|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() dobrze, że zdecydowałaś się na ten pessar niech Przemuś grzecznie siedzi w brzuszku i tak się nie śpieszy z wyjściemooo.. to moje "ulubione" zajęcie domowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE !!!!! ![]() Cytat:
dobry pomysł z imionami A..., B..., C..., D... Cytat:
może też tak ładnie Ci pójdzie
|
|||||
|
|
|
#4532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() zdaj proszę relację jak ten termometr ![]() Cytat:
i też nic ![]() mam nadzieję, że po porodzie ładnie poleci ![]() Cytat:
zdenerwowałam się jak Tż zaczął ją opierniczać..ale wiedziałam, że tak będzie: -po pierwsze zaniedbała mnie strasznie ostatnio -po drugie znowu nie ściągnęła butów i z tym śniegiem wbiła się do mieszkania a mój kochany czyścioszek ma świra na tym punkcie -po trzecie spóźniła się sporo |
|||
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
![]() zapytalas o wage malej? :P
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogromne dla Zuzi mi się wydaje, że nie przytyłaś aż tak dużo.. ale jeśli gin Ci zwrócił uwagę to faktycznie ograniczaj te napoje ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- ufff... nadrobiłam mogę iść spać
|
|
|
|
|
#4535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za miesiac wizyta, potem juz co 2-3tyg i wizyty z ktg... hmmmm..ciekawe
|
||
|
|
|
#4536 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
dla idealnej Zuzi ![]() Ja powoli spadam spać... przeglądałam laktatory i nie wiem jaki wybrać... ![]() Moja prośba : Jutro rano jak już zawitacie na wątek Mamusie to proszę Was o opinie jaki laktator polecacie/kupujecie - ręczny czy elektryczny i jakiej firmy... Wyczytałam że elektryczna Medela jest dobra, a z ręcznych polecają Aventa. Teraz już spadam, dobrej nocy
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-02-21 o 00:24 |
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maly sporo z niej spijal, elektryczny pozyczyla od kolezanki. mowila, ze od recznego boli reka ja planuje zakup elektrycznego TT (raczej uzywanego), reczny juz dostalam od siostry. firma wybrala sie sama...bo kupilam ich butelki ![]() Ejjjj tez Was przerazaja te suplementy dla dzieci: APETIZER "by niejadek zjadl obiadek", WZROSTAN, ktory w reklamie wrecz sugeruje, ze ma cudowne wlasciwosci i dzieki niemu niskie dziecko urosnie wysokie |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
wzruszyl mnie ten obrazek
dobranoc! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-21 o 01:01 |
|
|
|
#4539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe w takim razie czy kremy do twarzy będą warte swojej ceny
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Axella gratuluje idealnej Zuzki
Cytat:
|
|
|
|
|
#4541 |
|
Rozeznanie
|
axella to cudownie, że mała tak ładnie się rozwija, a z napojami no cóż trzeba trochę sobie odpuścić jak lekarz karze
) łatwo mi mówić - dziś idę zrobić glukozę, jak mi wyjdzie za wysoka to nie wiem jak będę omijać słodyczeJeśli zaś chodzi o laktatory zupełnie się na nich nie znam - ręczny zamówiłam u mamy w aptece, coś tam ponoć wybrała po konsultacji z koleżanką ale co - dowiem się w przyszłym tygodniu, elektryczny pożyczę od znajomej, jeśli mi się sprawdzi - czytaj: będę miała mleko - to go odkupię Miałam dać spokój z ubrankami dla małego, ale wczoraj wpadła znajoma której ktoś tam wysyła ubranka z uk a ona potem tak po ludziach sprzedaje - kupiłam trampeczki gapa, 2x kapciuchy nexta i całą szufladę skarpetek - Staś ma skarpetki na najbliższy rok )
|
|
|
|
#4542 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
helo z rana
szy kujemy sie do szkoly, pozniej do Piotra i Pawla jade po orzeszki pini , mam nadzieje ze beda bo jutro salatke z mocarellka , makaronem i pomidorkami bede robila - bo wieczorkiem idiemy na imprezke ![]() ponadrabiam pozniej buziool
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie i jak
![]() zatem motywacja jest, teraz szybkie sniadanie i jedziemy na lowy milego dnia. sama nie wiem czy Nela potrzebuje jeszcze ubran, bo chyba juz jest tego stanowczo za duzo, ale co tam. moze trafimy na jakies okazje.zatem do pozniej! prosze za duzo nie plotkowac, zebym mogla sie pochwalic ciuszkami zamiast nadrabiac, hehe. |
|
|
|
#4545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() Dzizas ale miałam schizowe sny ! jeśli sen jest odzwierciedleniem duszy to z pewnością jestem chora psychicznie Rano wyrecytowałam Tż wszystkie sny, które pamiętałam, a było ich co najmniej kilka! Patrzył się na mnie z niedowierzaniem i głaskał jakbym była obłąkana następne badanie jakie zaproponowały to badanie jakości płodu - cokolwiek miałoby to znaczyć, w każdym bądź razie wyciągnęły ze mnie dwie figurki (bliźniaki) woskowe w kształcie dzidzi!!!!!! ja w szoku, że musiałam chyba poronić bo te figurki były malutkie i mówie do nich że to dziwne, bo przecież nadal czuję ruchy i Nelka jest już dużo większa one wymacały ten wosk i powiedziały przybijając pieczątkę niczym urzędniczki: kolor i konsystencja w porządku. nie chciał pamiętam jeszcze, że psy Tż przeprowadziły się do nas do bloku, że walczyłam z moją mamą, i jeszcze splot jakiś dziwnych sytuacji całkowicie do siebie nie pasujących, jestem zmęczona myśleniem tego ile przeżyłam dzisiejszej nocy ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Pawie
masz boskie sny! ten o jakosci plodu i przybijaniu piatki - najlepszy ![]() a mialam juz kiedys pytac, skad jestes? bo nie masz wpisane w opisie
|
|
|
|
#4547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jakiś cudów w tych specyfikach nie ma, no ale są rodzice którzy kupią dla dziecka takie wynalazkiCytat:
Cytat:
|
|
#4548 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla idealnej Zuzi Fajnie też, że mieliście z TŻ czas i okazje na spokojnie, bez stresu pogadać. Oby częściej!Cytat:
Twój TŻ mi imponuje, mocny z niego facet ![]() Cytat:
)Więc nie chcę kupować najpierw ręcznego za ponad stówkę, a potem elektryczny za 250 i zdecydowałam, że kupię Madela Mini Electric, noo chyba, że trafi mi się jakaś super okazja na Avent elektryczny, ale chyba w przypadku laktatora wolałabym nowy. Te przyssawki można wymienić co prawda, ale podejrzewam, że silniczek z czasem też się zużywa, więc obawiałabym się słabszej pracy urządzenia.Cytat:
za glukozę! Będzie dobrze Cytat:
Za mną coraz bardziej chodzi... Muszę oblukać gdzie mam najbliży P i P i może TŻa uproszę, to mi kupi ![]() Cytat:
Super, że na ciuszki się wybierzesz A kiedy planujesz spotkanie z glukozą? Najbardziej podobało mi się badanie jakości płodu A ja nie wiem co jest grane z moimi snami. 3 noce pod rząd śni mi się mój były... W tych snach jesteśmy super zakochani a co najlepsze, w ogóle o nim nie myślę, nie mam pojęcia skąd to się bierze
|
||||||
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
co do laktatorów - ja planuję kupić elektryczny, żeby się nie męczyć. ale nie orientowałam się jeszcze w tym temacie. przyda mi się jak będę gdzies wychodzić, żeby młody miał co jeść
|
#4550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak nie zapomnę to poproszę żeby potwierdził płeć bo inaczej się nie uspokoję pochodzę z podkarpackiego, dokładnie ze Stalowej Woli czyli kawał drogi od Ciebie jeśli dobrze kojarzę a tak btw. kiedy robicie USG III TRYMESTRU? w sensie dokładny tc i dzień? ja dziś mam 29tc i 6d.. i z tego co pamiętam mój gin mówił, że dokładniejsze usg zrobimy nie dziś, tylko za 3 tyg, czyli w 32tc i 6d (on liczy do tyłu i wg niego to jest w trakcie trwania 32 tc a skończonego 31 tc - mam nadzieję, że nie zamotałam) i tak zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej byłoby dziś ![]() sharp- a Ty kiedy robisz usg 3 trym?
|
|
#4551 | |||||
|
siedzę i myślę
|
Witam !
Dzisiaj wyjątkowo wcześnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przez ten durny laktator do 2 siedziałam przy kompie, a potem już w łóżku, leżałam i nie mogłam zasnąć... obudziłam męża i razem leżeliśmy i przewracaliśmy się z boku na bok ...Cytat:
Przeczytałam przybijając piątkę.. Cytat:
Ha ha widzę, że nie tylko ja
|
|
#4552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4553 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama i babcia uwielbiają dziergać, może wyproszę, żeby mi jaką z jedną taką czapusię wyprodukowały dla naszego szkraba. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wpadaj do nas częściej! za zdrowego synusia!Cytat:
za wizytę, dużego Kubusia, szyjkę i trzymam za egzamin!Cytat:
![]() Dobrze, że nic poważnego się nie stało i że miałaś obok siebie Męża. Ja miałam kilkakrotnie sytuacje, że ledwo się człapałam jak gdzieś wyszłam, bo czułam się fatalnie, dlatego jak wstaję rano i czuję się średnio, to staram się sama nigdzie nie wychodzić- dla naszego bezpieczeństwa. Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4555 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz jak to czytam to też się śmieję
![]() ja w ogóle mam czasem takie realistyczne sny, że wydaje się jakby to było naprawdę. Choć pamiętam, że próbowałam zachować resztki przyzwoitości myślowej, nie wierząc tym paniom od razu tylko się tłumacząc, że to niemożliwe i głupoty gadają, ale i tak meksyk
|
#4556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ręczny tylko i wyłącznie do ulżenia sobie w nawale pokarmu (zapewne pożyczony); jeśli okaże się, że pokarm jest i mogę karmić, to kupuję elektryczny, ale dopiero po porodzie, żeby uniknąć wydatku jeśli okaże się, że z pokarmu doopa. ![]() Cytat:
Dobry Ja dzisiaj mam poranne sprzątanie, bo koło południa mam gości, także uciekam, 3mam kciuki za wizyty i dla axelli za udaną wizytę!
|
||
|
|
|
#4557 |
|
Wtajemniczenie
|
O jaaaa, super
|
|
#4558 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Ups... Czyli nie jestem na bieżąco... Niedokładnie nadrabiałam
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

mam się tym nie martwić, bo często tak się zdarza, i wg niej wytrzymam spokojnie przynajmniej miesiąc, a może i do terminu, ale pogadałam z nią o pessarze i powiedziała że moja wola, jak chcę, to mogę założyć. więc nie będę się cackać i martwić czy się nie skraca, rozwiera bardziej itp i na 4 tyg zakładam to draństwo. w piątek pójdę prywatnie.
nafaszerowałam się fenoterolem, wzięłam dodatkowo nospę forte i magnez i jakoś na razie daje radę ...

trzecie USG i tym samym kolejną wizytę mam 13.03 - ładnie proszę o zapisanie 

kurcze mam nadzieje, że będę miała mleczko..
i też nic 

07.07.2012 

jest u aniołków
za glukozę! Będzie dobrze