MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 13:17   #631
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ehh... pamiętam te czasy jak się samemu grzywkę wycinało, zazwyczaj nie wychodziło i potem się chowało przed mamą żeby nie widziała
Zaliczyłam tym sposobem kilka spektakularnych wtop, bo naciągałam włosy obcinając... a potem... jak puszczałam włosy grzywka do pół czółka

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

pytałam o te cc i powiedziała że mam powiedzieć że duże dziecko to mi zrobią jeszcze usg sprawdzą pomierzą i zobaczą
A dziś już nie sprawdzałyście rozmiarów ?

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
jeju... a ja mam tylko takie komputery a ja mam pozycję "na Nerona" to mi się ciężko oddycha
To ja bym miała chyba jednego posta - jakby nie laptop - a to taka pozycja nie na płasko u mnie tylko takie częściowo na prosto płasko No i zależy od dnia... czasem poddusza więc się nie da :P

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no nic ja się zbieram bo jeśli mowa o jeżdzie autem to ja mam właśnie do przejechania 100 km w jedną str. , ale po auto wiec nawet sie cieszę ..... .
szerokości - jak to mówią na CB

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny a słyszałyście może o kosmetykach Lavera?
bo ostatnio się u nas pojawiły.. jak szukałam dla malucha to widziałam parę produktów.. może któraś z Was miała?
Ja testowałam rożne, bo one mają w większości ecocert, ale powiem Ci że mam mieszane odczucia, po prostu parę razy mnie zdziwili, bo znalazłam w składzie np kremów alkohol albo inne rzeczy których staram się nie używać..więc jak ze wszystkim trzeba czytać skład konkretnego produktu, z takich bardziej sprawdzonych marek dla mnie a też z certyfikatami i mają rzeczy dla dziecka to http://www.windeln.de/weleda/?gclid=...tor=SEC-4-GOO-[02s]-[Var_0]-S-[weleda] i u nich nigdy nie nacięłam się na żadne wtopy składowe, a dla skóry dziecka = nagietek i inne fajne olejki samo dobro !
Stary 2013-02-27, 13:19   #632
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny a słyszałyście może o kosmetykach Lavera?
bo ostatnio się u nas pojawiły.. jak szukałam dla malucha to widziałam parę produktów.. może któraś z Was miała?
to bardzo znana marka w Niemczech, produkuja kosmetyki naturalne
bardzo dobre, nie zrobisz nic zlego je kupujac.. ja mialam juz kilka produktow lavera i bylam zadowolona, serii dla dzieci nie probowalam jeszcze.. ale moze w pozniejszym okresie wyprobuje
Stary 2013-02-27, 13:25   #633
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Np do pupy u dziecka lavera:

woda demineralizowana, oliwka z oliwek*, lanolina, trójglicerydy (mieszanka olejów roślinnych), emulgator roślinny, tlenek cynku, olejek z migdałów*, roślinna gliceryna, olejek z wiesiołka*, olejek z jojoby*, estry kwasu glicerynowego, wosk pszczeli*, sterole roślinne, olejek słonecznikowy*, witamina E, magnez, substancje aktywne korzenia lukrecji, olej rycynowy, substancje aktywne drożdży, olejek z rokitnika zwyczajnego*, witamina C.

Skład jest względnie ok, no właśnie ale diabeł tkwi w szczegółach, na pierwszym miejscu oliwa z oliwek, bywa że zapycha nie najlepszy jakościowo olej, no i tlenek cynku - wd mnie o ile się nic nie dzieje bez sensu mocna ingerencja, jakaś sprzeczna z duchem eko...

a weleda, też do pupy:

Olejek migdałowy, wyciąg z nagietka lekarskiego i rumianku, perfumy (naturalne olejki eteryczne)

Dobry olejek na pierwszym msc, nagietek i rumianek bardzo dobre przy profilaktyce..

Także ogólnie jeśli jest wybór np nivea, czy j&j, czy coś w tym stylu a lavera, to brać ją.. ale jak można pokombinować to ja bym brała szwajcarską weledę.
Stary 2013-02-27, 13:28   #634
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja testowałam rożne, bo one mają w większości ecocert, ale powiem Ci że mam mieszane odczucia, po prostu parę razy mnie zdziwili, bo znalazłam w składzie np kremów alkohol albo inne rzeczy których staram się nie używać..więc jak ze wszystkim trzeba czytać skład konkretnego produktu, z takich bardziej sprawdzonych marek dla mnie a też z certyfikatami i mają rzeczy dla dziecka to http://www.windeln.de/weleda/?gclid=...tor=SEC-4-GOO-[02s]-[Var_0]-S-[weleda] i u nich nigdy nie nacięłam się na żadne wtopy składowe, a dla skóry dziecka = nagietek i inne fajne olejki samo dobro !

sklady najlepiej zawsze przegladac
a co do olejkow, to ja na razie nie kupuje, mysle, ze lepiej kupic sam olejek jojoba lub migdalowy.. te kupne trzeba czytac sklady, gdyz czesto jest to mieszanka oleju sojowego, slonecznikowego, oliwy z oliwek itp. (co nie oznacza, ze sa zle tylko po prostu sa lepsze )

a ja kupilam na razie serie Calendula z Weledy dla dzieci - bardzo lubie ta marke.. jedyne co mi troche przeszkadza to zapach - niby naturalny, ale dosc mocny - nie wiem, czy dla maluszka nie bedzie za mocny.. ale to poprobuje, w razie czego sama zuzyje te kosmetyki a maluchowi kupie cos innego

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-02-27 o 13:36
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 13:30   #635
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
A dziś już nie sprawdzałyście rozmiarów ?
nie.
eh no nic czekamy

idę na wczorajsze Barwy Szczęścia bo nie widziałam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 13:31   #636
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

o matko Dziewczyny. zobaczyłam jakiś jasnobrązowy śluz możliwe, ze to po badaniu rozwarcia?

idę naszykować ciuszki dla małego na wyjście, bo coś czuję w kościach (i nie tylko), że mój czas się zbliża
Stary 2013-02-27, 13:33   #637
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

sklady najlepiej zawsze przegladac
a co do olejkow, to ja na razie nie kupuje, mysle, ze lepiej kupic sam olejek jojoba lub migdalowy.. te kupne trzeba czytac sklady, gdyz czesto jest to mieszanka oleju sojowego, slonecznikowego, oliwy z oliwek itp. (co nie oznacza, ze sa zle tylko po prostu sa lepsze )
No czytam, czytam

A dla dziedzica właśnie kręcę sama jojobę/ migdałkowy i olejek z nagietka - który sama właśnie robię w domu

No ale ja nie będę wcale nic poza olejkami używać sami się olejkujemy gdzie się da i jestem w szoku jakie to dobre jest, no oczywiście poza ty jakieś masła etc.. wkręciłam się , a o ile mój chłop był zawsze sceptyczny, to jak zobaczył co eko jojoba zrobiła z jego skórą na buzi to oddał się w moje ręce
Stary 2013-02-27, 13:34   #638
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Np do pupy u dziecka lavera:

woda demineralizowana, oliwka z oliwek*, lanolina, trójglicerydy (mieszanka olejów roślinnych), emulgator roślinny, tlenek cynku, olejek z migdałów*, roślinna gliceryna, olejek z wiesiołka*, olejek z jojoby*, estry kwasu glicerynowego, wosk pszczeli*, sterole roślinne, olejek słonecznikowy*, witamina E, magnez, substancje aktywne korzenia lukrecji, olej rycynowy, substancje aktywne drożdży, olejek z rokitnika zwyczajnego*, witamina C.

Skład jest względnie ok, no właśnie ale diabeł tkwi w szczegółach, na pierwszym miejscu oliwa z oliwek, bywa że zapycha nie najlepszy jakościowo olej, no i tlenek cynku - wd mnie o ile się nic nie dzieje bez sensu mocna ingerencja, jakaś sprzeczna z duchem eko...

a weleda, też do pupy:

Olejek migdałowy, wyciąg z nagietka lekarskiego i rumianku, perfumy (naturalne olejki eteryczne)

Dobry olejek na pierwszym msc, nagietek i rumianek bardzo dobre przy profilaktyce..

Także ogólnie jeśli jest wybór np nivea, czy j&j, czy coś w tym stylu a lavera, to brać ją.. ale jak można pokombinować to ja bym brała szwajcarską weledę.
cos chyba ten sklad z Weledy skrocony

Weleda babycreme (do pupy)
Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Zinc Oxide, Beeswax (Cera Flava), Lanolin, Glyceryl Linoleate, Hectorite, Calendula Officinalis Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Geraniol*, Farnesol*. *from natural essential oils

Weleda Pflegecreme (pielegnacyjny)
Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Lanolin, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Kaolin, Alcohol, Hydrolyzed Beeswax, Glyceryl Linoleate, Silica, Calendula Officinalis Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Geraniol*. *from natural essential oils
Stary 2013-02-27, 13:35   #639
mariolci
Rozeznanie

dziewczyny czy któraś z Was miała do czynienia z wanienką OK BABY ONFA EVOLUTION ? Chodzi o to, że wolałabym na te pierwszemiesaiace zanim sie przyzwyczaje coś takiego, a powiedzmy pozniej kupic zwykła wanienke albo kąpac małego w wannie, Wiem, ze ogolne opinie są , że jest mała itp, ale chodzi mi o to po prostu czy da się w niej wykąpać dziecie bez wiekszych problemów, a ze szybko mały z niej wyrośnie to już inna bajka,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg onda.jpg (40,1 KB, 44 załadowań)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 13:36   #640
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja kupilam na razie serie Calndula z Weledy - bardzo lubie ta marke.. jedyne co mi troche przeszkadza to zapach - niby naturalny, ale dosc mocny - nie wiem, czy dla maluszka nie bedzie za mocny.. ale to poprobuje, w razie czego sama zuzyje te kosmetyki a maluchowi kupie cos innego

O to zdaj relację koniecznie, rozważałam to ale w końcu stwierdziłam, ośmielona sukcesami, że sama ukręcę Więc się robi - bo dziwnym trafem, nie mogę nigdzie znaleźć do kupienia olej z nagietka 100 % i muszę robić.
Stary 2013-02-27, 13:46   #641
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
No czytam, czytam

A dla dziedzica właśnie kręcę sama jojobę/ migdałkowy i olejek z nagietka - który sama właśnie robię w domu

No ale ja nie będę wcale nic poza olejkami używać sami się olejkujemy gdzie się da i jestem w szoku jakie to dobre jest, no oczywiście poza ty jakieś masła etc.. wkręciłam się , a o ile mój chłop był zawsze sceptyczny, to jak zobaczył co eko jojoba zrobiła z jego skórą na buzi to oddał się w moje ręce
jak to sama krecisz, na jakiej bazie?

a ja znowu olejki lubie po czesci.. kapie sie tylko w olejach (nie uzywam mydla, plynow do kapieli) i moja skora czuje sie dobrze ale do smarowania niestety po czasie mam wrazenie, ze wysusza .. mysle, ze to tez kwestia indywidualna

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
O to zdaj relację koniecznie, rozważałam to ale w końcu stwierdziłam, ośmielona sukcesami, że sama ukręcę Więc się robi - bo dziwnym trafem, nie mogę nigdzie znaleźć do kupienia olej z nagietka 100 % i muszę robić.
gdyby u nas polprodukty byly tansze to pewnie tez sama bym krecila
takie krecone kremy sa na pewno sporo warte, wiec zazdroszcze

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no tak co tam poród ... Zamszowe Kozaki ważniejsze
no BA! chyba bym tam urodzila, gdyby sie to stalo

Cytat:
hej, jestem po wizycie. nic się nie dzieje. główka niby napiera, szyjka miękka, ale to już od tygodnia. a rozwarcia brak
6 marca mam się zgłosić do szpitala na patologię ciąży i oni zadecydują co dalej eh.
pytałam o te cc i powiedziała że mam powiedzieć że duże dziecko to mi zrobią jeszcze usg sprawdzą pomierzą i zobaczą
cos ci chlopcy nie maja zamiaru pchac sie na swiat
Stary 2013-02-27, 13:47   #642
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
..Szyja dalej rozwarta na palec, skurczy na KTG brak...

Cytat:
nic się nie dzieje. główka niby napiera, szyjka miękka, ale to już od tygodnia.

Cytat:
o matko Dziewczyny. zobaczyłam jakiś jasnobrązowy śluz możliwe, ze to po badaniu rozwarcia?
na pewno

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 13:48   #643
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
jak to sama krecisz, na jakiej bazie?

a ja znowu olejki lubie po czesci.. kapie sie tylko w olejach (nie uzywam mydla, plynow do kapieli) i moja skora czuje sie dobrze ale do smarowania niestety po czasie mam wrazenie, ze wysusza .. mysle, ze to tez kwestia indywidualna

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

gdyby u nas polprodukty byly tansze to pewnie tez sama bym krecila
takie krecone kremy sa na pewno sporo warte, wiec zazdroszcze
Robię wd tego przepisu:

http://naturaiuroda.blogspot.com/201...agietkowy.html

Ale z olejkiem migdałowym, znajoma chemiczka wkręcona w temat mówiła że bez znaczenia A jednak migdałowy lepszy od oliwy.

Co do pielęgnacji, my używamy mydła aleppo do kąpieli i do buzi olejków, ale do ciała też właśnie kręconych maseł różnych itp bo mam wrażenie że one lepiej skórę nawilżają. Ostatnio się trochę ośmieliłam i nawet jakieś eksperymenty z kolagenem roślinnym i inne - chociaż wiadomo, teraz w ciąży nie mogę rozwinąć skrzydeł bo sporo substancji zakazanych No nic mam nadzieję, że po urodzeniu będę miała choć trochę czasu żeby się z tym pobawić. Ale fakt faktem nie jest to tania zabawa... 100 ml olejku to czasem koło 100 zł.

Uważam, że to dość skuteczne, bo o ile ja mam skórę z gatunku raczej nie problematycznych, to mój TŻ ma jakąś tendencję do alergii/podrażnień i mało rzeczy mu leży, bo po chwili ma jakieś przesuszenia etc... Z drugiej strony kiedyś się naprawdę ostro przebadał i teoretycznie na nic nie jest uczulony z tej głównej grupy
Stary 2013-02-27, 13:48   #644
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
no BA! chyba bym tam urodzila, gdyby sie to stalo

Stary 2013-02-27, 13:50   #645
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

na pewno
Albo czop

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z Was miała do czynienia z wanienką OK BABY ONFA EVOLUTION ? Chodzi o to, że wolałabym na te pierwszemiesaiace zanim sie przyzwyczaje coś takiego, a powiedzmy pozniej kupic zwykła wanienke albo kąpac małego w wannie, Wiem, ze ogolne opinie są , że jest mała itp, ale chodzi mi o to po prostu czy da się w niej wykąpać dziecie bez wiekszych problemów, a ze szybko mały z niej wyrośnie to już inna bajka,
Była kiedyś dyskusja o tym i jak zwykle zdania były podzielone, część lasek pisało że spoko, a część że im ten wkład na dziecko tylko przeszkadzał.
Stary 2013-02-27, 13:51   #646
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
I takie pytanie na ile przed porodem zaczynają się te bóle jak na okres bo od kilku dni codziennie je mam, najgorzej w nocy.
wydaje mi się, że na długo przed porodem mogą być. mnie od jakiegoś czasu pobolewa, raz mniej, raz bardziej, ale nic poza tym się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie Kiepska noc za nami... o polnocy, o 3.00 i o 5.30 chodzi polozna i wszystkim maluchom bada puls takim glosnym mikrofonem:\ A do tego jeszcze rano mialam drugi raz ten zastrzyk w poślsadek na rozwój płuc Gucia. No a potem każda z nas ma ktg... ja bylam podpieta ze 40 min, bo Maly nie fikał... ale co się dziwić... 6.30 to nie jego pora
No a tak poza tym to jedna z dxiewczyn (juz po terminie) dostala wczoraj okdytocyne, nocy coraz większe skurcze... tak więc przeżywałyśmy razem z nią... A ok. 4.00 zabrali ją na porodówkę... ciekawe czy juz po...
uroki szpitala.. ale przynajmniej maluchy cały czas pod kontrolą

Cytat:
ja na poczatku nawet nie licze, ze sie wcisne w moj rozmiar sprzed ciazy - u nas podaja info, zeby do szpitala na pierwsze dni wziac ubrania, ktore pasowaly w 5-6 miesiacu ciazy..

choc jednak mam nadzieje, ze utrata wagi pojdzie dosc szybko, juz sie nie moge doczekac, kiedy wreszcie zaloze moje ukochane szmatki
ja się nastawiam na powrót ze szpitala w ciuchach ciążowych - obecnych. ale nie powiem, chciałabym wrócić do formy sprzed ciąży..

Cytat:
i po ktg. zapis ok ale powiedziałam lekarzowi, że chyba te wody mi się sączą więc zrobił dodatkowo usg i badanie na fotelu. szyjka jeszcze nie gotowa do porodu ale już się przygotowuje, przepuszcza opuszek palca i prawdopodobnie do tygodnia będzie poród. no i teraz najgorsze, wód jest rzeczywiście co raz mniej- AFI- niecałe 7 i jutro idę do szpitala na obserwację być może to będzie tylko parę dni ale coś czuję, że wrócimy już we dwójkę.
Strasznie się boję szpitala, ostatni raz byłam jak byłam mała... poza tym jeszcze nie jestem gotowa na poród, mieszkanie nie do końca ogarnięte tak jakbym chciała i już ze strachu latam do łazienki

aha malutki waży 3300g czyli przybyło mu książkowo 200g w tydzień
jak wyglądało to sączenie się wód? ja chyba mam jakąś paranoję na tym punkcie i nie wiem czy moje mokro to jeszcze norma czy może wody... mi gin nigdy nie podawał wskaźnika afi, ale chyba jakby było za mało wód to by widział

a malutki już nie taki malutki
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 13:52   #647
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

a co do chrapania ...to dobra ..przyznam się ...czasem tak chrapnę ,że sama siebie obudzę ..... cholera nie wiem co jest grane ???? strasznie mi głupio !!!!
zdarza sie czasami ...

Cytat:
hej, jestem po wizycie. nic się nie dzieje. główka niby napiera, szyjka miękka, ale to już od tygodnia. a rozwarcia brak
6 marca mam się zgłosić do szpitala na patologię ciąży i oni zadecydują co dalej eh.
bo nie rodzisz :P
ale ci powiem ze czuje ze do konca tygodnia Florek bedzie z nami

Cytat:

idę naszykować ciuszki dla małego na wyjście, bo coś czuję w kościach (i nie tylko), że mój czas się zbliża
bankowo po badaniu wiec nie stresuj sie za bardzo
WDECH - WYDECH

Cytat:
moja kolezanka w PL kupila taka wlasnie ''anatomiczna'' i uzywa jej do tej pory - mloda bedzie miala rok w kwietniu ... i mowila mi ze fantastyczna sprawa jesli serio nie masz wprawy przy malych dzieciach.
sama sobie chcialam taka kupic ... no ale w Norge takich nie maja ... ale kolezanka kupila mi ta piankowa podkladke na wanienke wiec mysle ze jakos dam rade Mlodego kapac pozniej sama

o i 2 pralka zaladowana
ja ogladam filma '' from prada to nada '' dopiero zaczelam ... wiec zobaczymy podobno ''komedia'' yhmm

a o 15 obiadek

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 13:54   #648
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jakas opatrznosc nade mna czuwala
to pisala butoholiczka - buty sa u mnie w domu wszedzie, poupychane we wszystkie katy, jakie tylko mialy jakas wolna przestrzen
Stary 2013-02-27, 13:58   #649
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja kupowałam przez internet w aptece doz. Z tym, że zamowienia realizowane od 20zł więc musisz cos domowic bo herbatka to grosze kosztuje
taka? http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p47038-Lis...a_ziolowa_50_g

to co chłopu powiedzieli, że w aptekach takich rzeczy nie ma.... a ciekawe czy jakby podejść do jakiejkolwiek apteki doz to czy mieliby na miejscu?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 13:59   #650
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Robię wd tego przepisu:

http://naturaiuroda.blogspot.com/201...agietkowy.html

Ale z olejkiem migdałowym, znajoma chemiczka wkręcona w temat mówiła że bez znaczenia A jednak migdałowy lepszy od oliwy.

Co do pielęgnacji, my używamy mydła aleppo do kąpieli i do buzi olejków, ale do ciała też właśnie kręconych maseł różnych itp bo mam wrażenie że one lepiej skórę nawilżają. Ostatnio się trochę ośmieliłam i nawet jakieś eksperymenty z kolagenem roślinnym i inne - chociaż wiadomo, teraz w ciąży nie mogę rozwinąć skrzydeł bo sporo substancji zakazanych No nic mam nadzieję, że po urodzeniu będę miała choć trochę czasu żeby się z tym pobawić. Ale fakt faktem nie jest to tania zabawa... 100 ml olejku to czasem koło 100 zł.

Uważam, że to dość skuteczne, bo o ile ja mam skórę z gatunku raczej nie problematycznych, to mój TŻ ma jakąś tendencję do alergii/podrażnień i mało rzeczy mu leży, bo po chwili ma jakieś przesuszenia etc... Z drugiej strony kiedyś się naprawdę ostro przebadał i teoretycznie na nic nie jest uczulony z tej głównej grupy
super, dzieki.. az sobie zapisalam link i wyglada, ze to dosc prosta sprawa
i sama pewnie tez wybralabym inna baze niz oliwa z oliwek (akurat ten olej do pielegnacji nie podszedl mi w ogole )
Cytat:
niestety nie pomoge, ja wybralam zwykla wanienke.. choc marzy mi sie ejszcze dodatkowo wiaderko do kapieli
Stary 2013-02-27, 13:59   #651
trolla2405
Rozeznanie

Zrobiłam kupki do prania małego i myślałam ze będzie tego mniej, ale jak wywlekłam ciuszki, kocyki, rożki, pieluszki to padłam, poszły białe, i cos dziś chyba jeszcze włączę jak miejsca starczy na suszarce
ale wam zazdorszczę tego siedzenia/leżenia z lapkiem i nic nie robienia, moja młoda od jaiegoś czasu popuszcza sobie i kupa w majtach tez się trafi (jak przed chwilą) więc mycie dupska muszę odstawić i ciągle sprawdzac co wlasnie wymyśliła bo pomysłów ma co niemiara.
a oto efekt mojego siedzenia przy komputerze "żeby była ładna" zastanawiam sie skąd wzięła pomysł na bronzer na policzkach bo ja nie używam obecnie ani różu ani bronzera:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-02-27-123.jpg (87,6 KB, 82 załadowań)
Stary 2013-02-27, 13:59   #652
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Albo czop
teraz wszytsko możliwe. jednak stawiam na ekscesy po-badaniowe

Cytat:
... ale kolezanka kupila mi ta piankowa podkladke na wanienke wiec mysle ze jakos dam rade Mlodego kapac pozniej sama
nasi znajomi podzieleni jedni, że tylko gąbka (ale b. często wymieniana), drudzy że to siedlisko bakterii i nic, od trzecich dostalismy "foczkę".
Mnie sie chyba podoba idea gąbki. Bo jednak mozna po cos szybko siegnac...

Stary 2013-02-27, 14:01   #653
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ja ogladam filma '' from prada to nada '' dopiero zaczelam ... wiec zobaczymy podobno ''komedia'' yhmm
podobno?
cos nie zacheca do ogladania
Stary 2013-02-27, 14:04   #654
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
taka? http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p47038-Lis...a_ziolowa_50_g

to co chłopu powiedzieli, że w aptekach takich rzeczy nie ma.... a ciekawe czy jakby podejść do jakiejkolwiek apteki doz to czy mieliby na miejscu?
Wycina doz, ale jak 50g i po 2.59 to ta

U mnie stacjonarnie w dwóch dozach nie mieli, ale pewnie zależy od miejsca.

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
ale wam zazdorszczę tego siedzenia/leżenia z lapkiem i nic nie robienia, moja młoda od jaiegoś czasu popuszcza sobie i kupa w majtach tez się trafi (jak przed chwilą) więc mycie dupska muszę odstawić i ciągle sprawdzac co wlasnie wymyśliła bo pomysłów ma co niemiara.
Ostatnie nasze podrygi Już nigdy nie będzie tak leniwie ) a jak się głupie doczekać nie możemy

Śliczną masz tą córkę !!
Stary 2013-02-27, 14:04   #655
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
, strippi po badaniu czop wypadl

Cytat:
bo nie rodzisz :P
ale ci powiem ze czuje ze do konca tygodnia Florek bedzie z nami
oby

żadna nie rodzi i na forum pustki

Stary 2013-02-27, 14:04   #656
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
a oto efekt mojego siedzenia przy komputerze "żeby była ładna" zastanawiam sie skąd wzięła pomysł na bronzer na policzkach bo ja nie używam obecnie ani różu ani bronzera:
artystka
i śliczna masz corcie.. to pewnie uroda po mamie
Stary 2013-02-27, 14:06   #657
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
WItam się. JA po wizycie i bez zmian...Szyja dalej rozwarta na palec, skurczy na KTG brak...
Heh, no to czekamy.

Cytat:
Hmm, ale drugi termin w podpisie masz na 5 marca, to może akurat w tych okolicach coś ruszy?

Dostałam paczuszkę od koleżanki z innego miasta: buciko-skarpetki słoniki

No i uwaga!! Wstawiłam pierwsze pranie!
Megi-megi, szykuj się
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:07   #658
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale wam zazdorszczę tego siedzenia/leżenia z lapkiem i nic nie robienia,
a ja Tobie cudnej, kreatywnej, ślicznej córeczki

Stary 2013-02-27, 14:08   #659
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
hehe super

Stary 2013-02-27, 14:09   #660
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie Kiepska noc za nami... o polnocy, o 3.00 i o 5.30 chodzi polozna i wszystkim maluchom bada puls takim glosnym mikrofonem:\ A do tego jeszcze rano mialam drugi raz ten zastrzyk w poślsadek na rozwój płuc Gucia. No a potem każda z nas ma ktg... ja bylam podpieta ze 40 min, bo Maly nie fikał... ale co się dziwić... 6.30 to nie jego pora
No niestety takie uroki szpitala, ja też jak byłam 3 dni to się w ogóle nie wyspałam, byłam strasznie zmęczona tymi pobudkami i tym, że ciągle się tam coś dzieje. Ale jakby nie patrzeć położne i lekarze kontrolowali dobrze sytuację, także jesteś na pewno pod dobrą opieką

Cytat:
choc jednak mam nadzieje, ze utrata wagi pojdzie dosc szybko, juz sie nie moge doczekac, kiedy wreszcie zaloze moje ukochane szmatki
Ja też, a tym bardziej, że będą to wiosenne ciuszki. Wczoraj kupiłam sobie dwie pary butów balerinek na wiosnę - to jedyne co mogę sobie spokojnie teraz kupić i wiem, że będzie na mnie pasować po Nie mogę się doczekać też butów na szpilce/koturnie, bo na czas ciązy sobie odpuściłam.
Ale już niedługo

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
czyli jeszcze nie rodzisz No właśnie z prowadzeniem samochodu są problemy - bo jako pasażer prawie leżę, ale jako kierowca już trzeba inną pozycję przyjąć coby widzieć więcej i sięgać do pedałów Ja zawsze dosunięta do przodu na maksa jeżdżę i jeszcze fotel sobie podnoszę do góry... to teraz zaczyna mi brzuszek o kierownicę zahaczać
U mnie to samo, jeżdżę od jakiegoś czasu głównie jako pasażer w pozycji półleżącej najwygodniej No chyba, że TŻ coś popije to go wiozę do domku...

Cytat:
i po ktg. zapis ok ale powiedziałam lekarzowi, że chyba te wody mi się sączą więc zrobił dodatkowo usg i badanie na fotelu. szyjka jeszcze nie gotowa do porodu ale już się przygotowuje, przepuszcza opuszek palca i prawdopodobnie do tygodnia będzie poród. no i teraz najgorsze, wód jest rzeczywiście co raz mniej- AFI- niecałe 7 i jutro idę do szpitala na obserwację być może to będzie tylko parę dni ale coś czuję, że wrócimy już we dwójkę.
Strasznie się boję szpitala, ostatni raz byłam jak byłam mała... poza tym jeszcze nie jestem gotowa na poród, mieszkanie nie do końca ogarnięte tak jakbym chciała i już ze strachu latam do łazienki
Kochana, będzie dobrze TŻ na pewno Ci pomoże ogarnąć dom a Ty się nie stresuj, najważniejsze, że maluszek zdrowy!

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
i dziś kończymy 38tc! 39 leci.. równiutkie 2 tyg zostały..
Cytat:
u mnie dziś GODZINA ZERO
0 day to go
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
A u mnie 40 tydzień leci, 6 dni to go...dziś jadę na ktg i mam jakieś dziwne przeczucie że mnie zatrzymają, chociaż jeszcze bym nie chciała.
dla Was

Cytat:
kurcze wszystkie do szpitala się położą no co się dzieje.
Właśnie tego się boję najbardziej, że pójdę na wizytę i mnie wezmą z zaskoczenia do szpitala a tu nie wszystko ogarnięte, posprzątane, ciuszki nie poprane, ech...

Cytat:
aaaaa nie moge sie doczekac tego dnia jak juz będę wychodzic z Wojciem dod omku, wyobrażam sobie że bedzie to piękny słoneczny kwietniowy dzień
No piękna wizja

Cytat:
Kuba przyszedł do mnie z dziurkaczem we włosach..... chciał sobie zrobić fryzurę w kropki boshe ,a ja go niedawno wzięłam do fryzjera który za obcięcie-podcięcie chłopca wziął 50zł .

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Kobietki mam wiadomość od Strippi:
Miała nieprzespaną noc, mimo że Michaś pięknie jadł i spał po 4 godziny ciągiem. Wychodzą w piątek rano
Ogólnie mówi że idzie jej cycowanie a Michałek uwielbia spać

Także już niebawem do nas zajrzą
Super wieści!

Cytat:
czy wy też macie normalnie tyle prania, my w trojkę produkujemy tego tyle ze średnio codziennie idzie 1 pralka, jak dodatkowo będzie mały to ja nic nie będę robić tylko prać i prasowania mam juz niezła kupkę, która to lubiła tak prasować? zapraszam, nawet ciasto mam do kafki
Mam tak samo kopa prania, potem prasowanie tego, no szlag mnie trafia A jesteśmy we dwójkę na razie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hej
nie pisze od wczoraj bo ledwo żyje. Wczoraj miałam impreze wieczorem (85 urodziny babci) i msza wieczorem, z rana byliśmy po wózek, mam już go w domku
za wózek! Jaki wybraliście ??
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości