Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 22:37   #3211
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Pytanie : ile od otwarcia może stać MM? Tak się zastanawiam, bo mam otwarte to duże opakowanie, a mała nie jest na mm teraz tylko na piersi.
Ewentualnie mogę mieć na wypadek uczelni ale ile to może stać?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 22:39   #3212
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja mam NAN i jest napisane na opakowaniu, że 3 tygodnie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 22:52   #3213
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka mamusie i przyszle mamusie ...
W koncu mam chwilkę to sie odmelduje, bo widzialam, ze Szajka pytalas o mnie ... Tak jak Lenova napisala moja Blanka jest dzieckiem dosc wymagajacym uwagi i chwile bez nie wykorzystuje na jakiekolwiek prace domowe, proby doprowadzenia sie do porzadku, pranie, obiad ... TZ pracuje wiec wszystko na mojej glowie ... w domu do tego 2 owczarki niemieckie, wiec mozecie sbie wyobrazic ile jest roboty ... ehh no ale nikt nie mowil, ze bedzie latwo

Po krotce co u nas ... z wiesci wesolych, nie mamy juz zielonych kupek, odstawilam calkowicie nabial i nie wiem czy to zasluga tego, ale od 3 dni kupencje sa zolte, jest ich zdecydowanie mniej, wiec minelo rozwolnienie, nie sa pieniste ani sluzowate ... od tygodnia bierzemy BioGaje i Bobotic, wiec to tez moze byc zasluga tego ....

Niestety nadal Blanka sie prezy przed kupa i pierdkiem .. nie wiem czy to sie kiedys skonczy ... strasznie mi jej szkoda bo sie bidula meczy ... najczesciej przy cycku, mam wtedy wrazenie ze wyrwie mi sutek, bo szarpie sie z nim w pyszczku ... Mam nadzioeje, ze to tez pojdzie ku lepszemu

Bylismy na USG bioderek, ale dosc wczesnie, bo mloda miala 27 dni, wiec jeszcze nie miesiac ... pan powiedzial ze biderka sa jeszcze nie wyksztalcone, ale jest jakies skrzywienie ... nie kazal jednak pieluchowac, ale pokazal cwiczenia, ktore mnie przerazaja, bo trzeba je robic troche na sile .. taka jakby zabke i dociskac ... mam tez nosic do odbijania ustawiajac nogi w zabke i klasc na brzuszku tez dajac nozki w zabke ... nie musze dodawac, ze blance nie bardzo sie to podoba i po zlosci nozki prostuje i walczy z matka ... 4 kwietnia idziemy na sprawdzenie ...

Dzis bylam u pediatry, bo mloda troche czesciej kicha niz zwykle i chcialam pokazac tego pyszczka w pryszczkach do tego myslalam, ze ma plesniawki ... okazalo sie, ze spanikowalam i wszytsko jest oki ... dostala w razie cos wit c w kropelkach i mam podawac 3 x dziennie po 5 ... pryszczyki to niby ostrzejszy tradzik niemowlecy, ale mam przemywac 3x dziennie rumiankiem lub szalwia, nic wiecej ...

Blanka jest dzieckiem, ktore by wisialo na cycku 24 h na dobe ... smoczka nie lubi i mimo 5 roznych nie chce ... no chyba ze od babci, jak ona to robi to ja nie wiem ... nie uspokaja sie inaczej niz przy cycku ostatnio .. nie pomaga noszenie, spiewanie, czytanie, tylko cyc i koniec tak tez usypia ... jednak po odstawieniu od niego i probie odlozenia do lozeczka budzi sie w 3 min i wszystko trzeba zaczynac od nowa ... takze wesolo nie jest ... w ciagu dnia jesczez uda mi sie ja z 2 x odlozyc ... ale w nocy spi z nami ... ale w sumie mi to pasuje, bo sobie karmie i kimam

No i niestety na tym koniec mojego pisania, bo godzina ktora spala to juz niestety koniec dnia dziecka i zaraz do cyca znow sie dossa

Dziewczyny mam 3/4 duzej puchy 800 gr HIPP BIO COMBIOTIC wazne jeszcze 2 tygodnie .,... Jak mialam kryzys z karmieniem to kupilam, mlekiem tym karmili u mnie w szpitalu .... Jesli ktoras chce to wysle, bo po co ma sie marnowac, moja jest na cycu juz tylko [/SIZE]... Mleko bylo dosc drogie wiec tymbardziej bym chciala, zeby ktos z niego skorzystal, niz mam wywalic ... a tak myslalam, zeby kupic mniejsza pojemnosc to chcialam, zeby bylo ekonomiczniej
Stary 2013-02-22, 00:22   #3214
Debrah
Zakorzenienie

To dobrze, że zapytałam, bo mam dużą puszkę bebilonu 1 i jeszcze tylko tydzień ważna jest (liczę na oko, nie wiem kiedy otworzyłam dokładnie). I cholera pewnie wyrzucę. Odstąpiłabym komuś może? Chętne są? Tylko nie wiem czy to można odsypać do czegoś? Hmmm, szkoda by było wyrzucać.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 01:16   #3215
KaskaKati
Przyczajenie

A powiedz, ty sama śpisz bez ruchu całą noc? NIE, ale ja nie spędziłam ostatnich 9 miesięcy w brzuchu i nie byłam przyzwyczajona do skrępowania.To, że dziecko lubi ruszyć ręką, nogą śpiąc to jest NORMALNE. DZIECKO W WOOMBIE MA SWOBODĘ RUCHU. JEDYNE CO TO OGRANICZA WYBUDZALNOŚĆ ODRUCHEM MORO I WZDRYGNIĘCIAMI - CZY ZAPOZNAŁAŚ SIĘ W OGÓLE Z JAKIMKOLWIEK OPISEM???Nie oznacza zabawy,ale ludzie, nawet tacy malutcy, się ruszają Zarówno moja starsza córa, jak i 6tygodniowa - i tak, nawet ta mała lubi sobie nogami poruszac, zwłaszcza gdy kupa idzie. I to się ma nijak do zabawy. MÓWIMY O DWÓCH RÓŻNYCH RZECZACH... NIE UŻYWAŁAŚ WOOMBIE, WIĘC NIE WIESZ JAKĄ SWOBODĘ MA W NIM DZICKO, NIE OGLĄDASZ DZICI 5 OSÓB JAK JA, KTÓRE JE UWIELBIAJĄ. 2 KAŻDE DZIECKO UŻYWA GO DO KIEDY POTZRZEBUJE. A JEŚLI POTZREBUJE OTULENIA TO NIE MOŻNA TEGO IGNOROWAĆ.

BTW starsza miała śpiworek, lubiła go do 6mca, w 7mcu odrzuciła definitywnie bo wolała mieć swobodę ruchów. I NIKT NA SIŁE NIE WKŁADA DZIECKA DO WOOMBIE, CO WIĘCEJ NA PEWNO BY SIĘ NIE DAŁO....
Dzieci są różne, jedne lubią miec ciasno inne nie, proste. To co tak zachwalasz to nie cudowny lek na spanie. NIE PISZĘ, ŻE JEST CUDOWNYM LEKIEM NA SPANIE. PISZĘ, ŻE POMAGA DZIECIOM, KTÓRE MAJĄ Z TYM PROBLEM. JEST ROZWINIĘCIEM METODY KARPA I INNOWACYJNĄ, BEZPUECZNĄ METODĄ. NIE UŻYWAŁAŚ, NIE ZNASZ, NIE POWINNAŚ OCENIAĆ!
KaskaKati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 01:19   #3216
KaskaKati
Przyczajenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39380568]Znasz KAŻDE dziecko?
[/QUOTE]

Dziecko w woombie ma swobodę ruchu. jedyne co to ogranicza wybudzalność odruchem moro i wzdrygnięciami - czy zapoznałaś się w ogóle z jakimkolwiek opisem???

Mówimy o dwóch różnych rzeczach... nie używałaś woombie, więc nie wiesz jaką swobodę ma w nim dzicko, nie oglądasz dzici 5 osób jak ja, które je uwielbiają. 2 każde dziecko używa go do kiedy potzrzebuje. A jeśli potzrebuje otulenia to nie można tego ignorować.

I nikt na siłe nie wkłada dziecka do woombie, co więcej na pewno by się nie dało....

Nie piszę, że jest cudownym lekiem na spanie. piszę, że pomaga dzieciom, które mają z tym problem. Jest rozwinięciem metody karpa i innowacyjną, bezpueczną metodą. Nie używałaś, nie znasz, nie powinnaś oceniać!
Stary 2013-02-22, 01:20   #3217
KaskaKati
Przyczajenie

Dziecko w woombie ma swobodę ruchu. jedyne co to ogranicza wybudzalność odruchem moro i wzdrygnięciami - czy zapoznałaś się w ogóle z jakimkolwiek opisem???

Mówimy o dwóch różnych rzeczach... nie używałaś woombie, więc nie wiesz jaką swobodę ma w nim dzicko, nie oglądasz dzici 5 osób jak ja, które je uwielbiają. 2 każde dziecko używa go do kiedy potzrzebuje. A jeśli potzrebuje otulenia to nie można tego ignorować.

I nikt na siłe nie wkłada dziecka do woombie, co więcej na pewno by się nie dało....

Nie piszę, że jest cudownym lekiem na spanie. piszę, że pomaga dzieciom, które mają z tym problem. Jest rozwinięciem metody karpa i innowacyjną, bezpueczną metodą. Nie używałaś, nie znasz, nie powinnaś oceniać!
Stary 2013-02-22, 01:21   #3218
KaskaKati
Przyczajenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39380568]Znasz KAŻDE dziecko?
I gdzie ja o zabawie pisałam

A powiedz, ty sama śpisz bez ruchu całą noc? bo mam wrażenie, że nie? To, że dziecko lubi ruszyć ręką, nogą śpiąc to jest NORMALNE. Nie oznacza zabawy,ale ludzie, nawet tacy malutcy, się ruszają Zarówno moja starsza córa, jak i 6tygodniowa - i tak, nawet ta mała lubi sobie nogami poruszac, zwłaszcza gdy kupa idzie. I to się ma nijak do zabawy.

BTW starsza miała śpiworek, lubiła go do 6mca, w 7mcu odrzuciła definitywnie bo wolała mieć swobodę ruchów.
Dzieci są różne, jedne lubią miec ciasno inne nie, proste. To co tak zachwalasz to nie cudowny lek na spanie.

O rany, kolejny duuuży Wojtuś, powodzenia [/QUOTE]

Stary 2013-02-22, 01:22   #3219
KaskaKati
Przyczajenie

Szajajaba

Stary 2013-02-22, 04:38   #3220
maluchna30
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro rano idę do szpitala na wizytę... Sprawdzimy ostatecznie położenie Małej i ewentualnie umówimy się konkretnie na cc. Boję się...
Złapałam jakiegoś doła okropnego Nie wiem czy dam sobie radę z taką Kruszynką. Czytam tu o Waszych problemach z karmieniem, brzuszkiem, zdrowiem Dzieci. Czy ja będę potrafiła się zająć Nią jak należy? Czy nie zrobię Jej krzywdy...? Tak bardzo się boję... ;(

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

U mnie jest tak samo. Każdy telefon zaczyna się od słów "rodzisz?" albo "urodziłaś już?" A czy to ode mnie zależy???
Niestety nie mogę wyłączyć telefonu, bo TŻ w delegacji i biedny zamartwiłby się na śmierć. Chociaż po tylu smsach i telefonach od ciekawskich ludzi, to byłoby dobre rozwiązanie...
3mam kciuki Fewcia,nie martw sie z kruszynka na pewno sobie dasz rade jak juz bedzie na swiecie.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mam info od Lubci - jutro ma cesarskie cięcie, bo jest po terminie, a jej synuś waży już 4,5kg, więc nie chcą ryzykować porodu sn. Trzymamy kciuki.
Lubcia powodzenia!
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
a i tak mi zal ze ten roczny macierzyński nas nie dotyczy, nie wyobrazam sobie powrotu do pracy przeciez moja kruszynka bedzie jeszcze taka malutka
Mi tez strasznie zal,az lezka sie w oku kreci.
Stary 2013-02-22, 04:43   #3221
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka mamusie i przyszle mamusie ...
W koncu mam chwilkę to sie odmelduje, bo widzialam, ze Szajka pytalas o mnie ... Tak jak Lenova napisala moja Blanka jest dzieckiem dosc wymagajacym uwagi i chwile bez nie wykorzystuje na jakiekolwiek prace domowe, proby doprowadzenia sie do porzadku, pranie, obiad ... TZ pracuje wiec wszystko na mojej glowie ... w domu do tego 2 owczarki niemieckie, wiec mozecie sbie wyobrazic ile jest roboty ... ehh no ale nikt nie mowil, ze bedzie latwo

Po krotce co u nas ... z wiesci wesolych, nie mamy juz zielonych kupek, odstawilam calkowicie nabial i nie wiem czy to zasluga tego, ale od 3 dni kupencje sa zolte, jest ich zdecydowanie mniej, wiec minelo rozwolnienie, nie sa pieniste ani sluzowate ... od tygodnia bierzemy BioGaje i Bobotic, wiec to tez moze byc zasluga tego ....

Niestety nadal Blanka sie prezy przed kupa i pierdkiem .. nie wiem czy to sie kiedys skonczy ... strasznie mi jej szkoda bo sie bidula meczy ... najczesciej przy cycku, mam wtedy wrazenie ze wyrwie mi sutek, bo szarpie sie z nim w pyszczku ... Mam nadzioeje, ze to tez pojdzie ku lepszemu

Bylismy na USG bioderek, ale dosc wczesnie, bo mloda miala 27 dni, wiec jeszcze nie miesiac ... pan powiedzial ze biderka sa jeszcze nie wyksztalcone, ale jest jakies skrzywienie ... nie kazal jednak pieluchowac, ale pokazal cwiczenia, ktore mnie przerazaja, bo trzeba je robic troche na sile .. taka jakby zabke i dociskac ... mam tez nosic do odbijania ustawiajac nogi w zabke i klasc na brzuszku tez dajac nozki w zabke ... nie musze dodawac, ze blance nie bardzo sie to podoba i po zlosci nozki prostuje i walczy z matka ... 4 kwietnia idziemy na sprawdzenie ...

Dzis bylam u pediatry, bo mloda troche czesciej kicha niz zwykle i chcialam pokazac tego pyszczka w pryszczkach do tego myslalam, ze ma plesniawki ... okazalo sie, ze spanikowalam i wszytsko jest oki ... dostala w razie cos wit c w kropelkach i mam podawac 3 x dziennie po 5 ... pryszczyki to niby ostrzejszy tradzik niemowlecy, ale mam przemywac 3x dziennie rumiankiem lub szalwia, nic wiecej ...

Blanka jest dzieckiem, ktore by wisialo na cycku 24 h na dobe ... smoczka nie lubi i mimo 5 roznych nie chce ... no chyba ze od babci, jak ona to robi to ja nie wiem ... nie uspokaja sie inaczej niz przy cycku ostatnio .. nie pomaga noszenie, spiewanie, czytanie, tylko cyc i koniec tak tez usypia ... jednak po odstawieniu od niego i probie odlozenia do lozeczka budzi sie w 3 min i wszystko trzeba zaczynac od nowa ... takze wesolo nie jest ... w ciagu dnia jesczez uda mi sie ja z 2 x odlozyc ... ale w nocy spi z nami ... ale w sumie mi to pasuje, bo sobie karmie i kimam

No i niestety na tym koniec mojego pisania, bo godzina ktora spala to juz niestety koniec dnia dziecka i zaraz do cyca znow sie dossa

Dziewczyny mam 3/4 duzej puchy 800 gr HIPP BIO COMBIOTIC wazne jeszcze 2 tygodnie .,... Jak mialam kryzys z karmieniem to kupilam, mlekiem tym karmili u mnie w szpitalu .... Jesli ktoras chce to wysle, bo po co ma sie marnowac, moja jest na cycu juz tylko [/SIZE]... Mleko bylo dosc drogie wiec tymbardziej bym chciala, zeby ktos z niego skorzystal, niz mam wywalic ... a tak myslalam, zeby kupic mniejsza pojemnosc to chcialam, zeby bylo ekonomiczniej
Ja chętnie przyjmę mleczko Pieniążki za paczkę można by wysłać jakoś na konto

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-22, 07:44   #3222
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pstryczek mnie zmobilizowal - jejku, jak dziwnie zmieniac wlasne info na I stronie
Wychodzi na to, ze to ja przerwalam dobra passe dziewczynek
I na Ciebie przyszła pora Myślałaś, że wiecznie będziesz w ciąży ?:P

[QUOTE=laurka23;39379733]Dasz radę. Nic się nie bój, to samo przychodzi.

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
3mam kciuki Fewcia,nie martw sie z kruszynka na pewno sobie dasz rade jak juz bedzie na swiecie.
Dziękuję Dziewczynki
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 07:50   #3223
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,!
Znalazłam cos takiego:
http://woombie.pl/
Któraś z was może ma, używa? Zastanawiam się nad kupnem alenie wiem czy warto.
to dziecko w tym czymś mnie przeraża, trochę źle mi się takie coś kojarzy
Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
Jestem nie rodzę tak jakoś przez cały dzień nie miałam czsu żeby pisać bo krokiety robiłam a jak skończyłam to byłam tak zmęczona, że nic mi się nie chciało i przysypiałam oglądając telewizję. Mam już dość tego czekania aż coś się zacznie dziać. Kilka skurczyków i tyle a dzieć się kręci i wierci. Oj coś czuję że będzie to poród wywoływany
krokiety? Ale bym zjadła
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Jestem i tak samo jak j1987 nie rodzę ani nic się nie zapowiada żebym miała w najbliższym czasie urodzić. Podczytuje was ale nie chce zanudzać swoim marudzeniem że chce już rodzić. Odebrałam dzisiaj 3 telefony i dostałam 2 sms-y czy już rodzę.
ja też bym już chciała rodzić
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro rano idę do szpitala na wizytę... Sprawdzimy ostatecznie położenie Małej i ewentualnie umówimy się konkretnie na cc. Boję się...
Złapałam jakiegoś doła okropnego Nie wiem czy dam sobie radę z taką Kruszynką. Czytam tu o Waszych problemach z karmieniem, brzuszkiem, zdrowiem Dzieci. Czy ja będę potrafiła się zająć Nią jak należy? Czy nie zrobię Jej krzywdy...? Tak bardzo się boję... ;(

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

U mnie jest tak samo. Każdy telefon zaczyna się od słów "rodzisz?" albo "urodziłaś już?" A czy to ode mnie zależy???
Niestety nie mogę wyłączyć telefonu, bo TŻ w delegacji i biedny zamartwiłby się na śmierć. Chociaż po tylu smsach i telefonach od ciekawskich ludzi, to byłoby dobre rozwiązanie...
trzymam kciuki za wizytę
ja też czasem łapię doła ale staram się o tym nie myśleć
popieram pomysł drugiego numeru
Cytat:
Mam info od Lubci - jutro ma cesarskie cięcie, bo jest po terminie, a jej synuś waży już 4,5kg, więc nie chcą ryzykować porodu sn. Trzymamy kciuki.
Synuś duży, trzymam kciuki za dzisiejszą cesarkę
Cytat:

Ale powiem Ci, ze dzis jestem z niego OKROPNIE DUMNA!!
W nocy potrafil ssac nieprzerywajac przez jakas minute, dwie.
A dzis w dzien udalo mu sie co najmniej 15min bez przerwy!!! I TO BEZ NAKLADKI!!! Szczesliwa bylam jak cholera, ale po godzinie znow dol, bo okazalo sie, ze glodny i musialam skonczyc na mm. Zjadl 45ml, takze glod rzeczywiscie byl.
Nie wiem, moze chude mam to mleko jeszcze?

W kazdym razie dalej WALCZE. Najwazniejsze, ze pokarm jest (wczoraj rano bylo doslownie kilka kropli). Teraz cycki twarde, udaje mi sie z jednego odciagac juz ok 40ml, takze nie jest zle.

Dziekuje za zainteresowanie
to my też jesteśmy dumne z Twojego Kubusia, widzisz z dnia na dzień będzie coraz lepiej
Cytat:

Chyba pójdę jutro na miasto, kupię coś dla małego i jakieś fajne buty na wiosne, na mega obcasie dla mnie a na wieczór zamówię sobie pizze. A co mi tam jak Bartuś nie chce wychodzić to chociaż mama zaszaleje.
też bym sobie zaszalała w sklepie z butami ale tak mi nogi spuchły, że wstyd zdejmować skarpetki
pizza
Cytat:

Suzi a jak pobierasz mocz do badania na posiew bo to tez jest wazne
nie radze woreczkow bo one zafalszowuja badanie
bo woreczki nie są jałowe i jedynym wynikiem prawdziwym jest wynik ujemny każdy inny trzeba i tak powtórzyć, nadają się do badania ogólnego moczu.
Co do posiewów to bardzo ważne jest dokładnie umycie, dezynfekcja (riwanol) i delikatne osuszenie (ręcznikiem papierowym, nie czymś wielokrotnego użytku)

jak pewnie się domyślacie, jeszcze nie urodziłam
nawet skurczy nie miałam wczoraj
dziś moje pierwsze ktg, a jutro mój termin porodu
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:02   #3224
laurka23
Zakorzenienie

I gdzie ja o zabawie pisałam

A powiedz, ty sama śpisz bez ruchu całą noc? bo mam wrażenie, że nie? To, że dziecko lubi ruszyć ręką, nogą śpiąc to jest NORMALNE. Nie oznacza zabawy,ale ludzie, nawet tacy malutcy, się ruszają Zarówno moja starsza córa, jak i 6tygodniowa - i tak, nawet ta mała lubi sobie nogami poruszac, zwłaszcza gdy kupa idzie. I to się ma nijak do zabawy.

BTW starsza miała śpiworek, lubiła go do 6mca, w 7mcu odrzuciła definitywnie bo wolała mieć swobodę ruchów.
Dzieci są różne, jedne lubią miec ciasno inne nie, proste. To co tak zachwalasz to nie cudowny lek na spanie.[/QUOTE]

Dokładnie. Mój dostaje szału czasem nawet w kombinezonie, a w nim może ruszać rękami i nogami Owinięty kocem szarpie się jak dziki. Już widzę co by w tej mumii wyczyniał. Chyba po mnie to ma, bo ja szału dostaję w takich sytuacjach

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To dobrze, że zapytałam, bo mam dużą puszkę bebilonu 1 i jeszcze tylko tydzień ważna jest (liczę na oko, nie wiem kiedy otworzyłam dokładnie). I cholera pewnie wyrzucę. Odstąpiłabym komuś może? Chętne są? Tylko nie wiem czy to można odsypać do czegoś? Hmmm, szkoda by było wyrzucać.
Na puszcze bebilinu napisali że 4 tygodnie.

Ciekawe czy dziś leżaczek dziś dojdzie, wczoraj podobno wysłany. Młody ostatnie dni cyrkuje przy cycu. Nie wiem o co mu chodzi, ale karmienie to katusze.
Co ja dziś w nocy zrobiłam Byłam tak wykończona, że prawie przez sen młodego dziś obsługiwałam, no i rano o 5 wreszcie narobił dzikiego rabanu, nie chciał jeść. Obudziłam się na dobre i sobie uświadomiłam że go ani raz nie przebrałam Nie powiem ile ważyła pieluszka. No ale odespałam ostatnie dwie noce

Dziś na obiad robię kluski śląskie i na szpinak mam straszną ochotę. Wczoraj jadłam żurek, młody dobrze moje kulinarne ekscesy znosi nawet. Kilka dni jadłam serek na kanapki czosnkowy, dziś chyba odważę się dać ząbek do szpinaku.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:30   #3225
mitabe
Rozeznanie

hej, co zaczynam pisać to młody domaga sie uwagi. nawet teraz spi mi na kolanach i wielka kupa idzie - przed chwilą zmienialam pieluche. wybaczcie, że nie cytuję ale z tel pisze. trzymam kciuki za nierozpakowane.
co do spiworka zastanawiam się bo młody w kocyku płynie, a w tym mogłabym go karmić, bo muszę mu lapki krępować czasami polozna kazała. odpycha sie i mi cycke rwie.
dziewczyny od poniedziałku zaczynam rehabilitacje maluszka i jestem przerażona , 2 razy w tygodniu. będę płakać razem z nim chyba przy ćwiczeniach.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:31   #3226
meduzza
Zadomowienie

Ehhh nie wiem czy zdołam Was nadrobić...
Niby jest czas w dzień ale wiecie jak to jest... Każda minuta cenna
Trochę nie rozumiem... Moja mała przez 3 dni ulewała i to ostro a teraz w ogóle
A dni mijają tak: dzień z kłótnią z teściową, dzień bez Zwykle się sprzeczamy jak mała dokazuje, bo teściowa nie rozumie, że jak mała płacze codziennie o 00.00 to nie jest głodna ani nic tylko to jest czas kiedy nie chce spać.... A ta z butlami przychodzi zaraz

Nawijko O jak ja Cię dobrze rozumiem, też mam takie ciśnienie na niedokarmianie MM. Tak jak Ty w mojej głowie się to jawi jako zło No nic nie zrobie... Ale nie możesz się poddawać, ja też miałam mało pokarmu, zaczęłam dostawiać malutką praktycznie co 1,5h i teraz odpukać karmimy się tylko pierśką. Trzymam kciuki za Ciebie!!!
Ifwka Gratulacje!!!! Długo przeczekałaś w domu Ładnie
Debrah Ale oczyska ma Malutka
Szaja Twoja Dorka z moją Julianką mają podobną urodę, takie czarnulki Będą kusić dziewczyny
To co? Została szósteczka? Powodzenia dziewczyny i dużo siły życzę!!

Powiem Wam, że te najtańsze staniki do karmienia z allegro super są. Naprawdę się nie spodziewałam za tą cenę. Dobrze trzymają piersi a w ogóle ich nie czuć.
Karmienie dobija moje plecy Już nie wiem jak z tymi poduchami działać, żeby było dobrze Chyba muszę fasolkę kupić...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:32   #3227
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziewczyny żeby dobrać odpowiedni rozmiar stanika to jak z tymi wdechami i wydechami? Muszę sobie kupić nowy bo kur... Dostanę
mierzysz sie pod biustem na wdechu i odejmujesz 5 cm, a w biuscie na wysokosci sutków na luzie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39370110]Neti dalrj w szpitalu bo Antoś ma bakterie w moczu, pomoc laktacyjna żadna ;/ ma bedna doła. [/QUOTE]
biedulka, cmokam
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Moje szesciotygodniowe cudenko
ślicznosci!
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Pstryczku - dokładnie, masz racje, za 3 dni no bo Krzysiu w końcu z Wigilii, tak więc 2 miechy 24 lutego.

A takie mam fajne zdjęcie to daje.
zdjecia boooooskie

w ogole cudne te nasze wątkowe bobasy
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

A ile już Bartuś waży?
Wazył 5,200 na szczepieniu 3 dni temu, miał prawie 7 tygodni
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A już wcześniej odstawiłaś nabiał? Poschodziło Wam wszystko z tej buźki? Smarowałaś czymś? Czy może dopiero teraz zaczniesz coś z tym robić po tej wizycie?
nie smarowałam niczym zeby nie spaprac bo w sumie nie wiedziałam co to, tylo chusteczkami z biedry przecierałam buzke tymi zielono-białymi bo one z lanoliną. Ograniczylam nabial po wizycie u pediatry i jest róznica krostki pschodziły, czerwone plamy pojawiaja sie tylko jak zjem cos mlekopochodnego ale tylko po tym karmieniu bezposrednio po moim jedzeniu a wczesniej były na okrągło bo ja naprawde pochalaniałam ogromne ilosci serów, mleka, jogurtów... dodatkowo pije sobie wapno rozpuszczalne

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Sama się dziwię, ale jest chyba jeszcze grzeczniejsza, niż była przed. Tylko dzień wcześniej był kiepski, ale odczuwała mój stres. A tak, żadnej gorączki, jakichś czerwonych śladów ani nic. Tylko lekkie zgrubienia na udach były, ale dzisiaj już prawie zniknęły.
ja rozmasowywałam nózke zeby sie wlasnie zgrubiebnie nie zrobiło

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
mój osobiście nie lubi być otulony, ja podobno też nie lubiłam
ja delikatnie otulam kocykiem z mikrofibry jak w nocy nie moze zasnąc, momentalnie pomaga, Bartus sie wycisza, nie macha łapkami, usypia w sekundzie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:34   #3228
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam sie z rana
Tż do pracy wyszedł,jem śniadanko właśnie ,a Daria sobie smacznie śpi (musi odespać bo do 1 w nocy nie spała )

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Silver, jaka sliczna Darunia w avku
DZIĘKUJĘ

Cytat:
Mocno zacisnięte !!

Cytat:
Jeszcze mam pytanie do mam mm:
zalewacie butelki wrzatkiem przy kazdym uzyciu? Czy moze gotujecie?
Ja nie mama mm ale czasem (bardzo rzadko) daję mm.
Ja zalewam wrzątkiem po każdym użyciu a gotuję raz,czasem dwa razy w tygodniu ( oprócz butelek też smoczki,laktator)

Cytat:
a i tak mi zal ze ten roczny macierzyński nas nie dotyczy, nie wyobrazam sobie powrotu do pracy przeciez moja kruszynka bedzie jeszcze taka malutka
Kurcze mi tez strasznie żal za ten roczny macierzyński. Nie mogę się pogodzić z tym że się nie załapałyśmy Tyle czasu dłużej z maleństwem byśmy mogły być

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-02-22 o 09:37
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:36   #3229
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja chyba takie cuś upiekę dzisiaj:

http://mamanadieciebezmlecznej.blogs...iekarniku.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:36   #3230
mitabe
Rozeznanie

Nawijka co do karmienia i walki o laktacje mogę dodać tyle, że jak masz zaparcie to powalcz. mi pomogł z posob z przystawianiem maluszka na 10 min na zmianę do kazdej piersi, dzięki temu się wybudzal i jadł dalej.
niestety moje sutki znowu są w opłakanym stanie po tym kilku dniowym maratonie jaki ostatnio zgotowal, ale już wiem, że to był skok rozwojowy w sumie w środę Kuba skończył 5 tydzień.

Stary 2013-02-22, 09:38   #3231
mitabe
Rozeznanie

IDE przrwijac i zjem śniadanie! moze sie uda

Stary 2013-02-22, 09:40   #3232
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
hej, co zaczynam pisać to młody domaga sie uwagi. nawet teraz spi mi na kolanach i wielka kupa idzie - przed chwilą zmienialam pieluche. wybaczcie, że nie cytuję ale z tel pisze. trzymam kciuki za nierozpakowane.
co do spiworka zastanawiam się bo młody w kocyku płynie, a w tym mogłabym go karmić, bo muszę mu lapki krępować czasami polozna kazała. odpycha sie i mi cycke rwie.
dziewczyny od poniedziałku zaczynam rehabilitacje maluszka i jestem przerażona , 2 razy w tygodniu. będę płakać razem z nim chyba przy ćwiczeniach.
Ale jakimi ćwiczeniami, w sensie którą metodą? Jesli Bobath,to spokojnie nie masz co płakać, to jest przyjemne dla dzieci, zazwyczaj lubią, rodzaj fajnej gimnastyki. Gorzej, jeśli Voytą, bo ona wymuszająca, ale skuteczna i czasem tylko to pomaga.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że te najtańsze staniki do karmienia z allegro super są. Naprawdę się nie spodziewałam za tą cenę. Dobrze trzymają piersi a w ogóle ich nie czuć.
Karmienie dobija moje plecy Już nie wiem jak z tymi poduchami działać, żeby było dobrze Chyba muszę fasolkę kupić...
Prawda? Rewelacja, ja najpierw 1 zamówiłam, potem 2 dokupiłam jeszcze, na noc genialne.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:41   #3233
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
oj, ale chłopak to trzymam kciuki i jutro ma sie na czerwono zaswiecic
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
a jakie staniczki kochana? bo ja na kupnie jestem to podeslesz linka
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:46   #3234
Konto usunięte

http://allegro.pl/2szt-biel-czern-bi...992109433.html a takie
Stary 2013-02-22, 09:52   #3235
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mamy kolejnego dzieciaczka - Lubcia: "Wojtuś już jest na świecie od 6 rano. Waży 4440 i ma 58cm. Pozdrawiamy!"

Ps. Rzucił mi się w oczy kolejny "za☠☠☠isty" tytuł wątku ciążowego - chodzi mi o ten z taczkami.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-02-22 o 09:53
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:01   #3236
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39385937]A ja chyba takie cuś upiekę dzisiaj:

http://mamanadieciebezmlecznej.blogs...iekarniku.html[/QUOTE]
ooo może być dobre
ja dziś gotuję kurczaka z cukinią i pomidorami z puszki, ciekawe, czy takie coś można jeść po porodzie
Cytat:
Mamy kolejnego dzieciaczka - Lubcia: "Wojtuś już jest na świecie od 6 rano. Waży 4440 i ma 58cm. Pozdrawiamy!"

Ps. Rzucił mi się w oczy kolejny "za☠☠☠isty" tytuł wątku ciążowego - chodzi mi o ten z taczkami.
witamy Wojtusia gratulacje serdeczne i buziaki : cmok:
Stary 2013-02-22, 10:12   #3237
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje
Witaj Wojtuś

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
A co do tych taczek.....
Stary 2013-02-22, 10:13   #3238
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
też bym sobie zaszalała w sklepie z butami ale tak mi nogi spuchły, że wstyd zdejmować skarpetki
pizza

jak pewnie się domyślacie, jeszcze nie urodziłam
nawet skurczy nie miałam wczoraj
dziś moje pierwsze ktg, a jutro mój termin porodu

ja też cała zapuchłam to znaczy nogi i dłonie, oczywiście naczytałam się w necie że to mogą być objawy geztozy. Zazdroszczę tego ktg ja już po terminie i nie miałam jeszcze.

Cytat:

GRATULACJE

Ale miałam straszną noc prawie nie spałam, chciało mi się a w dodatku strasznie głowa mnie bolała i ciągle boli

Czy ktoś wie co u monamur bo ostatnio wcale się nie odzywa a też już po terminie.

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-02-22 o 10:15
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:14   #3239
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje!!

Ja też muszę kupić biustonosz, dzięki za link.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:21   #3240
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
ja też cała zapuchłam to znaczy nogi i dłonie, oczywiście naczytałam się w necie że to mogą być objawy geztozy. Zazdroszczę tego ktg ja już po terminie i nie miałam jeszcze.
ja zapuchłam tak dosłownie w 2 tygodnie ale pytałam lekarza i powiedział, że w końcówce ciąży tak jest, bo organizm zatrzymuje wodę na wypadek gdyby podczas porodu za dużo płynów stracił i że to jest normalne, chyba, że opuchliźnie towarzyszy wzrost ciśnienia i pojawia się białko w moczu. Także siedzę sobie teraz jak taka wielka kula z nogami i rękami jak serdelki i zastanawiam się ile mi się tej wody nagromadziło
powiem Ci, że z tym ktg to dziwna sprawa, właściwie chyba nie ma jednoznacznych wytycznych. Mój lekarz we wtorek powiedział mi, że już blisko mój termin i wartałoby iść na ktg. A znajome mówiły, że już od 37 albo 38 tc chodziły, inne, że dopiero po terminie poszły. Także trochę to dziwne.
A Twój lekarz nic Ci o ktg nie wspominał?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości