MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 09:00   #4321
bzinka
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
dziękuję
no właśnie mąż mi pokazywał reklamę nikona wczoraj hehe jakby coś sugerował
na razie w planach kupno nowego laptopa, ale może w czerwcu kupimy aparat
mam tego mojego sony już 4 lata i zrobił multum klatek, chętnie bym wymieniła na lepszy model sony, bo lubię się z tym aparatem, a każdy mi mówi bym kupiła Nikona

dziękuję

dziękuję

na śpiocha, bo przyszłam to spała, a potem zaczęła kwilić to ją rozebrałyśmy i zaraz znowu zasnęła dopiero po 15 min spania na brzuszku obudziła się, bo stwierdziła że coś jest nie tak hihi
Śliczne to zdjęcie
Mam nadzieję na takie same mojej malutkiej, super pamiątka.
Nikona jak najbardziej polecam, my mamy już chyba 3 czy 4 model, tym razem pełnoklatkowy w końcu, D600 (bo wg TŻ przecież musieliśmy kupić,żeby fotografować brzuszek a potem dzidzię, bez aparatu dobrego wg niego to wogóle ciąża jest bez sensu hihi )

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:00   #4322
mariolci
Rozeznanie

Ptaszysko strasznie mocno trzymam kciukasy za Was, wszystko musi być dobrze, a pocieszająca jest myśl ze podobną sytuacje znam, gdzie znajoma miała rodzic teraz w lutym a urodziła w grudniu przez cesarke bo własnie miała wysokie cisnienie, białkow moczu, puchniecie, i po ok 3 tygodniach mała już była w domu

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:03   #4323
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
za tygodnie
to ja z tych co sie nie znają wezme od ciebie tewlefon i będę ze sklepu dzwonic
Ja też składników nie znam wszystkich, dlatego na zakupy kosmetyczne chodzę z listą wybranych z domu i nic z poza niej nie kupuję / no chyba że np widzę, że na 100 % znam wszystkie składniki/. Dużo zaoszczędzonej kasy Nawet wczoraj robiłam dla młodego kosmetyczne zakupy i nic z poza listy nie weszło... nie mam tylko lanoliny bo szukam flos leku i kremu do pupy na odparzenia.. bo u mnie ani tegeo hippa ani tego bd nie było..

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

no fakt ja już byłam 'głupią babą'
Oj tam, to nie miało być osobiste, ale też dla Ciebie

Swoją drogą ja też zaczynałam od wkręcania się w żywność, dopiero potem kosmetyki

Cytat:
dziękuję
no właśnie mąż mi pokazywał reklamę nikona wczoraj hehe jakby coś sugerował
na razie w planach kupno nowego laptopa, ale może w czerwcu kupimy aparat
mam tego mojego sony już 4 lata i zrobił multum klatek, chętnie bym wymieniła na lepszy model sony, bo lubię się z tym aparatem, a każdy mi mówi bym kupiła Nikona
Wd mnie body to body i tak kluczowe jest mieć fajne obiektywy !
Stary 2013-02-22, 09:03   #4324
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wy nie sicie w takich barbarzyńskich godzinach?! Mnie pbudzili robotnicy, 3majcie kciuki, zeby piec sprawnie założyli i nas za bardzo nie spłukali, bo na paliwo nie bedzie na dojazd na porodówkę....;p

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Też Ci się nie ma kto śnic he he
A co do pampersów to te Babydream z rabatem wychodzą po 30gr
akurat padło na niego, pewnie przez to, że przed snem męczyłam się z aplikacją globulki na grzybka i przypomniały mi się jego słowa jak na wizycie się poskarżyłam, ze coś ciężko mi to idzie i się boję na siłę pchać żeby nic nie uszkodzić. jego rada: niech pani mąż pomoże

Cytat:
no i jeszcze ze śmiesznych anegdotek wam coś napisze
Mój tż jest fanem robienia nalewek i co jakiś czas filtruje kolejne, przelew a Jula uwielbia się przyglądać. Wczoraj przyjechała do mnie siostra z synkiem Janek ma 2 lata 3 miesiące Julka moja 3 lata 9 miesiecy. Tż wziął się za przelewanie kolejnej nalewki na którą przyszedł czas a Julka mówi do Jasia
- "Janek chodź, będziemy robić alkohol"
a potem pójdzie do przedszkola i się pochwali co robiła

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Już myślałam, że jakiś świński sen :P
oj nie, nie z nim za dużo widział, za dużo o mnie wie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mi jakoś ciut inaczej wyszło, ale bardzo mnie zdziwiło, że dady takie drogie są. chociaż 2 wychodziły już po chyba 34(?) gr za sztukę.
źle policzyłam, coś mi się pokręciło i policzyłam dady 13,99 za 28 szt. ale podobno to tylko przy 1 pampersy taniej wychodzą, potem już dada

Cytat:
Fotka ))
śliczna fotka
Stary 2013-02-22, 09:07   #4325
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

wiesz ja raczej mam na mysli skalę porównawczą... kwestia ceny, popularności, dostępności, reklamy odgrywa ogromną rolę.
a pielęgnacja - hm ja nie zwracam uwagi na składy... do swoich KWC doszłam metodą prób i blędów, choć też jestem - wciąż - bardzo podatna na reklamę, opinię koleżanki ... i niestety czasem daję szansę drugi raz mysląc że może coś sie zmieniło
No co do skali itp to akurat fakt, że sporo recenzji tam mają po prostu szeroko dostępne, tanie kosmetyki i czasem coś bardziej droższego/ mniej dostępnego nie ma żadnej..tak czy owak, metoda prób i błędów i nie ma rady
Stary 2013-02-22, 09:12   #4326
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
szukam flos leku i kremu do pupy na odparzenia..
Flos leku mają ładny asortyment w SuperPharm w GKaz... Jutro się wybieram na kawkę urodzinową na miacho do koleżanki to akurat zaliczę zakupy

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:15   #4327
czarny flamaster
Zadomowienie

Dziewczyny, będziecie brać aparat na porodówkę? Wiem, że głupie pytanie, ale sama pytałam położną czy można, bo nie ukrywam, że zauroczyła mnie galeria zdjęć z chwili porodu, którą kiedyś wrzuciła Strippi. Położna powiedziała, że jak najbardziej możemy zabrać aparat. Nie pozwalają robić zdjęć w czasie parcia i samego krocza, bo przecież poród jest ważniejszy od zdjęcia, ale gdy maluszek ląduje na brzuchu, to można strzelać fotki. No i później w czasie 2godzinnej leżanki z maluchem w osobnej sali
Sama opowiadała nam jak zrobiły śliczne zdjęcie noworodka, ahhh....Mielibyśmy piękną pamiątkę z pierwszych chwil razem. Tylko żeby pamiętać by baterie naładować, hehe.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 09:20   #4328
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
hihi może to podświadome unikanie zbliżającej się godziny 0 - jakiś psychoanalityk musiałby się wypowiedzieć... dzięki dziewczyny za czujność rewolucyjną )
bo my nie pozwolimy Ci się cofać.. oj nie nie..
jak wszystkie do przodu to wszystkie.. hihi

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:21   #4329
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Flos leku mają ładny asortyment w SuperPharm w GKaz... Jutro się wybieram na kawkę urodzinową na miacho do koleżanki to akurat zaliczę zakupy
O dzięki, to w przyszłym tygodniu tam kuknę
Stary 2013-02-22, 09:31   #4330
maria28
Kniaginia

Strippi, śliczne zdjęcie. Pomyśl nad tym, co podpowiadają Ci dziewczyny.

A tak apropos. Strippi, bzinka i kto się jeszcze zna - jaki aparat polecacie (nie lustrzankę), żeby robił dobre jakościowo zdjęcia, miał różne wejścia na karty itp. i jeszcze w dobrej jakości filmy kręcił? I nie kosztował kilku tysięcy?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:32   #4331
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Aa, Strippi, foto piękne, dawaj jeszcze
zaraz dodam jeszcze coś, znaczy nie tak zaraz, bo z tym kompem to idzie oszaleć

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Śliczne to zdjęcie
Mam nadzieję na takie same mojej malutkiej, super pamiątka.
Nikona jak najbardziej polecam, my mamy już chyba 3 czy 4 model, tym razem pełnoklatkowy w końcu, D600 (bo wg TŻ przecież musieliśmy kupić,żeby fotografować brzuszek a potem dzidzię, bez aparatu dobrego wg niego to wogóle ciąża jest bez sensu hihi )
hihi to mamy podejście takie same z Twoim mężem ale ja kocham robić zdjęcia i mogłabym codziennie
co do Nikona, to mi się podoba, ale do sonego mam już 3 dobre obiektywy, więc mogłabym poprostu body wymienić na lepsze

Cytat:

Wd mnie body to body i tak kluczowe jest mieć fajne obiektywy !
no właśnie mam 3 obiektywy
jedne 50mm 1,7 f
drugi sigma 70-200 f 2,8
i trzeci sigma 25-80 f 2,8-4

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

śliczna fotka
dziękuję

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziewczyny, będziecie brać aparat na porodówkę? Wiem, że głupie pytanie, ale sama pytałam położną czy można, bo nie ukrywam, że zauroczyła mnie galeria zdjęć z chwili porodu, którą kiedyś wrzuciła Strippi. Położna powiedziała, że jak najbardziej możemy zabrać aparat. Nie pozwalają robić zdjęć w czasie parcia i samego krocza, bo przecież poród jest ważniejszy od zdjęcia, ale gdy maluszek ląduje na brzuchu, to można strzelać fotki. No i później w czasie 2godzinnej leżanki z maluchem w osobnej sali
Sama opowiadała nam jak zrobiły śliczne zdjęcie noworodka, ahhh....Mielibyśmy piękną pamiątkę z pierwszych chwil razem. Tylko żeby pamiętać by baterie naładować, hehe.
wezmę choć męża nie będzie to poproszę lekarza by mi zrobił

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 09:34   #4332
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
:
a potem pójdzie do przedszkola i się pochwali co robiła
:

oj miałam coś o tych kremach jeszcze ale mi cytat urwało i nie wiem co
a ja z tej ziajki do pupy popatrzyłam na substancje aktywne i tu nie ma parafiny to zadowolona a dopiero gdzie indziej mniejszym drukiem pisze składniki i tu już ona jest no nic teraz będę bardziej już zwracać uwagę
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:34   #4333
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
a szpital normalnie Hilton z rzeczy które wymieniłaś u mnie tylko 24 rooming-in jest no i podobno fotel do rodzenia w miarę wypasiony, ale raczej z tego star-treka z lat 60tych

a ja wczoraj byłam na wymazie na paciora i zobaczyłam fotel na którym mam siąść do pobrania to myślałam że zemdleje, jak nic starszy ode mnie to nawet star-trek nie był :/
laski z Krakowa; robiłyście to badanie już?to było na Batorego

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
hehehe...
wstawiam foto fotela do rodzenia, wiem ze to troche obrzydliwe, ale jakos nie moglam sie oprzec
przynajmniej grawitacja pomagała urodzić

Cytat:
Też się dziwię że się nie chce poszukać 5 minut, mało tego ludzie są wręcz nieprzemakalni - wiedza leży i można z niej skorzystać a jednak - wpływ reklamy i wybieranie koncernów ( nivea i inne bambino) i nieśmiertelny argument bo mojej Mamie/ koleżance/ kuzynce służył... pomimo że w składzie nie ma nic co może służyć - dobija mnie ! No to już zapuściłam bulwersa z rana mogę pić kawusie

A słoń inwalida bardzo ładne określenie Ja też czuję, że spadek kondycji następuje w tempie galopującym pomimo, że nie ustaje w spacerkach, nawet chłop zauważył że jest ciężej.. mało tego mam wrażenia że mam duże dobowe zatrzymania wody..w dzień mi się chce pić totalnie i nieraz wieczorem ważę 3-4 kg więcej niż rano..nie wiedziałam, że różnice mogą być aż takie.. a w sumie nie mam opuchniętych nóg ani nic..

hihi może to podświadome unikanie zbliżającej się godziny 0 - jakiś psychoanalityk musiałby się wypowiedzieć... dzięki dziewczyny za czujność rewolucyjną )
słoń inwalida to również ja, wczoraj jak się położyłam na podłodze to myślałam ze nie wstanę, bo nie mogłam nogi przerzucić bo mnie krocze bolało a na brzuchu się położyć to tez nie bardzo

3-4kg?

a co do składów kosmetyków, dziwisz się że ludzie nie czytają składów?
przepraszam ale niektórzy ludzie są po prostu na to za tępi, pracowałam trochę z prostymi ludźmi, zlecałam im pracę; na początku nie wiedziałam czy oni naprawdę nie rozumieją co ja do nich mówię czy sobie ze mnie jaja robią, niestety to pierwsze
jest też grupa leniwych, i grupa jak ja to nazywam głupich życiowo- inteligentnych ludzi radzących sobie np w pracy rewelacyjnie a nie potrafiących ugotować dziecku zupy
z drugiej strony świetnym przykładem jestem ja, z bardzo słabymi paznokciami, dopiero jedna- jedyna odżywka mi pomoga zawiera formaldehyd, stosuje bo tylko dzieki niej mogę zapuścić jakiekolwiek paznokcie, bez niej to mi pękają nawet po bokach tam gdzie jeszcze mięsko jest pod pazurem. w ciązy jej nie używam i cóz z tego jak kosmetyki na rozstępy zawierają tyle innych świństw

Cytat:
dobrze wiedzieć, bo chciałam parę rzeczy spróbować a ciężko dostać
Stary 2013-02-22, 09:34   #4334
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
My sie witamy w rozpoczetym 39 tygodniu .....
czas pomyśleć o torbie ,zakupach i praniu .... w przyszłym tygod.się za to biorę .

idę nadrobić .....
Stary 2013-02-22, 09:36   #4335
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
No i w koncu wczoraj wybralismy sie na zwiedzanie porodowki - bylo chyba ze 100 osob zwiedzajacych, az takich tlumow to sie nie spodziewalam

W kazdym razie jestem bardzo zadowolona, oddzial super - 5 pojedynczych pokojow do rodzenia, z przyciemnianym swiatlem (pokoj przypomina bardziej pokoj domowy, niz szpitalny ), lazienka, swietnym wyposazeniem, łóżko do rodzenia rodem ze star-treka dostepna pilka, sznur zawieszony na suficie, mozliwosc rodzenia w innej pozycji, jeden pokoj ze specjalna wanna do rodzenia, ZZO na zyczenie, opieka wydaje sie tez byc bardzo dobra..
Maz moze byc ze mna caly czas, na zyczenie rowniez przy CC, pokoje po porodzie dwuosobowe z lazienka, mozliwosc 24-rooming-in (dziecko jest z nami caly czas w pokoju)... no full wypas, jak to mowia, 3 dni w hotelu 5-gwiazdkowym

No tak, teraz tylko urodzic (najlepiej jak ten nestellowy yeti )
No faktycznie, w DE akurat wyposazenie szpitalne jest na wysokim poziomie. Jeszcze na studiach zdazylo mi sie lezec ponad tydzien, niby fajnie, telewizorek przy lozku taki maly montowany na ramie lozka ze sluchawkami, pelne sterowanie, ale niestety 3 babcie ze mna na sali lezaly :/ I ciagle marudzily, ciagle uzywaly przycisku alarmowego, np po to, zeby pielegniarki o cos zapytac, albo, zeby poprawily poduszke itd... mimo, ze takie nieruchome to one nie byly W PL to juz by dawno pielegniarki szalu dostaly Jeju i jedna ciagle gadala jakie to ma piekne wspomnienia z Polski - zeby nie bylo - z czasow jej mlodosci -czytaj wojny no wqrw mnie strasznie ... aaa takie wspomnienia mnie naszly... U nas pokoje jednoosobowe z lazienka, z pilka itd podobno fajnie zrobione, tylko po porodzie juz mozna trafic w 2 miejsca (oddzialy) Jedno fajne podobno, drugie duzo gorzej, mam nadzieje, ze z malym trafimy w to lepsze hihi
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:41   #4336
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
hihi to mamy podejście takie same z Twoim mężem ale ja kocham robić zdjęcia i mogłabym codziennie
co do Nikona, to mi się podoba, ale do sonego mam już 3 dobre obiektywy, więc mogłabym poprostu body wymienić na lepsze

no właśnie mam 3 obiektywy
jedne 50mm 1,7 f
drugi sigma 70-200 f 2,8
i trzeci sigma 25-80 f 2,8-4
Do Nikona jest super obiektyw 50mm ze światłem 1,4! Mój ulubiony to 35mm ze światłem 1,8. mamy tez sigmę 70-200mm f2.8 ale on jest wielki i mało praktyczny w pomieszczeniach. Stałki są fajne i robią piękne zdjęcia ale przydaje się też dobry zoom.
Jak masz obiektywy to może zmień samo body jednak, bo to duzy wydatek wymieniać wszystko.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:44   #4337
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
A to, że u nas w okolicy nie ma innej porodówki i niekiedy w nagłych przypadkach niektórzy muszą zrobić 100km do innego szpitala to się nie liczy.

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
laski z Krakowa; robiłyście to badanie już?to było na Batorego
byłam na Kremerowskiej 11 i tam high life. pełen wypas i profeska.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:45   #4338
Villga
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam jeszcze pytanie o kosmetyki Ziajki Obserwuje cię nasz znawco składowy masz o nich opinie? bo u nas jest sklep Ziaji i wczoraj kupiłam sobie ten krem na brodawki i na odparzenia i widziałam ze są i płyny do kąpania dla maluszków i mleczka do smarowania i zastanawiam się jakie one są. Może któraś coś wie o tych kosmetykach
Cytat:
Polecam Ci analizy składów ze strony, którą wrzucała OC.
Ziajka wcale tak rewelacyjnie nie wypada.
http://podwojona-sroka.blogspot.com/...-kremy_15.html

http://podwojona-sroka.blogspot.com/...ce-kapiel.html
Malpka: ja też przeglądałam te strony, które podała monicca i nie kupiłabym Ziajki... Zdecydowałam się na rossmanowska niebieską serię babydream.

Cytat:
No i w koncu wczoraj wybralismy sie na zwiedzanie porodowki - bylo chyba ze 100 osob zwiedzajacych, az takich tlumow to sie nie spodziewalam

W kazdym razie jestem bardzo zadowolona, oddzial super - 5 pojedynczych pokojow do rodzenia, z przyciemnianym swiatlem (pokoj przypomina bardziej pokoj domowy, niz szpitalny ), lazienka, swietnym wyposazeniem, łóżko do rodzenia rodem ze star-treka dostepna pilka, sznur zawieszony na suficie, mozliwosc rodzenia w innej pozycji, jeden pokoj ze specjalna wanna do rodzenia, ZZO na zyczenie, opieka wydaje sie tez byc bardzo dobra..
Maz moze byc ze mna caly czas, na zyczenie rowniez przy CC, pokoje po porodzie dwuosobowe z lazienka, mozliwosc 24-rooming-in (dziecko jest z nami caly czas w pokoju)... no full wypas, jak to mowia, 3 dni w hotelu 5-gwiazdkowym

Naprawdę jak w hotelu

Cytat:

no i jeszcze ze śmiesznych anegdotek wam coś napisze
Mój tż jest fanem robienia nalewek i co jakiś czas filtruje kolejne, przelew a Jula uwielbia się przyglądać. Wczoraj przyjechała do mnie siostra z synkiem Janek ma 2 lata 3 miesiące Julka moja 3 lata 9 miesiecy. Tż wziął się za przelewanie kolejnej nalewki na którą przyszedł czas a Julka mówi do Jasia
- "Janek chodź, będziemy robić alkohol"
Padłam

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ja bede rodzic na Rycerskiej, znajoma która jest w ciaży bedzie rodzic na sozpena, ale ma tam swojego gin prowadzącego i zna tam troche lekarzy że tak powiem "blizej" , inna znajoma która miała tam cesarke w grudniu dostała krwotoku po cesarce i musieli ją jeszcze raz czyscic, ale niewiadomo czy to lekarze niedbale zrobili cesare czy po prostu takie komplikacje wyszły, ogólnie to słyszałam o szopena raczej dobre opinie
Tą Rycerską też chwalą. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, niezależnie od szpitala...

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Wiecie co, na szkole rodzenia położna pokazywała nam pierwszą kąpiel niemowlaczka. Mama urodziła synka o 15.30 i pozwoliła, żeby o 18.30 położna go przy nas wykąpała. Coś pięknego, taki cudny był, maleńki, zakochałam się od pierwszego wejrzenia
Ja też uwielbiam patrzeć na takie maleństwa ale jak pomyślę, że sama miałabym się nim zająć to mnie blady strach ogarnia ...

Cytat:
strippi piękne zdjęcie, mówię CI kupuj aparat i rób sesję dzieciakom, przez fora znajdziesz klientów a to wymarzona praca dla Ciebie !
Zgadzam się całkowicie!

Zabieram się za prasowanie. Już końcówka
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:45   #4339
Mi6ka
Rozeznanie

Aha no i czywiscie gratuluje wszystkim tygodni Choc porazajace sa te 39 i 40

My bylismy wczoraj na wizycie Nasz klocuszek wazy 2450g I znowu nei mam zdjecia buzki, bo tym razem wod plodowych naokolo glowki bylo sporo ale sobie twarz raczkami zaslonil Na razie wszystko twarde, zamkniete i dlugie (w sensie w normie ). Wiec mocno zaciskamy nozki i probujemy dociagnac remonty i wyprawke do konca Hehe wczoraj powiedzialam lekarzowi, ze do konca marca musimy dociagnac, bo fruzjara mam umowionego na srode przed swietami
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:47   #4340
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
O dzięki, to w przyszłym tygodniu tam kuknę
tylko oczywiście nie są na widocznym miejscu mają osobną półkę (z Tołpą itp)blisko wejścia do części aptecznej

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
A tak apropos. Strippi, bzinka i kto się jeszcze zna - jaki aparat polecacie (nie lustrzankę), żeby robił dobre jakościowo zdjęcia, miał różne wejścia na karty itp. i jeszcze w dobrej jakości filmy kręcił? I nie kosztował kilku tysięcy?
ja się znam średnio ale polecam nikon coolpix s9100. Mam taki kompakt i jestem bardzo zadowolona (super trzyma bateria), a filmy kręci Full HD

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czas pomyśleć o torbie ,zakupach i praniu

a tam będziesz myśleć... jeszcze tyyyyyle czasu!!!

Terry Pratchett
Stary 2013-02-22, 09:53   #4341
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
cześć ,
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:53   #4342
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Strippi, śliczne zdjęcie. Pomyśl nad tym, co podpowiadają Ci dziewczyny.

dzięki

co do aparatów to ostatnio jestem zacofana pod tym względem dawno nie oglądałam
a czemu nie chcesz lustrzanki? fajną można nabyć już za ok 1,800zł
Stary 2013-02-22, 09:54   #4343
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Oj tam, to nie miało być osobiste, ale też dla Ciebie
wybaczam

Cytat:
cześć ,
czas pomyśleć o torbie ,zakupach i praniu .... w przyszłym tygod.się za to biorę .

idę nadrobić .....

full czasu jeszcze masz
Stary 2013-02-22, 09:55   #4344
nestelle
Zakorzenienie

no to nadrabiam ......

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
.
Nestelle nie chcę Cię straszyć ale te dziewczyny w ogóle z Poznania które mają teraz rodzić to uważajcie strasznie na porodówce na Polnej.
Ja wiem że sezon grypowy się kończy i oby już było po ale uważajcie z kim leżycie na sali jak coś podejrzanego to mówcie od razu.
Wczoraj byłam u fryzjerki i co się dowiedziałam to mi się włos na głowie zjeżył mam nadzieję że ogólnie wszystko dobrze się skończy.
..no już mnie nastraszyłaś .........
ale nie mam wyjścia chyba - taki sezon ..... wiem tylko ,że na polnej nadal zakaz odwiedzin ....
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
My dziś po wizycie (miała byc jutro ale ginka zadzwoniła, że jutro z ktg będzie jakiś problem, więc pojechalismy dziś). Pod ktg przeleżalam 40 min... wszystko ok, żadnych skurczy Potem mnie wyjątkowo zbadał mąz ginki (też gin), bo jej jeszcze nie było... I wyszlo mu, że ucio waży 2350 Ale to było w drugim gabinecie, na innym sprzęcie... Potem przyjechała ginka i zbadała mnie na tym sprzęcie co zwykle, no i wyszła waga 2150 czyli tylko 70g przez 6 dni No ale nic na to nie mówiła - powiedziaął tylko że ten sprzęt racze zaniża wagę... No fajnie, ale tak czy inaczej nie zmienia to faktu, że mało przybrał... W poniedziałek znowu ktg no a normalna wizyta za tydzień w piątek
za wagę małego - choć myślę ,że bedzie dobrze !
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no i witam sie w 35 tygodniu

Cytat:
Witam się w skończonym 35

Cytat:
A ja witam się w 39 tygodniu, zaczynam 40
zostało równe 7 dni
jejku ...........
Cytat:

wypas !!!!! (tylko dziwnie brzmi ten sznur )
a yetiowego porodu wszystkim nam życzę !!!!!
[QUOTE=Malpka;39385213no i jeszcze ze śmiesznych anegdotek wam coś napisze
- "Janek chodź, będziemy robić alkohol" [/QUOTE]

Cytat:
Witam się w skończonym 34 tygodniu ! 35 czas zacząć! i odliczanie 5 ...
A co tam piszą na KWC to trochę olewam, większość ludzi po prostu nie zna się na niczym, w tym na kosmetykach, żrą glutaminian, używają kostek rosołowych i innych śmieci, więc dla mnie żaden wzór.
świeta racja
za tydz.

za ptaszysko i natalkę !
małpka - głosy poszły ....

a i z tego co czytałam większość sypia podobnie ..... ja dziesiaj do 3 rano spałam ..... , idzie zwariować.......
Stary 2013-02-22, 09:55   #4345
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Tą Rycerską też chwalą. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, niezależnie od szpitala...
o tak najwazniejsze zeby było wszystko dobrze, a to na jakich ludzo sie trafi w szpitalu to juz chyba jednak loteria niezalezna od danego szpitala

Małpka
głosy puszczone

A jak tak rozmawiacie o aparatach to moze polecicie jakis telefon /smartfon, coś co by dobrze robiło zdjęcia jak na warunki telefonu oczywiscie, bo my chyba zrezygnujemy z aparatu teraz a mąż ma umowe na tel kom nową podpisywac to chociaz by tym tel porobił jakies foty wmiare na porodowce, bo nasze stare graty toooo porażka

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-02-22 o 09:59
Stary 2013-02-22, 09:57   #4346
Sorceresss
Wtajemniczenie

OC, i widzę, że superpharm mają też -25% na kosmetyki Hippa, jakaś promocję na pieluchy... oj trzeba się przejść

Terry Pratchett
Stary 2013-02-22, 09:59   #4347
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

A gdzie fotki??
Zrzuciłam na kompa więc pokaże wam jakiego dziubka wczoraj robił mój synuś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg USG3D_0006.jpg (33,5 KB, 57 załadowań)
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 10:00   #4348
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
My bylismy wczoraj na wizycie Nasz klocuszek wazy 2450g I znowu nei mam zdjecia buzki, bo tym razem wod plodowych naokolo glowki bylo sporo ale sobie twarz raczkami zaslonil
my też polujemy na buzię... ale nie dość, że mało wód to jeszcze maluch się tuli do łożyska z przodu i dupa zbita! na pamiątkę mam piękne zdjęcia kręgosłupa!!!

Terry Pratchett
Stary 2013-02-22, 10:01   #4349
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Zrzuciłam na kompa więc pokaże wam jakiego dziubka wczoraj robił mój synuś
ojeju ale słodkosci achhhh zakochac sie idzie w tych maluszkach, mój miał czkawke na usg i tez dziuba robił hii

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
my też polujemy na buzię... ale nie dość, że mało wód to jeszcze maluch się tuli do łożyska z przodu i dupa zbita! na pamiątkę mam piękne zdjęcia kręgosłupa!!!

kręgosłup tez bedzie, a cooo !!!

Stary 2013-02-22, 10:02   #4350
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
cześć ,

idę nadrobić .....
za kolejny tydzień , no czas się brać i zamiast się brać za torbę to poszła nadrabiać wizaż

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Malpka: ja też przeglądałam te strony, które podała monicca i nie kupiłabym Ziajki... Zdecydowałam się na rossmanowska niebieską serię babydream.
)
no właśnie do kąpania kupiłam z babydream to chyba i jakieś mleczko jeszcze z tego też kupię w sumie Julka też używa BD

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
My bylismy wczoraj na wizycie Nasz klocuszek wazy 2450g I znowu nei mam zdjecia buzki, bo tym razem wod plodowych naokolo glowki bylo sporo ale sobie twarz raczkami zaslonil Na razie wszystko twarde, zamkniete i dlugie (w sensie w normie ). Wiec mocno zaciskamy nozki i probujemy dociagnac remonty i wyprawke do konca Hehe wczoraj powiedzialam lekarzowi, ze do konca marca musimy dociagnac, bo fruzjara mam umowionego na srode przed swietami
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości