|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Mi położna zaleciła szpinak i jem go od czasu do czasu, jest okej, krzywdy mi nie robi.
Muszę się wybrać do lekarza, niech mi przepisze jakieś żelazo... A co do szpitala, to faktycznie, po porodzie mi zrobili też badania - właśnie mi się przypomniało, że na karcie wypisowej mam 2 wyniki obok siebie przy każdym parametrze - no i trochę mi się wszystko podniosło, ale niewiele, może do tej pory już trochę lepiej jest... Muszę się ogarnąć i zająć się też sobą, bo jak na razie poświęcam każdą wolną chwilkę małej... |
|
|
|
#3993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Śliczności
CUDOCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3994 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ma czasem takie napady złości,ze nie wiadomo o co jej chodzi ale to raczej chwiloweCytat:
|
|
|
#3995 |
|
Zadomowienie
|
NANCY,IFONKA moje gratulacje.BASIA 3mam kciuki za Krzysia,oby powrocil szybciutko do zdrowia.MY PO WIZYCIE U ORTOPEDY,PAN DOKTOR MYSLAL,ZE OLA TO WCZESNIAK,A ONA GO PIEKNIE OBSIKALA.NA SZCZESCIE STOPKA OK,MAMY PRZYJSC ZA MIESIAC.KOCHANE PISALAM WAM ZE OLA PRAWIE CALA NOC SPALA.MALO TEGO,ONA DALEJ SPI.BUDZE JA NA PAPU,A ONA ALBO ZACISKA USTA ALBO POCIUMA 15 MINUT I DALEJ W KIME.NIE KUMAM O CO CHODZI.TAKI DZIEN CZY CO,BO ZACZYNAM SIE MARTWIC.W TYM SNIE CIAGLE SIE PRZECIAGA I SMIESZNE MINKI ROBI.W SZPITALU TEZ CALY CZAS SPALA.NORMALNIE DZIECKA DZISIAJ NIE MAM.
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane,słyszałyście o takiej chorobie jak REFLUKS ?? Wydaje mi sie że moja Daria to ma bo jej się OKROPNIE ulewa
5 marca ide do pediatry to zapytam ![]() https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,6239.html kupiłam już takie coś ale nie pomaga za bardzo http://www.aptekadziecka.pl/product-...jaca-135g.html
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-02-27 o 15:01 |
|
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Ojojoj ale ciezka noc za nami, Mala plakala caly czas praktycznie, nie wiem juz sama moze boli ja brzuszek, moze kolka, ale chyba kolka nie, bo sie nie prezy...nie wiem juz co robic. Dzis to samo caly dziej, spala od rana moze 2 godziny. Ratunku, maz idzie w dodatku na noc dzis do pracy...co robic??
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
I wtedy rozpinasz jej kombinezon jak wchodzisz do wiekszego sklepu? Nie przegrzewa sie?
Cytat:
|
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A więc Szaja pytanie do Ciebie ![]() Miała Agatka Refluks ??
|
|
#4000 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
długo się nie odzywałam ale maluszek zajmuje mi tyle czasu, że daję radę tylko Was czytać fajnie, że poruszacie takie tematybo czasem mam już ochotę o coś spytać a za chwilę pojawia się dyskusja odnośnie tego co mnie interesuje ![]() Gratuluję nowym mamusiom, już prawie wszystkie rozpakowane ![]() Szaja mam pytanie do Ciebie odnośnie tego syropku na ulewanie, bo mój ulewa okropnie. Może nawet 2 godz po jedzeniu ulewać strawionym pokarmem albo pokarmem ze śliną lub chlustać samym mleczkiem. Już nie wiem czy mam coś robić czy mu samo przejdzie bo pediatra mówiła żeby nic nie robić bo przybiera na wadze a ciągle muszę go przebierać no i ja już cała byłam w swoim mleku Stosowałaś już? Widać różnicę? Można go kupić ot tak w aptece czy muszę poradzić się lekarza?Widziałam, że pisałyście o skazie białkowej. My nie mamy zdiagnozowanej ale mały ma właśnie wysypkę (teraz już mu schodzi) i miał brzudkie kupki (raz z niteczką krwi) i pediatra mówiła mi, że mam odstawić nabiał. Troszkę się załamałam bo uwielbiam sery, jogurty no i nawet herbatników nie wolno ale od tygodnia nie jem i kupki są ładniejsze i wypryski zaczęły schodzić ale nie wiem czy w końcu to nabiał jest winny czy coś innego go uczula. Może spróbuję niedługo zjeść jakiś serek i zobaczę. Basiu chyba Ty pytałaś o katar. U mojego też właśnie coś świszczy i charczy w nosku i to nie w dzień tylko w nocy. Głównie po jedzeniu ok godz. 1-2 i się zaczyna charczenie, stękanie a ja nie wiem od czego. Sciągam mu katarek ale nic nie leci, psikam solą morską i nic od kilku dni tak samo. On się meczy i my i nie wiem iść z tym do lekarza? Jak można mu pomóc jeszcze? Właśnie mój mały złośnik się obudził
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
#4001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ------------------- Gratuluję mamuśki! To jeszcze 3 zostały?![]() Evel i Bokeh, piękne macie pannice. ------------------- U nas dzisiaj też noc fajna. Młoda zasnęła ok. 20.30, a obudziła się dopiero o 3.30. Potem niestety znowu wymiotowała. Ale to tak, że aż ją zanosiło. Później zrobiła kupsztala takiego, że prawie jej przodem wyszedł.![]() I w ogóle, tak się wczoraj wkur.iłam wieczorem, ale to napiszę później, bo długo zejdzie. Oczywiście o brata chodzi.:/ -------------------- A, my dzisiaj po 30 minutowym spacerku. Krótki, bo to dopiero drugi.
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-27 o 15:32 |
|
|
|
|
#4002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
|
#4003 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko
powiedzcie mi czy dobrze robię![]() Jak było zimniej i wychodziłam z Małą na spacerek to wkładałam jej do buzi smoczek żeby się nie nałykała tego mroźnego powietrza,jak będzie płakać,albo spać z otwartą buzią,jak ma ten smoczek to go ssie i buzia zamknięta. Właśnie się zastanawiam czy tak można robić. I jeszcze jedno: z czego się bierze zapalenie płuc ??
|
|
#4004 |
|
Rozeznanie
|
Jezu, cisza w domu, małą bujam w bujaku. I nagle "prrrrr"! Tak się wystraszyłam, że aż mnie trzepnęło.
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Tescie przegonili nas 2 godziny, padam!!!
Tesciowa od szwagierki z Anglii przywiozla cala wielka walize ciuchow, masakra!!! I mate edukacyjna i nosidlo - o wlasnie, co myslicie? WOMAR firma, niby od 2miesiaca zycia, nosi sie brzuszek do brzuszka, nozki na zabke, glowka ma podporke.... wydaje mi sie ok ![]() Silver, bardzo ladnie wygladasz! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Co do sklepow, my jezdzimy z malym, tzn bylismy 2 razy idziemy po prostu do pokoju matki z dzieckiem i tam zdejmujemy kombinezon, a malego przykrywamy kocykiem no i lecimy, byle jak najszybciej ogarnac wszystko
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapalenie płuc to z infekcji, wirusowej lub bakteryjnej. |
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4008 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Codziennie, niezmiennie![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39469012]Objaśnijcie mi, dlaczego moja córa uspokaja się na przewijaku ![]() [/QUOTE] Hihi lubi mieć koło dupki robione, moja to samo. Jeszcze lubi sika puścić jak jej tyłek przemywam ![]() A my żalimy-odpadł dziś (3 tyg dokładnie ) Ale wreszcie możemy spać na brzuszku no i Tata zadowolony bo go ten pępek wkurzał obrzydliwy![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39475366] Chustatatatata [/QUOTE]Kurde mam, ale wiązania na youtubie mnie tak dobijają, że nawet nie spróbowałam jeszcze ![]() Cytat:
Iffonka Nancy GRATULACJE, wreszcie finisz ![]() My już też uskuteczniamy spacerki, super jest Najpierw stelaż znoszę, później gondolkę z Małą-wózek niby z tych najlżejszych na rynku-akurat...
|
|||
|
|
|
#4009 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() http://www.dzieciologia.blogspot.com...niemowlat.html Dziewczyny, odnośnie ulewania u takich maluchów: to NIE JEST najczęściej refluks, ale ulewanie fizjologiczne. Wynika z kilku rzeczy: przede wszystkim niedojrzały układ pokarmowy, potem łapczywe jedzenie, nadmierne połykanie powietrza w trakcie (nie ma znaczenia pierś czy butelka), ale może tez być wynikiem nadwrażliwości/alergii na pokarm. Do tego mięśnie są słabo rozwinięte i nie zatrzymują treści żołądka. I tak, jeśli dziecko je ładnie, przybiera ładnie na wadze, to z reguły nic się z tym nie robi - w sensie, nie diagnozuje się chorobowego refluksu u gastrologa. Można podawać nutriton, można dawać gastrotuss baby (bez recepty, ok. 30zł) - sposób dawkowania na opakowaniu. Ale to wówczas, gdy naprawdę ulewania są po każdym posiłku nawet do kilku godzin, przy sporadycznym ulewaniu nie. Syrop działa tak, że ścina treść kwaśną żołądka w galaretkę, której nie da się raczej zwymiotować. Ja nie jestem lekarzem, pamiętajcie. Po prostu i Agu, i Dorka BARDZO ulewały, aż chlustały, Agu do 9 miesiąca jakoś tak, minęło gdy zaczęła siadać, stawać i raczkować. U Agaty był refluks diagnozowany, ale po czasie okazało się, że to nie to. Cytat:
Jak wyżej Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie ergonomiczne nie zaburzaja rozwoju malucha. Kręgosłup jest ulorzony fizjologicznie i bioderka tez sie fajnie rozwijaja |
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Młody dziś po zdjęciu pieluszki nasikał sobie na twarz
Cały dzień mi dziś pięknie śpi, troszkę w leżaczku posiedział, pouśmiechał się do zabawek, tata uśpił, ja nakarmiłam i znów zasnął. Jakbym dziecka nie miała. |
|
|
|
#4012 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Ewadylewska, ja na placz (jesli nie glodna i poeluch czysta) polecam tulanie, spiewanie, czytanie bajek, puszczanie muzyki.. u nas sie sprawdza
|
|
|
|
#4014 |
|
Zadomowienie
|
wszystko robiliśmy, nosiliśmy całą noc, na zmianę z mężem. Mam nadzieje, że to nie cholerna kolka jednak, bo po werandowaniu zasnęła sobie i śpi w kombinezonie, nie mam serca jej ruszać
![]() Zasypiała wtulona w mamę, po cycu, ale to spała maks godzinę... Dałam jej herbatki koperkowej odrobinę, poodbijałam porządnie i oby pomogło, bo aż jej się oczka mokre robiły ;( Dziś najwyżej do łóżka ze mną zabiorę i już.
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś tu pisała (chyba Szaja i Pstryczek?) o espumisanie. Wiecie, że ja też już nie podaję? (tylko biogaię)
Bo jak sobie przypomniałam dzień, w którym było najgorzej z brzuszkiem, płacz, wicie itp - to sobie przypomniałam że to był dzień kiedy zwiększyłam dawkę espimisanu i zaczęłam dużo systematyczniej podawać. I było więcej prężenia, płaczków, bączków. Dziwnie. |
|
|
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
|
Cholera dziewczyny nie daje już rady.. :-(
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam w domu jeszcze Gripe Water, ale to dopiero po 4 tygodniu, czyli u mnie za tydzień dopiero.
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny korzystające z chust - jakie wiązania dla noworodka? na jakich filmikach się uczyłyście? nie wszystkie są dobre, chciałabym taki sprawdzony.
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Co się dzieje, kochana? |
|
|
|
#4019 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja rozwazam pneumokoki i jeszcze grozniejsze meningokoki, tylko nie wiem, kolezanki znajoma pracuje w szpitalu na oddziale po infekacjach poszczepiennych i tyle sie zlego nasluchala od niej o tych szcepionkach ze nie szczepi a wy co robicie? wiem ze tansza jest na 9 szczepów a drozsza na 12 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

CUDO

powaznie?
6 5 4 3 2 1

To jeszcze 3 zostały?
Potem niestety znowu wymiotowała.

Codziennie, niezmiennie
A my żalimy-odpadł dziś (3 tyg dokładnie