|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Maluszek Cytat:
|
|
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
czzytaj miedzy wierszami taaa bardzo straszny byl .. prawie usnelam haha no ale zeby nie bylo ze na nowym was zaniedbuje Szkola, nauczycielka pyta klase: - Jesli piec ptakow siedzi na plocie i zestrzelimy jednego z nich, to ile zostanie? Do odpowiedzi rwie sie Jasiu: - Zaden, pani profesor, na dzwiek strzalu wszystkie odleca. - Poprawna odpowiedz to cztery, Jasiu, ale podoba mi sie twoj tok rozumowania... - To teraz ja zadam pani pytanie - mowi Jasiu. - Na lawce siedza trzy kobiety. Kazda z nich je loda. Pierwsza delikatnie oblizuje galke, druga ssie go calymi ustami tworzac z loda stozek, a trzecia odgyza jednym ruchem pol loda. Ktora z nich jest mezatka? Pani chwile sie zastanawia i pewnym glosem odpowiada: - Wydaje mi sie, ze ta, ktora ssie loda calymi ustami tworzac stozek. - Poprawna odpowiedz brzmi: ta, ktora ma obraczke na palcu, ale podoba mi sie pani tok rozumowania... dobra teraz ide serio serio spac |
|
|
|
|
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia86bgo
Odnośnie Moderny i tego co napisała Dragusia, też jestem ciekawa jak tam mierzą wzrost skoro u nas nie mierzą ? Może to też jakaś właśnie szacunkowa kolejna właśnie na podstawie wymiarów innych ? wie ktoś coś ? A poza tym, przeszłam dziś kwiatuszka nawet...co to znaczy obudzić się o 5 całkiem bez powodu... poczytałam, co tam na świecie, a zaraz idę na śniadanko z Mężem :P
|
|
#514 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej hej!
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę, śliczne maleństwoCytat:
a lekarka wolała dmuchać na zimne Ogromne gratulacje co do porodu-ta to ma tempo ![]() Cytat:
OC o godzinie 5 przebiłaś mnie, spałam aż do 5:40 ![]() lecę się kąpać bo na 8 ktg
|
|
|
#515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
cudna fotka Cytat:
Cytat:
za wizyte a z tą krwią to współczuję ![]() Cytat:
Gratulacje!! jaki cudowny
|
|
|
#516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- trzymajcie kciukasy za dzisiejszą wizytę - o 18.30
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Co ja widzę... Strippi urodziła ogromne gratulację dla Ciebie Kochana i dla MichałkaByliśmy wczoraj na warsztatach bardzo fajnie było, tylko troszkę długo, na ostatnich zajęciach już mnie tyłek konkretnie bolał od siedzenia ![]() I takie pytanie na ile przed porodem zaczynają się te bóle jak na okres bo od kilku dni codziennie je mam, najgorzej w nocy. lecę nadrabiać bo oczywiście kilka stron. Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2013-02-27 o 07:58 |
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Nooooo witam sie
![]() Ja tak na szybko .... zaWizyte Ktg klementynka faktycznie twoj tato pobil nas wszystkie No to smacznego milego ranka - Ja lece spac dalej hihi
|
|
|
|
|
#519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane!
Ale miałam dziwny sen.... Mąż kazał mi się wczoraj szybciej położyć, bo marnie się czułam i....śniło mi się, że urodziłam Sławka. Byłam w domu, poród odbył się bezboleśnie i zrobiłam wszystko sama. Chyba nawet urodziłam w domu mojej mamy. Nikt nic nie zauważył! Mówili tylko, że jakiś brzuch mam dziwny, a on od razu robił się mniejszy. Mały tak fajnie przyssał się do piersi....Słodziak był ![]() Mam takie dziwne przeczycie, że Sławek urodzi się szybciej. Nie dużo szybciej, bo dokończę wizyty u lekarza, ale dzień czy dwa szybciej. Postanowiłam więc, że przyszykuję ubrania dla niego i dla mnie na wyjście ze szpitala, aby mąż miał łatwiej potem. Oby ten dzień jakoś zleciał....
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja jeszcze o sobie coś
![]() byłam wczoraj na wizycie, powiem wam, że ciężko już mi się prowadzi samochód za wielki ten brzucholek ![]() poleżałam pod ktg, zapis ok, szyjka króciutka ale bez rozwarcia. ![]() a dziś mam w planach pójść z Julką na kontrolę i kupić sobie jeszcze jakieś kapcie do szpitala żeby już wszystko mieć
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamusie
Kiepska noc za nami... o polnocy, o 3.00 i o 5.30 chodzi polozna i wszystkim maluchom bada puls takim glosnym mikrofonem:\ A do tego jeszcze rano mialam drugi raz ten zastrzyk w poślsadek na rozwój płuc Gucia. No a potem każda z nas ma ktg... ja bylam podpieta ze 40 min, bo Maly nie fikał... ale co się dziwić... 6.30 to nie jego pora![]() No a tak poza tym to jedna z dxiewczyn (juz po terminie) dostala wczoraj okdytocyne, nocy coraz większe skurcze... tak więc przeżywałyśmy razem z nią... A ok. 4.00 zabrali ją na porodówkę... ciekawe czy juz po...
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---- wiecie co wkurzają mnie te prognozy pogody kilka dni temu było ze w połowie marca ma być 16 stopni a dziś patrzę i pokazują że -1
|
|
|
#524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pierwszy spacerek, już nie mogę się tego d0czekaćO proszę ![]() Cytat:
za wizyęCytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#525 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ale mam nadrabiania ![]() jestem dopiero na stronie 11 ![]() ![]() Cytat:
(tylko w domu to i tak same rozwarcia nie okreslimy, wiec pozostaje nam skupic sie na skurczach )Cytat:
![]() ale ja pewnie tez postaram sie chociaz delikatna tapetke nalozyc ![]() Cytat:
aaaaaaaa... udalo sie to zmyc?Cytat:
---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Cytat:
strippi przekozaczyla ![]() Cytat:
choc jednak mam nadzieje, ze utrata wagi pojdzie dosc szybko, juz sie nie moge doczekac, kiedy wreszcie zaloze moje ukochane szmatki
|
|
|
#526 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tez bede pic herbatke z lisci malin od ok. 36-37 tygodnia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() juz nie moge sie doczekac naszych pierwszych wojazy po alejkach ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cudowny
Cytat:
za wizytęCytat:
|
||
|
|
|
|
#528 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Trzymam! Ty masz z tydzień do porodu? I tak podziwiam, że prowadzisz. Ja bym się nie mogła skoncentrować, co tam brzuch. |
|
|
|
|
#529 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje wizyty ![]() a paciorkowiec u was bezplatny? U nas ubezpieczenie nie obejmuje, kosztuje 20€ i mam zrobic w ok.36-37 tygodniu to u nas normalne ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() nie, nigdy, a krew pobierana mam naprawde czesto.. cisnienie mialam dosc wysokie, bo 135-75, i prawdopodobnie przy schyleniu poszlo z zyly ![]() Cytat:
a moja pierwsza mysla bylo: aaaaaa Moje kozaki zamszowe!! ale na szczescie uniknely zabrudzenia kriwa ![]() Cytat:
GRATULACJE! ciekawa jestem o ktorej godzinie sie urodzil ![]() sliczny strasznie mi przypomina mojego synusia ze zdjecia 3D ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a moj maluszek przystopowal, poprzednio +600g w 2 tygodnie, teraz 300g ufff
|
|
|
#530 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, ja miałam męczącą noc ..... przez cały czas prześladowały mnie słowa michał - manager .... .. nie wiem o co chodziło ale strasznie męczące .... wstałam w końcu siku i spotkałam tżta przy lodówce wyjadającej masło orzechowe o 4 rano - jeszcze się skarżył ,że spać nie idzie przez moje chrapanie ..... (ja wcale nie chrapie !!!!!) .....Cytat:
. no i potem olśniło mnie na Roszka albo Antosia ..... ale sama nie wiem .... a teraz jeszcze doszedł Oskar - ale nie wiem bo to nie mój do końca pomysł i wydaje mi się troche pretensjonalne ...... nie umiem się zdecydować ,nie mam tego czucia co przy kubie i ninie ...... a wszystkie pasują do nazwiska ...... ochhhhhh , i co teraz? łudzę się ,że jak małego zobaczę to będę wiedziała(choć nigdy nie rozumiałam tego zjawiska ..) ale jak nie ? Cytat:
![]() padłam .... ![]() Cytat:
za wizytę !aaaa !ja tez muszę jakieś paputki kupić ..... Cytat:
|
|
|
#531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Uf, wróciłam z GBS i postanowiłam ze szpitala iść na nogach do domu - zaledwie 2,5km, a czuję się jakbym maraton zaliczyła. Dwa razy! Teraz drugie śniadanko (drożdżóweczka) i spadam poleżakować ![]() Cytat:
No właśnie z prowadzeniem samochodu są problemy - bo jako pasażer prawie leżę, ale jako kierowca już trzeba inną pozycję przyjąć coby widzieć więcej i sięgać do pedałów Ja zawsze dosunięta do przodu na maksa jeżdżę i jeszcze fotel sobie podnoszę do góry... to teraz zaczyna mi brzuszek o kierownicę zahaczać ![]() Cytat:
|
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
i po ktg. zapis ok ale powiedziałam lekarzowi, że chyba te wody mi się sączą więc zrobił dodatkowo usg i badanie na fotelu. szyjka jeszcze nie gotowa do porodu ale już się przygotowuje, przepuszcza opuszek palca i prawdopodobnie do tygodnia będzie poród. no i teraz najgorsze, wód jest rzeczywiście co raz mniej- AFI- niecałe 7 i jutro idę do szpitala na obserwację
Strasznie się boję szpitala, ostatni raz byłam jak byłam mała... poza tym jeszcze nie jestem gotowa na poród, mieszkanie nie do końca ogarnięte tak jakbym chciała i już ze strachu latam do łazienki ![]() aha malutki waży 3300g czyli przybyło mu książkowo 200g w tydzień i wiadomo już czy kładą Cię do szpitala?
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2013-02-27 o 09:12 |
|
|
|
|
#533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() ciekawe czy rzeczywiście wrócicie już we dwójkę szpitala się nie bój - przecież w domu rodzić nie chcesz
|
|
|
|
#534 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sie caly czas zastanawiam, czy chce czy nie ZZO.. u nas bezplatne, na zyczenie.. a ja mysle caly czas, jak tego uniknac (boje sie tego wklucia i tez nie wiem, czy mnie alergia nie wywali po tym).. juz nawet powaznie zastanawiam sie nad wyborem porodu w wodzie (jak wanna bedzie wolna) ![]() Cytat:
Cytat:
![]() napisz, jak sie dzis czujesz, jak po nocy? ![]() Cytat:
sama jestem mocno zdziwiona, reka juz tylko odrobine boli ![]() Cytat:
ja rowniez ![]() glupia troche jestem, ale wlasnie tego naciecia/pekniecia boje sie bardziej niz samego porodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja juz nie daje rady ![]() Cytat:
Cytat:
![]() to jest jakas szacunkowa wartosc, nie wiem, jak lekarz to wylicza... wczoraj mierzyl najpierw glowke (dwie wartosci), brzuszek i kosc udowa, wyszla waga dziecka, a pozniej mowil: chwileczke i chyba w myslalch liczyl, po czym mowi, ze synus mierzy ok. 45 cm
|
|
|
#535 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Obyście jednak szybko wyszli! Cytat:
No teraz jak Strippi urodziła to która następna?
|
|
|
#536 | |||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry..
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co z tym szpitalem 1.03? Masz się zgłosić? Cytat:
za wszystkie dzisiejsze wizyty i ktg.. ![]() i dziś kończymy 38tc! 39 leci.. ![]()
|
|
|
#537 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do imienia... zawsze możesz poczekać do porodu.. jak zobaczysz maluszka, to pierwsze imię, które Ci przyjdzie do głowy (: Cytat:
za Was!Nie bój się! A Maluszek ma bardzo fajną wagę!
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle jak mogę doradzić to Roch, Roszek bardzo mi się podoba tak samo jak Antoni, Antoś i błagam nie Oskar oklepane i dokładnie jak piszesz pretensjonalne
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie wszystko dobrze.. zajmą się wami, poobserwują.. ![]() maż się wszystkim w domu zajmie a Ty myśl o synku.. szpital nie jest taki straszny..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

całkiem bez powodu... poczytałam, co tam na świecie, a zaraz idę na śniadanko z Mężem :P
Nie zna języka więc kwiaty skojarzyły mu sie jednoznacznie z kąpielą

za wizytę, śliczne maleństwo
przebiłaś mnie, spałam aż do 5:40 

05.07.2008 

za

aaaaaaaa... udalo sie to zmyc?

myślicie że może to być wina stanika? ostatnio też nową oliwkę kupiłam i po kąpaniu smarowałam (z johnsona ta fioletowa). Ale oliwka nigdy mnie nie uczulała.