|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.
Cytat:
Ja na Balickiej Hutę znam bardzo słabo a na Bronowicach mieszkałam 2 lata więc mam blisko i znajome tereny ![]() Nuria147 gratuluję
![]() Edytowane przez ewanka1989 Czas edycji: 2013-02-22 o 12:31 |
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3274 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Raczkowanie
|
Nuria147 Gratuluje i nie ukrywam zazdrozcze ale dodajesz nadziei
dzięki
|
|
|
|
#3276 | ||||
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3277 | |
|
Kici kici miau miau
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Całkiem przyjemnie się tam jeździ, lepiej niż po Hucie A kiedy zdajesz?
|
#3279 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
-wprawdzie umiem jedzic na nich ale w Hucie "gubie sie".pozatym zanm ta okolice bo mieszkam niedaleko a pozatym chodzila do LO tam 3lata![]() a ja 5 marca o 8 rano ![]()
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Raczkowanie
|
Mari i Nayami głowa do góry, nastepnym razem musi sie udać!
![]() Jak tyko widzicie, ze cos z lukiem zaczyna być nie tak i czujecie, ze nie uratujecie to stop! Lepiej spróbowac jeszcze raz ![]() Olciau , Nuria Gratulacje!
Edytowane przez malma22 Czas edycji: 2013-02-22 o 21:49 |
|
|
|
#3281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
DziękiMalma no teraz przyłoże sie do łuku. Mari teraz im pokazemy nieChange jak egzamin? |
|
|
|
|
#3282 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja 5 marca mam pierwsze jazdy też o tym słyszałam, że lepiej się zatrzymać niż dotknąć pachołka etc.
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, bo jeśli się zatrzymasz przed dotknięciem pachołka albo najechaniu na linię jest jeszcze jedna próba, a jak już dotkniesz to po ptakach, sama się o tym przekonałam.
|
|
#3285 |
|
Raczkowanie
|
Ja się właśnie zapisałam na prawo jazdy. Byłam dzisiaj już u lekarza na badaniach. Za tydzień w piątek pierwsze zajęcia z teorii
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny czas Ci się zaczyna. Miło wspominam kurs.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
#3287 |
|
Raczkowanie
|
Boję się
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma czego. Kurs to sama przyjemność. Gorzej jak już egzaminy przychodzą.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
#3289 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super kolejna dołącza do naszego grona Kursantek i już nie-Kursantek ja we wtorek kończę teorię, a w czwartek mam wewnętrzny teoretyczny
|
|
|
#3291 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsza jazda po zdaniu prawka nie musi być straszna. Ale pod warunkiem że jedziemy po rozdrożach...
|
|
|
|
#3292 | |
|
Konto usunięte
|
Oj tak
Pamiętam, że w przerwie zajęć na uczelni w środę dzwoniłam do instruktora umawiać się na czwartek i piątek I w ogóle zawsze to jakaś przygoda, urozmaicenie ![]() Cytat:
![]() Jak wsiadłam w czinkłaczento, to ojjjjj.... Tym bardziej, że ma on jeszcze pewne inne wady np ręcznie trzeba kierunek wyłączać, bo nie odskakuje sam
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Raczkowanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;39411379]Oj tak
Pamiętam, że w przerwie zajęć na uczelni w środę dzwoniłam do instruktora umawiać się na czwartek i piątek I w ogóle zawsze to jakaś przygoda, urozmaicenie ![]() I o ile samochód nie odbiega technicznie od tego, co się jeździło na kursie ![]() Jak wsiadłam w czinkłaczento, to ojjjjj.... Tym bardziej, że ma on jeszcze pewne inne wady np ręcznie trzeba kierunek wyłączać, bo nie odskakuje sam [/QUOTE]Nasz samochód to też zupełnie inna bajka, mam wrażenie że on jakby 'żyje własnym życiem' i panuję nad nim tylko częściowo, co jest strasznie głupie ![]() No a moja pierwsza jazda to od razu na miasto, zawieźć tatę w kilka miejsc, a potem po TŻ i do domu [TŻ odebrał prawko jakieś 4 tygodnie przede mną]. TŻ przez całą drogę się nie odzywał, ciekawe dlaczego |
|
|
|
#3294 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz już śmigam tym padłem jak należy Zaraz lecę nim do sklepu
|
|
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli zapewne nie egzaminowała Cię cudowna Pani Blondyna, chyba że miała wyjątkowo dobry dzień ![]() To i ja się podzielę wrażeniami z pierwszej jazdy bez instruktora - w środę odebrałam wreszcie prawo jazdy (miesiąc czekało na mnie w urzędzie, cóż... zameldowana jestem 400 km od Wrocławia, gdzie zdawałam i mieszkam i nie było jak wcześniej przyjechać), no i od razu tato zabrał mnie na jazdę swoim samochodem o zupełnie innych gabarytach niż Clio. Ale dałam radę - był ze mnie dumny, że ani razu nie musiał użyć ręcznego ![]() A jutro czeka mnie droga do domu, 400 km. Będzie prowadził TŻ, ale postaram się przejechać chociaż z 50 km - choć mam mały problem z jego samochodem, gdzie siedzenie jest tak nisko, że mam wrażenie, że nic nie widzę |
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3297 |
|
Raczkowanie
|
hej, czy któraś z was pisała już nowy egzamin teoretyczny ? Mam w poniedziałek i juz się zaczynam nim stresować ;/
|
|
|
|
#3298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na początku nie zrobiła na mnie najlepszego wrażenia (tym bardziej, że wcześniej podszedł taki miły pan instruktor ale okazało się, że miał do siebie przypisaną inną zdającą) ale już podczas jazdy było naprawdę ok. A co, generalnie jest złośliwa?
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
trzecie podejście niestety poległam na mieście, nerwy mnie zjadły, ale nie wiele brakowało... coprawda robi mi się niedobrze na myśl, że znowu jazda w Lce i znowu egzamin i znowu to miasto, stres itd... ale co zrobić. nastepne podejscie, dzien przed koncem starej teorii, musi się udać...
miałam egzamin na 12. z instruktorem wyjechalismy o 7, na 9 mniej więcej byliśmy w WORDzie, pierwsza usiadłam za kółkiem, żeby sobie przypomnieć miasto, niestety od listopada zapomniałam co i jak z rondami w tym mieście i od razu robiłam jakieś błędy. Rondo wydaje się banalne, jest dwupasmowe, jeden pas do jazdy w prawo i prosto, drugi do jazdy w lewo i zawracania. Byłam w sumie w kiepskiej formie zmęczona, mimo, że starałam się nie pić kawy, wypiłam rano herbatę z dużą ilością miodu i zjadłam snickersa. W poczekalni starałam sobie w głowie przypomnieć wszystkie elementy egzaminu na placu, jak je będę wykonywać, żeby nie stracić główy i zrobić na spokojnie. Trafił mi się znowu inny egzaminator, tym razem znowu miły i w sumie przychylny, co jest w tym wszystkim najgorsze, bo wiadomo, że od tego dużo zależy... Mam nadzieje, że do następnego egzaminu za miesiąc, to z kim pojade nie będzie miało znaczenia, bo będę się pewnie czuła za kółkiem, chociaż na samą myśl panikuje. Dostałam do sprawdzenia światła awaryjne i spryskiwacze, pogoda była dobra, nie padało. Kazał przygotować mi sie do jazdy, pierwsze poprawiłam siedzenie bo byłam zdecydowanie za nisko, potem symulowałam poprawe zagłówka, rozejrzałam sie cóż jeszcze, nie zapomniałam o właczeniu świateł, lusterek nigdy w sumie nie poprawiam bo wydaja mi się ok, jak zapytał czy jestem gotowa, przypomniał mi o pasach pamiętałam , ale generalnie był bardzo wyrozumiały. Wrzuciłam jedynkę, odpaliłam samochód spuściłam sprzegło i jakoś ruszyłam do przodu spokojnie :p Udało się zatrzymać bez problemowo w kopercie i potem rozejrzawszy się do tyłu cofałam, obrót kierownicą, kontra i prosta, przez to, że więcej odwracałam się do tyłu tak na wszelki wypadek nie jechałam super prosto, ale skontrowąłam i jakoś stanełam w kopercie. Zauważyłam, że egzaminator się rozdziewa i rzuca bety do tyłu, czyli jest dobrze. A tu takie cisnienie, że masakra, kazał mi skręcić w prawo na górkę, ale był w tym momencie bardzo miły, jakoś tak zagadał i w ogóle... Nieszczesna górka, okazała się być przychylna, wjechałam, zatrzymałam się w miare delikatnie, no i chwile po złapaniu oddechu i zaciagnieciu recznego, dodalam 2,5 obrotów, podnioslam noge na sprzegle, siadł i spuscilam hamulec reczny i jakos sie udało ![]() Kazał się zatrzymać, informując ze pozytywnie zaliczam te czesc i zaprasza mnie na miasto, dodal, że oczekuje dynamicznej jazdy (niestety) bo jest czarny asfalt, a w tym momencie tak mi noga zaczeła drgać na sprzegle przy ruszaniu, ze odpalajac mi zgasł, ale jakos za drugim razem się udało i wyjazd z wordu, gdzie zaraz po wyjechaniu jest pierwsze rondo... najpierw chyba był banał w postaci w prawo na rondzie.A potem na pewno przejazd przez ulice jednokierunkową, parkowanie prostopadłe z korektą, tak jak na filmiku. Z reguły instruktor czy przy poprzednim razie miałam parkowanie z większą ilością miejsca za sobą i z boku, wiec mogłam odjechać dalej i wjechać bez korekty tym razem przeraziłam się, że przy maksymalnym skrecie kół wjade komuś w tyłek, więc zatrzymałam cofnęłam i dopiero wjechałam z dusza na ramieniu nie powiem, ale pozytywnie, wyjazd to już był mniejszy problem. brakowało mi w tym dniu pewności siebie, przez co nie mogłam zaprezentować rzeczonej dynamiki, szczerze mówiąc jest to dla mnie trudne, bo wieksza część ulic w tym mieście ma ograniczenie predkosci do 30, jest nawet wiele stref zamieszkania, czyli człowiek sie tam w zasadzie toczy, wiec rozpędzanie się do 60 to już rzadkość, a jednak są też takie miejsca gdzie niby można. Pamiętam słabe punkty z tego egzaminu, więc postaram się je wyelliminowac, pocieszam się tylko, że wtedy stres samodzielnego wskoczenia za kółko będzie mniejszy.... jedyną osobą, wsrod 4 ktora ze mna wtedy pojechała była dziewczyna, ktora podchodziła do egzaminu 5 razy i raz tylko wyjechała, a plac oblała 3 razy z rzedu, co gorsze trafiała 2 czy 3 razy na tego samego egzaminatora, tym razem dostała jednego u ktorego zadwalnosc jest chyba najwieksza, bardzo pomaga i nie stresuje (ja u niego jechałam 1 raz i tez w sumie poległam na głupocie) co jest w sumie pocieszające, mam nadzieje, ze ja w koncu dowiem się jak to wracać z usmiechem na ustach :P powodzenia dla innych zdajacych
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
change - a w zasadzie na czym poległaś?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

Tobie też gratuluję zdanego egzaminu 

Tak "wibruję" od wczoraj i chyba szybko mi nie przejdzie ;D

, na razie jeżdże pod okiem tżta i on mi mówi jak mam kręcić, ale jak pojadę gdzieś sama to jakaś porażka przecież będzie..
już się boję..