|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
ale Strippi fajnie ...
u nas zostało 30 day to go ale tak po cichu liczę, że skoro dziewczynki tak wcześniej się rodzą to i moja będzie przed świętami?! mąż mi się dziś zabrał do PRANIA rzeczy dla Małej! właśnie dzwonił, i mówił że oflagował się wokoło na różowo nawet wózek ma wyprać ![]() aaaaaaa... i kupiłam w końcu ten fotelik do karmienia... za 330zł ![]() Jezusie ile to pieniędzy idzie na takie dziecie małe ![]() ale chyba jesteśmy uzbrojeni po zęby ![]() z czasem pewnie dojda zabawki i gryzaki ![]() wstawiam zdjęcia fotelika: |
|
|
|
|
#602 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
ja uzywam tego samego od lat, ale pobono własnie belinda tez jest ok
|
|
|
|
|
|
#603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taaaa..... dziurkacz zatkał się włosami i nie mogłam ściągnąć ...... ale pomimo utraty włosów nic nie widać , za to nad czołem pasmo wyciął - tym razem nożyczkami ..... i teraz zaczeska troszkę na bok musi być ..... Cytat:
Cytat:
![]() nie no , moje robią sobie tylko dziarki za to na całym ciele ..... za to kuba kombinuje z nożyczkami już jaaakiś czas..... .Mam nadzieję ,że ninka nie chwyci bo ma włosy do pasa. co do prania - to ja masakra - jak na razie 4 osoby .... i 3 pralki średnio dziennie- bo zwykłe ciuchy ,treningowe kuby ,tzta z siłki, basenowe, ręczniki ,posciele ...... no a z 3 dzieckiem ilość się nie zmniejszy raczej ....
|
|
|
#604 |
|
Rozeznanie
|
Chanel Coco czy ja dobrze pamiętam i to Ty jechałas do Krosna ogladać te wózki?? bo pisałam do gościa zapytanie kilka dni temu, żeby napisał ulice sklepu i w jakich godzinach ma otwarte i jakie ma wózki na stanie i nic nie odpisuje już od kilku dni, pewnie jutro tam zadzwonie ale moze Ty powiesz coś wiecej o tym sklepie, dużo ma tam wózków i ma po jednej sztuce czy wiecej kolorów z danego rodzaju? i jestto normalny sklep czy tylko trzyma gdzies te wózki co wysyła?? bo planujemy tam jechać z tżtem
Myaja ale śliczny ten fotelik , starsznnie mi sie podobają takie kolory ![]() Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-02-27 o 11:30 |
|
|
|
|
#605 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to musze zapytac poloznej, czy by mnie pomierzyla (mam nadzieje, ze robia takie pomiary w DE )
|
|
|
#607 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no dobrze, że jeszcze nie wiedząc że jestem w ciąży wymieniłam kanapę na taką z częścią z podnóżkiem - bardzo wygodne centrum dowodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
My we 2 i z 6-7 pralek w tygodniu leci... z dzieckiem to aż się boję ale myślę że do 8 -9 w tyg dojdziemy a co do malinki to mi smakuje ! chociaż nie smakuje malinką
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#609 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzis dzien wegetacji, bo na przeplywy mnie nie zabrali... jutro bede miala sprawdzane. A co do wagi, to nie wiem ktora z Was pisala, ze w 3 tyg to Maly moze przybierze do 2900... No ja bym sie nie ludzila, bo ostatnio to bylo ledeie 100g/tydzien... wiec z 2500 bede sie cieszyc
![]() Mamunie, jeszcze zostaly mi 2 str do nadrobidnia, ale tel pada, wiec pytam Was... czy cos wam wiadomo, o zmianie tej ustawy dot macierzynskiego? Bo teraz cos zrobila szum mama kolezanki, ktorej dzis maja wywolac porod- zeby sie wstrymali do piatku, bo niby dzieci urodzone od 1marca maja sie lapac... Prawda to???
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
O rety! Postanowiłam pomalować sobie pazurki w stopach i....kolejne chyba będzie po porodzie
Masakra! Zafukałam się jak mały gruby jeż Aż muszę odpocząć po takim wysiłku! Moja mama mnie rozwala. Opowiadam jej, że brzuch mam napinający się i taki ciężki, że śnił mi się poród, a ona na to - Ty zacznij z tym małym rozmawiać i wytłumacz mu, że jeśli chce z Tobą dłużej w domku siedzieć, to musi w brzuchu jeszcze posiedzieć troszkę! ![]() Mam nadzieję, że posiedzi, bo fajnie by było jakby przytył jeszcze z 500g. Co do ubioru na wyjście ze szpitala, to przyszykuje mężowi by zabrał mi legginsy, bluzkę i jakiś sweter. Mam tylko nadzieję, że gdy będzie przychodził do nas z wizytą na tą godzinkę, która przysługuje, to będę mogła w tym czasie spokojnie sobie włosy umyć Albo kupię na ten czas suchy szampon, jeszcze zobaczę.
|
|
|
#611 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak siano to nie wiem, nie parzyłam nigdy, nawet nie miałam nigdy przyjemności na ![]() jak OC i reszta dajecie rady wypić to chyba sobie kupię jak ma mi to w czymś pomóc tym bardziej ze pisałyście ze grosze kosztuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to była jakas super okazja? po co ci tak wcześniej? jak dla mnie tylko grat byłby w domu, fakt mam nie za duże mieszkanie i niepotrzebny wydatek w tym momencie(mnie się nie przelewa więc myślę pod tym kątem robiąc zakupy, bo jak jest u ciebie nie moja sprawa
|
|
|
#612 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tj. 3w1 ale ma naprawdę świetne funkcje... ewentualnie sprzedam po tej samej cenie kurcze ja właśnie kogo spotkałam na swej drodze z dzieckiem to każdy (bez wyjątku - każdy) rodzic zachwalał pod niebiosa takowe krzesełka... ![]() nawet siostrzenica męża do 4rtego roku życia chciała jeść TYLKO i WYŁĄCZNIE w swoim krzesełku i nie było zmiłuj inaczej... tak się nauczyła że przy stole i że w krzesełku, teraz ma 6lat i luzik je na normalnym krześle ALE tylko przy stole bo tak trzeba i tak zawsze jadła... krzesełko mieliśmy od niej zabrać, ale tak się złożyło, że i ona oczekuje teraz dziecięcia i musimy zaopatrzyć się w wszystko sami od nowa ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() widziałam je na 'żywo' również w zastosowaniu praktycznym - rewelacyjnie się sprawdza ... ja kupiłam za 330zł w tym przesyłka a jest partycznie nowe ... takiego krzesełka szukałam już od 3/4 msc, bo chcę właśnie kupić taniej i nie przepłacać... dużo rzeczy kupuje wcześniej bo po prostu szukam i trafi się okazja bo właściwie nie ma na co czekać, bo i tak i tak kupię... ja mieszkam w domu jednorodzinnym, więc z miejscem nie ma problemu... MOŻE kiedyś będziemy mieć własne mieszkanie (na co na tą chwilę wcaaaaale się nie zanosi... ) , ale zawsze mamy dom rodziców ich garaż i strych u nas tez z kasą różnie... teraz się nie przelewa... a wiadomo wszystko kosztuje... tyle, że tak czy inaczej kupiłabym takie krzesełko więc trafiła się okazja to i kupiłam ... |
||
|
|
|
|
#613 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ty już Kochana prawie na finiszu wiec się nie obawiaj Cytat:
no wiesz co ..... ![]() ![]() klask i:szkoda ze juz nie pracuje w Biedronce Cytat:
ad 2 - TA JASNE nie chrapia .... ad 3 - no pomyslowy Kuba ja ost przymierzalam spodnie i co stracic brzuch i sie dopne ... Cytat:
to wspaniale wiesci no tak od 8 rano prawie 4 strony .... dajecie czadu Laseczkimy juz po sniadanku ... jedna pralka sie pierze ... na1rzut ida rzeczy Krzysia .. - pytam sie go wczoraj czy ma jakies ciemne '' tak mam dam ci '' se mysle doloze swoje 2getry 3p.skarpet i 3koszulki i bedzie gotes - TA JASNE jeszcze musialam ujac ciuchow bo by pralke rozealilo .. nie wiem starsznie duzo tych ciuchow mu sie nagle pobrudzilo ![]() oczywiscie dzis ..DZIEN LENIA ciag dalszy .. tylko prania bede robila ... filmy sciagniete ... obiad jest - wiec HAJ LAIF |
|||||
|
|
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
kasia - oczekuje wróżby co do mojego terminu
![]() ciekawe czy się sprawdzi!!!
|
|
|
|
|
#615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2,50 za 50 gram a że daje się jak pisały laski 2 łyżeczki i pije jeden kubek to wygląda że taka paczuszka na długo starczy.
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
WItam się. JA po wizycie i bez zmian...Szyja dalej rozwarta na palec, skurczy na KTG brak... NAstepna wizyta w poniedziałek...Mam spacerować;p Zatem na 16.00 wybieramy się z Tżtem na pizze
|
|
|
|
|
#617 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że u Ciebie nic nie ma. a na pocieszenie napiszę że gin powiedział, że dopóki dziecko regularnie się rusza to raczej tych wód nie jest za mało ale z racji tego, że u mnie jest co raz mniej chce wszystko posprawdzać Cytat:
![]() oby mnie nie wygonili jak zacznę rodzić i wpadnę w panikę Cytat:
niedługo cola będzie dla mnie poza zasięgiem. Właśnie zjadłam 3 kanapki z nutellą, jabłko, mandarynkę i zastanawiam się co by tu jeszcze wciągnąć co podczas karmieniu będzie zakazane trzeba się najeść na zapasCytat:
Michałek grzeczny chłopakCytat:
Cytat:
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
Strippi: Wielkie, wielkie gratulacje!!!
![]() |
|
|
|
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moze yhmmm 2.04 ale terminy mamy podobne ( ja jak bylam w PL to lekarz mi ze moge rodzic od 26.03 do 4.04 ) wiec to ja juz wole ten 1.04 choc nie powiem ze 4.04 dla mnie bylby CUDEM i wspanialym prezentem na urodziny Cytat:
teleportne no i za wizyte znaczy sie jeszcze nie Rodzisz
|
||
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do chrapania ...to dobra ..przyznam się ...czasem tak chrapnę ,że sama siebie obudzę ..... cholera nie wiem co jest grane ???? strasznie mi głupio !!!!
|
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strippi wielkie gratulacje dla Ciebie i Michasia. ![]() |
|
|
|
|
|
#623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidzękurzy wycierać Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hej, jestem po wizycie. nic się nie dzieje. główka niby napiera, szyjka miękka, ale to już od tygodnia. a rozwarcia brak 6 marca mam się zgłosić do szpitala na patologię ciąży i oni zadecydują co dalej eh. pytałam o te cc i powiedziała że mam powiedzieć że duże dziecko to mi zrobią jeszcze usg sprawdzą pomierzą i zobaczą
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do miary maluszka to u nas wisi taka skala i na 33tc szacuje się 44cm.. wiadomo, że to tylko orientacyjnie pewnie.. Cytat:
będzie wszystko w porządku! ![]() a porządkami się nie przejmuj.. zagoń chłopa ![]() ja też miałam sen.. że obcinaczem do paznokci rozcięłam rękę i musiałam jechać do szycia.. a krew się lała strumieniami moja mała się obróciła i kopie mnie cały czas po lewym jajniku ;/ hmm jak już o typowaniu mowa.. ja stawiam na kwiatuszka, alliw albo klementynę :P |
||
|
|
|
|
#626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja mam pozycję "na Nerona" to mi się ciężko oddycha ![]() Cytat:
lekarz kazał mi pilnować ruchów... mały dość żwawo bryka, tylko wiem, ze już się nie przemieszcza bo od jakiegoś miesiąca dupinkę (???) wypina po lewej, a nóżki czyli takie małe kuleczki mi się wybrzuszają po prawej ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Klementyna, Dragusia... czyli nie rodzicie obie... to która teraz?
|
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę Ty też nie rodzisz? ![]()
|
|
|
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhhh ja trzymam kciuki jak najszybciej ............ czasami nie ma wczesniejszych objawów .... i nagle jak sie zacznie .... no nic ja się zbieram bo jeśli mowa o jeżdzie autem to ja mam właśnie do przejechania 100 km w jedną str. , ale po auto wiec nawet sie cieszę ..... .
|
|
|
#629 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a słyszałyście może o kosmetykach Lavera?
bo ostatnio się u nas pojawiły.. jak szukałam dla malucha to widziałam parę produktów.. może któraś z Was miała? |
|
|
|
|
#630 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze tydzień masz tak chodzić bez niczego? masakra, wiem co czujesz, bo w 1c też tak miałam, na szczęście moja gin mnie przyjęła dzień przed terminem i na następny dzień wywoływali.. no ale co poradzić, trzymaj się i tak już bliżej niż dalej na szczęście..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

i prasowania mam juz niezła kupkę, która to lubiła tak prasować? zapraszam, nawet ciasto mam do kafki
)

klask i:
będzie wszystko w porządku!