakaz, jak glowa bedzie boleć to jablko zjesc czy owoc,nie pic.. woda sie zaczela zatrzymywac-kostki obmacane i tak sie zbiera moja wina,zaczne sie pilnowac (mowie to po wypiciu 0,5 toniku, herby i 0,3 bavari)
-szyjka troszkę skrocona,ale zamknieta i "porzadna, wytrzyma do 6.05"
-a teraz moje zaskakujące dziecko:
usg, wszedł tż bierzemy się za mierzenie:
głowka... wiek na 29t6d
brzuszek/obwod brzuszka wiek na.... 29t 6d...
gin w szoku że "ohoohoh jaka dokładność"
i dalej: mierzymy udko i rozmiar jak na.... 29t6d
idealnie idealnie wszystko pasuje,jest równo, gin w szoku powtórzył mierzenie

no i widziałam pępowinkę, Zuzia duża i już wmontowała się łepkiem na dół-gin mówi,że jak leży TAK to już się nie obróci, więc jest IDEALNIE

ja przeszczęśliwa
w nagrodę poszliśma na amu, w koncu powaznie rozmawialismy bez nerwow na wszystkie mozliwe tematy...

i jakoś dzionek zleciał...
nie nadrabiam Was zbytnio,tylko po łębkach bo przesadziłyście

ogromne dla Zuzi
mi się wydaje, że nie przytyłaś aż tak dużo.. ale jeśli gin Ci zwrócił uwagę to faktycznie ograniczaj te napoje

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

ufff... nadrobiłam mogę iść spać

Stary 2013-02-20, 23:10   #4535
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
za wizyte! super, ze wszystko ok. teraz tylko odwyk od plynow i z gorki zapytalas o wage malej? :P
nie podał i jakoś tak przy nim jestem spokojna i mi to wisi,następnym razem się dopytam...jak zapamiętam :P

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ogromne dla Zuzi
mi się wydaje, że nie przytyłaś aż tak dużo.. ale jeśli gin Ci zwrócił uwagę to faktycznie ograniczaj te napoje

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

ufff... nadrobiłam mogę iść spać
no postaram się

za miesiac wizyta, potem juz co 2-3tyg i wizyty z ktg... hmmmm..ciekawe

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 23:22   #4536
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
o mój boże co za sen

mi..
i też mam nadzieję,że będzie coś z tego

Relacja z wizytki:

Ale po kolei

wchodze u gina na wagę i równe 81, czyli 2,2 więcej niż ostatnio, czyli równe 14 od początku ciąży wg wagi u położnych.
ciśnienie w górę
idę do gina i tak:
-skurcze/twardnienie normalne ale kontrolowac,jak bedzie wiecej niz 10na dobe to liczyc czy regularne, jak regularne-wio do szpitala bo mam jeszcze nie rodzić :P
-siara normalna
-ciśnienie i waga złe bo za dużo piję. poszła meeeega wielka zje bka o płyny, gin wręcz krzyczał,że 1500-1800ml dziennie zimą calkiem starczy,ja przy nim liczylam i wyszlo ze pije koło 3000ml. mam zakaz, jak glowa bedzie boleć to jablko zjesc czy owoc,nie pic.. woda sie zaczela zatrzymywac-kostki obmacane i tak sie zbiera moja wina,zaczne sie pilnowac (mowie to po wypiciu 0,5 toniku, herby i 0,3 bavari)
głowka... wiek na 29t6d

no i widziałam pępowinkę, Zuzia duża i już wmontowała się łepkiem na dół-gin mówi,że jak leży TAK to już się nie obróci, więc jest IDEALNIE

ja przeszczęśliwa
w nagrodę poszliśma na amu, w koncu powaznie rozmawialismy bez nerwow na wszystkie mozliwe tematy...

dla idealnej Zuzi

Ja powoli spadam spać... przeglądałam laktatory i nie wiem jaki wybrać...

Moja prośba :

Jutro rano jak już zawitacie na wątek Mamusie to proszę Was o opinie jaki laktator polecacie/kupujecie - ręczny czy elektryczny i jakiej firmy... Wyczytałam że elektryczna Medela jest dobra, a z ręcznych polecają Aventa.

Teraz już spadam, dobrej nocy

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-02-20 o 23:24
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 23:43   #4537
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Moja prośba :

Jutro rano jak już zawitacie na wątek Mamusie to proszę Was o opinie jaki laktator polecacie/kupujecie - ręczny czy elektryczny i jakiej firmy... Wyczytałam że elektryczna Medela jest dobra, a z ręcznych polecają Aventa.
siostra uzywala reczny TT, ale tylko na poczatku zeby sobie ulzyc maly sporo z niej spijal, elektryczny pozyczyla od kolezanki. mowila, ze od recznego boli reka
ja planuje zakup elektrycznego TT (raczej uzywanego), reczny juz dostalam od siostry. firma wybrala sie sama...bo kupilam ich butelki

Ejjjj tez Was przerazaja te suplementy dla dzieci: APETIZER "by niejadek zjadl obiadek", WZROSTAN, ktory w reklamie wrecz sugeruje, ze ma cudowne wlasciwosci i dzieki niemu niskie dziecko urosnie wysokie ehhh czy naprawde zyjemy w czasach, gdzie nawet dzieci musza miec kompleksy i od malego dazyc do doskonalosci? pamietam, ze jak bylam mala byl vibowit i visolvit. pozniej pojawil sie multi sanostol...a teraz w kolko reklamy zelkow na wzmocnienie, kapsulek dla bystrzakow, tranu, wynalazku na koncentracje...wszystkie reklamy oczywiscie kolorowe, przyciagajace uwage. bleeee
Stary 2013-02-20, 23:57   #4538
diabli
Zakorzenienie

wzruszyl mnie ten obrazek juz niedlugo...

dobranoc!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 285259_491527437573792_1894830803_n.jpg (22,8 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-21 o 00:01
Stary 2013-02-21, 00:45   #4539
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie, może głupie... te podkłady ceratki pod materac są jednorazowe czy wielorazowe?
Są i takie i takie, musisz zapytać sprzedawcy. Ja już natknęłam się i na takie jednorazowe i na takie co można prać.

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Cytat:
A jest ktoś komu siara nie leci jak mnie? kurcze mam nadzieje, że będę miała mleczko..
Nie masz się czym martwić. Podobno jest normalne, że może pojawić się dopiero na niedługo przed porodem. Zależy od kobiety

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a maskę którą? bo ja miałam tą oczyszczającą/peeling do skalpu od nich, i to najcudowniejszy kosmetyk włosowy, jaki miałam przyjemność kiedykolwiek stosować
moja jest akurat regeracyjna i tą też mogę polecić z czystym sumieniem Ciekawe w takim razie czy kremy do twarzy będą warte swojej ceny

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 04:28   #4540
vil84
Wtajemniczenie

Axella gratuluje idealnej Zuzki

Cytat:
ja kupiłam ręczny Avent

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 06:08   #4541
szczesliwa25
Rozeznanie

axella to cudownie, że mała tak ładnie się rozwija, a z napojami no cóż trzeba trochę sobie odpuścić jak lekarz karze ) łatwo mi mówić - dziś idę zrobić glukozę, jak mi wyjdzie za wysoka to nie wiem jak będę omijać słodycze

Jeśli zaś chodzi o laktatory zupełnie się na nich nie znam - ręczny zamówiłam u mamy w aptece, coś tam ponoć wybrała po konsultacji z koleżanką ale co - dowiem się w przyszłym tygodniu, elektryczny pożyczę od znajomej, jeśli mi się sprawdzi - czytaj: będę miała mleko - to go odkupię

Miałam dać spokój z ubrankami dla małego, ale wczoraj wpadła znajoma której ktoś tam wysyła ubranka z uk a ona potem tak po ludziach sprzedaje - kupiłam trampeczki gapa, 2x kapciuchy nexta i całą szufladę skarpetek - Staś ma skarpetki na najbliższy rok )
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 06:14   #4542
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
wczoraj pisałam o piesku, dziś już go nie ma jest u aniołków
rodzice postanowili ją uśpić, bo się biedna męczyła, miała drgawki itp, biedactwo malutkie...
szkoda, ale ta decyzja musiała nadejść. przynajmniej się nie męczy

Cytat:
kolejna z zimowym kryzysem dzisiejszy dzien byl chyba jakis ciezki pogodowo-zdrowotnie.
msm nadzieję że to tylko dzień

Cytat:
ja

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
są już zapisy na świadomą mamę w Krakowie

http://swiadomamama.pl/%C5%9Bwiadoma...ie-krak%C3%B3w
super, dzięki

Cytat:

Relacja z wizytki:

Ale po kolei

ciśnienie w górę
idę do gina i tak:
-siara normalna
głowka... wiek na 29t6d

ja przeszczęśliwa

humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 06:36   #4543
banka26
Zakorzenienie

helo z rana
szykujemy sie do szkoly, pozniej do Piotra i Pawla jade po orzeszki pini , mam nadzieje ze beda bo jutro salatke z mocarellka , makaronem i pomidorkami bede robila - bo wieczorkiem idiemy na imprezke
ponadrabiam pozniej buziool
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 06:44   #4544
diabli
Zakorzenienie

witam sie i jak niemozliwe, ale wstalam jak czlowiek! no dobra, budzik mi troche pomogl hehe. umowilam sie z siostra, ze ja odwiedze, to bedzie dzien plotek...i pewnie wyladujemy na ciuszkach zatem motywacja jest, teraz szybkie sniadanie i jedziemy na lowy milego dnia. sama nie wiem czy Nela potrzebuje jeszcze ubran, bo chyba juz jest tego stanowczo za duzo, ale co tam. moze trafimy na jakies okazje.
zatem do pozniej! prosze za duzo nie plotkowac, zebym mogla sie pochwalic ciuszkami zamiast nadrabiac, hehe.
Stary 2013-02-21, 06:48   #4545
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witam z rana

Dzizas ale miałam schizowe sny ! jeśli sen jest odzwierciedleniem duszy to z pewnością jestem chora psychicznie
Rano wyrecytowałam Tż wszystkie sny, które pamiętałam, a było ich co najmniej kilka! Patrzył się na mnie z niedowierzaniem i głaskał jakbym była obłąkana pewnie tych snów było i tak więcej bo nie wszystko pamiętam. Śniło mi się, że były u mnie dwie położne na wizycie domowej, miały niby zbadać tylko bicie serduszka, ale okazało się, że mają jakieś nowe urządzenie dzięki któremu można podpatrzeć dziecko, no i wypatrzyły...... siusiaka! normalnego pisiorka! o mało nie zemdlałam! pierwsza reakcja: co ja zrobię z moimi słodkimi ciuszkami, spódniczkami itd.? później, że muszę szybko zmienić garderobę, bo chłopak będzie śmigał w samych słitaśnych rzeczach, a później było mi jakoś przykro, że moja córeczka w końcu okazała się synkiem.....
następne badanie jakie zaproponowały to badanie jakości płodu - cokolwiek miałoby to znaczyć, w każdym bądź razie wyciągnęły ze mnie dwie figurki (bliźniaki) woskowe w kształcie dzidzi!!!!!! ja w szoku, że musiałam chyba poronić bo te figurki były malutkie i mówie do nich że to dziwne, bo przecież nadal czuję ruchy i Nelka jest już dużo większa one wymacały ten wosk i powiedziały przybijając pieczątkę niczym urzędniczki: kolor i konsystencja w porządku. . Później jeszcze śniła mi się kobieta duch, której nie chciałam wpuścić do domu, ale ona przechodziła przez moją rękę... tak się wystraszyłam, że aż obudziłam Tż o 3ciem z pytaniem czy może nie chce wcześniej wstać, pogadać i zjeść śniadanka nie chciał pamiętam jeszcze, że psy Tż przeprowadziły się do nas do bloku, że walczyłam z moją mamą, i jeszcze splot jakiś dziwnych sytuacji całkowicie do siebie nie pasujących, jestem zmęczona myśleniem tego ile przeżyłam dzisiejszej nocy

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
znalazłam Was całkiem niedawno i już chyba cały wątek nadrobiłam, więc skoro wiem co i jak, to się grzecznie witam
W telegraficznym skrócie:
1. Dzisiaj zaczynam 24 tydzień (5 kg do przodu, nie jest źle), tp na 19 czerwca.
2. W rodzinie pojawi się kolejny fifol (ach te słodkie sukieneczki, szkoda, szkoda).
3. Imię było wybrane już na co najmniej dwa lata, zanim zaczęliśmy się starać i będzie MIESZKO (gdzieś w wątku przewinęło się to imię w niezbyt sympatycznym kontekście, ale mam to w pompie ).
4. Mam 32 lata (dżizaz) i podczytując Was czuję się jak rasowy wapniak To moje 1-wsze dziecko.
5. Jestem na L4 od dwóch miesięcy, dojeżdżałam codziennie 100 km do pracy w jedną stronę, zajmowało mi to 4,5 godziny, a po przeprowadzce firmy 5, więc darowałam sobie.
6. Mieszkam w samym centrum naszego kraju, ale pochodzę z "Kresów", niektórzy śmieją się ze mnie, że to jak zza Buga (racja, tam kończy się świat).

A z ważniejszych rzeczy, które mi wpadły w pamięć, to:
1. Mam białe łóżeczko. Sama malowałam, było ciężko. Jeśli któraś z Was ma jeszcze ochotę na taki wyczyn, to polecam pociąć zwykły zmywak na małe kawałki i tapować powierzchnię, tak jak w technice deoupage. Ja musiałam nałożyć jakieś 5 warstw. Malowanie szczebelków to masakra. Ale malowałam tylko dlatego, że jak kupowaliśmy dom, to poprzedni właściciele zostawili nam łóżeczko w prezencie (+ całą masę mebli), więc skoro było, to je wykorzystałam.
2. Na wyprawkę wydaliśmy niewiele, bo niewiele możemy (jak na razie). Właściwie, to dopiero jakieś 50 zł poszło na ciuszki w lumpie, wszystkie firmowe (ostatnio dorwałam śliczny sweterek Nexta z metką). Badań i dojazdów do lekarza nie liczę. Zamierzamy wydać nie więcej niż 1500 (łącznie z używanym wózkiem), no dobra pewnie wyjdzie jakieś 2 tysiaki, chociaż będzie ciężko.
3. Na zaparcia polecam otręby. Ja dodaję do chleba (piekę w automacie), ponadto robię sobie prawie codziennie koktajl - banan, pół jabłka, pół jogurtu naturalnego, trochę mleka i otręby - super kopniak dla organizmu. Mój mąż, który miał niezłe zaparcia, mówi, że nie ma w ogóle, odkąd wcina mój chlebek.
4. Przeczytałam "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i polecam każdej z Was. Ciąża i baby blues bez cenzury, a uwierzcie mi (patrząc po moich koleżankach-matkach) nie jest łatwo na początku.
5. Jak na razie mocno obstajemy przeciw chrzcinom, ale może być ciężko - teściowie mimo, że sami nie za bardzo chodzą do kościoła, zaczęli naciskać już w drugim miesiącu na tę kwestię.
6. Moja teściowa jest naprawdę fajną babką. To jej pierwszy wnuk, więc już nie może się doczekać. Kupiła nam kilka rzeczy, a dzisiaj teściu przywiózł nowy karnisz do świeżo pomalowanego pokoju. Poza tym piecze pyszne ciasta, którym nikt by się nie oparł. Oczywiście ma swoje wady, ale ja też jestem twardym charakterkiem i nie dam sobie w kaszę dmuchać

I więcej nie pamiętam...pamięć mam zupełnie dziurawą od tej ciąży
Więc witam się, bo jeszcze nie jest za późno
Witam nową mamę
Stary 2013-02-21, 07:06   #4546
diabli
Zakorzenienie

Pawie myslisz, ze w brzuchu moze byc maly Nel? hehe tez mnie ostatnio naszly takie rozwazania masz boskie sny! ten o jakosci plodu i przybijaniu piatki - najlepszy
a mialam juz kiedys pytac, skad jestes? bo nie masz wpisane w opisie
Stary 2013-02-21, 07:17   #4547
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ejjjj tez Was przerazaja te suplementy dla dzieci: APETIZER "by niejadek zjadl obiadek", WZROSTAN, ktory w reklamie wrecz sugeruje, ze ma cudowne wlasciwosci i dzieki niemu niskie dziecko urosnie wysokie ehhh czy naprawde zyjemy w czasach, gdzie nawet dzieci musza miec kompleksy i od malego dazyc do doskonalosci? pamietam, ze jak bylam mala byl vibowit i visolvit. pozniej pojawil sie multi sanostol...a teraz w kolko reklamy zelkow na wzmocnienie, kapsulek dla bystrzakow, tranu, wynalazku na koncentracje...wszystkie reklamy oczywiscie kolorowe, przyciagajace uwage. bleeee
marketing i tyle pewnie jakiś cudów w tych specyfikach nie ma, no ale są rodzice którzy kupią dla dziecka takie wynalazki

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
axella to cudownie, że mała tak ładnie się rozwija, a z napojami no cóż trzeba trochę sobie odpuścić jak lekarz karze ) łatwo mi mówić - dziś idę zrobić glukozę, jak mi wyjdzie za wysoka to nie wiem jak będę omijać słodycze
powodzenia na glukozie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam z rana

Dzizas ale miałam schizowe sny ! jeśli sen jest odzwierciedleniem duszy to z pewnością jestem chora psychicznie
Rano wyrecytowałam Tż wszystkie sny, które pamiętałam, a było ich co najmniej kilka! Patrzył się na mnie z niedowierzaniem i głaskał jakbym była obłąkana pewnie tych snów było i tak więcej bo nie wszystko pamiętam. Śniło mi się, że były u mnie dwie położne na wizycie domowej, miały niby zbadać tylko bicie serduszka, ale okazało się, że mają jakieś nowe urządzenie dzięki któremu można podpatrzeć dziecko, no i wypatrzyły...... siusiaka! normalnego pisiorka! o mało nie zemdlałam! pierwsza reakcja: co ja zrobię z moimi słodkimi ciuszkami, spódniczkami itd.? później, że muszę szybko zmienić garderobę, bo chłopak będzie śmigał w samych słitaśnych rzeczach, a później było mi jakoś przykro, że moja córeczka w końcu okazała się synkiem.....
następne badanie jakie zaproponowały to badanie jakości płodu - cokolwiek miałoby to znaczyć, w każdym bądź razie wyciągnęły ze mnie dwie figurki (bliźniaki) woskowe w kształcie dzidzi!!!!!! ja w szoku, że musiałam chyba poronić bo te figurki były malutkie i mówie do nich że to dziwne, bo przecież nadal czuję ruchy i Nelka jest już dużo większa one wymacały ten wosk i powiedziały przybijając pieczątkę niczym urzędniczki: kolor i konsystencja w porządku. . Później jeszcze śniła mi się kobieta duch, której nie chciałam wpuścić do domu, ale ona przechodziła przez moją rękę... tak się wystraszyłam, że aż obudziłam Tż o 3ciem z pytaniem czy może nie chce wcześniej wstać, pogadać i zjeść śniadanka nie chciał pamiętam jeszcze, że psy Tż przeprowadziły się do nas do bloku, że walczyłam z moją mamą, i jeszcze splot jakiś dziwnych sytuacji całkowicie do siebie nie pasujących, jestem zmęczona myśleniem tego ile przeżyłam dzisiejszej nocy
co za sny
Stary 2013-02-21, 07:18   #4548
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Relacja z wizytki:

Ale po kolei

dla idealnej Zuzi Fajnie też, że mieliście z TŻ czas i okazje na spokojnie, bez stresu pogadać. Oby częściej!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
zdenerwowałam się jak Tż zaczął ją opierniczać..
ale wiedziałam, że tak będzie:
-po pierwsze zaniedbała mnie strasznie ostatnio
-po drugie znowu nie ściągnęła butów i z tym śniegiem wbiła się do mieszkania a mój kochany czyścioszek ma świra na tym punkcie
-po trzecie spóźniła się sporo
I jak się p. Basia broniła? Twój TŻ mi imponuje, mocny z niego facet

Cytat:
Moja prośba :

Ja jeszcze nie używałam, ale z moich przemyśleń wynika, że największe szanse są na to, że i tak będę chciała elektryczny (tylko przy totalnym braku pokarmu się nie przyda, ale liczę, że jednak cosik będę mieć )
Więc nie chcę kupować najpierw ręcznego za ponad stówkę, a potem elektryczny za 250 i zdecydowałam, że kupię Madela Mini Electric, noo chyba, że trafi mi się jakaś super okazja na Avent elektryczny, ale chyba w przypadku laktatora wolałabym nowy. Te przyssawki można wymienić co prawda, ale podejrzewam, że silniczek z czasem też się zużywa, więc obawiałabym się słabszej pracy urządzenia.

Cytat:
za glukozę! Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
helo z rana
szykujemy sie do szkoly, pozniej do Piotra i Pawla jade po orzeszki pini , mam nadzieje ze beda bo jutro salatke z mocarellka , makaronem i pomidorkami bede robila - bo wieczorkiem idiemy na imprezke
ponadrabiam pozniej buziool
A po winko to już nie? Za mną coraz bardziej chodzi... Muszę oblukać gdzie mam najbliży P i P i może TŻa uproszę, to mi kupi

Cytat:
witam sie i jak niemozliwe, ale wstalam jak czlowiek! no dobra, budzik mi troche pomogl hehe. umowilam sie z siostra, ze ja odwiedze, to bedzie dzien plotek...i pewnie wyladujemy na ciuszkach zatem motywacja jest, teraz szybkie sniadanie i jedziemy na lowy milego dnia. sama nie wiem czy Nela potrzebuje jeszcze ubran, bo chyba juz jest tego stanowczo za duzo, ale co tam. moze trafimy na jakies okazje.
zatem do pozniej! prosze za duzo nie plotkowac, zebym mogla sie pochwalic ciuszkami zamiast nadrabiac, hehe.
Diabli, toż to cud! O której poszłaś spać? Super, że na ciuszki się wybierzesz A kiedy planujesz spotkanie z glukozą?

Cytat:
Witam z rana

Dzizas ale miałam schizowe sny
Najbardziej podobało mi się badanie jakości płodu

A ja nie wiem co jest grane z moimi snami. 3 noce pod rząd śni mi się mój były... W tych snach jesteśmy super zakochani a co najlepsze, w ogóle o nim nie myślę, nie mam pojęcia skąd to się bierze
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 07:29   #4549
humpback
Zakorzenienie

co do laktatorów - ja planuję kupić elektryczny, żeby się nie męczyć. ale nie orientowałam się jeszcze w tym temacie. przyda mi się jak będę gdzies wychodzić, żeby młody miał co jeść

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 07:35   #4550
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Pawie myslisz, ze w brzuchu moze byc maly Nel? hehe tez mnie ostatnio naszly takie rozwazania masz boskie sny! ten o jakosci plodu i przybijaniu piatki - najlepszy
Nie wiem skąd wzięły się u mnie takie myśli... dziś wizyta i może dlatego jak nie zapomnę to poproszę żeby potwierdził płeć bo inaczej się nie uspokoję pochodzę z podkarpackiego, dokładnie ze Stalowej Woli czyli kawał drogi od Ciebie jeśli dobrze kojarzę

a tak btw. kiedy robicie USG III TRYMESTRU? w sensie dokładny tc i dzień? ja dziś mam 29tc i 6d.. i z tego co pamiętam mój gin mówił, że dokładniejsze usg zrobimy nie dziś, tylko za 3 tyg, czyli w 32tc i 6d (on liczy do tyłu i wg niego to jest w trakcie trwania 32 tc a skończonego 31 tc - mam nadzieję, że nie zamotałam) i tak zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej byłoby dziś

sharp- a Ty kiedy robisz usg 3 trym?
Stary 2013-02-21, 07:37   #4551
karolina2121
siedzę i myślę

Witam !

Dzisiaj wyjątkowo wcześnie

Cytat:
siostra uzywala reczny TT, ale tylko na poczatku zeby sobie ulzyc maly sporo z niej spijal, elektryczny pozyczyla od kolezanki. mowila, ze od recznego boli reka
ja planuje zakup elektrycznego TT (raczej uzywanego), reczny juz dostalam od siostry. firma wybrala sie sama...bo kupilam ich butelki
Cytat:

ja kupiłam ręczny Avent
Cytat:

Jeśli zaś chodzi o laktatory zupełnie się na nich nie znam - ręczny zamówiłam u mamy w aptece, coś tam ponoć wybrała po konsultacji z koleżanką ale co - dowiem się w przyszłym tygodniu, elektryczny pożyczę od znajomej, jeśli mi się sprawdzi - czytaj: będę miała mleko - to go odkupię
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Ja jeszcze nie używałam, ale z moich przemyśleń wynika, że największe szanse są na to, że i tak będę chciała elektryczny (tylko przy totalnym braku pokarmu się nie przyda, ale liczę, że jednak cosik będę mieć )
Więc nie chcę kupować najpierw ręcznego za ponad stówkę, a potem elektryczny za 250 i zdecydowałam, że kupię Madela Mini Electric, noo chyba, że trafi mi się jakaś super okazja na Avent elektryczny, ale chyba w przypadku laktatora wolałabym nowy. Te przyssawki można wymienić co prawda, ale podejrzewam, że silniczek z czasem też się zużywa, więc obawiałabym się słabszej pracy urządzenia.
Dziękuję bardzo kochane mamuśki ! Chyba kupię Medelę - pewnie używaną, ale na gwarancji - znalazłam taką na allegro Przez ten durny laktator do 2 siedziałam przy kompie, a potem już w łóżku, leżałam i nie mogłam zasnąć... obudziłam męża i razem leżeliśmy i przewracaliśmy się z boku na bok ...

Cytat:
Witam z rana

Przeczytałam przybijając piątkę..

Cytat:

Ha ha widzę, że nie tylko ja
Stary 2013-02-21, 07:37   #4552
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi nie leci. Tzn. tylko dwa razy.
Stary 2013-02-21, 07:38   #4553
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy

Ja już mam całe pudło czapeczek, owijek itp., ale muszę to jeszcze dokładnie przejrzeć. Na pewno z 2-3 czapeczki jeszcze dokupię

A takie mam na pewno (zdjęcia z neta)
cz.1
Jakie piękne...!
Moja mama i babcia uwielbiają dziergać, może wyproszę, żeby mi jaką z jedną taką czapusię wyprodukowały dla naszego szkraba.

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Nie nadrabiałam za bardzo. Jestem zła, bo okazało się, że mąż mnie w ogóle nie słuchał jak do niego mówiłam, pierdoła może, bo miał mi kupić 3 opakowania lekarstwa a na recepcie były 4, specjalnie wczoraj wieczorem liczyłam, że potrzebuję 3 i żeby nie wykupywał jednego a on kupił 4może pierdoła, ale strasznie mi smutno i przykro, że ja sobie mówię a on kompletnie nie słuchał, bo gdyby słuchał to by kupił tak jak prosiłam i tym sposobem trzy dychy, za które mogłabym coś kupić pójdzie się je bac na bezsensu kupione opakowanie. Wiem że trzydzieści zł to nie dużo, ale jakoś mnie to tak strasznie wkurzyło, bo mogłabym za to pięc bodziakow na wyprzedaży kupić, chyba hormony mnie dopadły pierwszy raz w tej ciążyjuż nie wiem czy słusznie się wkurzam na niego, ale hormony mówią, że tak. Normalnie czuję się jakby mnie zdradził
Skąd ja to znam... Mówię coś do Niego, ten kiwa głową, a za kilkanaście minut pyta się mnie o to samo... I pretensje, że ja nic Mu nie mówiłam...

Cytat:
coś mi się obiło o uszy, że leków w aptece nie można zwracać ale sprawdzcie, chętnie się dowiem czy faktycznie
ja się ostatnio wkurzyłam na męża jak pojechał na zakupy. powiedziałam mu, że ma mi kupić coś słodkiego. kupił ptasie mleczko i rodzynki w czekoladzie. a ja prawie w płacz, gdzie czekolada, i że przecież oczywiste że jak mówię "coś słodkiego" to ma być czekolada biedny
Jest coś takiego, że nie można zwracać, ale ja sama wielokrotnie przyjmowałam zwroty. Wszystko zależy od dobrej woli farmaceuty...

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

oj dopadło Cię ale faktycznie, też jestem zła jak mnie mężu nie słucha
Ja się ostatnio poryczałam w kfc dziubałam sobie frytki i tak mnie naszło, żeby spróbować kanapkę M. (a on bardzo nie lubi jak mu coś zabieram z talerza... chociaż tam talerzy nie dają ).. rozwinęłam ją z papierka, ugryzłam a on spojrzał na mnie wzrokiem mordercy nic nie powiedział ale tak patrzył, że mi się zaraz łzy zebrały i po chwili grochy poleciały a on panika i mi mówi, że na kogo teraz wyszedł!! mówię mu, że na DRANIA!! nie mogłam się uspokoić, dobrze, że nie było za dużo ludzi

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
znalazłam Was całkiem niedawno i już chyba cały wątek nadrobiłam, więc skoro wiem co i jak, to się grzecznie witam
W telegraficznym skrócie:
1. Dzisiaj zaczynam 24 tydzień (5 kg do przodu, nie jest źle), tp na 19 czerwca.
2. W rodzinie pojawi się kolejny fifol (ach te słodkie sukieneczki, szkoda, szkoda).
3. Imię było wybrane już na co najmniej dwa lata, zanim zaczęliśmy się starać i będzie MIESZKO (gdzieś w wątku przewinęło się to imię w niezbyt sympatycznym kontekście, ale mam to w pompie ).
4. Mam 32 lata (dżizaz) i podczytując Was czuję się jak rasowy wapniak To moje 1-wsze dziecko.
5. Jestem na L4 od dwóch miesięcy, dojeżdżałam codziennie 100 km do pracy w jedną stronę, zajmowało mi to 4,5 godziny, a po przeprowadzce firmy 5, więc darowałam sobie.
6. Mieszkam w samym centrum naszego kraju, ale pochodzę z "Kresów", niektórzy śmieją się ze mnie, że to jak zza Buga (racja, tam kończy się świat).

A z ważniejszych rzeczy, które mi wpadły w pamięć, to:
1. Mam białe łóżeczko. Sama malowałam, było ciężko. Jeśli któraś z Was ma jeszcze ochotę na taki wyczyn, to polecam pociąć zwykły zmywak na małe kawałki i tapować powierzchnię, tak jak w technice deoupage. Ja musiałam nałożyć jakieś 5 warstw. Malowanie szczebelków to masakra. Ale malowałam tylko dlatego, że jak kupowaliśmy dom, to poprzedni właściciele zostawili nam łóżeczko w prezencie (+ całą masę mebli), więc skoro było, to je wykorzystałam.
2. Na wyprawkę wydaliśmy niewiele, bo niewiele możemy (jak na razie). Właściwie, to dopiero jakieś 50 zł poszło na ciuszki w lumpie, wszystkie firmowe (ostatnio dorwałam śliczny sweterek Nexta z metką). Badań i dojazdów do lekarza nie liczę. Zamierzamy wydać nie więcej niż 1500 (łącznie z używanym wózkiem), no dobra pewnie wyjdzie jakieś 2 tysiaki, chociaż będzie ciężko.
3. Na zaparcia polecam otręby. Ja dodaję do chleba (piekę w automacie), ponadto robię sobie prawie codziennie koktajl - banan, pół jabłka, pół jogurtu naturalnego, trochę mleka i otręby - super kopniak dla organizmu. Mój mąż, który miał niezłe zaparcia, mówi, że nie ma w ogóle, odkąd wcina mój chlebek.
4. Przeczytałam "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i polecam każdej z Was. Ciąża i baby blues bez cenzury, a uwierzcie mi (patrząc po moich koleżankach-matkach) nie jest łatwo na początku.
5. Jak na razie mocno obstajemy przeciw chrzcinom, ale może być ciężko - teściowie mimo, że sami nie za bardzo chodzą do kościoła, zaczęli naciskać już w drugim miesiącu na tę kwestię.
6. Moja teściowa jest naprawdę fajną babką. To jej pierwszy wnuk, więc już nie może się doczekać. Kupiła nam kilka rzeczy, a dzisiaj teściu przywiózł nowy karnisz do świeżo pomalowanego pokoju. Poza tym piecze pyszne ciasta, którym nikt by się nie oparł. Oczywiście ma swoje wady, ale ja też jestem twardym charakterkiem i nie dam sobie w kaszę dmuchać

I więcej nie pamiętam...pamięć mam zupełnie dziurawą od tej ciąży
Więc witam się, bo jeszcze nie jest za późno

Wpadaj do nas częściej!
za zdrowego synusia!

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej laski, sorki, ale nie będę nadrabiać waszego gadulstwa, bo jadę jutro na ten egzam, no i muszę się uczyć.... ale wpadłam na chwilkę po wizycie, więc krótka relacja:

szyjka 3 cm, czyli jest ok. (dolegliwości biorą się najprawdopodobniej z tego, że mały leży mi głową tak nisko, że chyba wylezie mi zaraz normalnie, lekarz badając szyjkę powiedział: ooo, szyjki jeszcze nie widzę, a główkę już widzę... z Blanką miałam podobnie, więc pewnie do końca ciąży będę musiała się męczyć.)

aha, Kubuś waży w 30 tc 1,3 kilo nie wiem czy to dużo czy mało, ale ponoć prawidłowa waga.
za wizytę, dużego Kubusia, szyjkę i trzymam za egzamin!

Cytat:

Rano zwlokłam męża, żeby pojechał ze mną oddać próbkę moczu na posiew (lab mam 3 przystanki tramwajem) i mimo, że nie bardzo był z tego powodu szczęśliwy to dobrze zrobiłam bo w drodze powrotnej zasłabłam w tramwaju Byłam po śniadaniu i w ogóle, ale jakoś od rana było mi niedobrze i czułam się słaba... Na szczęście nie zemdlałam całkiem i szybko poprosiłam, żeby ktoś mi ustąpił miejsce(wcześniej tego nie zrobiłam, głupia). Jak usiadłam to po chwili wróciłam do siebie.

No i stwierdziliśmy, że tego już za wiele, jedziemy na IP (tym bardziej, że skurcze mam wciąż). Na wszelki wypadek pojechaliśmy nie do tego szpitala w którym już 2 razy leżałam, tylko do tego gdzie jestem zapisana do diabetologa, bo gdyby mnie zostawili w szpitalu to przynajmniej mnie i cukrzycowo skonsultują. I dobrze zrobiliśmy. Nie zostawili mnie na szczęście w szpitalu, ale kazali przyjść w pt, tak jak jestem umówiona i powiedzieli, że nie muszę już latać za skierowaniem. Ufff. Gdybym pojechała do mojego szpitala na ank by mnie zostawili na oddziale
Szyjka długa, zamknięta (nawet nie wiecie jaka jestem z niej dumna, że przy tych wszystkich sensacjach ona ani drgnie ) za to dowiedziałam się, że fenoterol nie jest najlepszy przy cukrzycy ciążowej i mam zmniejszyć dawkę do 0,5tabx4 dziennie i do tego przyjmować Scopolan - też rozkurczowy, ale ziołowy
Co do zasłabnięć - widać taki mój urok, więc mam unikać stania. Najlepiej to po prostu cały czas leżeć
Na SR mogę pójść, bo skoro szyjka się nie skraca mimo skurczy od 2 m-cy to będzie trzymać, tylko mam nie chodzić sama. W ogóle najlepiej się nie ruszać nigdzie sama...
TŻ wziąż urlop na żądanie (chyba po raz pierwszy w życiu ) więc mam towarzystwo

Dobra, idę Was poczytać....

Dobrze, że nic poważnego się nie stało i że miałaś obok siebie Męża.
Ja miałam kilkakrotnie sytuacje, że ledwo się człapałam jak gdzieś wyszłam, bo czułam się fatalnie, dlatego jak wstaję rano i czuję się średnio, to staram się sama nigdzie nie wychodzić- dla naszego bezpieczeństwa.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Witajcie! Dziś dostałam wypis ze szpitala. Jestem już w domu, po 7 dobach. Zalecenie lekarza, oprócz luteiny, magnezu i fenoterolu, leżenie. Conajmniej do 33 tygodnia. Teraz mamy 27.. Nici ze szkoły rodzenia, ze ślubnego obiadu chyba też zrezygnujemy, czeka nas jeszcze przeprowadzka, ale to mało ważne. Podczas pobytu szyjka wydłużyła się 6 mm, mierzy teraz 27mm.
Super, że jesteś już w domku. Leżenie jakoś przebolejesz- wszystko dla Maluszka!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 07:39   #4554
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Niech siedzi grzecznie w środku! Ja też Sofkę strofuję, żeby się jeszcze na świat nie pchała Ej, może im tak śpieszno do siebie?
---------- Dopisano o 22:55 ----------
Tego to jestem pewna. Jurek mi mówił, że już kwiaty zamówił i pierścionek dla Sofci
Stary 2013-02-21, 07:39   #4555
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

Najbardziej podobało mi się badanie jakości płodu
teraz jak to czytam to też się śmieję ale wtedy jakoś nie było mi do śmiechu ja w ogóle mam czasem takie realistyczne sny, że wydaje się jakby to było naprawdę. Choć pamiętam, że próbowałam zachować resztki przyzwoitości myślowej, nie wierząc tym paniom od razu tylko się tłumacząc, że to niemożliwe i głupoty gadają, ale i tak meksyk
Stary 2013-02-21, 07:40   #4556
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Moja prośba :

Teraz już spadam, dobrej nocy
Ostatnio już o tym rozmawiałyśmy. Ręczny tylko i wyłącznie do ulżenia sobie w nawale pokarmu (zapewne pożyczony); jeśli okaże się, że pokarm jest i mogę karmić, to kupuję elektryczny, ale dopiero po porodzie, żeby uniknąć wydatku jeśli okaże się, że z pokarmu doopa.

Cytat:
Witam z rana

Hahaha

Dobry Znowu prawie 10 stron... Ja dzisiaj mam poranne sprzątanie, bo koło południa mam gości, także uciekam, 3mam kciuki za wizyty i dla axelli za udaną wizytę!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 07:42   #4557
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
wzruszyl mnie ten obrazek juz niedlugo...

dobranoc!

O jaaaa, super Urocze! Mała agraweczka
Stary 2013-02-21, 07:42   #4558
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ostatnio już o tym rozmawiałyśmy. Ręczny tylko i wyłącznie do ulżenia sobie w nawale pokarmu (zapewne pożyczony); jeśli okaże się, że pokarm jest i mogę karmić, to kupuję elektryczny, ale dopiero po porodzie, żeby uniknąć wydatku jeśli okaże się, że z pokarmu doopa.

Ups... Czyli nie jestem na bieżąco... Niedokładnie nadrabiałam
Stary 2013-02-21, 07:45   #4559
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh
Tego to jestem pewna. Jurek mi mówił, że już kwiaty zamówił i pierścionek dla Sofci
Stary 2013-02-21, 07:45   #4560
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja nie wiem co jest grane z moimi snami. 3 noce pod rząd śni mi się mój były... W tych snach jesteśmy super zakochani a co najlepsze, w ogóle o nim nie myślę, nie mam pojęcia skąd to się bierze
o dopiero teraz doczytałam o Twoich snach. To faktycznie nieciekawie. Współczuję. Ja co prawda od 8lat jestem z moim Tż, więc można się domyśleć, że ze względu na wiek wcześniejsze związki to niby nic poważnego, ale jakoś nie lubię myślenia o ex. A w ogóle jakby mi się coś takiego śniło to miałabym jakieś głupie wyrzuty sumienia, niczym zdrada wiem, głupie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości