Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 09:51   #1741
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
sufit na pewno biały o wnęce na okno nie myślałam w sumie, na ściany mam kupiony taki pasek z misiami z mothercare albo naklejki z dżunglą, jeszcze nie wiem co wybiorę do tego biała wykładzina i literki z imieniem na pewno będą
wydaje mi się że w takim razie nie będzie za ciemno

Cytat:
Napisane przez Veronic
dzisiaj wybieram się na basen
no to baw się dobrze
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:53   #1742
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Witamy z rana, na śniadanko znowu tosty i kakao, teraz wciągnełam monte i trochę czekolady.
Ostatnio ważyłam się u teściów i nie wiem czy waga u nich czy u gina jest zepsuta, bo u gina 70 kg a 2 dni poźniej u teściów 72,6 może to przez zaparcia które i mnie nie ominęły, zjadam śliwki suszone, activie i nic..
odkryłam pierwsze rozstępy na piersiach, ciekawe czy na brzuchu też będą, oby nie
Ashyshqa my też bierzemy udział w loterii wizowej, u nas w rodzinie był taki przypadek że wujek był 2 razy wylosowany, za 1 razem nie poleciał ale jak 2 raz im się udało to całą rodziną wyjechali teraz już tam siedzą 10 lat i za żadne skarby do pl nie wracają.
Aaś u mnie w szpitalu jak byłam to tez jedzenie było masakryczne, oczywiście oprócz niedzieli, bo wtedy obiad to normalnie jak w restauracji, schab, ziemniaczki i pyszna surówka, niestety w ciągu tyg to był syf, mąż mnie dokarmiał ale i tak przez te kilka tyg schudłam. Jedno co dobre z tych szpitalnych pobytów to nowe znajomości, bardzo fajne dziewczyny poznałam i utrzymujemy cały czas kontakt

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:56   #1743
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to baw się dobrze
dzięki
na pewno się odprężę polecam Wszystkim ,tym co mogą oczywiście- basen w ciąży jest super
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:58   #1744
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
poprosze medal z okazji bycia największym wielorybcem

i od jutra 31tc
za brzunio! i wcale nie jest wielorybi
Stary 2013-02-25, 09:58   #1745
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206
Ostatnio ważyłam się u teściów i nie wiem czy waga u nich czy u gina jest zepsuta, bo u gina 70 kg a 2 dni poźniej u teściów 72,6
różne wagi, różnie ważą. no i to jeszcze może być dodatkowo kwestia zaparć
Stary 2013-02-25, 09:59   #1746
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Podziwiam
Dobrze, że masz panią sprzątającą bo ja też bym bardzo chciała białą wykładzinę ale już to widzę oczyma wyobraźni po 2 tyg max szara
Kolor na ścianie jeszcze ciemnieje - sklepy teraz dają próbki - możesz sobie maznąć i sprawdzić jaki bedzie po utlenieniu się

aa doczytałam, ze już kupiłaś - no to po ptokach ;-D
wykładziny nie kupiłam, ale mam shaggy biały w sypialni 4 lata i wygląda ok, raz na czas zamawiamy profesjonalne pranie, a u młodego będzie krótsza

pani raz w tygodniu jest to wiosny nie czyni:P
Stary 2013-02-25, 09:59   #1747
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dokładnie ten masz? i mówisz, że wygląda dobrze?
to super bo się martwiłam, że pokój od północy i że ciemno będzie
Ty masz polarne niebo??? jak tak to jest jeden z naj jasniejszych blekitow , moj jest ciemniejszy bezkiresny ocean )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 10:04   #1748
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
To trzymam kciuki za zieloną kartę.
Hameryka piękny kraj.
Mnie nie chcieli puścić spaliłam się tym, ze zaczęłam rozmawaić z konsulką po angielsku i stwierdziła, że musiałam być już kilka lat za granicą bo języka bym się nie nauczyła tak dobrze w Polsce a ja pracowałam z angolami i to był mój podstawowy język przez 3 lata

No ale cóż - kilka dni później poznałam mojego męża tak miało być najwidoczniej...
Aplikowałaś o turystyczną, tą na 10 lat? To głupi powód znaleźli, naprawdę. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
My do Ameryki nie pojedziemy nawet na wycieczkę, bo mąż powiedział, że on za wizą latać nie będzie. Jak się zaczęło mówić o zniesieniu wiz to stwierdził, że nie pojedzie bo to głupi kraj
Do Australii też trzeba wizę, ale tam by chętnie poleciał, tylko tego nie zrobi bo ... powiedział, że najprawdopodobniej do polski by już nie wrócił.
On z tych, co za granicę wyciągnąć się nie da, no chyba, że do Czech do sklepu po piwo
Mam wrażenie, że do Australii jeszcze trudniej wyjechac niż do USA. Oczywiście mam na myśli pobyt + praca.
Ale rozumiem też Twojego TŻa, swoje to jednak znane

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Ashyshqa my też bierzemy udział w loterii wizowej, u nas w rodzinie był taki przypadek że wujek był 2 razy wylosowany, za 1 razem nie poleciał ale jak 2 raz im się udało to całą rodziną wyjechali teraz już tam siedzą 10 lat i za żadne skarby do pl nie wracają.
Ale szczęściarz! Dwa razy wylosowany, nieźle! My mamy podwójną szansę, bo i TŻ i ja mogliśmy składać aplikację i jak jedno z nas wylosują to z racji małżeństwa drugie też dostaje zieloną kartę Mam nadzieję, ze Sofia też, choć nie ma jej danych na aplikacjach, bo jeszcze była malutką fasolinką
No ale będziemy się martwić jeśli na wylosują

Co do patriotyzmu, to jako taką miłość do ojczyzny odczuwam w zakresie, jaki już pisałam. Dużo od tego kraju dostałam, mam wrażenie, że więcej niż od rodziny więc jestem wdzięczna. Ale nie przedłożę jego dobra nad dobro osobiste i mojej rodziny, to na pewno. Na szczęście póki co żyjemy w czasach pokoju i oby tak zostało.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:06   #1749
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ty masz polarne niebo??? jak tak to jest jeden z naj jasniejszych blekitow , moj jest ciemniejszy bezkiresny ocean )
nie, wybralismy bezkresny ocean
Stary 2013-02-25, 10:13   #1750
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My mamy podwójną szansę, bo i TŻ i ja mogliśmy składać aplikację i jak jedno z nas wylosują to z racji małżeństwa drugie też dostaje zieloną kartę Mam nadzieję, ze Sofia też, choć nie ma jej danych na aplikacjach, bo jeszcze była malutką fasolinką
No ale będziemy się martwić jeśli na wylosują
no to fajnie, że macie większe szanse. powodzenia
Stary 2013-02-25, 10:14   #1751
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

moim zdaniem, najwięcej zależy od wielkości pokoju...ile ma m2? nie zdecydowałabym się na cztery ściany w tym kolorze (choć jest piękny i już wiem, że jedną ścianę w sypialni przemaluję nim) w pokoju o północnej ustawie. dodatkowo ciemne meble? Mysia, będzie bardzo ładnie i stylowo, bo ten błękit z brązem się lubią, ale ciemno. potrzebujesz teraz jasnych zasłon, jasnego fotela do karmienia (a Ty chyba chciałaś ten grafitowy z IKEA?) . sama wykładzina dużo da, ale nie wystarczy, moim zdaniem. kolory, które widzimy na 20 cm kawałku są sto razy ciemniejsze na ogromnych powierzchniach ścian, dlatego zawsze jak wybieram kolor to biorę ton, dwa jaśniejsze, żeby uzyskać wymarzony
ciemno nie znaczy źle, to po prostu kolejny styl! głowa do góry, będzie ładnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 10:16   #1752
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a i jak moj maly akrobata by dobrze trzymal cyca to mozliwe ze bede jedna z WAS heheh matka karmiaca piersia heheheh a jak bedzie taki ciapa w ssaniu jak DAWIDO to nie bede meczyla jego i siebie ooo tak postanowilam, chyba rozsadnie nie???hehehe
Bardzo rozsądnie
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
W ogóle to dzień dobry, my dalej chorujemy, całą noc drapało mnie gardło, mąż połamany, ale do pracy poszedł, mały na szczęście spał dzisiaj lepiej i nie miał gorączki. Odwołałam na dzisiaj nianię, ciekawe czy mój brzuch to zniesie jakoś
zdrówka
Cytat:
Justi dobre ja musze z moim malzem zrobic takie on ma porownywalny brzusio hehehe suuperrr fotka i brzusio wielkii
ej ej!! ale to nie moje zdjęcie, żeby nie było

Cytat:
heheh czyli inne heheh ciekawe czy obiad tez taki sam ja jakos mam awers do posilkow szpitalnych, jak lezalam z malym , to jego tez nie zmuszlam do zjedzenia ich wolalam isc do bufetu na pyszny obiadek, ale ja bylam tylko 2 dni , jak bym byla dluzej to bym zbankrutowala heheh
fajnie, że mogłaś schodzić, u mnie w mieście po porodzie nie można opuszczać oddziału

Cześć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:17   #1753
Aaś
Zakorzenienie

mysia mi akurat taki niebieski się nie podoba bo taki hmmm lazienkowy trochę? Ja do waszych mebli i wykladziny białej bardziej bym turkus widziała
A z tymi probkami farb co dają w sklepach to też nie jest za pięknie. My kupiliśmy parę sztuk i ta co na odcinku 1m2 wyglądała średnio to w całym pokoju już wygląda super
Chociaż i tak najlepsze są farby z mieszalnika... hehe

Drugie śniadanie. Trochę boję się otworzyć...
20130225_102210.jpg

A co do emigracji to ja to jestem taki mieszczuch że nawet nie wyobrażam sobie mieszkania poza warszawa
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:25   #1754
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
no to taki jak moj , ale to zdejcie co przeslalas to nie ten odcien jak juzkupiliscie to ja bym kupila malutka biala lub ten odcien co pisalalm , wycialbym szablony i porobila miski , gołabki czy inne zwierzaczki kolorem tym jasniejszym i bedzie stanowczo jasniej , ja tez sie xastanawialam nad niebieskim ale jednak wybralam zielen
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Bardzo rozsądnie

zdrówka
ej ej!! ale to nie moje zdjęcie, żeby nie było

fajnie, że mogłaś schodzić, u mnie w mieście po porodzie nie można opuszczać oddziału

Cześć
dziekii to co pisalam to jak bylam w szpitalu teraz ostatnio z dmlodym 2 ms temu , hehe po porodzie to malao ktorej chce sie chasac po bufetach heheh
to nie ty a tu chyba wszyscy mysla ze to ty hehehe
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
mysia mi akurat taki niebieski się nie podoba bo taki hmmm lazienkowy trochę? Ja do waszych mebli i wykladziny białej bardziej bym turkus widziała
A z tymi probkami farb co dają w sklepach to też nie jest za pięknie. My kupiliśmy parę sztuk i ta co na odcinku 1m2 wyglądała średnio to w całym pokoju już wygląda super
Chociaż i tak najlepsze są farby z mieszalnika... hehe

Załącznik 5131132

A co do emigracji to ja to jestem taki mieszczuch że nawet nie wyobrażam sobie mieszkania poza warszawa
oo ja tez hehehe u mnie Szczecin tylko i tylko w gre wchodzi heheh
Stary 2013-02-25, 10:28   #1755
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dziekii to co pisalam to jak bylam w szpitalu teraz ostatnio z dmlodym 2 ms temu , hehe po porodzie to malao ktorej chce sie chasac po bufetach heheh
to nie ty a tu chyba wszyscy mysla ze to ty hehehe
aaa, myślałam, że po porodzie

niieee ja ja myślę, że laski to w żarcie pisały, że Justi z rodzinką - mam nadzieję znalazłam to zdjęcie w necie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 10:28   #1756
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

Załącznik 5131132

omg co to jest, to obok pieczywka?
w szpitalu, gdzie leżałam były trzy posiłki dziennie, a tu widzę podwieczorki, drugie śniadania, no no...zawsze można zjeść jeden element i już coś
jak się trzymacie? czy wiadomo kiedy wyjdziecie?
Stary 2013-02-25, 10:31   #1757
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
ja też uwielbiam życie w mieście - ale czy to będzie Kraków czy inne miasto to już mi obojętne
Stary 2013-02-25, 10:33   #1758
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
aaa, myślałam, że po porodzie

niieee ja ja myślę, że laski to w żarcie pisały, że Justi z rodzinką - mam nadzieję znalazłam to zdjęcie w necie
: hahaha:hehehhehe hehehehhe hehhe no umieram ze smiechu
Stary 2013-02-25, 10:34   #1759
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
omg co to jest, to obok pieczywka?
w szpitalu, gdzie leżałam były trzy posiłki dziennie, a tu widzę podwieczorki, drugie śniadania, no no...zawsze można zjeść jeden element i już coś
bo w zasadzie 3 posiłki to standard, a Aaś dostaje jeszcze 2 gratis dla każdej z dziewczyn

Aaś i co to było obok Wasy? zjadliwe?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 10:36   #1760
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
moim zdaniem, najwięcej zależy od wielkości pokoju...ile ma m2? nie zdecydowałabym się na cztery ściany w tym kolorze (choć jest piękny i już wiem, że jedną ścianę w sypialni przemaluję nim) w pokoju o północnej ustawie. dodatkowo ciemne meble? Mysia, będzie bardzo ładnie i stylowo, bo ten błękit z brązem się lubią, ale ciemno. potrzebujesz teraz jasnych zasłon, jasnego fotela do karmienia (a Ty chyba chciałaś ten grafitowy z IKEA?) . sama wykładzina dużo da, ale nie wystarczy, moim zdaniem. kolory, które widzimy na 20 cm kawałku są sto razy ciemniejsze na ogromnych powierzchniach ścian, dlatego zawsze jak wybieram kolor to biorę ton, dwa jaśniejsze, żeby uzyskać wymarzony
ciemno nie znaczy źle, to po prostu kolejny styl! głowa do góry, będzie ładnie
pokój jest mały a myślałam o jasnej rolecie zamiast zasłon, żeby młody sobie na głowie nie ściągnął karnisza jak będzie raczkował fotel bierzemy ciemny bo praktyczny a ten beżowy zresztą brzydki jest.

Mi się bardzo podoba taki wystrój jak tu (te meble właśnie kupujemy)
https://www.google.com/search?q=pacy...wa%3B600%3B402

tylko boję się żeby maluchowi smutno nie było

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
no to taki jak moj , ale to zdejcie co przeslalas to nie ten odcien jak juzkupiliscie to ja bym kupila malutka biala lub ten odcien co pisalalm , wycialbym szablony i porobila miski , gołabki czy inne zwierzaczki kolorem tym jasniejszym i bedzie stanowczo jasniej , ja tez sie xastanawialam nad niebieskim ale jednak wybralam zielen
tak się nazywa ten odcień, może ty masz z mieszalnika? wiesz no możemy zwrócić, mi się podoba bardzo tylko boję się że za ciemny dla dziecka

dzięki dziewczyny za wszystkie rady pochwalę się jak urządzę pokoik
Stary 2013-02-25, 10:38   #1761
diabli
Zakorzenienie

dzien dobry juz po sniadaniu. moje wczesniejsze pojsce spac nic nie dalo. zasnelam kolo 4 aaa i moja kochana corka doprowadzila mnie do lez po raz pierwszy chcialoby sie napisac (choc wylam juz przy tescie itd. ). otoz w nocy za nic nie moglam sobie znalezc miejsca...lezalam grzecznie na lewym boku, ale mala postanowila rozprostowac nogi (chyba tez szukala pozycji idealnej). walczylysmy ze soba przez chwile, w koncu skapitulowalam kladac sie na plecach. wtedy brzuch zaczal podskakiwac (pewnie ten ucisk na aorte), wiec w gre wszedl prawy bok. na nim z kolei nie umiem wylezec dluzej niz 5 min, bo czuje zgniecione wszystkie narzady wewnetrzne i co? znow lewy bok i znow Nela pokazala kto rzadzi. kiedy juz zdazylo bolec mnie wszystko ciezarna matka czujaca sie jak wieloryb najzwyczajniej w swiecie rozplakala sie (jak to jej niemowle w brzuchu :P). tatus sie obudzil i probowal ratowac sytuacje...w koncu przemowilismy dziecku do rozsadku i zasnelam na lewym boku cos czuje, ze na swiat przyjdzie mala "tyranica"!

ide nadrabiac.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:41   #1762
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Nasze bałwanki
ślicznie wyglądasz
Stary 2013-02-25, 10:42   #1763
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 5131132
Daj znać jak wrażenia

Właśnie była u nas pani listonosz i przyniosła:
1. Próbkę sudocremu - dzięki Axella za cynk Więc dziewczęta, które przesłały swoje dane, czekajcie cierpliwie, liścik przyjdzie
2. Sukieneczkę Safari II z tablicy. I tu spotkała mnie niespodzianka. Powiedzcie mi, specjalistki od kolorów: jakiego koloru jest sukienka na tym zdjęciu?
http://tablica.pl/oferta/tunika-suki...2-ID1yytt.html
Bo przyszła brązowa więc mam 2 brązowe sukieneczki, z troszeczkę innymi zwierzakami na froncie i różne rozmiary : 62 i 68
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:42   #1764
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
pokój jest mały a myślałam o jasnej rolecie zamiast zasłon, żeby młody sobie na głowie nie ściągnął karnisza jak będzie raczkował fotel bierzemy ciemny bo praktyczny a ten beżowy zresztą brzydki jest.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

tak się nazywa ten odcień, może ty masz z mieszalnika? wiesz no możemy zwrócić, mi się podoba bardzo tylko boję się że za ciemny dla dziecka

na zdjeciu wyszedl jak prawie bialy heheh nie nie mam z mieszalnika, musicie przemyslec , ja lubie blekit mi si epodoba , ale bym rozjasnila malunkami bialymi a jak dobrze pamietam macie brazowe mebelki?
zaraz jakis kolor dobierzemy a nie mysleliscie o 2 odcieniach z jednej gamy kolorow wtedy mzna powiekszyc otycznie pokoj
Stary 2013-02-25, 10:48   #1765
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
na zdjeciu wyszedl jak prawie bialy heheh nie nie mam z mieszalnika, musicie przemyslec , ja lubie blekit mi si epodoba , ale bym rozjasnila malunkami bialymi a jak dobrze pamietam macie brazowe mebelki?
zaraz jakis kolor dobierzemy a nie mysleliscie o 2 odcieniach z jednej gamy kolorow wtedy mzna powiekszyc otycznie pokoj
jakas fota dziwna wybralismy odcień - bezkresny ocean, wrzuciłam post wczesniej zdjęcie mebelków - ciemny brąz pacyga kacper
Stary 2013-02-25, 10:49   #1766
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
oj, też mi się kiedyś za to oberwało od teścia, bo powiedziałąm że oddawanie życia za ojczyznę w walce z góry skazanej na przegraną jest bez sensu. i nie zachwycają mnie powstania, bo zbyt dużo osób zginęło zupełnie bez sensu. także do patriotki mi daleko, a już według tej definicji to już w ogóle
za to to by mi męża zlinczowali ale wiem, że ma dokładnie takie samo zdanie na ten temat, ja z resztą też. i myślałam, że może kiedyś trochę patriotyzmu we mnie było, ale po przeczytaniu definicji zmądrzałam - nigdy patriotką nie byłam!
Cytat:
Laseczki kupiłam farbę do pokoju młodego i nie wiem czy nie za ciemna nie chciałam jasnego niebieskiego,b o jest taki mdły i nie wiem czy nie pzresadziłam?
już doczytałam, że podłoga będzie jaśniutka. uważam, że połączenie bardzo ładne ja lubię niebieski i uważam, że jak już malować, to nie na mdły jakiś, tylko porządny kolor! ewentualnie możesz gdzieś jakieś kawałki białe zostawić, jak stwierdzisz, że robi się zbyt mrocznie. a że okno od północy to się nie przejmuj - odpowiednim oświetleniem i tak więcej zdziałasz niż słońcem
Cytat:
no to plan na dziś: najpierw zaciskamy kegla, a potem roztańczymy nasze brzuchy

miałam iść dziś na pilatesa, ale moje łydy dalej nie funkcjonują jak powinny. nawet zaprzestałam siedzenia z nogą założoną na nogę, żeby krew lepiej krążyła
oo, znów o tym keglu zapomniałam
a na rozruch łydek: połóż się, jedną nogę zegnij i oprzyj, drugą podnieś i stopę zaginaj i wyciągaj - takie pompowanie. parę razy i druga noga. jak krążenie mam kiepskie, to tak robię jeszcze w łóżku, żeby się do kuchni doczołgać jakoś
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:53   #1767
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z rana
podczytywalam Was wczoraj , ja dla siebie to chyba w kwietniu kupie bo w tym miesiacu chyba zainwestuje w dentyste a jak wiemy troche on kosztuje hehehe
jutro jade zobaczyc kolezanki coreczke , ktora urodzila tydzien temu a i jak moj maly akrobata by dobrze trzymal cyca to mozliwe ze bede jedna z WAS heheh matka karmiaca piersia heheheh a jak bedzie taki ciapa w ssaniu jak DAWIDO to nie bede meczyla jego i siebie ooo tak postanowilam, chyba rozsadnie nie???hehehe
za postanowienie kazde dziecko jest inne, wiec Michas moze Cie zaskoczyc

Szczesliwa - Pani Kalimati pisala, ze obecnie nie ma zbyt wiele czasu na szycie i dlatego poscieli nie "wpuscila jeszcze na rynek", ale mysle, ze to kwestia czasu wystarczy z nia wymienic kilka maili i pewnie uszyje Ci co zechcesz. pierwsza beciki od Kalimati pokazala jakas inna dziewczyn, wybaczcie nie pamietam, ale zamowila chyba rozek zielony w slonie? dobrze kojarze?
fajnie, ze strona z tkaninami przyda sie i skorzystasz. na allegro tez jest sporo roznych fajnych wzorow tkanin, ale jakos nie umiem sie doliczyc w tych ich "rozmiarach" (ile sztuk powinnam na co zamowic). chyba mi ciaza odebrala zdolnosci logicznego myslenia, bo jak policzylam wedlug wymiarow poscielowych 100x135 albo 120x60 to wyszla mi taka cena jak za pol wyprawki poddalam sie, ale to byl srodek nocy, wiec do tematu moze wroce. moja mama bylaby dumna, ze moze cos uszyc malej.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

ogladala ktoras rozdanie oscarow? a my sobie zafundowalismy operacje argo akurat wczoraj

czytam i nie wierze... http://wyborcza.pl/1,75477,13454564,...a_kobiet_.html
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 10:53   #1768
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Daj znać jak wrażenia

Właśnie była u nas pani listonosz i przyniosła:
1. Próbkę sudocremu - dzięki Axella za cynk Więc dziewczęta, które przesłały swoje dane, czekajcie cierpliwie, liścik przyjdzie
2. Sukieneczkę Safari II z tablicy. I tu spotkała mnie niespodzianka. Powiedzcie mi, specjalistki od kolorów: jakiego koloru jest sukienka na tym zdjęciu?
http://tablica.pl/oferta/tunika-suki...2-ID1yytt.html
Bo przyszła brązowa więc mam 2 brązowe sukieneczki, z troszeczkę innymi zwierzakami na froncie i różne rozmiary : 62 i 68
a do mnie ten sudocrem nie doszedł
zaczynam się zastanawiać czy listonosz nie podwędza sobie przesyłek
kiedyś już była taka akcja że u mnie w miasteczku listonosz zostawił sobie setki co ciekawszych paczek
i dziwnym cudem próbki dochodza wszystkim..a mi nie

kiedyś doszła mi paczka z próbkami tamponów i podpasek,poszerpana,otwie rana..
a w środku 2tampony i wkłądka,oraz ulotka "załączamy Pani 2tampony takie a takie, 3wkłądki X i 5podpasek Y" komuś sie przydały

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-25 o 10:55
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:53   #1769
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Ja myślę że jasna roleta to dobry pomysł i w ogóle jasne dodatki będzie ładnie

Diabli a powiedz mi kochana jeszcze czy u tej pani od kocyków, która Ci szyje Ty sama sobie wymyśliłaś jaki materiał czy z tych, którymi ona dysponuje wybrałaś?? Bo chyba bym zamówiła, będę potrzebowała czegoś takiego

Stary 2013-02-25, 10:58   #1770
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
aaa i moja kochana corka doprowadzila mnie do lez po raz pierwszy chcialoby sie napisac (choc wylam juz przy tescie itd. ). otoz w nocy za nic nie moglam sobie znalezc miejsca...lezalam grzecznie na lewym boku, ale mala postanowila rozprostowac nogi (chyba tez szukala pozycji idealnej). walczylysmy ze soba przez chwile, w koncu skapitulowalam kladac sie na plecach. wtedy brzuch zaczal podskakiwac (pewnie ten ucisk na aorte), wiec w gre wszedl prawy bok. na nim z kolei nie umiem wylezec dluzej niz 5 min, bo czuje zgniecione wszystkie narzady wewnetrzne i co? znow lewy bok i znow Nela pokazala kto rzadzi. kiedy juz zdazylo bolec mnie wszystko ciezarna matka czujaca sie jak wieloryb najzwyczajniej w swiecie rozplakala sie (jak to jej niemowle w brzuchu :P). tatus sie obudzil i probowal ratowac sytuacje...w koncu przemowilismy dziecku do rozsadku i zasnelam na lewym boku cos czuje, ze na swiat przyjdzie mala "tyranica"!
oj, współczuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości