|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
a ja właśnie grzeszę filiżanką sypanej czarnej kawki z odrobiną mleka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie mam terminu, w piątek idę do rodzinnego po skierowanie i dopiero będę się zapisywać. Zastanawiam się tylko gdzie ja tego lekarza znajdę, bo u mnie na wsi aż takich specjalistów nie ma... Pewnie znajdę jakiegoś w Tychach, a jak nie, to Katowice... Oczywiście dam znać jak się sytuacja będzie rozwijała...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2945 |
Raczkowanie
|
Liczę na to... i mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() przespalam sie troche i cisnienie troche zeszlo, ale glowa "kwadratowa" od mysli. ide jesc. na pocieszenie wlasnie znajoma zalatwila mi wanienke ze stelazem, bo ktoras z jej kolezanek ma do oddania. o 19 mam sobie podejsc odebrac. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie ten poród 40 minut to nie do końca tak, skoro ona o 12:00 miała rozwarcie już na 5cm
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-27 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() może pocieszy Cię to, że ja byłam prawie 5 lat w związku na (dużą) odległość i widzieliśmy się też max. co 2 tygodnie. Choć nie byliśmy jeszcze małżeństwem. A teraz nastało wymarzone razem ![]() Cytat:
Byłam w dzieciństwie okropnym niejadkiem i moi rodzice imali się wszelkich sposobów, żebym zjadła COKOLWIEK, w tym sposobu z odwracaniem uwagi i jednoczesnym dokarmianiem. Myślę, że ta kobieta robiła to samo. nie jem ani makreli ani łososia wędzonego. Na wszelki wypadek. Choć lubię. Odbiję sobie potem ![]() Cytat:
Ja dziś jestem szczęśliwa. Czuję wiosnę w powietrzu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | ||||
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze szkoły rodzenia. Były mega interesujące zajęcia o porodzie. Na koniec wywiązała się dość burzliwa dyskusja o cięciach cesarskich i spotkanie przedłużyło się o pół godziny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i malego fajnie sie na nim usypialo (wlasnie przez mozliwosc bujania :P) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
My łożeczko pewnie końcem kwietnia kupimy. Miałam dzisiaj zamówić wszytsko do szpitala ale teraz akurat sprzedawca nie ma podkładów bella i musze poczekać.
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eee... co do mnie to nie ![]() ![]()
![]() |
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.google.pl/search?q=EKTOR...w=1366&bih=604
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego odmawiasz sobie kawy? i z tego co czytam to axella też... ja wszędzie słyszę i czytam, że do 3 filiżanek dziennie spokojnie mogę pić (tyle że ja nie piję). jako że czasem smaka na kawę mam, ale po kofeinie spać nie mogę (bom nieprzyzwyczajona), kupiłam sobie tchibo kapsle z bezkofeinową i jest przepyszna! zaserwowałam już paru kawoszom i wszystkim smakowała ![]()
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
a tu co za cisza?!
![]() spakowana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też czytam,że można i piję sobię rozpuszczalną lekką z mlekiem bez problemku. mi chodzi o "prawdziwą"kawę, taką jak lubię... świeżutko zmieloną, baaaaardzo mocną (naprawde mocna, mocne espresso przy tym to pikuś) czarną i dużą ![]() i taka dawka na raz jest odczuwalna przez mój organizm,wiec Zu też by poczuła ![]() a nie będę pić jakiejś słabej kawy bo ani to smak ani przyjemność ![]() wiec czekam do po ciąży/po karmieniu na porządną dawkę kawuni ![]() wiec wolę z takimi pysznosciami poczekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
odebralismy wanienke
![]() aaa dzidzius kapal sie w niej do 7 miesiecy, teraz woli brodzik. |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Ja też kilka miałam w rękach i wybrałam mure. Zakochałam się w nim pierwszy raz na allego a drygi w smyku. Boję się tylko, że ta spacerówka będzie mała i długo w niej dziecko nie pojeździ. Ale pewnie i tak będe chciała na wiosnę za rok albo na lato kupić jakąś lekko składana spacerówke.
![]() ![]() ![]() Laura ![]() http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-02-27 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
Już jestem... kto mi streści co się dzisiaj działo ?
![]() chyba nie mam siły na nadrabianie ![]() wróciliśmy ze szkoły rodzenia, tak jak myślałam- dzisiaj były zajęcia zapoznawcze, położne spisały dane każdej ciężarnej, poopowiadały o sobie, o śmiesznych sytuacjach z porodówki, o tematyce i szczegółowym planie kolejnych zajęć... każda para musiała się przedstawić i powiedzieć parę słów o sobie. kolejne spotkanie we wtorek, ma być ordynator ze szpitala i będzie opowiadał między innymi o znieczuleniach... Ogólnie położne przesympatyczne, w kilku momentach czułam się jak na kabarecie tak fajnie i zabawnie o wszystkim mówiły ![]() większość ciężarnych z tp na maj, jedna na koniec kwietnia i jedna na pierwsze dni lipca. No i oczywiście miałam wrażenie, że mam największy brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Justyna nie doczytalam, ile zaplacilas? i czy wozek z allegro? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, jak bejbik się wypina, nie? ![]() ![]() Cytat:
![]() no i fajnie, że podpytałaś. będę trzymać kciuki za pomyślny poród - jak widać, szanse są i to wcale nie takie nikłe, że wszystko pójdzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Widzisz jak Ci się udało. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj wieczorem napisała do mnie taka dalsza znajoma, że ma ciuszki po synku (z września ub. roku) i czy bym nie chciała. ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie wiem czy przez łożysko na przedniej ścianie czy przez co,ale Zu "wyłąnia się" tylko po bokach brzucha ![]() choć jest jakaś spokojna ostatnio, przekręca się ale już nigdzie nie wystaja stopcie ni nic :< szkoooda, może juz miejsca nie ma ![]() albo lezy jakos krzywo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
halo
Byłam na wizycie ![]() Ku mojej radości lekarz poszedł mi na rękę z L4. Cieszę się bardzo bo myślałam że się nie zgodzi bo trochę z tym przekombinowałam. Szyjka DŁUUUUUUUGA i zamknięta. USG szybkie bo mała za bardzo fikała ale wszystko ok. Mam przyjść na wizytę dopiero za 5 tygodni więc to będzie po świętach ale jeszcze nie wiem dokładnie w który dzień pójdę. No i w kwietniu będę miała 3 wizyty no chyba że wcześniej urodzę ![]() No i ogólnie stwierdził że moja ciąża mimo początkowych problemów rozwija się idealnie- wręcz książkowo. Aaaa i najważniejsze to mogę jechać do domu na święta ![]() szprotka współczuję przeprowadzki. To jest strasznie męczące a co dopiero w ciąży! hump ale wędzona ryba jest traktowana trochę jak surowe mięso. Bo nie przeszło żadnej obróbki (smażenie, gotowanie itd). I praktycznie jedyne rzeczy przed którymi mnie przestrzegał lekarz to owoce morza, sery pleśniowe, surowe mięso, surowe jajka i właśnie ryby wędzone. I w zasadzie to tylko tych rzeczy nie jem. Justyna trzymam kciuki za glukozę. Ale na prawdę ona nie jest taka straszna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.