|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
ufff.. kwiatki przesadzone, mam już z głowy... prawie...
bo, dwie największe doniczki stwierdziłam, że tylko wybiorę ziemię i dosypię nowej, ale widziałam już poprzerastane korzenie i chyba jednak będę musiała wymienić im doniczki na większe.. Czeka mnie kolejna wizyta w castoramie ![]() Cytat:
Co do pępowiny to jedna opowiadała, że kiedyś z rozmachu, odruchowo przecięła pępowinę i gorąco jej się zrobiło jak zobaczyła tatusia gotowego do tego zabiegu, z rękawiczką sterylną patrzył na nią o tak --> ![]() mówiła, że tylko raz jej się to zdarzyło, a tak zawsze dają tatusiowi do przecięcia, jeśli się zgodzi.. (ja mojego poproszę, żeby troszkę poczekał z przecięciem, bo podobno ma to korzystny wpływ ![]() o nacinaniu krocza też coś napomknęły- że starają się chronić krocze i nie nacinać.. ale doświadczona położna umie ocenić sytuację i jak widzi, że lepiej naciąć to woli to zrobić niż dać popękać.. Cytat:
![]() ale słyszałam, że jak już się pali, to nie powinno się odstawiać papierosów tak nagle, jak się dowie że jest się w ciąży.. bo to za duży szok dla organizmu. Lepiej ograniczyć, ale nie rzucać natychmiast całkowicie to było do przewidzenia ![]() przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami ![]() ![]() Cytat:
![]() a dobry humor położnej w bólu mi nie ulży.. choć wierzę, że jej cenne rady i doświadczenie mogą bardzo pomóc Wczoraj na SR oddziałowa położnych śmiała się, że ona jest zawsze miła (tak na wszelki wypadek) bo nigdy nie wie która z dziewczyn może ją znać ze szkoły rodzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciukasy za wizyty - potterka, Magiusa, Kinga_20, sharpnowaja i ![]() Cytat:
wedlug mnie to nie przesada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
wspolczuje ludziom "nie-w-ciazy". dostajesz informacje "ma pani raka, prosze sie zglosic", a tam termin za kilka miesiecy. mnie juz roznosi, najchetniej pojechalabym dzisiaj, a nawet i wczoraj. xal - ja planuje to uwzglednic w planie porodu. a pozniej bede wrzeszczec, ze jeszcze nie ![]() a w temacie mleka - w Bielsku pojawily sie mlekomaty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o zielonych ze smolki wiem ![]() xal - wino bezalkoholowe moze w makro? oni tam maja taaaaaki wybor. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - diabli była odebrać wyniki biopsji, ma podejrzenie raka i termin 5.03 do poradni onkologicznej, więc najmocniej zaciskamy kciuki żeby na podejrzeniach się skończyło - vil miała zawroty głowy przy wstawaniu - było trochę o rybach wędzonych, i królowała makrela - Atena miała urodziny, ale jej TŻ musiał wyjechać w delegację, więc poszła na zakupy, dostała gratisowe majtki, i umówiła się z koleżanką na pizzę - metropolitan pisałą o problemach Blanki z wymiotami - banka miała ostatnią wizytę u dentysty - lonely też była u dentysty, i na szkole rodzenia - axella pakowała rzeczy do przeprowadzki - było o jedzeniu i posiłkach dla dzieci - w szpitalu obok vil zawaliła się ściana - było o piciu kawy - joasia musi iść do endokrynologa bo któryś wynik badań ma zaburzony tyle pamiętam z wczoraj, dziewczyny może coś uzupełnią ![]()
![]() |
#3245 |
Raczkowanie
|
Takiego bólu nie doświadczyłam, ale parcie na krocze zdarza się i takie ciagniecie, jakby brzuch miał się urwać - niestety grawitacja i rosnąca dzidzia tak się objawiają.
Ja się boję przesuwać Bartusia, bo mam wrażenie, że coś mu połamię, albo oderwę, durna jestem, wiem ,ale mam jakąś taką barierę. U mnie często robi się kulka pomiędzy żebrami, to pewnie dupka, albo nóżka |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Zakorzenienie
|
![]() ja czasem poczuje taki ruch nisko, i potem ucisk na jakiś czas. i mam takie dziwne wrażenie jakby młody chciał zaraz wyjść
#3247 |
siedzę i myślę
|
Podjadłam trochę i mogę opowiedzieć historię ze szpitala...
Siedzę sobie na korytarzu i czuję, że ta babka obok mnie się na mnie gapi... Spojrzałam czego chce, a ona : "Tak patrzę na Panią, że Pani taka młoda z brzuszkiem, taka młoda ładna buzia" a ja tylko się uśmiechnęłam i podziękowałam za tą ładną buzię ![]() ![]() ![]() ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-02-28 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3248 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chociaż kilka osób domaga się zdjęcia z brzuszkiem, więc może się w końcu pochwalę całemu światu ![]() Cytat:
![]() mogę, ale chce na siebie ![]() Cytat:
a teraz nie liczę, zwracam tylko uwagę czy reaguje na to co zawsze czyli na budzik rano ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Raczkowanie
|
ja mam bóle brzuszka jak szybko chodzę mąż czasem widzę zły bo śpieszy się do domu a ja mu tylko zwolnij a tak zawsze ja byłam z przodu. Ja właśnie pije inke i odpoczywam bo za 2 h muszę iść do szpitala na wizytę a ostatnio mam mega lenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Komiksowa - dzieki za kolejna filcowa inspiracje! ![]() ![]() Motylkowa - piekny lezaczek ![]() ![]() Cytat:
![]() pisalyscie o krwi, jak poznalam mojego tz, to zaciagnelam go do laboratorium na badanie grupy krwi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
pytanie z innej bajki:
czy przy cesarce tez trzeba miec te wszystkie podklady, podpachy itd.? oswieci mnie ktos? bo ja juz nie wiem jaka wyprawke mam kompletowac...dopytam gina, ale dopiero we srode. chce wyciagnac tz na jakies zakupy, bo zeswiruje w domu, ale nie wiem co moge kupic poza kosmetykami i tetra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Wtajemniczenie
|
zaszaleliśmy z tż i kupiliśmy u nas w mieście z ogłoszenie huśtawkę http://allegro.pl/bright-starts-hust...044812369.html za 150 zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | ||
Zadomowienie
|
lonely, ale z ciebie ogrodniczka!!!!
![]() ![]() karolinka, twój kot ma niezłą fazę... taki wielki brat trochę ![]() diabli, chyba jeszcze rosyjskie mają takie futra Cytat:
![]() Cytat:
dobra śmigam do przychodni po to skierowanie dla małej.... mam nadzieję, że się nie w☠☠☠☠ię. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, ja znów jak po ogień. Staram się być na bieżąco i w sumie to jestem, ale nie udzielam się, bo brak czasu skutecznie odpędza mnie od komputera.
Dzisiaj miałam test obciążenia glukozą (75g) i oczywiście nie wiem jak rozumieć wynik. Wiem, że norma po 2h jest do 140, a u mnie na czczo 83, a po 2h 81. Czy któraś z Was orientuje się czy taki niski wynik może być niepokojący? Ja już w necie się naczytałam i wolę nie czytać dalej ![]()
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2013-02-28 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Też robiłam dzisiaj glukozę, zaraz idę po wyniki ![]() Co do interpretacji to ja nie mam pojęcia, ale dziewczyny na pewno wiedzą.
![]() |
#3260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wyniku to zadzwoniłam do znajomej, powiedziała, że nawet nie jest bardzo nisko i mam się nie martwić. Zobaczymy co gin powie za 2 tygodnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3263 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robisz dobrą konkurencję Marchewce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ojj przepraszam- mieszkamy na parterze i z okna kuchennego widzę naszą piękną rabatę kwiatową przed blokiem. Nasza klatka ma chyba najładniejszą ![]() Tylko sąsiadka, która się tym zajmuje jest już wiekowa (emerytowana położna) i zapowiedziała, że mi tę przyjemność odstąpi ![]() teraz jak jestem w ciąży to jeszcze pewnie mnie wyręczy ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() diabli...trzymam kciuki za Ciebie..i wierzę ze jednak to tylko podejrzenia ![]() trzymaj się kochana ![]() atena...wszystkiego najlepszego ..spóźnione ale szczere od wizażowej koleżanki ![]() ![]() Ja chyba też muszę się wybrac do dentysty...moje dziąsła strasznie krwawią przy myciu zębów..i w dodatku chyba zrobił mi się stan zapalny dziąsła bo taka kulka z ropą mi urosła pod zębem ![]() dziwna sprawa.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czyli mam rozumiec, ze rezygnujesz? ![]() ![]() a moj szpital ma napisane cos takiego: - możliwość opieki pielęgnacyjnej nad kobietą po porodzie ze strony wybranej położnej – odpłatnie (koszt opieki ustalany indywidualnie między pacjentką a położną przed porodem, sporządzana jest wymagana umowa cywilno-prawna zgodnie z obowiązującym prawem i standardami opieki medycznej). i to jakos bardziej do mnie przemawia. podczas porodu opieke powinna miec kazda - taka sama ![]() pisalyscie tez o porodzie do wody: Dostępne sposoby łagodzenia bólu: Możliwy poród do wody, po uzyskaniu zgody lekarza. i to co mi sie najmniej podoba Osoba towarzysząca nie może być obecna w trakcie cesarskiego cięcia. buuu, chyba bede panu ordynatorowi tak jeczec, az sie zgodzi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3267 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Niestety u mnie nie ma takiej technologii ![]() ![]()
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#3269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Rozeznanie
|
Dokładnie ja mam 27 t 3 dz a Ty 27 i 5 dz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.