|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Pytanie : ile od otwarcia może stać MM? Tak się zastanawiam, bo mam otwarte to duże opakowanie, a mała nie jest na mm teraz tylko na piersi.
Ewentualnie mogę mieć na wypadek uczelni ale ile to może stać? |
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam NAN i jest napisane na opakowaniu, że 3 tygodnie.
|
|
|
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
Hejka mamusie i przyszle mamusie
... W koncu mam chwilkę to sie odmelduje, bo widzialam, ze Szajka pytalas o mnie ... Tak jak Lenova napisala moja Blanka jest dzieckiem dosc wymagajacym uwagi i chwile bez nie wykorzystuje na jakiekolwiek prace domowe, proby doprowadzenia sie do porzadku, pranie, obiad ... TZ pracuje wiec wszystko na mojej glowie ... w domu do tego 2 owczarki niemieckie, wiec mozecie sbie wyobrazic ile jest roboty ... ehh no ale nikt nie mowil, ze bedzie latwo Po krotce co u nas ... z wiesci wesolych, nie mamy juz zielonych kupek, odstawilam calkowicie nabial i nie wiem czy to zasluga tego, ale od 3 dni kupencje sa zolte, jest ich zdecydowanie mniej, wiec minelo rozwolnienie, nie sa pieniste ani sluzowate ... od tygodnia bierzemy BioGaje i Bobotic, wiec to tez moze byc zasluga tego .... Niestety nadal Blanka sie prezy przed kupa i pierdkiem .. nie wiem czy to sie kiedys skonczy ... strasznie mi jej szkoda bo sie bidula meczy ... najczesciej przy cycku, mam wtedy wrazenie ze wyrwie mi sutek, bo szarpie sie z nim w pyszczku ... Mam nadzioeje, ze to tez pojdzie ku lepszemu ![]() Bylismy na USG bioderek, ale dosc wczesnie, bo mloda miala 27 dni, wiec jeszcze nie miesiac ... pan powiedzial ze biderka sa jeszcze nie wyksztalcone, ale jest jakies skrzywienie ... nie kazal jednak pieluchowac, ale pokazal cwiczenia, ktore mnie przerazaja, bo trzeba je robic troche na sile .. taka jakby zabke i dociskac ... mam tez nosic do odbijania ustawiajac nogi w zabke i klasc na brzuszku tez dajac nozki w zabke ... nie musze dodawac, ze blance nie bardzo sie to podoba i po zlosci nozki prostuje i walczy z matka ... 4 kwietnia idziemy na sprawdzenie ... Dzis bylam u pediatry, bo mloda troche czesciej kicha niz zwykle i chcialam pokazac tego pyszczka w pryszczkach do tego myslalam, ze ma plesniawki Blanka jest dzieckiem, ktore by wisialo na cycku 24 h na dobe ... smoczka nie lubi i mimo 5 roznych nie chce ... no chyba ze od babci, jak ona to robi to ja nie wiem ![]() ![]() ... nie uspokaja sie inaczej niz przy cycku ostatnio .. nie pomaga noszenie, spiewanie, czytanie, tylko cyc i koniec tak tez usypia ... jednak po odstawieniu od niego i probie odlozenia do lozeczka budzi sie w 3 min i wszystko trzeba zaczynac od nowa ... takze wesolo nie jest ... w ciagu dnia jesczez uda mi sie ja z 2 x odlozyc ... ale w nocy spi z nami ... ale w sumie mi to pasuje, bo sobie karmie i kimam No i niestety na tym koniec mojego pisania, bo godzina ktora spala to juz niestety koniec dnia dziecka i zaraz do cyca znow sie dossa Dziewczyny mam 3/4 duzej puchy 800 gr HIPP BIO COMBIOTIC wazne jeszcze 2 tygodnie .,... Jak mialam kryzys z karmieniem to kupilam, mlekiem tym karmili u mnie w szpitalu .... Jesli ktoras chce to wysle, bo po co ma sie marnowac, moja jest na cycu juz tylko [/SIZE]... Mleko bylo dosc drogie wiec tymbardziej bym chciala, zeby ktos z niego skorzystal, niz mam wywalic ... a tak myslalam, zeby kupic mniejsza pojemnosc to chcialam, zeby bylo ekonomiczniej
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze, że zapytałam, bo mam dużą puszkę bebilonu 1 i jeszcze tylko tydzień ważna jest (liczę na oko, nie wiem kiedy otworzyłam dokładnie). I cholera pewnie wyrzucę. Odstąpiłabym komuś może? Chętne są? Tylko nie wiem czy to można odsypać do czegoś? Hmmm, szkoda by było wyrzucać.
|
|
|
|
#3215 |
|
Przyczajenie
|
A powiedz, ty sama śpisz bez ruchu całą noc? NIE, ale ja nie spędziłam ostatnich 9 miesięcy w brzuchu i nie byłam przyzwyczajona do skrępowania.To, że dziecko lubi ruszyć ręką, nogą śpiąc to jest NORMALNE. DZIECKO W WOOMBIE MA SWOBODĘ RUCHU. JEDYNE CO TO OGRANICZA WYBUDZALNOŚĆ ODRUCHEM MORO I WZDRYGNIĘCIAMI - CZY ZAPOZNAŁAŚ SIĘ W OGÓLE Z JAKIMKOLWIEK OPISEM???Nie oznacza zabawy,ale ludzie, nawet tacy malutcy, się ruszają
Zarówno moja starsza córa, jak i 6tygodniowa - i tak, nawet ta mała lubi sobie nogami poruszac, zwłaszcza gdy kupa idzie. I to się ma nijak do zabawy. MÓWIMY O DWÓCH RÓŻNYCH RZECZACH... NIE UŻYWAŁAŚ WOOMBIE, WIĘC NIE WIESZ JAKĄ SWOBODĘ MA W NIM DZICKO, NIE OGLĄDASZ DZICI 5 OSÓB JAK JA, KTÓRE JE UWIELBIAJĄ. 2 KAŻDE DZIECKO UŻYWA GO DO KIEDY POTZRZEBUJE. A JEŚLI POTZREBUJE OTULENIA TO NIE MOŻNA TEGO IGNOROWAĆ.BTW starsza miała śpiworek, lubiła go do 6mca, w 7mcu odrzuciła definitywnie bo wolała mieć swobodę ruchów. I NIKT NA SIŁE NIE WKŁADA DZIECKA DO WOOMBIE, CO WIĘCEJ NA PEWNO BY SIĘ NIE DAŁO.... Dzieci są różne, jedne lubią miec ciasno inne nie, proste. To co tak zachwalasz to nie cudowny lek na spanie. NIE PISZĘ, ŻE JEST CUDOWNYM LEKIEM NA SPANIE. PISZĘ, ŻE POMAGA DZIECIOM, KTÓRE MAJĄ Z TYM PROBLEM. JEST ROZWINIĘCIEM METODY KARPA I INNOWACYJNĄ, BEZPUECZNĄ METODĄ. NIE UŻYWAŁAŚ, NIE ZNASZ, NIE POWINNAŚ OCENIAĆ! |
|
|
|
#3216 |
|
Przyczajenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39380568]Znasz KAŻDE dziecko?
[/QUOTE] Dziecko w woombie ma swobodę ruchu. jedyne co to ogranicza wybudzalność odruchem moro i wzdrygnięciami - czy zapoznałaś się w ogóle z jakimkolwiek opisem??? Mówimy o dwóch różnych rzeczach... nie używałaś woombie, więc nie wiesz jaką swobodę ma w nim dzicko, nie oglądasz dzici 5 osób jak ja, które je uwielbiają. 2 każde dziecko używa go do kiedy potzrzebuje. A jeśli potzrebuje otulenia to nie można tego ignorować. I nikt na siłe nie wkłada dziecka do woombie, co więcej na pewno by się nie dało.... Nie piszę, że jest cudownym lekiem na spanie. piszę, że pomaga dzieciom, które mają z tym problem. Jest rozwinięciem metody karpa i innowacyjną, bezpueczną metodą. Nie używałaś, nie znasz, nie powinnaś oceniać! |
|
|
|
#3217 |
|
Przyczajenie
|
Dziecko w woombie ma swobodę ruchu. jedyne co to ogranicza wybudzalność odruchem moro i wzdrygnięciami - czy zapoznałaś się w ogóle z jakimkolwiek opisem???
Mówimy o dwóch różnych rzeczach... nie używałaś woombie, więc nie wiesz jaką swobodę ma w nim dzicko, nie oglądasz dzici 5 osób jak ja, które je uwielbiają. 2 każde dziecko używa go do kiedy potzrzebuje. A jeśli potzrebuje otulenia to nie można tego ignorować. I nikt na siłe nie wkłada dziecka do woombie, co więcej na pewno by się nie dało.... Nie piszę, że jest cudownym lekiem na spanie. piszę, że pomaga dzieciom, które mają z tym problem. Jest rozwinięciem metody karpa i innowacyjną, bezpueczną metodą. Nie używałaś, nie znasz, nie powinnaś oceniać! |
|
|
|
#3218 |
|
Przyczajenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39380568]Znasz KAŻDE dziecko?
I gdzie ja o zabawie pisałam ![]() A powiedz, ty sama śpisz bez ruchu całą noc? bo mam wrażenie, że nie? To, że dziecko lubi ruszyć ręką, nogą śpiąc to jest NORMALNE. Nie oznacza zabawy,ale ludzie, nawet tacy malutcy, się ruszają Zarówno moja starsza córa, jak i 6tygodniowa - i tak, nawet ta mała lubi sobie nogami poruszac, zwłaszcza gdy kupa idzie. I to się ma nijak do zabawy. BTW starsza miała śpiworek, lubiła go do 6mca, w 7mcu odrzuciła definitywnie bo wolała mieć swobodę ruchów. Dzieci są różne, jedne lubią miec ciasno inne nie, proste. To co tak zachwalasz to nie cudowny lek na spanie. O rany, kolejny duuuży Wojtuś, powodzenia Dziecko w woombie ma swobodę ruchu. jedyne co to ogranicza wybudzalność odruchem moro i wzdrygnięciami - czy zapoznałaś się w ogóle z jakimkolwiek opisem??? Mówimy o dwóch różnych rzeczach... nie używałaś woombie, więc nie wiesz jaką swobodę ma w nim dzicko, nie oglądasz dzici 5 osób jak ja, które je uwielbiają. 2 każde dziecko używa go do kiedy potzrzebuje. A jeśli potzrebuje otulenia to nie można tego ignorować. I nikt na siłe nie wkłada dziecka do woombie, co więcej na pewno by się nie dało.... Nie piszę, że jest cudownym lekiem na spanie. piszę, że pomaga dzieciom, które mają z tym problem. Jest rozwinięciem metody karpa i innowacyjną, bezpueczną metodą. Nie używałaś, nie znasz, nie powinnaś oceniać! |
|
|
|
#3219 |
|
Przyczajenie
|
Szajajaba
Dziecko w woombie ma swobodę ruchu. jedyne co to ogranicza wybudzalność odruchem moro i wzdrygnięciami - czy zapoznałaś się w ogóle z jakimkolwiek opisem??? Mówimy o dwóch różnych rzeczach... nie używałaś woombie, więc nie wiesz jaką swobodę ma w nim dzicko, nie oglądasz dzici 5 osób jak ja, które je uwielbiają. 2 każde dziecko używa go do kiedy potzrzebuje. A jeśli potzrebuje otulenia to nie można tego ignorować. I nikt na siłe nie wkłada dziecka do woombie, co więcej na pewno by się nie dało.... Nie piszę, że jest cudownym lekiem na spanie. piszę, że pomaga dzieciom, które mają z tym problem. Jest rozwinięciem metody karpa i innowacyjną, bezpueczną metodą. Nie używałaś, nie znasz, nie powinnaś oceniać! |
|
|
|
#3220 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
Cytat:
Mi tez strasznie zal,az lezka sie w oku kreci.
|
|
#3221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pieniążki za paczkę można by wysłać jakoś na konto
|
|
|
#3222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałaś, że wiecznie będziesz w ciąży ?:P[QUOTE=laurka23;39379733]Dasz radę. Nic się nie bój, to samo przychodzi. Cytat:
|
||
|
|
|
#3223 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też czasem łapię doła ale staram się o tym nie myśleć ![]() popieram pomysł drugiego numeru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pizza ![]() Cytat:
Co do posiewów to bardzo ważne jest dokładnie umycie, dezynfekcja (riwanol) i delikatne osuszenie (ręcznikiem papierowym, nie czymś wielokrotnego użytku) jak pewnie się domyślacie, jeszcze nie urodziłam ![]() nawet skurczy nie miałam wczoraj ![]() dziś moje pierwsze ktg, a jutro mój termin porodu
|
||||||||
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
I gdzie ja o zabawie pisałam ![]() A powiedz, ty sama śpisz bez ruchu całą noc? bo mam wrażenie, że nie? To, że dziecko lubi ruszyć ręką, nogą śpiąc to jest NORMALNE. Nie oznacza zabawy,ale ludzie, nawet tacy malutcy, się ruszają Zarówno moja starsza córa, jak i 6tygodniowa - i tak, nawet ta mała lubi sobie nogami poruszac, zwłaszcza gdy kupa idzie. I to się ma nijak do zabawy. BTW starsza miała śpiworek, lubiła go do 6mca, w 7mcu odrzuciła definitywnie bo wolała mieć swobodę ruchów. Dzieci są różne, jedne lubią miec ciasno inne nie, proste. To co tak zachwalasz to nie cudowny lek na spanie.[/QUOTE] Dokładnie. Mój dostaje szału czasem nawet w kombinezonie, a w nim może ruszać rękami i nogami Owinięty kocem szarpie się jak dziki. Już widzę co by w tej mumii wyczyniał. Chyba po mnie to ma, bo ja szału dostaję w takich sytuacjach ![]() Cytat:
Ciekawe czy dziś leżaczek dziś dojdzie, wczoraj podobno wysłany. Młody ostatnie dni cyrkuje przy cycu. Nie wiem o co mu chodzi, ale karmienie to katusze. Co ja dziś w nocy zrobiłam Byłam tak wykończona, że prawie przez sen młodego dziś obsługiwałam, no i rano o 5 wreszcie narobił dzikiego rabanu, nie chciał jeść. Obudziłam się na dobre i sobie uświadomiłam że go ani raz nie przebrałam Nie powiem ile ważyła pieluszka. No ale odespałam ostatnie dwie noce ![]() Dziś na obiad robię kluski śląskie i na szpinak mam straszną ochotę. Wczoraj jadłam żurek, młody dobrze moje kulinarne ekscesy znosi nawet. Kilka dni jadłam serek na kanapki czosnkowy, dziś chyba odważę się dać ząbek do szpinaku. |
|
|
|
|
#3225 |
|
Rozeznanie
|
hej, co zaczynam pisać to młody domaga sie uwagi. nawet teraz spi mi na kolanach i wielka kupa idzie - przed chwilą zmienialam pieluche. wybaczcie, że nie cytuję ale z tel pisze. trzymam kciuki za nierozpakowane.
co do spiworka zastanawiam się bo młody w kocyku płynie, a w tym mogłabym go karmić, bo muszę mu lapki krępować czasami polozna kazała. odpycha sie i mi cycke rwie. dziewczyny od poniedziałku zaczynam rehabilitacje maluszka i jestem przerażona , 2 razy w tygodniu. będę płakać razem z nim chyba przy ćwiczeniach.
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh nie wiem czy zdołam Was nadrobić...
Niby jest czas w dzień ale wiecie jak to jest... Każda minuta cenna ![]() Trochę nie rozumiem... Moja mała przez 3 dni ulewała i to ostro a teraz w ogóle ![]() A dni mijają tak: dzień z kłótnią z teściową, dzień bez Zwykle się sprzeczamy jak mała dokazuje, bo teściowa nie rozumie, że jak mała płacze codziennie o 00.00 to nie jest głodna ani nic tylko to jest czas kiedy nie chce spać.... A ta z butlami przychodzi zarazNawijko O jak ja Cię dobrze rozumiem, też mam takie ciśnienie na niedokarmianie MM. Tak jak Ty w mojej głowie się to jawi jako zło Ifwka Gratulacje!!!! Długo przeczekałaś w domu Ładnie![]() Debrah Ale oczyska ma Malutka Szaja Twoja Dorka z moją Julianką mają podobną urodę, takie czarnulki Będą kusić dziewczyny![]() To co? Została szósteczka? Powodzenia dziewczyny i dużo siły życzę!! Powiem Wam, że te najtańsze staniki do karmienia z allegro super są. Naprawdę się nie spodziewałam za tą cenę. Dobrze trzymają piersi a w ogóle ich nie czuć. Karmienie dobija moje plecy Już nie wiem jak z tymi poduchami działać, żeby było dobrze Chyba muszę fasolkę kupić...
|
|
|
|
#3227 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39370110]Neti dalrj w szpitalu bo Antoś ma bakterie w moczu, pomoc laktacyjna żadna ;/ ma bedna doła. [/QUOTE] biedulka, cmokam ślicznosci! Cytat:
![]() w ogole cudne te nasze wątkowe bobasy ![]() Wazył 5,200 na szczepieniu 3 dni temu, miał prawie 7 tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
ja delikatnie otulam kocykiem z mikrofibry jak w nocy nie moze zasnąc, momentalnie pomaga, Bartus sie wycisza, nie macha łapkami, usypia w sekundzie |
||||
|
|
|
#3228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
Tż do pracy wyszedł,jem śniadanko właśnie ,a Daria sobie smacznie śpi (musi odespać bo do 1 w nocy nie spała ) DZIĘKUJĘ ![]() Cytat:
zacisnięte !!Cytat:
Ja zalewam wrzątkiem po każdym użyciu a gotuję raz,czasem dwa razy w tygodniu ( oprócz butelek też smoczki,laktator) Cytat:
Tyle czasu dłużej z maleństwem byśmy mogły być
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-02-22 o 09:37 |
|||
|
|
|
#3229 |
|
Konto usunięte
|
A ja chyba takie cuś upiekę dzisiaj:
http://mamanadieciebezmlecznej.blogs...iekarniku.html |
|
|
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
Nawijka co do karmienia i walki o laktacje mogę dodać tyle, że jak masz zaparcie to powalcz. mi pomogł z posob z przystawianiem maluszka na 10 min na zmianę do kazdej piersi, dzięki temu się wybudzal i jadł dalej.
niestety moje sutki znowu są w opłakanym stanie po tym kilku dniowym maratonie jaki ostatnio zgotowal, ale już wiem, że to był skok rozwojowy w sumie w środę Kuba skończył 5 tydzień.
|
#3231 |
|
Rozeznanie
|
IDE przrwijac i zjem śniadanie! moze sie uda
|
#3232 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to trzymam kciuki i jutro ma sie na czerwono zaswiecic ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3234 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy kolejnego dzieciaczka - Lubcia: "Wojtuś już jest na świecie od 6 rano. Waży 4440 i ma 58cm. Pozdrawiamy!"
Ps. Rzucił mi się w oczy kolejny "za☠☠☠isty" tytuł wątku ciążowego - chodzi mi o ten z taczkami. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-22 o 09:53 |
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39385937]A ja chyba takie cuś upiekę dzisiaj:
http://mamanadieciebezmlecznej.blogs...iekarniku.html[/QUOTE] ooo może być dobre ![]() ja dziś gotuję kurczaka z cukinią i pomidorami z puszki, ciekawe, czy takie coś można jeść po porodzie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#3237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Wojtuś ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
|
|
#3238 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też cała zapuchłam to znaczy nogi i dłonie, oczywiście naczytałam się w necie że to mogą być objawy geztozy. Zazdroszczę tego ktg ja już po terminie i nie miałam jeszcze. Cytat:
GRATULACJE Ale miałam straszną noc prawie nie spałam, chciało mi się a w dodatku strasznie głowa mnie bolała i ciągle boli ![]() Czy ktoś wie co u monamur bo ostatnio wcale się nie odzywa a też już po terminie.
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-02-22 o 10:15 |
||
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też muszę kupić biustonosz, dzięki za link. |
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem Ci, że z tym ktg to dziwna sprawa, właściwie chyba nie ma jednoznacznych wytycznych. Mój lekarz we wtorek powiedział mi, że już blisko mój termin i wartałoby iść na ktg. A znajome mówiły, że już od 37 albo 38 tc chodziły, inne, że dopiero po terminie poszły. Także trochę to dziwne. A Twój lekarz nic Ci o ktg nie wspominał? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

... 
... 4 kwietnia idziemy na sprawdzenie ... 
tak tez usypia ... jednak po odstawieniu od niego i probie odlozenia do lozeczka budzi sie w 3 min i wszystko trzeba zaczynac od nowa ... takze wesolo nie jest ... w ciagu dnia jesczez uda mi sie ja z 2 x odlozyc ... ale w nocy spi z nami ... ale w sumie mi to pasuje, bo sobie karmie i kimam

Nie wiem czy dam sobie radę z taką Kruszynką. Czytam tu o Waszych problemach z karmieniem, brzuszkiem, zdrowiem Dzieci. Czy ja będę potrafiła się zająć Nią jak należy? Czy nie zrobię Jej krzywdy...? Tak bardzo się boję... ;(
6 5 4 3 2 1

Ładnie
a w dodatku strasznie głowa mnie bolała i ciągle boli