Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 13:51   #1891
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale dużo stron jak mam czas to nic nie piszecie, a jak sie czymś zajme i sobie pójdę to od razu macie wenę..

TZcik pojechał.. może wróci w czwartek, albo w piątek.. Jakoś mi się smutno zrobiło.. wstaliśmy o 6 rano jedliśmy śniadanie i mi mowil, że nie chce tam jechać
Potem poszłam spać, wstałam o 10, poszłam na toxo - wyniki za 3 dni, zapisałam się do gin na przedłuzęnie zwolnienia, poszłam na gimnastynę, zrobiłam zakupy.. no i jestem.. muszę jeszcze posprzątać i zrobić coś do jedzenia, upiec ciasteczka , bo wieczorem wpadają koleżanki
Dasz rade, i nikt nie będzie marudził Ci, że musi jeść 2 dni pod rząd ten sam oiad Dotrzymamy Ci towarzystwa

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej Laski
Ja już po USG.
Generalnie wszystko jest w porządku. Mój maluch już nie taki mały, waży 1860g Lekarz powiedział, że spory jest, ale mieści się w normach Wszystkie narządy i przepływy prawidłowe. Leży sobie głową w dół i nadal ma siusiaka
I ma taką śliczna buźkę
Jaki duży!! Jej aż mi trudno uwierzyć, że niektóre nasze dzieciaki dobijają już do 2kg zbliża się nasz czas dziewczyny, oj zbliża

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
A Ty po co jeszcze na wózki patrzysz? Jak już kupiłaś to nie zaglądaj bo zawsze jest ryzyko, że jeszcze lepsza okazja gdzieś się trafi i będziesz rozkminiać czy oby się nie pospieszyłaś. Masz superancki wózek za świetną cenę, więc już innych nie oglądaj

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Po wizycie
Mój bąbel pozostaje dziewczynką na 90%.
Pani ginekolog ją obmierzyła i wychodzi na to, że jest parę dni mniejsza niż powinna, główka aż 2 tygodnie. Reszta ciała wychodzi na to, że chuda Bo ta pchełka ma tylko 1174gr. No cóż, długie i chude, długie po rodzicach, a chude to nie wiem
Początkowo trudno było płeć określić, bo główkę miała koło pępka, a pupcię wcisnęła w moją pachwinę i podkurczyła nóżki. No ale matka wzięła się na sposób, ponieważ charakterek ma po tatusiu i zjadła 3 toffi I tutaj mi się przypomina reklama "a ty, po ilu kostkach się uśmiechniesz" tylko z hasłem "po ilu toffi się pokażesz". No i Ginekolog ją tam poszturchała, pomęczyła, aż podobno (ja się na USG nie znam, zwłaszcza zwykłym) jej oczom ukazał się typowy hamburgerek co skomentowała, że dziewczynka, ale 100% to będzie jak się urodzi. Ułożenie miednicowe nie sprzyja dokładnemu określaniu płci.
za wizytę! Oj musi być panienieczka I fajnie, że chuda, szybciej się urodzi Już nie pamiętam czy imię macie wybrane?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:53   #1892
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
Mój też się wierci, i też wydaje mi się ,że leży w poprzek...

dzisiaj wybieram się na basen

Mysia co do koloru.. a co robisz z sufitem??
Ja zrobiłam tak że sufit i takie 10 cm od sufitu mam białe.. Pokój się optycznie powiększa i rozjaśnia mocno pokój.. wtedy ten kolor nie będzie za ciemny..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:54   #1893
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
E ja tam w to nie wierzę mi wszyscy wmawiają, że chłopak będzie, bo na dziewczynkę niby nie wyglądam. Aż już zaczyna mnie to wkurzać
Pewnie, że tak. Jak ktoś ma się roztyć to i nawet super męski chłopiec w brzuchu nie pomoże

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
ja niestety moja szkraba zobaczę po porodzie fajnie macie w pl często usg a ja zaledwie dwa ale po porodzie zamknę się z małym i będę patrzeć na niego godzinami chyba ze z Emila wyjdzie Emilka bo taka opcja tez może być.
A nie masz dodatkowego usg w 32tc?

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale mi to już, do apteki, po porządny magnez!!! bez żadnych dodatków, weź spytaj o formę magnesium orotate i bierz - bezpieczny, wręcz zalecany w ciąży, i naprawdę działa, świetnie się wchłania niestety ale z magnezem ciężko wyrobić z diety, a lepiej raczej nie będzie, twardnienie będzie coraz gorsze i zaczną się skurcze łydek - oby tylko łydek... ech, lepiej już domagnezuj się
No to muszę jednak skoczyć po ten magnez Bo tutaj wszystko jest ok
Ba- z Adasiem jesteśmy na półmetku i mnie Maluszek mój kochany podkopuje każdego dnia, gadamy sobie z mężęm do niego i to nasz ukochany synek a według prawa w UK mogę jeszcze usunąć ciążę do 24tc

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:55   #1894
Katate
Raczkowanie

Cytat:
łooooo, jaki duuuuży już! toż on już by sobie poradził na zewnątrz
Lepiej niech siedzi jak najdłużej bo matka nie gotowa z wyprawką
Jak w poprzedniej ciąży to już torbę spakowaną miałam tak teraz nic.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:55   #1895
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
nie szkodzi, bo nadmiar się wysika

A Ty kochana kupiłas wózek? Bo coś mi się rzuciło w oczy przy okazji mojego nieudanego nadrabiania? pochwal się
kupiłam, przypadkowo, tak se testowałam jak działa allegro i nagle nie mam 980 zł bitka była pod koniec i mało zawału nie dostałam jak ujrzałam aukcja zakończona i login siostry maxi mura 3, z maxi cosi cabrio fix a wszystko w dzikim i jaskrawym kolorze (Tatusiowi się oczywiście podoba) , o taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=3050185908
czuję, że dźwiganie tego sprzętu na III piętro mnie wykończy cena za spontan a Ty masz już wózek, bo się gubię? tak mi źle, że się z Wami nie spotkam w czwartek na warsztatach!
Stary 2013-02-25, 13:56   #1896
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Hej Laski
Ja już po USG.
Generalnie wszystko jest w porządku. Mój maluch już nie taki mały, waży 1860g Lekarz powiedział, że spory jest, ale mieści się w normach Wszystkie narządy i przepływy prawidłowe. Leży sobie głową w dół i nadal ma siusiaka
I ma taką śliczna buźkę
super, ze juz takie duże dziecię masz

Cytat:
Po wizycie
Pani ginekolog ją obmierzyła i wychodzi na to, że jest parę dni mniejsza niż powinna, główka aż 2 tygodnie. Reszta ciała wychodzi na to, że chuda Bo ta pchełka ma tylko 1174gr. No cóż, długie i chude, długie po rodzicach, a chude to nie wiem
Początkowo trudno było płeć określić, bo główkę miała koło pępka, a pupcię wcisnęła w moją pachwinę i podkurczyła nóżki. No ale matka wzięła się na sposób, ponieważ charakterek ma po tatusiu i zjadła 3 toffi I tutaj mi się przypomina reklama "a ty, po ilu kostkach się uśmiechniesz" tylko z hasłem "po ilu toffi się pokażesz". No i Ginekolog ją tam poszturchała, pomęczyła, aż podobno (ja się na USG nie znam, zwłaszcza zwykłym) jej oczom ukazał się typowy hamburgerek co skomentowała, że dziewczynka, ale 100% to będzie jak się urodzi. Ułożenie miednicowe nie sprzyja dokładnemu określaniu płci.
ej wcale nie jest mała, luknęłam, że masz termin tydzien po mnie a moja mała tydzień temu ważyła podobnie jak Twoja i była dokładnie na 50 centylu, czyli wg średniej, także wcale nie jest za mała
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 14:00   #1897
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

A Ty po co jeszcze na wózki patrzysz? Jak już kupiłaś to nie zaglądaj bo zawsze jest ryzyko, że jeszcze lepsza okazja gdzieś się trafi i będziesz rozkminiać czy oby się nie pospieszyłaś. Masz superancki wózek za świetną cenę, więc już innych nie oglądaj

Ash, podesłałam Lonely, bo mówiła, że się zastanawia, a miałam wcześniej w ulubieńcach link

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 14:00   #1898
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
(...) aż podobno (ja się na USG nie znam, zwłaszcza zwykłym) jej oczom ukazał się typowy hamburgerek
hamburgerek, jak uroczo no i brawa!
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Tak, brzuszki z chłopcami są ładne, przynajmniej wydaje mi się, że mój jest taki 'zwięzły' nic mi się jak na razie po bokach nie rozlewa, tyłek też trzyma fason - mimo to, na plusie już sporo, ale i brzuch już spory )

Już bliżej niż dalej z kompletowaniem wyprawki, jeszcze troszkę i będzie wsio )

jestem w pracy, robię zakupy online, podczytuję Was i staram się nie zasnąć )

ciekawa jestem co tam u xal, chłopak czy dziewczynka
z xal to miałaś wyczucie
a co do brzuszków, to zależy od kobiety i jej aktualnego stanu. moja mama w ciąży z moim starszym bratem i mną miała tylko taką małą kuleczkę z przodu, a z młodszym bratem odrobinkę się rozlazła ale już była krótko przed 40tką, więc organizm nie ten sam...
ja z wyprawką jeszcze kuleję, ale pocieszam się, że moja przyjaciółka, która ma termin 2 dni przede mną, nie ma nawet łóżka dla siebie samej i śpi z mężem na materacu za wózkami się nie rozglądała, dostała z różnych źródeł 4 ciuszki i to by było na tyle...
Cytat:
A Ty kochana kupiłas wózek? Bo coś mi się rzuciło w oczy przy okazji mojego nieudanego nadrabiania? pochwal się
no helooooł? happy wygrała aukcję mura 3 za poniżej tysiaka!!! wózio w sam raz dla dziewczynki - kolor flamingo
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 14:02   #1899
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
kupiłam, przypadkowo, tak se testowałam jak działa allegro i nagle nie mam 980 zł bitka była pod koniec i mało zawału nie dostałam jak ujrzałam aukcja zakończona i login siostry maxi mura 3, z maxi cosi cabrio fix a wszystko w dzikim i jaskrawym kolorze (Tatusiowi się oczywiście podoba) , o taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=3050185908
czuję, że dźwiganie tego sprzętu na III piętro mnie wykończy cena za spontan a Ty masz już wózek, bo się gubię? tak mi źle, że się z Wami nie spotkam w czwartek na warsztatach!
Ślicznyi cena superen kolor na zdjęciach tak wyszedł, bo jakiś niedowład ewidentnie fotki robił, ale naprawe super wybór czy tam strzał Powiem Ci, że stabilnie wygląda ten trzykołowiec, zdaje się, ze Can tez taki planuje (też Maxi Cosi???), naprawdę prezentuje się superspokojnie go wniesiesz, zawsze lepiej wtargać na górę 3-kołowca niż 4-kołowcaJa już mam wózeczekczarny ABC Design
Właśnie nie wiem czy pójdę na te warsztatyszykuj e mi się intensywny tydzień a nie chce przesadzić z łażeniem i jeśli z czegoś będe miała zrezygnować to właśnie z warsztatów
Stary 2013-02-25, 14:02   #1900
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Po wizycie

za wizytę a wcale nie taka drobna Ty lepiej szybko wymyślaj imię, bo już chciałam napisać "Linda wcale nie taka drobna"
Stary 2013-02-25, 14:03   #1901
Katate
Raczkowanie

Cytat:
ja niestety moja szkraba zobaczę po porodzie fajnie macie w pl często usg a ja zaledwie dwa ale po porodzie zamknę się z małym i będę patrzeć na niego godzinami chyba ze z Emila wyjdzie Emilka bo taka opcja tez może być.
Moich znajomych synek w różowej pościeli śpi, bo na wszystkich usg był dziewczynką Dobrze, że wózka różowego nie kupili.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 14:04   #1902
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ale dużo stron jak mam czas to nic nie piszecie, a jak sie czymś zajme i sobie pójdę to od razu macie wenę..

TZcik pojechał.. może wróci w czwartek, albo w piątek.. Jakoś mi się smutno zrobiło.. wstaliśmy o 6 rano jedliśmy śniadanie i mi mowil, że nie chce tam jechać
Potem poszłam spać, wstałam o 10, poszłam na toxo - wyniki za 3 dni, zapisałam się do gin na przedłuzęnie zwolnienia, poszłam na gimnastynę, zrobiłam zakupy.. no i jestem.. muszę jeszcze posprzątać i zrobić coś do jedzenia, upiec ciasteczka , bo wieczorem wpadają koleżanki
taka mała tęsknota czasem dobrze robi
koleżanki wpadną, więc nudzić się nie będziesz

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj u nas na suwaczku pojawiła się 2 cyfrowa liczba - 99 Jutro zaczynamy 27 tydzień

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Lonely - i tez sie z Ciebie maz smial ,ze nawet na x factorze wyjesz?
nie śmiał się, bo nie widział
mam coś chyba z faceta, bo nie lubię pokazywać jak płaczę

Cytat:
1.Zapraszam! Będziemy sobie urządzać barbeque all the time
A sukienka... no właśnie też widziałam grafit... I tak mi się spodobał... no ale i tak jest śliczna

2.Wiem co czujesz ja też nie mogę sama wyjść z domu (ale pewnie z innych powodów...)
1. super
2. nie to, że nie mogę.. ale Tż jest nadopiekuńczy i woli żebym teraz sama nie wychodziła

Cytat:
Hej Laski
Ja już po USG.
I ma taką śliczna buźkę
WoooW jaki duży

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 14:04   #1903
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
no helooooł? happy wygrała aukcję mura 3 za poniżej tysiaka!!! wózio w sam raz dla dziewczynki - kolor flamingo
nie bij, miałam wypadek przy nadrabianiuale będziecie miały śliczne wózeczkija tez myślałam o MC mura 4 (chociaż 3 wygląda ślicznie) i podobał mi się czerwony lub szafirowy, ale trafił się ślepej kurze wózek w prezencie to nie ma MC
Stary 2013-02-25, 14:05   #1904
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Nie wstawiam zdjęć na forum publiczne
Tzn źle się wyraziłam- w spodnie się mieszczę bez problemu- tylko ich nie dopnę Nie tyję nigdzie poza brzuchem
Do PL lecimy na Wielkanoc- taki jest plan. Ale zobaczymy jak szyjka się będzie trzymać i czy skurcze mi pozwolą bo brzuch coraz częściej zaczyna twardnieć. Dziad jeden
zawsze możesz wstawić i zaraz usunąć, ja tak robię
albo zamazać twarz

Cytat:
dzięki, na razie jeszcze się wstrzymujemy.. chyba że jakaś super oferta się trafi

Cytat:
Po wizycie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Tak, brzuszki z chłopcami są ładne, przynajmniej wydaje mi się, że mój jest taki 'zwięzły' nic mi się jak na razie po bokach nie rozlewa, tyłek też trzyma fason - mimo to, na plusie już sporo, ale i brzuch już spory )
mój też na razie jest fajny krąglutki mam nadzieję, że taki zostanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Magnez chyba nie szkodzi brany na własną rękę
raczej nie, jest wydalany z moczem..
ja też biorę na własną rękę, ale jak nie zapomnę to zapytam gina na kolejnej wizycie

Stary 2013-02-25, 14:09   #1905
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Ślicznyi cena superen kolor na zdjęciach tak wyszedł, bo jakiś niedowład ewidentnie fotki robił, ale naprawe super wybór czy tam strzał Powiem Ci, że stabilnie wygląda ten trzykołowiec, zdaje się, ze Can tez taki planuje (też Maxi Cosi???), naprawdę prezentuje się superspokojnie go wniesiesz, zawsze lepiej wtargać na górę 3-kołowca niż 4-kołowcaJa już mam wózeczekczarny ABC Design
Właśnie nie wiem czy pójdę na te warsztatyszykuj e mi się intensywny tydzień a nie chce przesadzić z łażeniem i jeśli z czegoś będe miała zrezygnować to właśnie z warsztatów
wygląda właśnie mega stabilnie, wręcz masywnie mój znajomy ma 4 i zachwalał ciesz się z darowanego, za to sobie wypasionego Maclarena kupicie bez zająknięcia mi szkoda nie tyle warsztatów, co spotkania z forumowymi mamami gdybym nie leżała to bym coś zorganizowała :/
Stary 2013-02-25, 14:11   #1906
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
raczej nie, jest wydalany z moczem..
ja też biorę na własną rękę, ale jak nie zapomnę to zapytam gina na kolejnej wizycie
no więc luzik ja dziś zaczęłam brać, gin ostatnio mi powiedział, że mogę w razie czego będę sobie brała 3x1, mężu mi kupił asmag forte.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 14:11   #1907
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać jak wrażenia

Właśnie była u nas pani listonosz i przyniosła:
1. Próbkę sudocremu - dzięki Axella za cynk Więc dziewczęta, które przesłały swoje dane, czekajcie cierpliwie, liścik przyjdzie
2. Sukieneczkę Safari II z tablicy. I tu spotkała mnie niespodzianka. Powiedzcie mi, specjalistki od kolorów: jakiego koloru jest sukienka na tym zdjęciu?
http://tablica.pl/oferta/tunika-suki...2-ID1yytt.html
Bo przyszła brązowa więc mam 2 brązowe sukieneczki, z troszeczkę innymi zwierzakami na froncie i różne rozmiary : 62 i 68
no fakt, że brązowa to ja bym się nie domyśliła.. najbliżej jej do grafitu..

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Zagadka rozwiązana - twarozek z pomidorem
Skubnelam trochę żeby nie było

Jeeeny...przenosza mnie na inna salę:-( a już zdążyłam się tu jako tako zaaklimatyzowac.
a czemu?

Cytat:
witam ja już jutro zaczynam 31tydzień:jup i:. Co tam u was ja w sobotę pokłóciłam się z teściowa a poszło o kapanie. Gdy usłyszała ze moje siostry kąpiąc dziecko kładły wannę na stoliku dostała szału i krzyczała kto widział kłaść wanienkę na stole ona 3dziecki kąpała na ziemi. Ja jej tłumacze i prezentuje ze jest wygodniej a ona dalej swoje. Oczywiście mąż poparł mamusie wiec mowie ty będziesz kapał na ziemi ja na stoliku bo dosunę go do łóżka i wyciągnę dziecko i dam na łózko a nie z podłogi będę dźwigać obolała po porodzie.
bez sensu to kąpanie na podłodze..
ja sie ze swoją teściową staram nie kłócić, bo to ciężki zawodnik jest.. coś powiesz nie tak to Ci do końca życia zapamięta.... raczej nie gada takich glupot, ale jak jej się zdarzy to dla świętego spokoju przytakuje a i tak robie jak uważam... bo skóra nie warta za wyprawkę..

Wojtek
Stary 2013-02-25, 14:13   #1908
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Też wyglądam jak wieśniak i wkurza mnie, że ciągle chodzę w tym samym. Ale podobnie jak niektórym z was, po prostu szkoda kasy na ciuchy, w których pochodzę ze dwa miechy. Do 7 miecha chodziłam w swoich normalnych ubraniach, a teraz tak mnie wydęło, że brzuchol dołem mi wychodzi

Oj rozumiem cię dokładnie. Nie znoszę przewracania się z boku na bok, z kołdrą na plecach i ciążową poduszką między nogami. Bartula kopie niezależnie od pozycji, łobuziak jeden, a jak jest spokojny, to bóle krzyża mnie dopadają. Współczuje dla mojego małża, bo czasem w nocy rzucam się jak ryba, a raczej wieloryb na brzegu

Dzisiaj zaznaczając tygodnie w kalendarzu, dotarło do mnie, że z Wielkanocą będę miała 34 tydzień - o Jezusie Nazarejski jak ten czas szybko leci - to już ostatnia prosta, i trochę dygam

Współczucia , te nasze małe bejbiki szaleją,ah szaleją....Ja jestem cała obolała, dopiero teraz siadłam do kompa, bo nie mogłam uśiąść, jak mi mały nogę pod żebra wsadzał,, od razu się prostowałam jak struna.

Wszystkiego najlepszego!!!

Przyszła mi podstawka pod lapka. Teraz jestem gościówa! Siedzę sobie jak pani, nic nie uciska, ani uwiera - Rewelacja na Okrągłe brzuszki. Polecam!
też się troszkę stresuję..

Cytat:
a kiedy się przeprowadzasz? Ja za 2 tygodnie składam łóżeczko

wyjeżdżasz gdzieś?czy to torba do szpitala?
w ten piątek odbieramy klucze/umowa/liczniki itd.
sobota/niedziela przeprowadzka
łóżeczko w połowie marca będzie do nas dostarczone

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

Przemuś od piątku jest jakiś markotny. wcześniej rozrabiał jak pijany zając, ciągle wierzgał, a teraz to w zasadzie odrobinę po jedzeniu, i koło północy zaczyna rozrabiać ... nie wiem o co chodzi, ruszać się rusza więc chyba ok, może mało miejsca mu się robi już? i już się nie bawi z nami od jakiegoś czasu

Cynamonowa - my chyba kupimy śpiworek, znajomi nam polecali. najpierw spróbujemy z rożkiem, a potem zobaczymy - albo kocyk albo śpiworek, ale raczej śpiworek.
no moja Zuzanna równiez się obija

Cytat:
Hej Laski
Ja już po USG.
I ma taką śliczna buźkę
łooooo jakie wielki

za wszystkie wizyty..
pracuję z przerwami na podczytywanko
a na obiad bigos

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 14:18   #1909
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
No to muszę jednak skoczyć po ten magnez Bo tutaj wszystko jest ok
Ba- z Adasiem jesteśmy na półmetku i mnie Maluszek mój kochany podkopuje każdego dnia, gadamy sobie z mężęm do niego i to nasz ukochany synek a według prawa w UK mogę jeszcze usunąć ciążę do 24tc
ło matko, aż do 24tc można?????????? nie... nie wyobrażam sobie... tożto już całe dzieci są, wszystko mają, czują...
Cytat:
Lepiej niech siedzi jak najdłużej bo matka nie gotowa z wyprawką
Jak w poprzedniej ciąży to już torbę spakowaną miałam tak teraz nic.
no dobra, niech młody się nie pcha póki się nie przygotujesz
Stary 2013-02-25, 14:21   #1910
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ło matko, aż do 24tc można?????????? nie... nie wyobrażam sobie... tożto już całe dzieci są, wszystko mają, czują...

no dobra, niech młody się nie pcha póki się nie przygotujesz
masakra.. 24tc.. czasem takie wcześniaki się rodzą..
straszne.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 14:22   #1911
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

za wszystkie wizyty..
pracuję z przerwami na podczytywanko
a na obiad bigos
ależ bym zjadła bigos! a nie mówiłam Wam, że mama mnie odwiedziła i nagotowała mi obiadu na 4 dni- gołąbki, risotto, zupa ogórkowa na żeberkach, żeberka pieczone i sałatka warzywna tradycyjna.... dobrze od czasu do czasu zjeść coś maminego!

Axella, a Wy tam będziecie mieć osobny pokoik dla Małej, czy kącik urządzacie?
Stary 2013-02-25, 14:23   #1912
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
nie bij, miałam wypadek przy nadrabianiuale będziecie miały śliczne wózeczkija tez myślałam o MC mura 4 (chociaż 3 wygląda ślicznie) i podobał mi się czerwony lub szafirowy, ale trafił się ślepej kurze wózek w prezencie to nie ma MC
Ty masz za to wypasiony leżaczek GRACO

Cytat:
ooo, to już !? ale super
no tak.. przecież już prawie marzec

pojutrze mam pierwsze zajęcia SR
ciekawe czy Tż da radę ze mną iść

Stary 2013-02-25, 14:23   #1913
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Laski
Ja już po USG.
I ma taką śliczna buźkę
duuzyyyy
Cytat:
Po wizycie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 14:25   #1914
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Xal - dla mnie staranie sie o wize tez bylo mega upokarzajace. raz, ze placisz naprawde sporo kasy, dwa jedziesz do krakowa lub wawy, stoisz tam godzinami w kolejce, slonce, deszcz. caly dzien czekasz...a pozniej jakas pani w okienku zerknie na papiery i albo da albo nie da. zupelnie nie masz na to wplywu. jeszcze jak ktos chce pojechac ot tak pozwiedzac to pewnie rozczarowanie jest mniejsze, ale jesli ma sie tam rodzine, ktorej nie mozna odwiedzic to boli naprawde mocno. moja babcia wyemigrowala jak mialam rok. znalam ja ze zdjec i telefonow. mialysmy jedna wspolna fotke (na lotnisku trzymala mnie na rekach tuz przed odlotem). udalo nam sie spotkac po 24 latach...straszne.
o to faktycznie strasznie.. tak nie poznać babci.. a dla Twojej mamy czy taty nie przebywać z mamą..

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
myślałam o niebieskiej pod kolor ścian, żeby w ciągu dnia była zwinięta i nie zabierała światła a jak potrzebuje ściemnić to ją zasunę,
jak Wy rozwiązujecie kwestie okienne w dziecięcych pokojach?
ja nie będę miała pokoju dziecięcego na razie bo jest tam gabinet.. ale w całym domu mam plisy : http://www.google.pl/imgres?q=plisy&...&tx=134&ty=276
jest to super rozwiazanie.. podoba mi sie wizualnie, nie jest drogie, można we wszystkie strony otwierac.. od góry od dołu itp..

Cytat:
Mam pytanie do Was- w zasadzie już po ptakach ale dopiero teraz wpadło mi to do głowy. Pewnie rozmawiałyście już na ten temat ale musiałam go przegapić. Co myślicie o śpiworkach do spania? Kupiliśmy wczoraj bo się zakochałam w jego wyglądzie ale teraz zaczynam analizować czy opcja wkładania dziecka do czegoś takiego jest ok
A wczoraj trafiliśmy na wyprzedaż w supermarkecie i znalazłam dla Adasia kurtkę w dinozaury- co prawda na 9-12 miesięcy ale nie mogłam jej nie kupić
ja nie miałam w planach kupna.. ale poszłam z mamą pooglądać ubranka i jak zobaczyła śpiworek to mówiła, że koniecznie muszę coś takiego mieć.. ze bratowa miala i to było super.. Ja się troche bałam czy to za ciepłe nie będzie, ale mama twierdziła, że raczej nie...
także możliwe, że dostanę jeszcze od bratowej śpiworek i będę używać, albo mama mi kupi..

Widzę , że temat patriotyzmu był..
Ja ogólnie nie narzekam.. Dobrze mi tu gdzie jestem.. Jedyne co, to bym chciała mieszkać w mniejszej mieścinie a nie w stolicy, gdzie znam swoich sąsiadów, mam domek z ogródkiem a jednoczesnie nie dojeżdzam 1,5 godziny w jedną stronę do pracy..
niestety z moim wykształceniem to mało realne.. ciężko by było pracować w zawodzie.. podobnie TZ..

Chciałabym kiedyś wyjechac za granicę pomieszkać trochę.. mąż naukowiec to może się kiedyś uda na ale tak na max 2 lata.. Nie chciałabym rozdzielać się z rodzina.. I tak jesteśmu tutaj prawie sami jak czubki (no mamy 2 siostry tżta, ale rzadko sie widzimy)..

Wojtek
Stary 2013-02-25, 14:25   #1915
Veronic
Wtajemniczenie

witam Wszystkich po basenie fajnie było, a najlepiej na basenie zewnętrznym
makaron ze szpinakiem zjedzony, a teraz sjesta

cynamonowa- szok, że aborcję wykonują do 24tc też sobie tego nie wyobrażam
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 14:25   #1916
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
no spoko spoko happy sama była w takim szoku, że do niej długo nie docierało
a jak masz wózio w prezencie, to bądź szczęśliwa! poużywasz sobie, nabierzesz doświadczenia i po pewnym czasie kupisz coś wypasionego typowo spacerówkowego - zależnie od potrzeb i wymagań

ja chcę już jakiś kocyk.................. sama bym się poprzytulała w ogóle mnie to gardło męczy, chyba se kimnę...
Stary 2013-02-25, 14:28   #1917
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
wygląda właśnie mega stabilnie, wręcz masywnie mój znajomy ma 4 i zachwalał ciesz się z darowanego, za to sobie wypasionego Maclarena kupicie bez zająknięcia mi szkoda nie tyle warsztatów, co spotkania z forumowymi mamami gdybym nie leżała to bym coś zorganizowała :/
na pewno będziesz zadowolonano tak, wyszaleję się przy maclareniespoooko, nadrobimy na spacerkach nad Wisłą

Cytat:
o to supermyślałam, ze jakoś później to mieszkanko a a tak na spokojnie wysprzątacie, poukładacie swoje rzeczy i za kącik Zu się będziecie mogli zabrać

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ty masz za to wypasiony leżaczek GRACO
racja, pewnie bym go nie kupiła gdybym trzy kloce na wózek wydała
Stary 2013-02-25, 14:29   #1918
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Mysia co do koloru.. a co robisz z sufitem??
Ja zrobiłam tak że sufit i takie 10 cm od sufitu mam białe.. Pokój się optycznie powiększa i rozjaśnia mocno pokój.. wtedy ten kolor nie będzie za ciemny..
sufit biały hmm niegłupi pomysł z tymi 10 cm, mamy 2,7 dom więc spokojnie można by tak zrobić przemyślimy, dzięki za podpowiedź
Stary 2013-02-25, 14:30   #1919
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A my dziś zaczynamy 26tc. Jak ten czas leci.

Wczoraj była u nas rodzinka na torcie urodzinowym. Podobały mi się życzenia najmłodszych dzieci. Jedna życzyła mi "zebyś nie chorowała", a druga "dobrego dzidziusia". Mają 3 i 4 latka.
za 26t. i życzenia cudne

Cytat:
Ale, że niby jak? W jakiej postaci?
łyżeczkę sody rozpuszczałam w szklance wody i wypijałam. i wtedy zgaga odchodziła precz, a ja mogłam iść spać
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 14:31   #1920
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Laski
Ja już po USG.
I ma taką śliczna buźkę
Duży

Cytat:
Po wizycie
Jajca będą jak będą jajca

Cytat:
według prawa w UK mogę jeszcze usunąć ciążę do 24tc
Ale tak na życzenie? Czy gdy są wskazania ku temu?
Bo u nas chyba do 25tyg pod warunkiem, że są ku temu wskazania...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości