Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 08:33   #1771
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

mnie wlasnie obudzil krwotok z nosa... czuje sie fatalnie... jak mi przejdzie ide dalej spac...
Stary 2013-02-28, 08:49   #1772
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
lekarz mowi, ze to raczej chlopak wszystko jest ok, jestem przeszczesliwa!!! pisze na szybko z telefonu. nie dal sie zmierzyc.. ale glowa od ucha do ucha ma 1,7 cm wiec jest duzy na zdjeciu brzuchem do gory, rece zalozone za glowe.. to musi byc ON
Ale śmiszny hehe gratuluje!! nie za wcześnie na płeć? qrcze zazdroszczę takiego dokładnego USG. Moja ginka widzę ma kiepski sprzęt, bo mało widać :/ ale pochwalę się moim łobuzem na główce taka ciemniejsza plamka to mózg? bo zapomniałam zapytać lekarki mój dzidziol ma prawie 2 cm, serduszko ślicznie pulsuje Jestem taka szczęśliwa, że szok. Lekarka śmiała się, że to olbrzym hehe ale chyba przesadziła, bo oceniła jego wiek podobnie jak wynika z OM. Powiedziałam też wczoraj mamie i braciakom o ciąży. Bardzo się ucieszyli Mamcia aż się popłakała a ja z nią hehe Dzisiaj przekazujemy teściom i reszcie światu
To oficjalnie proszę o wpisanie mnie na listę mamusiek październikowych
LaLoca (27lat, I ciąża) OM 31.12.2012, TP 6.10.2013

Powiedzcie mi jeszcze, jak często robicie morfologię? bo nie zleciła mi żadnych badań tym razem, a kolejna wizyta za 5 tygodni i nie wiem czy zapomniała, czy jak. Myślałam, że co miesiąc robi się badania, a wczoraj byłam taka oszołomiona na wizycie, że wogóle o tym nie pomyślałam. Chyba zadzwonię do niej i dopytam. Chociaż jak miałam dobre wyniki to może nie ma potrzeby ich kontrolować.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CCF20130228_000002.jpg (90,9 KB, 34 załadowań)
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:52   #1773
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
hej laski
Jestem już po wizycie i po USG!!!
Dzidziuś był zarąbisty, cudowny, słitaśny, no sam miodzio
Wszystko rozwija się prawidłowo, ma 70mm, z usg wychodzi, że jest w 13t2dniu, to ciut do przodu, bo formalnie mam dziś 12t5d. Serducho 158/minutę. Machało małe do nas rączkami i sie wierzgało, doktor nie mógł go inaczej ustawić zaczepkami, więc musiał mi zrobić przez pochwę badanie, mąż miał minę zdezorientowaną, bo jak gadaliśmy o tym wcześniej to mówił, ze nie chciałby widzieć jak jakiś kolo mi coś tam wkłada, ale był tak zauroczony bejbikiem, że spoko
jestem zakochana, szczęśliwa i spokojna....

tylko mam zrobić wczesniejszą krzywą cukrową, bo mam wyniki już kolejne w górnej granicy normy... i tu mam pytanie do bajki, kochana jak to przeczytasz to napisz jakie ty masz poziomy, bo tobie z tego co kojarzę też chyba lekarz kazał zrobić wczesniej krzywą, tak?

a jak mi mąż pokaże jak się zdjęcia wkleja to zapodam wam fotkę, a za pół godziny śmigamy do znajomych.
gratuluję udanej wizyty, super że z bejbikiem wszystko ok i rośnie ładnie kiedy mój dzieć będzie taki duży ??
Dziewczyny pomóżcie bo ja się już gubię w tych tygodniach, skoro OM miałam 10.01 to w którym dokładnie jestem tygodniu. Bo gdzie nie popatrze to pokazuje mi inaczej i juz zgłupiałam i nie wiem jak to mam w końcu liczyć.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
lekarz mowi, ze to raczej chlopak wszystko jest ok, jestem przeszczesliwa!!! pisze na szybko z telefonu. nie dal sie zmierzyc.. ale glowa od ucha do ucha ma 1,7 cm wiec jest duzy na zdjeciu brzuchem do gory, rece zalozone za glowe.. to musi byc ON

Super, dobrze że poszłaś do lekarza wcześniej, jesteś spokojniejsza.

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-02-28 o 09:11
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:55   #1774
vea7
Zakorzenienie

No dzisiaj się ładnie zachowałyście i nie naprodukowałyście za dużo wieczorem... lubimy takie dni

T_89 moja znajoma miała X-landera i bardzo sobie chwaliła

nena_milka... świeża ryba

wadera, tak ładnie to opisałaś, że dosłownie zobaczyłam postać zbierającą żurawinę - w skórach z koszykiem, a dookoła zamglone moczary, jaszczurki i takie wielkie wazki latające dookoła... normalnie Parku Jurajski

brydzia, gratuluję
Mamy ten sam termin

madziuchna
cześć
Będzie dobrze

matallewar

dirtymagic

Kawał dziecia masz Super, że wszystko tak ładnie idzie

ladanseuse
Jak z rękami za głową to musi być facet

mariiasia
Trzymam żeby było dobrze

LaLoca, fajny maluch
Morfologii nie robi się co wizytę, chyba, że w poprzedniej coś było nie tak albo coś się dzieje. Jeśli wyniki prawidłowe, to po co kłuć

Kurcze, też mam non stop katar, a do tego (albo raczej z tego powodu) zaczęłam chrapać Mąż się trochę wkurza, ale bardziej sama się denerwuję, bo budzi mnie własne chrapanie... jakby nie dość było ganiania w nocy siku
Ponieważ robię się w pracy głodna, to kupiłam sobie wczoraj mieszankę studencka i po trochę orzeszków podjadam... dooobre orzeszki

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:03   #1775
ladanseuse14
Zakorzenienie

LaLoca gin mowil, ze zaden normalny lekarz nie dal jednoznaczej info o plci w rowno 11t ale od razu jak zobaczyl mlodego, to powiedzial, ze to raczej bedzie chlopak. ale powiedzial zebym nie kupowala jeszcze niebieskich ubranek :P

dzis zaczelismy 12 tydzien

zapomnialam wam powiedziec, ze usg wywnioskowalo automatycznie, ze dziecko wielkoscia odpowiada dziecku, ktore ma 12t 4d :P a ja bylam w rownym 11...
Stary 2013-02-28, 09:42   #1776
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Co mi polecacie na katar? Normalnie mi nos już odpada od tych chusteczek i głowa puchnie
Inhalacje wodą z solą albo wodą z olejkiem np. miętowym (jeśli Cię nie mdli). Ostatnio wszystko zeszło mi z zatok w jeden dzień. Inhalowałam co pół godziny.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:47   #1777
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć Ja dzisiaj też źle spałam, jakoś żadna pozycja mi nie odpowiadała, głowa mnie bolała w nocy, dopiero teraz wzięłam apap i lepiej. Czy to prawda, że później niewskazane jest leżenie na plecach? Bo ja zawsze śpię na brzuchu, alternatywnie na plecach, a na boku jakoś nie umiem zasnąć....

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:49   #1778
ladanseuse14
Zakorzenienie

z ostatnich ustalen z TZ: Tomasz Piotr

czuje sie jak zwloki...
Stary 2013-02-28, 09:52   #1779
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja mam rozstepy na cyckach
Sola jest śliczna Juz kiedyś pisałam,że wózek super się sprawuje

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
GRATKI

Cytat:
ale super,chłopczyk

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
melduję się po wizycie u gina.
na usg widać pęcherzyk, ale serduszka jeszcze nie mam przyjść za tydzień.
zwiększył mi dawkę duphastonu i mam brać jeszcze dodatkowo magnez. No i tydzień leżeć w łóżku, bo jednak moja prl jest trochę nie taka jak powinna i niepokojące są bóle brzucha...
tak się boję...

teraz się biorę za nadrabianie, na poprawę humoru
będzie dobrze!!!!

Cytat:
Dzisiejsza noc była okropna. Nie mogłam oddychać przez ten katar. Spałam, a raczej drzemałam tylko kilka godzin. Chyba zostanę dziś w łóżku, a miałam takie plany
oj,kuruj się,chorowitku naprawdę jest mi Cię szkoda... dobrze,że mnie na razie to omija...
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ale śmiszny hehe gratuluje!! nie za wcześnie na płeć? qrcze zazdroszczę takiego dokładnego USG. Moja ginka widzę ma kiepski sprzęt, bo mało widać :/ ale pochwalę się moim łobuzem na główce taka ciemniejsza plamka to mózg? bo zapomniałam zapytać lekarki mój dzidziol ma prawie 2 cm, serduszko ślicznie pulsuje Jestem taka szczęśliwa, że szok. Lekarka śmiała się, że to olbrzym hehe ale chyba przesadziła, bo oceniła jego wiek podobnie jak wynika z OM. Powiedziałam też wczoraj mamie i braciakom o ciąży. Bardzo się ucieszyli Mamcia aż się popłakała a ja z nią hehe Dzisiaj przekazujemy teściom i reszcie światu
.
rzeczywiście duży ja OM mialam 28.12,a moja dzidzi w 8 tygodniu miała 1,26 cm

Cytat:
LaLoca gin mowil, ze zaden normalny lekarz nie dal jednoznaczej info o plci w rowno 11t ale od razu jak zobaczyl mlodego, to powiedzial, ze to raczej bedzie chlopak. ale powiedzial zebym nie kupowala jeszcze niebieskich ubranek :P

zapomnialam wam powiedziec, ze usg wywnioskowalo automatycznie, ze dziecko wielkoscia odpowiada dziecku, ktore ma 12t 4d :P a ja bylam w rownym 11...
klocek mały

DZIEŃ DOBEREK WSZYSTKIM
Zaraz kładę się spać z małą,bo ledwo widzę na oczy

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:53   #1780
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny po wizytach u gina - gratuluję pozytywnych wieści, a za te mniej pozytywne trzymam kciuki mocno Ladanseuse - ale super że już jest podejrzenie płci

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-02-28, 09:53   #1781
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
No dzisiaj się ładnie zachowałyście i nie naprodukowałyście za dużo wieczorem... lubimy takie dni
Właśnie się dziwię, że tak cicho i spokojnie czyżby szefowie nad głowami stali?

Cytat:
wadera, tak ładnie to opisałaś, że dosłownie zobaczyłam postać zbierającą żurawinę - w skórach z koszykiem, a dookoła zamglone moczary, jaszczurki i takie wielkie wazki latające dookoła... normalnie Parku Jurajski
A nie wierzysz, że tak to właśnie wyglądało? Tylko dinozaurów nie było

Ladanseuse och jak Ci zazdroszczę ja też chcę usg

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:55   #1782
papalinka83
Zakorzenienie

Laski, trzymajcie za mnie kciuki, mam dzisiaj popołudniu egz. z francuskiego w pracy i to ustny A uczyć mi się nie chciało nic a nic... Współczuję studiującym i sesjującym, to musi być jakiś koszmar

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-02-28, 09:55   #1783
87czarna
Zakorzenienie

matallewar
Jak Twoje samopoczucie?

Stary 2013-02-28, 09:56   #1784
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć Ja dzisiaj też źle spałam, jakoś żadna pozycja mi nie odpowiadała, głowa mnie bolała w nocy, dopiero teraz wzięłam apap i lepiej. Czy to prawda, że później niewskazane jest leżenie na plecach? Bo ja zawsze śpię na brzuchu, alternatywnie na plecach, a na boku jakoś nie umiem zasnąć....
Ponoć można tylko na lewym boku. Nie wiem co będzie ze mną, bo ja nie umiem spać inaczej niż na brzuchu

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2013-02-28, 09:56   #1785
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Laski, trzymajcie za mnie kciuki, mam dzisiaj popołudniu egz. z francuskiego w pracy i to ustny A uczyć mi się nie chciało nic a nic... Współczuję studiującym i sesjującym, to musi być jakiś koszmar
Miło,że ktoś nam współczuje
Trzymamy w takim razie kciuki!

Stary 2013-02-28, 10:01   #1786
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:

To mały rośnie Ci jak na drożdżach

Cytat:

LaLoca, fajny maluch
Morfologii nie robi się co wizytę, chyba, że w poprzedniej coś było nie tak albo coś się dzieje. Jeśli wyniki prawidłowe, to po co kłuć

Kurcze, też mam non stop katar, a do tego (albo raczej z tego powodu) zaczęłam chrapać Mąż się trochę wkurza, ale bardziej sama się denerwuję, bo budzi mnie własne chrapanie... jakby nie dość było ganiania w nocy siku
Ponieważ robię się w pracy głodna, to kupiłam sobie wczoraj mieszankę studencka i po trochę orzeszków podjadam... dooobre orzeszki
Z moich obserwacji wynika, że najwięcej postów produkujemy do godzin popołudniowych. Po wyjściu z pracy tempo spada

W imieniu człowieczka w moim brzuszku dziękuję za komplement Logiczne z tą morfologią. Dziękuję

Qrde a mnie zaczyna boleć gardło :/ ja się chyba załame :/ epidemia jakaś na forum panuje :P nie załączać do postów zarazków proszę!

A właśnie zastanawiałam się jak to jest z orzeszkami. Można jeść? słyszałam, że uczulają, ale mam nadzieje, że to bujda bo bardzo lubię. Szczególnie nerkowca
Stary 2013-02-28, 10:07   #1787
maomami
Wtajemniczenie

Mnie ktoś ostatnio powiedział, żeby orzeszków za bardzo nie jeść bo są ciężkostrawne, nie wiem ile w tym prawdy.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:10   #1788
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepraszam, ale to mi się skojarzyło tak... egzamin z francuskiego, i to ustny... i jeszcze w pracy
Przepraszam

Stary 2013-02-28, 10:12   #1789
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
i w kwietniu chyba usg dowiem sie czy chlopak czy dziewczynka
W kwietniu będę miała drugie usg genetyczne, babka kazała abym przyszła w 21 tc wtedy poznamy już płeć.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też chodzicie cały czas siku? Dla mnie najgorsza jest noc jak budzę się o 3 no i muszę iść. Na początku trzymałam do rana ale przeczytałam, że długie trzymanie moczu może prowadzić do zapalenia pęcherza czy kłopotów z nerkami.
To dopiero początek, a co będzie później
Tak, zwłaszcza, że teraz apetyt zmalał i pić mi się ciągle chce. Przed snem ide siku, w nocy się budzę na siku później problemy z ponownym zaśnięciem, niekiedy jakiś dziwny głód mi się włącza i masz ci los.
Stary 2013-02-28, 10:15   #1790
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi jeszcze, jak często robicie morfologię? bo nie zleciła mi żadnych badań tym razem, a kolejna wizyta za 5 tygodni i nie wiem czy zapomniała, czy jak. Myślałam, że co miesiąc robi się badania, a wczoraj byłam taka oszołomiona na wizycie, że wogóle o tym nie pomyślałam. Chyba zadzwonię do niej i dopytam. Chociaż jak miałam dobre wyniki to może nie ma potrzeby ich kontrolować.
Dopisałam, ale wnoszę oficjalną prośbę o pisanie PW, bo na wątku zbyt łatwo mi czegoś nie wyłapać.

Ja jeszcze w ogóle nie miałam morfologii
Dopiero w przyszłym tygodniu robię na wizytę 12 marca.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
gratuluję udanej wizyty, super że z bejbikiem wszystko ok i rośnie ładnie kiedy mój dzieć będzie taki duży ??
Dziewczyny pomóżcie bo ja się już gubię w tych tygodniach, skoro OM miałam 10.01 to w którym dokładnie jestem tygodniu. Bo gdzie nie popatrze to pokazuje mi inaczej i juz zgłupiałam i nie wiem jak to mam w końcu liczyć.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Super, dobrze że poszłaś do lekarza wcześniej, jesteś spokojniejsza.
7 skończony
8 dziś zaczynasz
więc dziś 7 t 1 d, w trakcie 8

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
matallewar
Jak Twoje samopoczucie?
Kiepsko. Nos mi odpada, oczy łzawią, zatoki bolą.
Ale za to spaliśmy do 10

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:22   #1791
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale to mi się skojarzyło tak... egzamin z francuskiego, i to ustny... i jeszcze w pracy
Przepraszam

No wiem, głupio brzmi, ale proszę się nie śmiać, bo egz jak najbardziej poważny, z panią Francuzką Bo ja pracuję we fr. firmie i uczymy się języka. Ogólnie fajnie, bo ja uwielbiam języki, ale ostatnio jestem śledziem i nic mi się nie chce...

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-02-28, 10:23   #1792
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja wcinam budyń
Mnie wzdyma po nim.

Cytat:
Po lekarzu i po usg. Dzidzi ma 2,5 cm. Torbiel się nie zmniejszyła i nadal ma 3.5 cm. Będę brała teraz Duphaston 3 razy dziennie.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

aaa i jeszcze mam podwyższone tsh i umówioną wizytę u endokrynologa
Niech kruszyna teraz rośnie zdrowo.

Cytat:
Nie dużo ponad normę 2,69, wizyta umówiona na 27 marca
Nie jest źle. Ja się lecze na niedoczynność subkliniczną tarczycy od ponad 2 lat. Miałam TSH na euthyroxie około 1-2 a na początku ciąży wzrosła do 5,25. Ładnie ją zbiłam a dziecko rośnie jak na drożdżach, serduszko mu równiutko pracuje.

Cytat:
Niektóre mają jeszcze 6 miesięcy tak jak np. ja
Ja za tydzień mam 5 miesięcy .
Stary 2013-02-28, 10:24   #1793
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

7 skończony
8 dziś zaczynasz
więc dziś 7 t 1 d, w trakcie 8
To ja (O.M. 5.01) bym jutro kończyła 8 tydzień, a w sobotę zaczynała 9? chyba coś niemożliwe...
Bo pamiętam jak byłam na wizycie 16 lutego (wychodzi, że wtedy zaczynałam już 7 tydzień, gin powiedział że to 5 tydzień)
Już nic nie rozumiem. Choć usg pokazuje taką samą datę porodu, jaką mi wyliczył - 12.10...

To skoro to był już 7 tydzień to czemu widziałam sam pęcherzyk i nic w środku

Stary 2013-02-28, 10:27   #1794
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kupiłam córce matę.Połozyłam ją żeby zobaczyć czy wogóle sie zainteresuje no i nie ma dziecka
Mylicie, że powinnam ją wyprać?Jak zabiorę to chyba bedzie ryk.
Nie była używana.
Cytat:
Ja bym i tak wyprała. Na nowych potrafią być gorsze badziewia niż na używanych.
Ja bym była za tym aby jednak odświeżyć matę. . I nasza pociecha również taką dostanie .

Cytat:
Ja uwielbiam chodzić do dentysty, podoba mi się ten zapach Już nie mogę się doczekać wizyty 7 marca
Jak byłam młodsza miałam schizo na punkcie właśnie dentysty i past do podłóg. Strasznie mi sie te zapachy podobały . A propo zębów dobrze wyczytałam gdzieś w necie, że ciężarnej nie można podawać tych zwykłych szarych plomb, bo są niebezpieczne dla dziecka??
Stary 2013-02-28, 10:29   #1795
bojatoja
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluje wczorajszych wizyt

Cytat:
z ostatnich ustalen z TZ: Tomasz Piotr

czuje sie jak zwloki...
Tomasz jak na razie mój faworyt

A ja miałam koszmarki w nocy. Śniło mi się, że plamię na różowo, a później już na czerwono. Eh jak ja nie lubie takich snów.

I wybieram się za chwilę na naszą budowę, odwieźć teściowi kawę, bo coś robi przy okuciach. W końcu ładniejsza pogoda i ruszy coś z tą budową
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:29   #1796
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
To ja (O.M. 5.01) bym jutro kończyła 8 tydzień, a w sobotę zaczynała 9? chyba coś niemożliwe...
Bo pamiętam jak byłam na wizycie 16 lutego (wychodzi, że wtedy zaczynałam już 7 tydzień, gin powiedział że to 5 tydzień)
Już nic nie rozumiem. Choć usg pokazuje taką samą datę porodu, jaką mi wyliczył - 12.10...

To skoro to był już 7 tydzień to czemu widziałam sam pęcherzyk i nic w środku
No jutro kończysz 8 tc, z tego, co liczę.
Liczysz pełne tygodnie od OM. Może on jakoś dziwnie liczył, od zapłodnienia?? Nie wiem, tak to wygląda, jakby nie liczył tych 2 tyg.
A może OWU miałaś niestandardowo i dlatego z wielkości maluszka tak Ci na podstawie USG wyliczył?
Wiek ciąży się liczy od OM, ale OWU nie musiała być 2 tyg. po OM.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:29   #1797
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Jak byłam młodsza miałam schizo na punkcie właśnie dentysty i past do podłóg. Strasznie mi sie te zapachy podobały . A propo zębów dobrze wyczytałam gdzieś w necie, że ciężarnej nie można podawać tych zwykłych szarych plomb, bo są niebezpieczne dla dziecka??
No ale skoro są niebezpieczne dla dziecka to chyba tak samo niebezpieczne będą te, które już ma w zębach?...

Stary 2013-02-28, 10:32   #1798
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
W życiu nie słyszałam, że 2,69 jest ponad normę, chyba że masz jakieś inne normy. Fakt, że osoby z niedoczynnością powinny na lekach mieć ok 1, ale zdrowa osoba spokojnie może mieć 2, a w ciąży rośnie. Natomiast jeżeli to faktycznie jest za dużo, to ja bym nie czekała tak długo z wizytą. ja leczę niedoczynność od lat i w ciąży w ciągu 4 tygodni mi wzrosło z 1,5 na ponad 3...
Odnośnie norm dla ciężarnych, endo mi mówił, że w drugim trymestrze TSH nie powinno przekraczać 3.
Stary 2013-02-28, 10:35   #1799
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja miałam koszmarki w nocy. Śniło mi się, że plamię na różowo, a później już na czerwono. Eh jak ja nie lubie takich snów.
Ja na samym początku dwukrotnie miałam sen, że krwawię...

Cytat:
No jutro kończysz 8 tc, z tego, co liczę.
Liczysz pełne tygodnie od OM. Może on jakoś dziwnie liczył, od zapłodnienia?? Nie wiem, tak to wygląda, jakby nie liczył tych 2 tyg.
A może OWU miałaś niestandardowo i dlatego z wielkości maluszka tak Ci na podstawie USG wyliczył?
Wiek ciąży się liczy od OM, ale OWU nie musiała być 2 tyg. po OM.
To już rozumiem te liczenie to dlatego np. 0t4d to już pierwszy tydzień, już kapuję
A czemu moje dzieciątko takie małe nie wiem, owulację miałam chyba jakoś normalnie, bo 17 stycznia wyszedł mi pozytywny pasek LH. A może to dlatego, że mam cykle 26 a nie 28?

Stary 2013-02-28, 10:36   #1800
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
W kwietniu będę miała drugie usg genetyczne, babka kazała abym przyszła w 21 tc wtedy poznamy już płeć.
Już drugie? a czy to genetyczne jest obowiązkowe? bo moja nic nie mówiła mi o tym badaniu. Powiedziała tylko, że na następnej wizycie będzie badała szczegółowo dzidzię. To będzie 14tc. Szkoda, że nie zapytałam, czy to genetyczne, czy nie :/ ale pewnie tak. A to się robi na jakimś innym aparacie USG. czy na tym co zwykle?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości