|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Beciki Kalamati - piękne
szkoda że cena wysoka, ale chyba się skuszę A co myślicie na temat Otulaczków Motherhood http://motherhood.pl/produkt/otulaczek/kup.html. Lepszy becik czy taki otulaczek? A może jedno i drugie
|
|
|
|
#1832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
wylam jak bobr podczas ich wystepow a tz sie ze mnie smial...fajna rodzinka. tacy pozytywni, baaaardzo zdolni. no i te blizniaki Mysia - na zdjeciach urzadzonego pokoiku wyglada to fajnie, ale ten pokoj jest chyba wielki. no i tak jakos smutno jak na pokoj dziecka, katalogowo. ale fakt jesli dodasz literki, jakies kolorowe naklejki itd. to moze byc fajnie. Pola - "pokopuje", moja tak wyciagala nogi, ze mnie prawie przewracala na bok. i jak uparcie walczyla!!! mala zolza :P Justi - to byla walka jak na ringu hehe. ja w jedna, ona w druga. uparta kobita. zobaczymy kto po porodzie bedzie bardziej stanowczy ![]() aaa i tej nocy wstawalam na siku 5 razy Aaś, to nie wygladalo jak twarozek, tylko zamrozone mieso mielone Cytat:
|
||
|
|
|
#1833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też chcę coś w tym stylu i mebelki koniecznie białe. Moja siostra namaluje mi na ścianie coś takiego jak w załączniku i do tego te obrazki
|
|
|
#1835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a otulaczek z motherhood jest fajny , ale ja nie kupuję, bo to na pierwszy miesiąc max. a właśnie mam zamiar w beciku trzymac małą Becik jest ładniejszy i i tak lepiej jakiś kupić a otluczaek tylko do otulania służy, nie wiem, ajk CI nie szkoda kasy to bierz i to i to
|
|
|
|
|
#1836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1837 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Nie mogę nadążyc z czytaniem Was- wystarczą 3 dni mojej nieobecnoscie i juz mam taaakie zaległości... ahh ![]() Bylam w szpitalu z okropnym bolem, ktory ciagnie się od 3 tygodni ale dotąd bylo znośnie. od wczoraj okropne szczypanie pod prawym zebrem- ani spac, ani siedziec, smiać się, kichnąc- nic. Okropny bol. ![]() Z ciąża wszystko ok. Podejrzewam sięc...ostrą zgagę. Masakra. Zadnej tego nie życzę, co za paskudzctwo;/ znacie jakies sprawdzone sposoby? Czytam duzo o migdalach mleku itp, tylko lekkostrawne rzeczy. Moje dziecko potrzebuje "jadła" a ja mu mam teraz serwować same chude jedzenie? ![]() ![]()
|
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
U mnie zaczął się okres mega zgagi. Odstawiłam chleb i przerzuciłam się na chrupkie pieczywo, bo po nim nie czuję się taka odęta. Macica uciska mi żołądek i muszę uważać na to w jakich ilościach jem. Przestawiłam się na 6 posiłków dziennie w ilościach jakie spożywa mały kot, no i oczywiście musiałam zmniejszyć ilość słodyczy
|
|
|
|
#1839 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy się zabieracie za pokój? Cytat:
Cytat:
i jakie trudno, jakie trudno Cytat:
Cytat:
My nie mamy nic do rozwiązywania zostaje, jak jest - kremowa roleta czy zrobić coś chłopięcego czy dzidziusiowego Cytat:
Masz już brzusio? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba jednak nie mogę się doczekać aż opuścimy sypialnię i zrobimy prawdziwy dziecięcy pokój Cytat:
że jednak zasłabnę ![]() Ogarnęłam łazienkę, kuchnię i postanowiłam odpocząć
|
||||||||||
|
|
|
#1840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.blog.przedporodem.pl/zgaga-w-ciazy/ poczytaj tez komenty pod artukułem, może coś pomoże |
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję każdej z osobna za życzenia
Mogłabym prosić o streszczenie wczoraj i dzisiaj od rana? ![]() Widziałam, że pisałyście o niebieskich ścianach. Ja miałam jakieś 4 lata niebieskie ściany w pokoju i jakoś nie czyłam tego "zimna" za bardzo. Teraz mam pomarańczowy i też mi się podoba. Cytat:
Cytat:
A my dziś zaczynamy 26tc. Jak ten czas leci. Wczoraj była u nas rodzinka na torcie urodzinowym. Podobały mi się życzenia najmłodszych dzieci. Jedna życzyła mi "zebyś nie chorowała", a druga "dobrego dzidziusia". Mają 3 i 4 latka.
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lonely - wyjdz na spacer wskazanie lekarza, hehe.Vil - ciuszki ciazowe przydadza sie w kolejnej ciazy Cynamonowa - ja na razie mam te body-spiworki, bawelniane jak ciuszek, nie zapinane tylko z dziura na dole. Axella o nich pisala i wrzucala fotke na wiosne/lato beda idealne. jesienia pomyslimy nad innym rozwiazaniem. maly mojej siostry zloscil sie w spiworku, bo mu sie nogi w srodku plataly i nie mogl sie odwracac jak chcial. ale on ogolnie nie lubil byc przykryty. no i spiworki lepsze chyba bez szelek kolo glowy, bo podobno dziecko "wpada" do srodka. koniecznie pochwal sie kurtka! mowilam, ze teraz juz rozpoczniesz zakupowe szalenstwo :dAngie - dokladnie: koldra, rogal, bol kregoslupa. gdybym nie musiala to nie chodzilabym spac ![]() Vil - bo Przemus juz jest za duzy na "glupoty" musicie wymyslic kolejna zabawe, bo Wam chlopak wyrosl, hehe.Pawie, pieeeekny pokoik my tez chcemy bialo... uwielbiam!Mysia - moze takie drzewo? albo te samoloty i chmurki! http://www.we-dwoje.pl/kolor;w;pokoj...kul,19678.html i do podczytania, artykul o kolorach w pokoju dziecka ![]() http://www.urzadzamy.pl/dla-dzieci/p...e,78_5883.html zyrafa tez jest super. chlopcu mozna urzadzic piekny pokoik! i wcale nie kiczowaty. szkoda, ze nie mam zdjec starego pokoju mojego chrzesniaka...ikea krolowala, hehe. dolaczam kilka pokoikow na ktore kiedys natrafilam
|
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Forum czytam bez zrozumienia Dzieciaczki urocze Jakoś mi dziś niedobrze ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1846 |
|
Raczkowanie
|
właśnie nie wiem czemu czepia się kąpieli skoro ja to będę robić, moja teściowa jest bardzo przesądna czyli nie podawać nic w progu nie spać nogami do drzwi. Jak zamawiałam kwiaty ślubne to zamówiłam dwa a ona ze do pary się nie daje i musiałam iść domówić jeden. A poźniej okazało sie ze miałam w końcu 4 bo 3 kurkumy i pani mi jescze dała róże do środka i taka sama miałam w włosach.
|
|
|
|
#1847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też tak walczę z małym - jak mnie zacznie kopać to nie wiem gdzie ucikaćSTO LAT!!! Cytat:
![]() No dzięki ![]() Przysypiam na siedząco... Zaraz muszę wstawić obiad.
|
|
|
#1848 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten czas leci żeby ten Twój czarny scenariusz się nie spełniłCytat:
2. U nas x-lander x-move to był pierwszy wybór i po głębszym wnikaniu, dopytywaniu w różnych sklepach, też zasiano nam takie ziarenko niepewności.. dlatego później postawiłam na maxi cosi ![]() po głowie też mi chodzi mutsy i quinny, jeszcze się zastanawiamy, mamy czas ![]() 3. Śpiworki- bardzo praktyczne i polecane właśnie do spania dziewczyny które mają już dzieciaczki pozytywnie wypowiadały się o nich Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zakręciły mi się łezki w oczach jak ta dziewczyna skończyła śpiewać 2. też tak uważam. Na tych zdjęciach ładnie to wygląda, ale tak bardzo SUROWO.. trzeba by było zagrać dodatkami.. no i na pewno nie dałabym rolet na okna w tym samym kolorze co ściany z brązem (takie macie mebelki) ładnie komponuje się turkus..
|
|||||
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Też często tak mam.
Chyba czas zamówić rzeczy do szpitala. Postanowiałam nie przepłacac za koszulę do szpitala i kupić zwykłe bo i tak nie będę ich w domu używać bo śpię w bluzkach na ramiączkach wiec też da się w nich karmić. Kupowała, któraś u sprzedawcy margotkrakowpl??
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
ale dużo stron
jak mam czas to nic nie piszecie, a jak sie czymś zajme i sobie pójdę to od razu macie wenę..TZcik pojechał.. może wróci w czwartek, albo w piątek.. Jakoś mi się smutno zrobiło.. wstaliśmy o 6 rano jedliśmy śniadanie i mi mowil, że nie chce tam jechać ![]() Potem poszłam spać, wstałam o 10, poszłam na toxo - wyniki za 3 dni, zapisałam się do gin na przedłuzęnie zwolnienia, poszłam na gimnastynę, zrobiłam zakupy.. no i jestem.. muszę jeszcze posprzątać i zrobić coś do jedzenia, upiec ciasteczka , bo wieczorem wpadają koleżanki
|
|
|
|
#1851 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Dzisiaj u nas na suwaczku pojawiła się 2 cyfrowa liczba - 99 Jutro zaczynamy 27 tydzień
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
ojjj.. oczywiście bez aluzji
![]() bardzo lubię Wasze towarzystwo ![]() Cytat:
![]() szkoda tylko, że to oznacza pożegnanie z garderobą ![]() może po tej kanapce z nutellą ![]() ja nie mogę zaczynać dnia od słodkiego posiłku, najpierw konkrety później deserek
|
|
|
|
|
#1853 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i w ogóle co to za czasy się porobiły, że wychowanie dziecka nie jest mordęgą )Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() trzymamy za was kciuki, pessar da radę jeszcze trochę - aż będzie bezpiecznie ![]() Cytat:
ogólnie słyszałam, że całkiem małe bobaski lepiej śpią w takich kokonach, potem "uwalnia" się rączki, daje coraz więcej luzu w nóżkach. taki typowy śpioszkowy śpiworek jest o tyle niegłupi, że zastępuje przykrycie, a do tego dzieciaczek nie może się z tej kołderki rozkopać. i co bardzo ważne - nie może podkopać sobie go tak, że mu niechcący na buźkę spadnie (wtedy może się poddusić, choćby buźka tylko delikatnie była przysłonięta).mówiąc krótko, ja jestem za, ale trzeba dobrać materiał i formę i grubość do wieku i pory roku Cytat:
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia a może ten niebieski połączysz jakoś z białym
żeby nie było tak surowo.. hmm.. nie mogę znaleźć dokłądnie tego co mam na myśli, ale może coś takiego
|
|
|
|
#1855 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Justyna! Wszystkiego najlepszego!
Cytat:
Cytat:
![]() A sukienka... no właśnie też widziałam grafit... I tak mi się spodobał... no ale i tak jest śliczna ![]() Cytat:
Albo ja jestem taka gruboskórna...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też jestem zakochana w białych mebelkach Cytat:
A jeśli chodzi o dietę, to ja jestem na cukrzycowej i wraz mam zgagę codziennie Rennie to jedyne co na mnie działa i nie wywołuję odruchu wymiotnego A co do tłuszczu to wcale go tak dużo nie potrzebujesz. Ja mam dozwolone tylko tłuszcze pochodzące z ryb, orzechów i roślinne w małych ilościach i dostarczam dziecku wszystko co jest jej potrzebne |
|||||||||
|
|
|
#1856 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A próbowałyście migdałów? Mnie po nich zgaga przechodziła Cytat:
Dzisiaj mam bęben a przychodzą dni, że strasznie mi go wywala do przodu Dzisiaj np powiedziałabyś, że jestem już w zaawansowanej ciąży a kilka dni temu zmieściłam się w swoje spodnie sprzed Adasia ![]() Ale, że niby jak? W jakiej postaci? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle, ze wygodny do fotelika. dla mnie te otulaczki sa na rowni z kocykiem, wiec wole kocyk. a becik-rozek, to jednak cos innego. i pozniej moze byc kolderka np. do wozka.Pola - faaaajne sowy ![]() Lublana! to Ty mnie wkrecilas w kalamati. dziekuje ![]() Minionka jesli to zgaga to Rennie powinno pomoc, ale dosc dziwne objawy jak na zgage. mnie zgaga pali w przelyku i nic nie kluje. Justi - kiedy opowiedzialam historie szpitalnego jedzenia tz stwierdzil, ze pewnie po porodzie tez sobie zamowie z dostawa do konkretnego pokoju lezac na plecach nie dosc, ze mnie skora ciagnie, to jeszcze ten czujacy "puls" bleee. nie moge a byloby najwygodniej.zjadlam zupe. czas na spacer nie pisac za duzo, bo ledwo nadrobilam!Justi - piekne zyczenia od malych dzieci Lonely - i tez sie z Ciebie maz smial ,ze nawet na x factorze wyjesz? Marcheweczka- glowa do gory, 3 dni zleca. korzystaj z "wolnosci", ogladaj babskie filmy. fajnie, ze kolezanki wpadaja jutro tez wymysl cos fajnego i zobaczysz jak szybko zleci aaa i czy to prawda, ze koszula do szpitala musi byc krotka? taka ledwo za udo? ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Karolina za studniowke!dobra, ide na ten spacer, bo dzisiaj wybieram sie jak ta sojka
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba tak, chociaż często jadłam słodkie śniadanie - rogalik maślany i kakao np. ehh :/ Cytat:
Ja się mieszczę w spodnie Kiedy przyjeżdżacie do Polski? Cytat:
co do koszuli to ja kupię dłuższą, nie wiem po co miałaby być jakaś krótka chyba, że ewentualnie do porodu ale później biegać po oddziale to chyba niewygodnie by było
|
|||
|
|
|
#1859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym że te najtańsze koszule to niestety nie jest 100% bawełny - troszkę się rozczarowałam no ale za taką cenę to niech będzie ... |
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
myslalam o tej wlasnie tylko do porodu. bo wczoraj u mamy przegladalam rzeczy, znalazlam koszule "do porodu" i mojej mamy sasiadka, ktora nas odwiedzila stwierdzila, ze do porodu to musi byc krotka...no i nie wiem czy to mit sprzed x lat, czy faktycznie bedzie wygodniej :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

a tz sie ze mnie smial...fajna rodzinka. tacy pozytywni, baaaardzo zdolni. no i te blizniaki
Ale razem z mebelkami i jasną wykładziną może wyglądać Ok. My jak będziemy urządzać pokój dla małej to chcę białe mebelki - obowiązkowo 

rodzice ostrzegali, ze mnie poskreca, ale muuuusialam. zjadlam cala sama i tak zakonczylam moja szpitalna diete. kolejnego dnia jadlam juz to co rodzinka.

Ślub 27. X. 2012
Forum czytam bez zrozumienia 

ale ten czas leci
żeby ten Twój czarny scenariusz się nie spełnił
żeby nie było tak surowo.. hmm.. nie mogę znaleźć dokłądnie tego co mam na myśli, ale może coś takiego
no ale i tak jest śliczna