|
|
#841 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
super, że wszystko ok![]() Cytat:
Cytat:
dla mężaCytat:
biedna Igusia...świetnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no brawo!
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzucę okiem na niekapek bo i tak muszę coś kupić
|
|
|
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrej nocy
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Jeszcze tylko napiszę, że chyba powinnam wziąć przykład z Mariana. Na kolację obrócił - 1 marchewkę, pół jabłka i pół pietruszki Wszystko starte na tarce o małych oczkach (przez te jego zęby). Chyba powinnam sobie też robić takie porcje przy okazji
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Wyszła nam druga jedynka. Czułam wieczorem na sutku. Lecę spać, bo zmęczona jestem po urodzinach, na których byliśmy |
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie wielokrotnie działała
My usypiamy Małą na zmianę - tyle, że u nas oznacza to odłożenie do łóżeczka i co najwyżej podanie smoczka po paru minutach. Choć miała takie dwie małe histerie, ale nie sprawdzałam, czy u małża się uspokoi, tylko od razu pomagałam. Kupka jest zwykle, jak przychodzę do niej zaraz po przebudzeniu, także nie ma opcji na załapanie się na nocnik Jakoś o tym nie myślę jeszcze.Współczuję Kochane Wam tych ciężkich dni i nocy I już myślę, że nas też to czeka - aż się boję![]() Prince, jak palec? Co Cię tak zdołowało? Mamcia, jest jakaś poprawa u Ciebie i Ami? |
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
i juz nie spi i placze
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Blue ja sie czuje lepiej tylko ten katar mnie meczy ale Amelka.. ehh naprawde jest chora. katar kaszel goraczka czerwone szkliste oczka zasmarkany nosek wyglada tak.. tak ze mi jej tak strasznie szkoda. |
|
|
|
#847 |
|
Raczkowanie
|
Bebe1987 o kurcze
a jak mała zniosła te kolczyki ja bym sie bała, chyba bardziej ze wzgldu na mnie:p ledwo znosze szczepienie:p GRATULUJE! super ja też bym chciała małą różnice wieku, ale nie stac nas, a po drugie, poród fajny, ale bałabym sie znowu, zawsze miałam uraz do ingerowania w tamte miejsca nie nawidze chodzic do ginekolog to dla mnie katorga:p a nie znasz jeszcze płci? Właśnie ja też preferuje lekkie ubieranie, moja Lena szybko sie poci, jak ubiore ją w body, bluzke, bluze, rajstopy, skarpety, spodnie lub legginsy, to jest taka gorąca, ale boje sie jeszcze lżej ubierac... jest gorąca ale odziedziczyła po mnie zimne dłonie i nogi, bo czesto ma Katja nie byłoby tak źle jakbym dała rade sie bawic miałam w planach tanczyc dużo i rodzic w warszawie:p a jeszcze wróciłam do domu i dopiero we wtorek nad ranem urodziłam ale pewnie dlatego że w środe miałam kłaśc sie do szpitala, a tego bałam sie najbardziej![]() Depison moja pod domu chyba kilka razy "chodziła" bez spodenek, zawsze ma rajstopy, spodenki, ostatnio czasami w skarpetkach ![]() A ja całą zime przechodziłam bez bluzy na bluzke kurtke narzucam i ide i mi gorąco a Lena miała kombinezon na sobie tylko kilka razy na początku, jak było no -10stopni, pod nim miała rajstopy i body z długim, to tak sie spociła że głowa mała, a kombinzeon ostatnio nosiła chyba na początku grudnia![]() KarolinaPW dziekuje przy najbliższej okazji spytam moją doktorke, ale co mam zrobic jak Lena na leżaczku sama sie podciąga do siadania.. na brzuszku lubi leżec, na pleckach przestaje, ona wygląda jakby chciała sie przekrecac, ale szybko sie poddaje, bo to trzeba sie wysilic, już prawie brzuszkiem dotyka podłogi i zaraz wraca na plecki... ale np. koleżanki syn próbuje raczkowac, a nie opanował siadania, nie umie sam, siedziec, nie wiem nawet czy dobrze siedzi z podparciem i na to chyba wpływu sie nie ma??![]() współczuje przejsc z synkiem, mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze i malutki raz dwa nadrobi wszystko ![]() Kasik gratuluje pracy ![]() Agunia to widze że co raz wiecej takich mam jeszcze jak moja siostra urodziła to na to co ja nakładam małej to dodałaby jeszcze kombinezon... dorosły by sie zagotował:pPrince_Polo no ładnie... to miałaś przejścia... Hanjah ale mi smaka na pierogi narobiłaś! ![]() Mandragorrka "jak Ty ją obezwładniasz?!" dobre ![]() ja też sie w ciąży czułam zgrabnie ale dopiero na filmie widac jaka byłam na prawde![]() Lece spac Dobrej nocki życze Wam żeby wszystkie maluszki przespały całą noc
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() malutkie biedactwo ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Karolka - myślę, że Lilka rozwija się dobrze.
Sama raz wzięłam środek homeopatyczny przeciw chorobie lokomocyjnej i mdliło mnie zanim ruszyliśmy. Mama po czymś na gardło straciła głos (tymczasowo oczywiście), a ja "tylko" prawie, bo szybciej to odstawiłam. Także homeopatii dziękujemy. Niecałą godzinę temu podałam malutkiej 0,25 ml Pedicetamolu. Jest tylko troszeczkę cieplejsza, ale żele na dziąsła słabo pomagały, a po tej minimalnej dawce zasnęła i co prawda dwa razy obudziła się z płaczem, ale na moment. Za to ja mam chyba powinnam wziąć znacznie większą dawkę czegoś lepszego, niż paracetamol. ![]() Cytat:
Cytat:
Z jakiej pozycji? Może zajrzę wcześniej, ale odezwę się po weekendzie. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-02-22 o 23:25 |
||
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry!
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Maciejka, też jesteś chora? ![]() Zakupy na MAM zrobione
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
hej jak tam?
u nas nocka w miare ale od rana rzyg! |
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Wzielam wczoraj goraca kapiel, najadlam sie cytryny, miodu i czosnku i poszlam spac o 21 z termoforem i powiem wam ze dzis czuje sie normalnie
Blue co kupilas? |
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Cala noc nie spalam tak mnie palec bolał
a teraz glowa
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
u nas nocka taka sobie, Lili spała do 7.40, ale od 5 się kręciła, musiałam jej średnio co pół godziny smoka podawać....no ale humor przynajmniej w porządku agunia my tak ciągle jej tych nóżek nie przytrzymujemy, tylko jak już bardzo chce się podnieść i jęczy ona bardzo, bardzo się podnosi, jęczy non stop aby siedzieć, wyciąga łapki, no i troszkę jej pomagamy-podajemy dłoń itd.u nas za okienkiem śnieżek lekko popaduje i temp.-4....znów na spacerze się wymrozimy-bo Lilka śpi jak szalona-ponad 2,5h ![]() Miłego dzionka
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, tylko się witam i lecę dalej, bo czeka nas zabiegany dzień
Kolejne chrzciny a potem pierwszy kinder bal Dorotki ![]() Mamcia zdrówka dla Amelki
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaz foty po
|
|
|
|
|
#858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nocka w miarę, mała rano obudziła się pełna energii i z apetytem jadła Cytat:
Rączkami i stópkami się nie przejmuj, po nich nie sprawdza się ciepłoty ciała, tylko po karku. Kark powinien być ciepły, ale nie gorący, a dziecko nie powinno się pocić. Pamiętaj, że przegrzanie jest gorsze niż lekkie wychłodzenie co kupiłaś? ![]() ja smoczek, termoopakowanie, miseczkę, łyżeczki i gryzak twister ![]() oj oby już przeszłoCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Fabi ma właśnie drzemkę. Wstał o 7 ![]() Impreza urodzinowa wczoraj była super. Do tego pyszny tort tiramisu Fabiś był grzeczny i wytrzymał z nami do 21. Dzisiaj znowu na urodziny ![]() Aga słyszał Twój TŻ coś o foteliku Avionaut Glider (9-25kg)? właśnie mnie zainteresował i szukam coś o nim |
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co najwyżej jak zobaczy słowo kluczowe "fotelik" to nie czyta tylko odsyła mi do zapoznania się. Ja o tym foteliku nic nie wiem
|
|
#861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po tylu zarwanych nockach mogę nie kontaktować
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj fajnie o nim jest napisane. I tak szukam o crashtestach i wyskakuje mi tylko coś o ADAC. |
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
to byl opis stroju na dwor :p
|
|
|
|
#866 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#867 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w ogóle to myślałam że Kuba to zasypia sam odkładany do łóżeczka. Cytat:
Do kiedy trzeba natłuszczać skórę dziecka? Skończył mi się płyn do kąpieli z oliwką po którym już nic nie robiłam i zastanawiam się czy mogłabym kupić teraz taki z nivei już bez oliwki? |
||
|
|
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry, nocka jak zwykle, nic ciekawego
Maciejka Mały siada z pozycji na klęczkach, czołga się, podwija nóżki na kolanka i siada odpychając się rękami od ziemi, jak raz mu się udało to teraz ciągle ćwiczy biedna Amelka to chyba jej najpoważniejsza choroba :/nie mam pomysłu na obiad ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- ja nie natłuszczałam prawie od samego początku |
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia tak poki co bie ma ale w nocy w ogole nie pila mleka rano jej zrobilam 150 wypila moze 90 po czym wszystko wyrzygala poczekalam chwilke dalam jej herbatke tez zwrocila bo zaczela kaszlec no i teraz jej zrobilam i wypila tylko60.. ehh apetyt jej spadl konkretnie.
Wanilka tak chora jeszcze nie byla to co bylo w polsce przy tym to pikus... |
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam sie trochę niewyspana. Czemu moje dziecko tak często budzi sie w nocy? Masakra jakaś czasami! Dzisiaj musimy sie wybrać na jakieś spożywcze zakupy, a nie chce mi sie tylka ruszać ![]() Mamcia współczuje Ami, przykro patrzeć jak malenstwo cierpi Haniu bawcie sie dobrze potem pokaz Dorotke![]() My wczoraj tez byliśmy w gościach i jak przystało na mojego synka całe spotkanie nie spał tylko zabawial innych
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

pani doktor stwierdziła ze mała pamięta wtorkowy zabieg jeszcze (może za szybko poszłam na to szczepienie
)
super, że wszystko ok
Zrobił dziś przepyszne pierogi ruskie
Mnie takie dobre nigdy nie wyszły 
i jedną z zabawek przyniósł Emisiowi i położył tuż przed nim 

Wszystko starte na tarce o małych oczkach (przez te jego zęby). Chyba powinnam sobie też robić takie porcje przy okazji
Nasz Najwiekszy Skarb