Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 14:05   #3121
szklanka19
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej
Dziś w nocy Daria przeszła samą siebie.... Zasnęła mi dopiero o 2 w nocy MATKO jaka byłam zła,zmęczona,spiąca....
Na szczęscie potem spała do 6 a potem od 6.30 do 9.00...Masakra
Moja usnęła o 1 A od 19 spała jednym ciągiem 20 minut i potem ze 4 czy 5 razy po 2-3 minuty. Obudziła się o 3:30, potem o 6 i ja dawno tak dobrze nie spałam

Insolito super opis milo się czytało

Pstryczku sto lat dla Kubuśka!

Sarah witaj na starych śmieciach dobrze, że ten szpital to już przeszłość

Wisienka jak Pola po tym szczepieniu się czuje?

Ifwka gratulacje! Ale szybko poszło

Nancy, Fewcia może się rozkręca powoli

Maluchna ja byłam po 2 tyg i teraz we wtorek idziemy znowu do kontroli, to będzie 4 tydzień.

Kurde, ja mam wrażenie, że moja Mała się boi czegoś i tylko przy piersi czuje się bezpiecznie. Tulę Ją często, nigdy nie zostawiłam samej jak płakała czy kwiliła, zawsze podkreślam, że jestem i to nic nie daje. Trzeba Ją wziąć na ręce i wtedy patrzy takimi wielkimi oczkami i tak jakby wystraszona była. Nie wiem o co chodzi
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:09   #3122
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Neti dalrj w szpitalu bo Antoś ma bakterie w moczu, pomoc laktacyjna żadna ;/ ma bedna doła.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:11   #3123
Debrah
Zakorzenienie

Biedna Neti.. i znowu to samo ze szpitalem..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:22   #3124
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39365324]
Rota do 6mca możesz tylko, ale powiem ci, że jak z Agu w szpitalu na rota byłam, leciał jej akurat 7mc, to lekarze mi powiedzieli, że szczepienie nie bardzo ma sens, bo szczepi się na kilkanaście szczepów a ich jest... koło 90 bodajże? No i szczepione dzieci jak już zachorują to często dużo gorzej rota przechodzą.

.[/QUOTE]

Wiem, dlatego rozważamy jeszcze. W ogóle ponoć to jest jedna z aktywnych szczepionek i jeśli zaszczepimy Małą a sami nie byliśmy szczepieni to zaraz będziemy na to chorować. Tak koleżanka męża miała, bo lekarz jej nie poinformował o tym fakcie.

Moja Zuza ma jakieś niespokojne okresy teraz. Jak nie śpi to jest ok, ale jak ma zasypiać to drze się wniebogłosy. Smoczek trzeba dać, a jak wypadnie to dalej się drze. I muszę często przy niej być, robić szuszuszu i się na chwilę uspokaja. Wczoraj to dała taki koncert że wymiękałam
Nie wiem czy ją coś boli , czy po prostu to taki etap rozwoju
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:23   #3125
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39370110]Neti dalrj w szpitalu bo Antoś ma bakterie w moczu, pomoc laktacyjna żadna ;/ ma bedna doła. [/QUOTE]

Biedulka wszystkie ciocie z wizazu trzymaja kciuki za nia i za Antosia !

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:41   #3126
Debrah
Zakorzenienie

Pstryczku: gratulacje dla Małego!
Moja jutro kończy miesiąc.

Słuchajcie, jak liczyć te skoki rozwojowe? jeśli chmurka jest przy 5tygodniu to chodzi o to, że jak dziecko zacznie 5 tydzień to w czasie trwania tego tygodnia ta chmurka jest?
A nie skończony 5ty a początek szóstego?

W ogóle - macie może jakąś godną polecenia ksiązkę o maluszkach? Studia studiami, ale ja bym chciała bardziej szczególowo i tak "dla rodzica". A nie tylko z teorii.
Stary 2013-02-21, 14:44   #3127
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny!

powinnam właśnie wykorzystać chwilę snu małej i prasować jej ciuszki po praniu a ja co - wizaż of kors

dziś jesteśmy pierwszy raz same - tatuś musiał już wrócić do pracy ja nie wiem kiedy minął ten jego urlop, i w ogóle - Anula w sobotę będzie już miała 3 tygodnie jak w ciązy byłam to żeby mi 3 tygodnie minęły to musiałam czeeeekać i czeeeekać, a teraz? cholerka, ani się nie obejrzałam... nawet wam zdjęcia Ani nie zdążyłam pokazać oczywiście poza tym zaraz po porodzie, gdzie była jeszcze opuchnięta i wymęczona teraz już się z niej robi ładny niemowlaczek, ostatnio była u mnie kuzynka i powiedziała, że nie widać po niej, że to noworodek, tylko taki właśnie niemowlaczek

kurcze, dziewczyny, jestem przerażona jak czytam o opiece, a właściwie braku opieki w szpitalach, a bezczelność Pani przy kąpieli kobiety po cc nie zna granic
mój szpital do ideałów nie należał (ni było tak, że co chwila ktoś przychodził), ale położna czy pielęgniarka przyszły wieczorem (urodziłam o 15 05), żeby mi pomóc się wykąpać - po wstaniu z łóżka zasłabłam, więc mnie położyły, i same przyszły o 6 rano, żeby mi pomóc się wykąpać - znów zasłabłam, ale powiedziały, że nie mogę po porodzie taka brudna leżeć (tym bardziej, że baaaardzo mocno krwawiłam, więc i pościel miałam zabrudzoną mimo podkładów) i zawiozły mnie wózkiem pod prysznic, tam nawet mnei chciały umyć, ale powiedziałam, że sama dam radę (siedziałam na krześle i ruszałam tylko rękami, nawet się nie schyliłam), ale były przy mnie i znów mnie odwiozły na salę, gdzie już miałam świeżą pościel. Jeżeli tylko miałam jakiś problem to mogłam się zwrócić do nich i zawsze mi wszystko ładnie wytłumaczyły czy pomogły jak trzeba było. Jak mi się dziecko darło przez pół nocy (bo głodne było jak się okazało) to nie musiałam nikogo prosić - sama położna przyszła, zapytała w czym problem, sama zaproponowała mm żebym się przespała chwilkę, nawet mi na chwilkę została z Anulą, żebym mogła wyjśc do toalety.

Mimo to i tak się czułam nieswojo w tych pierwszych dniach - pierwsze dziecko, niby wszystko robisz wokół niego, ale boisz się, że coś jest nei tak, że coś pominę, źle zrobię, zaszkodzę, tysiąc pytań - a to o kupkę, a to o pępek, o paznokcie, no o każdą pierdołę - i mimo, że położne były bardzo miłe, to i tak czułam się jakaś taka samotna z tymi moimi rozterkami. Więc nie wiem dziewczyny, co wy musicie czuć

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
szukałam ostatnio poradni laktacyjnej- wizta 180 zł

nfz wyłączyl to z koszyka świadczeń uważając za zbędne, nie ma telefonow wsparcia nic

na pytanie o podkręcenie laktacji PEDIATRA powiedziała,że to tyle zachodu,że lepiej jeśli brakuje mi pokarmu na jedno karmienie podać mm bo tak najprościej

no tak, prawda! najprościej żeby się pozbyć upierdliwego pacjenta

przypomina mi się jak zadzwoniła do mnie calawdeszczu bo w szpitalu miała problem z karmieniem, zapytałam czy połozne nie pomogają a ona odpowiedziałą mi,że nie bardzo
heh
u mnie poradnia laktacyjan jest za darmo - jeszcze w szpitalu przyszła do mnie Pani i wszystko mi ładnie wytłumaczyła, pokazała jak przystawiać małą itd.
A potem w domu dalej miałam problem, dostałam w szpitalu 3 numery telefonów - zadzwoniłam pod jeden z nich, od razu Pani odebrała, rozmawiałyśmy chyba z pół godziny - także ja na to nie mogę narzekać, wręcz przeciwnie.
I powiem szczerze - gdyby nie ona to moje kp skończyłoby się wraz z powrotem naszym do domu, czyli po 2 dobach

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja wczoraj chcialam kupic espumisan bo nam sie konzy ale ze nie bylo to kupilam wlasnie ten bobotic. mam nadzieje z i u nas polepszy sie z kupkami

a jak stosujecie ten bobtic? ak jak w ulotce? 8 kropelek 4 razy dziennie?

zobacze jak bedzie z tym bobotikiem. jesli za wiele sie nie poprawi to jak skonczymy pakowanie bebiko to moze zmienimy na jakies inne. tylko jakie?

Mamy, ktore dokarmiaja mm
-jak czesto wasze pociechy robia kupki?

ja dzis tez w szoku po nocce jestem
mlody zasnal snem mega kamiennym o 18.00 czyli jak dla mnie chyba o najgorszej porze bo se mysle - wstanie o 20 i potem do polnocy hulaj dusza....
co sie okazalo? obudzil sie o 22.30, zjadl i dalej spaciu. obudzil sie o 3.00
ja o tej 3.00 bylam juz tak wyspana ze prawie chcialam juz wstawac
moja robi raz na 2 dni trochę mało, ale daję jej espumisan, podaję koper włoski, sama też piję koper i ostatnio nawet len piję, ale nic to nie daje - jak w zegarku co 2 dni meeega gigantyczna kupa macie jakieś rady na to?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:45   #3128
ewadylewska
Zadomowienie

Ja polecam ksiazke, Jezyk niemowlaka.
Stary 2013-02-21, 15:03   #3129
Debrah
Zakorzenienie

Ewlka - pokaż Anię!
Stary 2013-02-21, 15:03   #3130
LadyWhisper
Zakorzenienie

Oj, ten gosciu tak opisal ta metode 3 5 7, ze az mna zatrzeslo :/

Neti, biedactwa, trzymamy kciuki

Dziecie zasnelo w koncu, ale jakis niespokojny jest moje sloneczko kochane, nie lubie nie wiedziec, co mu jest

Musze: sprzatnac kuchnie, duzy pokoj, odkurzyc, umyc podlogi, zebrac pranie, a dalej sniadania nie zjadlam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:04   #3131
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj chcialam kupic espumisan bo nam sie konzy ale ze nie bylo to kupilam wlasnie ten bobotic. mam nadzieje z i u nas polepszy sie z kupkami

[U]a jak stosujecie ten bobtic? ak jak w ulotce? 8 kropelek 4 razy dziennie?[/U
Pstryczku, ja daje 3x dziennie, efekt niesamowity

jak czytam o "opiece" w niektórych szpitalach to mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera sam
ja jeszcze jak lezałam po przewiezieniu to położna przyszla z basenem, odkreciła wode zebym mogla siusiu robic i sie nie krepowac, pod prysznic chciała prowadzic ale sama smigałam bo po tych 2 godz jakos mi siły wróciły chociaz w czasie porodu myslałam, ze juz nigdy sama nie wstane z łóżka
w ogóle był dzwonek przy łóżku, przychodziła, a nawet przybiegała połozna za kazdym razem jak jakas dziewczyna dzwoniła
jak przywiezli mi małego przyszła, pokazała jak karmic, obejrzała piersi, podpowiedziała co robic gdyby bolały sutki albo był nadmiar pokarmu- zadowolona byłam
przy wypisie pielegniarka noworodkowa dokladnie omówiła mi badania zalecane, podawanie witamin, w ksiazeczce zdrowia pokazała co gdzie mam zapisane takze niby mały powiatowy szpital ale opieka fajoska

karuzelka już wisi przy łóżeczku, jak sie w nią wpatrywał Bartulo, ho ho

Pstryniu- 2 miesiące juz? oj, leci leci zdróweczka

ale ze mnie głupia pipka, dwie godz temu wstawiłam pranie i poszłam zobaczyc czy sie wyłączyło a ja pralki nie nastawiłam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:07   #3132
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
hej!
Kubulesław skonczyl dzis 2 miesiace!
Wszystkiego najlepszego Kubusiu!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Zapomniałam Wam się pochwalić Wczoraj przyszedł wózeczek dla naszej Blaneczki
Pokaż

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Podobają mi się strasznie te bujaczki:
http://allegro.pl/bright-starts-leza...006674580.html
http://allegro.pl/bright-starts-leza...030673129.html
http://allegro.pl/bright-starts-leza...034637870.html

Jest jeszcze parę fajowych, ale ja celuję w te do 18kg - to się chyba zwyczajnie bardziej opłaca? te 3-9kg albo kosztują tyle samo, albo są stówę tańsze, ale krócej służyć będą.
Dobrze kombinuję?
Ja długo nad tym myślałam, rozmawiałam z kuzynką mamą 9 miesięczniaka i z siostrą. Powiedziały mi że zanim ich dzieci wyrosły wagowo z bujaczków to już wolały swoje krzesełka do karmienia. Zresztą nawet nie wiem czy Michaś polubi się z bujaczkiem

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Pstryniu dziekowac dzis juz tak zrobilam Sto lat Kubulek !

Nawijko- rozumiem Cie, ja chyba dlatego tez przestalam dostawiac mala, nie potrafila zlapac, strasznie sie denerwowala a ja razem z nia. Jak juz zlapala to bardzo bolalo nawet przez nakladki, sutki strasznie poranila wczesniej. No i poleglam zostala sama butla.

Dzis odciagnelam dla niej pokarm, jakies 30 ml ale sie cieszylam ze dam jej moj i.... wylal mi sie Poryczalam sie i od tego momentu jest dzis doool... Dodatkowo mamusia najechala na mnie za to karmienie i powiedziala, ze jestem wyrodna matka bo mysle o sobie i swoim wygladzie( powiedzialam jej tylko ze mam ogromny brzuch i pelno rozstepow). Do tego jest mi zle, bo TZ wstaje za mnie w nocy, a ja sie w ogole nie budze. Dzis probowal obudzic zeby spytac czy nie powinnam sciagnac pokarmu i nic spalam jak zabita.

Debrah sliczne te bujaczki

aha i wybralam wozek- co prawda drozszy o 300 zl ale ma uchwyt do przenoszenia gondoli i jest ladniutki :P http://www.wyprawki.pl/1/del/leomali.jpg
Jesteś bardzo dobrą matką, nie słuchaj bzdur! Co do spania w nocy jak dziecko płacze, wyobraź sobie, że jak byliśmy z młodym w szpitalu to dziewczyna z łóżka obok musiała mnie ze 3 razy budzić jak mój się darł. Jak jej dziecko płakało to ja ją budziłam czasem. To wszystko zmęczenie. Przejdzie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39368400]Debrah, dlatego bujaczki FP fajne są bo one mają wyskie boczki

Little, świetny ten wózek

Leżymy na brzuchu: http://img138.imageshack.us/img138/9...abrzuszku2.jpg[/QUOTE]

Ale słodko Mój jak go położę na brzusiu to jak foczka głowę podnosi, a telepie mu się na wszystkie strony. I po minucie ma dość.

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
PSTRYCZKU brawa dla Kubulesława. DZIEWCZYNY PYTANKO MAM:Kiedy bylyscie pierwszy raz z bejbi u lekarza na wazeniu i mierzeniu?Po 3 tygodniach?
Ja wyszłam ze szpitala w sobotę, a w poniedziałek już miałam zalecenie zgłosić się u lekarza. Z perspektywy czasu uważam że to było najgorsze co mogłam zrobić. Zbyt małe dziecko i jeszcze okres najgorszych chorób. Tam mi najprawdopodobniej dziecko katar złapało a potem zapalenie płuc

Cytat:

My też, my też!
(te co mają mnie na fejsie już widziały )

Słodziak Dorka
Ale ślicznotka kochana

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39370110]Neti dalrj w szpitalu bo Antoś ma bakterie w moczu, pomoc laktacyjna żadna ;/ ma bedna doła. [/QUOTE]

Bidulka

Michaś dziś skończył 5 tygodni Mam nadzieję że to jego marudzenie to skok rozwojowy, bo wymiękam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:08   #3133
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moje szesciotygodniowe cudenko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0149-1.jpg (152,0 KB, 73 załadowań)

Stary 2013-02-21, 15:11   #3134
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Słodkości

Black, dobrze że już lepiej. Ja chyba mojego wyślę po kapustę w razie czego.

Bishonka nie odzywała się dość długo, a malutka jej kaszlała. Martwię się o nie
Stary 2013-02-21, 15:13   #3135
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za kciuki Tyle że nic się nowego u mnie nie dzieje... U Nancy chyba też nie (popraw mnie jeśli się mylę )

Zapomniałam Wam się pochwalić Wczoraj przyszedł wózeczek dla naszej Blaneczki
u mnie cisza, Kubuś chyba wie, że w ciągu dnia ma nie robić akcji, bo mamusia sama siedzi
a jaki wózeczek?
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Nawijko- rozumiem Cie, ja chyba dlatego tez przestalam dostawiac mala, nie potrafila zlapac, strasznie sie denerwowala a ja razem z nia. Jak juz zlapala to bardzo bolalo nawet przez nakladki, sutki strasznie poranila wczesniej. No i poleglam zostala sama butla.

Dzis odciagnelam dla niej pokarm, jakies 30 ml ale sie cieszylam ze dam jej moj i.... wylal mi sie Poryczalam sie i od tego momentu jest dzis doool... Dodatkowo mamusia najechala na mnie za to karmienie i powiedziala, ze jestem wyrodna matka bo mysle o sobie i swoim wygladzie( powiedzialam jej tylko ze mam ogromny brzuch i pelno rozstepow). Do tego jest mi zle, bo TZ wstaje za mnie w nocy, a ja sie w ogole nie budze. Dzis probowal obudzic zeby spytac czy nie powinnam sciagnac pokarmu i nic spalam jak zabita.

Debrah sliczne te bujaczki

aha i wybralam wozek- co prawda drozszy o 300 zl ale ma uchwyt do przenoszenia gondoli i jest ladniutki :P http://www.wyprawki.pl/1/del/leomali.jpg
Kochana co do wstawania w nocy i nocnego spania to wiem, że to nie to samo ale... Pracuję w systemie zmianowym głównie noce i 12-stki, wyobraź sobie np 12 nocy w miesiącu, kiedy nie śpisz w nocy, tylko w dzień, przestawiasz się konkretnie, jak wracałam do domu to nie było opcji nie pospać w dzień przynajmniej 2-3 h, sen miałam tak mocny, że wielokrotnie ktoś do mnie dzwonił, ja odbierałam a potem nie wiedziałam kto i po co do mnie dzwonił, kiedyś tata do mnie z życzeniami urodzinowymi zadzwonił to nie nawet nie wiedziałam że dzwonił. Chodzi mi o to, że czasem człowiek jest naprawdę mega zmęczony i po prostu musi odespać. Także się nie dręcz, że się nie budzisz, Ty po prostu potrzebujesz snu. A co do brzucha i rozstępów to chyba normalne u każdej kobiety, że chciałaby się czuć atrakcyjna.
Trzymam kciuki za Ciebie wszystko się ułoży
Cytat:
A palnąc przez łeb jedną z drugą!
Za☠☠☠iaszcza pomoc na prawdę!

Do mnie 4 razy przychodziła Pani, żeby mnie pionizowac i pomóc się wykąpać - 4 razy bo najpierw karmiłam, potem był obchód, potem kroplówka mi kapała i nie mogłam wstawać. A ona cały czas pamiętała, że ma przyjść i zaglądała co pół godziny czy już mogę.

Pierwszą kąpiel to mi 2 osoby pomagały (pamiętacie że u mnie trochę trudniej), z dużą cierpliwością, (ale ja robiłam wszystko, żeby jednak jak najwięcej sama - bardzo mnie motywowały.
Drugi prysznic to już lepiej ze mną było, ale praktykantki ze mną zostały na wszelki wypadek, stały bokiem, żeby się na mnie nie gapić i rozmawiałyśmy sobie. Fajowe dziewczyny, uśmiałyśmy się)

Z noworodkowego oddziału ciagle ktoś zaglądał jak już Mała z nami w sali była : czy jej nie zabrać, czy je, i ile (dostaliśmy tabelkę do wpisywania) itp itd, czy trzeba kogoś od laktacji przysłać. Czułam się zaopiekowana! A u ciebie co to ma być?
To ja zaraz napiszę o tym kp, jak u mnie było.

My też, my też!
(te co mają mnie na fejsie już widziały )

Słodziak Dorka
kurcze faktycznie dobra opieka w tym Ujastku
Dzidzia słodziak kochany
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Moja pierś ma się już lepiej, opuchlizna się nieco zmniejszyła i nie jest już taka czerwona, no i mniej boli. Normalnie nią karmię i nie ma z tym żadnego problemu, choć trochę piecze, jak mała zasysa, ale nie ma tragedii (zwłaszcza w porównaniu z bólem, który towarzyszył karmieniu jeszcze jakiś czas temu ). Kapusta pomogła. Gorączki też już nie mam i czuję się ogólnie normalnie.

Pstryczku - za 2 miesiące Twojego przystojniaka! Duży chłop z niego już.

Nawijko, masakra z tym szpitalem - tak nie powinno być, że kobieta jest zostawiona sama sobie z dzieckiem, od razu po porodzie...

Wczoraj mama powiedziała mi masakrę - pod koniec listopada córka znajomej mojej mamy urodziła synka, znam dziewczynę, chodziłam z nią do gimnazjum (jest 2 lata starsza, czyli ma 22 w tym roku)... No i ten chłopczyk jest teraz w szpitalu, w stanie krytycznym. Nie wiedzą, co mu jest - podobno wszystko się na siebie nałożyło, nikt nie wie, czy z tego wyjdzie. Masakra. Trzymam kciuki najmocniej, jak potrafię, żeby wszystko się dobrze skończyło, nie wyobrażam sobie tego, co musi teraz przeżywać ta dziewczyna, mama tego maluszka.
nawet nie chcę myśleć jak ta dziewczyna musi się czuć, ale trzeba mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Dobrze, że z cyckami lepiej
Cytat:

a jak stosujecie ten bobtic? ak jak w ulotce? 8 kropelek 4 razy dziennie?

zobacze jak bedzie z tym bobotikiem. jesli za wiele sie nie poprawi to jak skonczymy pakowanie bebiko to moze zmienimy na jakies inne. tylko jakie?

Mamy, ktore dokarmiaja mm
-jak czesto wasze pociechy robia kupki?

ja dzis tez w szoku po nocce jestem
mlody zasnal snem mega kamiennym o 18.00 czyli jak dla mnie chyba o najgorszej porze bo se mysle - wstanie o 20 i potem do polnocy hulaj dusza....
co sie okazalo? obudzil sie o 22.30, zjadl i dalej spaciu. obudzil sie o 3.00
ja o tej 3.00 bylam juz tak wyspana ze prawie chcialam juz wstawac
no proszę, ale Wam fajnie z tym Kubulkiem
trzymam kciuki żeby jak najszybciej wrócili do domku, wtedy wszystko będzie łatwiej
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:13   #3136
Debrah
Zakorzenienie

Kurczę, ale te dzieci są cudne!
Na av Pstryczka napatrzeć się nie mogę,a teraz jeszcze Pietraszek <3
Stary 2013-02-21, 15:13   #3137
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szajka, Dorka cudna, i te wlosiska!

Little, kochana, ja mialam podobnie jak Laurka, Pietraszko lezal u mnie na lozku, a dziewczyna z sali nie mogla mnie dobudzic, a nawet podeszla raz czy dwa i mu szuszala! Ja bylam totalnie kaput.

Stary 2013-02-21, 15:16   #3138
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
śliczności
Stary 2013-02-21, 15:27   #3139
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pokaż

Michaś dziś skończył 5 tygodni
Wózek BabyActive Elipso 2w1. Bardzo lekki i zgrabnie się składa i rozkłada.

Cytat:
śliczności
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg elipso.jpg (62,0 KB, 24 załadowań)
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:29   #3140
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Neti biedactwo... Trzymam kciuki, żeby było lepiej
Stary 2013-02-21, 15:30   #3141
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Pstryczku - dokładnie, masz racje, za 3 dni no bo Krzysiu w końcu z Wigilii, tak więc 2 miechy 24 lutego.

A takie mam fajne zdjęcie to daje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7906.jpg (31,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7888.jpg (95,0 KB, 56 załadowań)
Stary 2013-02-21, 15:31   #3142
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u mnie cisza, Kubuś chyba wie, że w ciągu dnia ma nie robić akcji, bo mamusia sama siedzi
Ja sama siedzę cały tydzień... Chyba się uzależniłam od TŻ

Black dobrze, że już lepiej z piersiami. Stary, sprawdzony sposób z kapustą nie zawiódł
Stary 2013-02-21, 15:32   #3143
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Pstryczku - dokładnie, masz racje, za 3 dni no bo Krzysiu w końcu z Wigilii, tak więc 2 miechy 24 lutego.

na pierwszym zdjęciu mówi wszystkim "heeeeej" a na drugim śpi tak słodko
Stary 2013-02-21, 15:33   #3144
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Śpi jak Aniołek i jaką ma fajną fryzurkę a'la irokez
Stary 2013-02-21, 15:34   #3145
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek BabyActive Elipso 2w1. Bardzo lekki i zgrabnie się składa i rozkłada.

śliczności
Bardzo ładny Kiedy wreszcie będzie pogoda?
Stary 2013-02-21, 15:44   #3146
ewulkaaa
Wtajemniczenie

ejj nie umiem dodać zdjęć niby się ładują, a potem wyskakuje mi infromacja, że moja sesja wygasła wiecie, o co chodzi??

w ogóle cudne macie dzieciaczki powiem wam, że udany ten nasz wątek - piękne dzieci nam się porodziły

Lady, czy Pietraszko ma już dziewczynę? Bo jak coś to moja Ania pewnie będzie chętna tzn mama by ją chętnie wyswatała

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:44   #3147
nancykenator
Zakorzenienie

dziewczyny a nie wiecie co u Lubci, iffonki7 i j1987?
Stary 2013-02-21, 15:51   #3148
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ejj nie umiem dodać zdjęć niby się ładują, a potem wyskakuje mi infromacja, że moja sesja wygasła wiecie, o co chodzi??
Z tymi zdjęciami to może o to chodzi, że są za duże i nie chcą się załadować. Mi sie tak kiedyś robiło i potem właśnie się okazało, że fotki za duże i pomniejszałam na potrzeby zamieszczenia ich tutaj.
Stary 2013-02-21, 15:54   #3149
badziabadzia
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny . Podczytuje Was ciagle ale jakos bez weny do pisania jestem i nie moge sie wbic w watek

Moja niunia spala dzis od 22 do 4, nastepna pobudka byla przed 7
Wieczorem tylko marudzi, niby kupki sa i baczki ida ale sie prezy i placze.. nie wiem dlaczego trzeba ja przytulac, spiewac i czytac bajki na chwile pomoga, a potem znowu placze biedna..

Macie jakis sposob na zaparcia? Dzis sobie uswiadomilam ze przez trzy tygodnie odwiedzilam kibelek trzy razy musze cos z tym zrobic..

Dzis bylysmy na pierwszym spacerku Zosia caly przespala..
Stary 2013-02-21, 15:57   #3150
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dzieki kochane Pietraszko tez dziekuje, wlasnie sobie podpierduje na brzunku

Ewulka, do Malego juz sie kolejka ustawia
Co do zdjec to pewnie za duze sa

A Krowa i Kija? Chyba tez dawno sie nie odzywaly?

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Badziu, mi pomogly gotowane jablkapogonilo mnie jak trza
I czopki glicerynowe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości