|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
|
|
|
|
|
#872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#873 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby ból ustąpił,odpocznij trochę należy ci się....Cytat:
Cytat:
![]() Cześć kobietki ![]() Jakimś cudem nie zacytowało mi wszystkiego, ale nie wiem co tam miałam pisać. Klementyna ja mam tak samo lenia i nic mi się nie chce nestelle, bzinka za zakup autamałpka za 40tc to już słychać bicie dzwonów![]() i za pozostałe tygodnie
|
|||||
|
|
|
|
#874 | |||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Mokka, brawa za Leonka! TŻ przywykł, przemyślał i mu się spodobało. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do szpitala, to chyba Św. Zofia. Cytat:
Mnie tylko wciąż pytają, jak się czuję. |
|||||
|
|
|
|
#875 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Przeleciałam to co napisałyście,nie wiem czy gratulowałam świeżo upieczonym Mamuśkom,więc gratuluję teraz ![]() ![]() Spotkałam dziś koleżankę z gimnazjum ze swoim synkiem w przychodni,słodziak Też się pochwaliłam że czekam na Synka Bo nie zauważyła,podobnie jak większość ludzi jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mi ktoś ustąpił miejsca w kolejce czy gdzieś.Ale co tam,zdrowe nogi mam to sobie postoję![]() A teraz idę chyba spać,wstałam o 7 żeby iść do laboratorium,a wcześniej budziłam się co godzinę
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do 3 tygodniowych pazurków maleństwa to jakoś trudno mi je sobie wyobrazić - w takim tempie rosną ,że pewnie 1 niedrapek starczyłby na jeden pazur
|
|
|
#877 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie do kona ciazy pod plaszczem nie bylo widac brzucha ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie, ale jedno jest pewne - nie należy się z tym spieszyć. U noworodków bardzo często płytka paznokciowa jest zrośnięta z opuszkiem palca cieniutką błonką. Paznokieć jest cieniutki, miękki i bardzo łatwo skaleczyć maluszka podczas obcinania. Lekarze sugerują, aby pierwsze obcinanie odbyło się po około 2-3 tygodniach od urodzenia, kiedy paznokieć troszkę stwardnieje. Przez ten czas oczywiście paznokcie będą rosły, dlatego możesz wtedy zakładać dziecku rękawiczki niedrapki na dłonie, żeby się przez przypadek nie podrapał po buzi czy głowie. hmmmmmmmmmm
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-02-28 o 11:58 |
||
|
|
|
|
#878 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Trzymam! |
|
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
..powodzenia ! ja kubie obcinałam z obawą i ostrożnością .... a nince z luzikiem w typie "co tam ,już to robiłam .." i biedną zacięłam - dokładniej 1 paluszek ,delikatnie ...ale krewka poleciała..... biedna zrobiła taka "ryfkę "- taki biedny dziubek
,pierwszy raz ,że razem z nią się pobeczałam i zapamietałam to tak jakbym wczoraj zrobiła.....
|
|
#880 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do ubranek... ja mam większy problem z rączkami niż z głową ![]() Cytat:
I dziękujemy za mile komentarze Co do smoczka... dostała wczoraj bo jak widać nie da się bez. Trudno się mówi (; Malpka za 40dziechę! ![]() Mokka za Leonka!
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2013-02-28 o 12:09 |
|||||||
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
albo miałaś ogroooooomny płaszcz nie , no ..zazdroszczę !!!! ...he,he.... pytanie było o wagę . bo czuć to chyba każda sie teraz czuje coraz cięższa
|
|
#882 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no wtedy na pewno, choć ja się na więcej nie nastawiam niż 6 kg. 4 kg Dziedzica i 2 kg reszty :P Biednemu zawsze wiatr w oczy ! ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki lasencje za info o wadze, byłam ciekawa jak to u normalnych Ja też czuję że mam mniej miejsca w brzuchu, a przez to że musowo trzeba jeść te posiłki przy cukrzycy czuję się non stop najedzona ekstremalnie...---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jasmine jest cudowna, taka maleńka.. te raczki ..
|
|
|
#884 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tel. 3 x dziennie. 2 razy mama, raz ojciec... jak ojciec jest na kontrakcie - to rozumiem, ale jak są w jednym domu a relacje mają dobre ![]() i stały zestaw pytan: Jak sie czuje, jak sie czuje Torres, jak szyjka, jak cukry, jak konkubent znosi ciążę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehehe moj caly czas mowi, ze on bedzie z nami spal chyba obstawie liczbe nocek z synkiem ![]() Cytat:
Cytat:
boska kieca jaki rozmiar nosi?!
|
|
|
|
#885 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój mąż mówi do mnie Gruba
|
|||||
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak jest podczas porodu?! zakladajac ze jestesmy w szpitalu od 8ej rano... skurcze, bol, placz, kanapka, skurcze, bol, pomiar, ryk, zupka, skurcze,pomiar, bol, kurak z rozna?! chlop sie smieje ze mnie ze ja mysle o tym momencie w kontekscie zarcia....
|
|
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Paluszki ma wyjątkowo długie... i babcia twierdzi że ma wielkie stopy
Cytat:
Kiecka ma rozmiar 50 i jest trochę długaśna bo na styk to rozmiar 46/48
|
|
|
#888 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale generalnie kręcę się ok 65 kgCytat:
Cytat:
ale chyba nałożę co mam czyli body+pajac+kombinezon, nic innego nie wymyślęCytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
poszłam do sklepu po woreczki sniadaniowe i wróćiłam z białą czekolada i truskawkami...WYsłac cięzarną na zakupy..Wiem, ze te truskawki to swiństwo o tej porze, ale tak łądnie na mnie paczyły...Zjedzone juz całe 25dag...
Co do telefonów, to moja mama średnio 2-3 razy dziennie...Pod byle prekekstem typu: Jeastem w Stokrotce i jest ser w promocji kupic CI? Albo, osttanio jak u Was byłam to widziałam pod domem worek na frakje suchą, wiecie, ze to wystawia na ulice? itp itd. wqrzajace to jest, ale wiem, ze to z troski...w takich chwilach dziekuje, ze nie ma odwiedzin nadal na porodowce, bo znając Ją wpadła by i lekarzy ustawiała, zeby jej cótreczce w porodzie pomagali itp. ;p |
|
|
|
|
#890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Spore wahania mam bo woda, ale poranne pomiary w zasadzie od tych kilku msc są takie same raz 1kg na plus, potem 1,5 mniej.. oczywiście ważę się codziennie jak głupek
Cytat:
No to maleństwo !
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nadrobi iść do sklepu czy nie iść o to jest pytanie
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co ... to już straszne jest .mam tyle do zrobienia a ruszyć sie nie mogę .mówię pralce "wypierz " ale nie słucha ... , "obiedzie zrób się " ale nic z tego ...... a szczytem szczytów jest mój pies ... leży mi pod łóżkiem (tak centralnie podemną ) i puszcza śmierdzace bąki .... mówię jej ,krzyczę aby poszła sobie ..- a ta nic . cholera mnie bierze . zaraz kuba przyjedzie ze szkoły to mi pomoże . a ja będę musiała jakoś się doczołgać i mu jeść zrobić ,tylko jak????
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-02-28 o 12:46 |
|
|
|
|
|
#894 | |||
|
Zakorzenienie
|
gaduły weźcie sie do roboty a nie tu stron ciągle przybywa a ja nie mam czasu czytać bo sprzątam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() chociaż obie z jUlką nadal zasmarkane Cytat:
|
|
|
#895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
uffff
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie wybór był oczywisty, mój lekarz prowadzący tam pracuje, lekarz od usg też i jest jeszcze znajoma pielęgniarka, więc zawsze coś podszepnie. Już sobie ustawiła dyżury w okolicy mojego terminu ![]() Poza tym przekonały mnie (może to głupie) wyremontowane i nowoczesne sale, bo ja się straszliwie boję lekarzy i szpitali, a w takich ładnych, czystych miejscach ten strach jest trochę mniejszy. Po prostu musisz w końcu odpocząć... A tutaj nikt nie uważa, że robisz z siebie heroskę. Szczerze podziwiamy, bo większość z nas bezdzietna i polegująca, więc to, że Ty dajesz radę robić tyle rzeczy jest naprawdę godne podziwu z naszej strony. też tam kupowałam i byłam bardzo zadowolona z obsługi i podejścia do klienta. Widziałyście nową gazetkę z rossmanna? http://www.rossnet.pl/Promocje?nsl20130227 Kosmetyki babydream są w promocji i wychodzą sporo taniej niż z dodatkowym rabatem za wypełnienie ankiety A ja już wszystko kupiłam...
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Yhmm - nie wiedzialam ze Dzieci umieja mnie Robic hahah No ja juz w domku Posciel zmieniona - pralka nastawiona Moge sie isc zdrzemnac - jak wstane musze ogarnac lazienke obiecalam siostrze - wiec wiecie mam czas do 18 poki nie wroci Wiem ide drzemac do pozniej Aa no i jakby znowu bylo zabawnie - komputer sie aktualizuje wiec pewnie do wieczora bede go pozniej wlaczala - dobrze ze jest ten telefon i wiFi hihi |
|
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale taka kolej rzeczy ,niedługo to Was będą podziwiać .... ![]()
|
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
ale mam parcie na colę! ![]() w zastępstwie wymyśliłam wodę gazowaną z cytryną ![]() mam ostatnio nową dolegliwość ciążową.. "niespokojne" nogi! takie, że nie wiem co z nimi robić.. szczególnie wieczorem.. tak mi nimi śmiesznie rzuca ;/ Agnjeska Jaśka super! mam tą samą sukienkę kupioną dla małej tylko, że chyba na 68, troszkę większą ![]() jadę do c&a zobaczyć co mają fajnego dla dzieci bo tak sobie pomyślałam, że na wyjście ze szpitala przydało by się coś z kapturkiem może.. dajcie troszkę słońca
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale idzie się wkurzyć ,wiem coś o tym .....
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe ja też. ale mnie to zostało po Dukanie. 2,5 roku codziennego ważenia. Glukoza w kroplówce... aaa nie znoszę mieć wenflonu boję się ustrojstwa...hehe dla mojego ojca zasadnicze co by sie chlopina taka zapomniana nie czula ja najbardziej lubie pytanie o szyjke... bo coz mam odpowiedziec?!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

reszta należy do tż. 

jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mi ktoś ustąpił miejsca w kolejce czy gdzieś.Ale co tam,zdrowe nogi mam to sobie postoję

).. widze tylko miniaturke ..

a relacje mają dobre 

05.07.2008