|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
nie wiem Nataszka naprawdę,ja to raz tam byłam.Taty jutro podpytam,bo on wie o co kaman.
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla Nataszki-naszej silnej kobietki-wszystkiego najcudowniejszego
jak mrówcia napisała-matka nie rycz, bo tera z górki już ![]() Okropnie szybko minęło Cytat:
madzia, w łazience nic nie mam-mam mikro łazienkę, a mój ojciec chlapie z umywalki jak głupi i mam koło prysznica tylko specjalny ręcznik poskładany na kilka razy-jako podnóżek szmatka na wychlapy. Jeszcze troszkę i będzie gotowa łazienka ![]() monka, u ciebie tez juz blisko. Fajnie a ja jestem zaziębiona, gardło boli a pracować trza. Do tego okazało się że facet mnie orżnął na pond 50zł na all-wybierałam takiego co ma dobre koment. (wkłady do maszynki o końcówki oral b)i super tylko teraz w tydzień (a na paczkę czekam już ponad tydzień) dostał 97 negatywów ![]() I ogólnie spadek nastroju u mnie. Także nie smęcę.
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia to Ci Tż dowalił, niech go Jestem zdania że słowa ranią równie mocno jak czyny. Nie znam zmarłego wujka ale ja też mam "podobnego" a i mój Tż też ma się czym pochwalić . Jak nic patologia (żartuję oczywiście)---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Evi Zawsze możesz smęcić
|
|
#4804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd ten nastrój? Pewnie z powodu choróbska, wiem co czujesz ![]() Ja jutro idę do lekarza, za długo ten kaszel i gardło, limit domowego lecznia wyczerpany. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
słowa ranią bardziej. I nie można zapomnieć o tym co się przykrego usłyszało w życiu... masakra poprostu, u mnie też ostatnio tak jak u Bao, wojna z tż o słowa wypowiadane do Meli typu "niegrzeczna jesteś", "na dupe dostaniesz" osz jak się we mnie gotuje. Dziennie kilkanaście minut w domu a takie coś. Przykład : położyłam (ja!) miskę z chrupkami na oparciu łóżka tak żeby tż (!) mógł sobie sięgać siedząc na fotelu, mała się bawiła, zwaliła tą miskę... a on " niegrzeczna jesteś, co ty robisz i bla bla bla" no kurczę to ja położyłam miskę w nieodpowiednim miejscu i ona nic nie zrobiła, miała prawo zrzucić miskę tak jak i my bo była na oparciu. No i mówię że ma jej powiedzieć żę niby dlaczego jest niegrzeczna.... a on nie mając nic na swoją obronę, powiedział "no najlepiej ciągle ją głaskaj" oszzzzzzzz, no chyba dobrze zrobiłam co? bo czasem głupieje w takich sytuacjach, które się wydawaj ą oczywiste. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze wisienka na torcie-młoda się chyba struła i rzygoliła teraz w czasie snu już 2 razy tak, że wszystko było do wymiany i pod prysznic razem włosami biedna zaryczana szła.... Znów w moment zasnęła, ale co będzie dalej...
jadła po południu, ok.16 jajecznicę z kabanosem i właśnie kawałki tego kabanosa było widać...i potem pieguska jadła i wszystko w maku ![]() Oby już ją nie bolał brzuszek i było dobrze ![]() nataszka, no zapłaciłam a towaru nie zobaczę ... pewnie, że dobrze zrobiłaś
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka dobrze
Ana nie ma u mnie tych koszul, kurtek też nie. Pojawiły się kurtki takie jak ta dzinsowa, tylko różowa i w paski. Ja czekam na koszule i kurtke, jak tylko się pojawią to lece z kuponem 25% i kupuje
|
|
#4807 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ale coś dlugo to trwa, muszę zapisać się do dermatologa (oczywiście prywatnie bo w przychodni nie ma szans się dostać ). Alergii nigdy na nic nie miałam, ale może na starość się mnie coś czepiło![]() Cytat:
Cytat:
, czasami ma dzień, że popuści w majteczki i od razu krzyczy "mamusiu, zapomniałam" i się rozbiera do naga . A w nocy niestety nadal zakładam jej pieluszkę, która rano waży chyba kilo od tych siuśków. A ja cenię sobie każdą minutę snu i nie chce mi się jej wysadzać![]() W Makro na tygodniu nie wpuszczają dzieci chyba dlatego, że jeżdżą tam "ciężkim sprzętem", rozwożą towar i jest po prostu niebezpiecznie dla małych dzieci, które potrafią wszędzie wejść. W niedziele chyba można z dziećmi jeżdzić do makro. |
|||
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tymi zielonymi koszulami też się rozejrzę-mam nadzieję,że będą
|
|
#4809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, może jej się skórka od kabanosa przykleila (Agatka tak miała) i przez wymioty organizm próbuje ją "odkleić". Trochę piszę trzy po trzy bo Ania już po mnie łazi i chce spać.
|
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evi może skóra z kabanosa jej usiadła na żołądku. Oby szybko jej przeszło
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
, mam nadzieję, że już się odkleiło co się miało odkleić, bo, przepraszam wrażliwych, takie ilości to były, że ło matko, a kabanosa to nawet nie pogryzła dobrze, bo całe kawałki były....
|
|
#4812 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do drugiego, to niestety lepiej nie jest. Nie piszę już o tym, bo ile można pisać i czytać to samo...może się znudzić po prostu. a co do wakacji to jak pisałam wcześniej-planuję cokolwiek najwyżej do końca tygodnia. TZ cośtam ostatnio przebąkiwał o odkładaniu dodatkowej kasy na wakacje, a mi momentalnie włącza się lapmka: ta, wakacje, ciekawe czyje... Cytat:
![]() Cytat:
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2013-02-21 o 21:24 |
|||||
|
|
|
#4813 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to jadowita jestes jak plamę wypaliło ![]() Cytat:
ale ten wujek to jakaż to rodzina ,przecież nie możemy odpowiadać za naszych wujków ,kuzynów czy rodziców Zakrop sobie uszy bo przy silnym katarze może na uszy właśnie przejść ,kropelki do uszu są bez recepty no jeszcze masz wątpliwości ![]() Cytat:
A to się nacięliście na gościa ,może miał mało komentów jeszcze bo czytałam ostatnio że oszuści tak też działają że najpierw nazbierają pozytywów a później bach i nie ma ich ![]() Cytat:
albo zioła ojca klimuszki na problemy skórne http://www.klimuszko.pl/index.php?sy...dkat=19&id=241 ja kiedyś ziołami wyleczyłam łuszczycę na głowie tylko że miałam do picia. Dermatolodzy nie dawali rady. Madzia ale was załatwił gościu to po co się godził jak wiedział że już inną robotę ma.
|
|||||||
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Evi- nie zazdroszcze. Oby juz bylo ok
Ja mojej kabanosow ani jakis kielbas twardych nhe daje bo wlasnie mam takie wizje. To juz ktores z kolei forumowe dziecko co pawiuje po kabanosie czy kielbasie.
|
#4815 |
|
Rozeznanie
|
Jasta79 nie wiem co to jest ale to czasem jest hormonalne, u mnie tak bylo ze dostalam po porodzie potowki i juz je mam nic nie moge z tym zrobic, masakra.Sprobuj krem ATOPICLAIR ciezko go dostac w aptece ale moze przez neta kupisz. Oby sie wyjasnilo skad to i co to.
|
#4816 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepszego dla Nataszki Cytat:
Ja tam będę 19 marca i to dwa razy , bo rano tam lecę a wieczorkiem wracam ![]() To mówisz że na jakiś week można się do Ciebie wbić ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A ja dziś z Szymkiem do dentysty polazłam . ma wszystkie 4ki do robienia . Małe dziurki ale jednak . Ale babka jest super , dzieciom puszcza bajki na ekranie przed nimi . Kolorowe plomby robi , daje nagrody . Także Szymek przeszczęśliwy i pyta już kiedy idzie znowu . ![]()
|
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuruj sie , weekend idzie to sie wygrzej. Ja tez patrzę zawsze na koment. Jeszcze sie nie nacielam. Pisałas cos do niego. Eee no co ty jak ci złe to wyrzal sie , są takie dni ze człowiekowi nic sie niechce ale to są chwilowki ![]() I oby mała juz nie beltala . Moje nigdy w życiu kabanosa kiełbasy nie jedli . Chyba ze nie pamietam bo moze gdzieś kiedyś w pl na grillu . Ale raczej nie. Cytat:
Juz kafle są, fugi są. Jutro przychodzi hydraulik podlancza prychola , sracz zamontuja , zlew chyba chyba wymienię na większy i tym sposobem nie będę mieć zlewu w sypialni . Okaże sie bo , chce dac tam suszarke i jak cacy sie wszystko zmieści to bedzie na moje .Bedą mierzyć jutro . Taa jadowita , gdzie tam , dobre ssanie mam Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-21 o 21:54 |
||
|
|
|
#4818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby to tylko ten kabanos. Oj chyba do końca życia zapamiętam rzyganie po mandarynkach... Cytat:
Teraz 2 razy do roku (wiosna i jesień) mam problem i chyba to alergiczne bo znika tak jak się pojawiło. Za radą dziewczyn odstawiam wtedy kawę i piję więcej wody. Tak myślałam z tym makro tylko w innym kierunku. Kogluś ja się urażona nie czuję Nataszka jak najbardziej słuszna reakcja. Mojemu Tżowi też muszę czasem przypominać czego nie mówić tylko że on jest o wiele spokojniejszy i bardziej wyrozumiały niż ja.
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-02-21 o 22:07 |
||
|
|
|
#4819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lecisz wizzairem w interesach?
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- DZIEWCZYNY TYTUŁ DAWAĆ I TO NA SZYBKO Bo jutro trzeba wątek zakładać pewnie
|
|
#4821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4822 |
|
Wtajemniczenie
|
Z telefonu mi trochę nie wygodnie się pisze ale:
Evi łącze się że spadkiem nastroju i zdroweczka dla Leki kilka dni temu miałam to samo Iza tak jest to że względu na bezpieczenstwo jeżdżą c ały czas paleciakami to jest market przemysłowy Darusia wreszcie się odezwalas co u Was? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-02-21 o 22:46 |
|
|
|
#4823 |
|
Rozeznanie
|
moja propozycja na tytu tylko sie nie smiejcie
)) Trzylatki swietuja, mamy prezenty kupuja. lub Trzylatki swietuja, na rowerki wskakuja bo wiosne czuja
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie bilety są na tyle tanie że jeszcze sobie polecę
![]()
|
#4825 |
|
Rozeznanie
|
no wiem teraz sie lata za grosze
z lotniska do londynu jest okolo 1godziny jazdy, nie spoznij sie na powrotny lot
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza gromadka ma juz 3 latka .
Szalone trzylatki w kontrataku . Skacze biega ładnie śpiewa nasz trzylatek juz dojrzewa. Bunt dwulatka juz za nami , w konu swiety spokoj mamy. Po za sprawami dziecka, interesują nas jeszcze wszystkie sprawy zwiazane z dzieckiem. My w przedszkolu , mamy w necie , zakupami sie zajmują , czasem sobie poplotkuja . Kawka ciastko na przekaske by umilic jej rozlake . Kto ma pszczoły ten ma miod kto ma dzieci ten ma smród - nasze smrodki kochane .... Do przedszkola zacząć czas zeby mama spokoj dac . Relax kawka i ciasteczko plotkujemy czasem z deczko o dzieciakach i zakupach co na obiad znów wystrugac. Dziś ogorkowa albo pomidorowa . Dzieciaki kochają a mamy hurtem przyprawiaja . Dziś na obiad bedzie schab a na wieczór wizaz nasz . Miedzy praniem i sprzątaniem , w trakcie obiadu gotowaniem , przed praca i po , zawsze nas jest grupeczka na małego ploteczka. W toalecie ( prawda Pop ?) czas na wizaz to jest to . Najlepsza chwila poranka właczam łapka a tam juz krotka czytanka . Plotki plotkami a samo sie nie posprzata . Perszingi plotkowe , mamy odlotowe. Czy to słońce czy to deszcz czas na wizaz zawsze jest . Juz 3 latka sobie mam , czas w przedszkolu spędzam sam . Tatuś w pracy, mama w necie, a ja mam plan jak ten dzien urozmaicic nam . Na rowerakach juz jeździmy , pięknie ładnie tez mówimy , teraz pisac sie uczymy - A Be Ce... kocham mamus cie ! Wiecej nie wiem . |
|
|
|
#4827 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim bardzo mocno dziękuję za życzenia dla Nataszki
A że rano ryczałam to trochę też Waszej winy było. Rano sobie czytałam co ja rok temu napisałam. No i przeczytałam Wasze komentarze. O tym jak bardzo martwiłyście się o moje maleństwo i przeżywałyście ze mną te chwile. I tak do mnie powróciło to wszystko. My mamy ten tydzień pod znakiem lekarzy. Wczoraj byliśmy z Nataszą w poradni Wcześniaka na ostatniej wizycie. Trochę szkoda bo lubimy tam jeździć. Nataszka aktualnie waży 7,350. Nie jest to dużo jak na "roczne" dziecko. Oliwka na swój roczek ważyła prawie 8 kg. Co do standardów życia w Polsce to znam bogatych i tych biedniejszych. Zdecydowanie tych biedniejszych żyjących z miesiąca na miesiąc od wypłaty do wypłaty jest więcej. Cytat:
Cytat:
Bo do Makro z małymi dziećmi można wejść tylko w niedzielę. W tym dniu oni towarów nie przepakowują. Są to względy bezpieczeństwa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Evitaka - mam nadzieję że to "tylko" zatrucie tym kabanosem. Dzisiaj byliśmy w Katowicach u jeszcze jednego okulisty. Ale i on potwierdził wadę u Oliwki. Powiedział też że dobrze ma dobrane okularki czyli na połowę wady. Najlepsze że pojechaliśmy tam prywatnie i chcieliśmy zapłacić a oni od nas nie chcieli pieniędzy bo powiedzieli że na NFZ.
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Danielka
Dla mnie tytuł obojętny nie mam pomysłu Mój syn źle się czuje po tym antybiotyku na trądzik to jest Tetralysal i dzisiaj wstał rano z gorączką , nie wiem czy to antybiotyk czy osobno ale ogólnie chodził ospały, głowa go bolała ,mówi że go oczy bolą jak na boki patrzy i kazałam mu już nie brać nie wiem czy dobrze zrobiłam. Już sama nie wiem ,nie ma tego trądziku aż tak że na prawdę ,widziałam gorsze ,byłam przeciwna tej wizycie u dermatologa bo wiedziałam że jakieś świństwo dostanie,ale tak mnie męczył że w końcu pojechaliśmy. Cholera może jeszcze raz spróbujemy na maksa ścisłą dietą i herbatki ziołowe .Bo jak teraz pójdziemy to on zmieni na coś innego co tez pewnei będzie miało skutki uboczne. Monka oglądałam wczoraj ten film "Pamięć obozów" straszny Na niedzielę wykupiliśmy bilety na Syberiadę ,odchamimy się
|
|
|
|
#4829 |
|
Wtajemniczenie
|
Pop wiedziałam o tym ale liczyłam po cichu,że go wpuszczą
![]() Monka jak Ty tyle powymyślałaś? z Popowej łazienki padłam Ostatni mi się podoba Libra Może za silny jest ten lek dla niego,jasne,ze niech nie bierze jak się źle czuje pamiętam,że tak było przy antykoncepcyjnych(wiem,że to nie to samo )ale może są tam jakieś hormony i dr uprzedzała,że przez 1 miesiąc można się źle czuć zanim się organizm przyzwyczaji
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-02-22 o 08:12 |
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Libra od 4marca w biedronce beda dywaniki do lazienki mocno czerwone.
Co do antybiotykow to pewnie w ulotce sa efekty uboczne. Moze idz z nim do kosmetyczki. Wszystkiego Najlepszego dla Danielka. Evi i jak dzisiaj corcia?przeszlo jej. Mrowaczku
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

potem ręczne wlacze.

. Jak nic patologia (żartuję oczywiście)

, może jej się skórka od kabanosa przykleila (Agatka tak miała) i przez wymioty organizm próbuje ją "odkleić". Trochę piszę trzy po trzy bo Ania już po mnie łazi i chce spać.