|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kooocur a jak dowiedzialas sie o tym ze masz ta agregacje plytek ? jakie badanie robi sie w tym kierunku ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed ciąza robiłam podstawowe badania. Chciałam sie przygotować do ciąży jak najlepiej (dieta, ćwiczenia. kwas foliowy, badania). Wyszło mi, że mam ilość krwinek za niska. Dostała skierowanie do hematologa. Niestety koleja była dłuugggaaa. Poszłam prywatnie. Pani miła uśmiechnieta. Kazała mi zrobic badania. Zrobiłam. Nawet sie wkurzyłam bo za wszystko zapałciłam 800 zł ![]() Okazało sie, ze płytki sie sklejaja. Po prostu agreguja ze soba. Trzeba je "rozkleic i wtedy podczas liczenia mieszcza sie w normie ![]() Powiedziała mi, ze jestem jedyna pacjenktka, dla której ma dobre wieści tego dnia. Bo stwierdziła, ze taka moja uroda i że tego sie nie leczy! Dalszą część już znacie.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny mam problem. Do tej pory jeśli bolał mnie brzuch to było raczej takie pobolewanie a nie konkretny ból. Ale dziś w nocy się wystraszyłam bo zaczął boleć tak, jakbym zaraz miała okres dostać. Rano wzięłam no-spę i teraz już tylko pobolewa. Nie wiem czy ten ból nie był za mocny. Aż mi się śniło że okres dostałam... Któraś tak miała? Nie wiem jak wytrzymam do wizyty za tydzień... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
O kurczę, dziewczyny, strasznie mi przykro ,.. nie wiedziałam,że to aż tak ... że widać i w ogóle
![]() Kocur, a których krwinek miałaś za mało? Ja mam zawsze za mało białych, ale też mi powiedzieli, że to nic takiego. Ale u Ciebie to tylko płytki tak? Czy inne też? No to fajnie, że potrafisz poradzić sobie z maszyną ![]() A gazetki owszem, Burda ciągle w sprzedaży ![]()
#2406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pszczoua bierz nospe jak Cie tak boli i magnez. Jesli nie minie to idz do lekarza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | ||||
Wtajemniczenie
|
Nie masz za duzo tych gołabków ??
No dzisiaj byl taki dzien zapoznawczy... podpisanie umowy i pokazanie gdzie bede praowac... nie jest to moja wymarzona praca.. Praca w fabryce przy produkcji na 3 zmiany 5 dni w tygodniiu... 1250 euro brutto nie jest zle ale moglo byc lepiej... moj Tz jest zly bo on mowi ze rpacowac nie musze ale ja zwariuje... no i dzisiaj poznalam inna co bedzie ze mna pracowac tez polka wiec juz mi sie podoba ![]() Ps.. to fabryka ciastek ![]() ![]() Ja nie w ciazy ![]() ![]() Cytat:
![]() I pamietam o was :P moj Tz przejmuje sprawe wiec bedzie ok ![]() I gratuluje 100 !! Cytat:
Cytat:
![]() to zawsze bedzie w nas siedziec... pomimo tego ze teraz juz mi lepiej.. boje sie ze przyjdzie taki dol ze znowu bede o tym myslec... Potrzebujemy czas... czas leczy rany... ale niestety nie goi blizn one zostaja... Ale musze powiedziec ze forum mi tez duzo pomaga... oj pomaga Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie teraz po spacerze rozbolał brzuch. Muszę się położyc.
#2409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo że praca w fabryce to nie jest dla nikogo szczyt marzeń.Ale możesz pracować i w między czasie szukać czegoś lepszego ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
![]()
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... ![]() Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-03-18 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zadomowienie
|
IZA, KOCURKU nawet nie wiem co napisac. Tak mi przykro
![]()
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
No ja też
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
Poleżałam i jest mi lepiej. Teraz mogę Wam poodpisywać.
Dziękuję za wszystkie rady dotyczące mojego żywienia, wiem, że jem mało, nie będe się już bronić tym, że zawsze tak jadłam, poprawie się dla mojej fasolki. Kocuur i Izunia jest mi strasznie przykro, że takie cos Was spotkało, przykro mi z powodu każdej z Was, która przeszła poronienie. Wkleję Wam artykuł, popłakałam się jak przeczytałam, że ludzie są tacy bezlitośni. http://kobieta.onet.pl/dziecko/zdrow...slyszcie/g96hv Poleżałam i mi lepiej, Nie bolał mnie dół brzucha, tylko jakbym kolkę miała.
#2414 |
Zakorzenienie
|
misia dobrze że już przeszło
![]()
#2415 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że tak się cieszyłam, że dwa razy to napisałam.
Nawet nie wiecie jak cieszy mnie fakt, że oboje, teraz z TŻ nie palimy. A TŻ wczoraj się do mnie przytulił i powiedział "Kocham Was moje Skarby". Aż mi się łezka zaplątała w oku. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Niestabilna mój TŻ pracuje w fabryce, która zajmuje się przetwórstwem ekogicznym, robią soki, przetwory z pomidorów, fasole, soczewice, soje, marmoladki, oliwki, olej. Do tego sprowadzają ekologiczne produkty z Niemiec, Włoch, Holandii, Hiszpanii i Usa. Na dodatek mają ekologiczne pieczywo, jaja, nabiał i własną dużą chłodnię ze świeżymi warzywami. Nie ukrywam, mój TŻ jest kierownikiem produkcji, zarabia dobrze, a do tego praktycznie może brać sobie co chce. Mamy dobrze. A moja mama pracuje w tym samym miejscu, tylko jest odpowiedzialna za sporządzanie zamówien. Żadne z nich nie narzeka.
#2416 |
Zakorzenienie
|
misiaw porownaniu do mnie to ty sie objadasz
![]() ![]() no i lacze sie w brzuszkowym bolu, mnie wzielo okropnie na ten bol zakwasowy :/ szczegolnie jak chodze, albo jak wstaje gdy wczesniej siedzialam, masakra :/ wrocilam chwile temu z miasta, wchodze na fb i widze ze kolega udostepnil zdjecie mojego brata... w tym roku mija 6 lat od kad go nie ma, a ja chyba nadal sobie z tym nie radze bo jak tylko zobaczylam zdjecie na ktorym jest taki usmiechniety to od razu sie rozryczalam i jak zaczelam o tym pisac znowu fala lez ![]() ![]() tz jednak dzis wraca, sprzatanie w polowie ogarniete, ale reszty mi sie ruszac nie chce przez ten brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Moj jak sie dowiedzial ze jestem w ciazy to na dobranoc dawal buzi i mi brzuszkowi...za kazdym razem mnie to wzruszalo... niestety wyszlo tak jak wyszlo... ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
To jest bardzo normalne i do psychologa isc nie musisz... Ja tez mam tak... moj dziadek zmarl 13 lat temu i do tej pory jak o nim mysle, mowie albo widze zdjecie to placze bo to byl zloty czlowiek i mi go tak strasznie brakuje... fuck i znowu sie poryczalam ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Chcialabym wam cos napisac... zebyscie mnie jeszcze lepiej poznaly w sumie lepiej poznaly moja sytuacje ze staraniami sie ... i wogole... Moze zaczne od tego ze jak wiecie moj Tz jest starszy ode mnie... i nie prazacie sie ale ona ma juz 4 dzieci z poprzedniego malzenstwa ![]() Gdy sie poznalismy wiedzialam to odrazu... mialo byc tak ze oboje niechcemy dzieci... (ja w glebi duszy chcialam) z czasem wyszlo ze nasze uczucia staly sie tak silne... nie da sie tego opisac... i on z milość do mnie ![]() i wogole Dziekuje ze jestescie !!!!!!!!!!!!!!
![]() 10.09.2014 na świecie pojawił się cud-Justus J.M. ![]() Edytowane przez Niestabilna Czas edycji: 2013-02-27 o 16:53 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niestabilna oj to widze, ze spora rodzinka ![]() ![]() pszczola oj zdecydowanie wizyta u lekarza bedzie niezbedna. takie dlugie cykle nie sa normalne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pooglądaj program " Niesforne przyszłe matki" na TLC p 16.30. Wydaje mi się, że reakcja na zdjęcie jest normalna. Nie można ot tak zapomnieć. Jedna z najbliższych Ci osób... Przytulam Cię mocno.
![]() |
#2420 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapowiada się nam znowu imprezowy weekend ![]() ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja witam sie w moim CZTERDZIESTYM dniu cyklu ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Rozeznanie
|
Nie wiem
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- kocurku- ściskam cie mocno i całuję ![]() A gdzie Lunka??
#2423 |
Zakorzenienie
|
lunka przypadkiem teraz sie nie przeprowadza juz?
kurcze, dzis sie zestresowalam. pol roku temu kupilismy lodowko zamrazarke, dzis patrze, a na wyswietlaczu jakis czerwony wykrzyknik. mowie sobie: no ladnie, juz po lodowce, a w dodatku moj Tz ma sklonnosci do wywalania rzeczy, ktorych wywalac nie mozna, tym sposobem nie mamy gwarancji ani dowodu zakupu;/ zamrazaka pelna jedzenia, bo zawsze przywiozimy miesko z Pl, pelno ryb, owocow;/ na szczescie okazalo sie, ze wiatrak, ktory jest na tylnej sciance po prostu caly zawalil sie szronem, kiedy kiedys tam nie domknelam drzwiczek. ufff, a juz sie wsciekalam;/ za to humor jakos mnie opuscil. pms jak ta lala;/ i dol: dlaczego to wszystko nas spotkalo, dlaczego nie mozemy doczekac sie dziecka ![]() jakis czas temu siostra mi powiedziala, ze jestem zimna.... hmmm... cos w tym jest... ewidentnie mam problemy z okazywaniem uczuc i emocji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | ||||||
Zakorzenienie
|
A ja myślałam że 20ty tydzień
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie z TŻ ![]() Dziewczyny, wracam do Świata Żywych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie powinno sie to tak skonczyc... zadna z nas na to nie zasluzyla... Żadna !!!
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które przeżyły poronienia... bardzo wam współczuję... Nie chcę nawet sobie wyobrażać .... Żadna na to nie zasłużyła... Nikt nie zasługuje... Ja wierzę dziewczyny, że modlitwa-ONA DZIAŁA cuda... Czasem trzeba czekać na swoje małe szczęście bardzo długo... Ale trzeba wierzyć, że będzie ok... i zaufać...
#2427 |
Zadomowienie
|
Byliśmy dziś w urzędzie gminy dowiedzieć się dokładnie o becikowe. Już wiem, że się nie załapiemy
![]() ![]() Kurde!!! Mój małż za dużo zarabiał i przekroczyliśmy pułap o 150 zł. No trudno, kiedyś dawali wszystkim, teraz trzeba spełniać określone warunki. Ech...biednemu zawsze wiatr w oczy, pewnie na roczny macierzyński też się nie załapię. ![]() Chociaż uspokoiło się ostatnio. Skurcze mam rzadziej, za to czuję szyjkę. Czasami mała tak się rozpycha, że mam wrażenie, że naciska na szyjkę a ta się otwiera. To bolesne doświadczenie.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
Isia a jakie są teraz wymogi?
#2429 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny możecie się ze mnie teraz pośmiać, ale napiszę Wam dlaczego ja w lutym wrzuciłam na luz. Moja mama kiedyś mi opowiedziała, że pierwszy raz dowiedziała się od wróżki. Jak była małolatą to poszła (urodziła mojego brata jak miała 17 lat) i ona jej powiedziała, że będzie miała szybko dziecko ( dwa miesiące później zaszła).
Więc mądra ja znalazłam jakąś wróżkę na sms, i napisałam (hahaha), w sumie do dwóch różnych (hahaha), i obydwie na podstawie daty urodzenia napisały, że w dziecko będę mieć pod koniec roku. Więc stwierdziłam luz, poczekam. I w ogóle nie myślałam o ciąży, nie mierzyłam, nie sprawdzałam, brałam ten wiesiołek, zobaczyłam śluz (przez dwa dni), więc działałam. Teraz trochę myślę, że to się zgadza, bo ja faktycznie dziecko będe mieć pod koniec roku. A teraz mogę się tylko śmiać i cieszyć z tego ![]() ![]()
#2430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do becikowego nie może przekroczyć 1900zł netto na osobę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.