Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 21:19   #4171
CARLA_23
Wtajemniczenie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)

W końcu wróciłam do domku
Asiu jedzenie do bani( jak to zawsze u teściowej) Zrobiłam na kolację jajka gotowane z wędzonym łososiem bo nie miałabym co jeść Do tego łyżka sałatki jarzynowej- reszta była dla mnie nie jadalna....
Atmosfera też tragiczna - przyjechały dwie siostry i brat mojego teścia z rodzinami i zrobiła się " impreza" czyt. hałas, zamęt i ogólna rozpierdziucha
Iza wracaj do zdrówka szybko

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
A ja sagapo rozumiem. Mój pracuje 5-6 razy w tyg (1 w tyg 24h a tak to nie ma go od 5 do 17. ) i uważam że jednak spędzenie czasu w 2, a w 3 to nieco jest różnica. U nas jest tak że jak D. ma wolne to chodzi spać 24-1 w nocy. Mała przeważne o 6 już nie śpi, i nie ważne że D jest nie wyspany a jednak o 7 już przeważnie nie śpi jak mała zaczyna marudzić. Moim zdaniem to nie jest wymaganie że facet musi nie spać. Myślę że jako dzień wolny rodzina powinna dzień spędzać razem. A o przepraszaniu nie ma mowy. Że tak powiem trochę chamsko że dziecko to było komu zrobić a potem matka wstaje w nocy rano w dzień lata za dzieckiem nosi buja bo ząbkuje i takie tam. Mnie na szczęście ominął problem wstawania w nocy bo mała się nie budzi, przez te zęby tylko po północy płacze ale dostanie pić i idzie spać. I krąży przeświadczenie że jak matka siedzi w domu do leży i pachnie a półnadzy mulaci jej wahlują żeby się nie spociła od tego leżenia. :p uważam się rola matki jest na prawdę bardzo ciężka, samo wychowywanie dziecka a co dopiero zaspokajanie jego potrzeb, ukojenia bólu i bieganie bo gdy rączkuje to włazi gdzie popadnie. Ja osobiście od października 2011 nie przespałam całej pełnej nocy. I mimo że na początku miałam żal to przecież jest taka rola aby czuwać nie tylko matki ale i ojca. I wszelkie tłumaczenia dla mnie są z dupy. Ja osobiście często jestem zmęczona psychicznie niż fizycznie. I bardzo często zazdrosze mężowi że może sobie wyjść do pracy i mieć w dupie co się dzieje w domu. :p
Też masz sporo racji... Ja patrzę na tą sytuację z punktu widzenia osoby bezdzietnej i pracującej Jeśli kiedyś będzie mi dane siedzieć w domu z dzieckiem to z pewnością moje poglądy ulegną zmianie

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Nie, byłam niegrzeczna, jak zawsze
Muahahahahaha!!! (szatański śmiech)
Nie wierzę w to co czytam Opowiadaj jak do tego doszło
Ni z tego ni z owego rzuciłaś się na niego a on nie protestował tak?

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez MonaN_ Pokaż wiadomość
Fajna tabela, mam tylko mały problem z nazewnictwem (definicyjny), dla mnie zawsze talia to było najwęższe miejsce na brzuchu (tak się składa, że przypada ono akurat na wysokości pępka), czy mam złą definicję, czy też to jest kwestia mojej figury?
PS. Nie przejrzałam całego wątku, więc chciałabym zadać pytanie- czy przy odchudzaniu korzystacie z jakiś pomocy? Np. kremy wyszczuplające, suplementy typu chrom, cla, fatburnery? Czy polecacie jakieś kremy na ujędrnienie skóry, bo zaczyna być "luźna"
Ja obecnie biorę chrom, ale póki co nie działa bo zapominam łykać codziennie Jeśli chodzi o kosmetyki to teraz mam serum rozgrzewające z Daxa choć pewnie bardziej działa na moją psyche niż na ciało ale stosuję

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Scio Jesteś wielka! I do tego formuły chcesz jeszcze utworzyć kosmos jak dla mnie
Dziewczynki od kefirków Zobaczę jak Wam pójdzie 3 dniowe oczyszczanie i może się skuszę w przyszłym tygodniu Będziecie króliczkami doświadczalnymi

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:25   #4172
anulciak85
Zakorzenienie

Dziewczynki wybaczcie ale dzis nie bede odpisywac i cytowac. Nadrobie jutro. Wlasnie wrocilam po 4h u lekarza...kolana w stanie kiepskim,przeswietlone i na recepcie kilka lekow. Mam nadwyrezone wiezadla i czesci rzepki. Pani Doktor powiedziala ze sa przetrwenowane a wypaek/upaddek z piatku tylko to pogorszyl. Niewolno mi narazie cwiczyc wiec od jutra dieta na 100%

Do tabelki dopisze sie jutro ja mierze:lydke,kolano,udo,b iodra,pas,talie,biiust i ramie.P,as na wysokosci pepka a talia najwezsza czescbrzucha.
Stary 2013-02-24, 21:28   #4173
CARLA_23
Wtajemniczenie

Sagapao Mam nadzieję że wszystko wróci do normy Jesteś na 100% pewna że znowu nie zaczął pić? Tak tylko pytam bo faktycznie dziwnie się zachowuje...
Monia Ale z Ciebie kruszynka na tym zdjęciu
Beatko Daj znać co i jak na tych szkoleniach i jak z tą pompą jest Tobie
Zmykam zmyć maseczkę i do łóżeczka z książką mam nadzieję że w tym miesiącu już ją skończę
Zważę się rano, ale wagę podam po pracy ok? Nie dam rady rano do Was zajrzeć. Dobrej nocki
P.S. Marta wstręciuchu ciekawość teraz będzie mnie zżerać do jutra

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 22:02   #4174
Joanna XL
Zakorzenienie

Carlau mnie pareset kilometrów oddalenia od teściowej rozwiązuje problem radykalnie .. te pare razy do roku wytrzymuje z uśmiechem (lekk wymuszonym).. No i jedzenie bywa niezłe co jest pociecha
Choć jak wczoraj moja teściowa dzwoniła do syna o pierwszej w nocy na skypie - ja oczywiscie przerażona że cos sie stało - bo dla mnie to nie pora na telefony- a potem sie okazało że tak sobie dzwoniła bo akurat był dostępny to lekko mnie wyprowadzilo z równowagi

Z perspektywy osoby niepracujacej i bezdzietnej - wydaje mi sie że siedzenie w domu z dzieckiem i zajmowanie się domem można a nawet należy potraktować jak pracę. I w związku żonie też sie należy wolne ... Częśc facetow których obserwuje to rozumie i nawet chętnie zajmuje sie dziećmi po pracy czy w weekendy . Więc myśle że wszystko jest do ustalenia.
Ale bedę sie upierać że więcej można osiągnąć sposobem/ miłą rozmową niz groźbą i milczeniem Trudno też od facetów oczekiwać specjalnej wylewności - bo na ogoł tacy nie są - podpytywać lepiej o pracę i zainteresowania niz o jego ocenę jakości emocjonalnej związku, czy uczucia itd .. Skoro jest, pracuje, kasę daje i sie stara (a skoro rzucił picie co niełatwe to chyba się stara) to znaczy że kocha i o czym tu gadać (tak myśli z 80% facetów z mojego doświadczenia
Aczkolwiek nie twierdzę że przypadku męża sagapao tak jest - bo nie znam sytuacji i broń boze nie chce oceniać .. To tylko taka luźna refleksja

Dietetycznie średnio bo na kolacje zjadłam krokiety (wiem same zło jem rozsądne ilości złych rzeczy Ale jako że kalorycznie nie jest źle to może chociaż nie utyje

Życze powodzenia dziewczynom zaczynającym kefirowo-jabłczane oczyszczanie .. Dawajcie znac jak leci
Dziś pracowity dzień i jeszcze nie koniec pracy za mną niestety i jutro tez
Ale we wtorek wracam do siebie dziwne ze teraz "do siebie" to dla mnie DE -
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 22:23   #4175
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Carlau mnie pareset kilometrów oddalenia od teściowej rozwiązuje problem radykalnie .. te pare razy do roku wytrzymuje z uśmiechem (lekk wymuszonym).. No i jedzenie bywa niezłe co jest pociecha
Choć jak wczoraj moja teściowa dzwoniła do syna o pierwszej w nocy na skypie - ja oczywiscie przerażona że cos sie stało - bo dla mnie to nie pora na telefony- a potem sie okazało że tak sobie dzwoniła bo akurat był dostępny to lekko mnie wyprowadzilo z równowagi

Z perspektywy osoby niepracujacej i bezdzietnej - wydaje mi sie że siedzenie w domu z dzieckiem i zajmowanie się domem można a nawet należy potraktować jak pracę. I w związku żonie też sie należy wolne ... Częśc facetow których obserwuje to rozumie i nawet chętnie zajmuje sie dziećmi po pracy czy w weekendy . Więc myśle że wszystko jest do ustalenia.
Ale bedę sie upierać że więcej można osiągnąć sposobem/ miłą rozmową niz groźbą i milczeniem Trudno też od facetów oczekiwać specjalnej wylewności - bo na ogoł tacy nie są - podpytywać lepiej o pracę i zainteresowania niz o jego ocenę jakości emocjonalnej związku, czy uczucia itd .. Skoro jest, pracuje, kasę daje i sie stara (a skoro rzucił picie co niełatwe to chyba się stara) to znaczy że kocha i o czym tu gadać (tak myśli z 80% facetów z mojego doświadczenia
Aczkolwiek nie twierdzę że przypadku męża sagapao tak jest - bo nie znam sytuacji i broń boze nie chce oceniać .. To tylko taka luźna refleksja

Dietetycznie średnio bo na kolacje zjadłam krokiety (wiem same zło jem rozsądne ilości złych rzeczy Ale jako że kalorycznie nie jest źle to może chociaż nie utyje

Życze powodzenia dziewczynom zaczynającym kefirowo-jabłczane oczyszczanie .. Dawajcie znac jak leci
Dziś pracowity dzień i jeszcze nie koniec pracy za mną niestety i jutro tez
Ale we wtorek wracam do siebie dziwne ze teraz "do siebie" to dla mnie DE -
Asia ja tez nienawidzę jeździć do teściów oni wyprowadzają mnie z równowagi po 5 min przebywania z nimi.....
Zostajesz w DE już na stale??
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 22:25   #4176
ogolnie
Zakorzenienie

Carla
No no jasne, ja po prostu chowam to 105 kg w szafie
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 06:18   #4177
nadalka
Zakorzenienie

A u mnie dzisiaj spadek na 91,5 czyli 1,5 kg mniej

Czekam aż pieczywo mi się odmrozi i czas na śniadanko
Stary 2013-02-25, 06:35   #4178
Furry Sue
Zadomowienie

Oj.. jak miło wstać o piątej z hakiem i nie wiedzieć co ze sobą zrobić... powiesiłam już pranie, pozmywałam naczynia i właśnie szykuję dziecku wałówkę do szkoły.

Będę pisać bez cytowania - wszystko wczoraj czytałam, tylko nie miałam siły pisać.. w piątek zawaliłam pół nocy, wczoraj całą (nawet spaliśmy, ale nie mogłam po prostu zasnąć hhyhyhy) i wczoraj chodziłam jak zombie..

Nie rzuciłam się na niego, prędzej on na mnie zadzwoniłam do niego w zupełnie innej sprawie ale nawet nie zdążyłam się wyartykułować, bo na hasło że mam kaca (po piątku..) on stwierdził, że najlepszy jest browar i od słowa do słowa umówiliśmy się u mnie na wieczór (wolna chata, dziecko u dziadków). Ech, było fajnie, ale jednak odczuwam pewien niedosyt, bo rano po śniadanku i miłej pogawędce pożegnaliśmy się dość beznamiętnie. Więc raczej - przynajmniej na dzień dzisiejszy - nie sądzę, by jakieś wielkie love story z tego wyszło. Ale też ciężko mi ocenić, bo naprawdę przelewałam się przez ręce ze zmęczenia po takim weekendzie. Nic to, zobaczymy. Wyszło, co wyszło, a co będzie dalej to czas pokaże.

Ogolnie - na takie bezpruderyjne pytania to ja nie będę odpowiadać!!!

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

No, ale do rzeczy - dzisiejsza moja waga to 76,9 ale od razu się tłumaczę, że mam okres i jeszcze nie byłam w toalecie... każde wytłumaczenie dla moich wzrostów jest dobre
Z chęcią więc podam wagę po okresie, tyle że może być z kolei przekłamana po oczyszczaniu, więc najlepiej chyba będzie jak się zważę za tydzień.

Nadalka - no kochana, szalejesz z tymi spadkami

Niunia - kochana, kuruj się, a my Ci zdamy relacje, najwyżej wystartujesz z Carlą, jak da się namówić

A odnośnie oczyszczania - bo chyba któraś pytała - myślę, że ta woda to jednak konieczność i oczywista oczywistość. Nie znalazłam nigdzie info o płynach, ale nie zamierzam się ich pozbawiać. Teraz wypiłam rumianek z cytryną (alternatywnie do czarnej herby..) a w ciągu dnia zamierzam pić mineralkę plus coś na ciepło, np jakieś ziółka, mięta, melisa, etc. Herbatę sobie daruję przez te 3 dni.

Mam sokowirówkę! Pożyczyłam od mamy
Nie wiem tylko jak z wysiłkiem fizycznym, ja niestety nie dam rady go ominąć - dziś na rowerze do pracy więc znowu wpadnie jakieś 800-900 spalonych kcal, jutro mam kilka godzin masażu, w środę też rower..

Czy moja pogodynka ześwirowała, czy w czwartek naprawdę ma być 5 stopni???

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 07:41   #4179
ogolnie
Zakorzenienie

Furry
Żartowałam z tym pytaniem, przecież wiesz
Wiadomo, że całe moje życie to jeden wielki żart

Dziń dybry
U mnie waga ta sama niezmiennie i aż się cieszę z tego, bo po ostatnich dniach mogło być gorzej

nadalka
Gratki Kochana
Stary 2013-02-25, 07:45   #4180
Joanna XL
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinia_Sw Pokaż wiadomość
Asia ja tez nienawidzę jeździć do teściów oni wyprowadzają mnie z równowagi po 5 min przebywania z nimi.....
Zostajesz w DE już na stale??
Raczej nie Aczkolwiek na razie bardzo mi sie podoba ...Myślę jednak że dzieci wolę w Polsce wychowywać - ale ten problem na razie mnie nie dotyczy Wyjechaliśmy na rok-2 .. Teraz (po pół roku) mówimy o 3-5 W naszym przypadku nawet nie pieniądze były decydującym czynnikiem (M. ma prace w popłatnej branży i w PL i w DE) tylko ciekawość świata, chęc zdobycia nowych doświadczeń... No i bardzo nam sie podoba, kasa okazała się być jeszcze lepsza niż myślałam (na razie żyjemyspokojnie z jednej pensji, spłącamy kredyty itd - w Pl nie realne) więc ... dopóki nam sie nie przestanie podobać to siedzimy

furry co poużywałas to Twoje

Gratuluje spadków Ja zważę sie w środe dopiero ale dzis dietuje grzecznie coby źle nie było
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 07:48   #4181
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Furry
Żartowałam z tym pytaniem, przecież wiesz
Wiadomo, że całe moje życie to jeden wielki żart
wiem wiem! też se jaja robię
kurczę, na żywo to by były jaja, jakbyśmy mogły czasem wszystkie pogadać. to spotkanko weryfikacyjne to faktycznie trzeba zrobić, ja bym już chciała na wiosnę i najlepiej w Trójmieście, które kocham miłością bezwarunkową

a tak na marginesie to Wam powiem, że wlałam w siebie pierwszą dawkę kefiru (450ml) i jednego suchara i - o matko - nie wiem, jak zniosę jeszcze 5 takich porcji.... jest nieźle. A najlepsze, że trzeba to jeść co ok 2,5h bo inaczej nie da rady, chyba, że ostatnią porcję zjem o 23 :/
Ale nie ma co się zniechęcać, to tylko 1 dzień. Nie mogę się doczekać jutra, uwielbiam świeży sok jabłkowy

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 08:15   #4182
sagapao
Raczkowanie

Carla co do jego picia to nie mam pojęcia wydaje mi się że nie wrócił do picia....ale może się tak zachowywać bo zmierza ku temu.... będe go bacznie obserwować..
wczoraj sie nie odzywaliśmy w ogóle...bo sie zachowuje jak dziecko...nie umiem wytłumaczyć w żaden inny sposób jego zachowania...bo dziecko 2letnie mi powie że mnie kocha czasami..

Nadalka wiesz co mimo że mąż chodził do pracy to wstawał do małej w nocy jak była młodsza i czasami mnie nie budził... uważam że skoro siedze w domu to w nocy powinnam męża odciążyć od nocnego wstawania do dziecka bo przecież idze do pracy... a ja sie w dzzień moge przespać.... no chyba że było ząbkowanie to nie wydalałam sama i on sie budził i wstawał do Majki..
Tak że ten jeden dzień powinien wyglądać z życiem czy do kościółka czy do rodziny czy spacer...chociaż w ciągu dnia wyjść na godzinke dwie...
mieszkanie z kimkolwiek bo mieszkamy z moimi rodzicami ogranicza kłutnie czy rozmowy.. a spacer daje taką możliwość czy te 5min przejazd samochodem....
Ja też czasami zazdrościłam mężowi że idze do pracy ale to jak Maja była mniejsza i nie wyrabiałam psychicznie i fizycznie... teraz nie mam z tym prolemu bo Maja sie już sama zabawi

Joanna tu nie chodzi o pilnowanie dziecka bo on sie stara jak potrafi... tylko chodzi o jego zachowanie... Czy to takie trudne pytanie czy komuś zależy na kimś a on nie odpowie tylko milczenie Trudno nie odpuszcze poczekam aż sam zacznie ze mną gadać...

No to u mnie z wagą nie wiadomo co się stało w piątek rano miałam ładnie 80.7 a dziś 81.3 ta sama waga ale nie wypróżniam się tak jak trzeba..
I zauwarzyłam że mi sie woda zatrzymała nie wiedziałam że to można zaobserwować ponieważ piję jak szalona a nie chodze sikać przez cały weekend do tego jeszcze mam okres... Najwyżej podam wage jak sie ta małpa skończy A jak mi popuści z tym sikaniem to gonie jak ciężarna powaga

Nadalka za spadek
Furry no to musiało być cudonie
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 08:31   #4183
martha22
Raczkowanie

Furry,
miałaś po prostu stosunkowo udany łikend

U mnie 71,6 kg

Wszystkim, którzy nie mają spadków polecam kiszoną kapustę Tak się wczoraj objedliśmy, że cały wieczór tylko do kibelka kursowaliśmy a taka pyszną surówkę zrobiłam, tak nam smakowało. Pewnie się odwodniłam i tyle. Ale spadek wagi cieszy

sagapao,
myślę, że musicie szczerze porozmawiać. Nawe jeżeli to zakończy związek. Jego milczenie, jak dla mnie, jest jednoznaczne, a Ty się martwisz i niepotrzebnie nakręcasz. Powiedz mu wprost jak się czujesz, że jego milczenie i ignorowanie Cię boli i nie zasługujesz na to.

I za nic w świecie nie obwiniaj się. Z niektórymi ludźmi nie da się żyć i tyle. Myśl o sobie i dziecku, Wy jesteście najważniejsze.

Pozdrawiam poniedziałkowo
Stary 2013-02-25, 08:35   #4184
nadalka
Zakorzenienie

Marta ja jakiś czas temu zaserwowałam sobie kiszona kapustę no to powiem że myślałam że wnętrzności wy...ram
Stary 2013-02-25, 08:42   #4185
martha22
Raczkowanie

Dokładnie to wczoraj przeżyłam

Gratuluję spadku wagi 1,5 kg to dużo, brawo

Edytowane przez martha22
Czas edycji: 2013-02-25 o 09:33
martha22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 08:43   #4186
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witajcie!!!!!
U mnie dziś 76,4!!!!!
Cieszę się zwłaszcza dlatego że znowu od paru dni mam nie po drodze do toalety więc może bedzie lepiej!!!
Myśle sobie ze jak bedzie mi tak waga spadać 1,5 kg tyg to moze już wkrótce zobacze 69 na mojej wadze!!!!
Miłego Dnia!!!!!
Stary 2013-02-25, 08:44   #4187
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Marta ja jakiś czas temu zaserwowałam sobie kiszona kapustę no to powiem że myślałam że wnętrzności wy...ram
To ja jestem okaz specjalny w tym temacie, bo mogłabym zeżreć całą beczkę kiszonej kapusty, zapić to mlekiem i nic
Stary 2013-02-25, 08:54   #4188
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Hey misiaczki

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
dużo zdrówka wracaj do sił ....my ci wszystko opowiemy ci i jak ...a potem na sobie przetestujesz

a tak szczerze to zaczynam się bać jutrzejszego dnia - czy oby dam radę
Cytat:
Napisane przez sagapao Pokaż wiadomość
niunia trzymaj sie i zdrowiej nam
Cytat:
niunia zdrowiej zdrowiej ;-) dziewczyny a czy podczas tego oczyszczania mozna pic herbate i wode jak myslicie?
Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Iza wracaj do zdrówka szybko

Dziewczynki od kefirków Zobaczę jak Wam pójdzie 3 dniowe oczyszczanie i może się skuszę w przyszłym tygodniu Będziecie króliczkami doświadczalnymi
Cytat:
Nie rzuciłam się na niego, prędzej on na mnie

Niunia - kochana, kuruj się, a my Ci zdamy relacje, najwyżej wystartujesz z Carlą, jak da się namówić
Dziękuję dziewczyny czuje się jak zombi eh a jeszcze muszę do miasta jechać

Olu dacie radę i dawajcie ralację
Furry on zrobił mega krok do przodu trzymam kciuki za dalsze kroki
Karolino startujesz ze mną w późniejszym terminie??

Ważyłam się i w końcu 7 z przodu co prawda prawie nic nie brakuje do 8 ale widzę 7 79,9

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Gratuluje wszystkim spadków

Wiecie co patrze na pomiary swoje i wszystko nieznacznie ale spadło a łydka +1! Chyba muszę ograniczyć stepper

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:03   #4189
anulciak85
Zakorzenienie

Niunia u mnie zwieksza sie udo majpiew spadlo a teraz rosnie.
Policzylam moje pomiary i na 9 obwodach(lydka,kolano,udo ,uda,bioda,pas,talia, biust,ramie) od poczatku odchudzania jest mnie mniej o 114 cmniesamowite
Stary 2013-02-25, 09:11   #4190
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:
kurczę, na żywo to by były jaja, jakbyśmy mogły czasem wszystkie pogadać. to spotkanko weryfikacyjne to faktycznie trzeba zrobić, ja bym już chciała na wiosnę i najlepiej w Trójmieście, które kocham miłością bezwarunkową

a tak na marginesie to Wam powiem, że wlałam w siebie pierwszą dawkę kefiru (450ml) i jednego suchara i - o matko - nie wiem, jak zniosę jeszcze 5 takich porcji.... jest nieźle. A najlepsze, że trzeba to jeść co ok 2,5h bo inaczej nie da rady, chyba, że ostatnią porcję zjem o 23 :/
Ale nie ma co się zniechęcać, to tylko 1 dzień. Nie mogę się doczekać jutra, uwielbiam świeży sok jabłkowy
Ja własnie jem jogurt naturalny 450 ml plus grzanka z brązowego chlebka.... nie jest tak złe mam tylko nadzieje ze jogurt naturalny jest dobrym zamiennikiem kefiru

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Moj spadek na dzis to 2 kg troszke wolniej niz tydzien temu ....
Stary 2013-02-25, 09:11   #4191
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
A u mnie dzisiaj spadek na 91,5 czyli 1,5 kg mniej

Czekam aż pieczywo mi się odmrozi i czas na śniadanko
nadalka idziesz jak burza
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:15   #4192
anulciak85
Zakorzenienie

Nadalka gratulacje
Stary 2013-02-25, 09:33   #4193
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:

też myślę o spodkaniu w realu- super by bylo
a co do kefiru to tez pochłonełam 1 porcję + suchar....i nie mam pojęcia jak zmieszcze jeszcze 5

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez martha22 Pokaż wiadomość
U mnie 71,6 kg

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!!!
U mnie dziś 76,4!!!!!
Cieszę się zwłaszcza dlatego że znowu od paru dni mam nie po drodze do toalety więc może bedzie lepiej!!!
Myśle sobie ze jak bedzie mi tak waga spadać 1,5 kg tyg to moze już wkrótce zobacze 69 na mojej wadze!!!!
Miłego Dnia!!!!!

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Ja własnie jem jogurt naturalny 450 ml plus grzanka z brązowego chlebka.... nie jest tak złe mam tylko nadzieje ze jogurt naturalny jest dobrym zamiennikiem kefiru

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Moj spadek na dzis to 2 kg troszke wolniej niz tydzien temu ....
za spadeczek
obawiam sie że to musi być kefir- gdzieś o tym czytałam leć do sklepu po kefirki

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
Niunia u mnie zwieksza sie udo majpiew spadlo a teraz rosnie.
Policzylam moje pomiary i na 9 obwodach(lydka,kolano,udo ,uda,bioda,pas,talia, biust,ramie) od poczatku odchudzania jest mnie mniej o 114 cmniesamowite
wow ja na dzień dzisiejsz po 3 m-c diety mam - 64 cm na 6 obwodach(biust, talia,biodra,udo, łydka i ramię)
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-02-25, 09:36   #4194
Kinia_Sw
Zadomowienie

Dziewczyny Gratuluje Spadkow ;-)
kurcze pojade do pl sklepu i o ile ma towar to dostane kefir jesli nie to d*** z mojego oczyszczania :'(
Stary 2013-02-25, 09:39   #4195
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

a moja dzisiejsza waga to 75.8 czyli spadeczek o - 500 gram
może w połowie maja zobaczę 6 z przodu

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Dziewczyny Gratuluje Spadkow ;-)
kurcze pojade do pl sklepu i o ile ma towar to dostane kefir jesli nie to d*** z mojego oczyszczania :'(
o kurcze no nie wiem co ci napsać....spróbuj znaleść te kefiry....a jak nie to jedz te jogurty.
zobaczysz jakie to da efekty
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-02-25, 09:46   #4196
anulciak85
Zakorzenienie

Kwiatuszek dziekuje No Twoj wynik tez jest niczego sobie
Stary 2013-02-25, 09:58   #4197
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
a moja dzisiejsza waga to 75.8 czyli spadeczek o - 500 gram
może w połowie maja zobaczę 6 z przodu
[COLOR="Silver"]
Do celu brakuje tylko 10 kg, więc zleci jak z bicza strzelił

Ja się od dziś zabieram za porządną dietę, chociaż w lodówce i szafach świeci pustkami, muszę iść na zakupy, bo wyjadłam w tym miesiącu wszystko I chyba sobie jogurty będę kupować na bieżąco, bo wczoraj wyrzuciłam trzy przeterminowane (ważne do 4 lutego )
Sama z mamą w domu jestem to tak nie kusi, ale jak ojciec się kręci to potem podsuwa pod nos ciasta, kawusie i pichci jakieś ciężkostrawne żarcie.
A do ćwiczeń jeszcze nie wrócę, bo mnie boli nadal lewy bok i nie chcę fikać, żeby mi znowu nie trachnęło cosik. Przezorny zawsze ubezpieczony
Siedzę jak na szpilkach i czekam na telefon z urzędu pracy, mam nadzieję, że w tym tygodniu już zadzwonią Trzeba ciułać forsę, bo facet kosztuje

Dziś na obiad ogórkowa na dwóch kostkach rosołowych i naleśniki z mąki razowej
Stary 2013-02-25, 10:58   #4198
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Do celu brakuje tylko 10 kg, więc zleci jak z bicza strzelił
niby tak, ale te ostatnie 10 kg dość opornie schodzi. chociaż lepiej wolniej - za to trwale.
chwaliłam się już- w czwartek kupuję kijki i ruszam w trasę zeby tylko śnieg do piątku znikł

właśnie jem drugie śniadanie- zgadnijcie co - kefir z sucharkiem
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-02-25, 11:20   #4199
sagapao
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martha22 Pokaż wiadomość
Furry,

sagapao,
myślę, że musicie szczerze porozmawiać. Nawe jeżeli to zakończy związek. Jego milczenie, jak dla mnie, jest jednoznaczne, a Ty się martwisz i niepotrzebnie nakręcasz. Powiedz mu wprost jak się czujesz, że jego milczenie i ignorowanie Cię boli i nie zasługujesz na to.

I za nic w świecie nie obwiniaj się. Z niektórymi ludźmi nie da się żyć i tyle. Myśl o sobie i dziecku, Wy jesteście najważniejsze.

Pozdrawiam poniedziałkowo
no tak ciężka sprawa.. musze z nim porozmawiać i tak czy siak... ale dzięki za dobre słowo..
Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że kiedyś nie będziemy razem to jest takie luźne nastawienie bo po akoholiku nigdy nic nie wiadomo bo jak zacznie pić to nie da sie z człowiekiem żyć....

Jej dziewczyny zazdroszczę spadków
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:55   #4200
pinki pie
Przyczajenie

Dobra, jestem z powrotem!
Jednak wypłakalam się koleżance... lepiej mi.
Jestem teraz zwarta i gotowa do dzialania na nowo... tak zwiększam orbitreka do 50 min, dieta na maxa... moje życie w moich rękach! Bedę piękna (nie piękna to ja jestem!!!) będę szczupla, sexowna i ja mu pokażę!!!
IV cel... do lipca fajnie by było ...60
a może uda się jak przed ślubem...54
pinki pie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości