|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
Cytat:
Dokładnie. To samo mam tu: http://prawa-pacjenta.wieszjak.pl/pa...-szpitalu.html Dziewczyny, zapamiętajcie na całe życie: żaden szpital nie może odmówić wam przebywania 24h z dzieckiem! ŻADEN! awanturujcie się, tu chodzi o wasze dzieci! wydrukujcie sobie odpowiednie regulacje prawne i z tym idźcie walczyć. Ewulkaa, leć z samego rana czy teraz i nie pozwól by mała była sama! ty masz prawo z nią być, ona ma prawo być przy mamie! Co za skur... szpital! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Wspolczuje Ci kochana.Oby Anulka szybko wyzdrowiala.
#3423 | |||
Zakorzenienie
|
Słodziak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne te nasze dzieci Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Konto usunięte
|
Dokładnie, to się robi tak: nie mogę zostać? to proszę mi to dać na piśmie. O, dziękuję, to ja teaz z tym idę do tvn, polsatu i do sądu, bo własnie państwo łamią prawo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
Ewulka współczuję :glaszcze: trzymajcie się
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Konto usunięte
|
Aż napisałam do Ewulki smsa, bo mną trzepnęło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39419512]Aż napisałam do Ewulki smsa, bo mną trzepnęło.[/QUOTE]
Dobrze zrobiłaś! Już to widzę jak pielęgniarki uspokajają, tulą, karmią i przebierają takie maleństwa i siedzą przy nich. Jakiś koszmar. Oby Ewulka wywalczyła to co im się należy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zadomowienie
|
Strasznie Wam współczuje, mam nadzieje, że Anulka szybko wróci do zdrowia i do domu
#3429 |
Zakorzenienie
|
Dziś wreszcie Michałek był zadowolony z kąpieli
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Nie zazdroszczę i współczuję. Przecież ona jest taka mała i Cię potrzebuje oni są nie normalni czy co. Dla niej w tej chwili jest ważna mama i tata i na pewno bardzo cierpi bez Ciebie.Ciekawe czy oni się nią zajmą tak jak ty, już to widzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |||
Rozeznanie
|
Ewulka, trzymam
![]() ![]() ![]() Ach, ta "błogość" wypisana na twarzy. ![]() Cytat:
![]() Czupryna jak ta lala. ![]() A Twój co wymyślił?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------------------------- Właśnie... Nomenklatura, Monamur, Bishonka i Bokeh gdzieś zniknęły. ![]() Nancy nie było cały dzień, więc może się wreszcie doczekała? ![]() Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-23 o 22:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Ewulka, kochana, trzymam kciuki za was
![]()
#3433 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
taaaa, jasne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kurcze nie mogłam wczoraj w nocy spać, od 3 nie zmrużyłam oczu, bolało mnie spojenie tak, że myślałam, że zaraz tam pęknę, a teraz mam zgagę ![]() poza tym sprzątałam (masakra jak się zmęczyłam) :/ wszystkie dzieciątka prześliczne ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Wtajemniczenie
|
ehh, dziewczyny, masakra...
![]() trafiła na oddział patologii nowordka, żadne dziecko nie jest tam razem z matką ![]() ![]() dzięki szaja za smsa ![]() ![]() ![]() ![]() a wiecie co jest najgorsze? że nawet rano nie mogę do niej jechać, mogę tam być najwcześniej o 11 do 15, potem od 17 do 20. Przecież to jest paranoja jakaś! 7h matki z dzieckiem na 24h? no prooosze was. Nie wiem, czy mam robić tam haję, skoro ten szpital ma leczyć moje dziecko ![]() ![]() ![]() jedno wiem - jej była potrzebna specjalistyczna opieka, i to ma. Ale przecież ona mnie potrzebuje, potrzebuje mojego ciepła, głosu, PIERSI!!! Jak się zapytałam, że mogę przyjeżdżać co 3h na karmienie (mieszkam 5min samochodem od szpitala) to NIE, mam odciągać... jejku, normalnie ryczę cały wieczór, ona dziś skończyła dopiero 3 tygodnie, takie dziecko nie powinno być samo! ona pomyśli, że ją mama zostawiła ![]() ![]() ![]() no i nie wiem co mam robić, teraz idę się kąpać i spać - tylko jak tu zasnąć wiedząc, że ona tam może płakać bidula moja? ![]() ![]() ![]() może jutro coś kontruktywnego wymyślę, bo dziś to już ![]() a nie może tak zostać jak jest, bo prawdopodobnie ona tam zostanie na 10 dni - 10 k.wa dni - jak dzisiaj ma dopiero 21... no przecież ona przez ten czas o mnie zapomni, straci zaufanie, nie będzie się już czuła taka bezpieczna przy mnie!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamuśki i przyszłe mamuśki!
Gratulacje dla nowych mamusiek i wytrwałości dla tych jeszcze w dwupaku. My z Martusią niestety w szpitalu od poprzedniego piątku ![]() ![]() U nas w szpitalu nawet nie było gadki, że nie mogę być z Małą. Przecież to logiczne, że niemowlak potrzebuje mamusi 24 godz. na dobę. Także Ewulka walcz o swoje i wracaj czym prędzej do córeczki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
Aniolku, super, ze z mala juz lepiej, obyscie szybko wyszly
![]() A jak to sie stalo, ze trafilyscie do szpitala? Kto podjal taka decyzje? |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
Ewulka, dokładnie - walcz o swoje prawa.
![]() ![]() Muszę się Wam pochwalić - dzisiaj (a raczej wczoraj) odpadł nam pępek. Nareszcie! ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-24 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39381231]Dziewczyny, a ja raczej zmiany hormonalne obstawiam. Wiecie, że mi po porodzie Agatki wylazło uczulenie na amoxycylinę, czyli teoretycznie na penicylinopochodne? I na pyralginę? Obsypuje mnie bąblami swędzącymi. Na przedramionach mam pryszcze takie grudkowe teraz, też poporodowe hormonki.[/QUOTE] a co na to bralas jesli karmilas piersia?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam WOJTUSIA ![]() ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- WCZORAJ W 7 TYGODNIU BYLAM NA USG BIODEREK KOSZT 60ZL wszystko ok tylko luzne wiazania le maja prawo jeszcze takie byc i zalecil szerokie pieluchowanie, co o tym myslicie??? i 5 kwietnia do kontroli a wy jak mialyscie????? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Konto usunięte
|
Cudowne szerokie pieluchowanie na wszelki wypadek? Olalabym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Dawno nie pisałam ale mamy ciężki okres, Blanka ma kolki, ja mam kryzys laktacyjny, do tego mąż wrócił do pracy po urlopie no i jestem ogólnie wykończona...kocham moje dziecko nad życie ale są momenty że myślę cz ktoś choć na godzinę ją wziął żebym ja mogła odpocząć. Ewulka trzymam mocno kciuki za Was! :-* |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w innym szpitalu na patologii nie mozna zostawać ale tylko na noc! w dzień można byc non stop z dzieckiem! zdrówka kochana dal dzidzi i dużo siłydla ciebie ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Kochana - wracajcie szybko do domku ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() co do pieluchowania to skoro zalecił - ja bym pieluchowała.
![]() |
#3443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nancy Katarka używam od 15 dnia życia. Położna mi pozwoliła, a nawet zaleciła. Żadna krzywda dziecku od tego się nie stanie ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie noce bez zmian. Od 4 wstawałam co 15 minut, aż w końcu o 6:30 stwierdziłam, że to bez sensu i z mężem wstaliśmy. Mała dopiero teraz zasnęła. Żyję nadzieją, że kiedyś te noce się zmienią. Oby jak najszybciej. Lenova trzymaj się. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
#3447 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja rozwinę to co wcześniej napisałam - szerokie pieluchowanie "na wszelki wypadek" jeśli nie ma potrzeby jest zwyczajnie bezsensowne, od lat się tego nie stosuje, dobry lekarz nie zaleci - zresztą jak można zalecać coś bezpodstawnie ![]() ![]() A już wiadomo, że bezsensowne stosowanie szerokiego może przynieść szkodę. To w sumie to samo co kanapki z serem, nie? Ja dzisiaj zjadłam z serem i kilka plasterków pomidora pierwszy raz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zakorzenienie
|
Generalnie to mówi się, że mama odsuwa ojca na drugi plan jak się dziecko pojawia itp. , a ja mam wrażenie, że mój mąż zapomniał, że ma żonę
![]() ![]() ![]() Odnośnie epsumisanu, nie wiem czy jak tak trafiłam , czy może Małej nie był w ogóle potrzebny. Ale tak zaczęliśmy dawać bo się strasznie prężyła jak bąki miały iść i generalnie mało tych gazów jej odchodziło. Ale jak zaczęliśmy dawać to znowu jak już szły bąki to ona aż płakała, piszczała, wyła. Od tego piątku postanowiłam już jej nie dawać, bo miałam wrażenie, że bardziej się męczy niż przedtem. I wiecie co ?? Kupy wróciły, robi 2-3 razy dziennie, a bąki idą aż miło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Konto usunięte
|
Aga, ja przestałam bobotic dawać kilka dni temu - ale na początku, jakieś 4 tygodnie pierwsze, był konieczny i pomagał, teraz chyba ciut lepiej z układem trawiennym jest już, trochę dojrzał, więc odstawiłam i jak piszesz, mniej bąków bolesnych, mniej prężenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie po czym poznać uczulenie na pampersy?
Bo moja mała wczoraj rano obudziła się z krostami na brzuchu , plecach i pupie . Takie małe czerwone krostki ledwo zauważalne no ale są i właśnie w okolicy pampersa. I tak się zastanawiam czy to zwykle potówki, bo w sumie trochę ją mocno okryłam czy może uczulenie-bo zmieniliśmy huggiesy na pampers z tym że to już tydzień temu ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.