Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 14:22   #3991
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Mi położna zaleciła szpinak i jem go od czasu do czasu, jest okej, krzywdy mi nie robi.

Muszę się wybrać do lekarza, niech mi przepisze jakieś żelazo... A co do szpitala, to faktycznie, po porodzie mi zrobili też badania - właśnie mi się przypomniało, że na karcie wypisowej mam 2 wyniki obok siebie przy każdym parametrze - no i trochę mi się wszystko podniosło, ale niewiele, może do tej pory już trochę lepiej jest... Muszę się ogarnąć i zająć się też sobą, bo jak na razie poświęcam każdą wolną chwilkę małej...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:24   #3992
nafiyqa
Zakorzenienie

Ascofer jest jeszcze bez recepty, mozna w czasie kp, ja go biore.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:29   #3993
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
buziaki dla ciociów ;*
Śliczności te włoski i oczęta niebieskie CUDO

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no ja z 2 piętra musze znosić na razie byłam z tż ale nie wiem jak to ogarne
Ja wnosze gondole a kółka zostawiam

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tez tak mysle

Dziewczyny, chodzicie z wozkami na zakupy?
Ja to sie troszke bede cykac. Bo tak - dziecko ubiore od stop do glow, wejdziemy do sklepu, tam oczywiscie cieplo, wiec kombinezon rozepne i wlasnie boje sie, ze mi sie przegrzeje, a tu przeciez trzeba ponownie wyjsc na dwor...
Ja chodzę z nią na zakupy

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
My dzisiaj tez raczej zaliczymy pierwszy spacer kurcze tylko ten kombinezon taki duzy na nia

Trzymajta kciuki, TZ ma dzis sprawe o ustalenie kontaktow z synkiem. Nie widzielismy go od bodajze pazdziernika/listopada
Zle mi, ze nie moge isc z nim, ale nie zostawie niespelna 2 tygodniowej dzidzi z kims
Trzymam
Stary 2013-02-27, 14:36   #3994
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Laurko po inhalacjach już jej przeszło na szczęście.

Kurcze chyba źle spałam bo mnie szyja boli, mam ograniczone ruchy głową, ale zaraz pewnie niunia się obudzi i mama szybko ją rozćwiczy

Moja córka chyba od początku zaczyna dbać o linię i nie chce sobie rozepchać żołądka , je często ale po troszku, przeważnie po 60ml nie mam co sie martwić bo ładnie przybiera na wadze ale mogłaby jeść więcej wtedy by i dłużej spała.

Bijkorka Nadia chyba nie przechodzi skoku co?
Przechodzi przechodzi ma czasem takie napady złości,ze nie wiadomo o co jej chodzi ale to raczej chwilowe
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
taaaaa, chyba w ramach niepokalanego poczecia....

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

powaznie?
Powaga, ale tylko przez 5 min w okresie zimowym. Zawsze słyszałam ze to złe,szkodliwe,że można nabawić sie raka skóry etc. a tu takie kwiatki

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-27, 14:47   #3995
maluchna30
Zadomowienie

NANCY,IFONKA moje gratulacje.BASIA 3mam kciuki za Krzysia,oby powrocil szybciutko do zdrowia.MY PO WIZYCIE U ORTOPEDY,PAN DOKTOR MYSLAL,ZE OLA TO WCZESNIAK,A ONA GO PIEKNIE OBSIKALA.NA SZCZESCIE STOPKA OK,MAMY PRZYJSC ZA MIESIAC.KOCHANE PISALAM WAM ZE OLA PRAWIE CALA NOC SPALA.MALO TEGO,ONA DALEJ SPI.BUDZE JA NA PAPU,A ONA ALBO ZACISKA USTA ALBO POCIUMA 15 MINUT I DALEJ W KIME.NIE KUMAM O CO CHODZI.TAKI DZIEN CZY CO,BO ZACZYNAM SIE MARTWIC.W TYM SNIE CIAGLE SIE PRZECIAGA I SMIESZNE MINKI ROBI.W SZPITALU TEZ CALY CZAS SPALA.NORMALNIE DZIECKA DZISIAJ NIE MAM.
Stary 2013-02-27, 14:55   #3996
s i l v e r
Zakorzenienie

Kochane,słyszałyście o takiej chorobie jak REFLUKS ?? Wydaje mi sie że moja Daria to ma bo jej się OKROPNIE ulewa 5 marca ide do pediatry to zapytam

https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,6239.html

kupiłam już takie coś ale nie pomaga za bardzo

http://www.aptekadziecka.pl/product-...jaca-135g.html

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-02-27 o 15:01
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:59   #3997
ewadylewska
Zadomowienie

Ojojoj ale ciezka noc za nami, Mala plakala caly czas praktycznie, nie wiem juz sama moze boli ja brzuszek, moze kolka, ale chyba kolka nie, bo sie nie prezy...nie wiem juz co robic. Dzis to samo caly dziej, spala od rana moze 2 godziny. Ratunku, maz idzie w dodatku na noc dzis do pracy...co robic??
Stary 2013-02-27, 15:07   #3998
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja chodzę z nią na zakupy
I wtedy rozpinasz jej kombinezon jak wchodzisz do wiekszego sklepu? Nie przegrzewa sie?

Cytat:
Kochane,słyszałyście o takiej chorobie jak REFLUKS ?? Wydaje mi sie że moja Daria to ma bo jej się OKROPNIE ulewa 5 marca ide do pediatry to zapytam

Kojarze cos, ze szaja kiedys podejrzewala to u Agatki.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 15:09   #3999
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
I wtedy rozpinasz jej kombinezon jak wchodzisz do wiekszego sklepu? Nie przegrzewa sie?

Kojarze cos, ze szaja kiedys podejrzewala to u Agatki.
Rozpinam jej kombinezon i zdejmuję czapeczke. Staram się szybko robić zakupy i nie przygrzewa się

A więc Szaja pytanie do Ciebie
Miała Agatka Refluks ??
Stary 2013-02-27, 15:11   #4000
czarna1001
Raczkowanie

Cześć Mamuśki długo się nie odzywałam ale maluszek zajmuje mi tyle czasu, że daję radę tylko Was czytać fajnie, że poruszacie takie tematybo czasem mam już ochotę o coś spytać a za chwilę pojawia się dyskusja odnośnie tego co mnie interesuje

Gratuluję nowym mamusiom, już prawie wszystkie rozpakowane

Szaja mam pytanie do Ciebie odnośnie tego syropku na ulewanie, bo mój ulewa okropnie. Może nawet 2 godz po jedzeniu ulewać strawionym pokarmem albo pokarmem ze śliną lub chlustać samym mleczkiem. Już nie wiem czy mam coś robić czy mu samo przejdzie bo pediatra mówiła żeby nic nie robić bo przybiera na wadze a ciągle muszę go przebierać no i ja już cała byłam w swoim mleku Stosowałaś już? Widać różnicę? Można go kupić ot tak w aptece czy muszę poradzić się lekarza?

Widziałam, że pisałyście o skazie białkowej. My nie mamy zdiagnozowanej ale mały ma właśnie wysypkę (teraz już mu schodzi) i miał brzudkie kupki (raz z niteczką krwi) i pediatra mówiła mi, że mam odstawić nabiał. Troszkę się załamałam bo uwielbiam sery, jogurty no i nawet herbatników nie wolno ale od tygodnia nie jem i kupki są ładniejsze i wypryski zaczęły schodzić ale nie wiem czy w końcu to nabiał jest winny czy coś innego go uczula. Może spróbuję niedługo zjeść jakiś serek i zobaczę.

Basiu chyba Ty pytałaś o katar. U mojego też właśnie coś świszczy i charczy w nosku i to nie w dzień tylko w nocy. Głównie po jedzeniu ok godz. 1-2 i się zaczyna charczenie, stękanie a ja nie wiem od czego. Sciągam mu katarek ale nic nie leci, psikam solą morską i nic od kilku dni tak samo. On się meczy i my i nie wiem iść z tym do lekarza? Jak można mu pomóc jeszcze?

Właśnie mój mały złośnik się obudził
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 15:31   #4001
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Kurde, te moje szwy dalej się trzymają, a minęły już prawie 3 tygodnie... One nie powinny zacząć już odpadać?
Mi ostatni wypadł po 6 tygodniach, więc jeszcze mają czas.

-------------------

Gratuluję mamuśki! To jeszcze 3 zostały?

Evel i Bokeh, piękne macie pannice.

-------------------

U nas dzisiaj też noc fajna. Młoda zasnęła ok. 20.30, a obudziła się dopiero o 3.30. Potem niestety znowu wymiotowała. Ale to tak, że aż ją zanosiło. Później zrobiła kupsztala takiego, że prawie jej przodem wyszedł. Potem zasnęła koło 4 i spałyśmy do 7.

I w ogóle, tak się wczoraj wkur.iłam wieczorem, ale to napiszę później, bo długo zejdzie. Oczywiście o brata chodzi.:/

--------------------

A, my dzisiaj po 30 minutowym spacerku. Krótki, bo to dopiero drugi.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-02-27 o 15:32
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 15:37   #4002
czarna1001
Raczkowanie

Cytat:
Rozpinam jej kombinezon i zdejmuję czapeczke. Staram się szybko robić zakupy i nie przygrzewa się

A więc Szaja pytanie do Ciebie
Miała Agatka Refluks ??
no właśnie ja też sie zastanawiam czy mój Maksiu nie ma refluksu bo ulewa okropnie a pediatra tylko powiedziała, że dzieci ulewają, że przybiera na wadze to nic się z tym nie robi
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 15:56   #4003
bijkora
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanko powiedzcie mi czy dobrze robię
Jak było zimniej i wychodziłam z Małą na spacerek to wkładałam jej do buzi smoczek żeby się nie nałykała tego mroźnego powietrza,jak będzie płakać,albo spać z otwartą buzią,jak ma ten smoczek to go ssie i buzia zamknięta. Właśnie się zastanawiam czy tak można robić.

I jeszcze jedno: z czego się bierze zapalenie płuc ??

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-27, 15:57   #4004
Wisienka_0809
Rozeznanie

Jezu, cisza w domu, małą bujam w bujaku. I nagle "prrrrr"! Tak się wystraszyłam, że aż mnie trzepnęło.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 16:05   #4005
LadyWhisper
Zakorzenienie

Tescie przegonili nas 2 godziny, padam!!!
Tesciowa od szwagierki z Anglii przywiozla cala wielka walize ciuchow, masakra!!! I mate edukacyjna i nosidlo - o wlasnie, co myslicie? WOMAR firma, niby od 2miesiaca zycia, nosi sie brzuszek do brzuszka, nozki na zabke, glowka ma podporke.... wydaje mi sie ok

Silver, bardzo ladnie wygladasz!

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Co do sklepow, my jezdzimy z malym, tzn bylismy 2 razy idziemy po prostu do pokoju matki z dzieckiem i tam zdejmujemy kombinezon, a malego przykrywamy kocykiem no i lecimy, byle jak najszybciej ogarnac wszystko

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 16:20   #4006
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Jak było zimniej i wychodziłam z Małą na spacerek to wkładałam jej do buzi smoczek żeby się nie nałykała tego mroźnego powietrza,jak będzie płakać,albo spać z otwartą buzią,jak ma ten smoczek to go ssie i buzia zamknięta. Właśnie się zastanawiam czy tak można robić.

Może ciągnąć smoka

Zapalenie płuc to z infekcji, wirusowej lub bakteryjnej.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 16:50   #4007
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Teraz nie wiem, ostatnie wyniki miałam robione 2 dni przed porodem, ale na pewno mi się nie poprawiło, bo odstawiłam żelazo w tabletkach - brałam Sorbifer Durules, a teraz nie mogę go brać, bo jest za mocny i powoduje zaparcia u noworodków... Staram się nadrabiać dietą, jem mięso, jajka, szpinak... Ale i tak jestem słaba, a bez makijażu wyglądam jak 7 nieszczęść, takiej bladości dawno u nikogo nie widziałam, i te wory pod oczami, tragedia...

Kurde, te moje szwy dalej się trzymają, a minęły już prawie 3 tygodnie... One nie powinny zacząć już odpadać?
A po porodzie nie robili Ci morfologii??
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 16:57   #4008
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
U mnie na obiad dzisiaj pizza , a ja muszę jeść wczorajszą zupę, bleeee.
Zupy zupy i obgryzanie skrzydełek Codziennie, niezmiennie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39469012]Objaśnijcie mi, dlaczego moja córa uspokaja się na przewijaku
[/QUOTE]
Hihi lubi mieć koło dupki robione, moja to samo. Jeszcze lubi sika puścić jak jej tyłek przemywam
Cytat:
Chwalimy sie: w 9.dobie odpadl nam kikutek
A my żalimy-odpadł dziś (3 tyg dokładnie) Ale wreszcie możemy spać na brzuszku no i Tata zadowolony bo go ten pępek wkurzał obrzydliwy
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
pęka mi kręgosłup- popołudnie upłynęło nam pod hasłem "wiem czego chce- chce na rączkach u mamusi" wykąpałam, nakarmiłam, uśpiłam- modle sie żeby Bartulo wstał dopiero koło północy na jedzonko

ide sie myc, jesc i odpoczywac
A to ja jednak cwaniak jestem Stwierdziłam, że nosić nie będę a Tatuś to tylko kołysze na uspokojenie i tym sposobem lulanie należy do Taty
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39475366]
Chustatatatata [/QUOTE]
Kurde mam, ale wiązania na youtubie mnie tak dobijają, że nawet nie spróbowałam jeszcze
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Lady ja tez sie wczoraj wieczorem ratowalam paracetamole,bo myslalam,ze leb mi peknie.Przeszlo,ale teraz czuje,ze znowu troche ćmi.DZIEWCZYNY DORADZCIE BLAGAMzisiejszej nocy Ola spala od 21 do 1 i od 2 do 6 rano.Teraz wisi na cycu,ale nie wiem czy w zwiazku z tym,ze malutko przytyla nie powinnam jej wybudzac co dwie godziny czy zostac przy karmieniu na zadanie.HELP!SZAJA moze Ty masz "pomysla"jakiegos?
Myślę, że powinnaś w nocy co 3h conajmniej wybudzać-lepiej dla Twojej laktacji i dla jej tycia. No i na śpiocha grzecznie jedzą a jak się drą z głodu to już kaplica....

Iffonka Nancy GRATULACJE, wreszcie finisz

My już też uskuteczniamy spacerki, super jest Najpierw stelaż znoszę, później gondolkę z Małą-wózek niby z tych najlżejszych na rynku-akurat...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 17:40   #4009
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Nie piję nawet kropli mleka, nie jem żadnego nabiału (serów, jogurtów itp), masła i nic co ma w składzie mleko, mleko w proszku, masło czy serwatkę. Czytam składy na etykietach i jakoś żyję... choć pierwszy tydzień był ciężki bo ja jogurto/serkolubna bardzo.
Dziewczyny skazowe, pamiętajcie, że to alergia na białko krowie - nie tylko na mleko i przetwory, na krowinę też!

Cytat:

Powaga, ale tylko przez 5 min w okresie zimowym. Zawsze słyszałam ze to złe,szkodliwe,że można nabawić sie raka skóry etc. a tu takie kwiatki
Bo zapalenie mieszków najładniej znika pod wpływem słońca.

Cytat:

Słyszałam, pierdyliard razy o tym tu pisałam

http://www.dzieciologia.blogspot.com...niemowlat.html

Dziewczyny, odnośnie ulewania u takich maluchów:
to NIE JEST najczęściej refluks, ale ulewanie fizjologiczne. Wynika z kilku rzeczy: przede wszystkim niedojrzały układ pokarmowy, potem łapczywe jedzenie, nadmierne połykanie powietrza w trakcie (nie ma znaczenia pierś czy butelka), ale może tez być wynikiem nadwrażliwości/alergii na pokarm. Do tego mięśnie są słabo rozwinięte i nie zatrzymują treści żołądka.

I tak, jeśli dziecko je ładnie, przybiera ładnie na wadze, to z reguły nic się z tym nie robi - w sensie, nie diagnozuje się chorobowego refluksu u gastrologa. Można podawać nutriton, można dawać gastrotuss baby (bez recepty, ok. 30zł) - sposób dawkowania na opakowaniu. Ale to wówczas, gdy naprawdę ulewania są po każdym posiłku nawet do kilku godzin, przy sporadycznym ulewaniu nie. Syrop działa tak, że ścina treść kwaśną żołądka w galaretkę, której nie da się raczej zwymiotować.

Ja nie jestem lekarzem, pamiętajcie. Po prostu i Agu, i Dorka BARDZO ulewały, aż chlustały, Agu do 9 miesiąca jakoś tak, minęło gdy zaczęła siadać, stawać i raczkować. U Agaty był refluks diagnozowany, ale po czasie okazało się, że to nie to.

Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
Szaja mam pytanie do Ciebie odnośnie tego syropku na ulewanie, bo mój ulewa okropnie. Może nawet 2 godz po jedzeniu ulewać strawionym pokarmem albo pokarmem ze śliną lub chlustać samym mleczkiem. Już nie wiem czy mam coś robić czy mu samo przejdzie bo pediatra mówiła żeby nic nie robić bo przybiera na wadze a ciągle muszę go przebierać no i ja już cała byłam w swoim mleku Stosowałaś już? Widać różnicę? Można go kupić ot tak w aptece czy muszę poradzić się lekarza?

Jak wyżej

Cytat:

Może mieć smoczek, może nie mieć, bez znaczenia.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 17:45   #4010
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Tescie przegonili nas 2 godziny, padam!!!
Tesciowa od szwagierki z Anglii przywiozla cala wielka walize ciuchow, masakra!!! I mate edukacyjna i nosidlo - o wlasnie, co myslicie? WOMAR firma, niby od 2miesiaca zycia, nosi sie brzuszek do brzuszka, nozki na zabke, glowka ma podporke.... wydaje mi sie ok

Silver, bardzo ladnie wygladasz!

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Co do sklepow, my jezdzimy z malym, tzn bylismy 2 razy idziemy po prostu do pokoju matki z dzieckiem i tam zdejmujemy kombinezon, a malego przykrywamy kocykiem no i lecimy, byle jak najszybciej ogarnac wszystko
Mozna ja mam bondolino tez ergonomiczne i małą fajnie sie nosi. To womar jest zaprojektowane przez jedna dziewwczyne z chusty.info.
Ogolnie ergonomiczne nie zaburzaja rozwoju malucha. Kręgosłup jest ulorzony fizjologicznie i bioderka tez sie fajnie rozwijaja
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 17:49   #4011
laurka23
Zakorzenienie

Młody dziś po zdjęciu pieluszki nasikał sobie na twarz A jak mi kupsko walnął jak go sobie trzymałam przed sobą, to przeleciało mu na plecy i mi na brzuch. Musiałam go myć w misce
Cały dzień mi dziś pięknie śpi, troszkę w leżaczku posiedział, pouśmiechał się do zabawek, tata uśpił, ja nakarmiłam i znów zasnął. Jakbym dziecka nie miała.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 18:04   #4012
maluchna30
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Zupy zupy i obgryzanie skrzydełek Codziennie, niezmiennie

Hihi lubi mieć koło dupki robione, moja to samo. Jeszcze lubi sika puścić jak jej tyłek przemywam

A my żalimy-odpadł dziś (3 tyg dokładnie) Ale wreszcie możemy spać na brzuszku no i Tata zadowolony bo go ten pępek wkurzał obrzydliwy

A to ja jednak cwaniak jestem Stwierdziłam, że nosić nie będę a Tatuś to tylko kołysze na uspokojenie i tym sposobem lulanie należy do Taty

Kurde mam, ale wiązania na youtubie mnie tak dobijają, że nawet nie spróbowałam jeszcze

Myślę, że powinnaś w nocy co 3h conajmniej wybudzać-lepiej dla Twojej laktacji i dla jej tycia. No i na śpiocha grzecznie jedzą a jak się drą z głodu to już kaplica....

Iffonka Nancy GRATULACJE, wreszcie finisz

My już też uskuteczniamy spacerki, super jest Najpierw stelaż znoszę, później gondolkę z Małą-wózek niby z tych najlżejszych na rynku-akurat...
Meduzka wlasnie sie okazalo,ze wybudzanie nic nie daje,na sile cyca wkladam,a ona usteczka zaciska.
Stary 2013-02-27, 18:16   #4013
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Ewadylewska, ja na placz (jesli nie glodna i poeluch czysta) polecam tulanie, spiewanie, czytanie bajek, puszczanie muzyki.. u nas sie sprawdza
Stary 2013-02-27, 18:35   #4014
ewadylewska
Zadomowienie

wszystko robiliśmy, nosiliśmy całą noc, na zmianę z mężem. Mam nadzieje, że to nie cholerna kolka jednak, bo po werandowaniu zasnęła sobie i śpi w kombinezonie, nie mam serca jej ruszać
Zasypiała wtulona w mamę, po cycu, ale to spała maks godzinę...

Dałam jej herbatki koperkowej odrobinę, poodbijałam porządnie i oby pomogło, bo aż jej się oczka mokre robiły ;(

Dziś najwyżej do łóżka ze mną zabiorę i już.
Stary 2013-02-27, 18:42   #4015
Debrah
Zakorzenienie

Któraś tu pisała (chyba Szaja i Pstryczek?) o espumisanie. Wiecie, że ja też już nie podaję? (tylko biogaię)
Bo jak sobie przypomniałam dzień, w którym było najgorzej z brzuszkiem, płacz, wicie itp - to sobie przypomniałam że to był dzień kiedy zwiększyłam dawkę espimisanu i zaczęłam dużo systematyczniej podawać.

I było więcej prężenia, płaczków, bączków.
Dziwnie.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 18:43   #4016
Lenova
Wtajemniczenie

Cholera dziewczyny nie daje już rady.. :-(
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 18:47   #4017
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Któraś tu pisała (chyba Szaja i Pstryczek?) o espumisanie. Wiecie, że ja też już nie podaję? (tylko biogaię)
Bo jak sobie przypomniałam dzień, w którym było najgorzej z brzuszkiem, płacz, wicie itp - to sobie przypomniałam że to był dzień kiedy zwiększyłam dawkę espimisanu i zaczęłam dużo systematyczniej podawać.

I było więcej prężenia, płaczków, bączków.
Dziwnie.
espumisan kupię jutro ewentualnie, a ta BioGaia jest przeciw bólom brzuszka?
Ja mam w domu jeszcze Gripe Water, ale to dopiero po 4 tygodniu, czyli u mnie za tydzień dopiero.
Stary 2013-02-27, 18:53   #4018
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny korzystające z chust - jakie wiązania dla noworodka? na jakich filmikach się uczyłyście? nie wszystkie są dobre, chciałabym taki sprawdzony.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Cholera dziewczyny nie daje już rady.. :-(
Co się dzieje, kochana?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 19:25   #4019
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
my chyba zaszczepimy Młodego... któraś z nich jest doustna? I w ogóle czy to razem z pozostałymi od razu czy osobno się idzie?
rota pediatra mowil ze mozna odpuscic

ja rozwazam pneumokoki i jeszcze grozniejsze meningokoki, tylko nie wiem, kolezanki znajoma pracuje w szpitalu na oddziale po infekacjach poszczepiennych i tyle sie zlego nasluchala od niej o tych szcepionkach ze nie szczepi
a wy co robicie?

wiem ze tansza jest na 9 szczepów a drozsza na 12

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Booooshe, tak mnie boli glooooowa cos okropnego..... zaraz zdechne ;(

Mam madzieje, ze malemu nic nie bedzie po tej furaginie, w ulotce napisane, ze kobiety kp nie moga brac, bo przenika do mleka matki i moze zaszkodzic maluszkowi ale ta infekcja ciagnie sie juz prawie 2 miechy i kurde musze sie wyleczyc......

Poza tym chyba kryzys laktacyjny mnie dopaaaaaaaadl!!!
moja malutka miala 17 dni i dostala furagine

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej! wpadlam na chwilke co by przekazac wspaniala wiadomosc

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Hej. z tej strony iffonka7. O 15.15 na świat przyszedl Bartuś, 3600g i 58cm. O 24 odeszły mi wody a skurcze porzadne zaczely sie dopiero o 9 rano po oxy. Pozdrawiam!

Nareszcie! Witamy kolejnego słodziaka na świecie!!!
gratulacje

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Uwaga!
Hej, tu Nancy, od dzisiaj od 00:30 nasze wielkie 3060 gramowe i 53 centymetrowe szczęście- Kubusiątko jest z nami Pozdrawiamy serdecznie
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja Zuze do łóżeczka wsadziłam, smoka wsadziłam, karuzelę włączyłam i najpierw zniosłam stelaż, później gondolę ( czyli 2x dół, góra), a później z nią zeszłam. Spocona byłam, kręgosłup zaczął boleć, w pipce kłuć, ale warto było, spała na tym spacerze, a mnie zaczęło gardło boleć
my będziemy zostawiać na dole na klatce schodowej , mam nadzieję że nikt nie ukradnie, drzwi zawsze zamknięte sa

edit: mąż się zastanawia nad kupnem gps do wózka, w razie jak ktoś ukradnie to można zlokalizować gdzie jest
moja klatka za mala zeby wozek zostawic
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 19:26   #4020
badziabadzia
Zakorzenienie

Lenova ...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości