Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 12:04   #4711
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ej a co się kupuje na chrzest? bo nie chce dawać kasy, TŻ będzie chrzestnym, impreza pod koniec kwietnia
mój brat rok temu kupił rower i złoty łańcuszek z przywieszką

przeczytałam komunię na chrzest, nie mam pojęcia, ale u mojego Tż jego brat zgarnął głównie kasę... my byśmy wpłacili pewnie te pieniądze na jakąś książeczkę dla małej
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja już miałam w 28+2, bo robi się między skończonym 28 a 32 tc.
też myślałam, że między 28 a 32, ale już któryś raz spotykam się z nieco innymi ramami, dziś wrzucałam nawet link, że niektórzy robią między 30 a 36 ale kij tam z tymi liczeniami, ja będę w 32t i 6d więc to będzie tak czy siak skończony 32.

Edytowane przez pawie_oczko
Czas edycji: 2013-02-21 o 12:06
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 12:04   #4712
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
ZAle zazdrościłam moim koleżankom, które miały włosy do pasa dlatego ja już zapuszczam mojej małej, zeby pretensji do mnie nie miała
to był czas kiedy miałam najdłuższe włosy w swoim życiu. potem jak obcięłam po komunii, to już nie chciało mi się tyle zapuszczać

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Can u nas wojny nie było bo szłyśmy wszystkie a takich samych sukienkach, choć ja się i tak wyróżniałam bo miałam odkupioną od koleżanki i moja się bardziej błyszczała ale zauważyłam to dopiero na fotkach
no wiesz

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A poza tym witamy z Wiktorkiem w 26 tc !!!

Zaraz biorę się za czytanie, bo spoooro się tego nazbierało
za 26t

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wiec ludzie tak po prostu myślą, że się patrzy przede wszytskim na kase.
to fakt. mój szwagier 2 lata temu został chrzestnym pierworodnego u kuzynki. skomentował to że powinna wybrać swojego brata, a wzięła jego bo jako lekarz ma kasę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Mój Tż jest bezwzględny i jest mistrzem w egzekwowaniu swoich praw, we krwi ma targowanie cen, wyrażanie swojej opinii i nie patyczkuje się. Często się na niego wkurzam i proszę żeby troszkę przystopował.
brawa dla twojego męża dobrze powiedział p. Basi, po jej krętactwach się mu nie dziwię. w ogóle co za tekst że się obraziła? to jest jej praca, i za to jej płacą!
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 12:04   #4713
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
o w końcu mnie ktoś rozumie ja robię za ufoludka w rodzinie, który nie robi tego co wypada (bo na chrzestnych wypada brać brata/siostrę itd.), i nikt mnie nie rozumie że niektórzy na chrzestnych się nie nadają..gorzej że ciężko mi znaleźć odpowiednich kandydatów, ale to już inna historia
ja na świadkową wzięłam przyjaciółkę O jakież było zdziwienie tesciowej, dlaczego nikt z rodziny
Stary 2013-02-21, 12:06   #4714
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ej a co się kupuje na chrzest? bo nie chce dawać kasy, TŻ będzie chrzestnym, impreza pod koniec kwietnia
przeczytałam komunię na chrzest, nie mam pojęcia, ale u mojego Tż jego brat zgarnął głównie kasę... my byśmy wpłacili pewnie te pieniądze na jakąś książeczkę dla małej
Stary 2013-02-21, 12:07   #4715
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Na początek wielkie dzień dobry! Witamy się z Kubusiem w 25 tc!
Wielkie famfary dla Kubika
Stary 2013-02-21, 12:08   #4716
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
też daj znać, będziemy targować
ok, a Twój znajomy wystawia się na allegro? mój tak, ma nick : allbaby czy coś takiego
Stary 2013-02-21, 12:08   #4717
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
my zaczynamy SR w 30 tc, czyli za kilka dni a skończymy w 33 tc, wg mnie idealnie
My mamy 6 spotkań po 2h, w środy. Zaczynamy w 26tc, a kończymy w 31tc

Następny kurs trwałby u mnie od 28tc do 33tc, ale wtedy mamy już inne sprawy na głowie i mogłabym nie mieć czasu, więc wolę jeździć już teraz

Cytat:
Gratuluję 26 tc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 12:08   #4718
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

wózkowy dylemat chyba africę odpuszczę, zastanawiam się między europą a americą, bardziej ku americe gdyby był chłopiec to bez strzału europa, a skoro ma być dziewczę to może się skusimy na jaśniejszy, nie wiem, kurde nie wiem

Na allegro ta America jest zielona.. Mi się Europa podoba, muszę te X-landery obejrzeć w sklepie
Stary 2013-02-21, 12:08   #4719
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja własnie ogrnelam podlogi , ide z suka a potem szykuje obiadek tzn. poledwiczki wieprzowe z pieczarkami w sosie z makaronem tagitelle P
podziel się
Stary 2013-02-21, 12:11   #4720
JennyAniolek
Zakorzenienie

Ale dzisiaj macie tempo

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Czy któraś ma jakiś pomysł na tytuł nowego wątku ??
Bo jak nie to za chwilę zakładam sondę z tytułami, które jeszcze zostały

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-21, 12:12   #4721
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
ja na świadkową wzięłam przyjaciółkę O jakież było zdziwienie tesciowej, dlaczego nikt z rodziny
ja wzięłam przyjaciela, bo zależało mi na tym żeby świadek poszedł do komuni. a teść zrobił mi wykład, że więzy krwi powinny być dla mnie ważniejsze niż jakieś tam przyjęcie komunii, i że powinnam wziąć siostrę od tej pory mało ze sobą gadamy
Stary 2013-02-21, 12:14   #4722
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
zerknij na moje stare posty z poniedziałku chyba? sporo rzeczy
a jest jakaś opcja wyszukiwania postów z danego dnia?
Stary 2013-02-21, 12:15   #4723
nuna2
Zakorzenienie

Brzuchy coraz większe mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamusie V-VI cz...

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
ja wzięłam przyjaciela, bo zależało mi na tym żeby świadek poszedł do komuni. a teść zrobił mi wykład, że więzy krwi powinny być dla mnie ważniejsze niż jakieś tam przyjęcie komunii, i że powinnam wziąć siostrę od tej pory mało ze sobą gadamy
wyklułyśmy się w innym świecie
Stary 2013-02-21, 12:17   #4724
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak -podczas wypadku mogą tylko i wyłacznie doznać jakichś uszkodzeń.
Ale jak wiesz, że fotelik po prostu przewoził dziecko z punktu A do punktu B i nie mieli wypadku to dlaczego by nie kupić takiego fotelika?
No chyba, że kupujesz na allu-to tak naprawdę nigdy nie wiadomo-ale od znajomych, why not?
no właśnie nie wiem jak to jest, piszę tylko co wczoraj się dowiedziałam może tej sprzedawczyni chodziło głównie o allegro - tam tak naprawdę nigdy nie wiadomo co działo się z fotelikiem, ona coś tłumaczyła, że niby jego "obrażeń" z zewnątrz nie widać, ja nie wiem ja się nie znam, ale tak wszelki wypadek wolę kupić nowy, bo raczej nikt ze znajomych nie ma na zbyciu......
Stary 2013-02-21, 12:23   #4725
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
wyklułyśmy się w innym świecie

no i za tytuł

śnieg pada, wiosna nie przychodzi, kiedy to dziecko się urodzi?
za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę tulić mego malucha
Stary 2013-02-21, 12:26   #4726
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
zjedliśmy wczoraj z mężem całego dużego oscypka z żurawiną, i już nic nie zostało, więc nie zapraszam

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam ostatnio tumiwisizm
Mój mąż miał tak wczoraj i trochę mnie zdenerwował , bo moment, a zadzwoniłabym do K. i odwołała nasz udział w SR

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
niezłe historie z tymi tż'tami i naszymi hormonami
na razie raz miałam jakiś atak histerii dziwny o to, że miałam nam robić kurczaka po chińsku, potem zmieniłam zdanie i powiedziałam, że jednak będzie z brokułem, a mąż na to, że nie bardzo ma ochotę, a ja, że chińskiego nie zjem i zaczęłam krzyczeć na niego, że nic nie robię -i tak dalej... i się skończyło na tym, że wyszedł z domu na spacer a ja stałam 10 minut w drzwiach i płakałam, żeby wrócił pierwszy raz coś takiego się nam przyplątało, mam nadzieję, że ostatni, czułam się jak totalna idiotka potem jak w przedszkolu

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a od ktorego tc leciala Wam siara???
Mi jeszcze nic nie leci ...

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-21, 12:27   #4727
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się idę ogarnąć i lecę po mięsko na obiad i do fryzjera się umówić na farbę bo ostatnio się skrzywdziłam i mężu stwierdził, że mam iść i niech mi zrobią żeby znów płaczu nie było obym tylko zawału nie dostała jak cenę usłyszę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mysia, a on może być chrzestnym? Upewnijcie się w kościele, bo wy chyba macie cywilny, a to dla kościoła jeszcze gorzej niż konkubinat
no właśnie też się nad tym zastanowiłam. W dodatku przecież jesteście ateistami
ale już doczytałam jak się sprawy mają

Cytat:
Dla mnie to szopka. Kiedyś rower to był szczyt marzeń a jak się dostało zegarem/kolczyki to dziecko skakało z radości.
Teraz jak nie dostanie przynajmniej iphona to jest obrażone - ale to wina rodziców i tyle..
zgadzam się, świat staje na głowie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam

Banka dziękuje

Melduję się,że żyję..tyle,że nie chcę Wam zawracać sobą głowy..
Bo co mam napisać? Mieszkania nie ma póki co, czas ucieka...Moje dni mijają na ciągłym kombinowaniu,lataniu,pros zeniu się...i tak od dnia do dnia byle by coś w lodówce było..Grunt,że mieszkanie zapłacone i opał jest to ciepło mamy. No i najważniejsze,że mąż pracuje.. ale jest ciężko..nawet bardzo. Nie mam już ani sił,ani głowy by o tym pisać...
Każda z Was ma swoje problemy.

Gratuluję wszystkim zakupów dla maluszków, rozpoczętych tygodni, udanych wizyt, Cynamonowego siuraczka..

Jestem cały czas z Wami
Colorek też o Tobie myślałam
tak mi przykro...
trzymaj się dzielnie
trzymam za was mocnooooooooo

Cytat:
nam wczoraj pani w sklepie odradzała kupowanie używanego fotelika o ile wózek spoko, to mówiła że foteliki ulegają różnego rodzaju urazom itp. i już później nie mają takich właściwości jak nowe ile w tym prawdy to nie wiem......
z niewiadomego źródła też bym nie kupiła, bo może być powypadkowy i wtedy faktycznie uszkodzony.. Ale jeśli to fotelik od znajomych, od zaufanych osób, który był normalnie użytkowany to wątpię żeby mogło coś się z nim spierdzielić

Cytat:
My kupiliśmy kolczyki złote na angielskie zapięcie, przepiękne
ja takie kupiłam na roczek
śliczne, sama bym założyła
niestety od ukochanej bratowej nawet słowa dziękuję nie usłyszałam, czy jakiegokolwiek innego potwierdzającego, że kolczyki zobaczyła..
przykre, no ale cóż..

Cytat:
A poza tym witamy z Wiktorkiem w 26 tc !!!

Cytat:
Jedyne co znalazłam to taki, co myślicie?
http://allegro.pl/naszyjnik-srebrny-...033345181.html

z tyłu pewnie data i imię małej albo coś
myślałam o aniołku bo to nie jest takie strasznie dewocjonaliowe to raz a dwa mama małej kolekcjonuje anioły
szczerze- mi się nie podoba
to chrzest więc najbardziej wypadałoby kupić złoty łańcuszek i medalik z Maryją, ale jeśli sytuacja u Was jest taka a nie inna..
jeśli to dziewczynka to mam propozycję
są takie śliczne delikatne złote łancuszki na rękę z blaszką na której możesz wygrawerować imię, datę i co Ci się tam podoba.
Według mnie super opcja, widziałam takie w aparcie
i u mnie w rodzinie już dwie dziewczynki dostały takie łańcuszki

Cytat:
Całą historię z p. Basią pamiętam, myślałam, że będzie miała lepsze wytłumaczenie A co do butów to ponoć niegrzeczne jest ich ściąganie
tak, tak, też słyszałam taką wersję
ale jeśli jest zima, śnieg.. i wchodzisz do czystego mieszkania to chyba wypada jednak zdjąć te buty.. zwłaszcza że kobita wchodzi do naszej sypialni, gdzie bada mnie na łóżku i gdzie mamy biały dywan ...

Cytat:
t\
brawa dla twojego męża dobrze powiedział p. Basi, po jej krętactwach się mu nie dziwię. w ogóle co za tekst że się obraziła? to jest jej praca, i za to jej płacą!
on się nie pierniczy
ja to jestem "miękka faja"

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 12:27   #4728
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Brzuchy coraz większe mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamusie V-VI cz...

za pomysły

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-21, 12:27   #4729
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

no i za tytuł

Stary 2013-02-21, 12:27   #4730
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, zawsze możesz kupić kolorowy kocyk i ożywić Europę
wiem ten america- beżowy też można ożywić

dzięki dziewczyny za opinie odnośnie wózka, utwierdzam się w przekonaniu, że ten europa jakoś do dziewczynki mniej pasuje
Stary 2013-02-21, 12:28   #4731
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ale dzisiaj macie tempo

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

powoli bać się zaczynamy bo plan porodu już napisany

kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas

wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy :P

a tak serio nie mam pomysłów..boże zaraz kolejny wątek

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 12:30   #4732
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Na allegro ta America jest zielona.. Mi się Europa podoba, muszę te X-landery obejrzeć w sklepie
widocznie jakiś błąd bo america to taki beż...... Fajnie prezentują się te wózki, i jeśli mysia znalazła za ok. 2300 ofertę z fotelikiem maxi cosi to uważam, że przyzwoicie dla chłopca europa jak najbardziej
Stary 2013-02-21, 12:30   #4733
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

a tak serio nie mam pomysłów..boże zaraz kolejny wątek
A tam nie masz pomysłów, są ok też dodam

No już 10 część Ciekawe ile jeszcze napiszemy do 1 porodu

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-21, 12:31   #4734
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella

Stary 2013-02-21, 12:31   #4735
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dzisiaj macie tempo

teraz to już by chyba pasowało to z taczką co kiedyś wymyśliłam
tylko już nie pamiętam jak to dokłądnie leciało

- jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 12:32   #4736
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
A tam nie masz pomysłów, są ok też dodam

No już 10 część Ciekawe ile jeszcze napiszemy do 1 porodu
obstawiam 2..

Zuzanna mi caaaałym brzucholem trzęsie aż mnie żebra po prawej już bolą..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-21, 12:33   #4737
nuna2
Zakorzenienie

za tytuły
Stary 2013-02-21, 12:36   #4738
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądaliśmy jeszcze wózki, tylko w smyku więc nie miałam okazji zobaczenia wszystkich modeli jakie mnie interesowały. Ale zrobiliśmy porównanie xlandera move z maxi cosi mura i wygrał xlander. Łatwiej i szybciej się go składa, poza tym x zajmuje mniej miejsca po złożeniu, więc wygoda z przewożeniem... no i gondolka w tym maxi cosi jest większa co niekoniecznie jest nam potrzebne w lecie. Ogólnie pani mówiła, że oba modele są na takim samym poziomie, z górnej półki itd. ale bardziej spodobał nam się ten x. I tu nastał problem z kolorem o ile byłam przekonana, że gdybyśmy decydowali się na X L to wzięlibyśmy ten kolor europa http://x-lander.pl/wp-content/upload...ve2-europa.jpg, ale nie wiem czy nie jest za ponury dla dziewczynki ? no i pojawiły się 2 nowe kolory:

http://x-lander.pl/wp-content/upload...ca-limited.jpg

co myślicie o tych 3ech kolorach? bo ja już zgłupiałam zarzekałam się, że chce ciemny wózek a wczoraj ta afryka mnie urzekła...

chce jeszcze zobaczyć te wózki mutsy i quinny i ostatecznie zdecydować
Mi się Europa tak średnio podoba, ale na żywo nie widziałam, więc może być ok Jeśli kupujecie wózek z myślą o 1 dziecku to brałabym Africa limited, a jeśli z myślą o 2 to uniwersalnie America limited czyli ten beżowy

U nas też będzie problem z kolorem, jeśli się zdecydujemy na X-landera, bo mi się podoba: America (zielony), Australia (niebieski), Antarctica (fiolet) i ta nowa America limited (beżowy)

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
teraz to już by chyba pasowało to z taczką co kiedyś wymyśliłam
tylko już nie pamiętam jak to dokłądnie leciało

- jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić
Niezły

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-21, 12:37   #4739
axella
Zakorzenienie

GG do axella

AA!
miała już któraś KTG? Jak to się robi???

aa i jak zaniose L4 do ZUS to ciążowe L4 jest inne niż zwykłe?
bo nie wiem czy od gina czy rodzinnego wziąć?

1go o 20 będę mieć klucze od naszego nowego gniazdka

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-21, 12:37   #4740
vil84
Wtajemniczenie

jeśli chodzi o sny, to mi się wczoraj czy przedwczoraj w jednym śnie śniło dwóch moich byłych w sumie z jednym byłam długo, z przerwami 4 lata, więc miał prawo, a z drugiem tylko trzy miesiące - nie wiem skąd tam się wziął

Cytat:
a tak btw. kiedy robicie USG III TRYMESTRU? w sensie dokładny tc i dzień? ja dziś mam 29tc i 6d.. i z tego co pamiętam mój gin mówił, że dokładniejsze usg zrobimy nie dziś, tylko za 3 tyg, czyli w 32tc i 6d (on liczy do tyłu i wg niego to jest w trakcie trwania 32 tc a skończonego 31 tc - mam nadzieję, że nie zamotałam) i tak zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej byłoby dziś
ja nie robię - moja gin na każdej wizycie robi szybką kontrolę czy wszystko ok ale nie ma zbyt dobrego usg i na dokładniejsze musielibyśmy iść i płacić 300 zl więc odpuściliśmy sobie.

Cytat:
i jeszcze się pochwalę, wczoraj kupiliśmy termometr THERMOFLASH LX26 w SuperPhramie, był na promocji z 209.99 na 149.99 na allegro średnio kosztuje około 170 Panie w aptece bardzo go polecały, bo już miałam brać ten z microlife za 100. I faktycznie wczoraj trochę o nim poczytałam i ma dobre opinie, przetestowany - polecam
Kupiłam jeszcze trochę kosmetyków z hippa bo były na promocji, żel do mycia włosów i ciała, szampon, pielęgnacyjny płyn do kąpieli i krem na odparzenia. Dostałam masę próbek m.in z musteli dla dzidzusia na odparzenia

Oglądaliśmy jeszcze wózki, tylko w smyku więc nie miałam okazji zobaczenia wszystkich modeli jakie mnie interesowały. Ale zrobiliśmy porównanie xlandera move z maxi cosi mura i wygrał xlander. Łatwiej i szybciej się go składa, poza tym x zajmuje mniej miejsca po złożeniu, więc wygoda z przewożeniem... no i gondolka w tym maxi cosi jest większa co niekoniecznie jest nam potrzebne w lecie. Ogólnie pani mówiła, że oba modele są na takim samym poziomie, z górnej półki itd. ale bardziej spodobał nam się ten x. I tu nastał problem z kolorem o ile byłam przekonana, że gdybyśmy decydowali się na X L to wzięlibyśmy ten kolor europa http://x-lander.pl/wp-content/upload...ve2-europa.jpg, ale nie wiem czy nie jest za ponury dla dziewczynki ? no i pojawiły się 2 nowe kolory:

co myślicie o tych 3ech kolorach? bo ja już zgłupiałam zarzekałam się, że chce ciemny wózek a wczoraj ta afryka mnie urzekła...

chce jeszcze zobaczyć te wózki mutsy i quinny i ostatecznie zdecydować
fajnie z zakupami
co do kolorów, to ja bym brała europę albo afrykę jak byliśmy nastawieni na xlandera to o europie właśnie myśleliśmy

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jasne, że warto, te wózki Jedo Fyn są bardzo polecane
To obie będziemy pomykać z Jedo tego lata
ja też, ja też mamy zamówiony, ale "nasz" kolor będzie na zamówienie za 3 tyg dopiero - no ale nie spieszy się

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, czy zamierzacie kupować sterylizator do butelek/smoczków? Kuzynka mówi, że warto, ale w sumie nie wiem co z tym fantem zrobić
raczej nie, chyba że gdzieś bardzo tanio i okazyjnie znajdę.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
właśnie to mnie dobija... Że nic nie mogę robić... Wczoraj wstałam tylko podgrzać obiad, bo mama zrobiła, ja miałam tylko dać ziemniaki do gotowania, resztę odgrzać... no i stwierdziłam, że jak już wstałam to umyje 5 talerzy... nie umyłam... tak mi się spinał brzuch... Chodzi mi o to, że czuje sie kompletnie bezużyteczna... Siedzę cały dzień w domu, nigdzie nie wychodzę poza lekarzem praktycznie... Sporadycznie zdarzyło się kilka razy... Boję się jak będzie po porodzie bo teraz wyjść o schodach do kuchni a ja sapię... Będę mieć tak zastane mięśnie... Coś co mnie cieszy wymagało by chodzenia... Chciałabym cokolwiek zrobić... Nie mogę nic...
Chciałabym sie cieszyć ciążą jak wiele tu dziewczyn wyjść do sklepu, jechać pooglądać wózeczki, ciuszki... Chociaż popatrzeć, pomacać bo allegro to nie to samo...wyjść na pizze ze znajomymi... Nawet pojechać do teściów...
ojjj znam ten ból bardzo dobrze ... ale cały czas sobie powtarzam, że to chwilowe, że już niedługo ... są ludzie którzy w ogóle nie mogą nic robić bo są np. sparaliżowani ... i tak s0bie powtarzam ciągle że przynajmniej to jest chwilowe i niedługo minie ...

właśnie mąż zadzwonił że nie wraca dziś do domu ... smutno mi zawsze cały dzień czekam na niego a dziś będę sama ... i trochę się boję bo tak jakby się coś działo to jest pod ręką z autem i można jechać do szpitala albo gdzieś ... no ale auto się posypało w gliwicach i części na jutro będą dopiero i będzie spał u rodziców, bo nie ma sensu żeby się tłukł tu komunikacją miejską i potem o 4 rano znów jechał autobusami i pociągiem do gliwic ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości