Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-23, 10:09   #1021
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Na innym forum, dziewczyna tydzień temu urodziła bliźniaki, a miała termin na 22 maja. Dzieciaki kruszynki, ale zdrowe, mama je już kanguruje nawet
no to tez niezly falstart i jeszcze dwie male zabcie

Cytat:
Tata wczoraj miał imprezę pożegnalną z okazji przejścia na emeryturę
Małe wesele
I dostał nie tyle od kolegów z pracy co od osadzonych, własnoręcznie zrobioną swoją podobiznę Wstawiam w załączniku, bo ja nie mogłam przestać się śmiać
buehehe, ale super! swietna pamiatka i jak pieknie wykonana. krawacik nawet jest i te uszy dla porownania powinnas wstawic fote taty hehe. podziwiam za precyzje, zawsze mnie fascynowaly te "wiezienne" domki z zapalek!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:12   #1022
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ostatnio na nowym mieszkanku teściu z Mężem i moim tatą przywiercali listwy panelowe- to była sobota ok 17. Wpadła sąsiadka z naprzeciwka i zrobiła karczemną awanturę, że jak to remont w lutym i to o tej porze... Mąż się wkurzył i zamknął Jej drzwi przed nosem
(dodam, że znam tą kobitę i będzie z Nią truuuudna przeprawa- nasza sypialni z łóżeczkiem Młodego sąsiaduje z Jej pokojem... Niech tylko zacznie się skarżyć, że Mały płacze, to zadzwonię na 997, że masakrycznie głośno TV ogląda. Serio- siedzimy w kuchni, która jest po całkowicie innej stronie i nie musimy mieć TV włączonego żeby wiedzieć co mówią np w Faktach )
Współczuję nowej sąsiadki

Cytat:
Na innym forum, dziewczyna tydzień temu urodziła bliźniaki, a miała termin na 22 maja. Dzieciaki kruszynki, ale zdrowe, mama je już kanguruje nawet
Kolejne maluszki
Oby było z nimi dobrze

Cytat:
Małe wesele
I dostał nie tyle od kolegów z pracy co od osadzonych, własnoręcznie zrobioną swoją podobiznę Wstawiam w załączniku, bo ja nie mogłam przestać się śmiać
Fajny prezent

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie ma odwiedzin na oddziale jest wyznaczony pokój odwiedzin i tam można siedzieć ale pewnie to mało komfortowe z bolącym tyłkiem na niewygodnych krzesłach, wśród obcych ludzi bo wiesz... bakterie tak jakby na tej sali odwiedzin nie było ich więcej jeszcze ze 3 lata temu dzieci (nawet ojciec!!) można było tylko przez szybkę oglądać. Dlatego masakra musi być po cesarce - Ty dziecka przy sobie nie masz od razu, ojciec nie może z nim być. Straszne
Masakra

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczęłam 29 tydzień, ale brzuch mnie 2 dni bolał, zobaczymy jak dzisiaj. Dzisiaj wyprawiamy urodziny starszemu synkowi, więc muszę być na chodzie.
za kolejny tydzień i miłej imprezki

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:12   #1023
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
U nas są sale jednoosobowe i tata może wykupić sobie nocleg obok na takim łóżku-materacu za 30 zł.
Reszta odwiedzin jest w godzinach.
A np w Łodzi w matce polce w szpitalu, trzeba wypełnić deklarację, kto razem z Tobą będzie się opiekował dzieckiem. Trzeba wpisać dwie osoby i one też mogą być 24 h
Teraz już chyba rzadko kiedy nie wpuszczają...
tez fajna opcja, chociaz na noc to ja chyba pozwole mu isc do domu niech sprzata, wietrzy, wije gniazdko i robi ostatnie poprawki smialam sie z kolezanki, bo uparla sie, ze lozeczko maz moze skrecic dopiero jak sie dziecko urodzi. no i po porodzie bombardowala go smsami gdzie on sie podziewa...a biedak walczyl
Stary 2013-02-23, 10:13   #1024
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
no to tez niezly falstart i jeszcze dwie male zabcie

buehehe, ale super! swietna pamiatka i jak pieknie wykonana. krawacik nawet jest i te uszy dla porownania powinnas wstawic fote taty hehe. podziwiam za precyzje, zawsze mnie fascynowaly te "wiezienne" domki z zapalek!
Nie no aż takich odstających to nie ma ma duże uszy to może dlatego

A dla maniaków truskawek, te w LIDLU są przepyszne - najlepsze z dotychczasowych

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:15   #1025
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
tez myslalam, ze zmotywuje sie i po sniadaniu jeszcze na chwile poleze. tymczasem mala bryka jak brykala i ani mysli przestac...wiec odpuscilam pewnie padne popoludniu, zrobimy sobie poobiednia sjeste mniaaam zjadlabym ananasa! kusicielka
A to mnie nie goniło do wc na , bardziej obawiałam się biegunki

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej hej, my już po śniadanku, tatuś zrobił tosty z szynką, serem i majonezem plus kakao, pycha
zamówiliśmy wczoraj łóżeczko na all, w przyszłym tyg powinno być, nie mogę się doczekać.
Idę dziś do lumpa, bo wyprzedaż jest, może coś wyhaczę ładnego
za łóżeczko

Pochwalisz się jakie zamówiliście ?

Cytat:
dzien doberek!!! nie spie a polozylam sie...o 4. mala mnie obudzila kopniakami i zamowila sniadanie

Cytat:
witamy sie w 28 tygodniu!!!

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
A dla maniaków truskawek, te w LIDLU są przepyszne - najlepsze z dotychczasowych
Mi smakują z lidla i biedronki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-23, 10:17   #1026
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

Małe wesele
Prezent wymiata

Cytat:
naprawde baaardzo musieli pilnowac smoczkow, bo wystarczyla chwila i pies juz go sobie przywlaszczal. a pozniej juz nie mieli odwagi mlodemu go dawac, hehe.
ogolnie to jest baaardzo zgrany duet - do dzisiaj wciaz jeden ma z drugim ciezki zywot
Co za piesio no gość jak nic.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:17   #1027
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś 27 tc z Natalą zaczynamy wiec jeszcze 13

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć
sesja z brzuszkiem zaliczona 2 godziny prężyliśmy się przed obiektywem, łacznie ponad 150 zdjęć. Foto zadowolony z efektów, my z sesji i miłej atmosfery. Ja wczesniej chciałam zdjecia w ubraniach, wzięłam rózne sukienki, bluzezki, ale foto mnie przekonał że w sesji z brzuszkiem chodzi o zdjecia brzuszka no tak... racja. Zgodziłam się na kilka ujęc w staniku i nawet kilka takich jak zarywam dłońmi piersi

Cytat:
http://www.fakt.pl/Zakatowali-dzieck...,201250,1.html kolejne dziecko w drodze nie ogarniam tego swiata!
Straszne

Cytat:
No właśnie, wcześniej nie pomyślałam o tym. Ja mam do szpitala, w którym chcę rodzić 40km... Jak Mąż będzie na miejscu w pracy to przyjedzie migiem, ale nie daj Bóg będzie w trasie...
Ja do szpitala, który wybrałam mam 50-55 km. Mam nadzieję, że mąż będzie wtedy w domu albo zdąży wrócić ; bo jak nie to będą musieli mnie zawieźć rodzice albo teście...

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 10:17   #1028
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma odwiedzin na oddziale jest wyznaczony pokój odwiedzin i tam można siedzieć ale pewnie to mało komfortowe z bolącym tyłkiem na niewygodnych krzesłach, wśród obcych ludzi bo wiesz... bakterie tak jakby na tej sali odwiedzin nie było ich więcej jeszcze ze 3 lata temu dzieci (nawet ojciec!!) można było tylko przez szybkę oglądać. Dlatego masakra musi być po cesarce - Ty dziecka przy sobie nie masz od razu, ojciec nie może z nim być. Straszne
masakra. kurcze, teraz tyle sie trabilo o rodzeniu-po-ludzku, ze dziecko ma byc z matka. myslalam, ze wiekszosc szpitali juz ma to w zwyczaju, ze dzieci sa od poczatku w wozeczkach przy mamie. w pierwszej dobie mozna malucha oddac pod opieke, ale nie jest to konieczne - decyduje matka. a Ty piszesz o szpitalu w ktorym czas sie zatrzymal! przez szybe to mnie mama ogladala...rozumiem na jakims oddziale neonatologii, ale jesli wszystko ok to dlaczego tak komplikuja? przyjezdzaj do Bielska! przenocuje Cie do porodu i sobie bedziesz mogla meza caly dzien miec przy sobie :P
Stary 2013-02-23, 10:17   #1029
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
dzien doberek!!! nie spie a polozylam sie...o 4. mala mnie obudzila kopniakami i zamowila sniadanie lezalam i myslalam co znajduje sie w menu...wybrala cielece kielbaski, no i ricore. nie wiem jak mi wyjdzie polaczenie mleko-mieso, ale zdam sie na gust corki milego dnia! nie sprzatajcie za duzo
Dzień dobry
Diabli widzę że my z tym spaniem to mamy tak samo. Ja też się wczoraj mega męczyłam z zaśnięciem, a dziś telefon od mamy obudził mnie koło 9:30 i już zasnąć nie mogłam

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:19   #1030
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
masakra. kurcze, teraz tyle sie trabilo o rodzeniu-po-ludzku, ze dziecko ma byc z matka. myslalam, ze wiekszosc szpitali juz ma to w zwyczaju, ze dzieci sa od poczatku w wozeczkach przy mamie. w pierwszej dobie mozna malucha oddac pod opieke, ale nie jest to konieczne - decyduje matka. a Ty piszesz o szpitalu w ktorym czas sie zatrzymal! przez szybe to mnie mama ogladala...rozumiem na jakims oddziale neonatologii, ale jesli wszystko ok to dlaczego tak komplikuja? przyjezdzaj do Bielska! przenocuje Cie do porodu i sobie bedziesz mogla meza caly dzien miec przy sobie :P
Diabli a nie wiesz przypadkiem jak to jest z Eskulapem - mają w końcu przedłużoną umowę z nfz czy nie ? Tak z ciekawości pytam

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-23, 10:20   #1031
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś się pozbierałam trochę.
Fizycznie może być, a psychicznie pewnie jeszcze długo nie będzie tak jak powinno.
Staram się sobie tłumaczyć, dużo czytać o tym wszystkim i jakoś muszę żyć, mam dla kogo.
Ale to co w głowie siedzi to czasami kocioł.
Twarda baba jestes, dasz rade glowie musisz znajdowac nowe zajecia...niech za wiele nie kombinuje. niedlugo z promyka rozblysnie slonce!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 10:21   #1032
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Diabli widzę że my z tym spaniem to mamy tak samo. Ja też się wczoraj mega męczyłam z zaśnięciem, a dziś telefon od mamy obudził mnie koło 9:30 i już zasnąć nie mogłam
To jesteśmy 3
Bo ja o normalnej porze nie umiem zasnąć, a jeszcze jak mąż chodzi na nocki to tym bardziej - kładę się w godz. 1-3 , ale ok 9-10 jestem już wyspana

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Fizycznie może być, a psychicznie pewnie jeszcze długo nie będzie tak jak powinno.
Staram się sobie tłumaczyć, dużo czytać o tym wszystkim i jakoś muszę żyć, mam dla kogo.
Trzymaj się

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-23, 10:26   #1033
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
najlepsze jest to, ze mniej mi sie chce spac niz jakbym spala do 13 zmeczenie tez mniejsze. tylko te zapuchniete powieki ale damy rade, wazne ze mala fika i milo rozpoczela nasz dzien
Stary 2013-02-23, 10:27   #1034
JennyAniolek
Zakorzenienie

Zmykam się szykować, bo za chwilę jadę na 2-3h załatwić pewną sprawę. To usłyszenia później

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-23, 10:32   #1035
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Taki dziwny typ z tej kobiety... Z nudów chyba się czepia wszystkiego i wszystkich. Ale niech nie próbuje ze mną zadzierać- kobieta w zaawansowanej ciąży może być nieobliczalna w sytuacji podbramkowej
wyobraziłam sobie Ciebie w akcji odwetowej.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:33   #1036
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Diabli a nie wiesz przypadkiem jak to jest z Eskulapem - mają w końcu przedłużoną umowę z nfz czy nie ? Tak z ciekawości pytam
wydaje mi sie, ze nie. ta moja sasiadka wlasnie tam miala lekarza prowadzacego i chciala rodzic u niego. okazalo sie, ze bedzie cesarka (04.02) i zeby nie placic zaproponowal jej porod w zorach.
na stronie nadal maja info, ze kontraktu brak.
http://www.klinika-eskulap.pl
swoja droga, ciekawe czy te kontrakty sa raz na rok podpisywane czy czesciej...
sporo moich kolezanek tam rodzilo, tez na poczatku myslalam, ze to byloby fajne rozwiazanie. pozniej znajoma pracujaca w wojewodzkim troche mi poopowiadala jak to wioza do nich na neonatologie maluszka, a mama zostaje w eskulapie. porod super jesli nic sie nie dzieje.
Stary 2013-02-23, 10:45   #1037
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to podziel się przepisem myślałam że to wersja tych z przepisu od lonely. sprawdzę sobie który jest lepszy dla leniwej mnie
Dam Ci potem przepis Je się robi 15 minut!
Stary 2013-02-23, 10:49   #1038
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry ... jak zwykle niewyspana tym razem przez brzuch bo taki twardy jest od wczoraj że nie mogłam się ułożyć.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
karetka przyjedzie do rodzącej? dobrze wiedzieć
przyjdzie, ale lepiej pościemniać dla pewności że umierasz z bólu i takie tam z tym że wtedy nie masz możliwości wyboru szpitala, wiozą Cię tam, gdzie najbliżej.
ja mam dwie ulice dalej szpital który ma podobne opinie jak wybrany przez nas, i zapewniają bezpłatny transport dla rodzącej, więc jakby była nagła potrzeba, mąż by nie dojechał a tata z żoną by gdzieś wybyli to dzwonię tam

a propos "przegapienia porodu" - też tak czasem mam obawy, bo co kilka dni mam dość mocne bóle podbrzusza, jak na okres, trwają dobre ileś tam godzin, i są mocne, muszę się faszerować tabletkami - a jak poród zacznie się tak samo i stwierdzę że to ból taki co zawsze i zaczną mi się parte w domu ? mąż z pracy nie dojedzie ... wtedy do tylko karetka ...
haha tak panikujemy a pewnie i tak połowa z nas wyląduje na wywoływaniu porodu jak to często jest przy pierwszym dziecku

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:54   #1039
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Dasz radę, jesteś silna!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
wyobraziłam sobie Ciebie w akcji odwetowej.
Jak będzie się czepiała, to powiem, że mi jej telewizor dzieciaka straszy

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 11:03   #1040
diabli
Zakorzenienie

robie porzadki na dysku i znalazlam dwa wierszyki no i znoooowuuuu sie wzruszylam!

Piotr Kanarek
SKĄD SIĘ BIORĄ DZIECI?

Czasem, kiedy nie śpię, wieczorową porą,
Myślę sobie o tym, skąd się dzieci biorą.
Trudno żebym o tym cokolwiek wiedziała,
Kiedy wszyscy mówią, że jestem za mała!

Zapytasz rodziców, to po krótkiej chwili,
Robią dziwne miny, jakby się wstydzili.
Nie wiem, czego o tym nie chcą mi powiedzieć,
Ja jestem ciekawska, więc chciałabym wiedzieć!

To jest dziwna sprawa, bo nie wiem dlaczego,
Każdy dookoła mówi coś innego:

Jest na przykład pani, co mi w koło klepie,
Że je za pieniądze można kupić w sklepie.
Przecież w różnych sklepach już z mamą bywałam,
Jednak sklepu z dziećmi nigdy nie widziałam!

Może nie mam racji - niech mnie ktoś oświeci,
Czy są takie sklepy, gdzie sprzedają dzieci?

Inni mówią o tym, że bociany białe,
W swych czerwonych dziobach noszą dzieci małe.
I od poniedziałku, do samego piątku,
Przynoszą je ludziom w małym zawiniątku.

...A ponoć bociany w Afryce zimują,
I do nas na wiosnę stamtąd przylatują.
Więc to wyjaśnienie też jest raczej marne:
Przecież w Polsce dzieci wcale nie są czarne!

Ktoś inny powiedział - być może w przedszkolu,
Że dzieciaki znajdziesz na kapusty polu.
Lecz ja wam się przyznam - całkiem zresztą szczerze:
Że ja w tę kapustę zupełnie nie wierzę!

Ta sprawa z kapustą wygląda żałośnie,
Bo w Afryce czarnej kapusta nie rośnie!
Więc z braku kapusty rodzi się pytanie:
Skąd swe małe dzieci biorą Afrykanie?

Choć wersja z kapustą pewnie jest zmyślona,
Jednak w Polsce sensu nie jest pozbawiona.
Mogłaby tłumaczyć w domysłów chaosie...
Czemu się Polacy kochają w bigosie!

Wersji jest więc kilka, czas do przodu leci,
A ja dalej nie wiem skąd się biorą dzieci!
W końcu moja mama dziś mi wyjaśniła:
Że mnie w swoim brzuchu długi czas nosiła.

W to chyba uwierzę, mama mnie nie kłamie,
Już widziałam z brzuchem na ulicach panie.
Lecz ja znowu brzęczę jak mucha przy uchu:
Skąd ja w twoim mamo znalazłam się brzuchu?

Mama nie chce mówić - mała to pociecha,
I dlaczego tata dziwnie się uśmiecha?
Może ktoś mi powie (oddam lalkę za to),
Co z mym urodzeniem miał wspólnego tato..?

I znów wszyscy milczą jakby byli w zmowie.
Skąd się biorą dzieci?! Kto mi w końcu powie?!

Jan Świąć
To odwieczne jest pytanie,
które trapi dzieci.
Skąd się wziąłem? Co się stało,
że jestem na świecie?
Małe dzieci dziwne rzeczy
nam opowiadają:
że jest taki sklep na świecie,
gdzie dzieci sprzedają.
Małą Kasię bocian przyniósł,
gdy była golaskiem.
Tata z mamą ją znaleźli
na łące pod laskiem.
Wszystko to są dziwne bajki,
opowiastki takie.
Dzieci rodzą się zwyczajnie,
nie rosną pod krzakiem.
Wszystko, co na świecie żyje,
łączy się parami:
On i ona, tata z mamą
zwą się — rodzicami.
Tata z mamą się kochali,
słuchaj, to nie bajka:
w brzuszku mamy się zacząłeś
jak kurczaczek z jajka.
I tu ważne jest pytanie,
zagadka niemała:
czy urodzi się chłopaczek,
czy dziewczynka mała?
Mama ziarnko twego życia
pod sercem nosiła,
a ty żyłeś w brzuszku mamy
zwinięty jak ślimak.
Tata cieszył się i starał
pomóc i dogodzić,
żeby mama wszystko miała,
kiedy się urodzisz.
Tak miesięcy przeszło dziewięć,
a ty rosłeś przecież,
aż zrobiło ci się ciasno,
chciałeś być na świecie.

Mama czuła jak się ruszasz
— niecierpliwy byłeś.
Poszła mama do szpitala,
tam się urodziłeś.
Byłeś taki śmieszny, mały
jak lalka — nagusek.
Na pamiątkę życia w mamie
jeszcze masz pępuszek.
Potem mama cię tuliła,
do snu kołysała,
mleczkiem z piersi wykarmiła,
piosenki śpiewała.
Teraz jesteś dzieckiem mądrym
— tak należy sądzić.
Czego nie wiesz — mamy pytaj.
KTO PYTA NIE BŁĄDZI!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-23 o 11:08
Stary 2013-02-23, 11:13   #1041
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
tzn. dziecko jest z matką ale nie od razu jeśli było cc no bo nawet głowy nie powinno się podnosić, więc rady sobie z dzieckiem taka mama nie da - gdyby ktoś mógł przy niej być, byłoby inaczej...
dziękuję za zaproszenie ale mam już wybrany szpital, mam nadzieję, że wszystko się ułoży tak jak chcę i zdążymy dojechać spokojnie

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-23 o 11:14
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 11:18   #1042
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze kilka zdjec naszych chlopakow Nela ma niezla obstawe, co? ehh tylko oni juz wszyscy taaacy duzi.
jutro poszukam moich fotek z kanady.

1-4 antek
5-6 szymek
7-8 szymek i antos
9-10 wiktor

no i jeszcze raz napisze, ze wiktor i antek sa bracmi, szymek jest ich kuzynem
Piękne... to Twoi synkowie? Myślała, że teraz będziesz miała pierwsze dziecko. Antek jak aniołek! Jezu, jak mi się zachciało, żeby już Jurek był na świecie i byśmy sobie w góry pojechali......
Stary 2013-02-23, 11:21   #1043
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
robie porzadki na dysku i znalazlam dwa wierszyki no i znoooowuuuu sie wzruszylam!
Świetne te wierszyki!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 11:30   #1044
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Nadrobiłam!

Witam się sobotnie, po nieprzespanej nocy. Kubunia pokazał o 24 mamusi jak umie fikać i wywijał z godzinę koziołki. Raz w poprzek, raz po pęcherzu, raz dawał się "do wewnątrz". Szalony Poza tym jednak przenieść się ze 140 cm łóżka, na 105 cm to nie lada wyczyn. Mężu spał standardowo, rozwalony jak na plaży, a ja czuwałam, żeby mi brzuszka nie uszkodził swoimi wygibasami. Zasnęłam dopiero po Jego wyjściu do pracy i też nie od razu, bo Młodemu było niewygodnie jak mamusia zwijała się w kłębuszek i manifestował swoje niezadowolenie małą ilością miejsca w brzuszku A teraz się wiercioch wierci po śniadanku, chyba posmakowała mu kanapeczka z makrelką
KOCHAM TEGO MOJEGO SZKRABIKA!!!

Poza tym, nie wiem czy to nie fałszywy alarm, ale kurka wodna chyba mi się robią rozstępy na brzuszku. A dodam, że smaruję się codziennie, czasami nawet dwa razy dziennie, praktycznie od 2-3 miesiąca ciąży... Tak więc chyba nawet najdroższe kosmetyki nie są w stanie uchronić nas przed naszymi genetycznymi predyspozycjami... No nic, z naturą nie wygram...

Tymczasem uciekam się ogaranąć i czas nastawić Mężulkowi kurczaczka na obiad
Ale słodko Mój też wczoraj szalał i (może) rączką dawał mamusi piątki
A jak się najadł na śniadanie rzodkiewki i ogórka na bułce to do teraz fika

Mi się na bokach takie czerwone kreski zrobiły, hmm, jakby takie pręgi małe, to chyba jest początek rozstępów... Ale co tam

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

No i witam się południowo!

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

A wiecie co, wczoraj nie miałam humoru, dziś też trochę nie i mam takiego kwiata na oknie co ma ususzone wszystkie kwiatki już, a tak pięknie kwitł, pełno małych fioletowych kwiatków. No i dziś patrzę, a tu wykwitł jeden kwiatuszek wiosna idzie!
Stary 2013-02-23, 11:35   #1045
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Gdzie ta wiosna?
Strasznie jest u mnie, sypie i sypie, iść się nie da do tego nie dopinam kurtki zimowej noo dobra, dopnę się ale jest tak opięta, że na plecach się zwija, wyglądam jak beczka i mi bardzo, bardzo niewygodnie, więc nie mogę jej już zakładać no i chodzę w takiej z materiału do której śnieg się przykleja i jest cała mokra nie lubię tego

Stary 2013-02-23, 11:36   #1046
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie ta wiosna?
Strasznie jest u mnie, sypie i sypie, iść się nie da do tego nie dopinam kurtki zimowej noo dobra, dopnę się ale jest tak opięta, że na plecach się zwija, wyglądam jak beczka i mi bardzo, bardzo niewygodnie, więc nie mogę jej już zakładać no i chodzę w takiej z materiału do której śnieg się przykleja i jest cała mokra nie lubię tego
oj, oj , żebyś się nie przeziębiła!
Stary 2013-02-23, 11:38   #1047
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
oj, oj , żebyś się nie przeziębiła!
ona mi nie przemaka cała na wylot tylko z góry
ogólnie nie wychodzę z domu, jedynie do sklepu szybko, więc mam nadzieję, że już nic się nie przyplącze

Stary 2013-02-23, 11:39   #1048
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

Piotr Kanarek
SKĄD SIĘ BIORĄ DZIECI?

Czasem, kiedy nie śpię, wieczorową porą,
Myślę sobie o tym, skąd się dzieci biorą.
Trudno żebym o tym cokolwiek wiedziała,
Kiedy wszyscy mówią, że jestem za mała!

Zapytasz rodziców, to po krótkiej chwili,
Robią dziwne miny, jakby się wstydzili.
Nie wiem, czego o tym nie chcą mi powiedzieć,
Ja jestem ciekawska, więc chciałabym wiedzieć!

To jest dziwna sprawa, bo nie wiem dlaczego,
Każdy dookoła mówi coś innego:

Jest na przykład pani, co mi w koło klepie,
Że je za pieniądze można kupić w sklepie.
Przecież w różnych sklepach już z mamą bywałam,
Jednak sklepu z dziećmi nigdy nie widziałam!

Może nie mam racji - niech mnie ktoś oświeci,
Czy są takie sklepy, gdzie sprzedają dzieci?

Inni mówią o tym, że bociany białe,
W swych czerwonych dziobach noszą dzieci małe.
I od poniedziałku, do samego piątku,
Przynoszą je ludziom w małym zawiniątku.

...A ponoć bociany w Afryce zimują,
I do nas na wiosnę stamtąd przylatują.
Więc to wyjaśnienie też jest raczej marne:
Przecież w Polsce dzieci wcale nie są czarne!

Ktoś inny powiedział - być może w przedszkolu,
Że dzieciaki znajdziesz na kapusty polu.
Lecz ja wam się przyznam - całkiem zresztą szczerze:
Że ja w tę kapustę zupełnie nie wierzę!

Ta sprawa z kapustą wygląda żałośnie,
Bo w Afryce czarnej kapusta nie rośnie!
Więc z braku kapusty rodzi się pytanie:
Skąd swe małe dzieci biorą Afrykanie?

Choć wersja z kapustą pewnie jest zmyślona,
Jednak w Polsce sensu nie jest pozbawiona.
Mogłaby tłumaczyć w domysłów chaosie...
Czemu się Polacy kochają w bigosie!

Wersji jest więc kilka, czas do przodu leci,
A ja dalej nie wiem skąd się biorą dzieci!
W końcu moja mama dziś mi wyjaśniła:
Że mnie w swoim brzuchu długi czas nosiła.

W to chyba uwierzę, mama mnie nie kłamie,
Już widziałam z brzuchem na ulicach panie.
Lecz ja znowu brzęczę jak mucha przy uchu:
Skąd ja w twoim mamo znalazłam się brzuchu?

Mama nie chce mówić - mała to pociecha,
I dlaczego tata dziwnie się uśmiecha?
Może ktoś mi powie (oddam lalkę za to),
Co z mym urodzeniem miał wspólnego tato..?

I znów wszyscy milczą jakby byli w zmowie.
Skąd się biorą dzieci?! Kto mi w końcu powie?!

Jan Świąć
To odwieczne jest pytanie,
które trapi dzieci.
Skąd się wziąłem? Co się stało,
że jestem na świecie?
Małe dzieci dziwne rzeczy
nam opowiadają:
że jest taki sklep na świecie,
gdzie dzieci sprzedają.
Małą Kasię bocian przyniósł,
gdy była golaskiem.
Tata z mamą ją znaleźli
na łące pod laskiem.
Wszystko to są dziwne bajki,
opowiastki takie.
Dzieci rodzą się zwyczajnie,
nie rosną pod krzakiem.
Wszystko, co na świecie żyje,
łączy się parami:
On i ona, tata z mamą
zwą się — rodzicami.
Tata z mamą się kochali,
słuchaj, to nie bajka:
w brzuszku mamy się zacząłeś
jak kurczaczek z jajka.
I tu ważne jest pytanie,
zagadka niemała:
czy urodzi się chłopaczek,
czy dziewczynka mała?
Mama ziarnko twego życia
pod sercem nosiła,
a ty żyłeś w brzuszku mamy
zwinięty jak ślimak.
Tata cieszył się i starał
pomóc i dogodzić,
żeby mama wszystko miała,
kiedy się urodzisz.
Tak miesięcy przeszło dziewięć,
a ty rosłeś przecież,
aż zrobiło ci się ciasno,
chciałeś być na świecie.

Mama czuła jak się ruszasz
— niecierpliwy byłeś.
Poszła mama do szpitala,
tam się urodziłeś.
Byłeś taki śmieszny, mały
jak lalka — nagusek.
Na pamiątkę życia w mamie
jeszcze masz pępuszek.
Potem mama cię tuliła,
do snu kołysała,
mleczkiem z piersi wykarmiła,
piosenki śpiewała.
Teraz jesteś dzieckiem mądrym
— tak należy sądzić.
Czego nie wiesz — mamy pytaj.
KTO PYTA NIE BŁĄDZI!
pieknee
Cytat:
Zmykam się szykować, bo za chwilę jadę na 2-3h załatwić pewną sprawę. To usłyszenia później

Cytat:
Nie no aż takich odstających to nie ma ma duże uszy to może dlatego

ja tez najbardziej lubie te lidlowskie
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
heloł, oczywiście was nie nadrobię, ale coś wyczaiłam, że pisałyście o testach, jak zobaczyłyście dwie kreseczki... niektóre historie wyłapałam i przeczytałam. i się poryczałam za każdym razem
ja testu nie robiłam. w pierwszym cyklu zrobiłam i się wkurzyłam, że wyszedł negatywny. potem sobie pomyślałam, że nie robię cholerstwa. że dla mnie oznaką ciąży będzie brak okresu. jako że mierzyłam sobie co rano temperaturę podstawową, to wiedziałam, kiedy się go spodziewać (około 14 dni od skoku temp.), i nie kupiłam już żadnego testu. w drugim cyklu dalej jeszcze pełni zapału działaliśmy, ale już się tak nie nakręcałam. i okres nie przychodził, temp. podstawowa nie spadała (to znaczy, że progesteron dalej podwyższony był - czyli dobry znak! w ciąży ta wyższa temp utrzymuje się jakieś 3 miechy, a normalnie przed okresem znów spada). no to zadzwoniłam do gina i umówiłam się na wizytę i lekarz znalazł moją dziecinkę, miała wtedy 2 mm niby wiedziałam, i mąż też coś "czuł", że tym razem jest coś inaczej i na pewno się udało, ale widzieć ten niezbity dowód - szczęście niesamowite telefon do męża - jego reakcja: hehe... wiedziałem

achhh... teraz maluszek już kopniaczki sadzi mamusi, żeby się nie martwiła. a niedawno był kruszynką dwumilimetrową
a co tstowania, ojj pamietam to ja chyba z 6 dni przed spodziewana m. zrobilam test i pamietam po 7 min chyba wyszly 2 blade kreski, ale bylam zla na siebie ze zrobilam tak wczesnie test , ale wiczorem polecialam po 2 i po 5 min. tez wyszly 2 blade na maxa .... pokazalam tz a on ze nie raczej nie zebym sie nie nakrecala , na drugi dzien polecialam znowu po test zrobilam go u kolezanki i po 3-4 min. znowu wyszly 2 blade kreski , kolexanka mi mowi no jestes , nic by nie wyszlo gdybys nie byla i zeby mi udowodnic wsiadla w auto pojechala po test wrocila poszla do wc i wychodzi i rzeczywiscie u niej 1 kreska i koniec hmmm dalej nie moglam uwierzyc tymbardziej ze to byl 1cs , oczywiscie tz nic nie mowilam ze zrobilam test w tym dniu i kazalam mu kupic zeby zrobic na drugi dzien z rana , i rano robie i powtorka 2 blade kreski po 2 minutach , pozniej na wszystkich testach kreski zrobily sie wyrazne heheh i jestesmm
Cytat:
Cześć
U nas zima na całego i cały czas sypie :/
Obudziłam się ok 6:00 z bólem brzucha, trochę się powierciłam i poszłam dalej spać. Na szczęście już lepiej Może zaszkodziła mi wczorajsza mieszanka czyt. sałatka z makrelą, ogórkowa, ananas + lody
u nas tez ja do okien poodslaniaz rolety a na dworzu zima na calego , sypalooo na maxa i wiatr silny, teraz tylko wieje
ja szykuje sie powoli do robienia obiadku, dzisiaj w menu kotleciki mielone z ziemniaczkami i czerwona kapustka
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 11:39   #1049
ankaaa206
Wtajemniczenie

[QUOTE=JennyAniolek;394076 19]

za łóżeczko

Pochwalisz się jakie zamówiliście ?

zamówiliśmy zwykłe, proste z materacem, mam nadzieję że bedzie ok http://allegro.pl/show_item.php?item=3010154872 kolor teak

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 11:44   #1050
maarchewka
Zakorzenienie

To ćwiczymy mięśnie Kegle co by mniej popuszczac

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości