Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 21:38   #1081
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
no pewnie, że tak
Nie ma się czym stresować
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:39   #1082
depoison
Zadomowienie

Ewka, świetne ciuszki!

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, zamówienie zrobione

Ja też wolę płaskie na codzień A ostatnio ganiam non stop w kaloszach- na mojej wiosce takie błoto, że utopić się można
W sumie to ostatni raz obcasy miałam jakoś w początkach ciąży na sobie...

Dep śliczne szorciki gdybym nie wiedziała, że to niemowlęcy ciuszek to bym pomyślała że to damskie
co kupiłaś?

ech, ja też ostatnio głównie na płaskich, choć bardzo lubię obcasy. Tylko niestety albo idę z małą w nosidle (i boję się, że jak się wygrzmocę - a bywa wciąż ślisko - to z nią), albo idę z wózkiem, i wtedy wypuszczam się na tyle daleko, że za szybko by mnie nogi zaczęły boleć
Tak więc teraz 5 cm to maximum, na ogół pomykam w jakichś oficerkach.

Też tak spojrzałam na ten post z oddali i dopisałam, że dla Zosi, bo fason taki, że równie dobrze mogłabym sobie kupić

Pokazuję paputki - te, co to prawie ich nie ma (Mandi )
(nie, niestety burych nie było )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8937 [800x600].jpg (49,1 KB, 29 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:42   #1083
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Ja kaszkę podaję na wieczór, ale taką bezglutenową. A zaczęłam wprowadzać niemal wszystko na raz, więc nie pomogę
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Wieki mnie tu nie było, mam chwile więc coś wypada skrobnąć

Mieliśmy ostatnio kilka dni teściów u siebie, są z drugiego końca Polski więc ostatni raz widziała ich 3 miesiące temu na chrzcinach. Wyobraźcie sobie że dopiero 3 dni udało się babci na chwile na rączkach wnusie potrzymać, a później i tak był ryk..
Ma teraz jakąś fazę że nie chce w ogóle z nikim innym zostawać tylko ze mną. W tamtm tygodniu zostawiłam ją z moją mamą którą zna i już z nią zostawała i poszłam sobie na rekolekcje... tak się mała rozryczała że NIC nie pomogło. Poprostu zamknęła oczy i płakała tak że nawet przy szczepieniu tak nie ryczała... moja mama wsłała teścia samochodem po mnie bo była bezradna, a moja mama zna sposby na dzieci a tu nic nie przynosiło rezultatu. Jak weszłam do domu to normalnie zachrypnięta była i cała bordowa od darcia się( a moja mama czerwona i spocona). Mała dostała cycka jeszcze mi się żaliła strasznie, a po kilku minutach była już radosna i do babci się uśmiechała siedząc mi na kolanach.... normalnie boje się ją znów zostawiać, swoją drogą moja mama też się boi brać jej na dłużej bo było jej bardzo szkoda Sary. U taty na rękach jest ok, ale jak widzi że ja jestem gdzieś obok to się drze że chce do mnie. Z jednej strony miłe to że mnie tak potrzebuje, no ale musze jakoś z tym walczyć, bo nawet z domu niedługo nie wyjdę. Z tego co opowiadała moja teściowa mój mąż też był taki mamisynuś... a może to tylko taki etap przejściowy?

W ogóle to mamy dwa zęby, i napuchnięte górne dziąsełka. Nie raczkujemy, ale turlamy się dzielnie Nie sylabizujemy nic, raczej sobie krzyczy i przeciąga dzwięki ciągle. Ale jakoś nie przeraża mnie to, myślę że doczekamy się w swoim czasie, bo nic nie wskazuje na to że coś z nią nie tak

Musze częsciej do Was zaglądać
A no musisz

Pumcia, ja też preferuję sportowy styl na spacerkach, czego nie można powiedzieć o większości polskich mam z mojej okolicy. Place zabaw to istne rewie mody! Szpilki, dekolty, tipsy i full make-up

Jutro idę na rozmowę do pracy. Proszę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło po mojej myśli

Dobranoc

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:43   #1084
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
świetne
Stary 2013-02-25, 21:44   #1085
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
ech, ja też ostatnio głównie na płaskich, choć bardzo lubię obcasy. Tylko niestety albo idę z małą w nosidle (i boję się, że jak się wygrzmocę - a bywa wciąż ślisko - to z nią), albo idę z wózkiem, i wtedy wypuszczam się na tyle daleko, że za szybko by mnie nogi zaczęły boleć
Tak więc teraz 5 cm to maximum, na ogół pomykam w jakichś oficerkac

Jakichś oficerkach? Z tego co pamiętam, kilka miesięcy temu kupiłaś sobie piękne oficerki i z utęsknieniem czekałaś na zimę

Jak na butki, których prawie nie ma, są urocze

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:45   #1086
aga 398
Raczkowanie

Depioson z tą stroną to chyba był jakiś znak

Dziewczyny jak podajecie gluten?? przez ile czasu, jakie ilośc i kiedy zwiekszacie?? i podajecie żółtka?? jak tak to od kiedy i po ile??

24.08.2012r. Termin porodu
28.08.2012r. Lenka Nasz Najwiekszy Skarb

aga 398 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:45   #1087
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
J
Pumcia, ja też preferuję sportowy styl na spacerkach, czego nie można powiedzieć o większości polskich mam z mojej okolicy. Place zabaw to istne rewie mody! Szpilki, dekolty, tipsy i full make-up

Jutro idę na rozmowę do pracy. Proszę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło po mojej myśli
Polki lansują się w piaskownicach?

Trzymam mocno

Stary 2013-02-25, 21:52   #1088
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
zaciskam

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
[

Dziewczyny jak podajecie gluten?? przez ile czasu, jakie ilośc i kiedy zwiekszacie?? i podajecie żółtka?? jak tak to od kiedy i po ile??
podaję kaszkę mannę Nestle. Przez 2 miesiące dawałam 1 łyżkę stołową kaszki + woda/dzień, a następnie przez kolejne 2 miesiące 2 łyżki kaszki + woda/dzień. Z żółtkiem u nas ciężko. Mały jeszcze ani razu nie zjadł mi obiadku z żółtkiem. Więc na razie dałam spokój Ale żółtko daje się po skończonym 6 miesiącu- 1/2 co 2 dni.
Stary 2013-02-25, 21:55   #1089
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Podaję taką kaszkę http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/286.aspx
Do płaskiej łyżki kaszki dodaję przegotowanej ciepłej wody, tak na oko. Jak zaczniesz robić to szybko zorientujesz się jakiej gęstości kaszka Wam odpowiada.Przez pierwsze dwa miesiące po łyżce kaszki, a potem prze kolejne dwa po dwie łyżki. Po 4 miesiącach uznaje się ekspozycje za zakończoną i można podawać większe ilości glutenu.

Stary 2013-02-25, 21:56   #1090
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Polki lansują się w piaskownicach?

Trzymam mocno
bardzo :/
u mnie tez tak jest czesto ze z daleka rozpoznam do tego nie raz taka wiocha zalatuje ze po prostu ja bym tak na ulice nie wyszla.

Nitka

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 22:04   #1091
Mandragorrka
Zakorzenienie

No czyli to samo co napisałam Irmusia I z żółtkiem też nie pomogę, bo jeszcze nie zaczęłam podawać. Kołacze mi się po głowie, że powinnam , ale jeszcze jakoś nie zabrałam się za to.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
bardzo :/
u mnie tez tak jest czesto ze z daleka rozpoznam do tego nie raz taka wiocha zalatuje ze po prostu ja bym tak na ulice nie wyszla.
O kurcze Myślałam, że Polki mają więcej gustu... Chociaż jak pomyślę sobie o mojej kuzynce, która od kilku lat mieszka w Anglii. Niby nie głupia dziewczyna, a ubiera się, że szkoda gadać. Solarium, mega długie tipsiory, blondyna, bardzo bardzo krótkie spódniczki i wszystkie ubrania w wersji mini, no i do tego buty na nieprzyzwoicie wysokich obcasach. Jednak myślałam, że to taki wyjątek.

Stary 2013-02-25, 22:12   #1092
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mala dopieor zasnela powielkim ryku musilam ją wziac na rece ,przytulic i tak ululac. Objeła mnie rączkam tzn moja szyje przytuliła głowke i zasnela moja ukochana
Płaczu współczuję, ale przytulańce Ja też to uwielbiam
Te dzieciaki owinęły nas sobie wokół palca

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

współczuję tego płaczu małej... To pewnie lęk separacyjny...
Gratki ząbków
Dokładnie na to wygląda

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Młody zasnął mi na rękach, mam nadzieje, ze jak go odloze to sie nie obudzi
Ja miałam dziś ciężko z odkładaniem, w ogóle od kilku dni zrobiło się ciężko - a było już lepiej

Cytat:

Moim zdaniem nie przesadzasz. Jeśli miałabyś niesamowitą ochotę spotkać się z rodzinką to wtedy może warto przemęczyć się z młodym w podróży, a skoro nie masz to myślę, że nie ma sensu. Ty się wymęczysz, mały się wymęczy i po co to komu? A jeśli dziecko będzie marudne, zachoruje itd to niestety, ale ciężar opieki i tak spadnie na Ciebie. Nie słuchaj teściowej i jak nie chcesz to nie jedź.
Te chrzciny miały być na Boże Narodzenie, ale plany się zmieniły... Oni w międzyczasie wyprowadzili się na drugi koniec Polski i zrobił się problem, bo wcześniej to była godzina drogi a teraz 8 :/ Nie chcę ryzykować, bo z moim Pawełkiem czasem godzina drogi to za długo a nie tyle... i jeszcze tego brakuje, żeby był chory. No więc ja byłam zdecydowana nie jechać, ale teściowa jak zwykle mądra... A jeszcze jakiś czas temu sama mówiła, że nie jedzie i żeby jej nie namawiać. Babcia jest chyba ważniejsza niż żona chrzestnego... A zresztą relacje też mamy średnie, oni właściwie się nie odzywają, 2 m-ce zero kontaktu, więc jakoś się tam nie rwę... Dzięki

Cytat:

E, tam. Mam tyle samo wzrostu co Ty, a mój jest wyższy od Twojego o 11 cm i jakoś nie uważam, że obcasy by się przydały. Oczywiście posiadam kilka par (tego typu buty szalenie mi się podobają) jednak mimo to, zakładam je od święta. I zdecydowanie nie są to buty na spacery z wózkiem.
Hehe no nieźle a sądziłam, że tylko my się tak dobraliśmy Ja też od święta raczej, na co dzień zdecydowanie preferuję płaskie

Cytat:
Treść usunięta
Będzie ok U mnie podobnie było

Cytat:

Słodkie

W ogóle wszystkie zakupy jakie poczyniłyście dziewczyny super

Cytat:
Ja kaszkę podaję na wieczór, ale taką bezglutenową. A zaczęłam wprowadzać niemal wszystko na raz, więc nie pomogę

A no musisz

Dobranoc
Ja też bezglutenowe. Gluten daję w formie kaszy manny dodanej do obiadku

Powodzenia na rozmowie. Trzymam kciuki

Cytat:

Dokładnie tak jak dziewczyny napisały U nas w formie kaszy manny do obiadku. Żółtko też w zupce zwykle, pół co drugi dzień albo nawet rzadziej ostatnio...

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-02-25 o 22:19
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 22:33   #1093
ewka5891
Zakorzenienie

Nitko trzymam kciuki

Z tym lansowaniem w piaskownicy to jeszcze nie wiem jak to jest u mnie. Pewnie podobnie, tym bardziej, ze w okolicy duzo Polaków mieszka

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 22:38   #1094
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Hehe no nieźle a sądziłam, że tylko my się tak dobraliśmy Ja też od święta raczej, na co dzień zdecydowanie preferuję płaskie
Takich par jest dużo Chociaż wysoki wzrost małża już nie zwracam uwagi, przyzwyczaiłam się

Stary 2013-02-25, 22:39   #1095
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Jakichś oficerkach? Z tego co pamiętam, kilka miesięcy temu kupiłaś sobie piękne oficerki i z utęsknieniem czekałaś na zimę
jakichś, czyli albo tych (wciąż to moje ulubione ), albo z poprzedniego roku albo w jeszcze jednych, które też od biedy można nazwać oficerkami. W tym sensie

Cytat:
ja glutenu nie podaję, czekam do roku
Nie ma żadnych konkretnych przeciwwskazań, po prostu lekarka mi odradzała.
Żółtko podaję nie częściej niż raz w tygodniu (połowę). Chętnie dawałabym częściej, ale kompletnie małą zatyka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 22:40   #1096
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Podaję taką kaszkę http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/286.aspx
Do płaskiej łyżki kaszki dodaję przegotowanej ciepłej wody, tak na oko. Jak zaczniesz robić to szybko zorientujesz się jakiej gęstości kaszka Wam odpowiada.Przez pierwsze dwa miesiące po łyżce kaszki, a potem prze kolejne dwa po dwie łyżki. Po 4 miesiącach uznaje się ekspozycje za zakończoną i można podawać większe ilości glutenu.
Ja tak samo, tylko w pierwszym tygodniu dawałam mniejszą ilość.
Teraz (w trzecim miesiącu ekspozycji) zdarza mi się nie podać glutenu wcale, albo podać go w formie rosołku z kaszką manną, innej kaszki z glutenem w składzie lub ciasteczka.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 06:17   #1097
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:

my akurat już zakończyliśmy ekspozycję
Stary 2013-02-26, 06:34   #1098
Mandragorrka
Zakorzenienie

Witam z rana .obie jesteśmy wyspane a do tego dziec wykazuje niesamowitą energię. Odkąd zrobiła się całkowicie mobilna cuda wyczynia w łóżku

Stary 2013-02-26, 07:11   #1099
phdwao
Zakorzenienie

Hej! U nas 5 czy 6 pobudek bylo masakra:/ wciaz chcial cyca a mi zno nic ne leci bo @ mam dostac lada chwila:/ rano przytarlam samochod bo sie spieszylam. Za pozno wyszlam z domu bo od rana wciaz mam cos do zrobienia:/
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:40   #1100
katja_22
Zadomowienie

Hej Kochane!

Cytat:
Takich par jest dużo Chociaż wysoki wzrost małża już nie zwracam uwagi, przyzwyczaiłam się
Ja też, jesteśmy razem 6 lat Ale pamiętam jak jego babcia powiedziała, że jak założę buty na obcasie to będzie akurat

Cytat:
Witam z rana .obie jesteśmy wyspane a do tego dziec wykazuje niesamowitą energię. Odkąd zrobiła się całkowicie mobilna cuda wyczynia w łóżku
Mnie akurat średnio cieszą te akrobacje w łóżku i w każdym innym miejscu :P Ważne, że wyspane, ja w miarę też, bo wyjątkowo wcześniej się położyłam, a i mały jeszcze zasnął z rana na chwilkę
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:44   #1101
ewka5891
Zakorzenienie

Hej
Ja jeszcze w lozku, jakoś nie chce mi sie wstawać. Młody bawi sie w lozeczku
Dzisiaj znów slonecznie usze iść do sklepu po kapustę, bo marzą mi sie golabki

Phdwao mam nadzieje, ze reszta dnia będzie lepsza dla Ciebie, może coś dobrego sie wydarzy

Synek

Stary 2013-02-26, 09:07   #1102
Linka25
Zakorzenienie

hej

Cytat:
hej wstawiam fotki . kupilam malej jeszcze pajacyki bodziaki biale legginsy jedne w kolorze lososiowym drugie cytrynowe i jeszcze pare bluzeczek tu wstawiam co podoba mi sie najbardziej.
to w serduszka to jest sweterek tylko na zamek i z kapturem :P
super ciuszki, najbardziej podoba mi się bluza w paseczki

Ewka Ty takze śliczne ciuszki kupiłaś, super kolory

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Ja też mam podobny dylemat, ale chodzi o podróż samochodem i nie za granicę, ale na drugi koniec Polski. Mamy w święta - najprawdopodobniej - chrzciny (mąż ma być chrzestnym). Szczerze nie mam ochoty jechać i ciągnąć tam małego (nie należy do spokojnych dzieciaczków), nie wiadomo jak będzie z pogodą, nie chciałabym żeby mi się rozchorował (do tej pory odpukać poza kaszlem przez kilka dni na przełomie grudnia i stycznia więcej nie chorował, nie miał też temperatury) podróż jest męcząca nawet dla osoby dorosłej i myślałam, że wybierzemy się najwcześniej w wakacje, jak mały skończy rok. Moja teściowa chce żebyśmy pojechali (jeszcze jakiś czas temu sama się nie wybierała, a to chrzest jej wnuczki), bo "żona chrzestnego powinna być", "młodsze dzieci jeżdżą" i teraz moje pytanie... Faktycznie przesadzam?
A ile to km? Ile godzin w aucie?

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Linko ja tez sie bardzo bałam lotu z małym, ale sie miło rozczarowalam mały był bardzo grzeczny, nie marudzil i dobrze zniósł zmianę ciśnienia. Ile trwa lot do Paryża? Może nie będzie złe? Wiadomo ze każde dziecko inaczej reaguje, ale póki nie sporbujesz to sie nie dowiesz. Ja na wypadek marudzenia planowalam trzymać go na cycku
chyba spróbujemy
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:13   #1103
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Mała odkąd zaczęła raczkować mam już mniej czasu nawet na podczytanie Właśnie przewróciła suszarkę z praniem :/
Niezła aparatka
chociaż moja też lubi suszarkę na pranie, jak ma kryzys to wkładam ją do kosza na pranie i jeździ pod suszarką i ciągnie za wiszące pranie, wtedy zapomina że ma marudę włączoną

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć
u nas wszystko super. Mały grzeczny i po chorobie nie ma śladu. Znowu zasypia natychmiast. Co prawda w dzień trzeba go chwilę przytulić ale jak zmęczony to trwa to może ze 2 minuty i śpi. Za to wieczorem po kąpieli i jedzonku odkładam do łóżeczka i zasypia sam
Poza tym w piątek podałam pół żółtka w obiadku i dopiero dziś zrobił kupę. Ale za to chyba ze 6 ich było. Wszystkie bardzo śmierdzące. Biedny co się nastękał... ale jest lepiej i widać, że mu ulżyło.
Z Marianem musiałam dziś jechać do weta. Biedaczek zachorował. Wczoraj cały się trząsł i zasypiał mi na rękach. Do tego nie chciał jeść i pić a to u królików niebezpieczne. Mąż obstawiał kaca bo w sobotę ukradł z ławy pomadkę z wiśnią w likierze i zjadł całą
.
Biedny króliczek, oby szybko wyzdrowiał

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej!

Jestesmy po wizycie u pediatry, mały zdrowy, zęby się szykuja, bo ma rozpulchnione dziąsełka juz, wazy 8,250
Super waga
Cytat:
tak mi sie zzdaje bo ma swiszczacy kaszel juz wsumie od jakiegos czasu wtedy jak pediatra widziala ją (ta glupia) to mowila ze to an zeby al jakos mi sie nie wydaje bo dzis jakos czesciej kaszle. Ale tez czesto wymusza kaszel i sie z tego smieje no i mila 37,4. wiem z eto jeszcze nie goraczka no ale przez swoje 7 i pol miesiaca jeszcze tyle nie miala a przynajmniej nie widziałam. No i niewiem isc z nia do osluchania jutro do lekarza czy nie? Do tej naszej pediatry? teraz jest taka normalna. Ale wczesniej byla marudna i w ogole taka jakas spokojniejsza czasem
Moja też kaszle ale od śliny bo ma jej dużo i czasem zapomni połykać

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Waham się tylko i wyłącznie z jednego powodu - a jest nim lot. Z tym moim wrażliwcem może być ciężko. A tak, to wszystko przemawia za tym by się tam udać: siostra ma spore mieszkanie (z mężem) w centrum Paryza, zaraz obok Pól Elizejskich, mielibyśmy wygodnie i komfortowo. No i zobaczyłabym się z moją siostrzyczką, nie cierpimy na nadmiar spotkań
Z mniejszymi dziećmi latają więc napewno nie będzie źle, Martyna da radę. My też lecimy na wakacje samolotem (wolę 2,5 godz lecieć niż 12 godz siedzieć w samochodzie jadąc nad polskie morze), mam nadzieję że nie będzie problemu.
Cytat:
moja w spacerowce malo spi. W gondoli spała ładnie a w spacerowce wszystko ją ciekawiei pospi troche a potem oparcie w gore daszek lekko odsłaniam i sie rozglada. Dzis obserwowała deszcz
Moja wogóle mało śpi, na spacerze max 30min ale to jak jest jej godzina spania, inaczej nie zaśnie. ZZ tego też powodu od stycznia jeździ w spacerówce zeby coś widziała, bo w gondoli już nie chciała.
Cytat:
super

Cytat:

ja nie podaję glutenu, czekam do roku. Żółtka też nie podaję bo mała ma na 99% alergię na jajko (w ciąży i karmiąc cyckiem nie mogłam jeść) więc jakoś boję się zaryzykować.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 09:14   #1104
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Nie gadaj, że na spacer w obcasach. Nigdy nie zrozumiem tego fenomenu. Mnie się zdawało, ze na płaskich jest wygodniej! Ja lubię klapki, sandały, wiadome, koturny czy obcasy też, ale sportowe to podstawa wygody i luzu podczas pchania wózka.

Co ??? Czyżby to mnie ominęło ? Byłam na etapie Martynki i nosidła!!!
Zależy jakie obcasy Obcasy obcasom nierówne. Ja mówię np. o takich butach
Mam nie te, ale podobne (ładniejsze) z tej własnie firmy. Są tak wygodne, ze płaskie to mogą się schować
Swoją drogą, sporo osób pyta mnie na ulicy gdzie je kupiłam, bo są świetne (niestety nie mogłam ich teraz znaleźć w necie)

A Martynka zmienną jest. Wózek lubi

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-02-26 o 09:17
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:17   #1105
Malwina_a
Rozeznanie

Rodzina mnie się pyta jaką zabawkę kupić małej na zajączka, a ja nie mam pojęcia?może mi coś podpowiecie?

szczeniaczka mamy i mała się go boi więc leży w szafie
kuli-huli z tego powodu nie chcę bo obawiam się że też się będzie bała
aktywne klocki z fp mamy i się podobają
więc co proponujecie?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:27   #1106
nel_a
Zakorzenienie

Sol, mejl pofrunął do Ciebie

Zaraz zajrzę co Wy tu nabazgroliłyście

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:41   #1107
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,
Mamcia, pisałaś o buziaczkach Amelki - moja też przesyła buziaki .
No i muszę się pochwalić, że tż nauczył Gośkę robić kosi-kosi łapki i sama pięknie już potrafi .

Nie zacytowało mi wszystkiego. Napisze co pamiętam.
Sol - gratulacje kolejnego ząbka!
Linka - my dajemy do picia wodę albo słabą herbatkę. Moja córka soczków nie lubi...
Kasik - kapiemy małą w płynie do kąpieli Nivea. Stosowałam raz po kąpieli oliwkę Johnson's Baby, Bedtime, ale małą uczuliło...

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
zapomniałabym, Mały kończy dziś 8 miesięcy wszystkiego najlepszego dla Nadii i Zosi

stawiam torcik a dla tych na diecie koktajl
Wszystkiego najlepszego dla wczorajszych solenizantów!

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A w ogóle nie pochwaliłam Wam się TŻ nagrał cały kawałek http://www.youtube.com/watch?v=HpsGfWoAhfk
Fajny ma głos, dobrze się słucha .
Cytat:
Nie wiem czy wam pisałam u nas już widac kolejne ząbki, dwie dwójki górne, ale jeszcze nie przebite

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Za tydzień wracam do pracy , a jutro jadę już na chwilę do pracy i do lekarza medycyny pracy. Dzisiaj za to idę z Nadią zobaczyć punkt żłobkowy niedaleko mojego domu ok 15 minut piechotą , bo zastanawiam się czy nie oddać dam lepiej Nadii niż być na łasce teściowej....A tż zadzwonił do niej kiedy przyjeżdża się podszkolić , a ona , że wszystko przecież wie i umie, ale wytłumaczył jej grzecznie , że ma zobaczyć jak ja karmię małą, jak przygotować dziecko do spaceru, gdzie jest przychodnia itp...będzie w środę

Odnośnie punktu wygląda dobrze http://www.delfinektorun.pl/w4p/galeria/ mam tysiąc pytań do opiekunek
Żłobek prezentuje się korzystnie i koszt czesnego na jedne dziecko to 400 zł, czyli mniej niż teściowa by miała dostać!

Cytat:
A właśnie, chciałam się pochwalić dwoma sobotnimi nabytkami dla Zosi z H&Mu :
(zaczynam kompletować outfity urlopowe )
Piękne! Zosia będzie cudnie wyglądać!
Cytat:
Treść usunięta
za ząbki i umiejętności!
Cytat:
hej wstawiam fotki . kupilam malej jeszcze pajacyki bodziaki biale legginsy jedne w kolorze lososiowym drugie cytrynowe i jeszcze pare bluzeczek tu wstawiam co podoba mi sie najbardziej.
to w serduszka to jest sweterek tylko na zamek i z kapturem :P
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:50   #1108
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Rodzina mnie się pyta jaką zabawkę kupić małej na zajączka, a ja nie mam pojęcia?może mi coś podpowiecie?

więc co proponujecie?
Hmm mój synek bardzo lubi te grające zabawki. Dziewczyny chwała garnuszek na klocuszesz fisher price, ja mam coś podobnego z vtecha, fajne wg mnie sa tez pchacze, ewentualnie jakieś książeczki lub lego duplo na pózniej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (83,8 KB, 14 załadowań)

Synek

Stary 2013-02-26, 09:51   #1109
depoison
Zadomowienie

Dzień dobry.
Maleństwo kochane zarządziło pobudkę o 7, więc za nami znów tylko 5 godzin snu. Ale najdziwniejsze jest to, że w sumie da się przyzwyczaić. Pierwsze chwile są straszne, a potem znów do tej 2 jakoś funkcjonujemy

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość

więc co proponujecie?
książeczki
Zawsze możesz powiedzieć, że zabawek ma dużo, kilka też na wyrost, ale chętnie udostępnisz wish-listę książkową
A jeśli koniecznie muszą być zabawki, to mogę polecić na naszym przykładzie: lodówka Fisher Price jest bardzo lubiana, może u was też by się sprawdziła Szeleszcząca materiałowa książeczka z kilkoma wystającymi elementami też jest na topie od kilku miesięcy i ani myśli się znudzić Małe materiałowe laleczki (tzn nie takie całkiem małe, każda ma ok 15-20cm długości) - każda jest innej firmy, każda wygląda inaczej, więc nie polecę nic konkretnego, ale Zosia naprawdę je lubi. Są takie poręczne (o, np ta jest ulubiona), bo mają długie ręce i nogi, którymi można wywijać, gryźć, miętosić, ssać (taaaa, mała najpierw to zaślini, a potem... wysysa tę ślinę, trochę ble ), oglądać ze wszystkich stron i takie tam
Klocki drewniane też są ok - co prawda Zosia zamków nie buduje, ale chętnie za nie łapie, choć w zasięgu rączek ma 100 innych, teoretycznie ciekawszych i bardziej kolorowych przedmiotów.
Mamy też magnetyczne klocki Lamaze - też są lubiane, choć na razie nie powstają z nich piętrowe konstrukcje

Stary 2013-02-26, 09:52   #1110
karolka110
Wtajemniczenie

hejka
serdeczne życzenia dla wczorajszych Jubilatów Zosi, Nadii, Jasia i Nikosia!:roza :

u nas cięższe dni-jękom i marudzeniom nie ma końca...ale dajemy radę, mam wrażenie, że jak podaję ten homeopatyczny cud co godzinę, to jest spokojniejsza....

chodzimy sobie na długie spacerki-z reguły pośpi sobie ponad 2h....tyle spokoju

Mamcia, Ewka-super zakupkija ostatnio z dzieciowych rzeczy to legginsy w warkocze na wiosnę, co je Zosia od Dep, też mabody w sówki oraz dwa gryzaki....a wczoraj sobie torebkę na wiosnę kupiłam
Dep-super buciki....i jaka cenak laski:jaki rozmiar??chyba jeszcze nie ubierasz takowych Zosi??

teraz moje dziecię drzemie, co pewnie potrwa jeszcze z 9 min.-ona ma zegarek w tyłeczku chyba wbudowany:brzyda l:
Miłego dnia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości