Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 08:02   #3091
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Hej, glukoza wypita - smaczna to ona nie byla....teraz grzecznie siedze i czekam do 10.45.z gory przepraszam za bledy bo pisze z meza niewygodnego telefonu.
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no i wklejam wreszcie moją kocurkę ukochaną mam jeszcze jedną czarną
Piekna to ten zwislouchy? Czy jak on sie nazywa... ;-)
Stary 2013-02-28, 08:03   #3092
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cześć
w stolycy pogoda do doopy
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:04   #3093
szprotka_mada
Wtajemniczenie

No bym zapomniała...
Zaczynamy dzisiaj z Młodym 26 tc!
No i dzisiaj wizytujemy- nie nastawiam się na USG, ale miło byłoby zobaczyć mojego synka

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:05   #3094
xal
Zakorzenienie

Jeszcze dużo nadrabiania przede mną, a wczoraj już padłam. Patrzę szybko jednym okiem co tam jeszcze się działo.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:10   #3095
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej, glukoza wypita - smaczna to ona nie byla....teraz grzecznie siedze i czekam do 10.45.z gory przepraszam za bledy bo pisze z meza niewygodnego telefonu.
za wypicie tego świństwa... Mam nadzieję, że to jedyna nieprzyjemna część badania i teraz już będzie tylko lepiej. Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć
No właśnie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No bym zapomniała...
No i dzisiaj wizytujemy- nie nastawiam się na USG, ale miło byłoby zobaczyć mojego synka
może się uda podejrzeć Kubusia
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:11   #3096
nuna2
Zakorzenienie

ja jak jest za dużo to czasem nie nadrabiam wszystkiego, chyba, że coś wyłapię wzrokiem... bo tak to mija i 2 h na czytaniu... dlatego fajny pomysł z tym, żeby ważne informacje pisać na czerwono, albo chociaż wyróżnić kolorem.
Stary 2013-02-28, 08:15   #3097
ankaaa206
Wtajemniczenie

hej ale wiosennie dziś, aż mi się zachciało na jakieś zakupy wyjść i kupić sobie jakąś kolorową szmatkę, taka miętowa mi się marzy poczekam na mężula co mnie zawiezie na jakieś sklepy po pracy

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 08:16   #3098
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
za wypicie tego świństwa... Mam nadzieję, że to jedyna nieprzyjemna część badania i teraz już będzie tylko lepiej. Powodzenia!

Tez mam taka nadzieje ... Antos kopie jak szalony
Stary 2013-02-28, 08:17   #3099
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej ale wiosennie dziś, aż mi się zachciało na jakieś zakupy wyjść i kupić sobie jakąś kolorową szmatkę, taka miętowa mi się marzy poczekam na mężula co mnie zawiezie na jakieś sklepy po pracy
Mam nadzieję, że w środę gin powie, że jest dobrze i mogę wyskoczyć na jakiekolwiek zakupy
Stary 2013-02-28, 08:18   #3100
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też się marzy jakaś nowa szmatka w wypasionym wiosennym kolorze... Bo już mi się znudziły czernie/szarości/brązy, w które się mieszczę...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:20   #3101
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
odebralismy wanienke w planach mielismy anatomiczna...ale skoro trafila sie okazja ZA DARMO to dlaczego nie skorzystac, a kase przeznaczymy na cos lepszego.
aaa dzidzius kapal sie w niej do 7 miesiecy, teraz woli brodzik.
super na stelazu wygodniej
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
halo
Byłam na wizycie
Ku mojej radości lekarz poszedł mi na rękę z L4. Cieszę się bardzo bo myślałam że się nie zgodzi bo trochę z tym przekombinowałam.
Szyjka DŁUUUUUUUGA i zamknięta. USG szybkie bo mała za bardzo fikała ale wszystko ok.
Mam przyjść na wizytę dopiero za 5 tygodni więc to będzie po świętach ale jeszcze nie wiem dokładnie w który dzień pójdę. No i w kwietniu będę miała 3 wizyty no chyba że wcześniej urodzę
No i ogólnie stwierdził że moja ciąża mimo początkowych problemów rozwija się idealnie- wręcz książkowo.
Aaaa i najważniejsze to mogę jechać do domu na święta co mnie bardzo, bardzo ale to bardzo cieszy. Jedynie kazał zabrać ze sobą w razie "w" no-spę.

szprotka współczuję przeprowadzki. To jest strasznie męczące a co dopiero w ciąży!

hump ale wędzona ryba jest traktowana trochę jak surowe mięso. Bo nie przeszło żadnej obróbki (smażenie, gotowanie itd). I praktycznie jedyne rzeczy przed którymi mnie przestrzegał lekarz to owoce morza, sery pleśniowe, surowe mięso, surowe jajka i właśnie ryby wędzone. I w zasadzie to tylko tych rzeczy nie jem.

Justyna trzymam kciuki za glukozę. Ale na prawdę ona nie jest taka straszna.
za wizyte
Cytat:
no pewnie masz prawo tak uważać, widocznie dla ciebie posiłki są wyjątkowo ważne i tyle. U mnie tak nie ma, często jemy z doskoku, nam to pasuje. A czasami nie mam wyjścia, jak np muszę małej podać leki, to tylko przy bajce bo inaczej mi nie zje. I tu już nie ma znaczenia w tym momencie co ja na ten temat uważam, bo dla dobra dziecka muszę je podać i już.

no niby tak, ale powiedz, czy ty zawsze masz ochotę na konkretny posiłek? bo ja np. nie przepadam ogólnie za obiadami, wolę jeść śniadania i kolecje i często jest tak, że właśnie coś tam podjadam i nie jem obiadu. A poza tym dziecko to nie robot i ma swój gust i smak i nie sądzę, że wciskanie mu zupki na siłę jest ok, bo może ono po prostu nie lubi tej zupki. I choćbyś czekała z tą zupą cały dzień, to dziecko mimo pustego żołądka jej nie zje. To jest dobre dla dziecka? Kiedyś oglądałam program w którym laska właśnie już się uparła i stwierdziła, że jak jej dziecko w końcu zgłodnieje to zupkę zje. Nie zjadło. I cały dzień chodziło głodne, na koniec dnia zjadło może 3 łyżki tej zupy.

ogólnie to rozumiem twoje podejście, mam wiele koleżanek, które mają dzieci i robią podobnie, że obiad, że konkretna pora, że maniery przy stole itd. Ale u mnie tak nie ma, nam to pasuje i po prostu nie warto tego oceniać, bo dla każdego dobre jest to co mu odpowiada. Mnie np. taki niemiecki ordnung by nie odpowiadał, bo to nie w moim stylu, ani tża.

dokładnie, tylko, że jednak dziekco moim zdaniem nawyki żywieniowe nabiera w domu, oczywiście nie chodzi o to, że ma nie znać smaku niezdrowego jedzenia, ale jest duża szansa, że jeżeli w domu nie je czegoś takiego, to potem też w wieku szkolnym nie będzie mu to smakować. Jest natomiast prawie pewne, że jeśli dziecko będzie się od niemowlaka napychało takim szitem to potem mu to zostanie. Nie dozna nagle w szkole olśnienia w wieku 7 lat, że chce się zdrowo odżywiać

nie ma w ciąży zakazu picia kawy. Ja pije codziennie kawę do śniadania. Nie wyobrażam sobie nie wypić. Nie można tylko przesadzić z kofeiną.
ja nei pilam do 5 mc ale jakos mi nie smakowala, a teraz codziennie :P jedna prawdziwa a pozniej ze 2 asnatole eheheh
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja ogólnie kawy nie piję, więc nie odstawiłam nie musiałam, piję tak jak przed ciążą - jakąś mrożoną, latte coś w tym stylu ale jeśli byłabym kawoszem to piłabym jedną rano.

no to pozazdrościć

była u gina tego dnia

też by mnie mogła denerwować, co innego jakaś bardzo dyskretna, cicha i która pomogłaby się właśnie wsłuchać w swoje ciało
super , stówka w kieszeni

Supero Jutro obiad u mamy, rajt?
moze i partych mozna pozazdroscic bo I faza 26 godzin to juz nie ma czego zazdroscic
Cytat:
łóżeczko złożone, wygląda ślicznie choć jest z tych prostych bez bajerów w nagrodę za dobry wybór mąż jedzie do maca po lody z toffi i cheeseburgera ;P
za łózeczko
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Moi znajomi nie mieli fotelika. Odebrali małego w gondoli i póki się mieścił i chciał leżeć to go w niej wozili i nikt nie robił im problemów. dopiero od 2 miesiąca chyba go w foteliku wozili.
tu nie chodzi ze ktos nie robil problemow , tylko chodzi o swiadomosc i odpowiedzialnosc rodzicow, powinni takich zamykac heheh jestem anty jak widze dzieci przewozone bez , albo w nie odpowiednich fotelikach wrrrr az mi si enoz otwiera
Cytat:
kilka modeli ma mozliwosc przyponania gondoli w samochodzie...albo specjalne pasy, ale jakos noz mi sie w kieszeni otwiera jak sobie pomysle, ze szpital pozwala na wypis dziecka jesli rodzice nie maja fotelika. znajoma mieszka we francji i tam prowincja sponsoruje rodzicom fotelik, dostala go wlasnie, by dziecko wyszlo ze szpitala...w kanadzie musisz miec specjalne zaswiadczenie ze strazy, ze strazacy zamontowali bezpiecznie baze fotelika w samochodzie i teraz mozesz juz odebrac dziecko...
moja gondola ma taka mozliwosc , mam dodatkowe pasy,ale i tak bym nie ryzykowala, zreszta testy na gondolach nie wykonywano ..... jak ym nie miala to bym pozyczyla tylko na powrot do domu ze szpitala
a co tego ze szpital ma pozwalac na wyjscie do domu tylko z fotelikiem to ja uwazam ze lekka przesada , to rodzic ma wiedziec czy jest mu potrzebny czy nie , a nie jeszcze lekarzowi tlumaczyc np. ze prosze mnie puscic do domu bez fotelika bo mieszkam blisko szpitala , albo bo fotelik jest w aucie - bez przesady , rodzice raczej sa dorosli i wiedza i znaja zasady panujace w kolo nich
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 08:20   #3102
xal
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj mi tz zrobil fotki, ale wszystkie musialam od razu usunac, zadna nie nadawala sie nawet do domowego albumu skomentowalam, ze kiepski z niego fotograf i ze nawet jedno zdjecie mu nie wyszlo...a on na to "no "tap madl" z ciebie nie zrobie wielorybku"
Pobaw się photoshopem
Cytat:
przyznac sie, ktora nie sciskala kciukow? tak jak czulam gdzies gleboko wyniki nie sa dobre. podejrzenie raka brodawkowego tarczycy pocieszajace w wyniku jest tylko slowo "podejrzenie". skierowanie do poradni onkologicznej w gliwicach. no to dzwonie...
Jeszcze nic pewnego, czasami dają diagnozy na wyrost. Mojej babci kiedyś powiedzieli, że ma raka a to były kamienie w woreczku żółciowym. Konowały jedne

Nadrabiam dalej.

Stary 2013-02-28, 08:22   #3103
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
mycie okien mamy zabronione...w naszym stanie w końcu czy nie?
w ogóle podnoszenie rąk do góry i trzymanie ich długo nie jest wskazane

Cytat:
witam dziewczęta. U mnie za oknem szaro i buro i brzydko... kiedy ta wiosna wreszcie????
u mnie pięknie

Cytat:
śliczna i cudna
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:23   #3104
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A któraś miała robiony taki zastrzyk? Boli? Bo słowa " domięśniwy" mnie nieco przerażają.
Domięśniowy-domięśniowemu nierówny. Wszystko zależy od substancji jaka jest podawana. Poza tym są tylko 2 rodzaje zastrzyków - domięśniowy i dożylny. Zdecydowanie częściej praktykuje się domięśniowe. Dożylne to już raczej w szpitalach - przez wenflon. Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
mycie okien mamy zabronione...w naszym stanie w końcu czy nie?

miłego dnia
Czytałam ostatnio, że nie wolno trzymać długo rąk w górze, stąd zabrania się mycia okien. Szczególnie w III trymestrze, kiedy już dziecko jest duże, środek ciężkości poważnie zaburzony, mogą się przytrafić drętwienia, zawroty głowy i omdlenia.

Cytat:
uważam jednak, że z dzieciakami trzbea być konsekwentnym kiedy trzeba, ale wtedy kiedy tego wymaga sytuacja, to trzeba być elastycznym, bo jak nie będziesz to będziesz taka zgorzkniała, upierdliwa, gderliwa i w dodatku sfrustrowana mamuśka.
Ja tak uważam.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no dziecku się nie odmawia
Ten pomidor to już miał ostatnie chwile życia, taki już marszczący się powolutku... To był ostatni moment na uratowanie go!

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Witam i ja

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
niech sobie znajomi obejrzą filmiki z crash testów jak dzieciaki wylatują przez szybę:/ kompletny brak wyobraźni a tak poza tym to za to jest mandat
I to powinien być taki, że by się rodzice ...na miętowo... Niech to jest jakiś najprostszy na świecie fotelik, ale niech ten dzieciak jest przypięty pasami, a nie w gondolce, czy na kolanach/rękach u mamusi.

Siema Tak zachwalacie wiosnę, a u mnie za oknem potężna mgła i zachmurzone niebo.

Dzisiaj pierwszy raz widzieliśmy z tż jak brzuch skacze. Ale cudownie... Tż rzadko załapie się jak młode fika, bo jak położy rękę, to jakby za dotknięciem różdżki - harce wstrzymane. Dzisiaj szykował się do pracy, a ja leżę i czuję, że młode wywija, to wołam go z myślą, że poczuje. Podnoszę piżamę, spoglądam na brzuch, a on skacze z każdym kopniakiem. Tż przyszedł... czuję kopa w dole brzucha, pytam czy czuł, a on na to, że nie tyle czuł, co widział. I się troszkę powzruszaliśmy. Ale ten czas zapiernicza...

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:24   #3105
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
ooo W Szczecinie pieknie , czyste niebo i 6 stopni ma byc a za tydzien do 14 :P
Cytat:
No bym zapomniała...
brawo za 26tc i trzymam kciuki za wizyte i zeby bylo USG

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 08:25   #3106
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
w ogóle podnoszenie rąk do góry i trzymanie ich długo nie jest wskazane
też takie rzeczy słyszałam, ale na wszystkich ćwiczeniach dla ciężarówek się trzyma ręce w górze i po bokach dość długo i dużo się rozciąga z rękami w górze, więc zastanawiam się czy to nie kolejna bzdura typu koty i ciąża
Stary 2013-02-28, 08:31   #3107
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
brr nawet mi nie przypominaj...

Cytat:
No bym zapomniała...
za 26tydz.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja jak jest za dużo to czasem nie nadrabiam wszystkiego, chyba, że coś wyłapię wzrokiem... bo tak to mija i 2 h na czytaniu... dlatego fajny pomysł z tym, żeby ważne informacje pisać na czerwono, albo chociaż wyróżnić kolorem.
nuna a ważne informacje to znaczy jakie?
Bo dla każdego to znaczy coś innego.

Cytat:
też takie rzeczy słyszałam, ale na wszystkich ćwiczeniach dla ciężarówek się trzyma ręce w górze i po bokach dość długo i dużo się rozciąga z rękami w górze, więc zastanawiam się czy to nie kolejna bzdura typu koty i ciąża
Też tak myślę
Teraz w tvn style zaczyna się program nowy "O Matko!" i tam Bosacka będzie obalała bzdety tego typu
http://www.tvnstyle.pl/programy/o-matko,4998.html
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:31   #3108
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego warto poczekać z odcięciem pępowiny

http://dziecisawazne.pl/dlaczego-war...ciem-pepowiny/
Ciekawe czy mamy na to wpływ w szpitalu ?

Cytat:
ja też unikam tylko mleka prosto od krowy ;(
Prosto od krowy? Szczęściara, już nie pamiętam chyba jak smakuje prawdziwe mleko ...
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
orientujecie się może jak to jest z zaświadczeniem o zatrudnieniu na macierzyńskim? bo tak sobie myślę właśnie że spróbuje wywalczyć raty na ten orbiterek, ale po porodzie - i będę potrzebowała zaświadczenia o zatrudnieniu - mimo że firma się likwiduje ale "nie do końca" - nie wnikajcie, sama tego nie ogarniam - ale skoro nie dostanę wypowiedzenia w ciąży i macierzyński to niby dalej jestem tam zatrudniona i mogę dostać takie zaświadczenie? czy lepiej teraz się tym zająć?
A nie możesz wziąć na męża?
Jak kupowałam rower parę lat temu w go sporcie to tylko pytali co i jak i żadnych dokumentów nie pokazywałam o zatrudnieniu tylko musiałam podpisać, ze podałam prawdę.

Stary 2013-02-28, 08:37   #3109
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Prosto od krowy? Szczęściara, już nie pamiętam chyba jak smakuje prawdziwe mleko ...

A nie możesz wziąć na męża?
Jak kupowałam rower parę lat temu w go sporcie to tylko pytali co i jak i żadnych dokumentów nie pokazywałam o zatrudnieniu tylko musiałam podpisać, ze podałam prawdę.

u mnie w szpitalu jets plan porodu i tam masz taka opcje do zaznaczenia, ale zapytam na sr jeszcze

rodzice mieszkaja pod Krakowem i sąsiad ma krowę pyyyycha

niedawno sie zmieniło i teraz chcą wydruk z konta - dowody przelewu wunagrodzenia z ostatnich 3 miechów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 08:39   #3110
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
brr nawet mi nie przypominaj...

za 26tydz.

nuna a ważne informacje to znaczy jakie?
Bo dla każdego to znaczy coś innego.

Też tak myślę
Teraz w tvn style zaczyna się program nowy "O Matko!" i tam Bosacka będzie obalała bzdety tego typu
http://www.tvnstyle.pl/programy/o-matko,4998.html
Ważne informacje dla mnie to: relacje z wizyt, jak ktoś nagle ląduje/jedzie do szpitala, jak komuś bardzo zależy na odpowiedzi dotyczącej czegoś konkretnego, jak dziewczyny chcą się podzielić z nami jakimś zakupem, promocją ale to już może być powiększonymi literami. Bo ciężko jest nadrobić 10 stron jak kogoś chwile nie ma. Ważne informacje gubią się pomiędzy co na obiad etc.
Stary 2013-02-28, 08:39   #3111
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Mnie aż dziś mama zawstydziła O godzinie 17 zjadłam spory obiadek, kotlecik z piersi kurczaka, ziemniaczki i dużo sałaty ze szczypiorkiem, ogórkiem i pomidorkiem O godzinie 20,00 znowu do jedzenia - kanapeczki dwie z pomidorkiem całym i szczypiorkiem. No i mama do mnie a Ty jeszcze przed spaniem też będziesz coś jadła? (przyzwyczajona jest, że koło 22 jadłam do tej pory kolacje) No mówię, że tak bo inaczej o 3 w nocy będę musiała jeść. Zaczęła się ze mnie śmiać. Tak nie złośliwie oczywiście, tylko ja taki niejadek byłam a teraz dwa banany dziennie, ciągle przekąski między posiłkami, do kawki coś słodkiego. Po kolacji zjadłam jeszcze lody truskawkowe i banana wkroiłam :P . Chyba taki okres naszedł bo na początku ciąży i jeszcze do niedawna wmuszałam w siebie jedzenie.
Ciesz się tym, ja już jeść nie mogę za bardzo

Cytat:
Ale ślicznotaaaa

Cytat:
O ile wydaje mi się, że mycie okien jest ok (chyba, że stoimu na krzesełku albo drabinie) to już wieszanie firan może spowodować zawroty głowy - ja przed ciążą czasem je miewałam ...
Cytat:
Możesz poprosić, może akurat

Dzień dobry

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:41   #3112
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
No bym zapomniała...
Stary 2013-02-28, 08:50   #3113
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
glupia dziewczyna...pisalam wam tu juz, ze siedzialam u gina i babki rozmiawialy o jakiejs znajomej. urodzila dziecko w terminie, ale niecale 2kg. podobno wody plodowe zielone, cuchnace
zielone wody nie sa dlatego, że laska paliła tylko dziecko zrobiło smółkę tą pierwsza kupkę i to się może zdarzyć każdemujest to związane z niedotlenieniem, bo rozluźniają się wszystkie mięśnie w tym zwieracze a niedotlenienie może przytrafić sie każdemu, np. przez odklejenie łożyska, stare łożysko czy jakieś inne rzeczy. I dlatego porody w okolicach 41-42 tc się wywołuje i dlatego monitoruje się na usg stan łożyska i dlatego jak się przestaje czuć ruchy trzeba jechać do szpitala i dlatego jak odejdą zielone wody trzeba czym prędzej jechać do szpitala.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:51   #3114
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ten pomidor to już miał ostatnie chwile życia, taki już marszczący się powolutku... To był ostatni moment na uratowanie go!
no proszę jaka jesteś dzielna ten pomidor zawdziecza ci życie, no a dodatkowo ile radochy musiało mieć dziecko z takiego pysznego pomidorka

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
Doszły meble do salonu Tak więc po weekendzie mam nadzieję, że już całe mieszkanie będzie ogarnięte i będę mogła się w końcu zająć wyprawkowymi sprawami
super
Stary 2013-02-28, 08:55   #3115
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Xal a jak Twoje kwiatki to Ty miałaś przesadzać, czy Marchewka ?
nie wiem czemu, ale zawsze mi się mieszają Wasze wypowiedzi
Ja i kwiatki niestety nie mam do tego talentu.
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Xal z RH- , badanie jest niezbędne tylko gdy masz konflikt serologiczny z TŻ tzn. on ma RH+. Bo w takim wypadku Twój organizm może wytwarzać przeciwciała. Konkretnie idzie o to, że w takim wypadku nie wiadomo jaką krew będzie miało dziecko. Jeśli tak jak Ty czyli RH- to totalny luzik, jeśli RH+ to jego krew organizm zacznie traktować jak wroga/wirusa i będzie go zwalczało.
Tyle, że przy 1szej ciąży raczej to nie grozi, bo krew dziecka nie wydostaje się poza łożysko, ale po to właśnie mi w 27 tc podają tą szczepionkę by mnie zabezpieczyć tzn. gdyby jakimś cudem się krew dziecka przedostała by nie było wytworzonych przeciwciał.
Po porodzie jeśli dziecko będzie miało RH- to już mi nie dadzą bo na pewno mój organizm nie będzie wytwarzał przeciwciał, jeśli jednak będzie miało RH+ to muszą bo inaczej kolejną ciążę mój organizm traktowałby jak intruza.
Ja mam co badania krwii sprawdzane czy nie tworzą mi się przeciwciała i ponieważ cały czas nie to w 27tc dadzą mi tą szczepionkę jako zabezpieczenie.
U mnie pierwsza ciąża więc pewnie dlatego nic nie każą mi badać Mąż ma plusa, rodzice mają plusa, dziadkowie i całe moje kuzynostwo mają plusa, a ja ... no cóż

byłam wczoraj w BB w Piotrze i Pawle i powiedziała mi ekspedientka, że nie mają wina bezalkoholowego

Jenny zapisz mi następną wizytę na 18 marca, bo zapomniałam napisać.

Stary 2013-02-28, 08:58   #3116
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
cudne!
a dlaczego odmawiasz sobie kawy? i z tego co czytam to axella też... ja wszędzie słyszę i czytam, że do 3 filiżanek dziennie spokojnie mogę pić (tyle że ja nie piję). jako że czasem smaka na kawę mam, ale po kofeinie spać nie mogę (bom nieprzyzwyczajona), kupiłam sobie tchibo kapsle z bezkofeinową i jest przepyszna! zaserwowałam już paru kawoszom i wszystkim smakowała
No własnie czemu ja nie piję kawy? Przez pierwsze 4 miechy nie mogłam, bo mnie odrzucało na samą myśl, nawet inki nie byłam w stanie w siebie wlać. W pracy mamy ekspres ze świeżo mieloną Lavazzą, pyszniutką, więc strasznie mnie bolało to, że nie mogę. Ale teraz mogę i zaraz sobie zrobię z mega pianką Oczywiście usłyszę od męża, że truję dziedzica, no bo wszyscy dookoła trąbią, że kofeina szkodzi w ciąży

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
to jest w ogóle straszne - żeby płacić dodatkowo za dobrą opiekę bo jak nie zapłacisz to mogą Cię gorzej potraktować
choć tak samo z ginami - ilu jest takich, że na NFZ w życiu byś nie poszła a prywatnie całkiem inny człowiek w dupach się poprzewracało
To opowiem Wam o pewnej wizycie u gina. Jak już pisałam, dojeżdżam do pracy 100 km w jedną stronę. Jeździłam 3 miechy, było ciężko/strasznie/zimno i w ogóle...Zdecydowałam się na L4, moja ginka chciała mnie wysłać na zwolnienie od razu, ale przepękałam. Tyle, że ginka w Poznaniu, więc jeżdżenie PKP na wizyty też nie bardzo, tym bardziej, że raz prawie zemdlałam stojąc w pociągu, dzieliły mnie sekundy. No to poszłam do gina w swoim mieście. Był kur.ewsko niedelikatny, jeszcze trochę, a zrobiłabym mu kupę na fotelu. Poprosiłam o przedłużenie zwolnienia, a ten na mnie z ryjem - że jestem pasożytem żyjącym na koszt państwa, że ciąża to nie choroba, że co ja sobie wyobrażam...ja pierdzielę, pewnie wszyscy na korytarzu słyszeli. I tak to jest z NFZ. Niestety za 2 tyg. też idę na NFZ, ale do innego ginekologa, bo już do Poznania nie będę jeździć. Zobaczymy, teraz jestem przygotowana na najgorsze.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
oo,dziękuję
lubię czytać ciekawe rzeczy

aa,dzwonił mój Tż mega wkurzony,ze pokłocił się z tą kumpelą z pracy co dowiedziała się o ciąży w 5tym mcu..
powód:zje bał ją jak psa..
za co?
ona pali po kryjomu ciąąąągle pali i twierdzi,że gin jej pozwolił,a dziś dostałą wezwanie bo podobno wyniki ma złe zabić to za mało
Moja teściowa popalała, jak była w ciąży z moim Tż-em. Do dzisiaj twierdzi, że palenie i picie w ciąży to nic złego i mi też wciskają alko, jak sami piją.

A tak z innej beczki - śniła mi się dzisiaj moja ginka, że jest BI i że zamiast L4 dała mi swoje majtki

I z innej beczki - oglądałam wczoraj Porodówkę na TLC. Laska urodziła szybko i sprawnie, leży rozkaraczona i nagle chlup na podłogę. Wyskoczył (właściwie wyleciał jak torpeda) jej z macicy skrzep i zaczęła bardzo mocno krwawić.

I właśnie się dowiedziałam, że muszę jechać do sądu, bo pracują tam kretyni. Ja pier.....kiedyś opowiem Wam o sprawie, w którą zostałam zamieszana, komorniku i prokuraturze, a teraz spadam....a miałam robić gołąbki ale mam wkur....a zniszczę babę w biurze podawczym
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:00   #3117
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja i kwiatki niestety nie mam do tego talentu.

U mnie pierwsza ciąża więc pewnie dlatego nic nie każą mi badać Mąż ma plusa, rodzice mają plusa, dziadkowie i całe moje kuzynostwo mają plusa, a ja ... no cóż

byłam wczoraj w BB w Piotrze i Pawle i powiedziała mi ekspedientka, że nie mają wina bezalkoholowego

Jenny zapisz mi następną wizytę na 18 marca, bo zapomniałam napisać.
Powiem Tobie ze mi tez tak powiedzieli , i dopiero jakas kumata babka znalazla, i lezalo kolo szampanow bez alkoholowych ,

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
zielone wody nie sa dlatego, że laska paliła tylko dziecko zrobiło smółkę tą pierwsza kupkę i to się może zdarzyć każdemujest to związane z niedotlenieniem, bo rozluźniają się wszystkie mięśnie w tym zwieracze a niedotlenienie może przytrafić sie każdemu, np. przez odklejenie łożyska, stare łożysko czy jakieś inne rzeczy. I dlatego porody w okolicach 41-42 tc się wywołuje i dlatego monitoruje się na usg stan łożyska i dlatego jak się przestaje czuć ruchy trzeba jechać do szpitala i dlatego jak odejdą zielone wody trzeba czym prędzej jechać do szpitala.
ja w pierwszej ciazy maialam łozysko III stopnia od 36 tc i jak urodzilam mlodego wody byly juz zielone
Stary 2013-02-28, 09:03   #3118
Innocence_89
Rozeznanie

Hej kochane
Czatam Was cały czas więc jestem na bieżąco i po wiadomości od JennyAniołka postanowiłam, że napisze i spróbuje się jakoś wbić ponownie do wątku
Tak więc u mnie 28 tydzień Z synusiem wszystko w porządku cały czas kopie mamusie i to całkiem mocno 1 marca idziemy na kontrole

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:07   #3119
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa
No własnie czemu ja nie piję kawy? Przez pierwsze 4 miechy nie mogłam, bo mnie odrzucało na samą myśl, nawet inki nie byłam w stanie w siebie wlać. W pracy mamy ekspres ze świeżo mieloną Lavazzą, pyszniutką, więc strasznie mnie bolało to, że nie mogę. Ale teraz mogę i zaraz sobie zrobię z mega pianką Oczywiście usłyszę od męża, że truję dziedzica, no bo wszyscy dookoła trąbią, że kofeina szkodzi w ciąży
wszytsko szkodzi w nadmiarze. a trochę kofeiny przy niskim ciśnieniu jest wskazane

Cytat:
Napisane przez komiksowa
No to poszłam do gina w swoim mieście. Był kur.ewsko niedelikatny, jeszcze trochę, a zrobiłabym mu kupę na fotelu. Poprosiłam o przedłużenie zwolnienia, a ten na mnie z ryjem - że jestem pasożytem żyjącym na koszt państwa, że ciąża to nie choroba, że co ja sobie wyobrażam...ja pierdzielę, pewnie wszyscy na korytarzu słyszeli. I tak to jest z NFZ. Niestety za 2 tyg. też idę na NFZ, ale do innego ginekologa, bo już do Poznania nie będę jeździć
co za burak

Cytat:
Napisane przez komiksowa
A tak z innej beczki - śniła mi się dzisiaj moja ginka, że jest BI i że zamiast L4 dała mi swoje majtki
Stary 2013-02-28, 09:08   #3120
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja w pierwszej ciazy maialam łozysko III stopnia od 36 tc i jak urodzilam mlodego wody byly juz zielone
a małemu się dostały do płucek? Moje dwie koleżanki tez już miały zielone w 41 tc jak rodziły i jednemu się dostały te wody do płucek i miał antybiotyk bidulek.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości