MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 11:42   #871
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Coraz mocniej mnie boli ten brzuch, tyle, że z przerwami, tak dziwnie. Przestraszyłam się i zadzwoniłam do swojego gina, przyjmie mnie o 15, także proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 11:43   #872
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A już mogę? myślałam, że musi minąć jakieś 3 tygodnie, by się dobrze opuszki odkleiły od paznokcia
mi położna na SR też mówiła żeby odrazu po przyjściu do domu obciąć ale ja tam fachowcem nie jestem.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

Cytat:
Coraz mocniej mnie boli ten brzuch, tyle, że z przerwami, tak dziwnie. Przestraszyłam się i zadzwoniłam do swojego gina, przyjmie mnie o 15, także proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 11:43   #873
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
cześć!

no to powoli będę się zbierać... wczoraj mama zrobiła mi niespodziankę, przyjechała i pomyła wszystkie okna, poprała firanki. kochana jest reszta należy do tż.
pewnie będę bez neta więc odezwę się po powrocie. trzymajcie się i trzymajcie kciuki za nas może wrócę z małym Karolkiem

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Witamy, witamy!

Dziś pełne 37 tc
Zostały nam 3 tygodnie, czyli 21 days to go

Cytat:
cześć ,
witam się dzisiaj jako "nieużytek rolny".Takie mam te kłucia z boku brzucha ,że nie jestem w stanie stać nawet ..... przygotowałam dzieci do szkoły,przedszk.i tż musiał zawieżć , nie jestem wstanie nawet normalnie czego kolwiek zrobić ..... pranie z pralki wyjmowałam prawie na kolanach i to z 10 min..... i zaliczyłam już płacz z bólu ... świetnie po prostu ..... i tak sobie leżę ...bez sensu ....
oby ból ustąpił,odpocznij trochę należy ci się....

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Czy strippi wychodzi dzis ze szpitala przypadkiem? Będa swieze newsy
jutro wychodzą

Cytat:

Cześć kobietki
Jakimś cudem nie zacytowało mi wszystkiego, ale nie wiem co tam miałam pisać.
Klementyna ja mam tak samo lenia i nic mi się nie chce a co będzie potem jak chciał nie chciał trzeba będzie spiąć pośladki i zająć się dzidzią, ale mam nadzieję że znajdziemy siły na to

nestelle, bzinka za zakup auta

małpka za 40tc to już słychać bicie dzwonów

i za pozostałe tygodnie
Stary 2013-02-28, 11:44   #874
maria28
Kniaginia

Witam

Mokka, brawa za Leonka! TŻ przywykł, przemyślał i mu się spodobało.

Cytat:
pewnie będę bez neta więc odezwę się po powrocie. trzymajcie się i trzymajcie kciuki za nas może wrócę z małym Karolkiem

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Oczywiście wyspana na nowym mieszkaniu nie śpię od 5... Nie mamy jeszcze neta i podczytuje na tel wiec mnie szlak trafia.
Dziś znów cały dzień wypakowywania a i tak od rana nóg nie czuje i krocza bo tak boli...
A jak sobie radzisz po przeprowadzce? Ktoś Wam pomagał w sprzątaniu i przenoszeniu? Teraz po porodzie masz czas i siłę wypakowywać rzeczy?

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak. Czuję go tylko po prawej stronie nóżki i na środku dupcie czasami wypina.
Ja też.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a ja dziś zaczynam 40 tydzień

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Maria, corka_rosy - wybrałyście szpital do porodu?
No i Maria - gratuluję prania. Ja dzisiaj mam ambitny plan spakować się chociaż po części. Przynajmniej listę wydrukuję
Wczoraj poszło pranie białe. Dziś zaczynam od "róziowego". TŻ rozwieszał je ze mną na suszarce i jak się przyjrzał tym malutkim ubrankom, to się rozczulił

Co do szpitala, to chyba Św. Zofia.

Cytat:
cześć ,
witam się dzisiaj jako "nieużytek rolny".Takie mam te kłucia z boku brzucha ,że nie jestem w stanie stać nawet ..... przygotowałam dzieci do szkoły,przedszk.i tż musiał zawieżć , nie jestem wstanie nawet normalnie czego kolwiek zrobić ..... pranie z pralki wyjmowałam prawie na kolanach i to z 10 min..... i zaliczyłam już płacz z bólu ... świetnie po prostu ..... i tak sobie leżę ...bez sensu ....
No to leż kobieto, staraj się zwolnić tempo w tej końcówce.

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
U mnie są powitania : "Cześć grubasie"
a jak koleżanka do mnie zachodzi to u niej w domu ciagle pytają : "to ona juz urodziła tak?"
Mnie tylko wciąż pytają, jak się czuję.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 11:49   #875
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Hejka

Przeleciałam to co napisałyście,nie wiem czy gratulowałam świeżo upieczonym Mamuśkom,więc gratuluję teraz

Spotkałam dziś koleżankę z gimnazjum ze swoim synkiem w przychodni,słodziak urodziła w niecałym 7 miesiącu,mały trochę poleżał w Gdańsku w szpitalu ale jest już okTeż się pochwaliłam że czekam na SynkaBo nie zauważyła,podobnie jak większość ludzi jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mi ktoś ustąpił miejsca w kolejce czy gdzieś.Ale co tam,zdrowe nogi mam to sobie postoję

A teraz idę chyba spać,wstałam o 7 żeby iść do laboratorium,a wcześniej budziłam się co godzinę nie wiem co się dzieje,śpiąca jestem ale spać jakoś normalnie ciągiem nie mogę!
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 11:53   #876
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ufffff
Co do demotywtora WIdze , ze juz nawet bikini na górze założone;p
..... tylko na góre ...na dół by nie starczyło ....

a co do 3 tygodniowych pazurków maleństwa to jakoś trudno mi je sobie wyobrazić - w takim tempie rosną ,że pewnie 1 niedrapek starczyłby na jeden pazur
Stary 2013-02-28, 11:54   #877
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Hejka

Przeleciałam to co napisałyście,nie wiem czy gratulowałam świeżo upieczonym Mamuśkom,więc gratuluję teraz

Spotkałam dziś koleżankę z gimnazjum ze swoim synkiem w przychodni,słodziak urodziła w niecałym 7 miesiącu,mały trochę poleżał w Gdańsku w szpitalu ale jest już okTeż się pochwaliłam że czekam na SynkaBo nie zauważyła,podobnie jak większość ludzi jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mi ktoś ustąpił miejsca w kolejce czy gdzieś.Ale co tam,zdrowe nogi mam to sobie postoję

A teraz idę chyba spać,wstałam o 7 żeby iść do laboratorium,a wcześniej budziłam się co godzinę nie wiem co się dzieje,śpiąca jestem ale spać jakoś normalnie ciągiem nie mogę!

u mnie do kona ciazy pod plaszczem nie bylo widac brzucha

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
..... tylko na góre ...na dół by nie starczyło ....

a co do 3 tygodniowych pazurków maleństwa to jakoś trudno mi je sobie wyobrazić - w takim tempie rosną ,że pewnie 1 niedrapek starczyłby na jeden pazur
1 łapke juz obcielam, zaraz 2 bede ciachac

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie, ale jedno jest pewne - nie należy się z tym spieszyć. U noworodków bardzo często płytka paznokciowa jest zrośnięta z opuszkiem palca cieniutką błonką. Paznokieć jest cieniutki, miękki i bardzo łatwo skaleczyć maluszka podczas obcinania. Lekarze sugerują, aby pierwsze obcinanie odbyło się po około 2-3 tygodniach od urodzenia, kiedy paznokieć troszkę stwardnieje. Przez ten czas oczywiście paznokcie będą rosły, dlatego możesz wtedy zakładać dziecku rękawiczki niedrapki na dłonie, żeby się przez przypadek nie podrapał po buzi czy głowie.

hmmmmmmmmmm
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2013-02-28 o 11:58
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:01   #878
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A drogie Panie w 9 miesiącu... jak waga? Prawda to że już się nie tyje, a nawet chudnie ?
Ja się dowiem za kilka dni na wizycie. Ale czuję się coraz cięższa

Cytat:
Trzymam!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:01   #879
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
1 łapke juz obcielam, zaraz 2 bede ciachac
..powodzenia ! ja kubie obcinałam z obawą i ostrożnością .... a nince z luzikiem w typie "co tam ,już to robiłam .." i biedną zacięłam - dokładniej 1 paluszek ,delikatnie ...ale krewka poleciała..... biedna zrobiła taka "ryfkę "- taki biedny dziubek ,pierwszy raz ,że razem z nią się pobeczałam i zapamietałam to tak jakbym wczoraj zrobiła.....
Stary 2013-02-28, 12:03   #880
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
cześć!

no to powoli będę się zbierać... wczoraj mama zrobiła mi niespodziankę, przyjechała i pomyła wszystkie okna, poprała firanki. kochana jest reszta należy do tż.
powodzenia !

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Oczywiście wyspana na nowym mieszkaniu nie śpię od 5... Nie mamy jeszcze neta i podczytuje na tel wiec mnie szlak trafia.
Dziś znów cały dzień wypakowywania a i tak od rana nóg nie czuje i krocza bo tak boli...
Mój maly od dawna w jednej pozycji i bardzo rzadko kopie raczej się przesuwa.

Mokka wiedziałam że będzie Leos
Uu obyście się szybko uporali z rozpakowywaniem (;
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

czasami zycie weryfikuje nasze zalozenia

buuuuu a ja nie widze zdjecia (Agnjeski zalaczniki nigdy mi sie nie otwieraly, na zadnej przegladarce ).. widze tylko miniaturke ..
Specjalnie dla Ciebie : http://imageshack.us/photo/my-images/823/sam4295e.jpg/

Cytat:
Mam okazję kupić taką huśtawkę za 120zł i matę za 40zł
I mam takie pytanie czy któraś z Was miała taką huśtawkę lub podobną na baterie? Ile takie baterie wytrzymają?
I co do maty czy okrągła nie lepsza?
Ja mam matę podobną też rainforest tylko większą, podoba mi się ale jak będzie w użyciu to dopiero zobaczymy (; Właśnie od kiedy można dzieci na taką matę dawać?
Cytat:

- co do fot - to nie dodam bo nie mieszczę sie w bikini a ja bym chętnie położyła się na masce .... no a teraz to wgniotę ....
tak na serio to auto odbieramy w przyszłym tyg. , a fotki auta ??? eeee to już było cała "nasza klasa "niby tak miała.......
- "rozwara" padłam ..... , no to ja jestem rozwarą od miesiaca pewnie ........
- co do odpoczynku - to w dziękuję WAM wszytkim radzącym .... ale to nie jest tak ,że ja jakąs heroskę z siebie robię ,ja po prostu już mam 2 dzieci na zewnątrz... i nie idzie tak sobie powiedzieć - daje sobie spokój, nic nie robię ... bo o ile obiad jeszcze czasem można zamówić to przecież nie codziennie , a i dzieci trzeba zawieżć i odebrać , lekcje zrobić i tak po prostu się nimi zająć ..... ja z tych mam co w dzień nie włączam tv dzieciom aby miały zajęcie , u nas tylko dobranocka ....
a teraz ? miałam zaplanowane pranie ,sprzątanie małe zakupy , sprzedajemy auto , kuba zaraz kończy szkołę , potem ninka przedsz. a i piłka dzisiaj ..... no i co ? i nic ..... trzeba zrobić . a tż ? pomoże jak może .... bo w pracy jednak ...
- co do konkursu to nie wiem ,miał być roztrzygnięty jakoś ok. 26 albo coś około ale nic nie wiadomo .... tak na prawdę to nie ważne bo to dzieci jednak ,wszystkie wygrywają - chodzi o frajdę robienia i uczestniczenia......
- co do strippi to mi sie wydaje ,że mowa była o wyjściu w piątek .... ale pewna nie jestem .....
padłam

Cytat:
No serio narazie nie wkładam

a co do ssania paluszków...Miska też ssie jak tylko ściągnie skarpetki z łapek ale nie chce zeby się podrapała więc jej zakładam skarpetki. Może po niedzieli obetne jej paznokcie w końcu.

haha dziękuje pozdrów go też hehehe

O a Jaśka ma króciutkie paznokcie, więc nic na łapkach nie ma...
A co do ubranek... ja mam większy problem z rączkami niż z głową

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
W

Ale masz śliczną dziewczynkę, a jak pięknie usteczka ma złożone gratuluję z całego serca i już nie mogę doczekać się Tomcia małego. A jak już o drugie będziemy się starać to ja poproszę o dziewczynkę niech męzulo się wstrzeli odpowiednio

I dziękujemy za mile komentarze
Co do smoczka... dostała wczoraj bo jak widać nie da się bez. Trudno się mówi (;

Malpka za 40dziechę!
Mokka za Leonka!

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2013-02-28 o 12:09
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:06   #881
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie do kona ciazy pod plaszczem nie bylo widac brzucha
.... he,he .... albo coś z Tobą nie tak albo miałaś ogroooooomny płaszcz

nie , no ..zazdroszczę !!!!
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja się dowiem za kilka dni na wizycie. Ale czuję się coraz cięższa
...he,he.... pytanie było o wagę . bo czuć to chyba każda sie teraz czuje coraz cięższa
Stary 2013-02-28, 12:15   #882
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
taaa... chudnie się w 9 m-c ale po urodzeniu dzidziusia
no wtedy na pewno, choć ja się na więcej nie nastawiam niż 6 kg. 4 kg Dziedzica i 2 kg reszty :P Biednemu zawsze wiatr w oczy !

Cytat:
- z tego co widziałam to Ty chyba jadłaś tylko tik-taki .....
.

Cytat:

Dzięki lasencje za info o wadze, byłam ciekawa jak to u normalnych Ja też czuję że mam mniej miejsca w brzuchu, a przez to że musowo trzeba jeść te posiłki przy cukrzycy czuję się non stop najedzona ekstremalnie...

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
...he,he.... pytanie było o wagę . bo czuć to chyba każda sie teraz czuje coraz cięższa
Faaakt ! na diecie cukrzycowe, nie tyję prawie wcale od prawie 3 miesięcy... a czuję się jakby utyła z 20 kg w tym czasie
Stary 2013-02-28, 12:16   #883
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
dziękuję

Jasmine jest cudowna, taka maleńka.. te raczki ..
Stary 2013-02-28, 12:19   #884
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
za to rodzice mnie męczą codziennymi tel."i jak się czujesz ???" odpowiadam zawsze tak samo - "grubo" .

ja mam tel. 3 x dziennie. 2 razy mama, raz ojciec... jak ojciec jest na kontrakcie - to rozumiem, ale jak są w jednym domu a relacje mają dobre
i stały zestaw pytan: Jak sie czuje, jak sie czuje Torres, jak szyjka, jak cukry, jak konkubent znosi ciążę

Cytat:
Ale podobno czym więcej obowiązków tym człowiek bardziej zorganziowany i na to licze;p
zawsze tak miałam, mam nadzieję, że przy maluchu tez dziala ta zasada

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Ja już nie tyję, bo przestałam sprawdzać wagę

Cytat:
No właśnie my zaburzone, że tak powiem Więc jestem ciekawa jak u "normalnych" - bo Ty to pewnie znowu schudłaś ?
chudnąć nie chudnę. stała waga. +/- 0,5 kg... a Ty?!

Cytat:
...tż się wyniósł do innego pokoju
hehehe moj caly czas mowi, ze on bedzie z nami spal chyba obstawie liczbe nocek z synkiem

Cytat:
Coraz mocniej mnie boli ten brzuch, tyle, że z przerwami, tak dziwnie. Przestraszyłam się i zadzwoniłam do swojego gina, przyjmie mnie o 15
no i dobrze. lepiej pojechac niz sie martwic

Cytat:

boska kieca jaki rozmiar nosi?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:22   #885
alliw
Zadomowienie

Cytat:
trzymajcie się i trzymajcie kciuki za nas może wrócę z małym Karolkiem
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziś pełne 37 tc

Cytat:

Cytat:
Dzień dobry !
Ale u nas piękna wiosna z nowości to wczoraj ustaliliśmy plan działań, w poniedziałek ostatnie zakupy, w następny weekend solidne sprzątanie / tu potrzebuję Męża, bo ja pewnych rzeczy nie zrobię, albo się zmęczę więc np okna etc), po następnym weekendzie pranie i gotowi ) Myślę że 2-3 tyg przed. A jakby coś było wcześniej to on i moja Mama ogarną temat

Cytat:
cześć ,

Cytat:
Qrcze narobiłam poruty tydzien temu tym rozwarciem i brakiem szyi a tu cisza...łaze już taka rozwara ponad tydzień...Mogłabym już w sumie rodzić, bo najgorsze to czekanie!

Cytat:
- co do fot - to nie dodam bo nie mieszczę sie w bikini a ja bym chętnie położyła się na masce .... no a teraz to wgniotę ....

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
U mnie są powitania : "Cześć grubasie"
mój mąż mówi do mnie Gruba
Stary 2013-02-28, 12:24   #886
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
też czuję że mam mniej miejsca w brzuchu, a przez to że musowo trzeba jeść te posiłki przy cukrzycy czuję się non stop najedzona ekstremalnie...
heh...ja też...
a jak jest podczas porodu?!
zakladajac ze jestesmy w szpitalu od 8ej rano... skurcze, bol, placz, kanapka, skurcze, bol, pomiar, ryk, zupka, skurcze,pomiar, bol, kurak z rozna?! chlop sie smieje ze mnie ze ja mysle o tym momencie w kontekscie zarcia....

Stary 2013-02-28, 12:25   #887
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
dziękuję

Jasmine jest cudowna, taka maleńka.. te raczki ..
Paluszki ma wyjątkowo długie... i babcia twierdzi że ma wielkie stopy
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ja mam tel. 3 x dziennie. 2 razy mama, raz ojciec... jak ojciec jest na kontrakcie - to rozumiem, ale jak są w jednym domu a relacje mają dobre
i stały zestaw pytan: Jak sie czuje, jak sie czuje Torres, jak szyjka, jak cukry, jak konkubent znosi ciążę

boska kieca jaki rozmiar nosi?!
Ha martwią się (;

Kiecka ma rozmiar 50 i jest trochę długaśna bo na styk to rozmiar 46/48

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:31   #888
alliw
Zadomowienie

Cytat:
A drogie Panie w 9 miesiącu... jak waga? Prawda to że już się nie tyje, a nawet chudnie ?
U mnie prawie nic nie przybyło. Ogólnie to chyba zmieszczę się w 12 kg. Ostatnio miałam polewkę, bo zważyłam się z ciekawości w ciągu dnia a tam waga: 66,6 no ale generalnie kręcę się ok 65 kg

Cytat:

Cytat:
...w moim szpitalu nie trzeba też ciuszków , a co do wyjścia to nie mają jakiś szczególnych wymogów ... ja na swoim i na Twoim miejscu brałabym i biore właśnie to co uważam za stosowne ,że bedzie potrzebne na wyjście .....
sęk w tym że ja się nie znam i nie wiem co mam uważac za stosowne ale chyba nałożę co mam czyli body+pajac+kombinezon, nic innego nie wymyślę

Cytat:

Cytat:
ufffff
Co do demotywtora WIdze , ze juz nawet bikini na górze założone;p
Stary 2013-02-28, 12:32   #889
klementyna1
Zakorzenienie

poszłam do sklepu po woreczki sniadaniowe i wróćiłam z białą czekolada i truskawkami...WYsłac cięzarną na zakupy..Wiem, ze te truskawki to swiństwo o tej porze, ale tak łądnie na mnie paczyły...Zjedzone juz całe 25dag...

Co do telefonów, to moja mama średnio 2-3 razy dziennie...Pod byle prekekstem typu: Jeastem w Stokrotce i jest ser w promocji kupic CI? Albo, osttanio jak u Was byłam to widziałam pod domem worek na frakje suchą, wiecie, ze to wystawia na ulice? itp itd. wqrzajace to jest, ale wiem, ze to z troski...w takich chwilach dziekuje, ze nie ma odwiedzin nadal na porodowce, bo znając Ją wpadła by i lekarzy ustawiała, zeby jej cótreczce w porodzie pomagali itp. ;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:36   #890
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

chudnąć nie chudnę. stała waga. +/- 0,5 kg... a Ty?!
Spore wahania mam bo woda, ale poranne pomiary w zasadzie od tych kilku msc są takie same raz 1kg na plus, potem 1,5 mniej.. oczywiście ważę się codziennie jak głupek

Cytat:
a jak jest podczas porodu?!
zakladajac ze jestesmy w szpitalu od 8ej rano... skurcze, bol, placz, kanapka, skurcze, bol, pomiar, ryk, zupka, skurcze,pomiar, bol, kurak z rozna?! chlop sie smieje ze mnie ze ja mysle o tym momencie w kontekscie zarcia....
Gdzieś czytałam, że rozwiązują to glukozą dożylną a nie posiłkami, wiesz, to ma sens, w razie jakiś przedłużeń etc a nie że się martwią że jesteś najedzona znowu kwestia lewatywy / wymiotów etc. Ale nie wiem czy to zależy od wyników/ insuliny / pory dnia / nocy - bo taka ogólna wytyczna, ale przy naszych poziomach cukru czy to ma aż takie znaczenie ??

Cytat:
No to maleństwo !
Stary 2013-02-28, 12:36   #891
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

To chyba najlepsze pytanie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:37   #892
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
kruszynka ale nadrobi

iść do sklepu czy nie iść o to jest pytanie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:45   #893
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

sęk w tym że ja się nie znam i nie wiem co mam uważac za stosowne ale chyba nałożę co mam czyli body+pajac+kombinezon, nic innego nie wymyślę
i dobrze ,a co tu innego wymyslać ..... ? ! wszystko też zależne od pogody .....

wiecie co ... to już straszne jest .mam tyle do zrobienia a ruszyć sie nie mogę .mówię pralce "wypierz " ale nie słucha ... , "obiedzie zrób się " ale nic z tego ...... a szczytem szczytów jest mój pies ... leży mi pod łóżkiem (tak centralnie podemną ) i puszcza śmierdzace bąki .... mówię jej ,krzyczę aby poszła sobie ..- a ta nic . cholera mnie bierze .
zaraz kuba przyjedzie ze szkoły to mi pomoże . a ja będę musiała jakoś się doczołgać i mu jeść zrobić ,tylko jak????

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-02-28 o 12:46
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:48   #894
Malpka
Zakorzenienie

gaduły weźcie sie do roboty a nie tu stron ciągle przybywa a ja nie mam czasu czytać bo sprzątam

Cytat:
cześć ,
:
kobieto jedź już rodzić to chociaż w szpitalu odpoczniesz

Cytat:
Dzień bardzo dobry!

Malpka.... z 40! Pani już dziękujemy - pani może już rodzić
no to dziękuję za pozwolenie chętnie skorzystam
chociaż obie z jUlką nadal zasmarkane

Cytat:
chyba w piatek

tez mam dziwne wrazenie ze jestem ogladana
no i u mnie zaczely sie telefony/smsy pt. "czy już". Macie już ciagłe pytanie czy rodzicie?
mnie jeszcze nikt nie pytał
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:53   #895
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
pewnie Dziewczynki, że żartuje. nie wierze w zabobony...
uffff

Cytat:
hehe po badaniu plamię, to po pruciu to już nie wiem co będzie. mam nadzieję, że mnie chociaż na jakąś obserwację zostawią
po pruciu... jak to masakrycznie brzmi.

Cytat:
Dobra, pytanie kontrolne: Czy Wy też czujecie Wasze maluszki tak jakby... w jednej pozycji??? Mam tu na myśli kopniaczki dzieciątka... W sensie, że jak się wybałuszają kolanka, albo nóżki to tylko z jedne strony, a dupcia albo plecki z drugiej? Czy hasają Wam łobuzy po całym brzuchu?
Mój hasa z lewej na prawą, a główką w dół jest już od dawna.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Maria, corka_rosy - wybrałyście szpital do porodu?
Inflancka, a Ty?
U mnie wybór był oczywisty, mój lekarz prowadzący tam pracuje, lekarz od usg też i jest jeszcze znajoma pielęgniarka, więc zawsze coś podszepnie. Już sobie ustawiła dyżury w okolicy mojego terminu
Poza tym przekonały mnie (może to głupie) wyremontowane i nowoczesne sale, bo ja się straszliwie boję lekarzy i szpitali, a w takich ładnych, czystych miejscach ten strach jest trochę mniejszy.

Cytat:
cześć ,
witam się dzisiaj jako "nieużytek rolny".
Po prostu musisz w końcu odpocząć... A tutaj nikt nie uważa, że robisz z siebie heroskę. Szczerze podziwiamy, bo większość z nas bezdzietna i polegująca, więc to, że Ty dajesz radę robić tyle rzeczy jest naprawdę godne podziwu z naszej strony.
Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość
najwięcej kupiłam u "rodzyneczki"
też tam kupowałam i byłam bardzo zadowolona z obsługi i podejścia do klienta.

Widziałyście nową gazetkę z rossmanna? http://www.rossnet.pl/Promocje?nsl20130227 Kosmetyki babydream są w promocji i wychodzą sporo taniej niż z dodatkowym rabatem za wypełnienie ankiety A ja już wszystko kupiłam...

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:54   #896
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Oczywiscie ze SA

Cytat:
.. zrobiła taka "ryfkę "- taki biedny dziubek
Yhmm - nie wiedzialam ze Dzieci umieja mnie Robic hahah

No ja juz w domku
Posciel zmieniona - pralka nastawiona
Moge sie isc zdrzemnac - jak wstane musze ogarnac lazienke obiecalam siostrze - wiec wiecie mam czas do 18 poki nie wroci

Wiem ide drzemac do pozniej

Aa no i jakby znowu bylo zabawnie - komputer sie aktualizuje wiec pewnie do wieczora bede go pozniej wlaczala - dobrze ze jest ten telefon i wiFi hihi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 13:05   #897
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Po prostu musisz w końcu odpocząć... A tutaj nikt nie uważa, że robisz z siebie heroskę. Szczerze podziwiamy, bo większość z nas bezdzietna i polegująca, więc to, że Ty dajesz radę robić tyle rzeczy jest naprawdę godne podziwu z naszej strony.
..wiem,wiem ...w końcu czekając na 1 dziecko też sobie "polegiwałam" .
ale taka kolej rzeczy ,niedługo to Was będą podziwiać ....
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Yhmm - nie wiedzialam ze Dzieci umieja mnie Robic hahah
też masz taką słodką "paszczunię" ???
Stary 2013-02-28, 13:06   #898
jolanT
Zadomowienie

dzień dobry!

ale mam parcie na colę!
w zastępstwie wymyśliłam wodę gazowaną z cytryną

mam ostatnio nową dolegliwość ciążową.. "niespokojne" nogi! takie, że nie wiem co z nimi robić.. szczególnie wieczorem.. tak mi nimi śmiesznie rzuca ;/

Agnjeska
Jaśka super! mam tą samą sukienkę kupioną dla małej tylko, że chyba na 68, troszkę większą

jadę do c&a zobaczyć co mają fajnego dla dzieci bo tak sobie pomyślałam, że na wyjście ze szpitala przydało by się coś z kapturkiem może..

dajcie troszkę słońca

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 13:07   #899
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Widziałyście nową gazetkę z rossmanna? http://www.rossnet.pl/Promocje?nsl20130227 Kosmetyki babydream są w promocji i wychodzą sporo taniej niż z dodatkowym rabatem za wypełnienie ankiety A ja już wszystko kupiłam...
.... he,he .... często te promocje to "lot w kulki " .
No ale idzie się wkurzyć ,wiem coś o tym .....
Stary 2013-02-28, 13:09   #900
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
poszłam do sklepu po woreczki sniadaniowe i wróćiłam z białą czekolada i truskawkami...

Cytat:
.. oczywiście ważę się codziennie jak głupek
hehe ja też. ale mnie to zostało po Dukanie. 2,5 roku codziennego ważenia.

Glukoza w kroplówce... aaa nie znoszę mieć wenflonu boję się ustrojstwa...

Cytat:
To chyba najlepsze pytanie
hehe dla mojego ojca zasadnicze co by sie chlopina taka zapomniana nie czula
ja najbardziej lubie pytanie o szyjke... bo coz mam odpowiedziec?!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości