Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 09:09   #3121
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ciekawe czy mamy na to wpływ w szpitalu ?
Ja właśnie chcę dopytać u siebie na SR jak to jest z tym odcinaniem pępowiny. Wczoraj miałam to zrobić, ale już nie chciałam przedłużać spotkania
Ale dali nam wczoraj plany porodów do wypełnienia, muszę zobaczyć czy jest tam taki punkt. W ogóle fajnie, że respektują plany porodów ale położna przestrzegała przed pisaniem w nich rzeczy kategorycznych, typu: za nic w świecie nie chcę nacięcia krocza, albo chcę rodzić w takiej i tylko takiej pozycji, gdyż wielu rzeczy nie jesteśmy w stanie przewidzieć i nie wiemy teraz w jakiej pozycji będzie nam najwygodniej. A jeśli taki zapis jes w planie porodu, który jest włączony do dokumentacji medycznej to personel czuje się zobligowany przestrzegać tego planu. Najlepiej jest więc mieć tak kilka opcji wpisanych dla naszej własnej wygody.

Cytat:
U mnie pierwsza ciąża więc pewnie dlatego nic nie każą mi badać Mąż ma plusa, rodzice mają plusa, dziadkowie i całe moje kuzynostwo mają plusa, a ja ... no cóż
Jak Ty masz Rh- a mąż Rh+ to muszą na pewno zrobić dodatkowe badania, tak jak w przypadku Magiusy, Dopytaj koniecznie na następnej wizycie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:09   #3122
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ooho, już niedługo będziemy zdychać
a najgorsze:już mam duużo nowych blizn bo mi wychodza takie alergiczne gówna na skórze i na nie działa tylko steryd, który został mi zakazany na okres ciąży

no cóż,ważne że Zuzinek bedzie zdrowy
w sumie to ja się męczę cały rok, bo mam najsilniejszą alergię na wszystkie roztocza.. ale późnym latem (kiedy pyli zwłaszcza bylica) męczę się jeszcze bardziej. No i leki astmatyczne biorę cały czas, naet teraz w ciąży

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja mialam przesadzać.. chyba w piątek jeszcze przed przyjazdem mezula to zrobię, bo jutro nie dam rady..

dzisiaj bylam na szkoleniu w pracy.. po 8 godzinach siedzenia na dupce myslałam ze mi kość ogonowa odpadnie.. Jeszcze się okazało, ze mam dwie prezentacje zaprezentować ktore zrobiłam 2 miesiące temu.. ale spoko popłynęłam

Potem poszłam jeszcze do baru ze znajomymi w pracy - tzn oni na piwo, ja na herbatę.. i powiedzieli ze beze mnie im strasznie smutno i nie ma kto ich pozytywnie nakręcać każdego dnia.. no kochani są.. Powiedziałam, ze będę do nich jeszcze czasami wpadać bo w depresję popadną z ich pesymistycznym nastawieniem do życia i nie bedę miala do czego wracać..

A na koniec dobiłam się pójsciem do kina z kolegą.. bo dostałam darmowy bilet z pracy na syberiadę polska..

Film dluuugi, dla mnie za poprawny politycznie, dosyc optymistyczny pomimo całej otoczki raczej smutnej, ale piękne zdjęcia.. nawet się nie rozryczałam.. co mnie strasznie zaskoczyło bo ja nawet na komediach płacze jak bóbr..

Bosz a jutro myslałam ze sobie poleniuchuje, a sobie przypomniałam, ze zapłaciłam kaucje za gimnastykę i umowiona jestem znowu do gina.. ehh
oo to widzę, że się nie nudzisz

ja zaraz idę przesadzać kwiatki, już na mnie czekają

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Uratowałam pomidorka!

No dobra... tak naprawdę, to ja wcale nie chciałam sobie zrobić tej bułki ze słonecznikiem z serem i pomidorem. Ale przecież dziecku nie odmówię...

Cytat:
Ale wybrał ładne

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no i wklejam wreszcie moją kocurkę ukochaną mam jeszcze jedną czarną
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No bym zapomniała...
Zaczynamy dzisiaj z Młodym 26 tc!
No i dzisiaj wizytujemy- nie nastawiam się na USG, ale miło byłoby zobaczyć mojego synka
słodka
uwielbiam kotki ale mam na nie alergię

Cytat:
Ja i kwiatki niestety nie mam do tego talentu.
.
pomyłka jak zwykle Was pomyliłam, chodziło o Marchewkę

Witam się z Wami i lecę przesadzać kwiatki, bo Tż mi wszystko rano poznosił do piwnicy żebym nie dźwigała..

Odezwę się później

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:11   #3123
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Hej kochane
Czatam Was cały czas więc jestem na bieżąco i po wiadomości od JennyAniołka postanowiłam, że napisze i spróbuje się jakoś wbić ponownie do wątku
Tak więc u mnie 28 tydzień Z synusiem wszystko w porządku cały czas kopie mamusie i to całkiem mocno 1 marca idziemy na kontrole
Witaj ponownie wbijaj sie wbijaj zapraszmy tez mam jutro wizytet

Ale nuda... Tak jak myslalam juz jakas babka zagadnela ile mam lat.. Na szczescie nie w chamski sposob. Jak wroce to napisze o co chodzilo

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-02-28 o 09:13
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:11   #3124
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Tak więc u mnie 28 tydzień Z synusiem wszystko w porządku cały czas kopie mamusie i to całkiem mocno 1 marca idziemy na kontrole
hej super że z synkiem OK i za 28t
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:15   #3125
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane
Czatam Was cały czas więc jestem na bieżąco i po wiadomości od JennyAniołka postanowiłam, że napisze i spróbuje się jakoś wbić ponownie do wątku
heloo no to dobrze ze Cie Jeny do pionu ustawila hehehe nie ladnie tak nas zostawiac i to juz na polmetku heheh
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
a małemu się dostały do płucek? Moje dwie koleżanki tez już miały zielone w 41 tc jak rodziły i jednemu się dostały te wody do płucek i miał antybiotyk bidulek.
niee wszystko ok bylo
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:17   #3126
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja właśnie chcę dopytać u siebie na SR jak to jest z tym odcinaniem pępowiny. Wczoraj miałam to zrobić, ale już nie chciałam przedłużać spotkania
Ale dali nam wczoraj plany porodów do wypełnienia, muszę zobaczyć czy jest tam taki punkt. W ogóle fajnie, że respektują plany porodów ale położna przestrzegała przed pisaniem w nich rzeczy kategorycznych, typu: za nic w świecie nie chcę nacięcia krocza, albo chcę rodzić w takiej i tylko takiej pozycji, gdyż wielu rzeczy nie jesteśmy w stanie przewidzieć i nie wiemy teraz w jakiej pozycji będzie nam najwygodniej. A jeśli taki zapis jes w planie porodu, który jest włączony do dokumentacji medycznej to personel czuje się zobligowany przestrzegać tego planu. Najlepiej jest więc mieć tak kilka opcji wpisanych dla naszej własnej wygody.
u mnie na SR mówili, zeby dać na końcu zapis, że to wszystko jeśli nie będzie medycznych przeciwwskazań. No i też, żeby sobie omówić plan porodu z położną na sali porodowej, bo dokumentacja dokumentacją a jak się pogada to zawsze lepiejno i jak my nie będziemy w stanie to mąż niech dopilnuje, także będziesz musiała swojego przeszkolić z rozmówek z położną jakby coś
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:19   #3127
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
zielone wody nie sa dlatego, że laska paliła tylko dziecko zrobiło smółkę tą pierwsza kupkę i to się może zdarzyć każdemujest to związane z niedotlenieniem, bo rozluźniają się wszystkie mięśnie w tym zwieracze a niedotlenienie może przytrafić sie każdemu, np. przez odklejenie łożyska, stare łożysko czy jakieś inne rzeczy. I dlatego porody w okolicach 41-42 tc się wywołuje i dlatego monitoruje się na usg stan łożyska i dlatego jak się przestaje czuć ruchy trzeba jechać do szpitala i dlatego jak odejdą zielone wody trzeba czym prędzej jechać do szpitala.
Dokładnie.
Takie głupie przekonanie, że zielone wody są od papierosów.
Rzecz jasna nie pochwalam palenia w ciąży, ale mama mojego chrześniaka paliła a wody miała idealne.
Jak leżałam w szpitalu to położne mówiły nawet, że jak ktoś palił przed ciążą, to lepiej żeby nie rzucał od razu, bo to też jest szkodliwe, ale ile w tym prawdy

U mnie szaro i burooo.
Kupiliśmy wczoraj leżaczek, bo na huśtawkę się nie zdecydowaliśmy póki co.
Bolą mnie strasznie oczy.
Miałam wczoraj dziwną rozmowę z lekarzem z OIOMU, niby był miły, ale poczułam się dziwnie...
Niech wychodzi słońce!!!!!!!

Był już ktoś w TESCO?!
Bo nam droga rozpłynęła się i nie wiem czy wyjedziemy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 09:21   #3128
axella
Zakorzenienie

GG do axella

witam się z inką

miałąm beznadziejne sny, wstawiłam prania by na jutro mieć wszystko świeżunie. o 20idziemy podpisać umowę
a sobota-niedziela wielka przeprowadzka

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dokładnie.
Rzecz jasna nie pochwalam palenia w ciąży, ale mama mojego chrześniaka paliła a wody miała idealne.
Jak leżałam w szpitalu to położne mówiły nawet, że jak ktoś palił przed ciążą, to lepiej żeby nie rzucał od razu, bo to też jest szkodliwe, ale ile w tym prawdy

U mnie szaro i burooo.
Miałam wczoraj dziwną rozmowę z lekarzem z OIOMU, niby był miły, ale poczułam się dziwnie...

Był już ktoś w TESCO?!
Bo nam droga rozpłynęła się i nie wiem czy wyjedziemy
tam było napisane zielone i śmierdzące wody :Ehem:

a same zielone to nic złego
moja mama też miałą zielone ale o fajkach to ona nawet nie myślałą a ze mna wszystko bło ok.

TESCO GAMONIE!!
LOVELA ZA 19,99 za 1,8kg

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:23   #3129
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
TESCO GAMONIE!!
LOVELA ZA 19,99 za 1,8kg
to akurat było do przewidzenia..
Stary 2013-02-28, 09:24   #3130
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nadzieje umiera ostatnia... :<

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-28, 09:26   #3131
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

witam się z inką

miałąm beznadziejne sny, wstawiłam prania by na jutro mieć wszystko świeżunie. o 20idziemy podpisać umowę

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

moja mama też miałą zielone ale o fajkach to ona nawet nie myślałą a ze mna wszystko bło ok.

TESCO GAMONIE!
LOVELA ZA 19,99 za 1,8kg
no przeciez pisalam ze w mojej gazetce tzn dla mojego miasta bylo zdjecie loveli 1,8KG
Stary 2013-02-28, 09:26   #3132
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane
Witaj i nie znikaj! To życzę udanej wizyty jutro

Cytat:
u mnie na SR mówili, zeby dać na końcu zapis, że to wszystko jeśli nie będzie medycznych przeciwwskazań. No i też, żeby sobie omówić plan porodu z położną na sali porodowej, bo dokumentacja dokumentacją a jak się pogada to zawsze lepiejno i jak my nie będziemy w stanie to mąż niech dopilnuje, także będziesz musiała swojego przeszkolić z rozmówek z położną jakby coś
Zdecydowanie mam zamiar omówić wszystko z położną na sali, a męża przeszkolić z podstawowych terminów i też z samego planu I dobrze, że chodzimy na tę szkołę po polsku bo trochę się osłucha ze słownictwem

Cytat:

U mnie szaro i burooo.
U nas też szaro, ale już jutro marzec wiosna nadchodzi, nawet jeśli nie wszędzie jeszcze to czuć Jaki leżaczek kupiliście? Pokażesz
A co w ogóle słychac u Matyldy?
Stary 2013-02-28, 09:28   #3133
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

witam się z inką

TESCO GAMONIE!!
LOVELA ZA 19,99 za 1,8kg
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja mam ulotke TESCO I jest 3,6 kg za 19,99 i 2 l. płyn do plukania tez za ta cene:P
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:29   #3134
komiksowa
Raczkowanie

Jeszcze tylko dla filcomaniaczek - obrazek w załączniku (o ile się załadował)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zabawki.jpg (45,9 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez komiksowa
Czas edycji: 2013-02-28 o 09:33
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:29   #3135
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Witaj i nie znikaj! To życzę udanej wizyty jutro

Zdecydowanie mam zamiar omówić wszystko z położną na sali, a męża przeszkolić z podstawowych terminów i też z samego planu I dobrze, że chodzimy na tę szkołę po polsku bo trochę się osłucha ze słownictwem

U nas też szaro, ale już jutro marzec wiosna nadchodzi, nawet jeśli nie wszędzie jeszcze to czuć Jaki leżaczek kupiliście? Pokażesz
A co w ogóle słychac u Matyldy?

Matylda miała wczoraj dzień świra! Cały Boży dzień wariowała Nie miała chwili przerwy, aż dziwne...
http://www.ceneo.pl/2748195 Taki
Planujemy do tego takie samo krzesełko, ale najpierw muszę je znaleźć gdzieś i obejrzeć

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:31   #3136
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie.
słyszałam, że nagłe rzucenie palenia to zbyt wielki szok dla organizmu i zgodnie ze sztuką, żeby całkowicie oczyścić organizm z tego papierosowego syfu trzeba by przestać palić przed zajściem w ciążę a jak nie to stopniowo ograniczać czy tam te rózne nicorette stosować.
Dobrze, zenie mamy takich dylematów

Cytat:

złe tylko w tym sensie, że mogą być niebezpieczne dla dziecka, mama nie ma na nie żadnego wpływu.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:31   #3137
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Matylda miała wczoraj dzień świra! Cały Boży dzień wariowała Nie miała chwili przerwy, aż dziwne...
Planujemy do tego takie samo krzesełko, ale najpierw muszę je znaleźć gdzieś i obejrzeć
łooooo ale kosmiczny

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-28, 09:32   #3138
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
To opowiem Wam o pewnej wizycie u gina. Jak już pisałam, dojeżdżam do pracy 100 km w jedną stronę. Jeździłam 3 miechy, było ciężko/strasznie/zimno i w ogóle...Zdecydowałam się na L4, moja ginka chciała mnie wysłać na zwolnienie od razu, ale przepękałam. Tyle, że ginka w Poznaniu, więc jeżdżenie PKP na wizyty też nie bardzo, tym bardziej, że raz prawie zemdlałam stojąc w pociągu, dzieliły mnie sekundy. No to poszłam do gina w swoim mieście. Był kur.ewsko niedelikatny, jeszcze trochę, a zrobiłabym mu kupę na fotelu. Poprosiłam o przedłużenie zwolnienia, a ten na mnie z ryjem - że jestem pasożytem żyjącym na koszt państwa, że ciąża to nie choroba, że co ja sobie wyobrażam...ja pierdzielę, pewnie wszyscy na korytarzu słyszeli. I tak to jest z NFZ. Niestety za 2 tyg. też idę na NFZ, ale do innego ginekologa, bo już do Poznania nie będę jeździć. Zobaczymy, teraz jestem przygotowana na najgorsze.
Co za pacan i burak!
Trzymam za pozytywne załatwienie sprawy w urzędzie...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:32   #3139
maluska88
Raczkowanie

witam ja jak miałam robione pierwsze badanie krwi położna stwierdziłam ze muszę mieć podane przeciw ciała bo nie wiedza jak mąż ma krew i w tej ciąży jest Oki ale w następnej może wystąpić konflikt krwi. Dostałam specjalna kartę która mam mieć zawsze przy sobie i tam pisze tak 0rh+D negativ. Kuzynka pytała w Polsce o to lekarke i też podaja przeciw ciała ale juz po porodzie i ta lekarka powiedziała ze jak już leczy 20lat tlko raz sie zdarzył konflik krwi.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:33   #3140
humpback
Zakorzenienie

Motylek za leżaczek

Cytat:
Napisane przez Lublana
Dobrze, ze nie mamy takich dylematów
dokładnie
Stary 2013-02-28, 09:34   #3141
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
słyszałam, że nagłe rzucenie palenia to zbyt wielki szok dla organizmu i zgodnie ze sztuką, żeby całkowicie oczyścić organizm z tego papierosowego syfu trzeba by przestać palić przed zajściem w ciążę a jak nie to stopniowo ograniczać czy tam te rózne nicorette stosować.
Dobrze, zenie mamy takich dylematów

złe tylko w tym sensie, że mogą być niebezpieczne dla dziecka, mama nie ma na nie żadnego wpływu.
no,no.. jedzonko czy faje nie zmienią koloru

a znów mi ginka mówiła,że do ust nikoretów nie brać bo ma za duże stezenie nikotyny

ja z dnia na dzień poprostu rzuciłam
i tak jak mnie odrzucało ciągle ostatnio od fajek to teraz jakoś mnie ciągnie

nie zapalę, co to to nie,ale błagam bym po ciąży już nigdy nie uległa ćmikom

AA!!!
na styczniowo-lutowych zostal dodany opis porodu.. i bardzo zdziwila mnie jedna rzecz,że lasce nie podali znieczulenia bo miala wyniki badan krwi z przed miesiaca, czyli,że za stare.
to co,jak ktoś chce zzo to musi co tydzień przed terminem krew badać??

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-28 o 09:36
Stary 2013-02-28, 09:37   #3142
karolina2121
siedzę i myślę

Jeszcze tylko 10 min... Wreszcie bede mogla cos zjesc
Stary 2013-02-28, 09:37   #3143
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
za zakup!
Fajny ten leżaczek, ale cena...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 09:37   #3144
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że w środę gin powie, że jest dobrze i mogę wyskoczyć na jakiekolwiek zakupy

Cytat:
Dokładnie.
Bo papierosy, to podobno widać, ale po łożysku, a nie po wodach.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:38   #3145
axella
Zakorzenienie

GG do axella

komiksowa- doczytałam z tym ginem,co za baran
jeśli byś chciała namiar na mojego poznańskiego ginka to chętnie podam. na nfz ale facet cudowny, mimo iż specyficzny to naprawdę świetny lekarz

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-28, 09:40   #3146
angie83
Raczkowanie

Gratulacje wszystkim dziewczynom za nowo zaczęte tygodnie
U nas dzisiaj stuknął 30 tydzień
Coraz bliżej, tak to szybko idzie, eh...Czekam na wpływy i zaczynam znów dokupywać stuff dla bejbika. Położna zasugerowała mi nakładki silikonowe na brodawki, żeby w razie "w" ochronić je od uszkodzeń i krem bepanten. A co myślicie o aspiratorach bezfiltrowych?
http://allegro.pl/nosalek-aspirator-...038715388.html
Wiem, że wszyscy polecają fridę, czy z jakiegoś konkretnego powodu, bo lepiej zasysa?
Stary 2013-02-28, 09:43   #3147
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Witam się z rana z piękną pogodą za oknem, czuję wiosnę, zabieram się za mycie okien, prasowanie - aż żyć się chce!
już? ja się jeszcze wstrzymuje z oknami bo jeszcze przez tydzień niepewna pogoda. Ale moje okna to już wołają o pomstę do nieba. Mam nadzieję że będę w stanie je umyć, ale mam zamiar 1 dziennie

Wstawiłam ostatnie ciuszki do prania. Czekałam z tym na ostatnią przesyłkę ciuszków z all ale laska nie daje znaku życia a przesyłki od 2 tyg brak inne doszły po 2 dniach.

happy co do mycia okien to chyba chodzi o podnoszenie rąk do góry- bo to duże obciążenie. Ja mam wielkie parapety więc mogę spokojnie usiąść i myć okna bez podnoszenia rąk. Te wyżej zostawię TŻtowi
Stary 2013-02-28, 09:44   #3148
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko dla filcomaniaczek - obrazek w załączniku (o ile się załadował)
Świetne! Też myślałam o zwierzakach, musze jeszcze poszukać bardziej szczegółowych wykrojów, żeby filcu nie zmarnować Ale super te z Twoich zdjęć

Cytat:
No to macie wesoło. Moja córka jakaś jest albo leniwa albo co ma czasem bardziej aktywne momenty, ale nigdy nie szaleje cały dzień, nawet o jedną pełną godzinę aktywności u niej trudno Mam nadzieję, że to też jest norma...

A leżaczek wypaśny

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko 10 min... Wreszcie bede mogla cos zjesc
Tylko uważaj z tym jedzeniem. Ja też tylko o tym marzyłam, a potem żałowałam, że zjadłam Na wszelki wypadek poczekaj z tym aż już będziesz w domu
Stary 2013-02-28, 09:44   #3149
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
na styczniowo-lutowych zostal dodany opis porodu.. i bardzo zdziwila mnie jedna rzecz,że lasce nie podali znieczulenia bo miala wyniki badan krwi z przed miesiaca, czyli,że za stare.
to co,jak ktoś chce zzo to musi co tydzień przed terminem krew badać??
ale że morfologia ma aż takie znaczenie?

angie za 30t
Stary 2013-02-28, 09:45   #3150
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
witam ja jak miałam robione pierwsze badanie krwi położna stwierdziłam ze muszę mieć podane przeciw ciała bo nie wiedza jak mąż ma krew i w tej ciąży jest Oki ale w następnej może wystąpić konflikt krwi. Dostałam specjalna kartę która mam mieć zawsze przy sobie i tam pisze tak 0rh+D negativ. Kuzynka pytała w Polsce o to lekarke i też podaja przeciw ciała ale juz po porodzie i ta lekarka powiedziała ze jak już leczy 20lat tlko raz sie zdarzył konflik krwi.
No to jak nie wiedzą jaką mąż ma krew to dlaczego nie kazali tego sprawdzić/
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Bo papierosy, to podobno widać, ale po łożysku, a nie po wodach.
dokładnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości