MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 11:45   #4081
czarny flamaster
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Kurczę, wkurza mnie od jakiegoś czasu ludzka mentalność, a w szczególności nastawienie niektórych kobiet, które już mają dzieci. Nie chodzi mi bynajmniej o forum!

Na samym początku ciąży jedna znajoma odzywała się do mnie tylko po to by zapytać czy mam mdłości i widać zawiodłam ją, bo nie miałam. Za cel obrała więc sobie mój przyrost wagi (Będziesz mieć problemy w czasie porodu! Lekarz się zwyzywa! itd) nie biorąc pod uwagi faktu, że jesteśmy kompletnie różnej budowy i ja mogłam sobie trochę pofolgować jeśli chodzi o masę
Jeśli powiem, że jem dużo owoców- źle, bo to sam cukier przecież!
Czuję się dobrze- zobaczysz, że potem będzie gorzej.
Chodzę do szkoły rodzenia- nic Ci to nie da! Życie zweryfikuje i będziesz panikować!
Jak wspomnę o aktywnym porodzie- nie miałam siły na coś takiego, Ty też nie będziesz mieć.
Podczas porodu chcę być aktywna, jak najdłużej być w domu itd.- Rodziłam 22 godziny! Też tak będziesz mieć!
Chcę chodzić z małym na basen, chcę ćwiczyć, dbać o siebie- Po co?! Wystarczą spacery!
Robię zupę ogórkową- Jedz póki możesz, bo w czasie karmienia piersią nie będziesz mogła jeść wszystkiego!
Lekarz mówi, że nie powinnam urodzić w terminie- Na pewno wkrótce urodzisz! Mylisz się!
Dziś pozmywałam, zrobiłam pranie, pofarbowałam włosy itd.- Ojjj, z dzieckiem nie będzie Ci się chciało/nie będziesz mieć siły/ nie będziesz mieć czasu.

Politykę prorodzinną powinno rozpocząć się o zakazania kontaktu z osobami naładowanymi negatywną energią. Zamiast motywować inne mamy do działania tylko dołują i rozpaczają jak to jest źle. Tylko najlepsze jest to, że wiem, że życie z maluchem nie jest usłane różami, ale wierzę, że dam sobie radę. Dobre nastawienie i optymizm dodaje energii do działania. Nie widzę sensu w siedzeniu i użalaniu się nad sobą, a najlepiej to jeszcze zdołować osoby, które wydają się być w ciut lepszej sytuacji.
W SR dowiedziałam się, że poród owszem, bywa bolesny strasznie, ale nikt tego za mnie nie zrobi i muszę mieć w sobie siłę. Tak więc położna pokazuje co mamy robić by sobie sprawę ułatwić. Zapewnia, że nie trzeba żyć o chlebie i wodzie podczas karmienia piersią, zachęca do zdrowej i zróżnicowanej diety by dogodzić dziecku i sobie. Namawiają do aktywności.
Co do organizacji: pracowałam po 12-13 godzin dziennie, dojeżdżałam do pracy spory kawałek, nocowałam kątem u narzeczonego, a jakoś potrafiłam zadbać o siebie, pomóc w domu, a po ślubie wszystko robiłam tak samo więc nie rozumiem czy to ja jestem zorganizowana w jakiś niezwykły sposób czy co...

Okey, musiałam wylać swoją złość. Mam smutne wrażenie, że jeśli ktoś widzi, że ktoś inny ma dobrze, to trzeba go zdołować...

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 11:47   #4082
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i pamiętać o podtytule na nst watek:
'' myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny ''

a tak z ciekawości, kto następny wątek założy? bo chyba Strippi nie będziemy już angażować...
Stary 2013-02-21, 11:49   #4083
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Cześć, jade niedługo na miasto (zakupki jakieś oczywiście ) i na 15:00 wizyta USG na III trym troszke sie stracham ale jestem dobrej myśli, zobacze swojego maluszka
.
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 11:51   #4084
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
agnjeska brawa dla jaski. Liwka wspolczuje tej soli oj biedna ty. Corka rosy przepis prosty ubierasz sie idziesz do sklepu i kupujesz babeczki z bananami gellwe

W zasadzie to wcale nie jest taki prosty ten przepis, wielką komplikacją może tu być wstanie z łóżka...
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
A tak w ogóle: dziś pełne 36 tygodni! Jeszcze 4 do TP
Zaczynamy 9 miesiąc

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
witam się w skończonym 38 tygodniu zaczynamy 39 tydzień

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
nie wiem czy to hormony ale troszkę zaczyna mnie on drażnić
Nie dziwię Ci się. Pewnie tak sobie powiedział o tym lutym, a przecież to w zasadzie jak wróżenie z fusów, nie przewidzisz.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nie chciałabym na Was za bardzo naciska, ani za bardzo poganiac, ale własnie wracam z toalety i właśnie....ODSZEDŁ MI CZOP ŚLUZOWY, A przynajmniej jego częś.... RObi sie gorąco.
eee tam, taki news - popatrz na Strippi, chodzi i chodzi bez czopa i jakoś się nic nie dzieje

Cytat:
Cześć, jade niedługo na miasto (zakupki jakieś oczywiście ) i na 15:00 wizyta USG na III trym troszke sie stracham ale jestem dobrej myśli, zobacze swojego maluszka
No i będzie dobrze!

Cytat:
No widzisz ... pociesze Cie bo co ja mam powiedzieć ??? Jestem 1 z ostatnich i bede przezywac każdy Wasz poród , czytać opisy a sama będe tynk ze ściany jeść bo nie bede mogła się doczekać
Zostanę tu z Tobą, bo ja też na końcu kolejki

OC - masz jakieś preferowane te czopki? Bo zachęciłaś mnie tym opisem Na codzień nie mam problemów, ale przed porodem dobrze mieć taki wspomagacz. Chociaż przewiduję, że i tak mnie przeczyści ze stresu.

Liwka dobrze, że jesteście razem.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 11:58   #4085
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Kurczę, wkurza mnie od jakiegoś czasu ludzka mentalność, a w szczególności nastawienie niektórych kobiet, które już mają dzieci. Nie chodzi mi bynajmniej o forum!

Na samym początku ciąży jedna znajoma odzywała się do mnie tylko po to by zapytać czy mam mdłości i widać zawiodłam ją, bo nie miałam. Za cel obrała więc sobie mój przyrost wagi (Będziesz mieć problemy w czasie porodu! Lekarz się zwyzywa! itd) nie biorąc pod uwagi faktu, że jesteśmy kompletnie różnej budowy i ja mogłam sobie trochę pofolgować jeśli chodzi o masę
Jeśli powiem, że jem dużo owoców- źle, bo to sam cukier przecież!
Czuję się dobrze- zobaczysz, że potem będzie gorzej.
Chodzę do szkoły rodzenia- nic Ci to nie da! Życie zweryfikuje i będziesz panikować!
Jak wspomnę o aktywnym porodzie- nie miałam siły na coś takiego, Ty też nie będziesz mieć.
Podczas porodu chcę być aktywna, jak najdłużej być w domu itd.- Rodziłam 22 godziny! Też tak będziesz mieć!
Chcę chodzić z małym na basen, chcę ćwiczyć, dbać o siebie- Po co?! Wystarczą spacery!
Robię zupę ogórkową- Jedz póki możesz, bo w czasie karmienia piersią nie będziesz mogła jeść wszystkiego!
Lekarz mówi, że nie powinnam urodzić w terminie- Na pewno wkrótce urodzisz! Mylisz się!
Dziś pozmywałam, zrobiłam pranie, pofarbowałam włosy itd.- Ojjj, z dzieckiem nie będzie Ci się chciało/nie będziesz mieć siły/ nie będziesz mieć czasu.

Politykę prorodzinną powinno rozpocząć się o zakazania kontaktu z osobami naładowanymi negatywną energią. Zamiast motywować inne mamy do działania tylko dołują i rozpaczają jak to jest źle. Tylko najlepsze jest to, że wiem, że życie z maluchem nie jest usłane różami, ale wierzę, że dam sobie radę. Dobre nastawienie i optymizm dodaje energii do działania. Nie widzę sensu w siedzeniu i użalaniu się nad sobą, a najlepiej to jeszcze zdołować osoby, które wydają się być w ciut lepszej sytuacji.
W SR dowiedziałam się, że poród owszem, bywa bolesny strasznie, ale nikt tego za mnie nie zrobi i muszę mieć w sobie siłę. Tak więc położna pokazuje co mamy robić by sobie sprawę ułatwić. Zapewnia, że nie trzeba żyć o chlebie i wodzie podczas karmienia piersią, zachęca do zdrowej i zróżnicowanej diety by dogodzić dziecku i sobie. Namawiają do aktywności.
Co do organizacji: pracowałam po 12-13 godzin dziennie, dojeżdżałam do pracy spory kawałek, nocowałam kątem u narzeczonego, a jakoś potrafiłam zadbać o siebie, pomóc w domu, a po ślubie wszystko robiłam tak samo więc nie rozumiem czy to ja jestem zorganizowana w jakiś niezwykły sposób czy co...

Okey, musiałam wylać swoją złość. Mam smutne wrażenie, że jeśli ktoś widzi, że ktoś inny ma dobrze, to trzeba go zdołować...

tak tak, ja też się z tym spotkałam i to nie tylko w temacie macierzyństwa. Taka domena naszego społeczeństwa - nieszczera troska i szczera zawiść. Bo ktoś nie może mieć lepiej nie przejmować się i tak jak mówisz - izolować
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 11:59   #4086
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
hihi.. my tu sobie gadu gadu a dzieci i tak zrobią co będą chciały..
No właśnie, my sobie, dzieci sobie
Też mi się wydaje, że na razie nie ma co się nakręcać i prędko nic nowego się nie wydarzy

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

a tak z ciekawości, kto następny wątek założy? bo chyba Strippi nie będziemy już angażować...
No to megi jak poprzednio

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
OC - masz jakieś preferowane te czopki? .
Wszystkie mają taki sam skład, z tego co badałam temat, więc bez znaczenia jakie
Stary 2013-02-21, 12:04   #4087
Malpka
Zakorzenienie

Laseczki to teraz ja zaczynam z prośbą o 3 razy klikanie codziennie

https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...?filter=Malpka
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 12:08   #4088
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

poszło
Stary 2013-02-21, 12:10   #4089
trolla2405
Rozeznanie

Witam!
A ja dziś trochę na wariata ale udało mi się załatwić 2 laboratoria: krew, mocz i paciora, ale tylko dzięki pomocy tż.
Oczywiscie nie obyło się bez nerwów bo jak zawsze wstaję o około 3 na nocne siku to dzis obudziłam sie dopiero o 6, a ze miałam isc na badania koło 9 to stwierdziłam ze za długo to siku będzie stać więc sie załatwiłam, nie łapałam i chciałam isc spać ale z tych nerwów nie zasnęłam Jak można godzinę myśleć o czymś takim.

Tak na przyszłość ile taki mocz może stać?

klementyna1 fiu fiu będziesz kolejną która trzyma wątek w napięciu

przyznam się że zawsze patrzę na początek czy nie doszła nam nowa mama

spać znowu mi się chce, wczoraj 5h, dzis 6h snu w nocy ja tak długo nie pociągnę
Stary 2013-02-21, 12:17   #4090
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
jaka wyrywna
oj tam oj tam..

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No właśnie, my sobie, dzieci sobie
Też mi się wydaje, że na razie nie ma co się nakręcać i prędko nic nowego się nie wydarzy
mi też się tak wydaje, ale pomarzyć można..

Cytat:

zagłosowane

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
chyba do 2 godzin trzeba dostarczyć do lab, ale nie jestem pewna..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 12:22   #4091
czarny flamaster
Zadomowienie

Skoro do terminu 28 dni, to pora na fotkę mieszkania Lokatora vel brzuszka Rozstępy jak widać poszły już po całej linii, hehe, ale mam taką z nich radochę, że brak mi słów.

No i załapał się fragment pokoju dla małego i miejsce na łóżeczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0766 (800x533).jpg (60,5 KB, 121 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0768 (800x533).jpg (60,7 KB, 99 załadowań)

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 12:30   #4092
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:

KLIKNIĘTE x 3

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Skoro do terminu 28 dni, to pora na fotkę mieszkania Lokatora vel brzuszka Rozstępy jak widać poszły już po całej linii, hehe, ale mam taką z nich radochę, że brak mi słów.

bardzo ładnie ulubiony motyw na ścianie - Kubuś i banda
Stary 2013-02-21, 12:31   #4093
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pani torby już dawno spakowane;p NAwet 2 butelki wody jeszcze wcisnełam do srodka i ochraniacze na buty dla Tżta;p czopki glicerynowe tylko w lodówce czekają na odpowiedni moment;D

hehe ja też miałam ochraniacze nówka-nie śmigane i dołożyłam. a chłop mi pokazuje swój laptowowo-pracowy plecak z pełnym zapasem

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Mój gin wczoraj stwierdził, że już mam maleńkie rozwarcie, milimetr na początku ... Też coś.

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
no doczekać się nie mogę ...

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja się znowu boje porodu.. cały czas mi się wydaje że nie dam rady.
też się boję... ale cały czas sobie powtarzam moją wiejską maksymę: Tylko gUpi się nie boi...

Cytat:
Politykę prorodzinną powinno rozpocząć się o zakazania kontaktu z osobami naładowanymi negatywną energią.

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
nieszczera troska i szczera zawiść. Bo ktoś nie może mieć lepiej nie przejmować się i tak jak mówisz - izolować
heh... nam bardzo przyjaciele pomagają, ale są też ludzie którzy dzwonia i mówią: "zdecydowaliście się na Mutsy? ależ są beznadziejne!!!!! xxx lepsze!!!", "pampersy kupiliscie? alez tylko xxx", "termometr termoflash?! toz to badziew..."
chce miec prawo do blednych decyzji. za rok, mam nadzieje, tez byc sZpecjalstką dzieciową ale na razie chce sprobowac. zdecydowac.

Cytat:

w ciagu 2 godzin niby ma byc dostarczony do lab

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 12:34   #4094
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No to megi jak poprzednio
o ile się zgodzi chyba że któraś z późniejszym terminem

Cytat:
Witam!
A ja dziś trochę na wariata ale udało mi się załatwić 2 laboratoria: krew, mocz i paciora, ale tylko dzięki pomocy tż.
Oczywiscie nie obyło się bez nerwów bo jak zawsze wstaję o około 3 na nocne siku to dzis obudziłam sie dopiero o 6, a ze miałam isc na badania koło 9 to stwierdziłam ze za długo to siku będzie stać więc sie załatwiłam, nie łapałam i chciałam isc spać ale z tych nerwów nie zasnęłam Jak można godzinę myśleć o czymś takim.

z tym sikaniem przed badaniem w ciąży to też miałam stresa :/
chyba 2 h może stać, ale ja ostatnio jak wiozłam to jeszcze z godzinę musiałam czekać w laboratorium w kolejce i wyszło na pewno więcej niż 2 h, ale babka powiedziała ze ok.

Cytat:

bardzo ładnie
Stary 2013-02-21, 12:34   #4095
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
to pora na fotkę mieszkania Lokatora vel brzuszka
foto z podwójnym mieszkaniem - mamcinym i przyszłym
oba piękności

Małpka, przypominaj później. ja na bank zapomnę (na 100% mam zamiast mózgu kalafiora...)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 12:39   #4096
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
chce miec prawo do blednych decyzji. za rok, mam nadzieje, tez byc sZpecjalstką dzieciową ale na razie chce sprobowac. zdecydowac.
w pełni popieram i się podpisuję pod powyższym
wokół mnie o dziwo jakoś mało takich osób, jest jedna, ale ona to w ogóle osobliwy przypadek i biorę na nią poprawkę, a tak to reszta raczej życzliwa
Stary 2013-02-21, 12:39   #4097
jolanT
Zadomowienie

Cytat:

zagłosowane

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 12:42   #4098
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:

heh... nam bardzo przyjaciele pomagają, ale są też ludzie którzy dzwonia i mówią: "zdecydowaliście się na Mutsy? ależ są beznadziejne!!!!! xxx lepsze!!!", "pampersy kupiliscie? alez tylko xxx", "termometr termoflash?! toz to badziew..."
dokładnie, każdy ma takie prawo. Zawsze można komuś coś poradzić jeśli ten ktoś tego chce, ale nie koniecznie negować. Trzeba mieć dystans do tych pseudo życzliwych znajomych
Stary 2013-02-21, 12:43   #4099
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

ja brałam takie: http://www.smyk.com/pielucha-tetrowa...t-niemowlaka-p
są chyba grubsze od tych klasycznych, ale dla mnie to wciąż wygląda jak gaza, po jednym praniu wyglądają ok
dziękuję. może już nie robią porządnych

Cytat:
Małpka, przypominaj później. ja na bank zapomnę (na 100% mam zamiast mózgu kalafiora...)
POPIERAM! a przecież znowu musimy wygrać

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 12:48   #4100
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Po 2 godz. zaczynają się namnażać bakterie i wynik przestaje być wiarygodny. Ale możesz próbkę przechowywać jakiś czas w lodówce.

Też ostatnio miałam problem z sikaniem, wstałam na siku koło 4, a koło 8 chciałam jechać do laboratorium - bałam się, że na rano już mi siku nie wystarczy, więc po sikaniu od razu wypiłam wodę Ale myślę, że i bez niej spokojnie by wystarczyło

OC - dzięki za odp.

Małpka - poszło!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 12:49   #4101
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
dziękuję. może już nie robią porządnych

ja kupowałam na allegro ale nie polecam, bez rewelacji. Znajoma kupowała w Makro. Jakiś czas temu mieli promocję. Te były o niebo lepsze. Jak moja Julka się urodziła (14 lat ) to pieluszka tetrowa była niezastąpiona. Pampersy - rarytas więc na początku przy częstym "kupkowaniu" odpadały. Sieprało i prasowało każdego dnia Teraz tetra to raczej dodatek do wyprawki, co oczywiście nie oznacza że ma być złej jakości
Stary 2013-02-21, 13:05   #4102
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

głosujemy głosujemy

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:

Puchatek górą )))))))) brzuszek ach ten brzuszek a wnim okruszek Kochane brzuszki

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 13:25   #4103
Mi6ka
Rozeznanie

Czesc dziewczyny My juz z malym po fitnesie i zakupkach promocyjnych w rossmanie Haha, 3 torby przyciagnelam do domu, bo przy okzaji sproo rzeczy do domu kupilam, akurat sie pokonczyly :/

Stalam jak glupia i ogladalam kosmetyki dla dzieci - chcialam kupic wszystkoz jednej serii, jak sugerowali na SR, zeby jakby co, nie bylo mieszanych skladnikow tych kosmetykow, ale jak chcialam Hippa, to oczywiscie nie bylo kremu przeciw odparzeniom - wzielam z babydreama w koncu ... I jakas mama podeszla do mnie, jak stalam zrozpaczona przed tymi polkami i odradzila mi pieluchy pampers premium newborn, mowila, ze przyklejaja sie do pupci, bo maja ten plaster miodu. Przynajmniej te mniejsze. Wiec mimo, ze tyle sie naczytalam i nasprawdzalam i tak zglupialam przed tymi polkami

No i bylam w pepco - tez kupilam sobie ten bezszwowy stanik, mysle, ze teraz tez bede go nosic, jesli cos trzyma

Ahh no i dla mam z Poznania - 9 marca w szkole rodzenia Alma Mattter jest kurs pierwszej pomocy dla maluszkow (tzn dla mam i ojcow ). Koszt to chyba ok 50 zl na pare. Jakby ktos byl zainteresowany - zazwyczaj raz w miesiacu to organizuja. Dzis sie zapisalam, mam nadzieje, ze dotrwamy

A tak ogolnie to widze, ze dalej zadna nie urodzila Sprobuje troche podczytac, ale dzis jeszcze zalegle zajecia SR i wizyta u gina (zobaczymy mlodego znowu ), a jeszcze trzeba sie przygotowac Wiec mega aktywnie dzis

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

A teraz weszlam na strone Hippa i widze, ze oni jednak maja krem przeciw odparzeniom i mozna kupic go jak i chusteczki, ktorych w rossmanie tez nie bylo w sklepie internetowym... Choc wolalabym kupic go stacjonarnie... Wiecie gdzie zazwyczaj jeszcze mozna Hippa kupic? W jakichs sieciowkach oprocz rossmana?
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 13:25   #4104
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Przegapiłam swój początek 39 tyg
Za tygodnie

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 13:25   #4105
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
O 15.15 mam lekarza więc do tego czasu muszę sobie zajęcie znaleźć.

A tak w ogóle: dziś pełne 36 tygodni! Jeszcze 4 do TP
Zaczynamy 9 miesiąc
no to kciuki za wizytę

No i oczywiścei jak zwykle mi przypomniałaś, że dzis kończymy 36tygodni Jesteś moim chodzącym kalendarzykiem
Cytat:
hej
witam się w skończonym 38 tygodniu zaczynamy 39 tydzień

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
klementyna nie bądź taka zaczekaj na nas mi pasuje następny tydzień
chociaż najbardziej chciałabym w marcu rodzić, może być nawet 1.03 ja marcowa to i niech synek będzie
no ale w następnym tygodniu to juz się marzec wraz z weekendem zaczyna Tak więc aby do piątku Mi też się marzec kojarzy fajniej niż luty
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
a wczoraj na wieczór mój brzuch tak wyskoczył..
zauważyłam, że urósł mi tak pod piersiami.. zrobił się taki twardy zaraz pod nimi.. ale chyba malutka tak się rozepchała bo czułam ją pod żebrami.. i dziwnie bo strasznie mnie bolały plecy pod łopatkami więc może tak się ułożyła
no to ja też tak miałam jakiś miesiąc temu... Byl tak wysoko, że ciężko mi było ubrać skarpetki, bo góra brzucha bolala gdy się lekko schylałam i opierały się o niego piersi Baalm się co będzie potem Ale okazalo się, że jak brzusio opadł to jest znowu lepiej i wygodniej
Cytat:
Nie chciałabym na Was za bardzo naciska, ani za bardzo poganiac, ale własnie wracam z toalety i właśnie....ODSZEDŁ MI CZOP ŚLUZOWY, A przynajmniej jego częś.... RObi sie gorąco.
nooo W końcu jakieś zdecydowane ruchy No to może do końca lutego strippi i klementyna się rozdwoją... To która jeszcze? Bo miały być minimum trzy sztuki Póki co mamy manko
Cytat:
Pani torby już dawno spakowane;p NAwet 2 butelki wody jeszcze wcisnełam do srodka i ochraniacze na buty dla Tżta;p czopki glicerynowe tylko w lodówce czekają na odpowiedni moment;D
a gdzie/jaką kupowaąłś tę wodę? Bo rozumiem, że butelka z dzióbkiem? Bo ja jakoś jeszcze nigdzie nie natrafiłam
Cytat:

piekny domek I Puchatek też
A co do rozstępów... to powiedz mi jak to się zaczęło? Bo ja od tygodnia mam takie dziwne uczucie jak wykonam jakiś gwałtowny ruch - nagle się schylę albo zegnę w jedną stronę... I to w sumie zawsze wychodząc spod prysznica czuję... Mam wrażenie, że mi po bokach brzucha skóra pęka... Ale to jest takie dziwne uczucie, bo nic nie boli - tak jakby to jakaś obca skóra była. Nie wiem jak to wytłumaczyć... To takie uczucie jak sobie nieraz palce zakleiłam super glue i on potem zaczynał pękać i odchodzić No i to trwa już z tydzien czasu... Zaraz po takim uczuciu ogladam to miejsce dokładnie w lustrze, nawet skórę ściskam (bo myślałam, że sa ale ich nie widac bo są rozciągnięte), no ale kurcze nic tam nie ma Oczywiście bardzo sie cieszę z tego powodu... Ale z drugiej strony obawiam się czy nie zacznie się nagle i ze zdwojoną siłą
Stary 2013-02-21, 13:26   #4106
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się znowu boje porodu.. cały czas mi się wydaje że nie dam rady. A musze dać tak to jest im dłużej czekam tym więcej rozmyślam itd..
przed egzaminem też tak zawsze miałam, lepiej było iść na początek kolejki niż stresować się i być na końcu
ale jak tak patrze na wasz zapał to tak mi lepiej ja też czekam jak na gwiazdkę, ale są dni gdzie się boje i chciałabym uciec
... moja metoda - nie myśleć !!! cały dzień zajęty a jak wieczorem o 20 dzieci śpią to mam dopiero czas dla siebie i jestem tak zmęczona ,że nie chce mi się nawet o tym mysleć ...

Cytat:
ja wczoraj przegapiłam swój początek 39 tyg

Cytat:

Cytat:

Stary 2013-02-21, 13:28   #4107
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
A teraz weszlam na strone Hippa i widze, ze oni jednak maja krem przeciw odparzeniom i mozna kupic go jak i chusteczki, ktorych w rossmanie tez nie bylo w sklepie internetowym... Choc wolalabym kupic go stacjonarnie... Wiecie gdzie zazwyczaj jeszcze mozna Hippa kupic? W jakichs sieciowkach oprocz rossmana?
ja kojarzę, że widziałam hippa w auchanie W ogóle nawet spory wybór kosmetyków dla dzieci tam jest
Stary 2013-02-21, 13:30   #4108
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
superpharmie
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
No i oczywiścei jak zwykle mi przypomniałaś, że dzis kończymy 36tygodni Jesteś moim chodzącym kalendarzykiem
Stary 2013-02-21, 13:30   #4109
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

ja kojarzę, że widziałam hippa w auchanie W ogóle nawet spory wybór kosmetyków dla dzieci tam jest
No wlasnie przeklety auchan - tak strasznie daleko ode mnie ;(

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
superpharmie

No to juz lepiej, thx
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 13:31   #4110
bmma
Zadomowienie

Cytat:

52, 53, 54.
Wiecie może, czy za poród rodzinny płaci się?

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości