Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 20:49   #4261
Furry Sue
Zadomowienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)

Dzięki, dziewuchy bałam się, że usłyszę "nie przejmuj się, może jeszcze się ogarnie i zadzwoni" ale na szczęście stanęłyście na wysokości zadania i to wszystko, co przeczytałam dało dużo lepszy efekt.

Najbardziej chciałabym nauczyć przekierowywać myśli na sprawy WAŻNE, tak by móc się skupić na czymkolwiek innym, niż na myśleniu o tym, o czym nie ma sensu myśleć... strasznie mi przykro. Gdyby nie to cholerne oczyszczanie, to już bym siedziała z butelką piwa jestem naprawdę mega zawiedziona, dawno tak nie było... ostatnie pół roku żyłam tą znajomością, ale jak widać, czas iść do przodu.

Dzięki za wysłuchanie, jesteście nieocenione, serio
W tym temacie E.O.T, chyba, że stanie się coś tak spektakularnego, że nie będę się w stanie powstrzymać przed rozpowszechnianiem wieści. Ale pewnie tak nie będzie

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:17   #4262
Joanna XL
Zakorzenienie

Carla na początku wyrobisz sie w 5 minut a potem obawiam sie że z godzine to jest tak że zwiększasz ilosć powtórzeń - do 3 serii po 24 bodajże - ile to zajmuje to nie wiem bo nie doszlam całość trwa 42 dni ... Zaczniesz od jednej seri 6 powtórzeń wiec nie bardzo jest co rozkminiać

6 dzień zajmuje na oko z 20 min - ale nie patrzyłam .. Cwiczenia są prosciutkie - podnieś noge i barki, podnieś obie nogi, nożyce ... Boleć zaczyna jak zrobi się więcej powtórzeń ...

Choć nie jak zaczęłam pierwszy raz to przy sześciu zaczynały sie zakwasy A teraz luzik Tylko nie chce mi się jak zawsze

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

obejrzyj sobie tutorial z dwoma karkami http://www.youtube.com/watch?v=nRjEKVKACWM ...

Na dobranoc

Furry nie smutaj Tego kwiatu jest pół światu

scio my po trzech spotkaniach - to nawet randki nie były A oświadczał sie po pół roku ... Więc nie ma reguły
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 22:13   #4263
Tycha114
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Tycha
Biedna studentka i pali papierochy?
Papierochy to dobro luksusowe
Sorrki, ale za tą kaskę wydaną na faje kupiłabyś sobie ładny ciuch.
Jestem nastawiona anty na palaczy, bo moja mama pali i wiem ile to wszystko kosztuje. 300 zł lekką ręką miesięcznie mama wypala. Za taką kasę to ja bym ciuchów miała tyle, że musiałabym garderobę osobną robić.
Zresztą, to nie tylko o względy finansowe chodzi, ale o zdrowotne również.

Ale witaj na odchudzeniowym wątku, nie będę się już czepiać papierochów
Wiem, wiem papierosy to czyste złooooo, ale ciężko jest mi rzucić, bo palę od 15 roku życia. Szczególnie teraz jak jestem na diecie, jakbym rzuciła to i od razu rzuciłabym się na jedzienie poza tym nienawidzę zakupów, bo przez moje kompleksy czuję się jak wieloryb jak coś przymierzam w sklepie :/

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

[QUOTE=kwiatuszek2 3;39449543]zapraszmy. u nas zawsze mile widziane kobietki z prawdziwą nadwagą napisz coś o sobie, jaką dietę stosujesz[COLOR="Silver"]

Dzięki za przyjęcie Jeśli chodzi o mnie to odkąd pamiętam nie podobałam się sobie, niezależnie ile ważyłam. A wcale nie ważyłam jakoś przerażająco dużo. Ważyłam tak 70 kg, gdzie przy 175 cm to całkiem dobrze ale niestety związałam się z chłopakiem, który lubił szczupłe kobietki, a że byłam młoda i głupia zaczęłam się katować i to dosłownie, bo doszłam do tego, że jadłam jeden jogurt dziennie i nie czułam głodu. Wtedy schudłam bardzo szybko i dużo, ważyłam 55 kg najmniej, ale nie miałam na nic siły, byłam blada i wygłodzona. Wtedy nie myślałam, że to coś złego, ale moi rodzice zaczęli coś podejrzewać i zaczęłam jeść :P potem było różnie raz tyłam raz chudłam, ale zawsze było to niezdrowe. Teraz jak już moja waga jest tak duża postanowiłam odchudzić się, ale zdrowo w końcu zmądrzałam . Zaczełam jeść zdrowe rzeczy i chude.
Moja dieta w dużej mierze oparta jest na diecie Dukana, tylko że troche ją zmodernizowałam po swojemu, znaczy jem warzywa i owoce, gdzie w Dukanie przez jakiś czas jest to zabronione. A ja za bardzo uwielbiam warzywka No i po godzinie 17 nie jem już nic i 5 kilo zeszło dzisiaj byłam 1,5 godziny na siłce, pół godziny biegania, pół godziny na rowerku, pół godziny orbitrek i 700 kcal poszłooo tak to u mnie wygląda . Troszkę się rozpisałam sorkaaa

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ----------

CARLA_23 bardzo chętnie zacznę z Tobą A6W też dzisiaj o tym myślałam, kiedyś zaczęłam, ale nie skończyłam, więc może teraz chcę mieć ładny umięśniony brzuuuuszek
Tycha114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 23:48   #4264
MonaN_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Umieram po siłowni musze zacząć suplementować co bo mi kości strzykają
A jakie suplementy bierzesz? Mi zawsze strzykały palce, a teraz zaczynają jeszcze kolana i kostki
MonaN_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 04:55   #4265
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tycha114 Pokaż wiadomość
Dzięki za przyjęcie Jeśli chodzi o mnie to odkąd pamiętam nie podobałam się sobie, niezależnie ile ważyłam. A wcale nie ważyłam jakoś przerażająco dużo. Ważyłam tak 70 kg, gdzie przy 175 cm to całkiem dobrze ale niestety związałam się z chłopakiem, który lubił szczupłe kobietki, a że byłam młoda i głupia zaczęłam się katować i to dosłownie, bo doszłam do tego, że jadłam jeden jogurt dziennie i nie czułam głodu. Wtedy schudłam bardzo szybko i dużo, ważyłam 55 kg najmniej, ale nie miałam na nic siły, byłam blada i wygłodzona. Wtedy nie myślałam, że to coś złego, ale moi rodzice zaczęli coś podejrzewać i zaczęłam jeść :P potem było różnie raz tyłam raz chudłam, ale zawsze było to niezdrowe. Teraz jak już moja waga jest tak duża postanowiłam odchudzić się, ale zdrowo w końcu zmądrzałam . Zaczełam jeść zdrowe rzeczy i chude.
Moja dieta w dużej mierze oparta jest na diecie Dukana, tylko że troche ją zmodernizowałam po swojemu, znaczy jem warzywa i owoce, gdzie w Dukanie przez jakiś czas jest to zabronione. A ja za bardzo uwielbiam warzywka No i po godzinie 17 nie jem już nic i 5 kilo zeszło dzisiaj byłam 1,5 godziny na siłce, pół godziny biegania, pół godziny na rowerku, pół godziny orbitrek i 700 kcal poszłooo tak to u mnie wygląda . Troszkę się rozpisałam sorkaaa

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ----------

CARLA_23 bardzo chętnie zacznę z Tobą A6W też dzisiaj o tym myślałam, kiedyś zaczęłam, ale nie skończyłam, więc może teraz chcę mieć ładny umięśniony brzuuuuszek
może na początek oblicz sobie twoje zapotrzebowane BMR czyl kalorie które musisz dostarczyć aby twoj organzm przeżył. poczytaj sobe nasz wątek na 2-3 strone są tam posty fatass , która szczegółowo to opisuje.
a co do dukana to jesteśmy calkowitym przeciwniczkami może i schudniesz ale jo-jo bedzie natychmiastowe. lepiej wprowadz 5-6 zdrowych posiłków o stałych porach. bo lepiej chudnąć wolniej ale skuteczniej i trwale. i tak samo z tym nie jedzeniem po 17????
to tylko spowolni ci metabolizm i spowodje ci odkładanie tkanki tłuszczowej z wszystkiego co zjesz. żeby podkręcić metabolizm ostatni posiłek powinien być 2-3 godziny przed snem.
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 06:18   #4266
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poszłam do łóżka po dwóch tygodniach znajomości ale u nas wszystko szybko po po dwóch miesiącach byliśmy już zaręczeni

Umieram po siłowni musze zacząć suplementować co bo mi kości strzykają
a my tego samego dnia się poznaliśmy i tego samego dnia był cały pakiet
Stary 2013-02-26, 06:27   #4267
Tycha114
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
może na początek oblicz sobie twoje zapotrzebowane BMR czyl kalorie które musisz dostarczyć aby twoj organzm przeżył. poczytaj sobe nasz wątek na 2-3 strone są tam posty fatass , która szczegółowo to opisuje.
a co do dukana to jesteśmy calkowitym przeciwniczkami może i schudniesz ale jo-jo bedzie natychmiastowe. lepiej wprowadz 5-6 zdrowych posiłków o stałych porach. bo lepiej chudnąć wolniej ale skuteczniej i trwale. i tak samo z tym nie jedzeniem po 17????
to tylko spowolni ci metabolizm i spowodje ci odkładanie tkanki tłuszczowej z wszystkiego co zjesz. żeby podkręcić metabolizm ostatni posiłek powinien być 2-3 godziny przed snem.
Dzięki za radę przejrzę jak wróce z uczelni. A co do Dukana to się z Tobą nie zgodzę, bo moja mama była na Dukanie parę miesięcy i schudła 10 kg i nie przytyła do tej pory a minął już rok, po prostu się pilnuje zjada wszystko, ale w mniejszych ilościach i oczywiście ma białkowe czwartki jestem z niej dumna i sama mnie namawia na Dukana, ostatnio robiłyśmy badanie krwi i ona ma książkowe wyniki za to ja już mam cholesterol przy górnej granicy i za mało żelaza :/
Tycha114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 06:46   #4268
nadalka
Zakorzenienie

Dziewczyny, a nie sądzicie że każde "zejście" z diety powoduje jo-jo. Czy to zdrowa czy nie, czy jakaś tam inna?
Ja wchhodzę z takiego założenia, że nawet odchudzając się co to kcal może wystąpić efekt jojo. No pewnie że na diecie rekukcyjnej wystąpi to wolniej ale wystarczy popuścić pasa a dodatowe gramy/kilogramy wracają. Nie ma co się oszukiwać.
Ja nie wierzę w efekty jojo przy innych dietach. Wystarczy zachować umiar i rozsądek a taki efekt nie powinien nastąpić. Czekam teraz na wasze odpowiedzi bo sądzę że macie sporo inne zdanie na ten temat ;p
Teoria teorią ale w praktyce nie rzadko wychodzi inaczej, ja np się nie wypowiadam co jakichś tam diet bo po prostu ich nie stosowałam i nie wiem czy efekt jojo jest możliwy czy nie (choć jak pisałam w efekt jojo nie wierzę chyba że ktoś zakańcza dietę i potem wpierdziela jak dziki guziec to jojo na 100% wystąpi , jak nie na 200%)
Stary 2013-02-26, 07:04   #4269
sunshine16
Zakorzenienie

Wczoraj nie miałam czasu się zważyć więc dziś stanełam na wadze przez sekunde mignelo mi 77,9 kg Jednak ostatecznie ustabilizowało sie na 78,1 kg także jest spadek 0,5 kg A już zaczynałam panikować, że waga mi stoi Chudnę wolno ale coś tam spada

Wczoraj zrobiłam w domu 40 mnnut zumby Super odmiana dla normalnej gimnastyki a ile radości i potu

Ja tylko na chwile bo lece na uczelnie, zajrzę po zajęciach
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:08   #4270
anuszka21
Zakorzenienie

hejka. Jestem tak wykonczona i zalatana, ze nie dalam rady nawet wejsc ;/ robicie oczyszczanie?
Lece do pracy. Masakra. Za małą strasznie tesknie ;(( chyba wolalam siedziec z nią w domu (
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:34   #4271
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Hej!!!
Ja po 6 miesiącach znajomosci zdecydowałam się na sex,ale (teraz już)mąż był bardzo konsekwentny i starał się z tygodnia na tydzień
U mnie z dietą wszystko dobrze...ale za 2 dni mam okres dostać i czuje się napuchnięta jak balon....
Jak tylko się ociepli to zaraz zaczynam biegaćMoże wtedy waga szybciej będzie spadać....
Kefirowe dziewczyny...dałyscie mi do myslenia...muszę pomyśleć z tym oczyszczaniem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 07:40   #4272
ogolnie
Zakorzenienie

Hahahahahahaha. Nie wiem czy się śmiać czy co?
Słyszałam właśnie jak ojciec do matki powiedział, że stosujemy na nim terror psychiczny No bo peknę. Matka poprosiła o stówkę na bieżące zakupy, a on powiedział, że to terror i zaczął ku.r.wami rzucać i się wściekać. Bo dla niego stówka to fortuna za którą można podbić świat.

Wiecie co? No po prostu zarąbisty poranek. Wstać i od razu czuć się jak piąte koło u wozu.
Terror psychiczny...
Chodzi i rzuca mięsem teraz na wszystkich.
Chyba kiedyś nie wytrzymam.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:55   #4273
anuszka21
Zakorzenienie

ogolnie, nie terroryzuj tatusia
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:57   #4274
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
ogolnie, nie terroryzuj tatusia
Stary 2013-02-26, 08:10   #4275
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Wczoraj nie miałam czasu się zważyć więc dziś stanełam na wadze przez sekunde mignelo mi 77,9 kg Jednak ostatecznie ustabilizowało sie na 78,1 kg także jest spadek 0,5 kg A już zaczynałam panikować, że waga mi stoi Chudnę wolno ale coś tam spada
:
Gratuluje sunshine
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 08:11   #4276
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Hellou

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Iza Jak dziewczyny przeżyją to oczyszczanie to my startujemy Kto wie może jakaś koleżanka dołączy jeszcze?
Karolino i Joasiu kiedy my startujemy

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Moja też dotychczas nie przekraczała Ale jak widać w jej świecie granice dobrego wychowania są bardzo ruchome - jak ja cos zrobie to zawsze jest chamstwo i brak kultury , a jak ona to szczyt wersalu i dobrego smaku
świetne stwierdzenie

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Iza Dla Ciebie wyjątkowe gratulacje z powodu przekroczenia granicy psychologicznej na wadze Widzisz a jednak waga ruszyła Ogłaszam Cię bohaterką tygodnia! ( Mam nadzieję że reszta dziewczynek się nie obrazi na mnie)
dziękuję, tylko boje się teraz znów 8 zobaczyć w końcu dużo do niej nie brakuje

Cytat:
Napisane przez Kinia_Sw Pokaż wiadomość

dzis moj kochany maz kupil mi orbitreka ;-) wlasnie zrobilam 25 min i padam na p..... ten tydzien bede chodzic po 25min i stopniowo sobie podnosic .... musze schudnac..... ;-) teraz mam jeszcze dodatkowa motywacje ;-)
Też bardzo bym chciała orbiego ale nie mam na niego miejsca

Cytat:
Ja poszłam do łóżka po dwóch tygodniach znajomości ale u nas wszystko szybko po po dwóch miesiącach byliśmy już zaręczeni
2 miesiące hehe poszliście jak burza

Cytat:
Napisane przez Tycha114 Pokaż wiadomość
Wiem, wiem papierosy to czyste złooooo, ale ciężko jest mi rzucić, bo palę od 15 roku życia. Szczególnie teraz jak jestem na diecie, jakbym rzuciła to i od razu rzuciłabym się na jedzienie poza tym nienawidzę zakupów, bo przez moje kompleksy czuję się jak wieloryb jak coś przymierzam w sklepie :/
Ja paliłam 7 lat (paczka dziennie to minimum) od października nie palę - więc wcale tak trudno nie jest

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiłam w domu 40 mnnut zumby Super odmiana dla normalnej gimnastyki a ile radości i potu
Podoba mi się zumba ale ja w ogóle tańczyć nie potrafię nie żartuję ani nie przesadzam niestety... więc nici z zumby

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
hejka. Jestem tak wykonczona i zalatana, ze nie dalam rady nawet wejsc ;/ robicie oczyszczanie?
Lece do pracy. Masakra. Za małą strasznie tesknie ;(( chyba wolalam siedziec z nią w domu (
Trzymaj się pewnie ogromnie tęsknisz ale dasz radę

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Hej!!!
Ja po 6 miesiącach znajomosci zdecydowałam się na sex,ale (teraz już)mąż był bardzo konsekwentny i starał się z tygodnia na tydzień
To tak jak ja z K.

Furry odezwał się? Ja nie jestem za tak radykalnym dzwonić albo nie wydaje mi się, że każda relacja jest inna i to powinno wyjść w naturalny dla niej sposób - jeśli nie czujesz, że powinnaś zadzwonić to faktycznie nie dzwoń Jak nic z tego nie wyjdzie to tak jak dziewczyny piszą tego kwiatu jest pół świata
wiem, że łatwo się mówi ale będzie dobrze

Furry i Olu jakie wrażenia po odbytym dniu pierwszym i jak w dniu 2?

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego

Edytowane przez Niuuniiaaa
Czas edycji: 2013-02-26 o 08:12
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:11   #4277
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Hahahahahahaha. Nie wiem czy się śmiać czy co?
Słyszałam właśnie jak ojciec do matki powiedział, że stosujemy na nim terror psychiczny No bo peknę. Matka poprosiła o stówkę na bieżące zakupy, a on powiedział, że to terror i zaczął ku.r.wami rzucać i się wściekać. Bo dla niego stówka to fortuna za którą można podbić świat.

Wiecie co? No po prostu zarąbisty poranek. Wstać i od razu czuć się jak piąte koło u wozu.
Terror psychiczny...
Chodzi i rzuca mięsem teraz na wszystkich.
Chyba kiedyś nie wytrzymam.
Podejdz do niego,uściskaj go i powiedz że jest najukochańszym tatusiem na świecie bo dał 100 zł na bieżące zakupy
Stary 2013-02-26, 08:14   #4278
Kinia_Sw
Zadomowienie

ogolnie .... jak możesz

Ja juz po sniadanku owsianka z mlekiem
na drugie sniadanie planuje kanapke z szynka z kurczka ,salata i pomidorem
na obiadk piers z indyka pieczona z warzywami ...
a na reszte pomysly brak....

ok lece z mala do szkoly a pote 30 min orbitrek i cwiczenia

milego dnia dzieczyny
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:15   #4279
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Wszystkim kobietkom ze spadkiem wagi i cm gratuluję

Ja z ciekawości zajrzałam do moich pomiarów i na 6 pomiarach mniej mnie o 17cm może nie wiele ale zawsze coś

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Monia a to taki z Ciebie terrorysta (dobrze się maskujesz)

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Stary 2013-02-26, 08:30   #4280
ogolnie
Zakorzenienie

Nowsze dziewczyny może nie wiedzą, bo nie doczytały jakie przeboje mam z ojcem, ale wierzcie mi, że ten jego dzisiejszy tekst to przeszedł sam siebie
Obserwując małżeństwo rodziców nauczyłam się naprawdę bardzo wiele. Nie wiem czy to źle czy dobrze I czy będę umiała wykorzystać wiedzę w przyszłości, jak będę z kimś.

Dobrze, dobrze, nie będę tatusia terroryzować. Ale musicie wiedzieć, że dla niego terror psychiczny to wtedy, kiedy o 5 zł poproszę
I to naprawdę, to może i jest śmieszne, ale taka jest prawda. A nieraz idę do niego i proszę o jakieś drobne, bo mi np. brakuje do czegoś tam. Najpierw nagada swoje, potem z łaską to 5 zł mi da
Stary 2013-02-26, 08:30   #4281
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez MonaN_ Pokaż wiadomość
A jakie suplementy bierzesz? Mi zawsze strzykały palce, a teraz zaczynają jeszcze kolana i kostki
Właśnie nie wiem co brać. Magnez, potas, wapno Muszę popytać. Bo podejżewam, że wypacam wszytskie minerały podczas treningu i stąd te bóle

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
U nas dużo się podziało tego samego dnia ale do końca nie poszło bo @ miałam

Jem owsiankę z truskawkami, zrobiłam na nowy sposób i niezbyt smaczna.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:34   #4282
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Ja też owsiankę zjadłam dziś Scio ja nie lubię z truskawkami ale za to z suszonymi owocami mi smakuje

Dziś puki co dobrze się czuje - wczoraj prawie nic nie zjadłam i cały dzień przeleżałam z bolącym brzuchem

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Stary 2013-02-26, 08:34   #4283
Joanna XL
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze rozumiem zę to znaczy że od razu wiedzieliście że bedziecie razem i mówiliście o slubie? uwielbiam takie historie Zwłaszcza jak myśle o parze przyjaciół którzy po siedmiu latach (jej nacisków) - a on dalej mówił że nie wie czy ona jest tą jedyna Ja bym takiego faceta to kopneła w d... Albo sie wie albo nie Choć sama też pierwsze 2-3 miesiace nad miłościa nie myslałam bo wpadłam w szał phi erotyczny

Dukan a jojo ja tam myśle że ta dieta kończy się w większości mi znanych osób jojo bo żadna z tych osob nie trzymała sie na stówe zasad wychodzenia z niej i potem białkowych dni do końca życia ... Dlatego podziwiam mame Tychy
Nie ma co dyskutować o tym że jest ona zdrowa- bo nie jest. Ale przy założeniu że jest przeprowadzona solidnie i co do joty - można dyskutować że te parę miesięcy niezdrowe jest lepsze niż 10 lat z 40 kg nadwagi na karku.
A ludzie stosują wybiórczo, potem jedzą jak mówi nadalka jak dzikie gużce i sie dziwia że jest jojo
Nasza dieta ma ta przewagę że jest odżywianiem na całe życie - no i regułu sa elastyczne .. Nawet jak ktos zje czekolade to trudno jutro nie zje i poćwiczy i bedzie ok I nawet jak sie tak odchudzać rok to nikomu nie zaszkodzi
Stary 2013-02-26, 08:38   #4284
ogolnie
Zakorzenienie

Hehe, czyli widać, że co znajomość to inne losy i przypadki, więc nie ma co uogólniać
Z tym seksem to też różnie Ja mam jak wiecie małe postanowienie (seks dopiero jak zobaczę 99 kg na wadze ) aczkolwiek moja waga chyba wie, że nie chcę się tym razem spieszyć z takimi rzeczami i ja na złość pokazała dziś pół kilo więcej No cóż, pewnie i na wadze zobaczę 95 kg zanim się..
W każdym razie mi taka opcja odpowiada, a jak facet nie ucieka na wiadomość, że kobieta chce z seksem poczekać, to chyba dobry znak, nie?
Stary 2013-02-26, 08:42   #4285
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, a nie sądzicie że każde "zejście" z diety powoduje jo-jo. Czy to zdrowa czy nie, czy jakaś tam inna?
Ja wchhodzę z takiego założenia, że nawet odchudzając się co to kcal może wystąpić efekt jojo. No pewnie że na diecie rekukcyjnej wystąpi to wolniej ale wystarczy popuścić pasa a dodatowe gramy/kilogramy wracają. Nie ma co się oszukiwać.
Ja nie wierzę w efekty jojo przy innych dietach. Wystarczy zachować umiar i rozsądek a taki efekt nie powinien nastąpić. Czekam teraz na wasze odpowiedzi bo sądzę że macie sporo inne zdanie na ten temat ;p
Teoria teorią ale w praktyce nie rzadko wychodzi inaczej, ja np się nie wypowiadam co jakichś tam diet bo po prostu ich nie stosowałam i nie wiem czy efekt jojo jest możliwy czy nie (choć jak pisałam w efekt jojo nie wierzę chyba że ktoś zakańcza dietę i potem wpierdziela jak dziki guziec to jojo na 100% wystąpi , jak nie na 200%)
dlatego nadalka kiedyś pisalam żeby obrać "nowy sposób żywienia na całe życie" tzn jeść smacznie i zdrowo. ja uważam ze po jakakolwiek diecie wrócimy do starych -zlych nawyków to kg. wrócą. ja swój sposób zywienia( miejmy nadzieję )obralam na lata- przy najmniej tak zakladam. ale od czasu do czasu pozwalam sobie na kawałek ciasta w ramach 2 śniadania bądz podwieczorku- i pomimo tego kilogramy spadają.
myślę że jakiś sekret leży w tym aby jeść ale w odpowiednich ilościach. np 1 kawałek ciasta a nie blacha
a druga sprawa kiedyś czytałam że rownie ważny jest okres stabilizacji wagi i powinien trwać n tyle ile zajeło nam chudnięcie ( rok chudliśmy=rok stabilizacji)

ot moja teoria
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-02-26, 08:43   #4286
Joanna XL
Zakorzenienie

ogolnie no już nie bądz taka terrorystka

Fakt że cała sytuacja jest szczególnie dla Twojej mamy niemiła - przyznam że sobie czegoś takiego w małżeństwie nie wyobrażam. Bo przecież co moje to twoje itd Zwłaszcza że Twoja mama zajmuje sie domem , gotowaniem, podejrzewam ze gacie twojemu tacie tez pierze
Ale wiem że tak bywa - a ty wyciagnij wniosek takie żeby i pod względem stosunku do kasy ogladać sobie "lubych"... Bo jednak dużo skąpców chodzi po świecie

A ja z kolei mam w domu "utracjusza" Co zarobi to by zaraz wydał.. Każdemu pozyczy jak ma a potem do 1 brakuje ... Ma to swoje plusy (bo mi na nic nie szczędzi i w ogóle nie ma dziwnych akcji a ja przeciez nie pracuje i nie zarabiam) ale na naszą sytuacje materialną wpływa to średnio .. Zwłaszcza że ja do oszczędnych nie należe
W efekcie to ja zarządzam kasą i powiedzmy ze wychodzimy z zupełnie niepotrzebnych długów ale powoooliiiii....
Stary 2013-02-26, 08:47   #4287
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niuuniiaaa Pokaż wiadomość
Hellou

Furry i Olu jakie wrażenia po odbytym dniu pierwszym i jak w dniu 2?
1 dzień da się przeżyć za to dzisiaj okopnie boli mnie głowa myślę że to brak kawki o poranku.
o efektach napiszę jak przejdę przez 3 dni - o ile przeżyję
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-02-26, 08:47   #4288
sagapao
Raczkowanie

Cześć dziewczyny..
Ja wczoraj karetke wzywałam tzn mąż dzwonił...Ale że nie przjadą powiedzieli....
dostałam wysokiego ciśnienia 160/100 no myślałam że odjade
tępy ból głowy i drgawki.... masakra ale sie wystraszyłam.... dobrze że po jednym wypadku z wysokim ciśnieniem 2mies temu pani doktor mi przepisała na zapas tabletki na zbicie ciśnienia..bo po jednej tabletce mi wyskoczyło wysokie ciśnienie....
i wypiłam Tabletke i cisnienie spadło ale po 20min zpowrotem zaczeło sie to samo i wypiłam drugą i potem pojechałam na dyżur...tam lekarz zbadał ciśnienie i tyle do chaułpy...bo ciśnienie się unormowało.... myślałam że może jakieś ekg psss... beznadzieja...

Ale była okazja żeby wyrzucić z siebie wszystko i pogadać z mężem przeprosił mnie i powiedział że mnie kocha... Szkoda że po co niektórym facetom przychodzi ciężko wyrażać uczucia Ale to są faceci

Ale nie ma to tamto wczoraj 3x w kibelku na dłuższym posiedzeniu...
popuściło i dziś waga 80.2 proszę tam o wpisanie chyba stres wpłyną na mój organizm
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:50   #4289
Joanna XL
Zakorzenienie

Apropo samej diety - to mam faze lekow że utyłam Jakkolwiek ten weekend był i tak niezły - nie wpadły żadne słodycze, pizze ... No ale normalne jedzenie było jakkolwiek w rozsądnych (jak sadze) ilościach ...
Na pewno martwienie sie tym jest bez sensu - jutro sie zważe i bede wiedzieć ...

Oby nie było znowu 80 Bo choć to raczej niemożliwe - to i tak sie boje

Właśnie zjadłam sniadanie -dwie wasy (chleb wyszedł i jjogurt natura z ziarnami danona- jestem w szoku że to takie słodkie (a myślałam że zdrowe kupuje ) Chce już do swojego domku i do swojej lodówki
Stary 2013-02-26, 08:53   #4290
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
ogolnie no już nie bądz taka terrorystka

Fakt że cała sytuacja jest szczególnie dla Twojej mamy niemiła - przyznam że sobie czegoś takiego w małżeństwie nie wyobrażam. Bo przecież co moje to twoje itd Zwłaszcza że Twoja mama zajmuje sie domem , gotowaniem, podejrzewam ze gacie twojemu tacie tez pierze
Ale wiem że tak bywa - a ty wyciagnij wniosek takie żeby i pod względem stosunku do kasy ogladać sobie "lubych"... Bo jednak dużo skąpców chodzi po świecie

A ja z kolei mam w domu "utracjusza" Co zarobi to by zaraz wydał.. Każdemu pozyczy jak ma a potem do 1 brakuje ... Ma to swoje plusy (bo mi na nic nie szczędzi i w ogóle nie ma dziwnych akcji a ja przeciez nie pracuje i nie zarabiam) ale na naszą sytuacje materialną wpływa to średnio .. Zwłaszcza że ja do oszczędnych nie należe
W efekcie to ja zarządzam kasą i powiedzmy ze wychodzimy z zupełnie niepotrzebnych długów ale powoooliiiii....
ja w domu też zarządzam $ . nie mam z tym większego problemu bo robię to ju z lata. mąż do sknerusów nie należy niczego nam nie żałuje. ( oczywiście nie nadwyrężam tego- bo w szystko w granicach rozsądku) czasami mnie nawet denerwuje bo on niczego nie potrzebuje. na hasło żeby poszedł i coś sobie kupił odpowiada ze wszystko ma i mam kupić sobie coś i dzieciom.
więc ja latam po sklepach z sznurkiem w ręku , obmierzam wszystkie ciuchy i kupuję na oka dla mojego mężą
i tak wykfalikowałam się już w butach, koszulach, swetrach i spodniach oczywiście o gaciach i skarpetach nie wspomnę.
cel IV 65,64,63,62

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości