|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
to oby było już spokojnie
![]() Luśka zjadła teraz bez protestów
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
efekt jest taki z ejak tylko palucha nie widzi to beczy
|
|
#813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie umiem zrobić pierogów, TZ też nie uwielbiam ruskie! Cytat:
![]() Cytat:
rozumiem kwestię zaufania, ale spróbować poszukać można - czasem naprawdę można trafić kogoś fajnego tylko że Wy macie mało czasu Cytat:
|
||||
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Rano miałam trochę czasu na wizaż a potem już nic. W każdym bądź razie wpadłam na chwilę (mam nadzieję, że wszystko nadrobię jak mała pójdzie spać) powiedzieć, że małż dzisiaj przebierała małą
On oczywiście od samego początku robił wszystko przy dziecku, jednak odkąd wprowadzamy stałe pokarmy nie załapał się na kupę (dzisiaj 3). A dzisiaj mu się to udało Myślałam, że się posikam ze śmiechu. Dziecko z ufajdaną dupcią spieprzało mu z podkładu do przewijania. Nie umiał dać sobie rady i pytał jak ja ją obezwładniam Nie od razu mu pomogłam bo byłam zbyt zajęta podziwianiem tego obrazka ![]() Ech kochana żonka ze mnie ![]() Dep widziałam, że pisałaś o książeczkach. Muszę to później przeczytać i może coś zmienić w moim zamówieniu Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-02-22 o 19:46 |
|
|
|
#816 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#818 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie.
Dziś dzień dość ciężki ale w sumie fajny. Mały spał bardzo mało jak na niego. Tylko 3 drzemki po ok. 40min. każda. Zwykle sypia znacznie więcej w dzień ale jakoś dziś się budził wyjątkowo wypoczęty. Poza tym wymaga żeby z nim być. Nawet nie tyle bawić czy gadać do niego co być w zasięgu wzroku. Wtedy się bawi i jest git. Ale jak mnie nie widzi to zaczyna się lekkie marudzenie. Wieczorem mąż go próbował położyć spać. MA-SA-KRA! Ja go uspokoiłam, dałam jemu - ryk. Znowu uspokoiłam (u niego nie było na to szans), dałam - ryk. I tak kilka razy. W końcu mąż stracił cierpliwość i wyszedł. Powiedziałam mu, że w takim razie albo szuka opiekunki albo idę na wychowawczy. Ciekawe co zrobi. Liczę na to, że więcej się będzie młodym zajmował. Poza tym dolna prawa jedynka cała opuchnięta w kolorze dziwnym do opisania ale coś między żółtym a białym. Tak wygląda dziąsło jak ząb idzie? No i u nas cały dzień sypie Już mi się chce tym śniegiem. JA JUŻ CHCĘ WIOSNĘ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Igunia nie robi tego na złość. Po prostu coś ją boli... Oby Wam obu szybko przeszłoCytat:
Kupa w pieluszce to siła przyzwyczajenia ![]() Muszę kupić nocnik. Cytat:
![]() Cytat:
Też wolałabym opiekunkę. Czasu mają nie za wiele ale zawsze można szukać i w trakcie "dać wypowiedzenie" teściowej. Tym bardziej, że z takim nastawieniem to ona im to kiedyś wypomni... mimo tego, że jej dadzą kasę. |
||||||||
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, przypomniałaś mi coś nowym postem na blogu
![]() Dziś Emil wywijał na macie a pies z tej radości że już wróciliśmy do domu zaczął wszystkie swoje zabawki znosić i latać po pokoju jak ogłupiały i jedną z zabawek przyniósł Emisiowi i położył tuż przed nim
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Witam w dobrym humorze, bo sporo kasy dziś wydałam Ale część odzyskałam, bo skorzystałam z rabatu w rossmannie, więc zwróciło się na waciki![]() Biednego Leosia ewidentnie coś męczy Często się budzi w nocy, w dzień wybucha niespodziewanie płaczem, którego nie jesteśmy w stanie szybko ukoić, no i te kupki częste... Mam nadzieję, ze to "tylko" kolejne zęby![]() Cytat:
super! dobrze, ze już się przebił
|
|
#822 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
póki pamiętam Mamcia-super, że z Ami tak dobrze-apetyt wróci... agunia współczuję marudki-wiem co to znaczy wanillka, Linka a Wam bardzo współczuję tych pobudek....chyba bym jak zombie chodziła, moje dziecię śpi od 20-7....i niech już tak zostanie ![]() my na basen ruszamy w czwartek-mam nadzieję, że to wspomoże rozwój Lilki-choć chyba on ma się nieźle, ma 6,5 miesiąca: *przewraca się z plecków na brzuszek od 5. miesiąca *rusza się dużo, leżąc dużo na brzuszku-potrafi nawet 30-40 minut, wysoko na wyprostowanych ramionkach, porusza się wokół własnej osi i do tyłu ![]() *próbuje siadać-jeśli przytrzyma jej się nóżki to się udaje *posadzona siedzi sama długo, coraz rzadziej się przewraca na bok *podnoszona z leżenia do siadu próbuje stawać, ale tego staram się nie praktykować, bo chyba dobre nie jest..... to by było na tyle.... pytanko do basenówek-macie gatki dla dzieci wielo- czy jednorazowe??czy dzieciom nie zdarza się zrobić kupki do wody??? luby gratuluję nocnikowania!!! m oja zawsze niemal robi kupkę około 9 rano i koło 12 przy jedzeniu kaszy-mogłabym ją próbować sadzać na nocniku???ale czy przyjedzeniu powinnam??u nas humor Dziecia lekko lepszy-kupiłam jakieś podobno "cudowne" globulki homeopatyczne na złagodzenie ząbkowania-chyba nieco lepiej ![]() wierzycie w homeopatię??stosujecie??
|
#823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja mam tego momentami dość. Małż mi dzisiaj powiedział, że jak Lu w nocy ryczy i on wstaje do niej i bierze na ręce, to ona w momencie odwraca się w stronę drzwi i tylko czeka na mnieCytat:
![]() słodkie to jest ja już kilka razy w ostatnim momencie zabrałam Lu zabawkę psa ![]() a dzisiaj dałam psu jeść, chwilę się zgapiłam, i już Luśka była przy misce psa i grzebała w niej ręką... Szczęście, że Shiro jest nauczony, że jedzenie nie jest jego i każdy może mu zabrać, więc po prostu grzecznie się odsunął i czekał, aż znowu będzie do miski dopuszczony ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
jednorazowe. Lu jeszcze nigdy nie zrobiła kupy w wodzie nie wierzę
|
|
#824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha i Mały nauczył się sam siadać |
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki siadania
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam doła
|
#827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękujemy ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- ja teżkarolka ładnie postępu Lilka zrobiła
|
|
|
|
|
#828 |
|
Rozeznanie
|
no u nas też wieczorne usypianie to tylko ja. Ale w dzień bez problemu może być i tata. W ogóle od jakiegoś czasu w ciągu dnia mały jest śpiący po 2h aktywności i to niemalże z zegarkiem w ręku, natomiast jak chce go położyć ok 20 to co najmniej od 16 musi nie spać i wtedy bez problemu te 4h jest aktywny i nawet gdybym chciała go położyć to nic z tego.
|
|
|
|
#829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Powolutku nadrabiam co pisałyście
Mała śpi od godzinki, a w kuchni robi się pomidorowa. Dawno nie jadłam. Będzie na jutro. A do tego albo kebab (Katharinaaaa narobiła mi smaka) albo pizza (przez Hanjah).Cytat:
Cytat:
Kasik_12 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#830 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My robimy tak, że ja go uspokajam i oddaję ojcu. Jest spokój, cisza... nawet mężowi się prawie udaje go uśpić i... tak jak napisałam wyżej - wtedy sobie przypomina, że chce do mamy.
|
||
|
|
|
#831 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Doczytałam o teściowej.... ![]() Cytat:
Biedny N... i Ty też biedna... ![]() U nas chyba też zęby idą... Cytat:
Cytat:
biedna LuCytat:
współczuję...jaka słodka
|
|
#832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a może on Cie widzi że tak mu się "przypomina" tak całkiem źle nie jest, może małżon powinien przejąć nocny rytułał usypiania
|
|
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
UWAGA: Info specjalne, jutro w sklepie internetowym MAM od 6 rano do 10.00 happy hours, wszystkie produkty przecenione o 40%. Piszą na swojej tablicy na fejsie, że tylko dla fanów, będzie specjalny odnośnik z fejsa (zawsze można zostać fanem )
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-22 o 21:41 |
|
|
|
|
#834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co się stało?
Cytat:
Będziemy się starać żeby mąż go usypiał wieczorem.Z tym, że on pracuje albo 6-14 albo 14-22 a wtedy to go nie da rady usypiać. Więc co go nauczy przez jeden tydzień to kolejny go odzwyczai ![]() Nic to, musi wziąć kilka dni urlopu i będzie się zajmował Juniorem. Dokładnie tak samo u nas. Na początku woła tylko "mamma mamma" a później histeria i ryki potworne. |
|
|
|
|
#835 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karolka zdolniacha z tej Twojej córci, dużo potrafi ![]() U nas chyba zęby znowu w natarciu. Dzisiaj tak się rozpłakał... Dziąsła ma rozpulchnione i na górze i na dole. Kiedy to się skończy
|
||
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
No to już jestem pewna, że u nas to nie tylko ząbki, ale i klasyczny lęk separacyjny
http://www.ciazowy.pl/artykul,dzieci...jny,968,1.html i już wiem skąd aż TAKI sajgon tylko się przebudzi i ryk, muszę wziąć na ręce i wtedy w momencie odpływa...
|
#837 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ehh widzę, że dużo z Was miało dzisiaj kiepski dzień.
Hehe i na co Wam wózek Super Jak mojej zdarzają się takie chwile to jestem baaaardzo zadowolona Korzystaj z tego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gupie pytanie Wiadomo, że rosół ![]() Cytat:
Też jadłam dzisiaj pierogi, ale od mamy Uwielbiam.Bido Ty Cytat:
![]() Ciastuś oby szybko i bezproblemowo się goiło Cytat:
![]() |
||||||
|
|
|
#838 |
|
Zadomowienie
|
Z tymi pobudkami z rykiem mamy to samo, wystarczy, że poczuje, że go biorę, nawet czasem nie muszę go wyciągać i odpływa... Ostatnio mamy gorzej, ale biorę go do siebie i śpi...
|
|
|
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy używacie niekapka MAM? Cytat:
Ech te nasze kochane dzieciątka. Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-02-22 o 22:09 |
||
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czaję się jeszcze na miskę, termoopakowanie może, no i nie wiem czy jeszcze jakiegoś smoczka nie wezmę aaa no i gryzak chcę
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-22 o 22:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

ale jeszcze lepsza była wczorajsza opowieść o "teżecie", opowiedziałam ją nawet tżtowi

efekt jest taki z ejak tylko palucha nie widzi to beczy
Mnie takie dobre nigdy nie wyszły 
Nie od razu mu pomogłam bo byłam zbyt zajęta podziwianiem tego obrazka ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chce tym śniegiem. JA JUŻ CHCĘ WIOSNĘ 

Kupa w pieluszce to siła przyzwyczajenia

)