MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 10:01   #181
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Dzień dobry
Nie było mnie kilka dni, bo mąż miał wolne i chciałam się nim nacieszyć, ale widzę, że nie tęskniłyście

Cały czas jestem na bieżąco w czytaniu, bo wisiałam na telefonie. Niestety z pamięcią gorzej, więc nie wiem co miałam pisać...

Strippi - dziś z wypiekami na twarzy będę śledzić wątek
Mokka - trzymam mocno kciuki za Was, wszystko będzie dobrze

Któraś z Was pytała co ile mamy wizyty u lekarza, ja mam co 4 tygodnie, nic częściej. Teraz jestem w 33 tygodniu i częstotliwość taka sama.

I na 99% nastąpił już właściwy wybór imienia, nie będzie to początkowy Nikoś tylko Adaś. Ja chciałam od początku, tylko mąż się wahał, ale w końcu sam z siebie potwierdził, że też chce Adasia Mam nadzieję, że nic już mi się nie odwidzi

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 10:02   #182
mariolci
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
zaraz podjadę na badanie tętna i poproszę o badanie, niech oceni
skurcze dalej mam co 10min, są średnie, czasami da się wytrzymać, czasami zaciskam zęby
Jeszcze muszę kurze powycierać, więc idę ogarnąć dom, wziąć prysznic i jadę. Będę po 12:00 na necie

Strippi ti scieraj piorunem te kurze, ja przy skurczach co 10 minut to juz dawno siedziałabym pod szpitalem he <panikara>

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Któraś z Was pytała co ile mamy wizyty u lekarza, ja mam co 4 tygodnie, nic częściej. Teraz jestem w 33 tygodniu i częstotliwość taka sama.

I na 99% nastąpił już właściwy wybór imienia, nie będzie to początkowy Nikoś tylko Adaś. Ja chciałam od początku, tylko mąż się wahał, ale w końcu sam z siebie potwierdził, że też chce Adasia Mam nadzieję, że nic już mi się nie odwidzi
Adaś pięknieeee, był to jeden z moich typów ale za dużo tu w okół znajomych Adasiów, a wizyty mam już co 2 tygodnie a zaczęłąm 34 tydzień

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 10:05   #183
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

w ddtvn właśnie mówili, że wśród managerów itp najczęstsze imiona to Piotr, Michał i Tomasz
strippi dawaj nam małego prezesika
Stary 2013-02-26, 10:05   #184
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a ile Ty masz tego czopu ? przecież już Ci wypadł ?!......
yah skurcz.... czekaj....
czopa jest dużo, na początku wypada mało, a na porodówce z Julią podczas badania wypadł cały i było tego sporo, naprawdę dużo, z wielką ilością krwi.
Stary 2013-02-26, 10:05   #185
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Ze 2h sie zeszlo zanim mnie przyjeli. Ale oczywiscie dzis nic nie wiem. Wzieli tylko krew i mocz do badania a jutro po porannym obchodzie pewnie juz jakies konkretne badania zleca i moze po wieczornym obchodzie czegokolwiek sie dowiem. A poki co chyba ide spac, bo co tu robic... laski juz spia... w sali komplet ale przynajmniej nie bedzie nudno. A Gustaw sie słodko rozpycha Milej nocy Wam zycze
Mokka pewnie już coś wiecej wiesz, oby wszycho było dobrze i najlepiej zeby do domku wypuscili Cie jeszcze, noo ale i tak uwazam ze dobrze ze tak wszystko sprawdzają niż mieli by mieć to daleko w tyle

Stary 2013-02-26, 10:05   #186
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Właśnie jak wody odejdą to wiem, że trzeba jak najszybciej ale jak wody nie odejdą a zacznie się skurczami? To już nie wiem kiedy? Przy jak częstych skurczach
Mam szpital pod nosem, jeśli zacznie się wszystko skurczami, to będę siedzieć w domu do skurczy co 3-4 minuty, bo nie ma sensu iść u mnie szybciej. Ty jednak masz godzinę jazdy, nie wiadomo o jakiej porze skurcze Cię złapią i jak będą postępować. Musisz sama wyczuć niestety kiedy najlepiej będzie Ci jechać. Moja koleżanka pisała mi ostatnio, że urodziła w 53 minuty. Weszła pod ciepły prysznic i poszło jak z płatka. Druga ciągle jest męczennicą, bo 22 godziny się męczyła i nie pomagała jej ani piłka, ani prysznic.
Jesli będziesz miała skurcze w czasie krótszym niż co 10 minut, to wsiadaj w samochód i jedź, bo nie wiadomo jak na drodze będzie

Poszłam do Biedronki, zafukałam się jak mały jeż. A jeszcze bez śniadania poszłam, bo nie miałam chleba w domu i wracałam coraz słabsza i słabsza.... Już nie mam siły na takie rzeczy...

kwiatuszekkk21 Oooooo tak! Mój tata to Tomasz i zawsze uważał, ze powinien być prezesem....albo emerytem....albo filozofem Biedny mój Sławek....Szwagierka mówiła, że u nich każdy Sławek woli mężczyzn.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-02-26 o 10:07
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 10:06   #187
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Witam sie.

Taaa 10 ... Znowu czuje ze z tych moich planow beda NiCi haha.
Noc minela spokojnie - az za spokojnie. Bardzo sie martwie bo nie potrawie wyczuc malego :-( a przeciez ost tak szalal ze szok. No nic pewnie mam schize. Ale i tak sie nie wyspalam. Caly brzuch mnie boli ciagnie jak na okres - psia mac.

No nic ide cos zjesc. Do pozniej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 10:08   #188
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie jestescie czasem zbyt surowe?
przeciez nie kazdy ma czas przesiadywac na forum 24h/dobe, odpisywac na kazdy post, caluski, oklaski, jupijeje, pisac co zjadl na sniadanie, obiad, kolacje, jak sie dzis czuje i inne spamerstwa (sama jestem spamerem, ale to w tej chwili malo wazne to z nadmiaru wolnego czasu..)
Przeciez Chokoblue sie udziela i stara sie pisac u nas na watku..

a co jakis czas wykreslane sa mamy z mniejsza iloscia postow (w innych watkach sa na liscie nadal, ale jako zaginione )

jakos tak szkoda mi, ze u nas tak dziwnie podchodzi sie do tematu i tak ostro traktuje sie mamusie mniej udzielajace sie..
Zgadzam się z Tobą w 100%. Sama uwielbiam Was czytać i robię to regularnie, bo jak nie mam czasu na kompa to czytam z komórki, ale niestety nie mam czasu siedzieć i pisać tak często, jak bym chciała...

Stary 2013-02-26, 10:09   #189
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie jak wody odejdą to wiem, że trzeba jak najszybciej ale jak wody nie odejdą a zacznie się skurczami? To już nie wiem kiedy? Przy jak częstych skurczach
nie mam pojęcia, wydaje mi się, że normalnie jak dziewczyny bez paciora.. wizytę mam 4.03.. jak doczekamy to się zapytam, a pewnie doczekamy więc będzie potwierdzone info..

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
czekaj do 1.03
czekam czekam.. mój syn mnie olewa i tylko się ze mną drażni..
choć od wczoraj nie rusza się prawie w ogóle.. nie to co zawsze, że mój brzuch przybierał różne dziwne kształty.. teraz grzecznie leży i od czasu do czasu lekko kopnie mamusię w żeberka..

OC właśnie zapomniałam Ci wczoraj napisać o tej kości udowej..
mój to samo ma.. na ostatniej wizycie (36t5d) kość udowa średnio na 40t2d.. (78,66mm)
będę chyba w śpiochach stopy odcinać, żeby się mu nóżki pomieściły..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 10:09   #190
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Witam sie.

Taaa 10 ... Znowu czuje ze z tych moich planow beda NiCi haha.
Noc minela spokojnie - az za spokojnie. Bardzo sie martwie bo nie potrawie wyczuc malego :-( a przeciez ost tak szalal ze szok. No nic pewnie mam schize. Ale i tak sie nie wyspalam. Caly brzuch mnie boli ciagnie jak na okres - psia mac.
mój też jakiś spokojny dziś, od 9 jeszcze nie czułam ruchów a z brzuchem mam podobnie, ból jak na okres prawie cały czas
Stary 2013-02-26, 10:09   #191
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 100%. Sama uwielbiam Was czytać i robię to regularnie, bo jak nie mam czasu na kompa to czytam z komórki, ale niestety nie mam czasu siedzieć i pisać tak często, jak bym chciała...
No ale jesteś na liście więc w czym problem ?
Stary 2013-02-26, 10:11   #192
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
skurcze dalej mam co 10min, są średnie, czasami da się wytrzymać, czasami zaciskam zęby
Jeszcze muszę kurze powycierać, więc idę ogarnąć dom, wziąć prysznic i jadę. Będę po 12:00 na necie
CZekamy cierpliwie na rozwój akcji

Cytat:
pojechałam dziś do laboratorium zrobić badanie na hbs, zajrzałam w cennik i zgłupiałam bo były tam 2 rodzaje: hbs antygeny i hbs przeciwciała nic ta położna nie mówiła które to ma być no ale pani w laboratorium stwierdziła, że skoro kiedyś byłam szczepiona to muszę zrobić przeciwciała. nie wiem o co chodzi ale ok nawet nie mam pewności czy byłam do końca szczepiona, bo coś mi się wydaje że na ostatniej dawce nie byłam dawno to było, może w podstawówce
Ja też robiłam przeciwciała

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
Monicca ja w czwartek ide na pobranie wymazu na paciora, ciekawe co mi wyjdzie, a zdecydowałas sie na położną opłącic?? ogladałas oddział? ja na najblizszej wizycie bede sie chciec cos wypytac o szczegóły
Co do położnej to już nie wiem co robić, cały czas myślę. Oglądać oddziału nie wybieram się, na ginekologi leżałam tam 2 lata temu już jak oddział był wyremontowany więc pewnie nic nowego nie zobaczę.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 10:11   #193
czarny flamaster
Zadomowienie

Kochane, dziś w Rozmowach W Toku jest temat o mężczyznach, którzy pragną mieć dziecko, a ich partnerki nie chcą. Jak oglądam zapowiedzi programu, to włosy stają mi dęba. Kobiety o ciąży i porodzie opowiadają tak jakby, to był największy dramat na świecie. Chyba sobie zobaczę ten odcinek

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 10:14   #194
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
skurcze od 6:00 rano - co 10,8,12 minut
czyści mnie i zaczął wypadać krwisty czop
także zobaczymy
strippi , no Synek wyskakuj z Mamuśki
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 10:14   #195
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
mój to samo ma.. na ostatniej wizycie (36t5d) kość udowa średnio na 40t2d.. (78,66mm)
aż sprawdziłam ile u nas miała kość udowa, bo też zawsze jest do przodu a więc tydzień temu (36t6d) kość udowa 7,45cm co wg usg odpowiada 38t1d. będą wysokie chłopaki ale to dobrze
Stary 2013-02-26, 10:14   #196
joanna200
Rozeznanie

strippi no to jedź już jedź i weź torbę! Bo może od razu do szpitala pomkniesz..

Stary 2013-02-26, 10:16   #197
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

O hihi to nie jestem sama, a ile mu wyszła w związku z tym masa, też zawyżyło ?
Stary 2013-02-26, 10:16   #198
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o kolejną poradę czy uważacie że szuflada pod łóżeczko jest niezbędna??
Dla Małej będę mieć szafę plus komodę dodatkowo teraz robią mi garerobę i tak się zastanawiam czy jest sens brania szuflady za 400 zł i czy ona będzie używana ??
Co planujecie w niej trzymać??
Cytat:
Jeżeli masz tyle mebelków specjalnie dla małej to ja na Twoim miejscu nie brała bym szuflady. Ja chciałam z szufladą ponieważ nie mam tyle miejsca w dużej w szafie i komodzie więc zawsze to dodatkowe miejsce.
My też kupowaliśmy łóżeczko z szufladą z tego względu, ze mamy malo miejsca na rzeczy dziecka. Każda szuflada i półka są na wagę zlota.
Na razie trzymam w niej przewijak i inne rzeczy, które tylko udało mi się upchnąć

nati_85
Cytat:

Ha ha, Stripi Ty lepiej pogadaj poważnie z Panem Michałem, żeby się w końcu zdecydował a nie za kurze się bierzesz
a tak na serio - podziwiam Cię normalnie z tym sprzątaniem. Jesteś moim porządkowym guru

Nikki coś dzisiaj mało aktywny. Nie lubię, jak tak od rana leniuchuje, bo zaraz się zaczynam denerwować. Ale do herbatki zjadłam trochę slodkości, to może się zaraz uaktywni i mnie uspokoi

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 10:19   #199
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
aż sprawdziłam ile u nas miała kość udowa, bo też zawsze jest do przodu a więc tydzień temu (36t6d) kość udowa 7,45cm co wg usg odpowiada 38t1d. będą wysokie chłopaki ale to dobrze
też uważam że lepszy wysoki niż kurdupelek..

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

OC waga wyszła 3100 i moja gin stwierdziła że duży.. wg usg na 37t2d ..

Stary 2013-02-26, 10:19   #200
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
też uważam że lepszy wysoki niż kurdupelek..
Ja ogólnie też wolę... ale mógłby sobie już porosnąć jak wyjdzie z psituni bo się Mama zmęczy rodząc
Stary 2013-02-26, 10:22   #201
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No ale jesteś na liście więc w czym problem ?
Nie mam żadnego problemu. Chciałam tylko wyrazić swoje zdanie

Stary 2013-02-26, 10:23   #202
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

Co do położnej to już nie wiem co robić, cały czas myślę. Oglądać oddziału nie wybieram się, na ginekologi leżałam tam 2 lata temu już jak oddział był wyremontowany więc pewnie nic nowego nie zobaczę.
ja sie chyba zdecyduje na położną , oczywiscie jak zdaże sie z tym wyrobic, zeby tam isć porozmawiac, wypytac co i jak, bo te moje plany to różnie się kończą... tylko jak tu wybrac położną skoro zadnej sie nie zna, tak w ciemno brać?

Stary 2013-02-26, 10:23   #203
joanna200
Rozeznanie

ja wstaję w końcu bo aż wstyd w piżamie o tej godzinie się w łóżku wylegiwać

Stary 2013-02-26, 10:32   #204
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Thumbs up Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Ufff ale Emilian w dupe dostanie jak sie urodzi
Tak matke z rana straszyc
Najdluzsze 30min w zyciu. Czekalam czekalam az sie doczekalam w monu kopniakow. Chyba faktycznie spal no ale matka zjadla Platki z duuza iloscia Cukru haha i melka porzadna Miska - az czuje ze pekne zaraz.
No rusza sie ja szczsliwa.

Do pozniej lece cos porobic porzytecznego w domku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 10:38   #205
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Co za pytanie... oczywiście, że nie moja wredtoka jak odkładam ją w nocy do łożeczka to jest jeden wielki ryk! udaje, że ją kolka łapie, spina się, marudzi a jak tylko wezmę na ręce to od razu przechodzi i tak w kółko...wysypiam się jak wezmę ją do wyrka, chciałam tego uniknąć ale nie mam siły siedzieć kilku godzin w nocy i się bawić z nią w ciuciubabkę zdezerterowałam! ale będę nadal próbować! bo w dzień to śpi przepięknie w łożeczku tylko te noce...
he,he ...najlepiej przy mamusi
ale tak w sumie to normalne ,że dzidzia chce to mamy - całe długie miesiące na krok Cie nie odstępowała a teraz .... brakuje jej tego ,twojego ciepła,zapachu .
Cytat:
Właśnie chłop wczoraj tak siadł i mówi, przecież jak on się wdał w Twojego ojca to jak będzie miał 15 lat to mnie będzie bił

Dla wyjaśnienia chłop 185/6 mój ojciec 199 no trochę mnie to martwi, bo znaczy że mu będę musiała często buty kupować
duuuża rodzinka ! ale większość lasek leci na na wysokich więc -akurat !
Cytat:
za wybór imienia !
Cytat:
yah skurcz.... czekaj....
czopa jest dużo, na początku wypada mało, a na porodówce z Julią podczas badania wypadł cały i było tego sporo, naprawdę dużo, z wielką ilością krwi.
...bardzo się różnimy ...... mi wypadł raz dobe przed ,i myślałam ,że to w normie - bo w takiej ilości ,że wszystko się mieściło na majtkach ...więcej nie było .
Tak czy siak - , i oby to było "TO" - bo juz Cię coś długo ten Michałek męczy .
Cytat:
ja wstaję w końcu bo aż wstyd w piżamie o tej godzinie się w łóżku wylegiwać
oj tam ,oj tam ..... jaki wstyd ...jak możesz to wyleguj się ile się da ....

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
No rusza sie ja szczsliwa.
Stary 2013-02-26, 10:38   #206
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
teraz 'tylko' wszystko poprać i tylko czekać

Cytat:
Wczoraj miałam badane i zobaczymy - mam przeczucie że to mam
hehe, też miałam takie przeczucie. obys miała jak ja

Cytat:
Jeszcze muszę kurze powycierać, więc idę ogarnąć dom
dlaczego?! dlaczego musisz sprzatac

Cytat:
ale w końcu sam z siebie potwierdził, że też chce Adasia Mam nadzieję, że nic już mi się nie odwidzi
mam brata Adama (ochrzczony przez personel medyczny; ponoć wczesniaczki Adamy i Ewy lepiej się chowają)

Cytat:
Ufff ale Emilian w dupe dostanie jak sie urodzi

Mamusie, powiedzcie jak dlugo liczyc skurcze zanim sie stwierdzi ze to TO? przyklad Strippi jest nie miarodajny. na jej miejscu już 200000 razy bylabym na poodowce

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 10:40   #207
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Strippi - dziś z wypiekami na twarzy będę śledzić wątek
nie obiecuję, że coś się zacznie na 100%, bo te skurcze takie dziwne, czasami słaby, czasami mocne

Cytat:
Strippi ti scieraj piorunem te kurze, ja przy skurczach co 10 minut to juz dawno siedziałabym pod szpitalem he <panikara>
co 10 min to nie ma co panikować bo takie skurcze mogą być nawet do kilku/nastu godzin

Cytat:
w ddtvn właśnie mówili, że wśród managerów itp najczęstsze imiona to Piotr, Michał i Tomasz
strippi dawaj nam małego prezesika
ooooooooooo

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
strippi , no Synek wyskakuj z Mamuśki
no wyskakuj!! czarujcie mi tu prędko!

Cytat:
strippi no to jedź już jedź i weź torbę! Bo może od razu do szpitala pomkniesz..
nieee torba nie potrzebna

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

Ha ha, Stripi Ty lepiej pogadaj poważnie z Panem Michałem, żeby się w końcu zdecydował a nie za kurze się bierzesz
a tak na serio - podziwiam Cię normalnie z tym sprzątaniem. Jesteś moim porządkowym guru
no on mocno niezdecydowany hehe
a co do sprzątania, to tak jest jak się ma już dziecko w domu i męża (czasami też dziecko) hehe
Stary 2013-02-26, 10:41   #208
misiulka06
Rozeznanie

witam się w skończonym 32 tygodniu = 8 miesiącu. zaczynamy 33 tydzień już za dni 9 idziemy z Michałkiem na wizytę dziś byłam u Pani Internistki z kaszlem i mam leżakować do piątku i odpoczywać zażywając przy okazji mucosolvan.
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 10:46   #209
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie chyba zdecyduje na położną , oczywiscie jak zdaże sie z tym wyrobic, zeby tam isć porozmawiac, wypytac co i jak, bo te moje plany to różnie się kończą... tylko jak tu wybrac położną skoro zadnej sie nie zna, tak w ciemno brać?
Myślę że w sumie jak się zapłaci to każda będzie ok, z tego co mi się gdzieś "obiło o uszy" płąci się 500zł dlatego się waham i nie wiem czy to prawdziwe info.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
nie obiecuję, że coś się zacznie na 100%, bo te skurcze takie dziwne, czasami słaby, czasami mocne
Coś mi się wydaję, że Michałek sobie jaja robi z wizażowych cioć i wcale jeszcze nie ma zamiaru wychodzić

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w skończonym 32 tygodniu = 8 miesiącu. zaczynamy 33 tydzień już za dni 9 idziemy z Michałkiem na wizytę dziś byłam u Pani Internistki z kaszlem i mam leżakować do piątku i odpoczywać zażywając przy okazji mucosolvan.
za kolejne tyg i miesiące
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 10:46   #210
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Obudził mnie....wybuch. Ciekawe czy w końcu te bloki się zapadną, jak to mówi mój tata.
jak to zapadna?
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o kolejną poradę czy uważacie że szuflada pod łóżeczko jest niezbędna??
Dla Małej będę mieć szafę plus komodę dodatkowo teraz robią mi garerobę i tak się zastanawiam czy jest sens brania szuflady za 400 zł i czy ona będzie używana ??
Co planujecie w niej trzymać??
wedlug mnie w Twoim przypadku zbedna
a w razie W, mozesz pozniej taka szuflade dodatkowo dokupic? (gdyby okazalo sie, ze jednak masz malo miejsca na spakowanie poscieli, kocy itp.?)

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Oddaję głos innym - żeby nie było, że ja taka wiedźmowata. Wiadomo, że ta najgorsza to OC

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
mam tak straszne kłucie w prawym boku brzucha ....co tu zrobić -strasznie boli a ja ruszyć się nie mogę ..... a dzisiaj w domu siedzieć nie mogę .....
dobrze, ze to juz koncowka
Cytat:
Moderna wydaje mi się że nie chodzi o spamerstwo sama też jestem i nie ma co mówić o skrajnościach ... ale jak ktoś ma ledwie naście postów, to niech nastuka chociaż kilkadziesiąt i na pewno znajdzie się na liście. ja udzielałam się w innych wizażowych wątkach / dawno temu / i tam tak zawsze było, że wszelkie listy dla aktywnych i mi to odpowiada.

Całego to go się teraz nie da zmierzyć, więc już wzrostu nie podają . Ale zapamiętałam że FL czyli kość udową ma na 72 czyli średnią dla... 39 tc
mam inne zdanie, gdyz uwazam, ze to mimo wszystko TYLKO forum i tak ostre pilnowanie list brane jest zbyt powaznie
do plotek sama musialam przywyknac i sie ogarnac, wcale nie bylo mi latwo na poczatku..a to dlatego, gdyz forum uwazam pomocne glownie przy wymianie konkretnych informacji, porad

ale co tam, robta co chceta
ja chcialam tylko wyrazic swoja opinie

musze zapamietac, ile tych cm kosci udowej ma moj maluszek
pamietam, ze przy ostatniej wizycie brzuszek i kosc udowa chyba wychodzily normalnie, ale glowka byla 2 tygodnie do przodu
Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki!

Megi megi zachęciła mnie swoim postem, że im więcej mamuś tym lepiej więc postanowiłam napisać. Już kiedyś starałam się wbić w wątek ale niestety mi nie wyszło.(praca, dom, dziecko). Teraz jestem na chorobowym i troszkę więcej czasu więc mam nadzieję, że uda mi się być na bieżąco. Przyjmiecie mnie

Może opowiem troszkę o sobie. To jest moja druga ciąża. Mam już córeczkę, która w maju skończy 3 latka. Teraz spodziewamy się synka (nie możemy się zdecydować na imię). Ostatnio na wizycie ginka powiedziała, że mały może mieć wagę urodzeniową 3800.

Pozdrawiam
witaj z powrotem
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Co za pytanie... oczywiście, że nie moja wredtoka jak odkładam ją w nocy do łożeczka to jest jeden wielki ryk! udaje, że ją kolka łapie, spina się, marudzi a jak tylko wezmę na ręce to od razu przechodzi i tak w kółko...wysypiam się jak wezmę ją do wyrka, chciałam tego uniknąć ale nie mam siły siedzieć kilku godzin w nocy i się bawić z nią w ciuciubabkę zdezerterowałam! ale będę nadal próbować! bo w dzień to śpi przepięknie w łożeczku tylko te noce...
na brzuszku mamusi jest przeciez najcudowniej

u nas maluszek bedzie pierwsze miesiace spal z nami w lozeczku przystawnym, czyli bedzie mial swoje lozeczko na rowni z naszym, otwarte, bedzie ze mna, ale zupelnie bezpieczny (nie w lozku, gdyz obawiam sie, ze moze sie przegrzac, czy cos innego wydarzyc)

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no wiem ... gar za garem szedl. i albo zbyt al dente, albo za miekki....
hahaha
Cytat:

jeszzce kurze poscierac...
strippi jestes niemozliwa

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości