Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 19:17   #2011
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dziewczyny szejda chyba poszla juz do szpitala na to hsg.
za nią

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 19:18   #2012
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Z tym furaginem to jest głupia sprawa, bo mi kiedyś babka kazała brać codziennie dwie wieczorem, niby profilaktycznie. zamiast mi zrobic badanie bakteriologiczne i dać antybiotyk, a potem mi dawała w ciemno antybiotyki co 10 dni zmieniając.

I tak to się ciągło przez 6 tygodni. W końcu sama zrobiłam posiew.
Ale myślę, że sam furagin nie ma wpływ na owulkę.

Mam pytanie do zafasolkowanych, dziewczyny czy wy też tak miałyście, że przed termin @ wszystko bolało bardziej tzn. cycki, brzuch, a później ustało lub boli mniej ?

a na nawracające zapalenie pęcherza polecam GINJAL, są świetne, ja miałam nawracające pęchęrza przez ponad dwa lata, te mi w końcu pomogły, są bez recepty naturalne.
ale ona dała mi to po zobaczeniu wyników posiewu i badania ogólnego
Stary 2013-02-22, 19:21   #2013
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

a ja sobie robilam posiew tutaj i najlepsze w tym wszystkim jest to, ze jakies bakterie tam byly, ale lekarka do mnie, ze nie jest zle i zebym dalej brala te tabletki z Polski a po co ja ku*wa poszlam do lekarza? zeby dalej brac tabletki, ktore pomagaja na krotka mete, doraznie? czy zeby byl konkretny atak na konkretny szczep bakterii? od tamtrj pory mialam juz 3 takie zapalenia;/

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 19:46   #2014
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Kurczę, mi to już całkiem na łeb padło .. napisałam posta i nie wiem co zrobiłam, że się nie wysłał w końcu.
Ale ja ostatnio zakręcona ..
Anyway, zostawić Was na 1 dzień i ledwo nadrobiłam, przede wszystkim gratulacje dla Dzastiny cieszę się bardzo, długo czekałaś ..
Czyli worek rozwiązany
A i jeśli nikt inny nie chce to ja bromka chętnie przytulę.
No i nareszcie weekend! ale ja jeszcze nie mogę iść do domu, szef mi się zgubił a miałam z nim porozmawiać .. ehhhh
Dziękuje kochana
Napisz na priv adres po weekendzie Ci wyślę Bromka

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
No i ja chlac dzisiaj tez bed e

Ok dziewczynki za chwile uciekamy na pociag i Austira !!!!!!!!!!!!!!
Wracam niedziele...
Trzymajcie sie cieplutko... Dzisiaj bede pic za te co nie moga pic i za siebie bo moge :P bedzie grubo :P

buziaki bede tesknic...
Baw się dobrze

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Brawo!!!
na chwile was zostawic i co
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
hej kochana
czy furagin może wpłynąć na starania?
wiem że u faceta może zmniejszyć produkcję plemniczków
ale jak ja go biorę?

czyżby 7 była magiczna?
to może i ja się załapię

dziastinko
GRATULUJĘ SUPERANCKO

wracam do nadrabiania
Dziękuje

A ja właśnie wróciłam z tej pracy w Sushi, troszkę jest tam tego wszystkiego do ogarnięcia... no ale zobaczymy, grafik jest naprawdę elastyczny więc z tym nie ma problemu, nie na pracuję się...
Dam sobie jeszcze czas i zobaczę jak mi to wszytsko będzie do głowy wchodzić.

Jutro jadę powtórzyć betę więc proszę o kciuki!

Miłego wieczoru

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 19:53   #2015
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Widzę dziewczyny, że poruszałyście temat zapalenia pęcherza..
Misia - muszę sprawdzić te tabletki, o których piszesz, może wreszcie pomogą ?
Co do zapaleń polecam żurawinę pić/jeść pod każdą postacią. Ja swego czasu kupowałam takie soczki w aptece - mała buteleczka a w c*uj drogie, obrzydliwe jak cholera, ale chyba pomaga.
Ja miałam takie przeboje, że miałam jakieś tam bakterie, na które żaden antybiotyk nie działał, więc dostałam specjalnie na TE KONKRETNE, po czym przy powtórce posiewu, który miał być tylko potwierdzeniem, że pomogły namnożyło mi się jeszcze więcej innych szczepów Więc potem kolejne antybiotyki i kolejne i się tak bujałam z pół roku - na razie mam spokój.
Santom - może faktycznie 'nie było źle', ale skoro brałaś jakieś leki to one mogą sfałszować wynik posiewu przecież.. Ja zawsze jak byłam w trakcie leczenia (choćby profilaktycznie furaginem) to miałam odnotowane, że jestem na lekach
Spinka - kurcze, skoro dostałaś tylko furagin, to widocznie nie masz złych wyników, może to wystarczy? nie wiem..
A tak poza tym, to czytałam, że jak już się raz załapie zapalenie pęcherza to już się tego nie pozbędziemy, tylko co jakiś czas będzie wracać. I podobno nie można robić nasiadówek! Bo dają ulgę - fakt, ale powodują też namnażanie bakterii.. Ale ile w tym prawdy - dokładnie nie wiem..
Stary 2013-02-22, 19:54   #2016
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Anteria mam nadzieję, że szybciutko dojdziesz do siebie, a podwójną macice się jakoś leczy ? Czy to nic nie przeszkadza, po prostu taki urok?
Nie tego się nie leczy no w sumie można wyciąć jedną ale raczej u mnie t nie wchodzi w grę a przeszkadza w sumie sporo jak każda wada macicy może przeszkadzać w zapłodnieniu i jest utrudnione utrzymanie ciąży, no ale na razie o tym nie myślę...
Stary 2013-02-22, 20:03   #2017
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

mój tez niekumaty Dlatego w razie czego na fasolce napisałam "Cześć Tato" A i tak chwilę mu zajęło zanim zatrybił
Dobre
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość

ale żeby nie było tak smętnie i depresyjnie

http://www.wykop.pl/ramka/1131705/ko...zykowianeczka/

my favorite 4 i 9

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Mokka z tego co patrzałam wg OM wychodzi mi 5 listopad,z względu na moje długie cykle.
W moje imieniny

Cytat:
chlopcow nie umiem obslugiwac
Oni wbrew pozorom im starsi tym prostsi w obsłudze

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Dziewczyny tż szedł do sklepu to mu mówie"Kup mi krem nawilżający do RĄK".Tż przyszedł i kupił mi krem nawilżający do twarzyMówie że miał być do rąk a tż"Myślałem że ten też sie nada nawilżajacy to nawilżający
krem to krem, co się czepiasz

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Wczoraj przeżyłam chwile grozy, bo mój 3letni bratanek naskoczył mi na podbrzusze, aż kolanko się mocno w brzuch wbiło... Przestraszyłam się bo początkowo brzuch bolał, ale szczerze mówiąc to nie wiem czy też nie z nerwów. Ale po kilku minutach wszystko się uspokoiło i od tej pory jest ok, więc chyba dzieciaczkowi nic się nie stało?
Czas ostatnio mi leci jak zwariowany... W niedzielę zaczynam 11 tydzień już, a przecież dopiero co zobaczyłam II kreseczki No i w poniedziałek planuję porozmawiać z szefową. Już mi się po nocach ta rozmowa śni...
To ja już zaczynam trzymać kciuki za rozmowę z szefową

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
No ... oto moj referat - lekcja poglądowa biologii dla Ciebie abyś nas rozumiała

Cykl składa się z różnych faz My mówimy potocznie I i II ale tak na prawde jest ich ciut wiecej. Generalnie masz wiedzieć ze masz : miesiączkę ( @ ) , faze folikularną ( ff lub I faza) , fazę okołoowulacyjną ( owulację - owu) oraz faze lutealną ( fl) która powinan trwać około 14 dni

Faza folikularna
- to faza niskich temperatur , faza 'suchości' , nie bolą cycki , pęcherzyk graafa sobie rośnie - rośnie i rośnie aż osiągnie rozmiar 24-26mm , wtedy go ładnie widac na usg wtedy występuje pik LH ( rośnie mocno poziom hormonu LH - na testach owulacyjnych widać wtedy dwie identyczne kreski) i następuje owulacja czyli pęknięcie pęcherzyka w ciągu 12-36godzin. Objawami owulacji są : śluz jajowy ( tj rozciąga się i wygląda jak białko kurze , jest szkliste) , możesz mieć pryszcze , jesteś pobudzona , chce Ci się wyjątkowo bzykac i masz ciagle mokro w majtkach , jak tż nie chce Cie bzykac czujesz wtedy prawdziwą frustrację

A) Jeżeli do owulki dojdzie - jajeczko z pękniętego pęcherzyka sobie leci jajowodem ( jest zdolna do zapłodnienia 6-18h ) i czeka aż spotka plemniczki ( nazywane przez nas zołnierzykami) choć czasem do zapłodnienia dochodzi już w bańce jajowodu czyli w górnym jego odcinku blisko jajnika . Jak napotka to wiadomo - dzidzia się 'tworzy' , ta dzidzia sobie wegetuje w macicy odzywiając się mleczkiem macicznym , po kilku dniach enzymy zarodka trwią endometrium( błodnę sluzową wyściełającą macicę) ,

B) Jeżeli pęcherzyk nie pęknie to wtedy jest takzwany cykl bezowulacyjny ( z reguły wtedy jest dłuższy) i pęcherzyki albo maleją albo robią się torbielki. Jest np choroba nazywana LUF ( zespoł niepękającego pęcherzyka - podaje sie wtedy lek na pęknięcie w zastrzyku )

Jak zakończy się faza owulacyjna następuje kolejna - tzw faza lutealna
Ona powinna trwać 14 dni ale lekarze różnie mowią 10-15dni nawet. To jest 'niewygodna' dla nas faza , wtedy jest PMS , wtedy mamy napady na żarcie i różne dziwne humory. Wtedy najlepiej męza wysłać na balkon albo pod namiot...z konserwą. W każdym razie niech nie podchodzi. Jedną bolą piersi całą fazę lutealną inne dopiero przed miesiączką. To jest faza wysokich temperatur i białego śluzu. Nie jest sucho ale tez nie zalewa śluz jak przy fazie owulacyjnej. Ta faza lutealna (lf) jest fazą progesteronową - czyli częściej siusiamy , mamy zaparcia , więcej jemy i grzej śpimy. Czasem możemy miec wrażenie balona w brzuszku tj. spodnie są za ciasne i czujemy dziwne ciśnienie. Wtedy to sobie właśnie wmawiamy ciąze... Jak minie już te mniej wiecej 14 dni fazy to przychodzi @. Wtedy płaczemy i liczymy na kolejny cykl...

Aaa jeszcze opowiem po krótce o implantacji . Od zapłodnienia od implantacji z reguły minie 4-14 dni. Zródła mówią że 6/8-14dni ale z doświadczenia naszego ( np kocurkowej która miała po 4-5 dniach) wynika ze jednak może być już po 4 dniach objawia się różowym śluzem , plamieniem , brudzeniem a nawet lekkim krwawieniem przypominającym początek @ .

Któraś jeszcze mogła by Ci opisać szczegołowo temperatury i szyjkę..ja sie na tym akurat nie znam .
Jesteś zaje***a

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Jestem jestem przepraszam że się nie odzywałam ale po ostatnich jazdach ze zdrowiem trafiłam do szpitala. Ale nie ma tego złego, dzięki wizycie w szpitalu wiem że wszystko u mnie podwoziu jest w porządku no jedynie ta podwójna macica się potwierdziła no ale muszę zrobić badania hormonów bez tego się nie obejdzie bo te nieregularne cykle mnie dobiją a @ przyszła w 42 dniu i już jej w sumie nie ma a ja nabawiłam się lumbago czyli bóli w dole pleców spowodowane uciskiem kręgosłupa na nerwy więc muszę się wziąć za siebie i więcej się ruszać co obecnie jeszcze jest utrudnione przez ból no ale jak tylko przejdzie to muszę coś z sobą zrobić. Siedzę teraz na chorobowym i was podczytuje i cicho wam kibicuje

I gratuluje zafasolkowanym
Cześć
jakbyś chciała ćwiczenia na lumbago służę pomocą
I w sumie chyba dobrze, że trafiłaś do szpitala bo się Tobą zajmią.

Kocurku stówka!!! Spokojnej ciąży, szczęśliwego rozwiązania

Izunia a Tobie życzę imieninowo żebym na urodziny Ci życzyła tego co dzisiaj Kocurkowi

Gratuluje tygodni wszystkim

i spadam usmażyć mężowi jajka albo cycki

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:06   #2018
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
Spinka - kurcze, skoro dostałaś tylko furagin, to widocznie nie masz złych wyników, może to wystarczy? nie wiem..
moja teściowa pracowała kiedyś w labolatorium i robiła te wszytskie badania więc zaczerpnęłam od niej rady i powiedziała że to co mam czyli jakieś bakteryjki coli to nic poważnego, mam się nie martwić każdy ma jakąś ilość ich u mnie jest ich malutko i najprawdopodobniej u mnie to przez to że mnie ciągle "przewiewa" (tak się to chyba odmienia ) ze względuy na typ pracy
mam się podmywać zawsze ciepłą wodą i dbać żeby mnie nie przewiało

co prawda wyniki odczytałam przez tel ale dość dokładnie
jak będziemy na kawce dopytam się dokładnie
w każdym razie mam się nie martwić
ani nie zaraziłam się od tż ani jego nie zarażę

dzastinka kciuki są
Stary 2013-02-22, 20:16   #2019
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
moja teściowa pracowała kiedyś w labolatorium i robiła te wszytskie badania więc zaczerpnęłam od niej rady i powiedziała że to co mam czyli jakieś bakteryjki coli to nic poważnego, mam się nie martwić każdy ma jakąś ilość ich u mnie jest ich malutko i najprawdopodobniej u mnie to przez to że mnie ciągle "przewiewa" (tak się to chyba odmienia ) ze względuy na typ pracy
mam się podmywać zawsze ciepłą wodą i dbać żeby mnie nie przewiało

co prawda wyniki odczytałam przez tel ale dość dokładnie
jak będziemy na kawce dopytam się dokładnie
w każdym razie mam się nie martwić
ani nie zaraziłam się od tż ani jego nie zarażę

dzastinka kciuki są
aa masz bakterie coli - też to miałam to fakt, te nie są aż takie 'groźne', w sensie, że je szybko można wytępić - zdaniem mojej lekarki ja miałam jakieś zupełnie inne różne cuda, więc dlatego ciągle się bawiłam innymi antybiotykami.. Podsumowując - skoro masz się nie martwić - to się nie martw
Anteria
Dzastin kiedy będziesz mieć wyniki? Jutro też?
Stary 2013-02-22, 20:25   #2020
misia332
Zakorzenienie

Ruda te tabletki naprawdę są dobre, ja czasem leżałam w domu, piłam wodę z wita. C, żurawinę, łykałam furaginum i nic mi nie pomagało. Dopiero te tabletki mi pomogły, nie zadne antybiotyki.

Dzastin zazdroszczę tej bety. Ja mam straszny stres z tego powodu.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:26   #2021
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Mokka z tego co patrzałam wg OM wychodzi mi 5 listopad,z względu na moje długie cykle.
Cytat:
Mi wychodzi na 25 październik.
no to skorpionki się nam wysypią
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Skąd wiedziałyści??

Dziękuje i życze smacznego!!
kocurku, 100 lat
Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
A dziś na obiad serwuję potrawkę z kota. Chętni?
słodziak
Cytat:
a my dzis konczymy 12 tc

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
my dziś kończymy 23 tydzień tak więc witamy się w 24 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Isia ale masz złośliwca sierściucha, wiem że go uwielbiasz ale ja jako że nie przepadam za kotami to bym go pogoniła
a ja bym go ukochala, wymiziała, wytulała i nie wiem co jeszcze Ja miękka jestem na te słodziaki... Jak nakrzyczę któregoś z moich, to ledwie wytrzymuję 2 minuty żeby zaraz nie wziąć na ręcę i nie ukochać
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Pisałam wam że kupiłam ostatnio Euphorie wiec przyszła dzisiaj akurat jako prezent na imieniny
nooo... to wszystkiego naj naj z okazji imieninek
Cytat:
Ciekawa jestem która nam się tutaj pierwsza rozpakuje... Jakieś typy?

Wczoraj przeżyłam chwile grozy, bo mój 3letni bratanek naskoczył mi na podbrzusze, aż kolanko się mocno w brzuch wbiło... Przestraszyłam się bo początkowo brzuch bolał, ale szczerze mówiąc to nie wiem czy też nie z nerwów. Ale po kilku minutach wszystko się uspokoiło i od tej pory jest ok, więc chyba dzieciaczkowi nic się nie stało?
Czas ostatnio mi leci jak zwariowany... W niedzielę zaczynam 11 tydzień już, a przecież dopiero co zobaczyłam II kreseczki No i w poniedziałek planuję porozmawiać z szefową. Już mi się po nocach ta rozmowa śni...
normalnie to powiedziałabym, że Isia... ale Ona czeka do 18stego, więc trzymam kciuki by sie doczekała Za to Lunka chyba chce Kamilka zaraz po przeprowadzce, więc typuję Lunkę
Ja tam czekam minimum do 21szego marca

Kochana, ja myślę że to maleństwo nawet tego kuksańca nie poczuło

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2013-02-22 o 20:33
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 20:29   #2022
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny TŻ jutro wieczorem przyjeżdża
ale będę szczęśliwa
gdyby nie ta myśl z tyłu głowy że dalej nie mamy pieniędzy to byłabym najszczęśliwsza na świecie
chociaż tyle że nie będe się stresować wcześniejszym porodem.. bo teraz jak go nie ma to ciągle się bałam że może nie zdążyć

Cytat:
Nie umiesz?? a mąż?? też chłopiec

co do płci to nawet jak ci poda to na 100% jeszcze nie wierz, bo u nas były,,przemiany" Właśnie z chłopców na dziewczynki
a ja własnie przez to że umiem obsługe dziewczynek chciałam mieć chłopca-którego obsługi nie umiem
u nas na mamusiowych nie zmieniały się dzieciaczki, ale też po pierwszym genetycznym nikt nie wierzył na 100% tylko dopiero na połówkowym

Cytat:
Dziękuje Lunka za wszystkie cenne rady, niestety mam tylko wanne ale będę ostrożna
Ja też miałam cały czas wanne i ledwo się do niej mieściłam, ale raczej brałam prysznic. Kąpiel jest ok, ale niezbyt ciepła, więc ja tam już wole ciepły prysznic

Cytat:
Wiesz to może temu się tak wlecze, bo jednak jest ta obawa o dziecko... jeszcze jak się usłyszało, żebym wytrzymała do 30 tyg. Pozostaje leżeć i się modlić, żeby bylo ok
Mi tez się tak wlokło.. do 23tc bo od wtedy ratują dzieci.. potem do 28tc bo od wtedy już mają duże szanse, a jak była 3 z przodu to już leci bo nie przywiązuje wagi
Moge Ci polecić seriale, ja przez całe leżenie oglądałam całymi dniami szczególnie Pretty Little Liars teraz z nudów znowu czytam książki na których podstawie powstał serial
no i pamiętniki wampirów

Cytat:
Kochana takie rzeczy się zdarzają.. mi też nieraz siostrzenica wpadła na brzuch, albo w realu spadła mi brytfanka na brzuch i bolał.. tez się bałam ale dzidzia jest chyba za mała i za miękko ma żeby faktycznie ją uszkodzić. Co innego jak mi np wystaje tyłek to gdybym uderzyła to napewno dziecko poczuje
Dobrze że czas Ci szybko leci, bo nie ma nic gorszego niż jak się dłuży..

Cytat:
Ja liczę po swojemu, to u mnie wczoraj 38 zaczęty. Jezzzuuuu
O no to panienka donoszona

Cytat:
Nie wiem jak Luna, ale ja zamierzam się rozpakować 18 marca. A życie pokaże jaką ma niespodziankę.
Mnie tam obojętne bo nie pracuje

Cytat:

Mam pytanie do zafasolkowanych, dziewczyny czy wy też tak miałyście, że przed termin @ wszystko bolało bardziej tzn. cycki, brzuch, a później ustało lub boli mniej ?
Z tego co pamiętam to napewno brzuch mniej bolał a później przestał całkiem

Cytat:
A tak poza tym, to czytałam, że jak już się raz załapie zapalenie pęcherza to już się tego nie pozbędziemy, tylko co jakiś czas będzie wracać. I podobno nie można robić nasiadówek! Bo dają ulgę - fakt, ale powodują też namnażanie bakterii.. Ale ile w tym prawdy - dokładnie nie wiem..
Ja miałam pare lat temu, tak że mi skrzepy krwi leciały i bolało tak że płakałam i chyba z dwa lata walczyłam ale później przeszło całkiem Największą ulge dawały nasiadówki z rumianku, zawsze były efekty no i natychmiastowa ulga

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Dzastin kciuki trzymam mocno i zazdraszczam tych wspaniałych emocji

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:33   #2023
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
ale będę szczęśliwa
gdyby nie ta myśl z tyłu głowy że dalej nie mamy pieniędzy to byłabym najszczęśliwsza na świecie
chociaż tyle że nie będe się stresować wcześniejszym porodem.. bo teraz jak go nie ma to ciągle się bałam że może nie zdążyć

a ja własnie przez to że umiem obsługe dziewczynek chciałam mieć chłopca-którego obsługi nie umiem
u nas na mamusiowych nie zmieniały się dzieciaczki, ale też po pierwszym genetycznym nikt nie wierzył na 100% tylko dopiero na połówkowym

Ja też miałam cały czas wanne i ledwo się do niej mieściłam, ale raczej brałam prysznic. Kąpiel jest ok, ale niezbyt ciepła, więc ja tam już wole ciepły prysznic

Mi tez się tak wlokło.. do 23tc bo od wtedy ratują dzieci.. potem do 28tc bo od wtedy już mają duże szanse, a jak była 3 z przodu to już leci bo nie przywiązuje wagi
Moge Ci polecić seriale, ja przez całe leżenie oglądałam całymi dniami szczególnie Pretty Little Liars teraz z nudów znowu czytam książki na których podstawie powstał serial
no i pamiętniki wampirów

Kochana takie rzeczy się zdarzają.. mi też nieraz siostrzenica wpadła na brzuch, albo w realu spadła mi brytfanka na brzuch i bolał.. tez się bałam ale dzidzia jest chyba za mała i za miękko ma żeby faktycznie ją uszkodzić. Co innego jak mi np wystaje tyłek to gdybym uderzyła to napewno dziecko poczuje
Dobrze że czas Ci szybko leci, bo nie ma nic gorszego niż jak się dłuży..

O no to panienka donoszona

Mnie tam obojętne bo nie pracuje

Z tego co pamiętam to napewno brzuch mniej bolał a później przestał całkiem

Ja miałam pare lat temu, tak że mi skrzepy krwi leciały i bolało tak że płakałam i chyba z dwa lata walczyłam ale później przeszło całkiem Największą ulge dawały nasiadówki z rumianku, zawsze były efekty no i natychmiastowa ulga

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Dzastin kciuki trzymam mocno i zazdraszczam tych wspaniałych emocji
Martwię się, bo jakoś tak mi wszystko przeszło.

Dobrze, że TŻ wraca, wszystko się ułoży.

Stary 2013-02-22, 21:38   #2024
...Skierka...
Zakorzenienie

Kocurku i Izuś - wszystkiego najlepszego!

Cytat:
A dziś na obiad serwuję potrawkę z kota. Chętni?
no kotek pierwsza klasa! Ciekawa jestem tylko co on sobie w tym momencie myślał?

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Jestem jestem przepraszam że się nie odzywałam ale po ostatnich jazdach ze zdrowiem trafiłam do szpitala. Ale nie ma tego złego, dzięki wizycie w szpitalu wiem że wszystko u mnie podwoziu jest w porządku no jedynie ta podwójna macica się potwierdziła no ale muszę zrobić badania hormonów bez tego się nie obejdzie bo te nieregularne cykle mnie dobiją a @ przyszła w 42 dniu i już jej w sumie nie ma a ja nabawiłam się lumbago czyli bóli w dole pleców spowodowane uciskiem kręgosłupa na nerwy więc muszę się wziąć za siebie i więcej się ruszać co obecnie jeszcze jest utrudnione przez ból no ale jak tylko przejdzie to muszę coś z sobą zrobić. Siedzę teraz na chorobowym i was podczytuje i cicho wam kibicuje

I gratuluje zafasolkowanym
hej, fajnie że jesteś

Cytat:
ale będę szczęśliwa

Cytat:
.
nic się nie martw - każdy przechodzi inaczej

Niestabilna przykro mi że nie tym razem... życczę za to udanego wyjazdu!

jak się cieszę że dzziś piątek! tylko tak troche późno tu dziś do Was dobiłam i z nadrabianiem chwila zeszła... i już prawie dzień się skonczył

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2013-02-22 o 21:40
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 05:47   #2025
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:

A ja właśnie wróciłam z tej pracy w Sushi, troszkę jest tam tego wszystkiego do ogarnięcia... no ale zobaczymy, grafik jest naprawdę elastyczny więc z tym nie ma problemu, nie na pracuję się...
Dam sobie jeszcze czas i zobaczę jak mi to wszytsko będzie do głowy wchodzić.

Jutro jadę powtórzyć betę więc proszę o kciuki!

Miłego wieczoru
Uważaj na siebie

za bete
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

i spadam usmażyć mężowi jajka albo cycki

Stary 2013-02-23, 05:56   #2026
misia332
Zakorzenienie

Dzień dobry. Przzespałam całą noc.

Sophia jak się czujesz ? Widzę Cię.

Stary 2013-02-23, 06:18   #2027
Sophia_1
Zadomowienie

Witam,
dzis ide do domu tz zabiera mnie po obchodzie

DZASTIN gratuluje! Tak sie ciesze Kochana!

KOOCURKU wszystkiego najlepszego, duzo zdrowka dla Ciebie i dla dzidzi. Zebys spokojnie doczekala szczesliwego rozwiazania.

LINKA Twoj referat powalil mnie na kolana. Brawo Slonce.
No i przytulam z powodu @.

NIESTABILNA Ciebie tez. I zycze udanego weekendu.

ANTERIA tak jak piszesz, nie ma tego zlego.... Przynajmniej wiesz co i jak

no i poniewaz mialam nadrabiania ze hoho, nie pamietam co jeszcze komu mialam....

A moim typem nr jeden na rozpakowywanie jest LUNA. Chyba, ze Kamil zrobi psikusa....

Buziaki dla wszystkich

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

IZA imieninowe wszystkiego najlepszego. Zeby wszystko sie poukladalo i zebys zobaczyla upragnione II kreseczki

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 07:26   #2028
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
.
Ja tak miałam Koleżanka nawet trafiła do szpitala z plamieniami, a babka sie jej pyta, czy nie w terminie @. Ona mówi, że tak, a babka, że czasami własnie się tak zdarza. Organizm musi sie przyzwyczaić.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:

Dobrze, że TŻ wraca, wszystko się ułoży.
pozytywnie myślimy pozytywnie Wiem, że ciężko. Też mam obawy różne, ale pomyśl-mamy swoje dzidzie w brzuszku i jeszcze pare miesięcy i będziemy tuli tuli nasze dzieciątka
Stary 2013-02-23, 07:32   #2029
misia332
Zakorzenienie

Dziękuję Ci kochana za pocieszenie, niby wiadomo, że każda ciąża inna, ale teraz jakis taki niepokój mam w sobie. Jak usłyszę serduszko to pewnie sie trochę uspokoję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 08:17   #2030
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ci kochana za pocieszenie, niby wiadomo, że każda ciąża inna, ale teraz jakis taki niepokój mam w sobie. Jak usłyszę serduszko to pewnie sie trochę uspokoję.
oj wtedy to na pewno będziesz spokojniejsza;*
Stary 2013-02-23, 08:31   #2031
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dobre
W moje imieniny
Listopad jest u Nas w ogóle przepełniony "okazjami"- 9 .11- Nasza kolejna rocznica związku, 15.11- moje urodziny, 30.11- moje imieniny.
Także od koloru do wyboru

Cytat:
aa masz bakterie coli - też to miałam to fakt, te nie są aż takie 'groźne', w sensie, że je szybko można wytępić - zdaniem mojej lekarki ja miałam jakieś zupełnie inne różne cuda, więc dlatego ciągle się bawiłam innymi antybiotykami.. Podsumowując - skoro masz się nie martwić - to się nie martw
Anteria
Dzastin kiedy będziesz mieć wyniki? Jutro też?
Chyba tak,u Nas w szpitalu gin-położ wyniki są po 1,5 h.

Cytat:
Ruda te tabletki naprawdę są dobre, ja czasem leżałam w domu, piłam wodę z wita. C, żurawinę, łykałam furaginum i nic mi nie pomagało. Dopiero te tabletki mi pomogły, nie zadne antybiotyki.

Dzastin zazdroszczę tej bety. Ja mam straszny stres z tego powodu.
Kochana ja też mam stres.. ale musi być dobrze, nie martw się!

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no to skorpionki się nam wysypią
Ooo tak,po mamusi będzie skorpion

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Witam,

DZASTIN gratuluje! Tak sie ciesze Kochana!

KOOCURKU wszystkiego najlepszego, duzo zdrowka dla Ciebie i dla dzidzi. Zebys spokojnie doczekala szczesliwego rozwiazania.

LINKA Twoj referat powalil mnie na kolana. Brawo Slonce.
No i przytulam z powodu @.

NIESTABILNA Ciebie tez. I zycze udanego weekendu.

ANTERIA tak jak piszesz, nie ma tego zlego.... Przynajmniej wiesz co i jak

no i poniewaz mialam nadrabiania ze hoho, nie pamietam co jeszcze komu mialam....

A moim typem nr jeden na rozpakowywanie jest LUNA. Chyba, ze Kamil zrobi psikusa....

Buziaki dla wszystkich

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

IZA imieninowe wszystkiego najlepszego. Zeby wszystko sie poukladalo i zebys zobaczyla upragnione II kreseczki
Dziękuje

Dzień Dobry

Mnie choróbsko rozwala... gardło i kaszel pomału przechodzi to teraz katar się przyczepił...
Ok 11 jedziemy na betę,później biorę się za robienie tortu urodzinowego dla Tż a wieczorem jedziemy do znajomych na walkę Gołota-Saleta.
Muszę się jakoś wymigać od %%% wiec powiedziałam Tż że będe kierowcą
Później oczywiście jeszcze do Was zajrzę jak będe miała wynik.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 08:47   #2032
lady_malgo
Rozeznanie

Witam się po długiej nieobecności!
Misia, Dastin GRATULUJĘ!!! No nie wierzę po prostu... wspaniała wiadomość.

Normalnie czasu nie miałam zajrzeć. Tż mi przyjechał w piątek chory do domu miał prawie 40 gorączki! I opiekowałam się nim bo z łóżka nie mógł się podnieść w końcu w sobotę pojechałam z nim na pogotowie i dostał antybiotyk po którym lepiej mu sie zrobiło- zapalenie gardła miał podobno, ale lekarka niemiła była strasznie. Ja w poniedziałek byłam na cytologii i wymazie z szyjki, ale od początku.
W zeszły czwartek byłam na wizycie u mojego gina i opowiedziałam mu jak chamsko na nfz mnie potraktował lekarz- nie chciał mi badań zrobić bo zobaczył kartkę od innego lekarza i pow mi: "Niech sobie pani idzie do lekarza, który to zlecił, bo ja pani tego nie zrobię" No i mówię mojemu lekarzowi, ze mam dość i trudno wolę zapłacić niż się wkurzać u innych lekarzy. A on stwierdził, że skoro przyszłam zrobić tylko te badania, to on nie będzie mnie kosztami obciążał, żebym przyszła do niego do szpitala w pon rano i mi zrobi na oddziale. Normalnie szok. Za wizytę nic nie wziął bo pow że to nie była wizyta tylko pogawędka ! hahah
Tak więc w poniedziałek zrobiłam badania i czekam teraz na wyniki- mają być w przyszły poniedziałek i mam stracha...
Dowalili mi na studiach plan zajęć tak za**bisty, że wkur.wiona chodziłam cały tydzień. Mam multum zajęć i do tego okienka w środku dnia.

Mam nadzieję, że się nie obraziłyście na mnie ten natłok zajęć uniemożliwia mi częste wizyty na wizażu, wracam tak zmęczona że do łóżka się kładę i jak kamień usypiam i tak dzień w dzień... masakra.

Lunka- super że tż wraca
Niestabilna- jeszcze doczekamy się tych 2 kresek
Isia- dziękuję za pamięć o mnie na wątku, mam nadzieję, że moja wiadomość Cię usatysfakcjonowała

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 09:07   #2033
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzień dobry

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:09   #2034
...Skierka...
Zakorzenienie

i mój ulubiony dzień tygodnia -sobota

troche mnie coś rozkłada gardło boli,głowapobolewa,cos zatkany.... eh...

Cytat:
Listopad jest u Nas w ogóle przepełniony "okazjami"- 9 .11- Nasza kolejna rocznica związku, 15.11- moje urodziny, 30.11- moje imieniny.
Także od koloru do wyboru
a i dzidzia też się szykuje na listopad?

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:11   #2035
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
ale będę szczęśliwa

Cytat:
Dzień dobry. Przzespałam całą noc.

Sophia jak się czujesz ? Widzę Cię.
zazdroszczę - ja co chwilę się budziłam, bo mój Tż tak chrapał, że masakra.. ale na szczęście dziś się wyśpię
Cytat:
Witam,
dobrze, że wszystko jest ok !
Cytat:

Ok 11 jedziemy na betę,później biorę się za robienie tortu urodzinowego dla Tż a wieczorem jedziemy do znajomych na walkę Gołota-Saleta.
czekam na wynik
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość

Normalnie czasu nie miałam zajrzeć. Tż mi przyjechał w piątek chory do domu miał prawie 40 gorączki! I opiekowałam się nim bo z łóżka nie mógł się podnieść w końcu w sobotę pojechałam z nim na pogotowie i dostał antybiotyk po którym lepiej mu sie zrobiło- zapalenie gardła miał podobno, ale lekarka niemiła była strasznie. Ja w poniedziałek byłam na cytologii i wymazie z szyjki, ale od początku.
W zeszły czwartek byłam na wizycie u mojego gina i opowiedziałam mu jak chamsko na nfz mnie potraktował lekarz- nie chciał mi badań zrobić bo zobaczył kartkę od innego lekarza i pow mi: "Niech sobie pani idzie do lekarza, który to zlecił, bo ja pani tego nie zrobię" No i mówię mojemu lekarzowi, ze mam dość i trudno wolę zapłacić niż się wkurzać u innych lekarzy. A on stwierdził, że skoro przyszłam zrobić tylko te badania, to on nie będzie mnie kosztami obciążał, żebym przyszła do niego do szpitala w pon rano i mi zrobi na oddziale. Normalnie szok. Za wizytę nic nie wziął bo pow że to nie była wizyta tylko pogawędka ! hahah
Tak więc w poniedziałek zrobiłam badania i czekam teraz na wyniki- mają być w przyszły poniedziałek i mam stracha...
Dowalili mi na studiach plan zajęć tak za**bisty, że wkur.wiona chodziłam cały tydzień. Mam multum zajęć i do tego okienka w środku dnia.

Mam nadzieję, że się nie obraziłyście na mnie ten natłok zajęć uniemożliwia mi częste wizyty na wizażu, wracam tak zmęczona że do łóżka się kładę i jak kamień usypiam i tak dzień w dzień... masakra.
Ale już Tż wyzdrowiał? Dobrze, że z tymi badaniami udało się tak załatwić, lekarz jest w porządku, bo inny by kasy nachapał i koniec
Co do planu zajęć - mam podobnie Trzy razy w tygodniu mam od rana do 20..
Stary 2013-02-23, 10:11   #2036
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry z kawką
Zaraz zmykam na pocztę i na ostatki wyprzedaży. Jak do tej pory wydałam .. 25zł na golfoszalik i tunikę, muszę skorzystać z ostatnich dni i w końcu coś sobie kupić
Poluję na płaszczyk/kurteczkę przejściówkę, ale jakoś nic nie wpadło mi w oko ...
Stary 2013-02-23, 10:16   #2037
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:

Lunka- super że tż wraca
Niestabilna- jeszcze doczekamy się tych 2 kresek
Isia- dziękuję za pamięć o mnie na wątku, mam nadzieję, że moja wiadomość Cię usatysfakcjonowała
to trzymam kciuki za wyniki. A co za badania robiłaś?

Poza tym, to czy Ty kochana nie miałaś wczoraj imienin?

Witam się sobotnio.
A u nas dziś na obiad pizza, specjalność mojego małża, wypiekana na kamieniu. Pychota. Ciasto cieniutkie, chrupiące a do tego dodatki takie na jakie akurat mam ochotę. Do wyboru. Kamień pochłania wilgoć z ciasta dlatego jest takie chrupkie a my tu wszyscy takie lubimy.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:18   #2038
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

A i witam się w południe
Stary 2013-02-23, 10:47   #2039
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,

Cytat:
za bete
Cytat:

Super lekarz i oby badania wyszły dobrze

Dziękuje wszystkim za życzenia

Do nas dziś wpadają znajomi

Stary 2013-02-23, 10:52   #2040
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
TŻ zaraz wyjeżdża
a ja musze śmigać na poczte i tysiąc spraw pozałatwiać

Cytat:
Mimo że wiem że mojemu się śpieszy najbardziej to do mnie to nie dociera. Twoim typem jest Luna, no tak ok. A zaraz myśl "ejj przecież to ja"
Mimo że ciągle o tym mówie i tak dalej to tylko słowa, mój mózg zatrzymał się na jakimś 20tc gdzie o porodzie się jeszcze nie myśli
zobaczymy jak te nasze dzieciaczki słuchają mam
bo akurat tak się trafiło że i Mokka i Isia chcą rodzić jak najpóźniej

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości