|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i zależy od dnia... czasem poddusza więc się nie da :PCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
bardzo dobre, nie zrobisz nic zlego je kupujac.. ja mialam juz kilka produktow lavera i bylam zadowolona, serii dla dzieci nie probowalam jeszcze.. ale moze w pozniejszym okresie wyprobuje
|
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
Np do pupy u dziecka lavera:
woda demineralizowana, oliwka z oliwek*, lanolina, trójglicerydy (mieszanka olejów roślinnych), emulgator roślinny, tlenek cynku, olejek z migdałów*, roślinna gliceryna, olejek z wiesiołka*, olejek z jojoby*, estry kwasu glicerynowego, wosk pszczeli*, sterole roślinne, olejek słonecznikowy*, witamina E, magnez, substancje aktywne korzenia lukrecji, olej rycynowy, substancje aktywne drożdży, olejek z rokitnika zwyczajnego*, witamina C. Skład jest względnie ok, no właśnie ale diabeł tkwi w szczegółach, na pierwszym miejscu oliwa z oliwek, bywa że zapycha nie najlepszy jakościowo olej, no i tlenek cynku - wd mnie o ile się nic nie dzieje bez sensu mocna ingerencja, jakaś sprzeczna z duchem eko... a weleda, też do pupy: Olejek migdałowy, wyciąg z nagietka lekarskiego i rumianku, perfumy (naturalne olejki eteryczne) Dobry olejek na pierwszym msc, nagietek i rumianek bardzo dobre przy profilaktyce.. Także ogólnie jeśli jest wybór np nivea, czy j&j, czy coś w tym stylu a lavera, to brać ją.. ale jak można pokombinować to ja bym brała szwajcarską weledę.
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sklady najlepiej zawsze przegladac ![]() a co do olejkow, to ja na razie nie kupuje, mysle, ze lepiej kupic sam olejek jojoba lub migdalowy.. te kupne trzeba czytac sklady, gdyz czesto jest to mieszanka oleju sojowego, slonecznikowego, oliwy z oliwek itp. (co nie oznacza, ze sa zle tylko po prostu sa lepsze )a ja kupilam na razie serie Calendula z Weledy dla dzieci - bardzo lubie ta marke.. jedyne co mi troche przeszkadza to zapach - niby naturalny, ale dosc mocny - nie wiem, czy dla maluszka nie bedzie za mocny.. ale to poprobuje, w razie czego sama zuzyje te kosmetyki a maluchowi kupie cos innego
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-27 o 13:36 |
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
nie.
eh no nic czekamy ![]() idę na wczorajsze Barwy Szczęścia bo nie widziałam
|
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
o matko Dziewczyny. zobaczyłam jakiś jasnobrązowy śluz
możliwe, ze to po badaniu rozwarcia?idę naszykować ciuszki dla małego na wyjście, bo coś czuję w kościach (i nie tylko), że mój czas się zbliża
|
|
#637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dla dziedzica właśnie kręcę sama jojobę/ migdałkowy i olejek z nagietka - który sama właśnie robię w domu No ale ja nie będę wcale nic poza olejkami używać sami się olejkujemy gdzie się da i jestem w szoku jakie to dobre jest, no oczywiście poza ty jakieś masła etc.. wkręciłam się , a o ile mój chłop był zawsze sceptyczny, to jak zobaczył co eko jojoba zrobiła z jego skórą na buzi to oddał się w moje ręce
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weleda babycreme (do pupy) Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Zinc Oxide, Beeswax (Cera Flava), Lanolin, Glyceryl Linoleate, Hectorite, Calendula Officinalis Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Geraniol*, Farnesol*. *from natural essential oils Weleda Pflegecreme (pielegnacyjny) Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Lanolin, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Kaolin, Alcohol, Hydrolyzed Beeswax, Glyceryl Linoleate, Silica, Calendula Officinalis Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Geraniol*. *from natural essential oils
|
|
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy któraś z Was miała do czynienia z wanienką OK BABY ONFA EVOLUTION ? Chodzi o to, że wolałabym na te pierwszemiesaiace zanim sie przyzwyczaje coś takiego, a powiedzmy pozniej kupic zwykła wanienke albo kąpac małego w wannie, Wiem, ze ogolne opinie są , że jest mała itp, ale chodzi mi o to po prostu czy da się w niej wykąpać dziecie bez wiekszych problemów, a ze szybko mały z niej wyrośnie to już inna bajka,
|
|
|
|
|
#640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O to zdaj relację koniecznie, rozważałam to ale w końcu stwierdziłam, ośmielona sukcesami, że sama ukręcę Więc się robi - bo dziwnym trafem, nie mogę nigdzie znaleźć do kupienia olej z nagietka 100 % i muszę robić.
|
|
|
#641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja znowu olejki lubie po czesci.. kapie sie tylko w olejach (nie uzywam mydla, plynow do kapieli) i moja skora czuje sie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() takie krecone kremy sa na pewno sporo warte, wiec zazdroszcze ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- no BA! chyba bym tam urodzila, gdyby sie to stalo ![]() Cytat:
|
|
|
#642 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://naturaiuroda.blogspot.com/201...agietkowy.html Ale z olejkiem migdałowym, znajoma chemiczka wkręcona w temat mówiła że bez znaczenia A jednak migdałowy lepszy od oliwy.Co do pielęgnacji, my używamy mydła aleppo No nic mam nadzieję, że po urodzeniu będę miała choć trochę czasu żeby się z tym pobawić. Ale fakt faktem nie jest to tania zabawa... 100 ml olejku to czasem koło 100 zł. Uważam, że to dość skuteczne, bo o ile ja mam skórę z gatunku raczej nie problematycznych, to mój TŻ ma jakąś tendencję do alergii/podrażnień i mało rzeczy mu leży, bo po chwili ma jakieś przesuszenia etc... Z drugiej strony kiedyś się naprawdę ostro przebadał i teoretycznie na nic nie jest uczulony z tej głównej grupy
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a malutki już nie taki malutki |
||||
|
|
|
|
#647 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo nie rodzisz :P ale ci powiem ze czuje ze do konca tygodnia Florek bedzie z nami Cytat:
wiec nie stresuj sie za bardzoWDECH - WYDECH Cytat:
sama sobie chcialam taka kupic ... no ale w Norge takich nie maja ... ale kolezanka kupila mi ta piankowa podkladke na wanienke wiec mysle ze jakos dam rade Mlodego kapac pozniej sama ![]() o i 2 pralka zaladowana ![]() ja ogladam filma '' from prada to nada '' dopiero zaczelam ... wiec zobaczymy podobno ''komedia'' yhmm ![]() a o 15 obiadek
|
||||
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
jakas opatrznosc nade mna czuwala
![]() to pisala butoholiczka - buty sa u mnie w domu wszedzie, poupychane we wszystkie katy, jakie tylko mialy jakas wolna przestrzen
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co chłopu powiedzieli, że w aptekach takich rzeczy nie ma.... a ciekawe czy jakby podejść do jakiejkolwiek apteki doz to czy mieliby na miejscu? |
|
|
|
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wyglada, ze to dosc prosta sprawa ![]() i sama pewnie tez wybralabym inna baze niz oliwa z oliwek (akurat ten olej do pielegnacji nie podszedl mi w ogole Cytat:
|
|
|
#651 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam kupki do prania małego i myślałam ze będzie tego mniej, ale jak wywlekłam ciuszki, kocyki, rożki, pieluszki to padłam, poszły białe, i cos dziś chyba jeszcze włączę jak miejsca starczy na suszarce
ale wam zazdorszczę tego siedzenia/leżenia z lapkiem i nic nie robienia, moja młoda od jaiegoś czasu popuszcza sobie i kupa w majtach tez się trafi (jak przed chwilą) więc mycie dupska muszę odstawić i ciągle sprawdzac co wlasnie wymyśliła bo pomysłów ma co niemiara. a oto efekt mojego siedzenia przy komputerze "żeby była ładna" zastanawiam sie skąd wzięła pomysł na bronzer na policzkach bo ja nie używam obecnie ani różu ani bronzera :
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() teraz wszytsko możliwe. jednak stawiam na ekscesy po-badaniowe ![]() Cytat:
jedni, że tylko gąbka (ale b. często wymieniana), drudzy że to siedlisko bakterii i nic, od trzecich dostalismy "foczkę".Mnie sie chyba podoba idea gąbki. Bo jednak mozna po cos szybko siegnac...
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cos nie zacheca do ogladania
|
|
|
#654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie stacjonarnie w dwóch dozach nie mieli, ale pewnie zależy od miejsca. Cytat:
Już nigdy nie będzie tak leniwie ) a jak się głupie doczekać nie możemy ![]() Śliczną masz tą córkę !!
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() żadna nie rodzi i na forum pustki
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i śliczna masz corcie.. to pewnie uroda po mamie
|
|
|
#657 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
Dostałam paczuszkę od koleżanki z innego miasta: buciko-skarpetki słoniki ![]() No i uwaga!! Wstawiłam pierwsze pranie! Megi-megi, szykuj się
|
||
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#660 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Cytat:
Cytat:
Nie mogę się doczekać też butów na szpilce/koturnie, bo na czas ciązy sobie odpuściłam. Ale już niedługo ![]() Cytat:
No chyba, że TŻ coś popije to go wiozę do domku...Cytat:
Cytat:
dla WasWłaśnie tego się boję najbardziej, że pójdę na wizytę i mnie wezmą z zaskoczenia do szpitala a tu nie wszystko ogarnięte, posprzątane, ciuszki nie poprane, ech...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wózek! Jaki wybraliście ??
|
||||||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

a ja mam pozycję "na Nerona" to mi się ciężko oddycha 
.

możliwe, ze to po badaniu rozwarcia?