|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
a ja właśnie grzeszę filiżanką sypanej czarnej kawki z odrobiną mleka
kawy rozpuszczalnej nie lubięCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
, a kiedy planujesz wizytę u endo? będziemy zaciskać kciuki
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze nie mam terminu, w piątek idę do rodzinnego po skierowanie i dopiero będę się zapisywać. Zastanawiam się tylko gdzie ja tego lekarza znajdę, bo u mnie na wsi aż takich specjalistów nie ma... Pewnie znajdę jakiegoś w Tychach, a jak nie, to Katowice... Oczywiście dam znać jak się sytuacja będzie rozwijała...
|
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2945 |
|
Raczkowanie
|
Liczę na to... i mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm...
|
|
|
|
#2946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przespalam sie troche i cisnienie troche zeszlo, ale glowa "kwadratowa" od mysli. ide jesc. na pocieszenie wlasnie znajoma zalatwila mi wanienke ze stelazem, bo ktoras z jej kolezanek ma do oddania. o 19 mam sobie podejsc odebrac. |
||
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie ten poród 40 minut to nie do końca tak, skoro ona o 12:00 miała rozwarcie już na 5cm
ciekawe o której urodziła ale sms-a dostały koło 19. Jak dla mnie poród dłuuższy bo jakby przy tych 5cm była w szpitalu to pewnie już by jej liczyli Obstawiam drugą fazę, parcie 40minut. Ale po tym co pisała pół dnia poród dość lajtowy
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-27 o 18:18 |
|
|
|
#2948 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może pocieszy Cię to, że ja byłam prawie 5 lat w związku na (dużą) odległość i widzieliśmy się też max. co 2 tygodnie. Choć nie byliśmy jeszcze małżeństwem. A teraz nastało wymarzone razem Cytat:
Byłam w dzieciństwie okropnym niejadkiem i moi rodzice imali się wszelkich sposobów, żebym zjadła COKOLWIEK, w tym sposobu z odwracaniem uwagi i jednoczesnym dokarmianiem. Myślę, że ta kobieta robiła to samo. nie jem ani makreli ani łososia wędzonego. Na wszelki wypadek. Choć lubię. Odbiję sobie potem ![]() Cytat:
Ja dziś jestem szczęśliwa. Czuję wiosnę w powietrzu u internisty dostałam Monural na zapalenie pęchęrza. Kupiłam sobie kwiatka, a moje dzieciątko dziś po raz pierwszy się wypięło mi w brzuchu, tak że to zobaczyłam nie lubię tego robić...
|
|
#2949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I za widok wypinającego się maleństwa i za porządki (też nie znoszę sprzątać łazienki)
|
|
|
|
|
#2950 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze szkoły rodzenia. Były mega interesujące zajęcia o porodzie. Na koniec wywiązała się dość burzliwa dyskusja o cięciach cesarskich i spotkanie przedłużyło się o pół godziny
TŻ prawie zasnął wygodnie wtulony w worek sako Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie stawiaj sobie diagnoz tylko czekaj na wizytę. Na pewno rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości a po co się masz teraz strachem karmić?
|
||||
|
|
|
#2951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i byl idealny. no i malego fajnie sie na nim usypialo (wlasnie przez mozliwosc bujania :P) |
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
My łożeczko pewnie końcem kwietnia kupimy. Miałam dzisiaj zamówić wszytsko do szpitala ale teraz akurat sprzedawca nie ma podkładów bella i musze poczekać.
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee... co do mnie to nie ale nie wiem, jakie wy macie wymagania jeśli chodzi o wózek... ja już trochę wózków miałam w rękach i wiem, że mura to wózek w sam raz dla mnie! znaczy się, dla mnie i mojego małego
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciala przezyc sobie porod na swoj sposob, a kobitka ciagle proponowala jej nowe pozycje itd., w kolko gadala jak nakrecona. marzyla o spokoju i by posluchac swojego ciala.
|
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.google.pl/search?q=EKTOR...w=1366&bih=604
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego odmawiasz sobie kawy? i z tego co czytam to axella też... ja wszędzie słyszę i czytam, że do 3 filiżanek dziennie spokojnie mogę pić (tyle że ja nie piję). jako że czasem smaka na kawę mam, ale po kofeinie spać nie mogę (bom nieprzyzwyczajona), kupiłam sobie tchibo kapsle z bezkofeinową i jest przepyszna! zaserwowałam już paru kawoszom i wszystkim smakowała
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
a tu co za cisza?!
![]() spakowana \prawie
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to baaardzo zmienia nastawienie pan w recepcji. dzisiaj dzwonilam do Gliwic i po godzinie z sygnalem, ale bez podniesionej sluchawki zaczelam dzwonic gdzie popadnie w koncu babeczka odebrala (chyba jakas kierownik przychodni ) i juz zaczela mowic, ze mam dzwonic pod inna koncowke - do rejestracji, ale ciaza od razu wywolala u niej zaciekawienie i sama zalatwila mi rejestracje mow, ze to pilne, ze potrzebujesz do porodu, ze gin potrzebuje konsultacji...dziala i milo jest uslyszec "prosze sie nie denerwowac, zaraz to jakos sprawnie zalatwimy" |
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też czytam,że można i piję sobię rozpuszczalną lekką z mlekiem bez problemku. mi chodzi o "prawdziwą"kawę, taką jak lubię... świeżutko zmieloną, baaaaardzo mocną (naprawde mocna, mocne espresso przy tym to pikuś) czarną i dużą ![]() i taka dawka na raz jest odczuwalna przez mój organizm,wiec Zu też by poczuła ![]() a nie będę pić jakiejś słabej kawy bo ani to smak ani przyjemność ![]() wiec czekam do po ciąży/po karmieniu na porządną dawkę kawuni ![]() wiec wolę z takimi pysznosciami poczekać
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
odebralismy wanienke
w planach mielismy anatomiczna...ale skoro trafila sie okazja ZA DARMO to dlaczego nie skorzystac, a kase przeznaczymy na cos lepszego. aaa dzidzius kapal sie w niej do 7 miesiecy, teraz woli brodzik. |
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kilka miałam w rękach i wybrałam mure. Zakochałam się w nim pierwszy raz na allego a drygi w smyku. Boję się tylko, że ta spacerówka będzie mała i długo w niej dziecko nie pojeździ. Ale pewnie i tak będe chciała na wiosnę za rok albo na lato kupić jakąś lekko składana spacerówke.
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-02-27 o 19:56 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Już jestem... kto mi streści co się dzisiaj działo ?
chyba nie mam siły na nadrabianie ![]() wróciliśmy ze szkoły rodzenia, tak jak myślałam- dzisiaj były zajęcia zapoznawcze, położne spisały dane każdej ciężarnej, poopowiadały o sobie, o śmiesznych sytuacjach z porodówki, o tematyce i szczegółowym planie kolejnych zajęć... każda para musiała się przedstawić i powiedzieć parę słów o sobie. kolejne spotkanie we wtorek, ma być ordynator ze szpitala i będzie opowiadał między innymi o znieczuleniach... Ogólnie położne przesympatyczne, w kilku momentach czułam się jak na kabarecie tak fajnie i zabawnie o wszystkim mówiły ![]() większość ciężarnych z tp na maj, jedna na koniec kwietnia i jedna na pierwsze dni lipca. No i oczywiście miałam wrażenie, że mam największy brzuch |
|
|
|
#2965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Justyna nie doczytalam, ile zaplacilas? i czy wozek z allegro? |
|
|
|
|
#2967 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, jak bejbik się wypina, nie? jest taki realny wtedy, można go pogłaskać, przytulić... Cytat:
no i fajnie, że podpytałaś. będę trzymać kciuki za pomyślny poród - jak widać, szanse są i to wcale nie takie nikłe, że wszystko pójdzie dobrze Cytat:
no i w niektórych tego typu fotelach dziwnie skrojone są plecy. więc dobrze by było przymierzyć najpierw, bo takie zgarbione karmić nie będziemy! )Cytat:
Cytat:
czyli w sumie dużo przemawia za tym, ale ja i tak chcę mojego cheersa
|
|
#2968 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i mówię, że przecież ona się nie bała pająków! W lecie wlazła ze mną w jakieś krzaczory i mi pokazywała pająki , robale i zdechłą mysz na ścieżce . No i się okazało, że babcia ją zaczęła straszyć pająkami i panami, którzy ją zabiorą jak będzie niegrzeczna. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzisz jak Ci się udało. Ja oprócz placków z sosem pieczarkowym u jednej koleżanki załapałam się także na łazanki u drugiej. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj wieczorem napisała do mnie taka dalsza znajoma, że ma ciuszki po synku (z września ub. roku) i czy bym nie chciała. A co bym nie chciała, jak chciała. Fajnie być jedną z ostatnich bezdzietnych. |
||||||
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie wiem czy przez łożysko na przedniej ścianie czy przez co,ale Zu "wyłąnia się" tylko po bokach brzucha ![]() choć jest jakaś spokojna ostatnio, przekręca się ale już nigdzie nie wystaja stopcie ni nic :< szkoooda, może juz miejsca nie ma ![]() albo lezy jakos krzywo
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
halo
Byłam na wizycie ![]() Ku mojej radości lekarz poszedł mi na rękę z L4. Cieszę się bardzo bo myślałam że się nie zgodzi bo trochę z tym przekombinowałam. Szyjka DŁUUUUUUUGA i zamknięta. USG szybkie bo mała za bardzo fikała ale wszystko ok. Mam przyjść na wizytę dopiero za 5 tygodni więc to będzie po świętach ale jeszcze nie wiem dokładnie w który dzień pójdę. No i w kwietniu będę miała 3 wizyty no chyba że wcześniej urodzę No i ogólnie stwierdził że moja ciąża mimo początkowych problemów rozwija się idealnie- wręcz książkowo. Aaaa i najważniejsze to mogę jechać do domu na święta co mnie bardzo, bardzo ale to bardzo cieszy. Jedynie kazał zabrać ze sobą w razie "w" no-spę.szprotka współczuję przeprowadzki. To jest strasznie męczące a co dopiero w ciąży! hump ale wędzona ryba jest traktowana trochę jak surowe mięso. Bo nie przeszło żadnej obróbki (smażenie, gotowanie itd). I praktycznie jedyne rzeczy przed którymi mnie przestrzegał lekarz to owoce morza, sery pleśniowe, surowe mięso, surowe jajka i właśnie ryby wędzone. I w zasadzie to tylko tych rzeczy nie jem. Justyna trzymam kciuki za glukozę. Ale na prawdę ona nie jest taka straszna. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.

Trudno, najwyżej będę się zwijać w bólach i to w samotności.
Liczę na to, że to tylko fałszywy alarm.
, a kiedy planujesz wizytę u endo? będziemy zaciskać kciuki 

i nie puszczam nawet na chwilkę
ciekawe o której urodziła ale sms-a dostały koło 19. Jak dla mnie poród dłuuższy bo jakby przy tych 5cm była w szpitalu to pewnie już by jej liczyli
Obstawiam drugą fazę, parcie 40minut. Ale po tym co pisała pół dnia poród dość lajtowy 

pytalam o szybki termin, a ona mowi, ze to najszybszy i ze normalnie dostalabym na maj. no to kciuki dalej sciskamy, tym razem bez obijania. musze troche ochlonac.
nie lubię tego robić...

nie stawiaj sobie diagnoz tylko czekaj na wizytę. Na pewno rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości a po co się masz teraz strachem karmić?

Ślub 27. X. 2012

i milo jest uslyszec "prosze sie nie denerwowac, zaraz to jakos sprawnie zalatwimy"