MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 12:47   #301
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
"myjcie sie dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny"
ale ja w sobotę zlapały mnie te trzy skurczybyki to moja pierwsza mysl - szew, druga - aaa! czy jestem wydepilowana.

Wczoraj zakomunikowalam chlopu ze nogi teraz gole dzien w dzien i wloski tez tak myje (dotad co dwa dni)
No właśnie ja chyba też zacznę myć włosy codziennie:hahaha :

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
powiem ci ze to też moje zmartwienie ze pojadę z tłustymi ale jak głosi nazwa wątku trzeba się myć non stop
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Jejqu zapomniałam ja dziś równo 32 tygodnie skończone czyli zaczynamy odliczać 33
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 12:48   #302
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
2 bolączki: czy zdaze umyć włosy i kiedy zazyć czopek;p
tylko w tej panice nie pomyl stron
Stary 2013-02-26, 12:50   #303
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Co do włosów, to mi sie strasznie przetłuszczają w ciązy, ale że siedze w domu, nigdzie nie łaze to myje co 2-3 dni i tez tak kminie ostanio, ze jakby mi wody odeszly, czy zdaze umyc i wysuszyc;p O depilacje sie nie martwie, najwyzej poprosze położna;p Poza tym, jak wydepiluje sie to 3-4 dni spokoju, gorzej wlasnie z tymi włosami...;p
Ja też mam w planach umyć włosy, depilacja, a jak się uda, to ja bym nawet sobie cienie brwi zrobiła i oczy wytuszowała by mały miał śliczną mamę, hehe. Trzymam tylko kciuki by wpierw były skurcze, bo to mi da czas Ale o lewatywkę to poproszę położną

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 12:51   #304
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
..no tak ale czy za 3 razem się sprawdzi??? bardzo licze na to i na yetiowy poród tym razem .....
na pewno się sprawdzi i za ten yetiowy poród..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
podobno urodzę popołudniu

Ja na kompie, bo pojechaliśmy na kawkę do teściowej

Po wizycie zaskoczenie, mam już ponad 5 cm rozwarcia
skurczy na razie nie odczuwam mocno, tylko ból kręgosłupa.
Szyjka rozciąga się jak galareta
no mówiłam bierz torbę..
super, po południu będzie Michaś.. zazdraszczam..

Cytat:
już sobie to wyobraziłam jak przy porodzie mówi położna o jest główka, rączki i nogi, dalej nogi, ciągle nogi
padłam..

Cytat:
moja codziennie przychodzi o 6 już ubrana i mówi że jest głodna więc się muszę zwlec zrobić jakieś śniadanie
moja przychodzi koło 7, czasami 8.. też chce jeść.. to wstaję robię jej śniadanie (jak jest tż to jego wyganiam ) i znów do łóżka..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 12:52   #305
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Ty sie nie smiej, jak brałam czopki rozkurczowe i globulki dowcipne- to po 4 razy czytałam co biore i sprawdzałam, gdzie co sie aplikuje, zeby nie pomylić a wyglądały niemal tak samo...

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-02-26 o 12:55 Powód: było palikuje- zamiast aplikuje :)
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 12:53   #306
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

dobrA to jako ze dziś wizyta to idę sie trochę umyć
i czekam na relacje do strippi
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 12:55   #307
Dragusia88
Zakorzenienie

Strippi aparatu nie zapomnij i ładowarki do telefonu

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 12:56   #308
klementyna1
Zakorzenienie

Ja od godziny ide czytacksiazkę, ale tyle się tu dzieje, ze jakoś trudno mi pupe podnieśc;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 12:58   #309
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ty sie nie smiej, jak brałam czopki rozkurczowe i globulki dowcipne- to po 4 razy czytałam co biore i sprawdzałam, gdzie co sie aplikuje, zeby nie pomylić a wyglądały niemal tak samo...

Strippi czekamy niecierpliwie na rozwój akcji
Stary 2013-02-26, 12:59   #310
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Strippi, poród live!

Pogrupowałam ciuchy małego do prania: białe, niebieskie, różowe (!!!) i wszystko inne czyli bure Startujemy z pralką!
ja w związku z tym ze wszystkie mam używane, to uznałam, że nic mi nie powinno farbować i wszystkie wrzucałam jak leci, bez segregacji

Cytat:
eee, bo Twój się zakrecił i nie mieli jak startować
a tu akurat ja się zakręciłam biedak nie miał wyjścia

Cytat:

ja kiedyś polałam sobie na wacik zamiast toniku, płyn do higieny intymnej (bo w takiej dziwnej butelce był) trochę sobie twarz przetarłam zanim się zorientowałam że coś nie tak
Stary 2013-02-26, 13:01   #311
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Jejqu zapomniałam ja dziś równo 32 tygodnie skończone czyli zaczynamy odliczać 33
Dzieki tobie się zorientowałam ze dziś wtorek to znaczy ze rozpoczynam kolejny tydzień, szybki look to kalendarza i co 36 skończony, 37 rozpoczęty, 28 dni do terminu porodu uff, a może mniej

Cytat:
Co do włosów, to mi sie strasznie przetłuszczają w ciązy, ale że siedze w domu, nigdzie nie łaze to myje co 2-3 dni i tez tak kminie ostanio, ze jakby mi wody odeszly, czy zdaze umyc i wysuszyc;p O depilacje sie nie martwie, najwyzej poprosze położna;p Poza tym, jak wydepiluje sie to 3-4 dni spokoju, gorzej wlasnie z tymi włosami...;p
ja już włosy układam sobie po myciu, bo jak nie zrobię z nimi czegoś to wyglądam jak strach na wróble. tak na wszelki wypadek
na 9 marca ma umówionego fryzjera strzyżenie plus kolorek, potem może niekonieczne będę musiała je na wałkach układać bo sie trochę falują i po dobrym strzyżeniu się same fajnie ukladają
koło 15 do kosmetyczki na henne
Stary 2013-02-26, 13:07   #312
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
ja kiedyś polałam sobie na wacik zamiast toniku, płyn do higieny intymnej (bo w takiej dziwnej butelce był) trochę sobie twarz przetarłam zanim się zorientowałam że coś nie tak
ja kiedyś zaczełam myć włosy odżywką a ze sie pienić nie chciało to ze 3 razy dolewałam na głowę zanim sie zoriewntowałam ze to nie szmpon

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Dzieki tobie się zorientowałam ze dziś wtorek to znaczy ze rozpoczynam kolejny tydzień, szybki look to kalendarza i co 36 skończony, 37 rozpoczęty, 28 dni do terminu porodu uff, a może mniej
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 13:08   #313
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
brrr 37 zaczety - w sumie boje sie tej chwili
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 13:09   #314
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

No to nadrabiam - na tele wiec wybaczcie bez cytowania.

strippi - ty mnie o zawal serca przyprawisz ... Kurze zetrzec ... Kawa juz jak jest 5cm ... Relaksacyjna kapiel i skurcze co 8min
Ja nak wiekszosc dziewczyn pewnie bym ze Miliard razy byla w szpitalu.
No Ale Michalek cisnie cisnie ... Dzis go urodzisz

dragusia Mlody ma spac wtedy kiedy mama spi - by mama sie nie denerwowala ze Mlody nie kopie - proste haha. A ze spie cale dnie wiec ma czasu a czasu

klementynka wiesz Tez sie ciesze ze Damian mial racje
Co do bledow wez sie nie przejmuj - ja tez sadze. Czesto i gesto. Ale jakos mnie rozumiecie wiec jest Gites.

alliw yhmmm tez pamietam laske :p hahah

oliwkabierz Kubusia tosz to najlepszy przyjaciel dzieckow haha

Yhmm co tam bylo jeszcze :
- aaa mecz piwko przerwa sex - padlam
- no i to konne jezdzenie yhmmm
No jak nie łaska to konno trz jezdzic - haha i same chlopy beda.

Oczywiscie pralka sie pierze zjadlam jescze raz sniadanie .. Siadam do kompa zalaczam i Co Dziad pierunski znowu sie nie wlacza juz nie mam sil do niego

No to do pozniej ;-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 13:10   #315
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
ja już włosy układam sobie po myciu, bo jak nie zrobię z nimi czegoś to wyglądam jak strach na wróble. tak na wszelki wypadek
ja obowiązkowo muszę spiąć Miałam się obciachać, ale doszłam do wniosku, że potem będę musiała układać... a tak wysuszę z głową w dół, podprostuję grzywkę i zepnę gumką Moje się też falują i żyją własnym życiem dlatego nie chcę ryzykować

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 13:11   #316
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
na 9 marca ma umówionego fryzjera strzyżenie plus kolorek, potem może niekonieczne będę musiała je na wałkach układać bo sie trochę falują i po dobrym strzyżeniu się same fajnie ukladają
Właśnie cały czas sie zastanawiam czy wybrać sie do fryzjera przed porodem jeszcze czy z miesiąc po... chciałabym jakąś nową fryzurkę i kolor
Stary 2013-02-26, 13:11   #317
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

moja przychodzi koło 7, czasami 8.. też chce jeść.. to wstaję robię jej śniadanie (jak jest tż to jego wyganiam ) i znów do łóżka..
Do mnie to jeszcze tylko TZ rano przychodzi, tuli sie i mowi, ze chce jesc Tez juz ubrany Moze nie tak slodki, jak wasze dzieciaczki, ale o ile nie mam nocki za soba beznadzienej, to mu robie to sniadanie Juz sie nie moge doczekac, az moj synek przudrepcze do mnie rano do lozka ... ehhh
Stary 2013-02-26, 13:13   #318
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
haha mnie tak łatwo do szpitala nie wygonisz skurcze co 2-3 minuty to dopiero pojadę, no chyba że wcześniej zacznę krwawić, lub skurcze będą bardzo bolesne
Zostały mi 3 dni
Bylebyś zdążyła
Cytat:

zaczynam powatpiewac, czy to o zjedzenie chodzi

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki!

Może opowiem troszkę o sobie. To jest moja druga ciąża. Mam już córeczkę, która w maju skończy 3 latka. Teraz spodziewamy się synka (nie możemy się zdecydować na imię). Ostatnio na wizycie ginka powiedziała, że mały może mieć wagę urodzeniową 3800.

Pozdrawiam
Gratuluję synka (;
Cytat:

pocieszyłas
Każde dziecko inne, ja się na razie w nocy wysypiam, może to Cię pocieszy (;
Ale za to jak za każdym razem tu usiłuje coś napisać to syrenka że tak powiem

A jak tam u Was miałam pytać? Bo dzisiaj 37 tydzień nie?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Witam sie.

Taaa 10 ... Znowu czuje ze z tych moich planow beda NiCi haha.
Noc minela spokojnie - az za spokojnie. Bardzo sie martwie bo nie potrawie wyczuc malego :-( a przeciez ost tak szalal ze szok. No nic pewnie mam schize. Ale i tak sie nie wyspalam. Caly brzuch mnie boli ciagnie jak na okres - psia mac.

No nic ide cos zjesc. Do pozniej
Pewnie śpi (; No i miejsca ma coraz mniej
Cytat:

Oo Strippi ja może przewrażliwiona ale... U mnie w 15 min z 6 zrobiło się 10 więc...
No i ... czekamy na Michałka

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 13:17   #319
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
dobrA to jako ze dziś wizyta to idę sie trochę umyć
i czekam na relacje do strippi
za wizytę !

za strippi ! (dawaj Michałka!!! )

co do włosów i w ogóle to ja też chce byc przygotowana i takie tam(juz się umówiłam w przyszłym tyg. na pazury,rzęsy i pedicure) ale jak włosów nie zdążę umyć(choć myję co 2 dzień) to w szpitalu umyję ....
Ja sobie przypomniałam ,że pomiędzy skórczami jak co 5 min to nakładałam tapetkę ,wiecie ....puszczało to szybciutko podkładzik,trzymało to się zwijałam ,potem puszczało puderek.... itp....
więc spoko da się radę ...

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
...rozwaliłaś mnie swoim powodem do edycji ..."palikuje "...
i że sie tak ładnie wytłumaczyłaś ...
Stary 2013-02-26, 13:18   #320
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mi wpierw położna mówiła "Czekać i nie dać się wygonić do szpitala, bo to nie ma sensu" i taki mam plan jeśli poród zacznie się skurczami. Jednak teraz wyszło, że mam paciorkowca i lekarz powiedział, że jeśli wpierw odejdą mi wody, to od razu mam jechać do szpitala, bo muszę mieć podany antybiotyk. Bez wód mały nie jest chroniony więc nie mam zamiaru nawet ryzykować by udowodnić jaka to dzielna jestem. Szpital mamy blisko więc pewnie i tak najpierw prysznic wezmę i ogarnę do końca torbę.

Obudził mnie....wybuch. Ciekawe czy w końcu te bloki się zapadną, jak to mówi mój tata. Muszę wybrać się do sklepu, czyli przede wszystkim trzeba się cieplutko ubrać.
Mąż wczoraj jednak nie zrozumiał aluzji, że chciałam hamburgera i sprawił mi ogromną przykrość przez co cały wieczór mówił mi, że mnie kocha. Ale nam i tak smutno z Kluskiem było.... Za to zobaczyłam sobie w spokoju nowy sezon Lekarzy i Perfekcyjnej Pani Domu.
Czy ja Wam mówiłam co mi znów zrobili w łazience? Mamy taki stary junkers gazowy do ciepłej wody. Teściu pracuje w gazowni, coś nam tam wyczyścił i w efekcie leciała nam wrząca wręcz woda, ale jak się puściło zimną to było super. Żyjemy tak sobie jakiś miesiąc gdy mój cudowny mąż musiał mu to powiedzieć, ten coś pogmerał i teraz zamiast ciepłej wody mamy....letnią do zimnej. Suuuuuper.....W szczególności gdy człowiek jest chory i naprawdę marzy o ciepłej kąpieli.... Geniusze.
ja junkersa sama przestawiam, nie ma tam pokretła ?

Cytat:
Dziewczyny proszę o kolejną poradę czy uważacie że szuflada pod łóżeczko jest niezbędna??
Dla Małej będę mieć szafę plus komodę dodatkowo teraz robią mi garerobę i tak się zastanawiam czy jest sens brania szuflady za 400 zł i czy ona będzie używana ??
Co planujecie w niej trzymać??
ja chcialam z szuflada, ale że dotsalismy to mamy bez....

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Co za pytanie... oczywiście, że nie moja wredtoka jak odkładam ją w nocy do łożeczka to jest jeden wielki ryk! udaje, że ją kolka łapie, spina się, marudzi a jak tylko wezmę na ręce to od razu przechodzi i tak w kółko...wysypiam się jak wezmę ją do wyrka, chciałam tego uniknąć ale nie mam siły siedzieć kilku godzin w nocy i się bawić z nią w ciuciubabkę zdezerterowałam! ale będę nadal próbować! bo w dzień to śpi przepięknie w łożeczku tylko te noce...

Strippi - w końcu się dzieje!!!!

spryciulka

Cytat:
Kochane, dziś w Rozmowach W Toku jest temat o mężczyznach, którzy pragną mieć dziecko, a ich partnerki nie chcą. Jak oglądam zapowiedzi programu, to włosy stają mi dęba. Kobiety o ciąży i porodzie opowiadają tak jakby, to był największy dramat na świecie. Chyba sobie zobaczę ten odcinek
dla niektorych jest- ja tam nie oceniam, nie kazdy chce byc matka i co wazne nie każdy sie na matke nadaje.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ktoś kiedyś pisał że żeby seks zadziałał to musiało by to być koło 20 razy pod rząd, sorry nie dam rady
schody mam to chodzę ale mycie podłogi na klęczka? to chyba brzuchem już

czyli zapłacisz tak duż jak bardzo ją wkurzysz

postaraj się

Cytat:
wyobrażasz sobie minę faceta jak siedzi, ogląda ten swój meczyk, pije pifko a ty jeszcze w przerwie wpadasz na szybki numerek
nie, no tyle szczęścia na raz to chyba tylko w niemieckich filmach dla dorosłych

Cytat:
ja w związku z tym ze wszystkie mam używane, to uznałam, że nic mi nie powinno farbować i wszystkie wrzucałam jak leci, bez segregacji

\
co do pomyłek- to ja chcialam kupic eyeliner brokatowy zielony. znalazlam, kupilam i glupia torba nie popatrzylam na opis- wpadlam do domu i przed lustro. Maluję oko, a to piecze jak skur....patrze a ja kupilam ....lakier do zdobień....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 13:19   #321
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
no zaraz wybieramy się do domu, skurcze już co 8 min, regularne

za sprawny przebieg Jestes moim wzorem, tez planuje zebrac sie do szpitala dopiero jak beda co 5 min Tylko to moje pierwsze, to nie wiem, czy dam rade psychicznie Choc pewnie bym siedziala raczej w domu , nie u tesciowej na kawie

Jeju jeju, bedzie pierwsz chlopak dzis Powodzenia i wysylam same pozytywne fluidy
Stary 2013-02-26, 13:22   #322
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie przypomniałam ,że pomiędzy skórczami jak co 5 min to nakładałam tapetkę ,wiecie ....puszczało to szybciutko podkładzik,trzymało to się zwijałam ,potem puszczało puderek.... itp....
haha chciałabym to widzieć

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Jeju jeju, bedzie pierwsz chlopak dzis Powodzenia i wysylam same pozytywne fluidy
no może Michał rozpocznie wysyp chłopakow na wątku oby

kciuki za Michałka. Strippi ciśniesz już ?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 13:22   #323
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja junkersa sama przestawiam, nie ma tam pokretła ?
Ja tego diabelskiego urządzenia nie tykam. Jest pokrętło, ale to chyba zalezy od ilości gazu jaki przepuszcza czy coś. Jak teść przyjedzie, to mu powiem by zrobił to jak było i by mi nie majstrowali tam.

Rety, ale chce mi się spać! Ale potem nie będę spać w nocy

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 13:24   #324
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja zawsze słyszałam, że od 38t.
Mój gin mówi, że między po 25 marca mogę spokojnie rodzić, bo ciąża będzie donoszona, a wtedy to będzie u mnie 37t0d.

Cytat:
skurcze od 6:00 rano - co 10,8,12 minut
czyści mnie i zaczął wypadać krwisty czop
także zobaczymy
i już 5 cm!!! Padłam, że siedzisz sobie spokojnie u teściowej
Trzymam kciuki, żeby gładko poszło i liczę na zdjęcie Michałka tak koło... 16:15? Może być?

Cytat:
Muszę jakoś trasę zorganizować bo tż mi ostatnio daleko nie pozwala już jeździć a szczególnie w taką pogodę a ja się czuję coraz lepiej w ciąży 8 miesiąc a ja tyle energii brak zmęczenia normalnie góry przenosić a mi tu ograniczają jazdę samochodem
Ja właśnie miesiac temu wróciłam do jazdy, bo wcześniej jakaś zdekoncentrowana byłam i nie kumałam, co się wokół mnie dzieje. Dziś sobie pojechałam do lekarza, chociaż trochę stresu miałam, bo jeszcze za bardzo Wawy nie znam - ale jak fajnie było znów prowadzić

Cytat:
zaczynam powatpiewac, czy to o zjedzenie chodzi
noo ja też

Cytat:
Mąż wczoraj jednak nie zrozumiał aluzji, że chciałam hamburgera i sprawił mi ogromną przykrość przez co cały wieczór mówił mi, że mnie kocha.
eee to chyba nie masz co narzekać...

Cytat:
Dziewczyny proszę o kolejną poradę czy uważacie że szuflada pod łóżeczko jest niezbędna??
Tak, jeśli masz małe mieszkanie i niewielką przestrzeń do przechowywania - a więc w Twoim przypadku nie jest potrzebna.

I meble - piękne te z lampionami.
Cytat:
Druga ciągle jest męczennicą, bo 22 godziny się męczyła i nie pomagała jej ani piłka, ani prysznic.
Mój lekarz wczoraj powiedział, że jeśli poród trwa 15-16 godzin i nie widać postępu, to z reguły robią cc. W zasadzie z jednej strony ok, mamy i dzieci nie męczą się za długo, z drugiej strony SN lepszy jakby nie patrzeć...
A i jeszcze bardzo zachwalał zzo.

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Ja czekam do czwartkowej wizyty u gina, będę mieć pierwszy raz KTG. To się pół godziny leży i czeka? O czym ja będę gadać z tym lekarzem bo pewnie i tak badanie nic nie wykaże, żadnych przepowiadaczy nie czuję
Raczej lekarz nie będzie z Tobą siedział pół godz. - podłączy Cię do aparatury, która wydrukuje zapis, potem to omówi. Nie ma się co stresować.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Euro2012, liga światowa wygrana przez Polaków... a potem jeszcze olimpiada (ale to już później) więc... no muszą być chłopy!
No i wszystko jasne!

Cytat:
Wczoraj zakomunikowalam chlopu ze nogi teraz gole dzien w dzien i wloski tez tak myje (dotad co dwa dni)
A mi teraz tak wolno rosną włosy na nogach, że wystarczy golenie raz na tydzień - oby po ciąży tak zostało
Cytat:
ja do dziś pamiętam Twój wpis z pierwszego wątku, już wspomniałaś wtedy że piszesz na leżąco i dlatego nie używasz polskich znaków. Pisałaś wtedy że jesteś na łasce swojego tżta, zaznaczając że tu akurat przydał się polski znak

Jest różnica, czy robi się komuś ŁASKĘ czy LASKĘ

A mój Mąż - no fajny jest, fajny Soczek mu wyszedł pyszny.

Strasznie mi dziś biodra dokuczają... Najbardziej jak wstaję, dobrze, że przechodzi, jak je trochę rozruszam.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 13:25   #325
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
czyli nie wysoki z wyboru

Cytat:
napiety grafik

Cytat:
brrr 37 zaczety - w sumie boje sie tej chwili
aaaa dziś
ale ja sie caly czas boje

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Każde dziecko inne, ja się na razie w nocy wysypiam, może to Cię pocieszy (;
Ale za to jak za każdym razem tu usiłuje coś napisać to syrenka że tak powiem
hehe Młoda płucka ćwiczy i bardzo dobrze

Cytat:
A jak tam u Was miałam pytać? Bo dzisiaj 37 tydzień nie?
aaaaaaaaaaaaa, no..... Twój termin szok, nie?! Ty już Jaśkę tulisz a ja od Torresa własnie po miednicy dostaję

Cytat:
U mnie w 15 min z 6 zrobiło się 10 więc...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... .... wlaśnie o to pytałam.

Cytat:
używam pędzli do makijazu... juz widze mine mojego konkubenta jak etui wyciagam
ja sie martwie czy bede wiedziec jak sie nazywam....
Wy jestescie Kozaczki... serio.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 13:27   #326
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
dla niektorych jest- ja tam nie oceniam, nie kazdy chce byc matka i co wazne nie każdy sie na matke nadaje.

co do pomyłek- to ja chcialam kupic eyeliner brokatowy zielony. znalazlam, kupilam i glupia torba nie popatrzylam na opis- wpadlam do domu i przed lustro. Maluję oko, a to piecze jak skur....patrze a ja kupilam ....lakier do zdobień....
moim zdaniem to normalne ,że nie kazda chce byc mamą i jetem bardzo wyrozumiala w tym względzie ale dla tych co tak sądza i nie mają . te co mają a nie chciały to

a co do pomyłki z eyelinerem to .... masakra ale musiało piec .....
a jak to zmyć???!!!!
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
haha chciałabym to widzieć
oj tam ,oj tam .......
Stary 2013-02-26, 13:30   #327
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

tez tak uwazam.

jaki masz kolor oczu?
wyszła kreska?

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A mi teraz tak wolno rosną włosy na nogach, że wystarczy golenie raz na tydzień - oby po ciąży tak zostało
zazdraszczam.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Jest różnica, czy robi się komuś ŁASKĘ czy LASKĘ
no własnie według mnie dość spora

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 13:31   #328
megi-megi
Zakorzenienie

Włączyłam sobie Hobbita - skończył się, wchodzę na forum na tu jakieś milion stron do nadrobienia. Obiady gotujcie do zamrożenia! a nie plotki

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja tylko słyszałam, że właśnie po odejściu wód trzeba pojechać, bez czekania na skurcze.
Nam na SR mówili, żeby chwilę posiedzieć lub poleżeć, sprawdzić czy dziecko nie panikuje, czy zachowuje się normalnie tj. rusza się w miarę jak zwykle. I jeśli nie ma paniki ze strony dziecka, to na spokojnie tak po 2 godzinkach jechać.

Ja pojechałam po 3. Bo mąż kończył szafkę skręcać i czekałam na niego ;P A później jeszcze na IP kanapki jedliśmy, jak czekaliśmy. Wtedy byłam oazą spokoju.

Cytat:
Hej mamuśki!

Megi megi zachęciła mnie swoim postem, że im więcej mamuś tym lepiej więc postanowiłam napisać. Już kiedyś starałam się wbić w wątek ale niestety mi nie wyszło.(praca, dom, dziecko). Teraz jestem na chorobowym i troszkę więcej czasu więc mam nadzieję, że uda mi się być na bieżąco. Przyjmiecie mnie

Może opowiem troszkę o sobie. To jest moja druga ciąża. Mam już córeczkę, która w maju skończy 3 latka. Teraz spodziewamy się synka (nie możemy się zdecydować na imię). Ostatnio na wizycie ginka powiedziała, że mały może mieć wagę urodzeniową 3800.

Pozdrawiam
Witaj Kolejna mama 3 latki. Sporo u nas mamuś, których maluszki są z pierwszej połowy 2010. Mój za 10 dni ma urodziny też trzecie.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Chyba mi brzuch opadł. I dzieciak fika coraz bardziej.
Ty już nic nie mów? Kupiłaś torbę? Jesteś moim wyznacznikiem zmian i przygotowań. Nic nam nie opada, do porodu jeszcze dłuuuugo.

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Dzięki Hehe nie sądziłam, że moja prośba wywoła dyskusję. Jestem na wątku od niedawna to fakt, próbuję się wbić. Nigdy nie brałam w takich wątkach udziału i nie wiedziałam, że na listę sobie trzeba zasłużyć Nie mam do nikogo pretensji i mogę poczekać tym bardziej, że aż tak wiele od siebie nie potrafię pisać jak na razie.
No to miałaś piękne wejście Teraz już wszystkie dziewczyny zapamiętają, że jesteś. Jedną nogą już dopisana do listy też
Mam nadzieję, że wiesz, że to nic osobistego.
Tylko gdybyśmy wpisywały wszystkie mamusie, które pojawiają się na jeden moment, to byłaby mega długa lista, ale strasznie nic niemówiąca nikomu.
Cytat:

Wiesz co - moje zdanie jest chyba inne niż reszty - wg mnie to po prostu nie fair, że masz już 5 cm tak prawie za darmo. Ja pamiętam, że przy 5 cm z Igorem to już mnie skręcało z bólu.
Oczywiście zazdroszczę, liczę na taki sam start porodu i trzymam kciuki.

Cytat:
Toś mnie rozbawiła
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 13:35   #329
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cześc dziewuszki.

Ha! Czyli jednak u Stripii się akcja rozkręca! Kochana, trzymam kciuki, żeby poszło szybko

Cytat:
Witam się z rana siedząc w autobusie,raczej usiłując siedziec bo tak mi się spać chce. Kosmos jakiś.
Ulubioną pora mojej Emilki na dawanie czadu matce jest pora od
22 do 1 a później od 4 rano. Nie pamiętam żebym w życiu tyle batow dostała co teraz kopow od małej.
Chłop się śmieje ze dziecko juz wie, ze ma matkę zolze i trzeba jej dac do wiwatu.

Cytat:
Dla Małej będę mieć szafę plus komodę dodatkowo teraz robią mi garerobę i tak się zastanawiam czy jest sens brania szuflady za 400 zł i czy ona będzie używana ??
Co planujecie w niej trzymać??
Ja kupuję łóżeczko z szufladą, ponieważ mam bardzo mało miejsca na rzeczy małego. W zasadzie mam tylko jedną szafkę i będzie pięc pojemników z pokrywą na ciuszki. Szuflady nie będę zbyt często otwierać (mam mało miejsca na jej otwieranie), ale mam zamiar wrzucić tam chociażby większe ciuszki. Myślę, że się przyda

Cytat:
Hej mamuśki!

Megi megi zachęciła mnie swoim postem, że im więcej mamuś tym lepiej więc postanowiłam napisać. Już kiedyś starałam się wbić w wątek ale niestety mi nie wyszło.(praca, dom, dziecko). Teraz jestem na chorobowym i troszkę więcej czasu więc mam nadzieję, że uda mi się być na bieżąco. Przyjmiecie mnie

Pozdrawiam
Witamy Który to tydzień ?

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Właśnie chłop wczoraj tak siadł i mówi, przecież jak on się wdał w Twojego ojca to jak będzie miał 15 lat to mnie będzie bił

Dla wyjaśnienia chłop 185/6 mój ojciec 199 no trochę mnie to martwi, bo znaczy że mu będę musiała często buty kupować

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
w weekend bylismy na zakupach - wydane 800zł
ale mamy już wszystko od rzeczy dla matki po Małą
i zapas pampersów bo były na promocji w realu, pieluszka wychodzi po 0,47gr chusteczki też wychodzą bardzo tanio więc braliśmy ilości hurtowe, kosmetyki, akcesoria, piżamy itd itd
teraz 'tylko' wszystko poprać i tylko czekać
za zakupy! Niestety sumka się ładna uzbiera za wszystko...

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w skończonym 32 tygodniu = 8 miesiącu. zaczynamy 33 tydzień już za dni 9 idziemy z Michałkiem na wizytę dziś byłam u Pani Internistki z kaszlem i mam leżakować do piątku i odpoczywać zażywając przy okazji mucosolvan.

Ja też idę na ostatnie USG u mojego lekarza w najbliższy poniedziałek, doczekać się nie moge, żeby małego zobaczyć!

Cytat:
...ja za każdym razem miałam tak samo ,czop dobe przed odszedł, wcześniej zero skurczy ,zero bólu do ostaniego dnia na nogach a raczej autem też ..... zaczynało się w nocy , spałam sobie spałam aż tu brzuch zaczął pobolewać jak na okres ,doszły bóle krzyżowe ale nadal zasypiałam pomiedzy..... potem skurcze regularne - jak co 5 min.(ze stoperem w ręku) przez jakiś czas to wsiadałam w auto i do szpitala - po 1,5 godz.kuba a po 2,5 ninka .
od lekkiego pobolewania do skurczy co 5 min. minęło ok 2 godz.
To miałaś exspresowe to porody!

Cytat:
Dziewczyny
normalnie czuję się głupia i bezradna jestem tak niezdecydowana jak nigdy w życiu tż już się nie pytam bo chyba wyjdzie z siedzie i stanie obok.
Właśnie miałam zamawiać mebelki i co zobaczyłam inne i teraz sama zwątpiłam w swoją pewność
Miał być Wam znany doskonale już kubuś puchatek ale pojawiło się coś takiego i co :niewiem:

Przepraszam, że tak truję cały czas o sobie ale w życiu tak niezdecydowana byłam.
Mi się bardzo podobają motywy z Kubusiem Puchatkiem - mam szafki z nim, poduszki, więc wzięłabym Kubusia Piękne te mebelki.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 13:39   #330
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Juz sie nie moge doczekac, az moj synek przudrepcze do mnie rano do lozka ... ehhh
ooo tak, ja to uwielbiam o ile nie jest 6 rano..
ale czas leci baaardzo szybko, zobaczysz..
ja to bym się chciała nie raz cofnąć do czasu jak córa miała rok.. a tu już będą 3 lata.. matko kiedy to zleciało..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości