Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 10:07   #961
emisko86
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

W ddtvn mówią o imionach dla dzieci oj to też wielki problem!!! przynajmniej u mnie! dla chłopca jest, z dziewczynką gorzej
emisko86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:07   #962
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
będzie dobrze!!! kciuki zaciśnięte

a z tym kupowaniem to myślę tak samo jak ty- przecież to wszystko trzeba wywietrzyć, wyprać, wyprasować- już widzę jak tydzień przed porodem z wywalonym jęzorem piorę i prasuję całe dnie albo jak już urodze to już widzę jak mąż dopiero się za rozkładanie wszystkiego bierze... ja mam swoją wizję wszystkiego i wręcz bym się wkurzyła jakby coś inaczej było porozstawiane
dziękuję
no właśnie, a pod koniec ciąży to już z reguły sił zaczyna brakować na jeżdzenie, kupowanie, wybieranie, pranie, prasowanie... wole na spokojnie powolutku się przygotowywac

co do łóżeczka, to ja co prawda mam po Marysi, ale gdybym miała teraz kupowac nowe i miałabym więcej miejsca to pomyślałabym o czyms takim :
http://allegro.pl/lozeczko-140-x-70-...039907188.html
łóżeczko trochę większe od tego standardowego, na dłużej wystarcza.... a nie jestem zwolenniczką np płoz do bujania
te zestawy do łóżeczek są fajne, ale na początku np z kołdry i poduszki się nie korzysta.... tyle tylko że wszystko ma się od razu kupione pod kolor.

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:09   #963
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
aczkolwiek w tych wieloelementowych zestawach łóżeczek i pościeli i tego wszystkiego nie ma zbyt fajnych wzorów tych poszewek i wszystkiego... jak 2 lata temu szukałyśmy ze szwagierką łóżeczka dla jej córeczki to mam wrażenie że były dokładnie te same zestawy i już wtedy mi się opatrzyły a co dopiero po 2 latach znów to samo także ja jeszcze zobaczę na jaką opcję się zdecyduję...

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

to coś kiepski wybór macie u siebie w tym H&M chyba bo u mnie to chyba z 5 par spodni zatargałam do przymierzalni i jeszcze więcej pewnie bym wzięła gdyby nie selekcja męża mi to się malinowe rurki jeszcze strasznie podobały ale po co mi tyle par ciążówek 2 sztuki stykną bluzek rzeczywiście było mniej do wyboru ale bluzki to na allegro kolorowe można jakies wyhaczyć no a spodnie to już niestety trzeba zmierzyć
no kiepski... tzn spodni bylo nawet sporo, ale glownie jeansy... zaluje troche bo na poczatku roku byla tu mega wyprzedaz i bylo duzo spodni dla ciezarowek po 7 euro... no ale ja balam sie cokolwiek kupowac zanim uslysze czy z dzidzia jest wszystko ok.... no a teraz to juz posucha... chcialam wlasnie jakies bluzki poprzymierzac to z tym to w ogole mega problem... jedna podkoszulka na caly sklep sie do czegos nadawala a wygladalam w niej gorzej niz zle stwierdzilam ze jak mam dac tyle kasy i brzydko wygladac to kupie cos uzywanego na ebayu, najwyzej jak nie bedzie lezec/nie spodoba mi sie to powedruje z powrotem na ebay i tyle
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:13   #964
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Witajcie dziewczyny po kilkudniowej przerwie
Zasuwacie tak, że ciężko nadrobić... ;-) Stwierdziłam, że będę do was zaglądać raz na kilka dni, bo inaczej dostaję oczopląsu.

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli chodzi o jedzenie w ciaży, to jedźcie na co macie ochotę... fast foody, chipsy, wiadomo, ze to nie może być codzienne menu.
Lekarz mi zawsze powtarzał, że dzidziuś i tak wyciągnie z nas to co mu jest potrzebne bez wzgledu na to co jemy. W ciężkich powojennych czasach też się rodziły zdrowe, duuuuże dzieci

Dieta jest bardziej ważna dla nas ... żebyśmy miały siły na laktację, no maleństwo wszystko z nas wyssie.

Ja po Martynce i po 15 miesiacach bez nabiału, pół roku jedzenie tylko ryżu z indykiem/królikiem i marchewką stwierdzam, ze lekarz miał rację. W ciąży trzeba sobie dogadzac, bo potem przy karmieniu nie wiadomo jakie dziecko się trafi.

Mojej prawie wszystko szkodziło, a koleżanki synek nic a nic, a 6 tyg. po porodzie wsuwała schabowego z zasmażaną kapustą
Kkkasikkku - całkowicie się z Tobą zgadzam!
Mam bardzo podobne podejście, mój gin powtarza mi to samo, a jeśli jeszcze do tego ty potwierdzasz swoim doświadczeniem, no to już przekonana jestem

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie ja jestem po genetycznym dziś Wszystko w porządku Dzidzia akurat spała:P W środe byłam u mojego gin i powiedział że dzidzia ma 5 cm I widzi na razie tzn wróży dziewczynkę Ale na potwierdzenie dopiero po 20 tyg Stwierdził płeć ze dzidzia ma 3 kreski pomiędzy nóżkami Machało do taty Ciesze się że wszystko ok jeśli mi sie uda wrzuce małą sesje zdjęciową z 3d i od gina też
Cudownie beatryszja Wrzuć jeśli możesz sesję zdjęciową!!

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
A słyszałyście kiedyś o wazektomii? Ja myślę, że to jest antykoncepcja przyszłości. O ile faceci się do tego przekonają. "Wazektomia jest to prosty zabieg chirurgiczny polegający na przecięciu i podwiązaniu nasieniowodów (przewodów, przez które przepływają plemniki). Jest to najtańsza, a jednocześnie najbardziej skuteczna metoda antykoncepcyjna dla mężczyzn,
którzy chcą mieć pewność, że nie zostaną ojcami."
A ja uważam, że to bardzo dobry pomysł i w niektórych krajach już się on przyjmuje. Mężczyźni chcą też decydować o swoim życiu (kobieta może wrobić przecież na dziecko, okłamać, że bierze antykoncepcję i tak dalej - stateczna decyzja i tak należy do niej). Myślę, że za kilka/kilkanaście lat, ta metoda antykoncepcji może jak najbardziej wejść do Polski i przekonać polskich mężczyzn, którzy chcą mieć prawo wyboru, takie samo, jak ma kobieta. Poza tym, jakie to wygodne! Koniec z prezerwatywami, a możliwość nowych przygód do woli Jak najbardziej, sprzeda się.

Edytowane przez jowisia
Czas edycji: 2013-02-26 o 10:14
jowisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:13   #965
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emisko86 Pokaż wiadomość
W ddtvn mówią o imionach dla dzieci oj to też wielki problem!!! przynajmniej u mnie! dla chłopca jest, z dziewczynką gorzej
u nas tak samo wybór imienia spędza mi sen z powiek wiele imion mi się podoba, wiele imion lubię ale dla własnego dziecka mam wrażenie że żadne mi nie pasuje na szczęście jest jeszcze troszkę czasu...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:14   #966
beatryszja4
Raczkowanie

Smile Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Witam Wstawiam w końcu zdjecja Mojej kruszynki No mój gin na jednym zdjeciu dopatrzył się 3 kresek a to wróży dziewczynkę Alicję Mój Tż mówi Nasza Delicja Słodka Witam nowe mamusie I życzę miłego dnia mamusiom
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Beci dzidzia 002.jpg.jpg (9,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Beci dzidzia2.jpg.jpg (9,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Beci dzidzia6.jpg.jpg (9,6 KB, 36 załadowań)
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:16   #967
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gawelek Pokaż wiadomość
Rozumiem że mówisz o dżinsach ciążowych tak? Wiesz może do kiedy jest ta promocja?
Ja sobie kupiłam w Hamie dżinsy ciążowe za 19.90€ i są super! Pięknie opinają biodra i tyłeczek, za to na brzuszku mięciutki materiał otula moją dzidzię

Stary 2013-02-26, 10:18   #968
201704210903
Konto usunięte

BEATRYSZJA gratulacje!!! czy na tych zdjęciach są nogi?
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:20   #969
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a co myślicie na temat takich łóżeczek kilkoelementowych? np.
http://allegro.pl/2w1-kolyska-lozecz...045209389.html
http://allegro.pl/3w1-kolyska-lozecz...045210202.html

ja jestem zielona co dobre a co nie... jakie firmy dobre itd eh
1. kolyska - nie wiem czy bedziesz uzywac, ale jak bedziesz to zwroc uwage by mozna ja bylo zalokowac
2. albo posciel albo spiworek. zwykle dwa to o jedno za duzo.
3. baldachim przydaje sie tylko wtedy jak w pokoju dziecka bedzie sie swiatlo palilo jak dziecko bedzie spac. inaczej jest kurzołapem
4. nie kazdy lubi poduche do karmienia
5. nie kazdy lubi rozek (ja nie lubie)
6. serduszka dyndajace - bedziesz wkladac dziecko to za kazdym razem o nie zahaczysz
7. moskitiera - tylko jesli latem bedzie masa owadow w domu
8. ochraniacz ok, przybornik ok
9. cos na przewijak - jesli z materiału to uwalisz ppierwsza rzadka kupa, ew. nasika pielucha tetrowa zdaje bardziej swoja role
10. recznik z kapturkiem - super!

wazne by lozeczko mialo wyjmowane szczeble (jak dziec starszy), przydaje sie by dziecko gora nie staralo sie wychodzic

materac - standardem jest pianka-gryka-kokos (kokos zanim bedzie sie wspinac, gryka pozniej), ale lepsze sa z silikonowym wkladem a nie piankowym

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-02-26 o 10:21
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:22   #970
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
1. kolyska - nie wiem czy bedziesz uzywac, ale jak bedziesz to zwroc uwage by mozna ja bylo zalokowac
3. baldachim przydaje sie tylko wtedy jak w pokoju dziecka bedzie sie swiatlo palilo jak dziecko bedzie spac. inaczej jest kurzołapem
6. serduszka dyndajace - bedziesz wkladac dziecko to za kazdym razem o nie zahaczysz
9. cos na przewijak - jesli z materiału to uwalisz ppierwsza rzadka kupa, ew. nasika pielucha tetrowa zdaje bardziej swoja role

wazne by lozeczko mialo wyjmowane szczeble (jak dziec starszy), przydaje sie by dziecko gora nie staralo sie wychodzic

materac - standardem jest pianka-gryka-kokos (kokos zanim bedzie sie wspinac, gryka pozniej), ale lepsze sa z silikonowym wkladem a nie piankowym
dobrze, że jesteś.... potrzebuje rad doświadczonej kobiety
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:24   #971
beatryszja4
Raczkowanie

Smile Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
BEATRYSZJA gratulacje!!! czy na tych zdjęciach są nogi?
Tak nóżki :P stópki maja 7 mm Mam jeszcze dwa zdjęcia kórych niestety wstawić nie mogę
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:24   #972
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Z Wrocławia

Fajnie, że są Wrocławianki, może się jakiś zlocik uda kiedyś zorganizować
Dziewczyny Wrocławianki, a do jakich ginów chodzicie w Luxmedzie? Bo ja chodziłam, ale byłam niezadowolona i teraz chodzę prywatnie. Może źle trafiłam po prostu?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:25   #973
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A jak jest 10t0d to jest już 11 tydzień, czy jeszcze 10? Bo ja się nie łapię coś z tym liczeniem. Jak 18.12 miałam OM i to był wtorek, to we wtorki mi się zaczyna każdy kolejny tydzień? Ale to wtedy by musiało być 1 dzień tygodnia, czyli 10t1 dzień? Już sama nie wiem, jakieś to pokrętne... HELP
ja liczę skończone i chyba sporo lekarzy tez tak
dzisiaj mam 7tc4dc liczę jako 7

Cytat:
W następnym tygodniu ma być nawet 14 stopni!!! wiosna tuż tuż nareszcie!!!!!!!!!to i dla nas bedzie lepiej, jak wiecej slonca:

i zaoszczędzi się na ogrzewaniu, tak na marginesie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
w piątek o 9 mam usg genetyczne - chyba zniosę jajko....

[QUOTE=emisko86;39460492]
Cytat:
każdy robi jak uważa ja juz teraz widzę swojego męża jak rozkłada łożeczko. a pępkowe, dobrze, że go nie będę widziałą!!! widziałam go już w dzień kiedy dowiedział się że zostanie tatą pijany płakał do brzuszka
urocze

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ahoj dziewczyny!
Jestem na L4. Bóle brzucha przerodziły się w plamienie, plamienie w krwawienie i jestem na dwutygodniowym zwolnieniu. Lekarz powiedział, że to prawdopodobnie jakiś krwiak (krew była taka brzydka, brązowa). Mam leżeć ale nie tak restrykcyjnie. Dostałam tabsy na podtrzymanie, od jutra po jednej. Jeszcze w czwartek na USG dzidzia ruszała się a lekarz mówił, ze jak się rusza to jest dobrze i w ogóle nie widział innego powodu krwawień. Podobno krwawienia po 10 tygodniu są najczęściej wynikiem urazu, Niestety w nocy z piątku na sobotę krwawiłam bardzo mocno, myślałam, że dostanę zawalu jak wstałam w nocy do ubikacji. Mąż nie wpadł w panikę i powiedział, że mam leżeć przez godzinę i się wszystko uspokoiło. Mam nadzieję, że z małym wszystko dobrze. Na dzień dzisiejszy już nawet nie plamię więc chyba wszystko się samo oczyściło.
ale musieliście mieć stracha! za zachowanie zimnej krwi

Cytat:
u mnie wlasnie maz tak robil przy obu dzieciach (przy drugim pierwsze pomagalo siostrze łózko zrobic), obwlekł posciel dla dziecka, kupił nawet słitasna poduszke ze slimakiem dla syna, corce porozwieszal serpentyny i baloniki... az strach co teraz wymysla w 3ke
ale fajnie
Stary 2013-02-26, 10:29   #974
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
podobno bóle głowy na chłopaka;P współczuje Wam bardzo tych bóli...

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

jestem za;p

ja też nic nie kupuje chociaż ostatnio pomyślałam, że chyba pieluchy już powinnam zacząć składować;p
Akurat pieluch to za dużo nie kupuj, bo może się okazać, że odparzą maleństwo i trzeba będzie inne kupować

Cytat:
ja do domku to na pewno bawełniane wezmę... te misiowe nie wydają mi się takie w 100% przewiewne a takiego maluszka zamierzam trzymać w jakimś rożku na początku czy w kocyku więc jakieś bawełniane body, bawełniany pajacyk z długim rękawkiem i dzidzia w rożek i niech sobie śpi

kurczę nie zacytowało mi się wiecej postów

ja dzisiaj ogłaszam bunt... nic nie jem... mam dość rzygania wymyśliłam że jak brzuch będzie pusty to nie będzie czym rzygać
Ja bawełniane na 100%
Może 1-2 misiowe na dwór.

Cytat:
A jak jest 10t0d to jest już 11 tydzień, czy jeszcze 10? Bo ja się nie łapię coś z tym liczeniem. Jak 18.12 miałam OM i to był wtorek, to we wtorki mi się zaczyna każdy kolejny tydzień? Ale to wtedy by musiało być 1 dzień tygodnia, czyli 10t1 dzień? Już sama nie wiem, jakieś to pokrętne... HELP
Jeśli 18.12 miałaś OM, to 24 było 7 dni skończonych.
Więc dziś skończonych: 10 tygodni
a jest 10 t 1 d (nie ma dnia 0 )
więc dziś jesteś już w 11 tygodniu ciąży

Cytat:
W następnym tygodniu ma być nawet 14 stopni!!! wiosna tuż tuż nareszcie!!!!!!!!!to i dla nas bedzie lepiej, jak wiecej slonca:
No coś Ty??

Cytat:
na innym watku mamy taka dziewczyne o ktorej byscie nie powiedzialy ze jest w 3 miesiacu a ona byla przed porodem...
Też taką miałyśmy na wątku, że się wierzyć nie chciało, że w ciąży jest

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
jako najwytrwalszy rzygacz na forum powiem iz obrana metoda nie jest dobra hahaha...wprawdzie wymiotowac nie ma czym ale i tak naciaga, a przy pustym zoladku mdlosci sa wieksze niz przy pelnym...
Ja wolałabym rzygać jedzeniem niż żółcią
Chyba, że jak nie jesz, to nie rzygasz w ogóle

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a co myślicie na temat takich łóżeczek kilkoelementowych? np.
http://allegro.pl/2w1-kolyska-lozecz...045209389.html
http://allegro.pl/3w1-kolyska-lozecz...045210202.html

ja jestem zielona co dobre a co nie... jakie firmy dobre itd eh
Mi się nie podobają, wolałam sama skompletować

Dziecko wyło mi od rana, nie wiem, o co mu chodziło

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Eeee, patrzę, gdzie to ciepło, a wg pogodynki ma być na minusie u mnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:33   #975
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Wzięło mnie dziś na generalne porządki (może wiosnę czuć? )
Odkurzyłam już, wstawiłam pranie, wyciągnęłam obrusy firany zasłony itp. i przeglądam, zaraz idę szorować łazienkę, potem umyję okna, zmienię firanki, a po obiedzie w nagrodę upiekę tiramisu
Nie forsuj się tak a nie boisz się jeść surowych jajek w tiramisu?

Cytat:
Jak cudownie. Mam już po dziurki w nosie tej zimy!

Cytat:
jako najwytrwalszy rzygacz na forum powiem iz obrana metoda nie jest dobra hahaha...wprawdzie wymiotowac nie ma czym ale i tak naciaga, a przy pustym zoladku mdlosci sa wieksze niz przy pelnym...
Potwierdzam. Pusty żołądek wytwarza więcej kwasów żółciowych i jest jeszcze gorzej :/

Cytat:
Witam Wstawiam w końcu zdjecja Mojej kruszynki No mój gin na jednym zdjeciu dopatrzył się 3 kresek a to wróży dziewczynkę Alicję Mój Tż mówi Nasza Delicja Słodka Witam nowe mamusie I życzę miłego dnia mamusiom
Ja to nic nie widzę na tych zdjęciach. Lekarze to mają oko.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:33   #976
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam na USG i badaniach.A więc dzidzia żyje rożnie rusza się.Ma 3,88 cm, tętno 160 i brzuszek grubiutki troszeczkę.USG miałam podczas wizyty dopochwowe, nie wie czy ono genetyczne czy nie genetyczne, ale dużo rzeczy tam mierzyła.
Ja dzisiaj ubieram spodnie a tu nie dopinam, a jeszcze w środę były dobre.
Superowo:-D

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
czarna87 kochana moglabys mi napisac jak sie nazywa projekt waszego domku ? i czy mozna go przerobic na taki z poddaszem uzytkowym ?

u nas co rusz zmieniaja sie perspektywy i plany. dzis tak z mezem gadalam ze moze faktycznie lepiej dom postawic niz kupowac mieszkanie. tym bardziej ze szykuje mu sie zmiana pracy, z niemiec na 98% wybedzie do norwegii. juz go w ten piatek chcieli sciagac, ale teraz nie da rady, wiec temat po swietach bedzie kontynuowany. masakra, 6 tyg bez niego chyba nie wyrobie

gratuluje slicznych maluszkow i udanych wizyt witam rowniez nowe mamusie
Projekt nazywa sie AKSAMIT i podejrzewam, ze bez problemu mozna zrobic w nim poddasze uzytkowe- jednak takie zmiamy beda troszkę kosztowac

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

ja dzisiaj idę do pracy, a od jutra do piątku biorę urlop nie dam rady wysiedzieć, nie słyszę na jedno ucho a zatoki bolą mnie tak, że pół nocy się walałam po łóżku i spać nie mogłam nawet głowy schylać nie mogę i jak ja mam dzisiaj pracować
bidulka! Wracaj do zdrowia

Cytat:
Ahoj dziewczyny!
Jestem na L4. Bóle brzucha przerodziły się w plamienie, plamienie w krwawienie i jestem na dwutygodniowym zwolnieniu. Lekarz powiedział, że to prawdopodobnie jakiś krwiak (krew była taka brzydka, brązowa). Mam leżeć ale nie tak restrykcyjnie. Dostałam tabsy na podtrzymanie, od jutra po jednej. Jeszcze w czwartek na USG dzidzia ruszała się a lekarz mówił, ze jak się rusza to jest dobrze i w ogóle nie widział innego powodu krwawień. Podobno krwawienia po 10 tygodniu są najczęściej wynikiem urazu, Niestety w nocy z piątku na sobotę krwawiłam bardzo mocno, myślałam, że dostanę zawalu jak wstałam w nocy do ubikacji. Mąż nie wpadł w panikę i powiedział, że mam leżeć przez godzinę i się wszystko uspokoiło. Mam nadzieję, że z małym wszystko dobrze. Na dzień dzisiejszy już nawet nie plamię więc chyba wszystko się samo oczyściło.

W każdym razie pierwsze co zrobię jak na dobre wstanę z łóżka to zafarbuję włosy a następnie je zdrowo podetnę bo długie włosy są teraz bardzo uciążliwe

Będę Was podczytywać jak zawsze.
duzo leż i odpoczywaj!

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja tam kompletnie przesądna nie jestem i zarówno z zakupami jak i z rozłożeniem łóżeczka nie planuje czekać na ostatnią chwilę tym bardziej jak np łóżeczko i materacyk sa nowe, to przecież musi się to wywietrzyc trochę.... ubranka trzeba wtbrać, wyprasować.... nieeeeee, to nie dla mnie

ja mam dzis genetyczne i wczoraj mnie strach obleciał, brzuch mnie bolał, źle się czulam i miałam jakieś czarne myśli
ja tez mialam wczesniej rozlozone lozeczko, a ubranka byly juz wyprane na miesiac przed...

Cytat:

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:36   #977
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Tak.Chce mieć wszystkie rzeczy zanim przed emigracją, bo w DE pewnie będzie drożej i nie ma aż takiego wyboru w sprzedaży wysyłkowej.Ale ja nie mam dużo do kupowania.Tylko te rzeczy co będą musieli oboje na raz używać(pieluchy, kocyki).Grube rzeczy typu wózek łóżeczko to można w DE za darmo pozbierać, bo czasami Niemcy wystawiają przed dom niepotrzebne rzeczy.Tylko nie wiem czy bliźniaczy znajdziemy...
ahhha, wybacz że tak doptyuję ale powoli Was poznaję no i z weekendu nie wszystko nadrabiałam

Cytat:
ja tam kompletnie przesądna nie jestem i zarówno z zakupami jak i z rozłożeniem łóżeczka nie planuje czekać na ostatnią chwilę tym bardziej jak np łóżeczko i materacyk sa nowe, to przecież musi się to wywietrzyc trochę.... ubranka trzeba wtbrać, wyprasować.... nieeeeee, to nie dla mnie

ja mam dzis genetyczne i wczoraj mnie strach obleciał, brzuch mnie bolał, źle się czulam i miałam jakieś czarne myśli

na która masz?

Cytat:
a z tym kupowaniem to myślę tak samo jak ty- przecież to wszystko trzeba wywietrzyć, wyprać, wyprasować- już widzę jak tydzień przed porodem z wywalonym jęzorem piorę i prasuję całe dnie albo jak już urodze to już widzę jak mąż dopiero się za rozkładanie wszystkiego bierze... ja mam swoją wizję wszystkiego i wręcz bym się wkurzyła jakby coś inaczej było porozstawiane
mój by się bał, że coś będzie nei tak

Cytat:
ja mam plan właśnie w wakacje wszystko zgromadzić te grubsze rzeczy jak wózek, łóżeczko... lipiec i sierpień będą zakupowe, a we wrześniu mam zamiar już tylko dopinać wszystko na ostatni guzik i spokojnie sobie czekać na październik ubranka to pewnie nawet wcześniej zacznę gromadzić żeby finansowo trochę rozłożyć to wszystko w czasie bo po tem wszystko na raz w jednym miesiącu to może być mega minus na koncie
i znow muszę się z Toba zgodzić
poza tym dobrze by było wykorzystać lato na całe pranie, schło by błyskawicznie i na dworze

Cytat:
dla chłopca jest, z dziewczynką gorzej
tez tak mamy
gdzie można sprawdzić popularnośc imion dla danego regionu?
Stary 2013-02-26, 10:37   #978
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Akurat pieluch to za dużo nie kupuj, bo może się okazać, że odparzą maleństwo i trzeba będzie inne kupować

Ja bawełniane na 100%
Może 1-2 misiowe na dwór.

Jeśli 18.12 miałaś OM, to 24 było 7 dni skończonych.
Więc dziś skończonych: 10 tygodni
a jest 10 t 1 d (nie ma dnia 0 )
więc dziś jesteś już w 11 tygodniu ciąży

No coś Ty??

Też taką miałyśmy na wątku, że się wierzyć nie chciało, że w ciąży jest

Ja wolałabym rzygać jedzeniem niż żółcią
Chyba, że jak nie jesz, to nie rzygasz w ogóle

Mi się nie podobają, wolałam sama skompletować

Dziecko wyło mi od rana, nie wiem, o co mu chodziło

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Eeee, patrzę, gdzie to ciepło, a wg pogodynki ma być na minusie u mnie
tez wole rzygac jedzeniem niz zolcia... przerobilam juz wszystkie smaki i przypadki bleeee... ale na szczescie idzie ku lepszemu!!
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:37   #979
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Kurcze, myślisz że to od ciązy te migreny? Ja mam to samooooo Wczoraj juz mi się chciało płakać z bólu, a nigdy nie miałam takiego bólu głowy. Zawsze bez tabletki przechodziło raz dwa. Teraz jest masakra, co dziennie od połowy dnia mi głowę rozrywa, a wieczorem jest apogeum
mi gin powiedział, że to normalny objaw ciąży (wiadomo, każda z nas przechodzi ją inaczej..)

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
podobno bóle głowy na chłopaka;P współczuje Wam bardzo tych bóli...
dałaś mi taką nadzieję...

Cytat:
ja do domku to na pewno bawełniane wezmę... te misiowe nie wydają mi się takie w 100% przewiewne a takiego maluszka zamierzam trzymać w jakimś rożku na początku czy w kocyku więc jakieś bawełniane body, bawełniany pajacyk z długim rękawkiem i dzidzia w rożek i niech sobie śpi

ja dzisiaj ogłaszam bunt... nic nie jem... mam dość rzygania wymyśliłam że jak brzuch będzie pusty to nie będzie czym rzygać
bawełnę można wrzucić do pracki na 60 stopni i nic się nie stanie a takie misiowe

dziewczyno, błagam! nie ma nic gorszego niż niejedzenie!!!

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Wzięło mnie dziś na generalne porządki (może wiosnę czuć? )
Odkurzyłam już, wstawiłam pranie, wyciągnęłam obrusy firany zasłony itp. i przeglądam, zaraz idę szorować łazienkę, potem umyję okna, zmienię firanki, a po obiedzie w nagrodę upiekę tiramisu
podziwiam ja żeby iśc zrobić sobie śniadanie to muszę zbierać się z 10 min nie mówiąc o innym domowych obowiązakach..

Cytat:
jejku tak piszecie o tym rozstawianiu łóżeczek że aż się rozmarzyłam
w ogóle jeszcze z 10 tygodni i pewnie ruszymy z kompletowaniem wyprawek i forum będzie całe wypełnione słodkimi fotkami dzidziusiowych mini gadżetów
ja też się rozmarzyłam

Cytat:

też jestem tego zdania

dziewczyno, ciesz się.. nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że to JUŻ DZIŚ!

Cytat:
oglądałam

Cytat:
Stary 2013-02-26, 10:39   #980
87czarna
Zakorzenienie

A co do przewijaka- mialam na nim specjalne przescieradełko frotowe, a kiedy przewijałam Maję, wkładalam pod pupcię jednorazowe podkłady z Rossmana- w razie wiekszej rewolucji:-D polecam!

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2013-02-26 o 10:40
Stary 2013-02-26, 10:40   #981
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ahoj dziewczyny!

W każdym razie pierwsze co zrobię jak na dobre wstanę z łóżka to zafarbuję włosy a następnie je zdrowo podetnę bo długie włosy są teraz bardzo uciążliwe

Będę Was podczytywać jak zawsze.
Trzymam za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
r
Prawda Tylko zastanawiali sie co na tym baldachmie powinno być położone - w sensie, że w zestawie brakowało im materiału do zawieszenia... to zawiesili pieluszkę
Po raz kolejny okazuje się,że Polak potrafi

Cytat:

Trzymam .Będzie ok !

Cytat:
(...)
I ja mam zamiar odpowiednio wcześniej ściągnąć ze strychu wory z ubrankami-poprać i poprasować.Wózek po córeczce stoi tam już 5lat więc muszę go również wyprać i porządnie wywietrzyć.Przypuszczam,ż e zacznę przygotowania gdzieś w lipcu

tancerka rozmawiałaś ze swoim ginem o zzo ? Bo ja swojego na ostatniej wizycie o to podpytałam i niestety doopa
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:40   #982
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
każdy robi jak uważa ja juz teraz widzę swojego męża jak rozkłada łożeczko. a pępkowe, dobrze, że go nie będę widziałą!!! widziałam go już w dzień kiedy dowiedział się że zostanie tatą pijany płakał do brzuszka
Słodziak

Cytat:
Świetne zdjęcia... i te małe stópki

Cytat:
Dziewczyny Wrocławianki, a do jakich ginów chodzicie w Luxmedzie? Bo ja chodziłam, ale byłam niezadowolona i teraz chodzę prywatnie. Może źle trafiłam po prostu?
Była u dr Winiarskiej, ale nie byłam zdowolona - dosyć szorstka, mało mi tłumaczyła. Zero wsparcia po poronieniu i twierdziła, że krwawienia trzy tygodnie po łyżeczkowaniu to norma... a okazało się, że infekcja
Teraz jestem u dr Grabowskiej - do niej trafiłam z tą nieszczęsną infekcją która mi szybciorem wyleczyła - i jak na razie jestem zadowolona. Nie chciała mi od razu usg robić, w ogóle mówi, ze nie ma co za często zaglądać - to samo mi w szpitalu powiedzieli. Nie każe mi brać dodatkowych leków - morfologia idealna - tylko kwasem foliowym mam się dokarmiać, odpowiada na każde bzdurne pytanie ciężarówki Poza tym ma zupełnie inne podejście - dużo cieplejsze, a w końcu komfort psychiczny też jest ważny

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:40   #983
87czarna
Zakorzenienie

Natala trzymam kciuki za wizyte!!!:-*

Stary 2013-02-26, 10:44   #984
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
tez wole rzygac jedzeniem niz zolcia... przerobilam juz wszystkie smaki i przypadki bleeee... ale na szczescie idzie ku lepszemu!!
Ja wymiotowałam (nie liczę alkoholu, bo mój żołądek źle go znosi i zdarzało mi się) dosłownie 4 razy w życiu... Więc dla mnie to w ogóle masakra, jak już się zdarzy...

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A co do przewijaka- mialam na nim specjalne przescieradełko frotowe, a kiedy przewijałam Maję, wkładalam pod pupcię jednorazowe podkłady z Rossmana- w razie wiekszej rewolucji:-D polecam!
U nas też szalały tetrowe
a przewijaka nowego potrzebuję, bo poprzedni się całkowicie rozwalił

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-26, 10:45   #985
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny poważnie zastanawiam się czy nie iść do gin prywatnie.. martwią mnie te wszystkie moje objawy, bóle brzucha, głowy.. kłucia.. tylko głupio mi iść do gin, u którego nie raz bywałam, teraz prowadzi mnie inny (na NFZ) i co.. powiedzieć mu, że prowadzi mnie inny, w szpitalu a do niego przyszłam, bo nie miałam jeszcze USG itp i że mam takie objawy i chcę się upewnić, czy wszystko ok?
Stary 2013-02-26, 10:45   #986
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Zgadzam sie z większością.Jednak dobrze mieć i pościel i spiworek, albo 2 śpiworki.No bo wkurzające jest przekładanie ciągle jednego z łóżeczka do wózka i do fotelika samochodowego.No i czasami trzeba prać.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:47   #987
emisko86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
ahhha, wybacz że tak doptyuję ale powoli Was poznaję no i z weekendu nie wszystko nadrabiałam

na która masz?

mój by się bał, że coś będzie nei tak

i znow muszę się z Toba zgodzić
poza tym dobrze by było wykorzystać lato na całe pranie, schło by błyskawicznie i na dwo
tez tak mamy
gdzie można sprawdzić popularnośc imion dla danego regionu?
dla regionu nie widziałam. ale na wizazu jest lista najbardziej popularnych imion w 2012!

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Zgadzam sie z większością.Jednak dobrze mieć i pościel i spiworek, albo 2 śpiworki.No bo wkurzające jest przekładanie ciągle jednego z łóżeczka do wózka i do fotelika samochodowego.No i czasami trzeba prać.
do wóżka uważam ze spiworek musi być zupelnie inny, cieplejszy, w koncu czekaja nas spacery zima a do lozeczka najlepsza jest kolderka!
emisko86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:49   #988
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
My pościeli nie używaliśmy do 7 m-ca chyba.
Rozkopywał się i płakał, że zimno.
Najpierw rożek (chyba z 5 miałam, bo non stop zasikane i zakupkane, bo z pieluszki wychodziło), potem śpiworek

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
dla regionu nie widziałam. ale na wizazu jest lista najbardziej popularnych imion w 2012!

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

do wóżka uważam ze spiworek musi być zupelnie inny, cieplejszy, w koncu czekaja nas spacery zima a do lozeczka najlepsza jest kolderka!
Daj linka do tego spisu, proszę
Z chęcią zobaczę, jakie były popularne.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-26, 10:49   #989
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny poważnie zastanawiam się czy nie iść do gin prywatnie.. martwią mnie te wszystkie moje objawy, bóle brzucha, głowy.. kłucia.. tylko głupio mi iść do gin, u którego nie raz bywałam, teraz prowadzi mnie inny (na NFZ) i co.. powiedzieć mu, że prowadzi mnie inny, w szpitalu a do niego przyszłam, bo nie miałam jeszcze USG itp i że mam takie objawy i chcę się upewnić, czy wszystko ok?
Dokładnie tak bym zrobiła
Najważniejsza jesteś TY, Twoje samopoczucie i Twój dzieć, a ewentualnym samopoczuciem gina bym się specjalnie nie przejmowała

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:49   #990
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
To ja się ujawnię faktycznie czekam do USG, żeby nie chwalić się zbyt wcześniej, ale skoro zostałam wywołana do tablicy to jestem... :P USG mam w przyszłą środę. Na pierwszym USG widać było tylko pęcherzyk, bo było za wcześnie.
Śledzę wątek od początku poprzedniego i przez to Wasze tempo pisania zaniedbałam swoją pracę jakby szef widział jak ja ciężko pracuję to by padł ale od poczęcia czuję też takie zamulenie i obniżoną koncentrację, że moja wydajność spadła do zera, ale i tak chciałabym jak najdłużej pracować, bo w domu to bym chyba szajby dostała.
No więc krótko powiem, że to moje pierwsze dzieciątko. Staraliśmy się od ślubu, a udało się w 6 cyklu Mam rocznikowo 27 lat. OM 31.12.2012, TP (abstrakcja) 7.10
Witaj LaLoca i gratulacje

Cytat:
Napisane przez karolus17 Pokaż wiadomość
Ja dzis zrobilam dwa testy i wyszły pozytywne, wg moich obliczen to u mnie gdzies tez bylby 7-8 tydzień, nie robilam wczesniej testu bo mialam czesto przesuniecia o dwa tygodnie, ale jak długo przed terminem @ zaczeły bolec mnie piersi to cos czułam, ale balam sie, ze znow schizuje i znow mam wymyslone objawy, potem odrzucilo mnie od papierosów, moze niedkonoca po prostu nagle przestalam czuc potrzebe palenia.. moje pierwsze USG bedzie we wtorek, bardzo sie boje, to moja pierwsza ciaza i nadal niedkonca w nia wierze..
Hej Karolus
Ja też miałam bardzo nieregularne okresy. Zawsze. Zorientowałam się, że mogę być w ciąży, ponieważ okropnie zaczęły mnie boleć piersi! Nigdy wcześniej tak bardzo i tak długo nie odczuwałam takiego bólu. Zaraz potem mnie również odrzuciło od papierosów ;-)
I to również moja pierwsza ciąża, i choć widziałam już swojego kosmitę na USG, to też nie do końca do mnie dociera że będę mamą...
Na dzień dzisiejszy jestem w 9 tygodniu
Trzymaj się cierplutko i do usłyszenia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości