|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Dzień dobry
Nie było mnie kilka dni, bo mąż miał wolne i chciałam się nim nacieszyć , ale widzę, że nie tęskniłyście![]() Cały czas jestem na bieżąco w czytaniu, bo wisiałam na telefonie. Niestety z pamięcią gorzej, więc nie wiem co miałam pisać... Strippi - dziś z wypiekami na twarzy będę śledzić wątek ![]() Mokka - trzymam mocno kciuki za Was, wszystko będzie dobrze Któraś z Was pytała co ile mamy wizyty u lekarza, ja mam co 4 tygodnie, nic częściej. Teraz jestem w 33 tygodniu i częstotliwość taka sama. I na 99% nastąpił już właściwy wybór imienia, nie będzie to początkowy Nikoś tylko Adaś. Ja chciałam od początku, tylko mąż się wahał, ale w końcu sam z siebie potwierdził, że też chce Adasia Mam nadzieję, że nic już mi się nie odwidzi
|
|
|
|
|
#182 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Strippi ti scieraj piorunem te kurze, ja przy skurczach co 10 minut to juz dawno siedziałabym pod szpitalem he <panikara> ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
w ddtvn właśnie mówili, że wśród managerów itp najczęstsze imiona to Piotr, Michał i Tomasz
strippi dawaj nam małego prezesika
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
yah skurcz.... czekaj....
czopa jest dużo, na początku wypada mało, a na porodówce z Julią podczas badania wypadł cały i było tego sporo, naprawdę dużo, z wielką ilością krwi.
|
|
|
#185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli będziesz miała skurcze w czasie krótszym niż co 10 minut, to wsiadaj w samochód i jedź, bo nie wiadomo jak na drodze będzie ![]() Poszłam do Biedronki, zafukałam się jak mały jeż. A jeszcze bez śniadania poszłam, bo nie miałam chleba w domu i wracałam coraz słabsza i słabsza.... Już nie mam siły na takie rzeczy... ![]() kwiatuszekkk21 Oooooo tak! Mój tata to Tomasz i zawsze uważał, ze powinien być prezesem....albo emerytem....albo filozofem Biedny mój Sławek....Szwagierka mówiła, że u nich każdy Sławek woli mężczyzn.
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-02-26 o 10:07 |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie.
Taaa 10 ... Znowu czuje ze z tych moich planow beda NiCi haha. Noc minela spokojnie - az za spokojnie. Bardzo sie martwie bo nie potrawie wyczuc malego :-( a przeciez ost tak szalal ze szok. No nic pewnie mam schize. Ale i tak sie nie wyspalam. Caly brzuch mnie boli ciagnie jak na okres - psia mac. No nic ide cos zjesc. Do pozniej |
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czekam czekam.. mój syn mnie olewa i tylko się ze mną drażni.. choć od wczoraj nie rusza się prawie w ogóle.. nie to co zawsze, że mój brzuch przybierał różne dziwne kształty.. teraz grzecznie leży i od czasu do czasu lekko kopnie mamusię w żeberka.. ![]() OC właśnie zapomniałam Ci wczoraj napisać o tej kości udowej.. mój to samo ma.. na ostatniej wizycie (36t5d) kość udowa średnio na 40t2d.. (78,66mm) ![]() ![]() będę chyba w śpiochach stopy odcinać, żeby się mu nóżki pomieściły..
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do położnej to już nie wiem co robić, cały czas myślę. Oglądać oddziału nie wybieram się, na ginekologi leżałam tam 2 lata temu już jak oddział był wyremontowany więc pewnie nic nowego nie zobaczę. |
||
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, dziś w Rozmowach W Toku jest temat o mężczyznach, którzy pragną mieć dziecko, a ich partnerki nie chcą. Jak oglądam zapowiedzi programu, to włosy stają mi dęba. Kobiety o ciąży i porodzie opowiadają tak jakby, to był największy dramat na świecie. Chyba sobie zobaczę ten odcinek
|
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, no Synek wyskakuj z Mamuśki
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a więc tydzień temu (36t6d) kość udowa 7,45cm co wg usg odpowiada 38t1d. będą wysokie chłopaki ale to dobrze
|
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
strippi no to jedź już jedź i weź torbę!
Bo może od razu do szpitala pomkniesz..
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
O hihi to nie jestem sama, a ile mu wyszła w związku z tym masa, też zawyżyło ?
|
|
#198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na razie trzymam w niej przewijak i inne rzeczy, które tylko udało mi się upchnąć ![]() nati_85 Cytat:
a tak na serio - podziwiam Cię normalnie z tym sprzątaniem. Jesteś moim porządkowym guru ![]() Nikki coś dzisiaj mało aktywny. Nie lubię, jak tak od rana leniuchuje, bo zaraz się zaczynam denerwować. Ale do herbatki zjadłam trochę slodkości, to może się zaraz uaktywni i mnie uspokoi |
|||
|
|
|
|
#199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- OC waga wyszła 3100 i moja gin stwierdziła że duży.. wg usg na 37t2d ..
|
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ogólnie też wolę... ale mógłby sobie już porosnąć jak wyjdzie z psituni
bo się Mama zmęczy rodząc
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam żadnego problemu. Chciałam tylko wyrazić swoje zdanie
|
|
|
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
ja sie chyba zdecyduje na położną , oczywiscie jak zdaże sie z tym wyrobic, zeby tam isć porozmawiac, wypytac co i jak, bo te moje plany to różnie się kończą... tylko jak tu wybrac położną skoro zadnej sie nie zna, tak w ciemno brać?
|
|
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
ja wstaję w końcu bo aż wstyd w piżamie o tej godzinie się w łóżku wylegiwać
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff ale Emilian w dupe dostanie jak sie urodzi
![]() Tak matke z rana straszyc Najdluzsze 30min w zyciu. Czekalam czekalam az sie doczekalam w monu kopniakow. Chyba faktycznie spal no ale matka zjadla Platki z duuza iloscia Cukru haha i melka porzadna Miska - az czuje ze pekne zaraz. No rusza sie Do pozniej lece cos porobic porzytecznego w domku |
|
|
|
|
#205 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak w sumie to normalne ,że dzidzia chce to mamy - całe długie miesiące na krok Cie nie odstępowała a teraz .... brakuje jej tego ,twojego ciepła,zapachu . Cytat:
Cytat:
! Cytat:
...... mi wypadł raz dobe przed ,i myślałam ,że to w normie - bo w takiej ilości ,że wszystko się mieściło na majtkach ...więcej nie było .Tak czy siak - ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() hehe, też miałam takie przeczucie. obys miała jak ja dlaczego?! dlaczego musisz sprzatac ![]() Cytat:
(ochrzczony przez personel medyczny; ponoć wczesniaczki Adamy i Ewy lepiej się chowają) Mamusie, powiedzcie jak dlugo liczyc skurcze zanim sie stwierdzi ze to TO? przyklad Strippi jest nie miarodajny. na jej miejscu już 200000 razy bylabym na poodowce
|
|
|
|
#207 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie obiecuję, że coś się zacznie na 100%, bo te skurcze takie dziwne, czasami słaby, czasami mocne
Cytat:
Cytat:
no wyskakuj!! czarujcie mi tu prędko! Cytat:
Cytat:
hehea co do sprzątania, to tak jest jak się ma już dziecko w domu i męża (czasami też dziecko) hehe
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
witam się w skończonym 32 tygodniu = 8 miesiącu. zaczynamy 33 tydzień
już za dni 9 idziemy z Michałkiem na wizytę dziś byłam u Pani Internistki z kaszlem i mam leżakować do piątku i odpoczywać zażywając przy okazji mucosolvan.
|
|
|
|
|
#209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() za kolejne tyg i miesiące
|
|||
|
|
|
|
#210 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w razie W, mozesz pozniej taka szuflade dodatkowo dokupic? (gdyby okazalo sie, ze jednak masz malo miejsca na spakowanie poscieli, kocy itp.?) Cytat:
Cytat:
dobrze, ze to juz koncowka ![]() Cytat:
![]() do plotek sama musialam przywyknac i sie ogarnac, wcale nie bylo mi latwo na poczatku..a to dlatego, gdyz forum uwazam pomocne glownie przy wymianie konkretnych informacji, porad ale co tam, robta co chceta ![]() ja chcialam tylko wyrazic swoja opinie musze zapamietac, ile tych cm kosci udowej ma moj maluszek ![]() pamietam, ze przy ostatniej wizycie brzuszek i kosc udowa chyba wychodzily normalnie, ale glowka byla 2 tygodnie do przodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na brzuszku mamusi jest przeciez najcudowniej ![]() u nas maluszek bedzie pierwsze miesiace spal z nami w lozeczku przystawnym, czyli bedzie mial swoje lozeczko na rowni z naszym, otwarte, bedzie ze mna, ale zupelnie bezpieczny (nie w lozku, gdyz obawiam sie, ze moze sie przegrzac, czy cos innego wydarzyc) Cytat:
Cytat:
strippi jestes niemozliwa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

, ale widzę, że nie tęskniłyście

)

, no Synek wyskakuj z Mamuśki
! 
dobrze, ze to juz koncowka