|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
Witam po weekendzie!
Ale z was gaduły, po ponad godzinie udało mi się wszystko nadrobić ![]() Czarna, Papalinka, Beatryszja, M.a.r.t.a super że z Maleństwami wszystko dobrze! oby tak pozostało do końca Widzę że nasze szeregi zostały nieco zasilone przez weekend Witam nowe przyszłe mamusie![]() Matal również poproszę o zaproszenie do klubu ![]() Ewuszkaaa byłam w weekend na zakupach i zawitałam do h&m i szczerze powiedziawszy jestem zawiedziona, nic konkretnego nie znalazłam i nic nie kupiłam. Za to w terranovie przeceny że ho ho, za 30zl kupiłam sobie super sweterek i bawełniane getry za nieco ponad dyche ![]() Weekend minął ogólnie nudno, nigdzie nie wychodziłam z domu oprócz na zakupy z mamą. Powiem wam że wszyscy narzekają na tego Smyka że drogo a na przecenie kupiłam 3x śliczne body za 20zl i polarowego pajacyka w pingwinki za 17zł, jak zobaczyłam wszystkie te maleńkie ubranka to aż mi się łzy w oczach zakręciły ![]() Z pracą TŻ bez zmian, tzn nie ma jej, mieli się niby dzisiaj odezwać stamtąd gdzie był ostatnio na rozmowie, ale wiadome że to ściema bo już się wcześniej wykręcali.. Krew mnie po prostu zalewa jak wstaje codziennie rano do pracy a on się w tym czasie przewraca na drugi bok i jeszcze docina i prowokuje Od rana mam zły humor, wszystko jest nie tak jak być powinno..
|
|
|
|
#632 |
|
BAN stały
|
A mój od dzisiaj ma nową pracę.Co prawda tak samo płatna, ale bliżej więc koszty dojazdu mniejsze.no i na 2 zmiany, czyli co drugi tydzień ma na 14, będzie mógł sie wyspać po ciężkich nocach z dwojgiem niemowląt.
|
|
|
|
#633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Terranova ma dział dla ciężarówek?Cytat:
Trzymaj się
|
|
|
#634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku nie miałam siły, potem plamiłam się bałam, potem było mi non stop niedobrze, a lecieć do łazienki w trakcie - kiepsko ![]() Cytat:
Hm, Ty będziesz rodzić przede mną, to mi zaopiniujesz ![]() Cytat:
Stał się tak irytujący, że masakra. Też czeka na telefon z jednej firmy, gdzie już był na 3 rozmowach i na 4 ma iść.
|
|
|
#635 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakby mu było ciężko to by ją w końcu znalazł, od pół roku jakoś się do tego nie pali Trzymam się jak tylko moge![]() |
|
|
|
|
#638 |
|
BAN stały
|
Cos w tym jest, facet jak nie ma roboty to się robi irytujacy i upierdliwy.To chyba za dużo wolnego czasu tak wpływa na nich.
|
|
|
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#640 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeszcze czym dłużej człowiek szuka, tym bardziej się poddaje, bo czuje się bezsilny ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Ja bym tak chciała pracować, a facet niech z dziećmi siedzi,ale bez sensu jak mam zarobić mniej od niego Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-25 o 11:17 |
||
|
|
|
#641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli nadal bez zmian Może zadzwonią, kto wie..oby![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Dziękuje(my) |
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w poprzedniej ciazy uzywalam i sobie chwale.
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tu nie chodzi o trudność w znalezieniu pracy tylko totalny brak zaangażowania , bo żeby znaleźć pracę to przede wszystkim trzeba szukać Nie wiem już jak mogę na niego wpłynąć... Pracować musi bo ja sama przy moich zarobkach nie jestem w stanie zapłacić rachunków, kupić jedzenia a potem jeszcze zarobić na dziecko. Mieszkamy razem od miesiąca, 02.03 trzeba zapłacić rachunki.
|
|
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż mówi, że nie ma czasu, bo non stop coś robi, tylko jakoś pieniędzy za to specjalnie nie widać... ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Ale dodam, że twierdzi, że w marcu coś przyjdzie tej kasy, bo jakieś zlecenia złapał
|
|
|
#645 | |||
|
Raczkowanie
|
cześć mamuśki!
Rano byłam na badankach, jutro po 9:00 wyniki. Podstawowe badania mocz, morfologia, wr... Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mam pytania: 1. Czy stosowałyście sok noni lub czy znacie kogoś kto stosował? bo tak dużo jest pozytywnych opinii, że chciałabym spróbować...taka przygnębiona i słaba jestem...może zadziała i po miesiącu stosowania będę jak młody Bóg!! 2. Czy ćwiczycie regularnie a jeśli tak to co robicie? )
|
|||
|
|
|
#646 |
|
BAN stały
|
Kupiłam 3 pary spodni, dresowe, bojówki takie letnie i ogrodniczki.
|
|
|
|
#647 |
|
BAN stały
|
Idę się zbierać do lekarza, na pocztę do banku itp
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zgaga mi ciagle towarzyszyla w ciazy (i znowu ja mam...)
|
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Nieśmiało (żeby nie zapeszyć), ale postanowiłam do wątku dołączyć.
Jeśli wszytko dobrze pójdzie Kijanka (bo na razie tak toto na USG wygląda ) powinna przyjść na świat 28.09.2013 To moja druga ciąża - pierwsza niestety zakończyła się w 10 tygodniu - ale od początku nie rozwijała się tak jak powinna. Teraz (odpukać we wszystko) dzieć rozwija się dobrze, mi jest niedobrze, piersi bolą i rosną... czyli wszystko jak na razie w normie ![]() Mam stresa jak nie wiem, bo "pechowy 10 tyd." właśnie się zaczyna, ale wierzę, że tym razem się uda. Ponieważ nie jeden raz moc kciuków Wizażowych na sobie przetestowałam, proszę o ich mocne trzymanie ![]() A w zamian obiecuję ładnie i często w wątku się udzielać
|
|
|
|
#650 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
mam taka w pracy...
|
|
|
|
#652 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie lekko wariuję ze stresu, chociaż podstaw obiektywnych brak ![]() Aha, i obserwuję, że zdecydowanie mi się "kuleczki nie stykają" czyli mówiąc prościej z kojarzeniem, skupieniem i myśleniem ogólnie mam problemy Ale podobno ciąża wpływa na ogóle pogorszenie "ogarniania".. też tak macie?
|
|
|
|
|
#654 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbys miala zamiar w tej ciazy przez nie wiem ile miesiecy jeszcze chodzic albo planowala jeszcze przynajmniej kilkoro dzieci ![]() ja mialam zamiar po usg isc po jakies dresy po domu, ale odkrylam w szafie legginsy... zwykle nie ciazowe i na razie sa ok... jeansy tez ok... swetry mam wiec na razie nic nie kupuje... bede musiala pare rzeczy na lato kupic bo ide na kurs wiec musze miec w czym wyjsc z domu... ale chce kupic ich jak najmniej chociaz kusi... nie powiem hahah... bylam w H&M i duzo rzeczy mi sie spodobalo... no ale pokupie 7 par spodni a potem nie wychodze i sprzedam za smieszne pieniadze... to juz wole sie przemeczyc te pare miesiecy
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Konto usunięte
|
ja jeździłam na gapę, bo zapominałam o bilecie - wyobraźcie sobie, że zapłaciłam karę (120 pln) i dalej zapomniałam kupić bilet!!!
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam az mi kolezanka pierogi ruskie rpzyniesie ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
ale pije bo wole sie nie wyjałowić (u mnie w rodzinie osteoporoza)---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mi dzisiaj szybko mija dzień w pracy. Rano jeszcze byłam u endo z wynikami tarczycowymi i oczywiście znowu zwiększam dawkę euthyroxu. W weekend byli u mnie rodzice i miałam jakiś super okres, zwłaszcza wczoraj, jadłam owoce, normalnie obiad, słodycze nawet, wszystkiego full i zero mdłości. Za to dzisiaj od rana boli mnie żołądek, normalnie masakra z tym refluksem w ciąży... Ale warto było sobie pojeśćA co do ubrań ciążowych, to ja jeszcze nie, ale już brzuchol mi się troszkę powiększył jednak... Jutro kończę 10 tc...
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
przywiozlam od rodzicow zalegajace stare ciuchy ciozowe. znaczy sie spodnie i 2 bluzki (reszte ma moja siostra). wpadlam na pomysl by robic sobie kilka z koszul i znalazlam fajne pomysly, moze ktoras tez sie zainteresuje http://diymaternity.com/
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny w nowym wątku!
Nie było mnie 3 dni a tu tyle nadrabiania W piątek byłam u gin i nie zrobił mi USG, bo stwierdził, że woli mnie zapisać na genetyczne. Mam zadzwonić w środę i się na nie umówić Ogólnie czuję się fatalnie, śpię, boli mnie brzuch (rozciąganie od środka), plecy (głównie na dole), mam ogromne migreny...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

Ale z was gaduły, po ponad godzinie udało mi się wszystko nadrobić 

Od rana mam zły humor, wszystko jest nie tak jak być powinno..

a Terranova ma dział dla ciężarówek?
czy wy w ciazy tez jestescie tak niewyzyte seksualnie jak ja? 
Stał się tak irytujący, że masakra. Też czeka na telefon z jednej firmy, gdzie już był na 3 rozmowach i na 4 ma iść.
Trzymam się jak tylko moge

ale pije bo wole sie nie wyjałowić (u mnie w rodzinie osteoporoza)