|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Raczej powinnaś mówić: "Przypłyń orko, hop hop! " ![]() JADĘ!
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
aha!!!!!! ja dzisiaj mam 100dniówkę!!!
uczczę to herbatką ziołową na gardło
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. może on nie wie że cię to drażni i uważa że to zabawne?
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już jakoś nie liczę tych dni, tzn ani razu nie liczyłam dni do porodu
|
#1565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj mąż poszedł do piwnicy poszukać ile nam białej farby zostało i ... ktoś nam się włamał do piwnicy. Wkur*** jak 150 wrócił. Niby 10 mieszkań a wpuszczają na domofonie wszystkich co dzwonią. Nie wiadomo kiedy, kto i po co. Kłódkę mamy z atestem to poszli na zmęczenie materiału i wyłamali zawias na którym wisiała. I co? I nic nie zginęło. Fakt, w piwnicy są prawie same pudła, ale też opony i to widać te opony ... Mąż podejrzewa, ze to może jakiś sąsiad, tylko nie wiem po co. No a ostatni raz w piwnicy byliśmy w grudniu więc nie wiadomo kiedy. Dziwne to wszystko. Szybka wycieczka do castoramy po jakieś żelastwa i wbijal się udarem w niedzielne popołudnie w ściany w piwnicy. Zero reakcji sąsiadów.
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Ash - zwiewajcie stad jak najpredzej
mnie tez coraz czesciej kusi emigracja. znajomi kusza nas Norwegia, brat Kanada. mnie tu trzyma jedynie rodzina. kiedys jeszcze znajomi, ale obecnie wiekszosc uciekla. jak patrze na ich zycie to tylko utwierdzam sie w przekonaniu, ze gdzie indziej bedzie latwiej. no i jezyki...niech sie dziecko od malego edukuje. Wiktor mial 4lata jak stad wylecieli. obecnie ma 12. chodzil do przedszkola, a pozniej szkoly kanad-francuskiej, gdzie wiekszosc zajec ma po franc. smiga w 3 jezykach, ma kolege chorwata, ktory tez go "rozwija" niedlugo zacznie mu sie jeden lub dwa obce w szkole. w soboty szkola polska...Antek ma trudniej, bo juz urodzil sie tam. dla niego polska odmiana to czarna magia. kaleczy, bo wiekszosc czasu jednak spedza w szkole i z kolegami. w domu mowia po polsku, wiec rozumie wszystko. wysylamy im polskie bajki, ksiazki. w bibliotece tez moga wypozyczac polskie ksiazki i filmy dvd. jesli nie trzyma Cie tutaj rodzina - uciekaj podrozuj, rozwijaj sie.brat zaraz po wyjezdzie znalazl prace, oboje z bratowa skonczyli szkole dla emigrantow. ona zaszla w ciaze i zaczela kanadyjskie studia. przez 4 lata pracowal tylko brat i byli w stanie utrzymac cala rodzine, zyc na poziomie, stac ich na ciagle podroze, raz na 2 lata przylatuja do pl cala rodzina. obecnie bratowa skonczyla studia, zaczela prace - uczy emigrantow, przygotowuje do zdania egz. z obywatelstwa. wyklada na uczelni, w kilku takich jakby "policealnych" albo "szkolach dla doroslych". ogolnie cos a'la kulturoznawstwo polaczone z historia stanow itd. greka lacina i inne cuda :P w polsce pracowala w biurze podrozy, byla przewodnikiem. zna jezyki, a przy swoich uczniach z calego swiata, ktorzy po ang. czasem ani be ani me czuje, ze sie rozwija mnie kusza etatem w polskiej szkole, bo chlopakow nauczycielki zaczynaja byc wiekowe teraz brat ma w planach studia popracuje na nocne zmiany...chlopcy sa wieksi, wiec juz nie wymagaja tyyyle uwagi. podjeli naprawde sluszna decyzje.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-24 o 19:39 |
|
|
|
#1567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jakieś sukienki ale czy w nie wlezę ![]() A tacie bym w końcu odpyskowała coś... :/ Cytat:
Kupiłam 3 pary, styka Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nie wiem, ale jemu się nie da nic wytłumaczyć.
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nuż ci się trafi jakaś działeczka w górach żebyś mogła hodować jeszcze większe arbuzy?2. ty nie skacz do wisły tylko, orka może nie przeżyć w takich warunkach 3. CZEKAM! ![]() Cytat:
no to ja idę tez po coś do picia, żeby toast był porządny
|
|
#1570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tAK, zniszczę tatę ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Jadę!!
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
a wiesz, że to możliwe, ludzie mają dziwne poczucie humoru czasem...
ja też nie liczę, robi to suwak Cytat:
na złość by Wam chcieli zrobić czy co...No było dość ciepło a u nas festyn pewnie 2 maja, jak ja się pokażę |
|
|
|
|
#1572 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę po czekoladę...
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ale nikomu ostatnio się nie narażaliśmy, na dziunię mąż nakrzyczał w październiku czy listopadzie ... ale to na początku. Aż auta dzisiaj oglądałam, ale wszystko ok.
Może ktoś spłoszył ... Popytam faceta z zarządu czy ktoś inny też miał taki problem.
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łeeee, to co ty marudzisz, sexi jesteś!!! och, weź mi nie mów... wyobraź sobie, jak byś się poczuła, jakby ci w pracy dwie koleżanki powiedziały: ło matko, no teraz to jesteś gruba!!! na moje słowa, że to może jednak sweter, one się zapierały: nie! ty po prostu się gruba zrobiłaś! a obie szersze ode mnie no i chciałam zaznaczyć, że przytyłam 3 kilo tylko... ta jedna, na komentarze facetów, że z tyłu nie idzie poznać, żem w ciąży (bo nawet talię mam ), powiedziała: ojjj nie gadajcie, widać trochę po pupie... zamknęłam jej mordę komentarzem, że w dupci schudłam w sumie, ale miło mi, że pamięta mnie jeszcze szczuplejszą niż faktycznie byłam, a poza tym to pracujemy w poważnej korporacji i nie życzę sobie komentarzy na temat mojego tyłka.i na koniec dodałam, że ma szczęście, że akurat ja z tych nie-płaczliwych ciężarówek, bo normalnie to bym z rykiem do działu od molestowania i dyskryminacji pobiegła
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
mi suwaczek liczy
![]() Cytat:
![]() to te będą moje pierwsze, i ostatnie
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- też tak mówiłam no i ja śmigam w nich jakoś od 11-12tc, więc w jednym to bym oszalała
|
|
|
|
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smacznego, i niech ci się poziom magnezu i endorfin podnosi ![]() Cytat:
|
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
fajna oferta, za ile myślicie się sprzeda?
http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-3w1...050185908.html
|
#1579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
licytujesz dla Helenki? powodzenia jak coś
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
no te "koleżanki" to chyba faktycznie zazdrosne... jedna to taka wieeelka baba ze 1oo kilo, a druga strasznie szeroka w biodrach, 33 lata i ani chłopa ani nic... leję na nie
![]() Cytat:
|
|
#1582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak zawsze licytuję, tzn on za mnie licytuje, ja tylko ustalam swojego maksa, przynajmniej nie podbija się niepotrzebnie ceny...i w ostatnich sekundach licytuje.ogólnie to bardzo fajny wózek powodzenia, obyś wygrała
|
|
|
|
|
#1583 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
popieram a baby skandalicznie się zachowały!!!!!!!! Cytat:
ale za nowy zestaw pewnie blisko dwa trzeba by dać ![]() Kusi mnie, nie powiem, ale nie widzę entuzjazmu u TŻ, chyba nie spodziewał się, że kupimy wózek tak szybko. Cytat:
dzięki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
mi też ostatnio się "nic nie mieści" a jem mniej niż normalnie kolejny urok ciąży
|
|
#1585 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Piękny, i jeszcze jaki nonszalancki z tą fajnką ![]() Cytat:
Kochany jest, ale własnie obawiam się, że przyjemność karmienia maluszka w nim zostanie totalnie zniwelowana przez ból wstawania ![]() . Cytat:
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.c...li-o-czym.html Cytat:
Cytat:
oczywiście nikt nic nie widział...Cytat:
po mojej obronie pojechaliśmy do Edynburga totalnie na głupa: bez mieszkania, pracy, nic nie mieliśmy nagrane. Na drugi dzień po przyjeździe TŻ zaczął pracę, ja 2 tyg później, mieszkanie znaleźliśmy po 2 dniach pobytu u znajomych. Szaleństwo ale warto było, dużo nam dały takie wspólne szalone pomysły Teraz już jesteśmy bardziej stateczni ale wiemy, że sobie zawsze poradzimy. Chcemy mieć oczywiście jakieś zabezpieczenie, dlatego planujemy kupno mieszkania w RPA i z czasem w PL, jak odłożymy trochę $$ ale tak poza tym możemy jeździć po świecie ![]() A jak to się stało, że Twój brat wyjechał do Kanady? Najpierw znalazł tam pracę? Czy tak po prostu stwierdził, że Kanada to dobra opcja, zaaplikował o wizę i na miejscu wszystko ogarniał? |
|||||
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny które miały kupować nawilżacz jak tam wasze poszukiwania?
byliśmy dziś w sklepie i trochę pooglądałam i najbardziej podobał mi się ten http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...024587286.html z tym że na 100 % będę zamawiać na all bo w sklepie kosztuje prawie 250 zł. Ma któraś taki? Ashy ja też chce sprzedać kieckę ślubną, jak ogarniesz sprzedaż na all to możesz się pochwalić
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez tą piwnicę całkiem zapomniałam, że miałam pooglądać w sklepie jakie mają.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

będziemy wspólnie uzupełniać niedobory magnezu czekoladą z orzechami 
chory jest mój ojciec.
więc dziewczyny - do Bonifratrów z całym zapasem jedzenia musimy 
i jak ją zobaczyłam w tej sukni, to stwierdziłam, że nie mogę być zła na małża... bo ta suknia zasłużyła na "swój dzień" jeszcze przynajmniej raz 

no to ja idę tez po coś do picia, żeby toast był porządny 

), powiedziała: ojjj nie gadajcie, widać trochę po pupie...
kolejny urok ciąży