|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
mimo wszystko i tak czuje że to nie wyjdzie:p a dlaczego tego nie pisać na pierwszej stronie?
|
|
|
|
#4112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
To w sumie nie jest głupi pomysł z tymi postami pod pierwszą stroną, no ale wiadomo nie każdy się znajdzie na otwarcie nowego wątku, więc 5 osób będzie się "przedstawiać" na pierwszej stronie, 10 osób na 15, a reszta na 30. I potem szukanie by coś się dowiedzieć
Dla mnie pierwsza strona jest jak pigułka, w niej powinno być wszystko
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
a moze arkuz kalkulacyjny google kazda bedzie mogla sama dodac co trzeba a podlinkuje sie w pierwszym poscie
|
|
|
|
#4115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciekawa opcja---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Ja już po śniadaniu - kawa z mlekiem i jogurt nat. z musli i suszonymi daktylami ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Znalazłam instrukcje obsługi tego arkusza google http://www.e-wiki.pl/articles/akg.php
|
|
#4116 |
|
Raczkowanie
|
cześć wszystkim...
Szlak mnie normalnie trafi... konflikt z mężem tylko że on sie zachowuje jak dziecko.. Ja doceniam to że że on pracuje od 6 do 18 i sobote od 6 do 15 ale to że w niedziele go o 9.00 budze uważacie że to jest przegiencie ?? My z małą chcemy z nim spędzić jeden dzień w tygodniu bo jest zapracowany... jeszcze teściowa mu śniadanie zrobiła a on foch że nie wstanie..bo już 10była potem poszłam na kompa poprosiłam go żeby sie małą na chwile zają powiedział że pewnie zamierzam cały dzień na nim przesiedzieć a ja na to żebyś wiedział będe siedzieć cały dzień.... i dodałam bo ja ci nie życze żeby cie złapał taki postrzał....boli mniej ale chodzić sie nie da ![]() a on zbulwersowany zagroził że pójdzie w cholere i że już dawno powinien to zrobić.... nic nie odpowiedziałam.... To są niemiłe słowa jak dobrze wiedzieć że nikomu na mnie nie zależy ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- wiecie tak wam powiem życie jest ciężkie z trzeźwym alkoholikiem.... w dodatku że od jakiegoś czasu nie chce chodzić na terapie...nic nie robi z sobą i boli mnie to i to bardzo bo drzwi w kierunku alkoholu się mogą otworzyć.... Chyba musze podjąć terapie bo już nie wiem jak z nim rozmawiać a małżeństwa nie chce rozwalić.... Wybaczcie że to tu pisze o takich prywatnych sprawach ale nie mam z kim pogadać komu sie zwierzyć
|
#4117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Późno dziś wstałam i wypiłam juz kawke i sniadanko zjadłam owsianka z bananemCytat:
Cytat:
![]() Mnie sie tam podoba pomysł z tabelką, jednak co tydzien to jest z tym sporo zabawy ![]() Cytat:
a ja lubie takie Choć na wiosne/lato kupie sobie chłodzący![]() U mnie dziś mija tydzień grzecznego dietkowania bez grzeszków - dumna jestem z siebie A wczoraj wieczorem ogladalam walkę
|
|||
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalka wiecej optymizmu co ma się nie udać
?Wszysco będzie na pierwszej stronie - proponuje tak - ja zakładam wątek o tej samej nazwie plus częśc druga ... Daje tam post z listą uczestniczek, podstawowe info (zeby nie trafiały dziewczyny odchudzjące się z 50 na 48 linka do tej części , linki do podstawowych informacji ... Poniżej Scio daje arkusz czy co to ma być i zobaczymy jak to zadziała ... A dalej każda moze się przedstawić, napisać co tam chce, wstawić swoją tabke z wymiarami, postępami , celami itd -i każda będzie tomogła edytować W ten sposób zobaczymy metodą prób i błędów która metoda jest najlepsza i w trzeciej części będzie wiadomo co robić Bo ja sie obawiam że lekko do 5 tu dotrwam ![]() Może tak być ? A póki co normalnie piszemytu a częśc drugą dopiero tworzymy napisze jasno w pierwszym poście żeby nikt się nie wcinał tymczasowo nowy ... No a jak jedna dwie osoby nie zrozumieją trudno
|
|
|
|
#4119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba nie potrzebnie kompa z rana odpaliłaś Może spędzicie dzień razem ale w sposób który mu najbardziej odpowiada? A za tydzień np zmiana i Ty niedzielę zaplanujesz? Taka tylko luźna myśl mnie naszła![]() A co do terapii...nie chodziłaś razem z mężem? Myślę że terapia uzależnień to problem całej rodziny nie tylko alkoholika... Może jak zaproponujesz wspólne sesje to będzie chętniej chodził? Miłego dnia kobietko ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma co zaladac. bedzie 4900 postów to sie pomysli.
Arkusz Wam pokazę jak młoda uśnie, bo teraz pisze z nia na rekach |
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to dzien dobry
Wstałam bez kaca (o dziwo) , śniadanei zrobił mój brat (nie do wiary) więc zjadłąm żeby mu przykro nie było Ale dietetycznie nie było ...Na szczęście obiad robie ja wiec będzie jak trzeba - łosos z kapusta dla młodego plus ryż Fajnie jest być w Polsce choć na chwile Choc oczywiscie dietetycznie ciężko - ale i tak lepiej niz zwykle ..
|
|
|
|
#4122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
raz na miesiąc częściej nie ma sensu bo wymiary co tydzień się aż tak nie zmieniają.Sagapo ciężko mi się wypowiedzieć, bo podziwiam Cię, że walczyłaś o swoją rodzinę ja nie wiem czy bym umiała. Może miał zły dzień lub humor i palnął bez zastanowienia. Nie bierz tego do siebie i na pewno zależy na Tobie Twoim bliskim! A już na pewno maleństwu, więc proszę nie myśl, że dla nikogo nie jesteś ważna - a mąż powinien być Ci wdzięczny za pomoc... Jeśli to pomoże to może faktycznie skorzystaj z terapii. sunshine16 brawo za grzeczny tydzień
-17kg "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-02-24 o 11:48 |
|
|
|
|
#4123 |
|
Wtajemniczenie
|
Siedzę z maską na włoskach i powoli muszę się zbierać do teścia na urodziny.....jak mi się nie chce tam jechać!!!!!!!!!! Ale nic nie mówcie mojemu B
![]()
|
#4124 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem co ze mną jest rano było ok zjadłam śniadanie, wypiłam kawę, zieloną herbatę i nieco wody a teraz jest mi nie dobrze
i kręci mi się w głowie wezmę krople żołądkowe może pomogą...
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
że wszystkie się przedstawią pod pierwszym postem bez innych treści
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
nadalka nie wierzysz w nasze zdyscyplinowanie ?
Zapewne słusznie... No to będą inne treści - to tylko wątek a nie ... budzęt państwa czy coś ![]() Ok dobrniemy do 4700 powiedzmy i zakładamy ... Puścimy ten arkusz na początku - potem kto chce nie sie przedstawia kto nie to nie Tak czy owak w pierwszym poście musi być info jakie są założenia główne ... Ja jestem za prostymi rozwiązaniami - i za tym żeby jak najwięcej rzeczy każdy sam sobie wprowadzał ... Inna sprawa że i tak większośc ma najważniejsze rzeczy w podpisie albo chwali sie na bieżąco - więc nie przeceniajmy wartosci pierwszej strony ... Niech tam będą wagi startowe - coby ew. nowe osoby wiedziały mniejwiecej w co się pakują Zreszta zgadzam się z Carla będzie jak będzie byle wątek był Carla normalnie bym powiedziała żę chociaż jedzonko dobre będzie - ale teraz to nie pociecha , co? Ja nie mam teścia - ale teściowa wystarczy za siebie i trzech teściów ![]() Sagapao troszke robisz z igły widły (ale nie obrażaj się ... M. lubi pospać w weekend do 11-12 (a do pracy chodzi ok 9-9.30 - wiec nie wstaje w tygodniu przed 8 mnie to nieco wnerwia bo bym chciała z nim coś porobic i nie tracić pół dnia.. Ale wole przetrzymać i miećwyspanego i zadowolonego meża niz wkurzonego rozespanego Więc idź się przytul do męża , nawetprzeproś bo co ci zależy i ciesz się niedziela zamiast kompem ![]() I też cie podziwiam za to że walczyłaśo rodzine - ale to co piszesz to raczej wynika zmeskiego charakteru - od facetów wiele wymagać nie można
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sagapo rozumiem. Mój pracuje 5-6 razy w tyg (1 w tyg 24h a tak to nie ma go od 5 do 17. ) i uważam że jednak spędzenie czasu w 2, a w 3 to nieco jest różnica. U nas jest tak że jak D. ma wolne to chodzi spać 24-1 w nocy. Mała przeważne o 6 już nie śpi, i nie ważne że D jest nie wyspany a jednak o 7 już przeważnie nie śpi jak mała zaczyna marudzić. Moim zdaniem to nie jest wymaganie że facet musi nie spać. Myślę że jako dzień wolny rodzina powinna dzień spędzać razem. A o przepraszaniu nie ma mowy. Że tak powiem trochę chamsko że dziecko to było komu zrobić a potem matka wstaje w nocy rano w dzień lata za dzieckiem nosi buja bo ząbkuje i takie tam. Mnie na szczęście ominął problem wstawania w nocy bo mała się nie budzi, przez te zęby tylko po północy płacze ale dostanie pić i idzie spać. I krąży przeświadczenie że jak matka siedzi w domu do leży i pachnie a półnadzy mulaci jej wahlują żeby się nie spociła od tego leżenia. :p uważam się rola matki jest na prawdę bardzo ciężka, samo wychowywanie dziecka a co dopiero zaspokajanie jego potrzeb, ukojenia bólu i bieganie bo gdy rączkuje to włazi gdzie popadnie. Ja osobiście od października 2011 nie przespałam całej pełnej nocy. I mimo że na początku miałam żal to przecież jest taka rola aby czuwać nie tylko matki ale i ojca. I wszelkie tłumaczenia dla mnie są z dupy. Ja osobiście często jestem zmęczona psychicznie niż fizycznie. I bardzo często zazdrosze mężowi że może sobie wyjść do pracy i mieć w dupie co się dzieje w domu. :p
|
|
|
|
#4128 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was leniwie w słoneczną niedzielę
Wlazłam dziś na wagę, bo na poniedziałkowe ważenie i mierzenie nie mam czasu - zwykle spieszę się do pracy. Więc wlazłam i co? 71,8 kg ![]() A myślałam, że spadków nie będzie - jestem przed okresem, bolą mnie piersi i brzuch, a tu taka niespodzianka niby tylko 300 g, ale przed @ i to jest dużo. Oznacza to, że wreszcie mój organizm załapał o co chodzi i że nie popełniam błędów w żywieniu. A co dzisiaj w menu? śn - pomarańcza, po 30 minutach 4 racuchy pełnoziarniste z morelami suszonymi, serek i dżem, kawa z mlekiem II śn - pierś kurczaka, 3 plasterki boczku, sałatka z młodego szpinaku, rukoli i rzodkiewek, ser feta, sos vinegret, plaster sera żółtego o - chcę wypróbować Wasz przepis na pierś kurczaka w papierze, kapusta kiszona k - chyba makaron durum z farszem z kapustą kiszoną i pieczarkami. Dużo, co? i pysznie i na tym się chudnie ![]() Mimo boleźni chcę poćwiczyć. Nic mi nie spada w udach i musze popracować nad zmianą tłustej galarety w twarde mięśnie ![]() Miłej niedzieli chudzinki
Wiecznie na diecie ![]() 73 kg / 168 cm Edytowane przez martha22 Czas edycji: 2013-02-25 o 08:34 |
|
|
|
#4129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak już uda nam się cokolwiek zarejestrować i w dodatku będzie zgoda na upublicznianie to wrzucę jakiegoś linka. Ale pewnie pierwszym zarejestrowanym występem będzie ten w Tygmoncie w maju/czerwcu...
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis sie zmierzyłam. okres mam i troche mi brzuch napuchł, ale w tali cm poszedł i w udzie pół cm.
biore sie za arkusz |
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co do wątku, to faktycznie arkusz byłby ok, ale można wszystko połączyć - faktycznie założyć nowy wątek gdy obecny osiągnie koło 4700, tu będziemy sobie dalej spamować, a tam czekać, aż wszystkie stałe bywalczynie powpisują swoje "pierwsze" posty z parametrami. Jeśli któraś coś wrzuci od czapy, to przecież zawsze można to edytować. A nie sądzę, żeby nagle milion nowych osób wpadło na ten wątek i zaczęło robić rumor
a już zupełnie na marginesie można w pierwszym poście napisać, że póki co akcja toczy się na starym wątku, a tu czekamy na pierwsze posty z danymi i prosimy o nie wpisywanie niczego więcej. W ciągu kilku dni wszystkie aktywne da się uzbierać i heja ![]() ...a tak z innej beczki - zgadnijcie z kim dziś spędziłam noc?
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Furry
Trudne do zgadnięcia nie jest, ale pytanie czy spędziłaś noc grzecznie?
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muahahahahaha!!! (szatański śmiech)
|
|
#4135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4136 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do nocy jeśli dobrze myślę to bardzo mnie to cieszy
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Prowizorka https://docs.google.com/spreadsheet/...aRlBFVlE#gid=0
Później dopiszę formuły, żeby bmi samo się liczyło. Jakie parametry mam jeszcze wpisać? No i termin ważenia, mierzenia y się przydał, będzie się kolumny przesuwać w prawo, żeby te najświeższe były najwcześniej. |
|
|
|
#4139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozumiem ze siedzenie w domu i opiekowanie się dzieckiem to ciężka praca nie tyle może co fizycznie ale psychicznie ( sama swoje już przesiedziałam ) , ale tez gdyby on nie pracował nie mielibyście pieniędzy które są potrzebne do życia.... Powiem Cie jedno nie pozwól na wtrącanie sie teściów do waszego małżeństwa bo nic z tego nie będzie... |
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A parametry, ja mierzę sobie obwód pod biustem, sam biust, a niektóre dziewczyny może jeszcze ramię i łydkę? Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-02-24 o 13:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

ciekawa opcja

89,5......

no i pod tym odnośniki do postów fatass i jakichś dobrych kalkulatorów. No i oczywiście po osiągnięciu 5000 postów na tym wątku należy napisać do admina o jego zamknięcie
raz na miesiąc częściej nie ma sensu bo wymiary co tydzień się aż tak nie zmieniają.
i kręci mi się w głowie
wezmę krople żołądkowe może pomogą...