|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez mell002 Czas edycji: 2013-02-24 o 01:09 |
||
|
|
|
#4982 |
|
Konto usunięte
|
IMHO problem nie leży w tym, że ktoś kogoś tam uważa za brzydala, ale w tym, że nie zachowuje tego dla siebie
|
|
|
|
#4983 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Pokaż mi, gdzie tak napisałam.
|
|
#4985 | |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam chwilę w podstawówce coś w stylu karpatka - cyce jak karpaty taka była motywacja dzieci
![]() Cytat:
dziecko plus matura dziecko plus brak gimnazjum i facet pijus chory związek osiemnasty z rzędu zaręczyny od 16 roku życia i zapita japa są też takie co 'melanż je wciągnął' I na zdrowie panienkom. |
|
|
|
|
#4986 |
|
Konto usunięte
|
Z cyckami to jakos na mistrzach.org był komentarz, że dziewczynie biust zczął rosnąć wcześnie i najpierw się smiali, a potem juz tylko cieszyli
|
|
|
|
#4987 |
|
Konto usunięte
|
Tyle że wiesz, patrzę na zdjęcia, to w sumie wyglądało źle. Mówię, wyrosłam szybciej niż inni, to zdecydowanie. Ten głupi moment gdy dziewczyna zamienia się w kobietę, bluzki robią się krótkie i opięte w biuście itp...
|
|
|
|
#4988 |
|
Konto usunięte
|
No, mnie też biust urósł dość szybko (geny, panie, co poradzisz...), ale ja akurat z tym nie miałam problemów - no, oprocz, oczywiście, tego, że przed kupnem pierwszego stanika niezbyt elegancko to wyglądało.
|
|
|
|
#4989 |
|
Konto usunięte
|
A nic mi nie mów ja latami nosiłam g... nie stanik :{
|
|
|
|
#4990 |
|
Konto usunięte
|
Jak większość kobiet ;> Moje pierwsze to były jakieś brzydactwa z wielopaków, potem standardowa miseczka B, obwód chyba 70(albo 65? Z dupy wzięty w każdym razie), a taki dobrze dopasowany dostałam jak miałam jakieś 14-15 lat - fartnęło mi się, że do mojej rodziny stanikowe uświadomienie trafiło dosyć szybko.
|
|
|
|
#4991 |
|
Konto usunięte
|
Ale większość kobiet/nastolatek ma na tyle standardowy biust że są w stanie ubrać to oklepane 75b i nosić mi się wylewało z każdej strony i nie wiedziałam już czy brć staniki dla karmiących czy co ;d
|
|
|
|
#4992 |
|
Konto usunięte
|
Nooo, to ja miałam to szczęście, że na moj wczesnonastoletni biust wchodzily bez problemów
Dziś prwnie by nie weszły, ale jakoś nie żałuję ![]() A tam dla karmiących - widziałam juz stanik, który wg pani ekspedientki był 65G, a na luzie mógłby spać w nim mój kot Do dziś nie wiem co to za cudo było, chyba podwójny spadochron dla królików x3
|
|
|
|
#4993 |
|
Konto usunięte
|
Tak samo, wieczorem jak się kładłam spać to się w duchu modliłam żeby się rano nie obudzić. Byłam nieśmiałą, wysoką dziewczyną, która nie dość, że pierwsza zaczęła dojrzewać (wiecie, tyłek urósł, piersi, pryszcze się zaczęły robić) to jeszcze byłam jedną z najbiednieszych dzieci bo akurat trafiłam na klasę lekarsko-wojskowo-inżynierową. Czego ja się nie nasłuchałam, w końcu minęło mi przekonanie, że jestem tak brzydka, że powinnam chodzić z torbą na głowie ale wciąż mam odruchy nerwowe jak słyszę, że jakaś grupka osób się śmieje.
|
|
|
|
#4994 | ||||||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4995 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Za to słyszałam *erka(od nazwiska)-puderka, bo byłam blada. Ale jakoś mnie to nie ruszało, bo w sumie byłam blada i wiedziałam, że to widać. Zresztą prawie każdy odstający od normy miał jakieś przezwisko. I tak się wszyscy lubili co nie przeszkadzało się naśmiewać jeden z drugiego- ten tak wygląda, ten gruby, ten niski, ten chudy, ten taki, ten głupi. Nauczycielka też kiedyś powiedziała coś mało miłego- teraz byłyby za to problemy że hoho. Raz jeden uczeń, który nie zdał w pierwszej klasie (!) dostał dobrą ocenę to skomentowała, że no to teraz będzie świętowanie u Ciebie w domu i tort, okazja się już może nie powtórzyć- coś takiego. Teraz by miała mega problemy pewnie za umniejszanie czy co tam jeszcze, a wtedy się wszyscy łącznie z tym chłopcem śmiali. Nie, że popieram wyśmiewanie czy dogadywanie, ale znowu takie dzieci, którym nic nie można powiedzieć to nie wiem jak sobie mają potem w życiu radzić
|
|
#4996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ile ja się mu musiałam natłumaczyć, że się nikt z niego nie chciał naśmiewać itd. Z resztą teraz dzieci zamiast załatwiać samodzielnie problemy, od razu telefon do rodziców...do nas też się nie zwracali tylko telefony |
|
|
|
|
#4997 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
|
|
#4998 |
|
zawsze mam racje
|
monikafaustyna: niektórzy rodzice to by chcieli, żeby dzieci najlepiej do toalety z tym telefonem chodziły.
Zresztą nie tylko rodzice, ludziom się rodzi jakaś mania w głowach, że jak ktoś nie odbiera to nie żyje albo chociaż leży nieprzytomny w szpitalu ![]() A jak wyjdziesz na pół godz to też z telefonem. Zresztą najlepiej to pobliskiego sklepu też, jakby się komuś z domowników przypomniało że jednak jeszcze masła potrzebuje i żeby mógł zadzwonić. Niektórzy to by najchętniej z majtkami przy kostkach do telefonu biegali ![]() A jeśli chodzi o okrucieństwo dzieci- moim zdaniem lepsze ostre słowa wprost niż niby bycie grzecznym i miłym (bo rodzice kazali czy nauczyciele) a obgadywanie za plecami. Zresztą wcale nie trzeba kogoś wyzywać, wystarczy jak ktoś będzie wypchnięty poza społeczność i nikt z nim nie będzie rozmawiał. Nie rozumiem też tej presji ze strony rodziców, nauczycieli że mamy się w klasie lubić, no jeszcze w podstawówce- ok. Ale w liceum? Każdy już tam ma jakąś swoją paczkę, swoje życie i swój świat, a klasa to po prostu ludzi z którymi się chodzi na lekcje.Pamiętam jak w 2 klasie liceum przepisała się do nas jakaś laska z biol-chem i polonistka do mnie, żebym jakoś z nią porozmawiała i pomogła się zintegrować. A co to ona w przedszkolu jest i nie umie się sama przedstawić? Dołączyły dwie osoby ( z tym, że ona w październiku, druga dziewczyna z mat-fiz we wrześniu) i jakoś jedna umiała się zgrać. To ja mam na siłę z kimś rozmawiać? Jakbym była zainteresowana znajomością to bym ją znała już wcześniej, co to za problem znać kogoś z równoległej klasy.
|
#4999 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A karpatka dobrym ciastem jest! ![]() Cytat:
ostre chlanie od 16stki Też nikomu źle nie życzę, nie obchodzą mnie, nie mamy ze sobą kontaktu, nigdy nie były moimi "psiapsiółami" i teraz też nie będą.
Edytowane przez mell002 Czas edycji: 2013-02-24 o 12:05 |
||
|
|
|
#5000 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dziwię ,że ludzie (szczególnie zainteresowani) akceptują nepotyzm. Powinni narobić smrodu, jesli widzą że na dane stanowisko przyjeli córcie pracownika. Chodzi mi oczywiscie o państwowe instytucje. Pisze o tym bo akurat, moja dzielna kumpela
narobiła szumu ![]() Jest po studiach, ma rok doswiadczenia na stanowisku na które aplikowała, a przyjeli pociotka po szkole średniej.
Edytowane przez pendraiw Czas edycji: 2013-02-24 o 12:03 |
|
|
|
#5001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5003 |
|
Konto usunięte
|
co do przezywania.... Mnie we wczesnej podstawówce przezywano okularnica (nosiłam okulary jak spora część dzieci w tym wieku) i to głównie przez chłopaka, który sam nosił okulary... Gdzie tu sens, gdzie tu logika
|
|
|
|
#5004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz miałam akcję, bo zabrałam najgrzeczniejszemu dzieciakowi telefon. Następnego dnia miała być wycieczka. Miałam wrażenie, że mama się zaraz mi rozpłacze do telefonu, bo jak to on, przecież on grzeczny, przecież on nigdy, ale to tylko raz, to przecież mogę mu dać, bo to był pierwszy raz, przecież na drugą szansę każdy zasługuje
|
|
|
|
|
#5006 |
|
zawsze mam racje
|
5000 stuknęło i tak nas zaraz zamkną, więc założyłam nową część
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post39425257
|
#5007 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moi teściowie mają taki zwyczaj, że wydzwaniają jak na alarm do nas jak nie odbierzemy pierwszego telefonu, a jak już w koncu któreś z nas odbierze to zaraz panika czego nie odbieracie, stało się coś? Nie mamo, chcieliśmy w spokoju zjeść obiad / prowadziłam akurat auto / byłam w toalecie / po prostu nam się nie chciało. Dzisas kiedyś byłam uzależniona od komórki, od kilku lat coraz częsciej mam ochotę wywalić ją gdzieś w kąt
|
|
|
|
|
#5008 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#5009 | ||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
. I ogólnie można się ogarnąć, schudnąć, zadbać o wygląd - problem w tym, że niektórym się nie chce.---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
A tak patrząc nawet nie na mnie, a na moją młodszą siostrę to jej by się przydał. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
).
|
|
#5010 |
|
Zakorzenienie
|
już jest nowy wątek.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

Niezbyt dużą, ale jest.
Jedni są grubi, inni mają wade wzroku, są brzydcy albo czarują rekinim uśmiechem 

Dziś prwnie by nie weszły, ale jakoś nie żałuję
. Żenada jakaś. Staram się unikać takich głupich rozmów. Jeśli zauważę, że mam muzykalne dziecko, to będę w tym kierunku ją rozwijać, jak w innym, to w innym. Wiadomo, można dziecko spróbować zaciekawić jakimiś aktywnościami, ale jak widać, że nie lubi czegoś, to po co zmuszać? Żeby znajomi robili: 
narobiła szumu