![]() |
#1291 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
witam z rana z kawusią
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- dzis kończymy siedem miesięcy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lu też tak wstaje, na tygodniu mi to pasuje akurat, gorzej w weekendy ![]() dzisiaj nocka znowu była taka sobie, o 3 musiałam wziąć małą do nas, bo nie chciała spać w łóżeczku, jeszcze później chwilę coś płakała i się kręciła, ale jak już zasnęła to spaliśmy do rana. A jak wstałam to była tak słodko przyklejona do tatusia ![]() ![]()
![]() |
#1294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie każda jest do du.py serio, nie wiem dlaczego mała tak źle śpi - i to już od 2 miesięcy prawie to trwa ![]() ![]() do tego w ciągu dnia maksymalna maruda, a jak wychodzę z pokoju to od razu płacz, mega płacz i to momentalnie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
marudy współczuje, ja przynajmniej w dzień mam względny spokój co do dreptania, to tak szczerze, często myślę, że wolałabym, żeby ona z tym poczekała. Z czystego egoizmu. Po prostu łatwiej było, jak ona była mniej mobilna ![]()
![]() |
#1296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas noc troszkę lepsza 3 pobudki. Wyeliminowałam jedno karmienie - bynajmniej nie planowałam tego tak jakoś wyszło. Po prostu któregoś dnia jak się zaczął kręcić po ok 3 godz snu to go wzięłam do siebie (dawniej przystawiałam do piersi) i zasnął momentalnie i obudził się za jakieś 2,5-3 godz. Od tego czasu robię tak codziennie i udaję się. Liczę na to że któregoś dnia po prostu prześpi to kręcenie się i prześpi do tej 1 w nocy.Może jakoś tak małymi kroczkami się przestawimy. Kusi mnie trochę żeby o tej 1 dać mu butlę bo może zje więcej niż z piersi i prześpi znów dłużej, ale jakoś szkoda mi, lubię go karmić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Dziś o godzinie 18.10 Emil skończy 6 miesięcy!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() A dziś u mnie słonecznie ![]() ![]() Aaaaa!! Emil pełza do przodu a nawet raczkować próbuje tylko rączki nie współgrają z nóżkami ![]() ![]()
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Agunia ![]() ![]() Irmusia małej dałam łososia - raz pieczonego w folii, a wczoraj gotowanego na parze (w końcu dorobiłam się wkładki do gotowania na parze). Mam nadzieję, że wieczorem popiszę więcej. U nas też piękna pogoda, zaraz idę z małą na spacer. Miłego dnia kobietki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
poważny wiek ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- ![]()
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
Linka wspolczuje nocek! U nas malu budzi sie co2-3h i tez jest to niezalezne od niczego, w pewnym momencie zaczyna sie krecic i wybudzac, potem cyc( zaczyna mnie to draznic az sie dziwie sobie) o i odkladam i spi dalej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | ||||
Zadomowienie
|
Hello
![]() Nie wiem, o czym wy piszecie wspominając, że pogoda ładna ![]() Niebo nad Berlinem jest jak... niebo nad Berlinem. W kolorze brudnego śniegu od października do marca ![]() Mam pytanie - możecie polecić jakieś grające zabawki? coś, co sensownie gada PO POLSKU? Bo wygląda na to, że w weekend skoczymy do PL i chcielibyśmy kupić małej coś w rodzaju tej kuchenki, tylko żeby koniecznie w ojczystym języku jednak gadało ![]() tak, bo dzięki nim ma w łóżeczku nieco ciemniej i nie razi jej światło z naszej lampki nocnej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zawsze obudzi się po 8,5 godzinach snu. Aż się boję myśleć, co by było, gdybym ją kładła o tej porze, o jakiej właściwie powinno się kłaść dzieci - jakoś około 19. Przecież musiałabym dzień zaczynać codziennie o 4 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"X w przeciwieństwie do Y (dwie córki autorki tekstu) była dzieckiem stacjonarnym" ![]() Chodziło o to, że jak już zasiadła w wieku 6 czy 7 miesięcy, tak siedziała, dopóki nie nauczyła się chodzić. Żadnego dreptania, żadnego raczkowania, pełzania - nic. Bardzo spodobało mi się to określenie, tym bardziej, że moja córka też zapowiada się na dziecko stacjonarne ![]() No i rzeczywiście, przyznaję, jest to wygodne. Dopóki ktoś (z udawaną troską w głosie) nie zapyta - "jak to - jeszcze się nie przemieszcza?!" ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziecko "stacjonarne" hihi, fajne określenie ![]() moja to tzw. czyste srebro i szczerze to ja już jestem przerażona co będzie jak ona zacznie chodzić. W domu jej już chyba nie upilnuje, a spacery... cóż póki co chyba sobie wolę nie wyobrażać, jak ja sobie dam radę z dzieckiem biegającym gdzie się da i psem, który na dworze bywa ciężki w obsłudze...
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
czy dawałyście swoim dzieciom cytrusy?
#1305 | ||
Zakorzenienie
|
phdwao dzięki
![]() gratulacje i wszystkiegi najlepszego! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() powąchać ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
Dep wtedy wygladalas swietnie a teraz wygladasz bardzo dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ad2 Nie wiem , może. Nie znalazłam niczego konkretnego na ten temat. Tak, czy siak, od dziś do zaschnęcia wykwitów siedzimy w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś noc zaczęła się kiepsko. Strasznie się wierciła i to u nas w łóżku. Jednak po jakimś tam czasie było już trochę lepiej. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i nie zacytowało mi wszystkiego.... Mamy dzisiaj piękny, słoneczny dzień. Wymarzony dzień na spacer, a tu doopa. Nie znoszę siedzieć w domu, bo czuję się wtedy chora a do tego cały czas coś podjadam. No jutro kogoś zawołam do Nadki, to pójdę gdzieś do sklepu na chwilę albo po Kaję do przedszkola. Jak nie wyjdę, to zwariuję. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
kurier mi zrobił niespodziankę i przyjechał wcześniej niż się zapowiadał (pamiętał, że mi nie bardzo pasowały godziny w których chciał być więc zadzwonił i spytał, czy jestem w domu bo może być wcześniej). Ten sam, co kiedyś spóźnił się godzinę wcześniej mi oznajmiając, że później niż 12-14 nie może być (opierdzieliłam go wtedy). Fajnie, bo mogę spokojnie zaraz na spacer z małą ruszyć i nie będę miała rozwalonego dnia
chyba będę musiała... już widzę, jak ludzie będą na mnie patrzeć, no ale pewnie nie raz mi uratują tyłek (chociaż cały czas ich używać nie będę, tylko w razie konieczności) niestety nie. Było ciemno i nie chciałam ich budzić
#1309 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Młody drzemie a ja mam chwile na kawke ![]() Mam dzisiaj ochotę zrobić ciacho, wieczorem idziemy na urodziny i będzie do kawki ![]()
#1310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale u nas słoneczko ładnie świeci chyba się zaraz wybierzemy na spacer
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2013-02-28 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam wrażenie (coraz silniejsze) że mała naprawdę idzie w moje ślady - ja nie raczkowałam w ogóle (jak już kiedyś wspominałam), ale np. bardzo szybko zaczęłam mówić. Tak, jakbym skupiając się na jednej czynności w ogóle zaniechała drugą. I z Zosią jest chyba podobnie - ani myśli się przemieszczać, za to już mając 5 miesięcy zaczęła sylabizować, jak miała 5,5 repertuar był naprawdę bogaty - i tatata, i bababa, ciacia, dododo, gugugu, jejeje itd. Miała niecałe 7 miesięcy, jak umiała pokazać, gdzie zabawka ma oko/nos/włosy - wtedy jeszcze sama zastanawiałam się, czy to w ogóle możliwe tak wcześnie, i zaraz mnie matka zgasiła (to to ona świetnie potrafi) mówiąc, że nie. Przyjechała 2 tygodnie później, pokazała małej jakąś maskotkę w Ikei i zaczęła wypytywać. I jakie było jej zdziwienie gdy zobaczyła, że Zosia rzeczywiście pokazuje poprawnie! Tylko czy mnie ktoś o to pyta? ależ. "stoi już?", "raczkuje?", "zaczęła się w końcu jakoś bardziej ruszać?" - to są pytania, które słyszę ![]() nie bardzo ładnie ![]() To znaczy, że wywija kończynami podczas gdy leży/siedzi? bo jak tak, to moja też jest statycznie dynamiczna ![]() Cytat:
![]() No właśnie - człowiek powinien się dobrze czuć sam ze sobą. Co z tego, że inni mi mówią, że wreszcie nie wyglądam "marnie" albo "na wychudzoną", skoro teraz patrzę w lustro i widzę jakąś obcą babę?! Babę, która mi się nie podoba, po prostu nie jest w moim typie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no, jedyne co robi, to pełza okrężnie ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Dawno nie było tu Pauli, prawda? Czy mi sie wydaje? ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Dep, wiem, ze każdy Cię prosi o to samo do znudzenia... Ale moze zrobiłabyś jakąś top listę powiedzmy 20 książeczek? Może znajdziesz chwilkę? Może byśmy wrzuciły tę listę gdzieś na pierwszą stronę? Z czasem mogłaby się powiększać ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zadomowienie
|
Ostatnio kupiłam małej kilka książeczek w pepco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
Linka ale szczescie ze lubie owsiankr, bo tak bylaby to meczarnia, ale do szwagierki to mi daleeko figura, hehe a na obiad co je? Bo kolacji rozumiem nie wolno?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Rozeznanie
|
Ostatnio nawet nie mam czasu na wizaż bo co siądę do kompa to mała już się budzi
![]() Robi się coraz bardziej mobilna, zaczeła pełzać, podnosić dupkę i przebierać nóżkami, tylko wtedy nie pamięta o rączkach ![]() ![]() Konika fp i szczeniaczka przestała się bać jak są wyłączone, ale jak się je włączy to odrazu buźka w podkówkę i straszny płacz ![]() Muzykę lubi, ciągle bawi się przy fasolkach a śpiewających zabawek się boi ![]() I takie pytanie, zaczełam małej podawać brokuł i ma po nim zatwardzenie, na drugi dzień nie umie kupy robić, robi ją w ratach po 3-4 razy i jest strasznie twarda, też tak mają wasze dzieciaki? |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
je wszystkie posiłki i to nie małe ![]() w sumie ona ma duzą korbę na punkcie gotowania, np. sama piecze chleb czy robi rzeczy w stylu pasztet z ciecierzycy (tak samo mój TZ ma korbę na punkcie gotowania) ona dużo ćwiczy, codziennie biega, 2-3 w tyg siłownia i basen - too chyba tego zasługa ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- mała mnie dziś wykończy, tylko rączki ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-02-28 o 14:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Byłam z Marysią w baby clinic-waży 7200g i utrzymuje się na 25. centylu ![]() U nas piękna pogoda, ale trochę chłodno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | ||||
Rozeznanie
|
Hej,
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja po brokule robił normalne kupki. Robiła twarde i bardzo się męczyła po bananie, ale banan ma właściwości zatwardzające. Cytat:
![]() Mamy jakieś dzieciaczki na wątku poniżej 7 kg? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.